Leiding Suriname’s grootste gevangenis weg

14

PARAMARIBO, 8 jul – De leiding van de Centrale Penitentiaire Inrichting, CPI, te Santo Boma, is ontheven. Volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft president Desiré Bouterse het ontheffingsbesluit getekend.

Dit gebeurde na een missive van de ministerraad, waarin de ontheffing werd geregeld. Belfort zei eerder tegenover de Ware Tijd niet tevreden te zijn over het functioneren van gevangenisdirecteur Regillio Blijd. Met Blijd is ook de onderdirecteur Personeelszaken, Cynthia Sedoc, aangezegd thuis te blijven. Belfort vindt dat er in de gevangenis te veel fout gaat. De smokkel van onder meer drugs en mobieltjes tiert er welig, zonder dat er echt maatregelen worden getroffen.

De vakbond van gevangenisbewaarders schijnt een totaal ander beeld te hebben van Blijd. De bond presenteerde de functionaris ooit zelfs als aankomend korpschef. Tot een benoeming kwam het nooit omdat het gevangeniswezen geen korps werd. Belfort en de vakbond liggen al geruime tijd met elkaar overhoop. De bond weet niet van missstanden. “Er wordt niet met ons gecommuniceerd, dus zullen ze het beter weten”, zegt bondsvoorzitter Gustaaf Gallant.

14 REACTIES

 1. Santo Boma verwacht hooggeplaatste lieden in de djari !

  Daarom moet de leiding anders worden ingekleurd, de NDP vetrouwt NERGENS andersdenkende personen, ook niet als bewaking !

  Bouta en Ronnie mogen van Bellie gratis afstuderen aan de Santo Boma Akademia !!


  Maak melding

 2. Ooooh Belfort die is bang voor CONCURENTIE !! en daarom dat Blijd WEG moet !!!
  Maar dan dit fenomeen is niet iets nieuws tijdens deze ndp regering !!

  En Belfort , serial killer no 2 van Suriname,die zit de gevangenis niet als een gevangenis ,neeen hij ziet het als een rehabilitatie centrum voor de CRIMINELEN !!
  De zwaarste straf die je opgelegd kan krijgen is gewoon
  het bahalen van een ulo en computerdiploma in record tijd.


  Maak melding

 3. Belly,Belly,
  oppassen dat je niet van de regen in de drup geraakt.Het zijn niet de aardigste van Lonnie’s look a like die daar zitten.Allemaal door de wol geverfde sujetten bevolken de gevangenissen en jouw achterban.Luku bun!


  Maak melding

 4. Smokkel van drugs en mobieltjes tiert er welig. M.a.w. die Blijd en Sedoc gebruiken het gevang als geldfabriek. Belfort heeft geen snee uit de taart gehad?


  Maak melding

 5. Belly pas circa 2 jaar the bigi boi!

  De leiding aldaar een jarenlange ervaring!!!

  !!!het conflict!!!

  Lonnie gaat naar santo, kijkt, raakt onthutst door de oververtegenwoordiging en zegt; re-socialiseren!!

  maar velen weigeren tuinman te worden getuige de vele ontsnappingen, maar wat ik leuk vind is de nick name van deze gasten!

  Big Dog, Kundu ,Biga ,lagi etc,. en dan had je ook nog een Morgenstond…….. wel, van deze figuren krijg ik echt geen goud van in de mond 🙂


  Maak melding

 6. Belfort is een karikatuur van zichzelf. Steeds maar weer de knuppel in de hoenderhok gooien. Nu ook weer met het ontslag van de genoemde bestuurders. Een dubbel antecedentenonderzoek voor toekomstige rechters introduceren, maar de beste man durft zich niet uit te spreken over het falen van het rechtssysteem.

  Het systeem dat door de huidige president de nek is omgedraaid. Met het aannemen van de amnestiewetgeving heeft men feitelijk een bom onder het rechtssysteem gelegd. Suriname is op dit vlak ongeloofwaardig. Trias politica is ver te zoeken.


  Maak melding

 7. “De smokkel van onder meer drugs en mobieltjes tiert er welig, zonder dat er echt maatregelen worden getroffen.” Regillio Blijd is hiervoor verantwoordelijk. Terrechte beslissing van Minister Belfort.


  Maak melding

 8. Armand :

  Het hele systeem in Su is corrupt,niet specifiek in de Bajes.
  Het hele Overheid apparaat is Corrupt als de pest !!!!!!!!


  Maak melding

 9. @Law mang.Dja, In Suriname zijn er teveel ondernemers ook in publieke functies. De overheid bestaat dus uit ondernemers die er voor hun eigen belang daar zitten.


  Maak melding

 10. Was dat niet die tent waar dankzij Belfort criminelen eerder naar huis mochten dan dat de rechter had bepaald? Diezelfde gast begint over het niet functioneren van een ander, aha, duidelijk!


  Maak melding

 11. Bestuurders werden ontslagen wegens disfunctioneren ???
  Terrecht en zeer juist , het is anders dan de bajes in de fik gooien en dat maakt het verschil !!!
  Nek’s no fout !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.