Natuurgeweld geen ver-van-me-bed show meer

4

PARAMARIBO, 8 jul – Voor Suriname mag het fenomeen natuurgeweld niet langer een ver-van-mijn-bed show zijn. Dit stelt Jerry Slijngaard, hoofd van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing, NCCR. De ravage aan de kust de afgelopen dagen en de slachtoffers zouden een teken aan de wand moeten zijn. “We moeten het noodlot niet tarten.”

Het is hoog tijd voor een beleid dat specifiek gericht is op rampenbeheersing. Suriname zal zich beter moeten voorbereiden op wat veel weg heeft van steeds heftiger wordend natuurgeweld. “Feit is, het natuurfenomeen wordt steeds gevaarlijker”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd. De schade aan ruim honderd huizen in vooral Nickerie spreekt voor zich. Maar ook in Paramaribo en de rest van de kuststrook hebben rukwinden veel schade aangericht.

Het effect wordt nu opgemaakt. Suriname zou zich echt veel beter moeten voorbereiden. Onder meer is meer controle nodig op de kwaliteit van woningen. Overigens vindt de Meteorologische Dienst dat haar waarschuwingen serieuzer genomen mogen worden. Hoewel de website van de dienst regelmatig het weer voorspelt, wordt er kennelijk geen acht op geslagen. “We hadden de windkracht en zware regens op onze website voorspeld”, zegt diensthoofd Cor Becker.

4 REACTIES

 1. Als je in een land als Sur extreem weer alleen via je website communiceert, dan ben je behoorlijk wereldvreemd. Hoe groot is het bereik van Internet? Als je in een land aan Sur gaat beginnen over de kwaliteit van huizen, ben je clueless. Hoeveel geld heeft men om “rampenproof” te bouwen? Zorg dat je veilige plekken beschikbaar stelt, waar bewoners naar toe kunnen.


  Maak melding

 2. Ik blijf het zeggen , su is niet veilig als het gaat om natuur rampen.
  Er staat nog veel te gebeuren en ik benieuwd of su voorbereid is.
  Op dit moment is njang dringi prisiri alledaags in su.
  Wang day onoe o cree!


  Maak melding

 3. Het aantal reacties in dit topic geeft wel aardig weer hoe serieus dit allemaal genomen wordt, tot dat er weer zoiets dergelijks weer gebeurt dan hoor je het geklaag over een overheid die ze in de steekt laat weer overal, maar zelf preventieve maatregelen treffen is er bij de overgrote meerderheid niet bij, kan ook moeilijk anders als het woord onderhoud al helemaal achter in het woordenboek staat van de gemiddelde Surinamer, triest allemaal voor de mensen die er financieel al beroerd voorstonden, maar voor de rest……… mooi zo, zie je waar die des-interesse toe kan lijden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.