vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse bedankt voor vijfendertigste Caricom-top

Bouterse bedankt voor vijfendertigste Caricom-top

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jul – President Desiré Bouterse ziet af van een trip naar Antigua Barbuda. Op het Caribische eiland wordt de vijfendertigste top gehouden van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Er wacht de leiders een ‘zware agenda’.

Onder meer zal gesproken worden over het eerste Strategisch Plan van de Caricom. De bedoeling is het plan voor meer economische en politieke samenwerking goed te keuren. Er moet vooral goed met elkaar worden afgestemd in onderhandelingen met andere blokken. De leiders zien de bijeenkomst dan ook als een historisch moment. Volgens de Times of Suriname laat Bouterse zich vertegenwoordigen door vicepresident Robert Ameerali.

Op de agenda staat ook een overeenkomst tussen Caricom en Canada. Suriname behoort tot de landen die nog niet helemaal tevreden zijn met de inhoud. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zijn het vooral de milieuaspecten die ‘niet lekker’ zitten. De Caricom-leiders nemen ook de gezondheidszorg in de regio onder de loep. De agenda vermeldt voorts het bespreken van de invloeden van klimaatveranderingen op de landen van het Caribisch gebied.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. juist nu hebben wij nodig “de vader des vaderlands”

  maar tja…. een zware agenda bezorgt hem altijd kiespijn en nu mag Ali daar gaan klappertanden!!!

  bij moeilijke items kleurt hij altijd paars

  ai boi


  Maak melding
 2. Deze handelsovereenkomst met Canada bewijst dat Caricom een gemeenschap met veel potentie is. Wat betreft de milieu-aspecten die volgens minister Lackin ‘niet lekker’ zitten . Wat bedoelt de minister? Zijn dat eisen die ons economische groei belemmeren? Het blijft altijd een dilemma voor landen in ontwikkeling , om de milieu-aspecten van de rijke landen als maatstaf na te streven.


  Maak melding
 3. In eigen land vermijdt Baas de poppenkast ook zo veel mogelijk omdat hij vaak geen zinnige antwoorden kan geven op vragen gesteld door de oppositie en de eigen puppets. Om op de Caricomtop er steeds voor spek en bonen bij te zitten is, na vier en een half jaar, ook niet leuk meer. Op OCER voelt Baas zich op z’n gemak, daar krijgt hij voor zijn grappen en grollen nog steeds applaus.


  Maak melding
 4. Tangggggg, je bent er nog! Go Home!!!!!
  Wie heeft wie vriendelijk ,doch dringend verzocht te bedanken 🙂 🙂

  Hieronder het zoveelste bewijs van de beloofde ĺuchtkastelen’ van bouta:

  “Caricom uitgenodigd te investeren in goud Suriname
  2 juli 2011

  PARAMARIBO/BASSETERRE, 2 juli President Desiré Bouterse verwelkomt meer investeringen uit de Caribische Gemeenschap, Caricom. Tijdens de tweeëndertigste Caricom-top op Saint Kitts & Nevis nodigde hij ondernemers uit te investeren in Surinaamse grondstoffen.

  De vraag die we onszelf stellen is: waarom zou het niet mogelijk zijn wat van deze rijkdom te delen met onze eigen Caricom zusternaties?, zei Bouterse.

  We hebben een werkgroep ingesteld van Surinaamse en andere Caricom-experts om een werkbaar plan uit te werken, aldus Bouterse. Uiteindelijk moet er een speciaal format uit komen rollen voor investeringen. Suriname moet een model worden voor het onderling investeren in onder meer landbouw en transport. ”

  bron:gerelateerde berichten wkn.

  Werkgroep?
  Resultaat?
  Belofte?
  Investeringen?
  landbouw en transport?


  Maak melding
 5. in brazil kan hij nog dokken maar Antigua Barbuda no,no, brada hij schijt loesbere dus smoesjes zatom thuis te blijven,bharara is op de loer denk aan paribas!


  Maak melding
 6. Baas gaat niet naar St. Johns, Antiqua, omdat hij van toeten noch blazen weet. Straks geeft Paranam weer de schuld aan het Front.


  Maak melding
 7. @henkes
  I second That.
  Baas kan wel sniffen en sneren op de berm en popi opa uithangen.
  Maar wanneer het de serieuze zaken aangaat en zijn influisteraars afstand moeten houden dan geeft hj geen thuis.

  @gladvis
  Klopt, Antigua is een beetje te dicht bij Preet


  Maak melding
 8. Hahahaaaaaaaa….. de reislustige bouta gaat niet mee ?!
  Wordt de wk finale misschien op deze dag gehouden in Brazilie dan ?
  Hey want dan zie we bouta’airways’ vertrekken richting Brazilie waar baasje en co – dino kan gaan genieten van al dat voetbal spektakel en klopt niemand in brazile die tijd zal hebben om bouta in de gaten te houden en hem van plaats doen ruilen,van suriname -brazilie – en dan richting Amerika.
  Bouta vermijdt Antigua en we weten wel waarom !


  Maak melding
 9. @Armand
  Als de Caricom enige potentie zou hebben zouden zij heus niet voor een crimineel met amnestie tevens een couppleger en Wanted criminal als bouta als voorzitter kiezen. Caricom is net een GROTE grap zoals bouta. Soort zoekt soort !


  Maak melding
 10. Nu zie je, hoeveel problemen ons land heeft met een president, die op de internatioanale lijst van gezochten staat.
  Bouta gaat niet, omdat hij als de dood is, dat hij wordt opgepakt !!
  Hij heeft maar een heel beperkte actieradius buiten ons land.
  Onze geliefde president, maar niet heus, is in verreweg de meeste landen in de wereld niet welkom.


  Maak melding
 11. Geen Njang Dringi en Priserie op Antigua Barbuda, dus baas bedankt voor de eer. Daarbij komt kijken dat hij toch geen reet snapt van de materie. De man heeft een hersencel van een bevroren garnaal. Nu mag arme Ali het vuile werk opknappen.
  Het is weer business as usual, neks no fout


  Maak melding
 12. “Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zijn het vooral de milieuaspecten die ‘niet lekker’ zitten.”

  Wat een huichelaar. Onder deze regering is de verontreiniging van Suriname met kwik enorm toegenomen. Het nationale park de Brownsberg is zelfs gedeeltelijk door goudzoekers ontmanteld. De leiders van de regeringspartijen NDP en ABOP hebben belangen in de goudwinning, die van grote stukken natuur maanlandschap maakt. In de geschiedenis van Suriname is nimmer zo’n idioot als Lackin minister van Buitenlandse Zaken geweest.


  Maak melding
 13. @Eduard Lupson

  Je kunt Paraman de onzin, die hij schrijft, niet kwalijk nemen. Deze 78-jarige oude baas lijdt overduidelijk aan dementie. Een rechter zou hem ontoerekeningsvatbaar verklaren. 😆


  Maak melding
 14. U snapt niets van de baas !

  Hij heeft geen tijd voor kleinigheden, is druk bezig de sranang histori te herschrijven gepaard gaande met invoering van een nieuwe democratie met idem nieuwe mensenrechten !

  Zie de voorbeelden :

  Bouta : Wij STOPPEN de uitgave van geschiedenisboeken, die de holland-bouta coup te duidelijk in beeld brengen !
  DNA : Wij STOPPEN de rechters met hun 8 dec proces ( via een nep-amnestiewet dat ingaat tegen de grondwet) ter voorkoming veroordeling van de massamoordenaar !
  Bouta-NDP-Diensthoofd Justitie:STOPPEN die PA-vakbond, zolang er een PA-vakbond is komen de PA’s niet vooruit !

  Sranang musu wiki !!!


  Maak melding
 15. De ministers in deze regering proberen iets voor te stellen in het buitenland, maar dat lukt maar steeds niet.
  Simpele vraag: hoe zou dat komen ?
  Het antwoord is simpel: geen enkele land neemt deze regering serieus, omdat die wordt geleid door een moordenaar en drugsveroordeelde.
  Onze “geliefde” Boua gaat niet naar een aan belangrijke internationale conferenties, omdat het doodsbang is daar te worden gearresteerd voor zijn verleden.
  Het is een president, die ons land onwaardig is.


  Maak melding
 16. De President heeft aangekondigd de NDP problemen in Saramaca na het Wereld kampioenschap te zullen afhandelen.
  Ofwel tot 13 juli 2014 is DDB supporter van Oranje en mediteert hij voor successen van Naranja Mechanica.

  De agenda is geheel geblokkeerd tot na de finale.


  Maak melding
 17. Bouterse komt Suriname nauwelijks uit en Bolle Willem met z’n Tango Tina en de 3 lachbekjes komt Suriname niet binnen, hoe graag hij dat ook wil. Het zit de Duitse familie heel erg zwaar op de maag dat ze de boerinnetjes niet kunnen laten zien dat er elders op de aardbol een land is waar Nederlands gesproken wordt. Maar goed, dat heeft hij allemaal te danken aan de Limburgse maffia. Die maffia die de Kwalijke Nederlandse Luchtvaartmaatschappij bestuurt en nu een voorzitter heeft in de bouwwereld.
  Het is dat die Balvaste Nijdam steekpenninggevoelig is (zwart wordt witgewassen), anders hadden ze ook geen opdrachten voor bruggetjes gekregen.


  Maak melding
 18. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.
  FER. E
  Tijd: woensdag 2 juli 2014 om 21:07 uur

  En de volgende verscheen wel.
  woensdag 2 juli 2014 om 21:55 uur


  Maak melding
 19. Beste mensen! Bouterse is er om te blijven. Helaas voor jullie dombo’s maar goed voor Suriname. By the way: blijf klagen achterlijke SuriNeds.


  Maak melding
 20. Bouterse heeft in zijn regeerperiode al meer bereikt dan de verzameling oude redimoesoes van het front en Suriname vaart er wel bij. De President heeft het druk met de opbouw van Suriname en het is natuurlijk meer dan logisch om Ameerali in bijzondere gevallen in te zetten. Deze president mag blijven.


  Maak melding
 21. “Esmerald en Henk Molenaar”

  Voor wat mij betreft 100 plus.

  Antigua Barbuda, ligt gevaarlijk dichtbij de USA!

  Volgens Sopropo, erelid van de nationale Debielen partij,
  is van een lege staatskas (Wijlenbosch ook ndp) naar plus
  USD 700.000.000 een drama!


  Maak melding
 22. @sopropo,

  Bolle Willem en Holle Bouta hadden broers kunnen zijn. Zoveel verschillen ze niet van elkaar. Misschien wat in leeftijd, maar verder is het een pot nat.


  Maak melding
 23. Wat gebeurd hier op Waterkant??? De bouta aanhangers (leeghoofden/ezels) geven alle kritische opmerkingen naar DDB en zijn aanhangers een minnetje. En er wordt massaal een plusje gezet bij de positievere opmerkingen over DDB en zijn aanhangers?
  Of ben ik aan de drugs?


  Maak melding
 24. Ohhhh, de minnetjesbrigade is net ontslagen uit…..guantana mo bay!

  There we go again.

  Linkkkkscheeeeeerrrrr, ook in suri kennen ze er wat van, frauderen, afluisterpraktijken, mailtjes onderscheppen en minnetjes uitdelen.

  Dus………………….


  Maak melding
 25. @de minnetjes Crimineel,
  Hierooo, dan heb je wat te doen…whahahahahahahaha

  Biz, Biz, biz..
  “Wie heeft wie vriendelijk ,doch dringend verzocht te bedanken 🙂 🙂

  Hieronder het zoveelste bewijs van de beloofde ĺuchtkastelen’ van bouta:

  “Caricom uitgenodigd te investeren in goud Suriname
  2 juli 2011

  PARAMARIBO/BASSETERRE, 2 juli President Desiré Bouterse verwelkomt meer investeringen uit de Caribische Gemeenschap, Caricom. Tijdens de tweeëndertigste Caricom-top op Saint Kitts & Nevis nodigde hij ondernemers uit te investeren in Surinaamse grondstoffen.

  De vraag die we onszelf stellen is: waarom zou het niet mogelijk zijn wat van deze rijkdom te delen met onze eigen Caricom zusternaties?, zei Bouterse.

  We hebben een werkgroep ingesteld van Surinaamse en andere Caricom-experts om een werkbaar plan uit te werken, aldus Bouterse. Uiteindelijk moet er een speciaal format uit komen rollen voor investeringen. Suriname moet een model worden voor het onderling investeren in onder meer landbouw en transport. ”

  bron:gerelateerde berichten wkn.

  Werkgroep?
  Resultaat?
  Belofte?
  Investeringen?
  landbouw en transport?

  Biz, biz, biz….


  Maak melding
 26. Wat maakt het uit die minnetjes, die halve zolen die ze uitdelen kun je toch niet serieus nemen, ze bestaan helaas, net als kakkerlakken, maar die kun je nog doodtrappen, dus maar gewoon negeren


  Maak melding
 27. Bouterse is een oude lelijke man. Hij moet dat snel gaan accepteren.
  Ik schaam mij dood om die man.
  Hij dient plaats te maken voor iets nieuws.
  Hij is echt geen presentatie voor Suriname.


  Maak melding
 28. hahahahahahah ben66 ray jullie zeggen het .
  bouterse is en blijft nog altijd de sterke man van suriname .als jullie het leuk vinden of niet zal ons wors wezen .
  de weg die suriname bewanderlt op dit moment is de juiste weg .
  dit is de weg naar volwassenheid .als wij het over front hebben kunnen wij niet van volwassenheid spreken maar van afhangkelijkheid .vaak is mijn betoog dat als de ndp er niet was wij nog steeds van nederland afhangkelijk zouden zijn ,er geen ontwikkeling was in commewijne en geen ontwikkeling was in para en er zou ook geen staatsolie zijn .ja dit wat ik heb opgenoemd zijn feiten iets anders kan ik niet van maken ,het is realiteit .als ik naar deze redimusus kijk moet jij je eerst afvragen ….waar wonen ze ,in suriname zijn ze niet maar in holland waar die nederlander zijn land heeft opgebouiwd en deze redimusus zijn er heen gegaan hebben alles gekregen van die witte man en nu lopen ze hun chitt te verkondigen .oeng draai drie lees salto mie mang .suriname is op de goede weg .als ik in mijn auto zit en over dir bruggen rij voel ik mij prima ik geniet ervan .als ik naar mijn huis rij en ik zie staatsolie voel ik pero mij trots een trotse surinamer , het kan niet meer stuk wij worden volwassen .rest de kades die mijn president moet laten maken en dat gebeurt over een paar maanden .de kade van domburg wordt eindelijk gemaakt front had dat nooit kunnen realiseren ,als het aan hun lag mag domburg verzuipen ,ook de waterkant in paramaribo mocht verzuipen van front .en ik doe een beroep op de surinamers weet op wie je stemt ,een stem op de vhp is een stem voor hokken .eigen belang hindustaans belang ,kampioen corrupt ,vaak heb ik geroepen dat ze niet in te halen zijn als het om corruptie gaat .vooral wat betreft gronden en onderhandse gunningen .de verenigde hindustaanse partij zoekt steun bij de bosland creolen ,vraag wat ze voor de bosland creolen hebben gedaan al die jaren samen met de nps .suriname voorwaarts .


  Maak melding
 29. Alibouta is moe van al het reizen, take-off and landing net een kleuter die enthousiast werd van het vliegen. Misschien toch nu de tijd voor is aangebroken wennen aan jailhouse rock


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES