Hogere onderwijstoelagen binnenland mogelijk dode mus

7

PARAMARIBO, 2 jul – De kans op verdamping van verhoogde toelagen voor onderwijzers die in het binnenland werken, is levensgroot. Dit stelt voorzitter Marcelino Nerkust van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, Fols. De regering heeft de toelagen onlangs met duizenden procenten verhoogd. Maar er schuilt een addertje in het gras.

Nerkust zegt tegenover de Ware Tijd te vrezen dat het geld niet maandelijks wordt uitbetaald. De regering houdt de betaling dan enkele maanden achter. Het bedrag wordt zo veel hoger, maar daar zal niet de leerkracht van profiteren. Hoe hoger het uit te keren bedrag, hoe meer belasting moet worden betaald. Het gaat om een verhoging van vijf cent naar vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd euro). Het betreft de zogenaamde ontberingstoelage. Het blijft daar niet bij.

De standplaatstoelage wordt zevenhonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijftig euro). Nerkust laat er geen twijfel over bestaan, de Fols is blij met de aanpassingen. Zelf roept de federatie al jaren om aanpassing. “Het is een stimulans en het moet redelijk zijn”, zegt Nerkust. Het onderwijs in het binnenland kampt met een tekort aan leerkrachten. Hoewel het aanbod de behoefte overschrijdt in de kuststrook, zijn maar weinigen bereid de ontberingen te pikken.

7 REACTIES

 1. Deze leerkrachten nemen ontslag in de city om in het binnenland te werken, vanwege de doekoe, daar verdienen ze 3x zoveel.
  Gierigheid, materialisme, geen hart voor de zaak.
  Het binnenland is in 2014 goed bereikbaar, je bent heel snel in de stad, zo niet ken je liften met de heli v brunswijk.

  Trouwens wie controleert deze leerkrachten, voor hetzelfde geld liggen ze de hele dag in hun hangmat,
  dus…

  Ontberingstoelage, whahahahahahaha, vanwege de muggen???

  Belofte duizenden % verhoging, maar…………ff wachten, het geld moet nog ‘gedrukt’ worden.
  Stem volgend jaar maar weer op de &deeepeeeeeeeeee.
  Wie niet horen wilt,
  Zal voelen.

  Next……………………


  Maak melding

 2. Het kan ook zijn dat ze parttime in de goudmijn werken,alles is mogelijk in sweet Sranan kondré. Zeven even voor de klas, en daarna het bos in om wiet te telen en jagen kan ook.
  Soso lafu,het na schoolse opvang vergoeding is nog steeds niet betaald,en nu lullen ze weer over extra loon voor het binnenland. Mi Gado wat een beleid zeg,het is om te huilen met de pet op !!!!!!


  Maak melding

 3. Ingrid en Steve krijgen hun ontberingstoelage wel direct uitbetaald, dat is te begrijpen, want als je dagelijks in de lichamelijke en geestelijke behoeften van een mega psychopaat moet voorzien, zou het toch misdadig zijn als je lang op je SRD 6000.-/maand zou moeten wachten?


  Maak melding

 4. Het is weer het oude liedje, dat we al zo vaak hebben gehoord.
  Onderwijskrachten worden met een bonus gelokt om naar het binnenland te gaan, maar moeten wachten op hun salaris.
  Waar heb ik dit vaker gehoord ?
  Vraag het de buschauffeurs, de zorgverlenenden, de buitenschoolse opvang, de vuilophaaldienst en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Dit wordt dus helemaal niets.
  Als ik onderwijsgevende zou zijn, zou ik niet op zo’n inbod ingaan.
  Eerst zorgen voor een goede infrastructuur !!!!


  Maak melding

 5. @ henkes;

  Verschil moet er zijn hèh !
  Je hebt immers : Sierpaarden Luipaarden Nijlpaarden en Werkpaarden en dat zijn de Leerkrachten !!!!!


  Maak melding

 6. @Mbeki.

  Lonnie B. is slimmer dan wij denken,hij denkt tenminste goed en positief ! ” Namelijk, waar de hersenen ontbreekt, moet er geweld gebruikt worden. ”

  @ Henkes . Ter aanvulling : Zeepaartjes !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.