Opecfonds financiert trainingshospitaal Suriname

16

PARAMARIBO, 24 jun – Het leningen fonds van de Organisatie van Olie-exporterende landen, Opec, stelt ruim vijfentwintig miljoen dollar beschikbaar voor Suriname. Deze lening is bestemd voor de opzet van een ultra modern trainings- en onderzoekshospitaal.

Behalve het hospitaal worden ook vijf poliklinieken gebouwd in verschillende leefgebieden. “De overeenkomst wordt mogelijk deze week getekend tussen de regering van Suriname en de buitenlandse financiers”, zegt Martelise Eersel, topfunctionaris op het ministerie van Volksgezondheid, tegenover de Ware Tijd. Zelf heeft de regering er geen ruchtbaarheid aan gegeven. Het was fonds zelf dat de lening wereldkundig maakte op de eigen website. Volgens het fonds heeft het ziekenhuis een capaciteit van driehonderd bedden.

Suriname beschikt al over een trainingsinrichting voor beroepen in de gezondheidszorg. Maar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo verkeert fysiek in slechte staat, volgens een recent onderzoeksrapport. De conditie van vooral het beddenhuis is zo erg dat reparatie haast weggegooid geld is. De regering Bouterse – Ameerali heeft al een leenovereenkomst met China voor de bouw van een hospitaal in Wanica.

16 REACTIES

 1. Wanneer hoor ik dat Su ZELF iets zal/gaat financieren uit/met eigen middelen ? Het waren toch deze ndp BOEVEN die de Suries een heleboel hadden beloofd 15 jaar lang(zolang als ’t FRONT aanzat naar hun zeggen) 15 jaar lang geroepen hoe Su(FRONT REGERING) op de bedeltour was. De ndp BOEVEN zou alles anders doen. Su zou uit eigen middelen zelf helikopters kopen,mmmmaar helaas die zijn gekomen, maar uit geleende middelen nml: een creditline van India. Net nog gehoord van een 50 miljoen lening voor ’t onderwijs; deze blijkt ook een lening te zijn, en komt van de IDB volgens mij, maar, dit is dus nooitie eigen middelen. De eigen middelen zijn om de gerechtskosten/advocaatskosten te betalen van ALLEEN maar verloren zaken, zoals de verdediging van Din(aapje) en vader DiDiBrie. En trouwens plotseling merk je de euforie niet meer die er toen was, nadat mevr. Zwets ki had gezegd dat de getuige L. had gelogen voor DiDiBrie…….. hmmmmm ding stil baja. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 2. De leningsdrift en bedel mentaliteit van de regering Bouterse / Ameraali nemen bizarre vormen aan. Schulden worden doorgeschoven naar volgende generaties.

  Walgelijk


  Maak melding

 3. Zelf heeft de regering er geen ruchtbaarheid aan gegeven. Het was fonds zelf dat de lening wereldkundig maakte op de eigen website…

  t r a n s p a r a n t i e


  Maak melding

 4. volgens de populistische paarse beloftes van de afgelopen jaren…zouden we nu een land vol ultra-moderne ziekenhuizen hebben.

  Resultaat tot nu tot…ZERO!!!!!!!!!!

  Vooral achter dit corrupte dievengilde en roversbende blijven lopen…dan komen we vanzelf bij de afgrond waar we regelrecht op afstevenen.


  Maak melding

 5. Staatsschuld neemt toe in combinatie met afwaardering krediet-rating. Devaluatie SRD dreigt. Mijn advies, zet de geldpers maar aan. De paarse roversbende gaan als een olifant door een porseleinenkast. (zo de afgrond in).

  Patiënt is terminaal ziek en ligt aan de beademing. Wie durft de stekker uit te trekken ??? Want zo staan de zaken ervoor.


  Maak melding

 6. Deze regering leent Suriname helemaal failliet.
  Om nog een beetje van de beloftes te kunnen nakomen, die deze regering heeft gedaan, wordt de ene na de andere lening afgesloten.
  Ben het dan ook helemaal eens met Koos, die stelt, dat alle lasten van deze leningen worden doorgeschoven naar volgende generaties.
  Binnen een paar jaar heeft Suriname een torenhoge inflatie en staan wij weer in de rij voor allerdaagse producten, zoals in de jaren 80.
  Krijgen we hetzelfde, wat nu in Venezuela gebeurt.
  Ik weet niet, wie de tijd hebben meegemaakt, maar dat is geen lolletje.
  Oprotten met deze opa-regering en tijd voor een nieuwe generatie.


  Maak melding

 7. @rudinho, met lenen is niets mis mee. Investeer het dan wel in projecten of bedrijven dat geld oplevert. Vb Uitbreiding staatsolie landbouw etc etc

  Met geld maak je geld. Bouterse pompt geld in sociale projecten. Bodemloze put noem ik dat. Deze maniac probeert Chavez te evenaren. We weten allemaal hoe dat afgelopen is.


  Maak melding

 8. @rudinho, met lenen is niets mis mee. Investeer het dan wel in projecten of bedrijven dat geld oplevert. Vb uitbreiding staatsolie landbouw etc etc

  Met geld maak je geld. Bouterse pompt geld in sociale projecten. Bodemloze put noem ik dat. Deze maniac probeert Chavez te evenaren. We weten allemaal hoe dat afgelopen is.

  En je hebt gelijk Suriname moet gevrijwaard worden van bejaarde politici.


  Maak melding

 9. @koos…

  aanvulling:
  met geld maak je geld….
  met ezels maak je ezels….

  dit land is een stuurloos schip,
  dat WAS het,
  dat IS het,
  en zal ALTIJD zo blijven.

  Deze coalitie is redeloos, reddeloos en radeloos.

  mentaliteitskwestie!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Koos,

  Ook een Surinaamse dollar kun je maar 1 keer uitgeven.
  Als je geen geld meer hebt en voortdurend leent, ga je vroeg of laat failliet.
  Dat is een economische wetmatigheid.
  Ik ben het met je eens, dat je met geld geld kunt maken, maar dat doet deze regering niet, zoals jij al schrijft.
  Volgens mij is er overigens niets mis met het realiseren van sociale projecten, zolang je die maar verantwoord financiert, maar dat is het grote manco van deze regering.
  Teveel geld verdwijnt in de zakken van mensen, die het toch al heel goed hebben en de Surinaamse bevolking is het kind van de rekening.
  Heeft te maken met onze mentaliteit en dat zal nog decennia voortduren vrees ik.


  Maak melding

 11. ik ben benieuwd wanneer de verkiezingscampagne begint van de di-di-brie partij..

  ,toch niet na de verkiezing van mei 2015..

  we gaan het beleven wat het gaat worden..


  Maak melding

 12. Onzin een nieuw training- en onderzoekshospitaal. In de regel is dat een academisch ziekenhuis. Als je een zwakte sterkte analyse zou loslaten op de medische sector in Suriname, kom je gauw tot de conclusie dat Suriname een tekort heeft aan gekwalificeerde specialisten. Deze vormen de basis voor onderzoek. Men zou het geld veel eerder kunnen gebruiken voor het upgraden van het academisch ziekenhuis als opleidingsinstituut. Er is in Suriname geen plaats voor een ziekenhuis als bedoeld in dit artikel.


  Maak melding

 13. Behalve het hospitaal worden ook vijf poliklinieken gebouwd in verschillende leefgebieden. Veel Surinamers gaan van dit project profiteren. Prachtig !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.