dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBedrijf ziet gat in Surinaamse oliemarkt

Bedrijf ziet gat in Surinaamse oliemarkt

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 jun – Het Trinidadiaanse National Petroleum Marketing Company, NP, ziet een gat in de Surinaamse brandstoffenmarkt. Dit meldt de Ware Tijd. Het management overweegt serieus pompstations op te zetten in Suriname.

Wel zal nog eerst een haalbaarheidsstudie moeten worden uitgevoerd. De motieven voor het willen investeren hebben niet alleen met Suriname te maken. “Onze groeimogelijkheden op Trinidad zijn beperkt en we kijken daarom uit naar uitbreiding tot nieuwe markten als Suriname om er service stations neer te zetten”, zegt NP-topman John Gormandy. Behalve brandstof voor massa consumptie, levert NP ook voor vliegtuigen en schepen. Ook kan kookgas worden geleverd. NP heeft al ervaring met het leveren van smeermiddelen aan Suriname.

Het bedrijf had al investeringsplannen in 2008. Onder meer werd gedacht aan een joint venture met Surinaamse en Barbadiaanse partners. Uiteindelijk is er niet veel terechtgekomen van deze plannen. NP ziet ook mogelijkheden voor het leve ten van smeermiddelen aan de Surinaamse mijnbouwinduatrie. De pompstationhoudersbond SSEB heeft geen bezwaar tegen de komst van nog meer pomp stations. Concurrentie is goed, wordt geredeneerd. De vraag is alleen waar NP nog stations denkt te kunnen vestigen. In Paramaribo is er zo goed als geen vrije plek meer.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. ‘De vraag is alleen waar NP nog stations denkt te kunnen vestigen. In Paramaribo is er zo goed als geen vrije plek meer.

  Och,met bouta als LIJDER zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
  Hij zal zeker een GAT vinden.Al is het in de midden van de stad ,een gat zal hij vinden om de boel te belazeren.
  Hmmmmm…..waar is de gat dan ?!

  @Tune

  Hahahaaaaaaa….ik kan je geen ongelijk geven……Je hebt gelijk….hahahaaaaaaaa


  Maak melding
 2. In Paramaribo is er zo goed als geen vrije plek meer.

  mss een fusie of anders overname????

  ???maar wat gebeurd vandaag hier???

  nog kortgeleden was onze munt 2 x meer!
  nog kortgeleden kwam Guyana sardien (in)kopen in ons land!
  nog kortgeleden waren wij de rijksten in Caricom..

  ..en toen,…. toen ging mama Nederland weg en durft vandaag de Sardienlanden ons het sausje te geven!

  dank je wel Arron & DADA!


  Maak melding
 3. @Ray, het land telt minder inwoners dan een stad als Rotterdam. NP-topman John Gormandy doet er goed aan een opticien te bezoeken. Een bekende forumlid heeft ooit wel eens gezegd Surinamers krijgen een orgasme van het woord “gratis”.

  Dit project is gedoemd om te mislukken. De gemiddelde Surinamer is gierig.


  Maak melding
 4. In Suriname zie je overal gaten ook in de wegen.
  In de portomonnees, en ook de vrouwen van suriname hebben zoveel gaten.

  Een gat moet je niet open laten deze moet je ook vullen.


  Maak melding
 5. Zullen deze er echt komen of hebben ze niet gehoord van Iam Gold en New Wont. deze 2 bedrijven zullen voorlopig niet in Su investeren. En weet je waar van Parbo zij zich zullen vestigen; langs ’t water waar DiDiBrie en Co allemaal woont, want te ding o moes vluchten dan hebben ze alles binnen handbereik, want long dat do long zeker pe en oting oeng no sabie ete. Ik hoop voor 25 mei 2015. DDDingggg DiiiiiDiiiiBrie alamala. Kabel Tuna ook mie e dede foe lafoe, want wat jij met 3 letter schrijf vertaal ik naar ’t 2 letterwoord G…..O. mie no e kong bij. Ding boi dies grappig.
  @Ray ook jij hebt gelijk, ding BOEF dies zeker o finie a gat of a plek gie a buitenlander. Suries in ’t buitenland die moeten maar een PSA kaart aanvragen, wordt er onderzoek naar je handel en wandel gedaan, of je ooit in aanraking bent geweest met de politie/Justitie kom je NIET in aanmerking voor de PAS kaart of pas. Als zulks niet ’t geval is, kom je tegen betaling hiervoor in aanmerking. en mag je n Su iets proberen. Weer een belofte van dat sociaal contract niet nagekomen. Suries in ’t buitenland zouden vrij kunnen ondernemen in Su. Die ndp BOEVEN zijn de Suries in ’t buitenland (allang) vergeten. Maar voor anderen is ’t hup-pekeeee kom en doe mee. Dubbele nationaliteit vergeet het maar Suries. Luister als ffe kan naar de pokoe van Boegroe”Bouta takie wroko de” Brombere. Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 6. @Koos de Jong

  Hahahaaaaaaaa……. bouta heeft geen hersenen in zijn kop.
  En idd alles wat hij denkt te zullen doenen doet , is gedoemd te mislukken.


  Maak melding
 7. Ik vraag mij af of er een gat is in de Surinaamse oliemarkt, want daarvoor is ons land volgens mij te klein en dan bedoel ik het inwoneraantal.
  Als dat wel zo is, dan vraag ik mij af, waarom altijd buitenlandse bedrijven die gaten wel zien en wijzelf niet.
  Als het gaat om economische bedrijvigheid zijn wij nog te dom om voor de duvel te dansen.
  Het is ook niet vreemd, dat Surinamers, die wel wat in hun mars hebben, zo snel mogelijk vertrekken naar het buitenland.
  Ik ben het daarnaast met Koos eens, dat veel Surinamers een orgasme krijgen van het woord gratis.
  In dat opzicht lijken wij heel veel op Anansi, die ook alles door anderen voor zich liet doen, maar zelf te lui was om na te denken en zijn poten uit te steken.


  Maak melding
 8. hij kan alleen wat zeggen,als hij een joint heeft gerookt..

  dan beginnen zijn hersenen op toeren te komen,voor de rest staat alles stil..

  er kunnen op leonsberg vlak naast die chineze winkel alwaar je kunt over steken naar nw.amsterdam vele stations voor verkoop benzine gebouwd worden..,

  straks gaat hij met pensioen dan kan hij zelf die stations bedienen..,,

  tenminste als hij niet wordt meegenomen om te getuigen naar new-york of met vakantie vertrekt naar scheveningen..


  Maak melding
 9. Surinamers zien een glas altijd half leeg waar anderen (meestal) buitenlanders een glas half vol zien.
  Twintig jaren geleden was het zo met die kleine mama en papa winkeliertjes die niets zagen in investeren in hun winkeltjes die ze netjes op tijd sluitten en gingen slapen tot ze in coma vielen toen kwamen chinezen en de rest is geschiedenis.

  Er zijn zat slecht lopende pompstations in Paramaribo en Suriname rij langs ze je kan onmiddellijk zien wanneer ze de laatste keer een onderhoudsbeurt of verf had gezien. NP kan die pomp stations heel snel overnemen en hun commerciele objectieven bereiken terwijl de meeste van jullie hier erop los lullen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES