‘Ordening Goudsector Suriname’ blijft ordenen

0

PARAMARIBO, 29 mei – De commissie Ordening Goudsector Suriname, OGS, blijft rustig en ongestoord ordenen, de kritiek ten spijt. De motie met stevige kritiek die in het parlement verworpen is, is alleen maar de zoveelste kritische noot. OGS laat zich niet uit de goudvelden slaan.

Integendeel, het werk in de goudrijke gebieden van het binnenland worden dezer dagen veelvuldig bezocht. Veelvuldiger. In het geteisterde en afgevreten natuurpark Brownsberg is een voorlopig halt toegeroepen aan de vernietiging. In naam van harmonie en vrede is samen met de voor de schade verantwoordelijke goudzoekers gewerkt aan een zichtbare grens. De grens moet het deel van het park afbakenen dat is afgestaan aan de goudzoekers.

De goudzoekers mogen het natuurpark niet meer in. Naambordjes waarop OGS staat zijn langs de hele lijn geplaatst. De goudzoekers en plaatselijke bewoners mochten mee helpen de bordjes plaatsen. Dat is om de harmonieuze aanpak te accentueren, zegt OGS-manager Gerard Dompig. Er komen bewakingsposten van OGS langs de hele lijn. Volgens de oppositie is de ordening mislukt. Een motie waarin dit werd aangegeven, sneuvelde tijdens de begrotingsdebatten in het parlement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.