Alternatief pand voor politiehoofdkwartier

2

PARAMARIBO, 29 mei – De regering heeft een alternatief pand aangeboden voor de opzet van een nieuw politiehoofdkwartier. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het bergt nu nog het hoofdkantoor van het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB.

RGB wil een ruil aangaan met Justitie & Politie. De grond waar het half afgebouwde hoofdkwartier staat van het Korps Politie Suriname, gaat dan naar dit ministerie. Het voorstel moet nog bestudeerd worden. Het laatste woord is aan de politie zelf. “Ik zal het voorleggen aan de korpschef en dan zal hij beslissen”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Eerder zei minister Rabin Parmessar van Openbare Werken dat ook de plek zelf niet geschikt is voor de politie.

De verkeersintensiteit in de directe omgeving zou te hoog zijn. Volgens een recent rapport van bouwkundigen zijn er te veel fouten gemaakt bij de opzet van het gebouw. Het zou dan ook niet geschikt zijn voor het dragen van menselijke activiteit. Wie verantwoordelijk is, is niet duidelijk. Wel is zeker dat er al ruim twee miljoen euro is uitgegeven aan dit project. De bouw ving aan tijdens de vorige regering en is voortgezet onder de huidige.

2 REACTIES

 1. Beste Lezers
  Ik moet toch het volgende bekennen, ik heb vannacht gedroom dat er met de grond wordt gespeculeerd. En alsof er andere partijen zijn die geïnteresseerd zouden zijn in deze locatie voor de ontwikkeling van een Mall bijv.! Zijn er op de achtergrond afspraken gemaakt, waarbij het moet lijken alsof het gebouw niet voldoet maar ondertussen door middel van een bepaalde constructie de grond aan een ander is beloofd en dus mee wordt gespeculeerd! Uit welk rapport blijkt dat het gebouw niet voldoet aan de gestelde eisen en als er z’n rapport is, staat daar dan ook in wat er gedaan moet worden om het gebouw wel mensdragelijk te krijgen! En gaat men uit van één rapport of…? Wake-up!

  Dit lijkt een hele slimme manier om de grond vervolgens vrij te krijgen, een manier van belanghebbende die deze grond aan een andere eigenaar/investeerder hebben toe beloofd, nouja beloofd we praten hier over speculeren en valsheid in geschriften. Ik wil niemand hiermee beschuldigen alleen maar wakker maken! This is just a dream, maar save dit bericht voor later.


  Maak melding

 2. Al komt er maar een politie wachthuis op de hoek Gemenelands weg en Pengelstraat.Het moet iets van de politie daar staan.Desnoods cellenhuizen.Op die manier wordt de geschiedenis een beetje recht getrokken.
  Het Buitengasthuis is opgetrokken uit planken van de oudste politie bureau aan de waterkant.Die stond tegenover de huidige ‘revo monument’.Die bureau was aan de rivier zijde rond afgewerkt en werd daarom in de volksmond lontoe oso genoemd.
  Dus geen enkele ruil!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.