Gevangenispersoneel aan het werk na ‘lichtpuntje’

1

PARAMARIBO, 23 mei – Gevangenispersoneel dat de afgelopen dagen het werk had neergelegd, gaat weer aan de slag. Volgens vakbondsvoorzitter Gustaaf Gallant is er een ‘lichtpuntje.’ Dat heeft te maken met de rechtszaak tegen de staat.

De vakbond wil een uitspraak van de rechter over de rechtspositie van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, KPA. Volgens Gallant moet het korps een zelfstandige eenheid worden. Dat zou al overeengekomen zijn met de regering van Jules Wijdenbosch in 2000. Wijdenbosch leidt nu een presidentiële commissie die onderhandelt met de vakbond. De onderhandelingen liepen vast na een voorstel van de commissie.

Die wil het korps onderbrengen bij een afdeling, Delinquentenzorg. “Onaanvaardbaar”, vindt Gallant. Volgens het plan van 2000 zou Delinquentenzorg juist onderdeel van het korps. Een omgekeerde ontwikkeling dus en voor de vakbond geen alternatief. De staking werd ook ingegeven door onduidelijkheid over wanneer de rechtszaak wordt afgerond. Nu is wel een datum bekend en Gallant vindt het lichtpunt genoeg om de staking op te schorten.


1 REACTIE

 1. Ha,ha,ha,
  De actie van Gallant is mislukt.
  Ik hoop dat deze grappenmaker tot inkeer zal komen.
  Zijn stakers hebben hem in de steek gelaten.
  Ik zeg het nogmaals de vakbonden moeten allemaal opgedoekt worden alles is politiek.
  Aman disie kan go djompo tauwtje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.