Ambtenaren zetten dienstauto’s in als taxi

15

PARAMARIBO, 22 mei – Wie dacht het allemaal al gehoord te hebben, had minister Rabinder Parmessar van Openbare Werken, OW, nog niet mee gemaakt in het parlement. Parmessar deed er een boekje open over misstanden op OW. Die kwam hij aantreffen na zijn aantreden vorig jaar.

Het was toen tegen het eind van het ministerschap van Ramon Abrahams. Die had zelf ooit beloofd het misbruik op het ministerie aan te pakken. De praktijk vertelde een gans ander verhaal. “Er waren situaties waarbij mensen taxi reden met dienstvoertuigen”, zei Parmessar in het parlement. De voertuigen werden in het weekeinde gewoon meegenomen naar huis. Aan het begin van de nieuwe week werden de voertuigen dan soms onder het stof afgeleverd.

Het was allemaal zo geaccepteerd dat niet eens de moeite werd genomen om sporen te wissen. Anderen lieten zich aan het werk afzetten door de levenspartner. Die reed de dienstauto dan naar huis. “Als de medewerker voor de dienst moest uitrijden, moest een andere auto worden gezocht”, aldus Parmessar.Hij heeft het misbruik aangepakt, ondanks weerstand bij sommigen. De auto’s zijn voorzien van GPS om de bewegingen beter te kunnen volgen.

15 REACTIES

 1. Dus zo leven de LANDSDIENAREN van SU.
  En dit gedrag dragen ze reeds jaren over aan hun kinderen.

  Het ‘moraal’ van het artikel is, dat de SU. jongeren dit gedrag of slechte gewoonte, gewoon voortzetten in het (Jeugdparlement).
  En zo worden ze volwassen mannen & vrouwen.

  De voertuigen werden in het weekeinde gewoon meegenomen naar huis. Aan het begin van de nieuwe week werden de voertuigen dan soms (onder) het (stof) afgeleverd.

  Maar dit zijn wij reeds jaren gewend in SU.
  Een bepaalde mentaliteit dat men op nahoudt.

  En is die ABRAKAHAMS ooit hierover aangesproken?

  Kijk maar naar de (foto) aan de linkerkant van het scherm.
  Dit is ook een voorbeeld hoe het niet moet.
  Het voormalig ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting te Paramaribo in (verval).

  Binnenstad Paramaribo van World Heritage List?


  Maak melding

 2. moi krien otto moi biegie otto ma na datie deng jongens lobie moi free olie moi gratis olie ma na datie deng boi dies lobie and so on.


  Maak melding

 3. Ik ken er twee, die tot 10 uur “op kantoor” (z)aten en daarna in het veld gingen, elke dag.
  In het veld betekent: kinderen van school halen, vrouw van het werk halen, uurtje naar de Gym, dan naar de markt, boodschappen in de supermarkt halen, vrouwtje lift geven, bezoekje hier, bezoekje daar en nog ergens op Leiding of zo iets gaan checken, geloof ik.
  Dan was de dag weer voorbij.
  Maar eerst nog een tjauw min gaan halen om mee te nemen.
  Baas Brampie had het te druk met zijn eigen zaakjes te regelen. Lappen grond en zo, op zijn naam zetten. Dat soort dingen. Je weet wel. Iedereen weet.


  Maak melding

 4. Integrity deficit. Van de president tot de tuinman iedereen wilt stelen, winti wai lanti pai.
  Een geërfde koloniale mentaliteit tegen onzekerheden in het leven. Tijd om deze mentaliteit om te buigen in een positieve opbouwende karakter.


  Maak melding

 5. Dit is toch niet te geloven. Eigen NDP parlementariër de nu aangeeft dat ex minister dus predikte corruptie en fraude te zullen aanpakken waarbij achteraf blijkt dat niets hiervan terecht is gekomen.
  Nu lezen wij dat de ex minister een stuk grond aan het verkavelen is te Commewijne en wel voor € 7,50 per m2. Ik vraag me gevoegelijk af of dit terrein ook verkregen is zoals vele stukken terrein zonder dat er ooit wat voor betaald is.


  Maak melding

 6. roven, stelen, liegen en bedriegen. Iedereen weet het en staat erbij en kijkt ernaar.
  De Surinaamse vlag dient aangepast te worden met als symbool een struisvogel met zijn kop in het zand.
  De enige juiste afspiegeling van de doorsnee Surinamer.


  Maak melding

 7. Mocht mister ” Tokkie ,The Elephant Man ” het STUURKNUPPEL van de Surinaamse ‘ Vliegende schotel ‘ overnemen in 2015 dan ben ik ,’ CHAVÉZ ‘ , wel erg benieuwd hoe hij dit soort SCHAAMTELOZE SURINAAMSE praktijken gaat AANPAKKEN ?????

  Wat heeft hij in petto om de criminaliteit die schrikbarende vormen heeft aangenomen in het land te bestrijden ????

  ‘ CHAVÉZ ‘ ziet graag een vrij harde aanpak. De STELENDE en ROVENDE Djuka meute mag voor mijn part VOGELVRIJ worden verklaard. De gevangenissen zitten bomvol van het ‘ afval uit de Surinaamse rimboe ‘ en heropvoeden zal niet helpen. Te veel RECIDIVISTEN !!!

  Een nog zwaardere taak is de aanpak van de WITTEBOORDENCRIMINELEN. Er moet verantwoording worden afgelegd bij de rechter omtrent de herkomst van grote lappen grond die ze in eigendom hebben.

  Let wel, OOK de eigen PARTIJGENOTEN want ‘ CHAVÉZ ‘ vraagt zich steeds af hoe ‘ Jogie Bear ‘ van ‘ The Elephant Party ” aan die 147 HA grond komt te Saramacca ????????

  Hij brengt weliswaar een aantal schandalen aan het licht maar in zijn eigen gelederen zitten er ook menigeen die niet met hun HAVIKSKLAUWEN van domein grond konden afblijven tussen 2005 – 2010.

  Een prachtige Surinaamse uitdrukking luidt……. ” NJANG MAN NÓ LOBI NJANG MAN ” !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. De ene crimineel eruit, de andere crimineel erin.

  Parmesar is ook niet anders als andere ministers het gaat gewoon door, het zit in het systeem.

  Bouta en kornuiten leven zich uit om Staatskas te plunderen.


  Maak melding

 9. De erfenis van Venitiaan en VHP
  Toen abrahams minister werd kwam hij het volgende tegen op openbare werken RAY soortgenoten de hardwerkende zakenmannen deden hun werk niet waar voor ze betaald werden ze reden taxi met dienstauto van openbare werken en kwamen 1x perweek om vol te tanken. Toen abraham dit ontdekte moest deze hardwerkende de dienstauto inleveren en konden vertrekken dat werd abrahams niet in dank genomen. abrahams ontdekte dat er flink gefraudeerd werd met werkopdrachten die uitbesteed waren aan bedrijfsleven. Deze werkzaamheden werden door werknemers van openbare werken Ray soortgenoten tegen betaling in werktijd uitgevoerd en ray soortgenoten in het bedrijfsleven kregen uitbetaald voor werk dat door werknemers van openbare werken waren uitgevoerd. Dat heet bin Kolibri woordenboek goed zaken doen van hardwerkende soortgenoten! Nu begrijpen jullie waarom abrahams werd weggewerkt en al die verhalen om hem heen zonder bewijs materiaal. De dieven op openbare werken zijn te machtig.


  Maak melding

 10. @ Boegroe
  Ik zou mij wel schamen hoor dat Parmessar dit beleid van een NDP-Minister heft overgenomen. Dit rot belied is dus reeds vier jaar Bouterse-Ameerali gaande. Waar is de kruistocht naar corruptive gebleven? Op Fort Zeelandia?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.