dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHoogste celstraf Suriname van twintig naar dertig jaar

Hoogste celstraf Suriname van twintig naar dertig jaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mei – De maximumstraf wordt verhoogd naar dertig jaar. Dit zegt minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het maximum is nu twintig jaar. Levenslange gevangenisstraf wordt veranderd in dertig jaar. Het heeft vooral te maken met het schrappen van de doodstraf.

In de huidige strafrechtpraktijk wordt levenslang omgezet in twintig jaar. Dat verandert dus met de invoering van een nieuw wetboek van strafrecht. In dit wetboek wordt de doodstraf geschrapt. De regering is van mening dat daar wel wat anders voor in de plaats mag. “Dit is gebeurd door de maximumstraf van twintig naar dertig jaar te verhogen. Ook wordt de tijdelijke gevangenisstraf verhoogd van vijftien naar twintig jaar”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname.

Het maximum geldt voor in het geval er meerdere zwaar aan te rekenen strafbare feiten gepleegd zijn. Het schrappen van de doodstraf is volgens de regering achterhaald. Ook mag de overheid zich niet het recht toe-eigenen van beslissen over leven en dood. Bovendien valt deze straf niet te herroepen als hij eenmaal is uitgevoerd. “Ook wordt op Suriname internationale druk uitgeoefend om de doodstraf af te schaffen”, aldus Belfort.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. hallo belley,,

  de moordenaar die de moorden gepleegd heeft op 8 dec.1982 moet nog veroordeeld worden..

  hoeveel jaren ga hem opleggen..

  tot nog toe gaat hij vrij uit althans wordt niet beoordeeld geniet van amnestie,maar de vermoorden komen nooit terug in het leven en de families leiden nog aan traumaas ,anderen zijn van verdriet dood gegaan..

  hoeveel jaar ga hem nou geven..


  Maak melding
 2. De maximumstraf wordt verhoogd naar dertig jaar.

  Dit is een theoretische straf van 30 jaar. Volgens Belfort is de effectieve straf 20 jaar want als er 2/3 van de straf erop zit wordt je vrijgelaten dus de straf is en blijft 20 jaar.
  Ik had liever gezien dat er een voorstel en acceptatie zou moeten zijn van straf soorten:
  20 jaar voor Oplichting en fraude van staatsgelden en staats eigendommen. Inclusief terugbetaling inclusief rente van de waarde.
  20 jaar voor verkrachting van een kind
  20 jaar voor moord a.g.v. rijden onder invloed.
  20 jaar voor dodelijke aanrijding van een burger op het zebrapad
  Levenslang voor roofmoord en moord met voorbedachte rade.
  Etc

  Want dit is straffen waardoor er berouw kan worden getoond.
  Never nooit amnestie voor moordenaars en kinderverkrachters.


  Maak melding
 3. Belfort die heeft 4 moorden op zijn naam staan..
  Hij verdiend zo ie zo…4x30jaar = 120 jaren celstraf ! volgens zij Eigen theorie.
  En dan hebben we eentje die heeft 15 moorden op zijn naam staan,zijn celstraf is 15 x 30= 450 jaar !!en ABSOLUUT GEEN AMNESTIE !!
  En dan heb je nog de groep ondergebracht in de categorie AANMELDEN !
  Wat is hun straf dan…een ulo diploma ?!! Gratis loge met alle gemak in santo boma jail ?!
  Hai Baja .. is belloie alweer HIGH van al dat roken en ruiken ?!


  Maak melding
 4. Waarom niet 40 of 50 jaar ju dong boerkie laat die vrienden en de moordenaars van jouw maar lekker rondlopen in SU!
  Je gaat ze toch nooit aanhouden schoelje!,want het zijn jouw mensen!


  Maak melding
 5. De vraag is of er inderdaad iemand zal worden opgesloten voor die periode. Ze komen hoogst waarschijnlijk allemaal in aanmerking voor amnestie.
  We hebben voorbeelden genoeg.


  Maak melding
 6. Poppenkast!! na enkele jaren worden zware criminelen uit de cel gehaald om als beste onder de beste mannen om een terreur eenheid te leiden. Jok ik! is dat niet de waarheid als een koe. Waarom wordt de wet niet zodanig veranderd, zodat alle strafbarefeiten op een rij gestraft worden zodat sommige verdachten op honderden jaren straf kunnen komen. Nu is het zo dat een verdachte maar voor een feit,de zwaarste wordt gestraft. Ik weet dat in de US mensen in de cel bevinden met 700 en meer aantal gevangenisstraf. In SME komt het vaker voor dat zware criminelen bij de aanhouding meerdere tot ongeveer dertig strafbare feiten hebben gepleegd doch worden ze voor maar een, de zwaarste gestraft. Dat is een waarheid als een koe.


  Maak melding
 7. Oei…Joe..Joe.Nou zeg,die 30 jaren zijn zo om.Vooral als hij voor goed gedrag eerder naar buiten gaat lopen.Ik vind als iemand zo,n hoge straf krijgt dan heeft het geen nut.
  Het beste is zo,n moordenaar de gif spuit geven dan zie je hem nooit meer in de maatschappij terug.


  Maak melding
 8. Maar dit geldt niet voor de Paarse Roverskliek onder leiding van president/crimineel Bouterse die al 40 jaar ongestraft kan moorden en stelen.


  Maak melding
 9. Staat er in dit wetboek: Wat voor straf krijg je als je in het parlement klapt en trapt op je col-lult-ga Doekie?
  Wat voor straf krijg je als je liegt en spuuuuugt in ’t gezicht van een arbiter en deze arbiter aangifte doet? Ben benieuwd wat voor wetten er allemaal zijn opgenomen in dit nieuw wetboek. Ik hoop niet dat ook deze Bel-folter door/met dit nieuw wetboek zijn straf ontloopt, want ook deze Belfort is een misdadiger. Any way oeng dja e loekoe ding beest foe Me-Ka Combinatie en Abop-poe. Ze zitten in zo’n wespennest en weten niet meer wat en hoe te doen. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 10. Waarom niet allebei 40 jaar en ook de doodstraf behouden.
  Want mensen die animale gedrag vertonen horen niet te leven. Deze mensen moeten opgeruimd worden omdat ze de samenleving ontwrichten.

  Kijk maar naar brunswijk.


  Maak melding
 11. We hebben nog niet de beschavings niveau bereikt om de doodstraf af te schaffen.De leiding al van het land geeft geen aanleiding daartoe.Velen uit de omgeving van de pres.en hij zelf komen in aanmerking voor de doodstraf.En niet te praten over de occupanten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES