Technologie tegen achterstand onderwijs binnenland

18

PARAMARIBO, 11 mei – De grote verschillen tussen het onderwijs aan de kust en dat in het binnenland wordt radicaal aangepakt. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, wil technologie inzetten. Alle mogelijkheden worden uit de kast gehaald.

Van DVD’s tot onderwijs via internet, het wordt allemaal ingezet. “Oktober tot december van dit jaar is aangemerkt als uitvoeringsperiode van een online platform. De bedoeling is alle lessen digitaal beschikbaar te hebben”, zegt Adhin tegenover de Ware Tijd. Als het echt werkt zal het voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis zijn. Het onderwijs in het achterland geldt als het stiefkind in het onderwijsbeleid. Onderwijzers laten zich moeilijk bewegen tot les geven in Marron- of Inheemse gemeenschappen.

Vanwege de achterstanden op zoveel gebied, het lage loon en gebrek aan ontplooiingsmogelijkheden lopen onderwijzers niet echt warm. Leerlingen van diverse niveaus van het basisonderwijs worden vaak bij elkaar geplaatst om toch zoveel mogelijk gebruik te maken van de weinige onderwijzers. De leerlingen van het binnenland worden ook aangesloten op het nationale volgsysteem. Hun prestaties worden zo bijgehouden en bijgeschaafd als nodig. Parlementariër Marinus Bee vindt dat er toch alles gedaan moet worden om onderwijzers fysiek in het binnenland te hebben.

18 REACTIES

 1. De klok horen luiden ………..!

  E-learning kan als hulp middel fungeren, het vergt
  een gedegen discipline van de leerlingen.
  Om van de een op de ander dag deze leermethode als
  vervanging te zien is wederom een hoog blabla van
  deze mini-ster.

  Het zal wel weer één van de quick wins van de
  president-moordenaar zijn.
  Zoiets als 18000 woningen in 5 jaren en nu komen
  vertellen dat men 1800 (of 800) woningen heeft gebouwd.
  En met een enorme bigi mofo komen vertellen dat het meer
  woningen zijn dan de vorige regering heeft gebouwd!

  Hoe zit het dan met je geloofwaardigheid?
  Je verklaart dat je in 5 jaren 18000 woningen gaat
  bouwen en nu heb je er 1800.
  Dus gaat dat 50 jaren duren! Nu snap ik die gek van
  ndp-forever. Never dus!!!


  Maak melding

 2. 16-03-2014 Door: Paul Kraaijer

  Paramaribo – De per vrijdag 21 februari van dit jaar aangestelde nieuwe directeur Onderwijs binnen het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MinOV), Robert Peneux, maakte 9 maart bekend, dat hij af wil van ‘schaars geklede’ leerkrachten. Hij is van oordeel, dat leerkrachten in een uniform voor de klas moeten staan

  ,,en dan nu hopen dat de virtuele lerares wel decent schitteren gaat op het scherm 🙂

  en wat te doen als online plots offline wordt gedurende de les, want,

  ~~Samenleving zal mee moeten betalen voor EBS-netwerk~~ (starnieuws)

  hoe wil jij Adhin gaan starten in oktober a.s. als Paramaribo regelmatig doet aan *kaarsverlichting*


  Maak melding

 3. Hou het volk maar voor de gek jullie intenties is niet rechtvaardig.Als je naar de regeerperiode van de NDP kijkt dan hebben ze heel weinig betekent voor onderwijs en scheppen van banen voor de jonge generatie.Nu kom je met een lul verhaal over digitale onderwijs.Wat mij verbaasd is dat het volk elk keer in trapt en op jullie stemmen.
  Als je naar de doorsnee mensen kijkt die op deze forum schrijft dan weet je hoe laat het is met het denk vermogen van het Surinaamse volk.Adhin je hebt gestudeerd met belasting geld van het volk waarom doe je niet iets voor de arme mensen in plaats van een demoon te dienen.


  Maak melding

 4. Hahahaaaa ik moet wel bijna altijd lachen om dit soort mensen die alles afkraken als men het wil doen of proberen laat het dan niet geschoten is altijd mis welk vorig regering heeft toch zoveel gedaan voor binnenland geen en die 18000 woningen zijn niet gelukt maar het is toch wel waar dat ze hun best doen en meer hebben gebouwd dan de vorige en al die grond uitgifte waarom kon het toen niet en nu wel meer mensen water en ELECTRA waarom nu wel en toen niet en nog er bij met ontwikkelingshulp het gaat jullie niet om het land maar om wie het doet jullie hadden liever gezien dat jullie partij het gedaan had maar dat is niet zo geweest terwijl ze wel vijftienjaar daarvoor de gelegenheid gekregen hebben en nu maar weer huilen om de macht wel wie mooi wil zijn moet pijn lijden dus schulden en hardwerken zal nu wel even moeten jarenlang hebben onze ouders van meerdere regeringen gehoord oeng tai bere pikingso en waar zijn velen nu naar de hemel met lege buik en nog steeds de riem om de buik niks van terecht gekomen en het zijn dezelfde partijen met zelfde visie die nu weer gillen en alleen om de macht ZE gillen ook EUROPA/AMERIKA maar al die jaren wat hebben ze voor SU gedaan zij mogen blijven SU te steunen maar UNASUR en CHINA ook waarom gaat SANTOKHI alleen naar NL EN US is dat alleen buitenlands beleid en ook wij SURINAMERS moeten niet alleen op buiten wachten en rekenen zoals regeringen van toen nee doe zelf wat en deze regering doet zijn best maar toveren kunnen ze ook niet en wees eerlijk ze hebben meer gepresteerd dan alle voorgaande regeringen al willen vele tegenstaanders dan niet toe geven terwijl het ook voor hun is maar macht en zo maken wij het moeilijker voor elkaar krabben in een ton.


  Maak melding

 5. Deze minister kan beter zijn mond houden, eerst zouden zwangere leerlingen thuis moeten blijven, omdat ze gevaar zouden lopen op school, en nu dit weer ?


  Maak melding

 6. E-learning vergt niet alleen veel discipline van de leerlingen, maar ook veel controle op wat zij hebben geleerd.
  Die controle zal moeten gebeuren door fysiek aanwezige leerkrachten, want anders is het project al bij voorbaat gedoemd te mislukken.
  En juist daar schuilt het probleem, omdat er te weinig leerkrachten naar het binnenland willen.
  Ik zie dan ook helemaal niets in dit experiment.
  Een van de belangrijkste eigenschappen, die de opeenvolgende Surinaamse regeringen missen, is een lange termijnvisie op allerlei beleidsterreinen.
  Dat heeft vooral te maken met een volstrekt ondeskundig topmanagement op alle ministeries.
  Niet de kwaliteit, maar de politieke kleur bepaalt of je een hoge politieke functie krijgt op niet.
  Ik ben bang, dat dat nog heel lang zo zal blijven.


  Maak melding

 7. overheden willen dom volk, want daar kunnen zij over regeren.

  ik hoop dat het volk in het binnenland niet meer dom hoeft op te groeien maar kan zien dat er opties zijn en daar achter aan gaan zonder zich te laten tegenhouden.

  ooit een keer,

  suriname, voorwaarts, zonder rovers als leiders….


  Maak melding

 8. Je zus!
  Waarom niet alle afgestudeerde leerkrachten verplichten 5 jaar lang in het binnenland te dienen?
  Biedt ze fysieke veiligheid, verhoog de salarissen en toelagen en voor elk dienstjaar, extra pensioenopbouw.
  Dan wil ik zien dat ze niet gaan.

  Blijven jullie maar klagen over die marrons, maar als dit volk niet onderwezen wordt, zal het ook zo blijven.

  Ik heb in m’n recente vakantie met een paar van deze mensen opgetrokken.
  Pracht mensen die het geluk hebben gehad, onderwijs in Paramaribo te hebben gevolgd.
  En laten we eerlijk zijn; het is toch van meer niveau dan ‘menig 1’ die de dienst uitmaakt in Suriname.

  Adhin, kom met een andere aanpak noh.


  Maak melding

 9. Maar zijn er onder de marrons geen docenten die in het binnenland willen werken? Want ik weet in mijn tijd werden leerkrachten uit de stad niet serieus genomen door de marrons.

  Want high tech onderwijs toepassen in het binnenland toepassen vind ik nog niet toepasselijk wel in Aziatische landen daar is het een normale zaak.


  Maak melding

 10. De eerste logistieke oplossing zou zijn in het binnenland af te komen van de lange grote school vakantie. Dan nog alle onderwijzers verplichten 3 maanden per jaar binnenlandse dienst. Deze onderwijzers moeten natuurlijk wel faciliteiten en huisvesting krijgen om redelijk en tevreden te functioneren inclusief IT support. Je stuurt altijd de beste mensen uit om de grootste problemen op te lossen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.