Parlementariërs: tweemaal mijnrecht op zelfde grond

19

PARAMARIBO, 10 mei – Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, heeft tweemaal mijnrechten verleend op hetzelfde stuk land. Dit meldt de Times of Suriname aan de hand van een brief van de oppositie aan president Desiré Bouterse. Gevreesd wordt dat de samenleving straks de gebeten hond zal zijn.

Het stuk land waar het om gaat, is eerder toegewezen aan multinational New Mont. Nu blijkt een of ander onbekend lokaal bedrijfje ineens ook aanspraken te hebben. Het betreft Tranquillo Mining dat ingeschreven staat met een maatschappelijk kapitaal van tienduizend Surinaamse dollar (ongeveer tweeduizend euro). Het kan er bij de parlementariërs die brief schreven niet in dat minister Jim Hok zo nonchalant omspringt met het nationaal belang.

“Het vertrouwen in onze rechtsorde kan door dit handelen van de minister ernstig worden geschaad”, staat in de brief. New Mont zou een miljoenenclaim kunnen indienen tegen de staat. “Op zo een manier kan dit bedrijf miljoenen dollars rijker worden zonder enige inspanning, omdat het onrechtmatig verkregen mijnbouwrecht eenvoudig kan worden doorverkocht. De verliezer zal het volk zijn, omdat de regering niet de moeite neemt zich aan afspraken te houden.”

19 REACTIES

 1. deze mini—ster moer direct opdonderen..

  ook zijn baas de hoofd verdachte december moorden moeten onmiddellijk het gezag overdragen en hard weg lopen richting santo boma..

  ze kunnen niks en laten het volk alleen maar leiden..

  ze zijn zó besmet,dat de hele wereld al een afkeer van ze hebben..


  Maak melding

 2. het gestuntel en geblunder gaat maar gewoon door.
  Wat een incompetente teringbende in dit land.
  Suriname, het internationaal, stomste jongetje van de klas.
  Dit kluchtenfestival wordt vervolgt.


  Maak melding

 3. Ziedaar! Een regering van de Nationale Debielen Partij!

  Diefstal, inbraak in ons rechtssysteem (moordenaars amnestie), intimidatie, vriendjes-(familie)politiek,
  veroordeelde criminelen (Dino Bouterse) aanstellen
  als (de beste de aller allerbeste) leidinggevende
  van de anti Terreur Eenheid.


  Maak melding

 4. GEHOORD en GEZEGT laat eerst het bewijs komen dan reageren wat nu geen zin heeft maar ja dat is de manier van oprotoppositie als het zo is oke dan reactie maar zonder zekerheid springen de apen de boom in.


  Maak melding

 5. IN SURINAME HEBBEN DE GENISTEN ONDER DE BESTUURDERS ALTIJD AAN WAL GESTAAN. OOK U ZULT ER GEEN DAMN VAN TERECHT WETEN TE BRENGEN. U, JA U JA DENKT ALLEENMAAR AAN STELEN!!!
  Surinamers zijn klaarblijkelijk als de dood zo bang om vertrouwen te schenken aan anderen en nog minder om hun eigen klavieters te laten wapperen. Wij zijn liever lui dan moe!


  Maak melding

 6. Moraal en fatsoen zijn heel ver te zoeken, geruime tijd is het zo dat als je INTEGER bent je direct opvalt en wordt vervloekt en notabene direct wordt opgesloten..

  Het liegen, bedriegen, roven en graaien is het gevolg van het ontbreken van normen en waarden, immers zij die dit niet “hebben” kiezen moordenaars, drugsdealers als hun leiders.

  Het merendeels van de schaamte-lozen keuren/praten het wederom goed


  Maak melding

 7. ai boi…dit is pas 2 vliegen in 1 klap!

  en deze dan????

  DADA bouwt 200 huizen, maakt hier foto’s van en zegt a/h volk;

  a u b 200 huizen + 200 foto’s = 400 🙂


  Maak melding

 8. waarom MOET het domme volk het ongeletterde arme wezen

  dit willens en wetens ondergaan,wetende dat zij de dupe zijn..

  al vijf jaar geen enkele belofte nagekomen en toch achter deze criemienelen staan..

  mens kom toch op voor je rechten en plichten en blijf niet eeuwig in die armoedige toestand heb een beetje zelf respect..


  Maak melding

 9. N = Nationale
  D = Dieven
  P = Partij

  Een aandelen kapitaal van 10.000 SRD. Hoeveel hiervan is er opgevraagd en volgestort? Met dit bedrag van circa 2.000 euro is nog niet eens genoeg als ik op vakantie ga.
  Is dit wederom een teki njang voor de Nationale Dieven Partij hun familie en of vrienden?
  Is dit één van de redenen waarom er, ondanks dat de oppositie steeds erom vraagt, NOG STEEDS niet de anti corruptie wet niet door de voorzitter van de DNA tevens vooraanstaand lid van de NPD deze nog steeds immer weigert op de vergaderlijst te zetten om deze aan te nemen?
  Volgens de Santhoki is de huidige corruptie wet al voorzien in het opbrengen en onderzoeken van zulke zaken.
  Ik vraag ij af wanneer dit laf volk eens eindelijk hun ongenoegen zullen uiten.
  Je ziet het volk dagelijks praten over stroom, water en grondbeschikkingen maar je ziet ze nooit opkomen voor Suriname.
  Denken wij Suri’s zo smal en klein? Demonstreer en eis voor Suriname en namens Suriname want dan mag je en moet je zeer zeker vagen “mi doe djie Sranang sa Sranang sa go doe djie wi”


  Maak melding

 10. =Als dit klopt en New Mont een claim zal indienen is het gedaan met Suriname.

  -Het volk zal alles terug moeten gaan betalen en dit door hoge belastingen invoeren op alles.
  -Ik zie de armoede al voor mij.

  -Hebzucht, fraude, laksheid en corruptie maakt dit land gewoon kapot.

  =De armen worden armer en de rijken worden steeds rijker.

  -Zie wat vriendjes politiek doet zonder dat men naar de kwaliteit en de kennis van een persoon kijkt.


  Maak melding

 11. “Sunday 11 May 2014 om 07:17 uur, door Paraman
  IN SURINAME HEBBEN DE GENISTEN ONDER DE BESTUURDERS ALTIJD AAN WAL GESTAAN. OOK U ZULT ER GEEN DAMN VAN TERECHT WETEN TE BRENGEN. U, JA U JA DENKT ALLEENMAAR AAN STELEN!!!
  Surinamers zijn klaarblijkelijk als de dood zo bang om vertrouwen te schenken aan anderen en nog minder om hun eigen klavieters te laten wapperen. Wij zijn liever lui dan moe!”

  Een bericht voor Ballast Nedam zeker?!
  Of? Voor Abrababa en zijn veertig rovers op OW.

  Het bloedbad in Fort Zeelandia is misschien werken voor
  jullie, maar voor ons niet.
  ndp en werken! Nooit van gehoord!!!


  Maak melding

 12. er is nog iets vreemds aan de hand in suriname: groepen doen iets geks en dan komt to the rescue: The president.

  babyvoeding wordt niet meer gesubsidieerd.
  we gaan naar de president.
  president zegt: geen centje pijn, alles gaat door.

  prey skoro vliegt er in een keer uit ondanks goede resultaten.
  we gaan naar de president.
  president zegt: geen centje pijn, alles gaat door.

  (is dit de hand van de nieuwe adviseur van de president?) noem nog een paar.

  en de titel van deze regeringsadministratie is nu heel duidelijk: bouterse/ameerali geworden. dat is zeker 3 jaar lang niet zo geweest. het is tot nu een one-man-show geweest.

  en toen kwam de massameeting in nederland. die er niet kwam.
  to the rescue: president zegt hij gaat niet.

  mij bevreemdt het meeste: overheidsambtenaren wordt chinees geleerd, bekostigd door de chinese ambassade.

  (waarom niet chinesen nederlands leren?) te dom of iets dergelijks? of domweg niet geinteresseerd?

  aan de andere kant doet amerika zijn best om al dan niet op de achtergrond zijn stempel te drukken op de samenleving.

  en nog iets over onze president: dagblad van suriname publiceert dat roger kahn is opgeroepen als getuige in de zaak van dino. dit komt niet terug in andere bladen.


  Maak melding

 13. Of Topic.

  Nieuw Adagium in DNA.
  “Mw de Voorzitter, we nemen deze punten\vragen\zaken mee naar de 2de ronde”. Aldus de meest gehoorde reactie van de klungelende Ministers in de DNA tijdens de behandeling van hun vragen in de 1 ste ronde.
  Eerlijkheid gebied te zeggen dat de Min van Volksgezondheid, als terzake en inhoudelijke deskundige, zich wel van zijn goede kant liet zien en op alle punten inging die hem waren voorgelegd. Punt voor punt loopt hij de lijst af en geeft een inhoudelijke reactie. Maar 1 zwaluw maakt nog geen mooie zomer.
  De Min van Soc Zaken, als jaren op dit ministerie, wat een blamage. Dat mens is geen knip voor de neus waard. En dan te bedenken dat er leden in DNA en regering zijn die lovend zijn over haar. Is er sprake van een dementie epidemie in de Regering en de coalitie? Wie zal het zeggen. Zie je horden van ambtelijke deskundigen werken achter de minister. Wat doen ze eigenlijk en wat hebben ze de Min geadviseerd op de punten die door de leden zijn aangedragen? Heeft deze dame wel kennis van zaken? De vraag stellen is eigenlijk al de vraag beantwoorden.
  Min van HI. Oh wat zou deze man de boel weer op orde krijgen. Welnu let wel dat deze “halve idioot” Suriname zal moeten vertegenwoordigen bij Internationale conferenties over (wereld) handel. God behoede Suriname.

  Leuk dat je de debatten kan volgen. Nu zie je ook hoe de DNA leden met elkaar omgaan. Lijkt wel de Grote markt. Mw Simons laat duidelijk zien dat ze niet optreed als gespreksleider\voorzitter, maar als MC lid. Slechte zaak en schaamteloos gedrag Mw de Voorzitter.

  Over DNA lid Doekhie kunnen we kort zijn. Riool politicus. En dan te denken dat hij de scepter zwaait in Nickerie namens NDP\MC. Tel uit je winst!

  Iedere opmerking van de Coalitie is meer een reactie op de man (aan de overzijde) ipv op de inhoud. Nu is dit wel simpel te verklaren. Er is weinig inhoudelijks dat door hun \ hun regering is gedaan of gedaan zal worden. Dus moet je het maar op de man (aan de overzijde) spelen. Blijft niet veel anders over.

  Verheug me nu al op de beantwoording door de Regering in 2de ronde. Zal smullen worden. Komt er een 3de ronde?
  Wie zal het zeggen


  Maak melding

 14. @=Boegroe ik ben het eens met je gehoord en gezegt bewezen moet ik hebben laat jogi die gronden die hij gestolen heeft eerst terug geven,de grotste boeven benden zitten bij vhp en de PL de cobra en slang geef alles wat jullie gestolen weer terug de arm mensen grond jatten en voor euro weer terug verkopen dat zijn de de dieven benden van codra.s en de van viese honden pis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.