zondag, april 14, 2024
HomeFotoExcuses voor beledigende christelijke videoclip

Excuses voor beledigende christelijke videoclip

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 apr – De regering heeft haar excuses aangeboden voor de uitzending van een beledigende videoclip. Volgens vicepresident Robert Ameerali deed hij dit persoonlijk in een gesprek met het bestuur van de Sanatan Dharm. Ook deze grootste hindoe geloofsgroep acht het voorval op zender STVS als ‘afgedaan.’

Dat is ook zoals de regering het ziet. “Deze zaak is afgedaan, voor wat de regering betreft en ook Sanatan Dharm. Wij wensen hier namens de regering onze excuses aan te bieden”, zei Ameerali in het parlement. Hij heeft Sanatan Dharm ook beloofd dat de excuses op schrift aangeboden zien worden. Eerder heeft met name de Vooruitstrevende Hervorming Partij, VHP, haar gal gespuugd. Radjkoemar Randjitsingh zei in het parlement het grof te vinden dat hardwerkende en belasting betalende burgers worden aangemerkt als koelie.

Dat is de term die gebruikt werd in de christelijk geïnspireerde muziekvideo. Ook werden hindoe beelden getoond om het standpunt van de zanger te onderschrijven: ze moeten bekeren. Randjitsingh noemt het ongepast en niet van deze tijd. Hij eiste een verklaring van president Desiré Bouterse zelf. Ameerali zegt nu dat de zaak is afgedaan. Publieke zender STVS bood eerder al zijn verontschuldigingen. Bestuurslid Clifton Limburg heeft beloofd dat de video nooit meer vertoond zal worden, in elk geval niet via STVS.

opening
Fernandes Express
BODO Party

89 REACTIES
 1. randjitsingh moet nu niet gaan overdrijven als of er mensen vermoord zijn .hij moet het nu niet gaan opblazen.men heeft zich verontschuldigt wakker het vuur niet verder aan .
  mensen zijn ook niet achterlijk met wat voor bedoelingen deze randjitsingh bezig is .het kan zijn dat het kwetsend is maar er zijn nog ergere dingen dan dit .de verkiezingen naderen en men wil scoren .ook de vhp doet uitspraken die niet horen maar men tilt er niet zo zwaar op .zie girjasingh over de marrons wat hij allemaal zegt .
  de bep is toch marron geloof ik en die moeten toch gaan samen werken met de vhp .bezint eer gij begint .


  Maak melding
 2. Hindus gaan in Suriname altijd worden lastig gevallen door idiote bekeerszuchtige christenen. Derhalve is het noodzakelijk dat Harivart er komt, z.s.m. Het gebied vanaf Nickerie to half-Paramaribo omvat Harivart en wordt het domein van alle Hindoes in Suriname, waar ze veilig kunnen leven zonder lastiggevallen te worden en bekeerd en beledigd te worden door respectloze ‘anderen’.
  Alle Hindoes moeten zich realiseren dat ze altijd een prooi van bekeerszuchtigen zullen blijven, waar ook ter wereld. In Suriname is er de kans om Harivart te realiseren en dat moet gebeuren ook!


  Maak melding
 3. Correct en terecht dat Ameerali namens de regering aan de hindostaanse gemeenschao excuses heeft aangeboden. Ik vind het niet kunnen in deze tijd om dergelijke opmerkingen te maken richting de hindostanen. Omgekeerd moet iedere bevolkingsgroep in Suriname erop toezien dat ze elke vorm van bekrompenheid de kop indrukt. Is niet meer van deze tijd dat etnische groepen elkaar bestrijden. Ook vind ik het woord koelie ongepast en zeer beledigend. Tegen mijn hindostaanse vriendinnen en vrienden zal ik nooit dit woord zeggen, maar respectvol hindoestannie zeggen; klinkt veel vriendelijker en menselijker.


  Maak melding
 4. excuses aanvaard, no hard feelings!!!

  ziet U, al waar wij ook neer strijken wij maken er iets moois van!! (oeps…bijna)

  zo mooi dat DADA Amin het nodig vond om ons eruit te schoppen, maar wij volharden!!!

  maar dan, wij zitten met een probleem!!!

  wij zijn gauw geneigd ons eigen leven te benemen, (Bosje brug,gramoxone), hoe komt dit!!??

  !!!!!!! KWESTIE V FATSOEN MISSCHIEN !!!!!!!!!!

  mag mijn dochter niet met een dikke buik zitten in de klas??…..indien JA , zo dan vervaagd hier de christelijke-norm!!

  mag ik niet rennen achter de Hummer van Lonnie omdat hij strooit met geld?? ook hier de waardigheid van de mens…gaat heen en verdien uwer eigen manna (brood des hemels)

  fatsoen/normen /waarden en veelal bescheidenheid maakt dat de mens dichterbij de lieve Heer staat!

  Amen 🙂


  Maak melding
 5. De paarse aanhangers hebben altijd van de daken geschreeuwd dat het NDP geen etnische agenda op na hield. Blijkt maar weer dat het NDP alleen uit fascisten en racisten bestaan. Het openbare ministerie moet een vooronderzoek starten. Anno 2014 is dit onacceptabel. De hindoestanen worden op deze manier weggezet als 2e rangs burgers. Ik heb het al eerder gezegd naar mijn mening kan Nickerie zich beter aansluiten bij Guyana.


  Maak melding
 6. en nu telt vrijheid van meningsuiting zeker niet,”wat een hypo.
  SATAN DHARM,een hindoe partij die christelijk is,is dat dan niet dubbel zinnig.
  als er in jullie bijbel staat geschreven dat dieren aanbidding met demonen te maken heeft,waarom hebben jullie dan zoveel verschillende dieren die jullie aanbidden.

  en kom niet zeggen dat de egyptenaren ook dieren aanbidders waren,terwijl dat niet zo is en nooit zo is geweest(in egypte werden afbeeldingen van dieren,planten,zon,maan,als symbool gebruikt,en niet voor aanbidding),.

  maar de regering heeft de juiste voorbeeld gegeven,en laten merken dat zij niet volmaakt zijn,en dat er fouten,ook al is het niet met opzet,gemaakt kunnen worden waar zij zich verontschuldigen.
  TOP


  Maak melding
 7. Arme Ali is de man in deze coalitie die de vieze karweitjes mag opknappen, zoals excusses aanbieden en een omstreden amnestiewet tekenen, alleen schijnt hij niet door te hebben dat hij misbruikt wordt door die paarse bende, maar wat kun je verwachten van een ex copierjongetje van KKF.


  Maak melding
 8. Bepaalde mensen zijn toch steeds bezig de grenzen op te zoeken.Zo heeft de pres. gezegddat ze de hele dag ka kare ka kare praten.
  Deze clip kan in het verlengde van de uitspraken van Bout gezien worden. Want zo als de ouderen zongen,piepen de jongen.


  Maak melding
 9. Boi,het Hindoe geloof en bestaan blijft de KAFFRIE’S voor altijd te facsineren!!!
  Je had eerder SCRAPPY die bruidschat wilde verzamelen ..tien koeien en een zundapp…arme scrappy die wist toen niet dat dit niet de traditie is en dat hij alles onderste boven had geschopt,en nu heb je deze zanger,waarom valt hij de hindoe beelden lastig?!Die hebben hem toch geen kwaad gedaan?!Hebben de kaffries geen geloof ,zijn ze allemaal HEIDENEN ?!!


  Maak melding
 10. Elk ethisch stelsel dat opoffering predikte, is uitgegroeid tot een wereld omvattende macht die miljoenen mensen onder zijn juk bracht. Je hoeft alleen maar te luisteren naar iedere profeet die opstaat en de benen te nemen zodra hij over opoffering begint.


  Maak melding
 11. Ze schreeuwen hier altijd van de daken, “wij zijn een volk dat vredig en verdraagzaam NAAST elkaar leeft” en verwijzen vervolgens naar de moskee en synagoge.

  De realiteit is dat het hier om een onverdraagzaam, verzuurd, verbitterd en verdeeld volk gaat. Hier in dit land vindt je nog de PURE RASSENHAAT en verdeeldheid.

  Hypocriet volkje die Surinamers!!!!


  Maak melding
 12. Voordat Bouta gekozen was, liep hij, zo eenvoudig en ‘saka fasi’, op de markt tussen het gewone volk, marktvrouwen kregen gewild en ongwild een brasa, nu hij president is, is meneertje zo hoog verheven boven het volk dat hijzelf zijn excuses niet kan aanbieden, al gaat het in dit geval om een groot deel van ons volk dat zich beledigd voelt, de afgezant van de afgod moet namens hem maar zijn excuses aanbieden.

  Misiekaba vond dat Santan Dharm niet moest kletsen, ook zijn kerk wordt uitgemaakt voor ‘Kloppende handjes kerk met veel lawaai’. Niemand zal ontkennen dat wij Surinamers meester zijn in het beledigen van elkaar, Misiekaba vergeet voor het gemak echter dat de beledigingen in het geval van de Sanatan Dharm van de regeringszender afkomstig waren, wanneer mijn buurman mijn kerkelijke organisatie uitmaakt voor een stelletje afgodische, lawaaiige idioten, dan kan ik moeilijk excuses van de regering verwachten, maar wanneer de regeringszender dat doet, dan is de regering daarvoor verantwoordelijk en zijn de excuses van het hoogste gezag op zijn plaats.


  Maak melding
 13. @ Sra:

  Je zegt: Sanatam Dharm is een hindoepartij die christelijk is. Ik weet absoluut niet waar je deze flauwekul vandaan haalt. Het is ongeveer hetzelfde als een orthodox-joodse moslim. Punt 1 is Sanatam Dharm geen partij maar een vereniging, gebaseerd op het hindoeisme. Punt 2 werden in Egypte destijds wel zeker dieren geadoreerd en aanbeden. Ik zou maar eens gewoon gaan googelen, dan kun je allicht meer weten dan wat er op dit moment onder je schedeldak zit. En zolang er regeringen zijn die stigmatiseren op basis van geloof en ras, zolang zullen deze discussies blijven voortgaan. Het is niet meer dan de plicht dat de regering daarvoor haar excuses aanbiedt. Maar het blijkt dat er bij de STVS geen programmaraad is die vooraf deze clip heeft gekeken. Dat kan eigenlijk ook niet met brulaap Limburg in het bestuur. Hij bepaalt dat en niemand anders!


  Maak melding
 14. Eerst zelf ervaren wat “bhakti” betekent. Het is hier niet de plaats om dat uit te leggen. Ik zou op een ieder een beroep willen doen om regelmatig de hindoe tempel(MANDIR)te bezoeken. Pas dan kan men de filosofie en boodschap van de Veda , Upnishad en Puran begrijpen.

  Ik volsta met een verwijzing naar de uitspraak van de super geleerde Albert Einstein:
  “Wanneer ik de Bhagavad-gita leess, is de enige vraag die overblijft hoe God het universum heeft geschapen. Al het andere lijkt overbodig. ISBN 978 90 70742 00 3.


  Maak melding
 15. @Ben66, Surinamers, met name de paarse aanhangers zijn radicaler dan wij denken. Hun voorliefde voor anti koloniale sentimenten en het Chavez gedachtegoed, zgn links populisme maakt van hun levensgevaarlijk. Met name kwetsbare groepen zijn een makkelijke prooi voor hun.

  Zoals hier eerder aangegeven, Desi Bouterse is een racist in hart en nieren. Naast dat hij er niets van bakt is onder zijn bewind de tegenstelling onder diverse bevolkingsgroepen groter dan ooit. Het is wachten op de eerste doden.


  Maak melding
 16. Bouterse en zijn regering steunde de referendum op de Krim. Ze waren als de kippen bij om de Krim te erkennen als onderdeel van Rusland.

  Citaat Lackin: Het referendum zelf wordt gezien als een ‘democratisch proces. “We hebben een standpunt binnen de internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties. Maar feit is ook dat de realiteit daar is en daar dient men rekening mee te houden. De realiteit is dat de mensen daar besloten hebben door middel van een referendum zich aan te sluiten bij Rusland en dat is iets wat Suriname moet respecteren”,

  Akkoord, stel voor om een referendum uit te schrijven voor district Nickerie om zich eventueel aan te sluiten bij Guyana. Gezien het standpunt van deze regering moet dit geen probleem zijn. Status quo op dit moment is dat hindoestanen de grens overtrekken en hun heil in Guyana. Met dank aan deze regering. In Guyana wordt deze groep met open armen ontvangen. Hoogste tijd dat de VHP gaat herbezinnen. In Suriname is geen eer meer te behalen.


  Maak melding
 17. Volgens het Hindoeisme komen goed en kwaad uit een bron. Brahman en Atman. Hoe maak je dan onderscheidt tussen recht en onrecht ? Bij christenen is God een apart persoon. God kiest voor het recht. Als de mens zich niet aan God regels houdt gaan ze naar de Hel. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat God zal oordelen over de maker van deze video.


  Maak melding
 18. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze regering een draaiboek heeft om het land te destabiliseren. Ik hoop dat er genoeg wijze mensen (van welke etnische achtergrond dan ook) zijn die hier doorheen prikken en hun achterban kalmeren in plaats van opjutten. Anders komt het niet goed met Suriname.

  Ps. Sra en Ray, mensen als jullie zijn escalerende factoren voor de onstane situatie. Blijf zo ver mogelijk van deze discussie


  Maak melding
 19. @Ray

  De minnetjes geplaatst bij mijn reakties,
  Is een statement dat men het woord Kaffrie offensief vindt,maar tegelijkertijd het meerdere malen herhalen van het woord KOELIE ,niet erg vindt.

  Dit wilde ik gewoon bewijzen.
  En ik heb dus GELIJK gehad!

  Het doet pijn waanneer over jou geloof zo vernederend gesproken wordt maar over het geloof van de anderen daar spot je wel mee.

  Hypocrieten bijelkaar ,de reaktie plaatsers!


  Maak melding
 20. @Su

  Jij moet je juist onthouden van deze onderwerp.
  Wie weet doe jij het hardst mee met lasterpraatjes over het hindoe of ander geloof. Je hoeft geen heilige hier te komen uithangen ,ik geef mijn mening zoals ik denk dat ik het doen moet .Je hoeft ons plotseling niet te komen uitleggen dat er in Suriname geen wrijving is tussen de verschillende godsdiensten onderling. Die bestaat wel alleen verzoek ik je je ogen en oren open te houden en niet schuw overkomen als het om godsdienst gaat onder de surinaamse bevolking !!


  Maak melding
 21. a@SU

  Echt, jij moet de zanger/zanggroep gaan spreken die zulke beledigende liedjes maakt over het geloof van anderen,SRA en mijn person geven gewoon onze meningen.Waarom is het goed dat anderen vernederende liedjes maken over het geloof van anderen waarover zij niks weten ,en waarom vindt je degenen die hun geloof verdedigen slecht dan !?Ik beledig niemand zijn geloof maar als er beledigende liedjes worden gemaakt over mijn geloof ,reken maar dat ik mijn mond open zal doen!!


  Maak melding
 22. Maar hoe noemt een hindostannie een javaan dan? En hoe noemt een javaan een hindostaan? Hoe noemt een hindostaan een indiaan of een chinees? Mensen, wanneer gaat die vervelende spanning tussen hindo’s en creo’s stoppen? We zijn allemaal mensen. De indianen waren het eerst in Su, daarna de creo’s en vele jaren later de andere groepen. Vanwaar die eeuwigdurende haat tussen deze twee specifieke groepen? Het is niet bevorderlijk voor Suriname, want behalve wij iendjies, is de rest van Su gewoon import.


  Maak melding
 23. Wat mij soms irriteert is dat veel landgenoten niet durven uit te spreken dat Desie Bouterse het zaad van haat zaait in ons land.Desie Bouterse is begonnen met te zeggen dat een Surinaamse hindostaan geen president van Suriname mag worden. Hij begon met haat zaaien richting Surinaamse hindostanen alsof deze groep niet uit Surinamers bestaat.
  Maar het intereseert deze drugscriminele moordenaar niet wat de consequenties van zijn uitspraken zijn als zijn hachje maar gered wordt, nl niet vervolgd en berecht worden.

  Verder vind ik ook dat Surinaamse hindostanen met de uitspraken van Bouterse en nu de uitzending op STVS uit de NDP en uit de coalitie moeten stappen.
  Parlementariers van Surinaams hindostaanse afkomst moeten wat van zich publiekelijk laten horen en uit de coalitie stappen.


  Maak melding
 24. HALLO, RAY nee jij hebt geen gelijk je kan je niet als een ander gedragen om je gelijk te tonen want als die schijt gaat eten ga jij dat ook doen het is wel moeilijk uit te leggen maar het woord koelie is voor lastdragers en die heb je ook in AFRIKA of in een bedrijf waar er dingen van de ene naar ander plek gebracht moet worden terwijl het woord djoeka wel beledigend is maar neger weer niet dat is gewoon creoolse ras het valt allemaal hoe en waar wanneer gebruik je het wij vinden het liefs niet dat is ons ingepompt en zijn er mee op gegroeid dat is onze zwak en onze verhitte temperatuur naar elkaar toe de onverdraagzaamheid is onze cultuur de baas DE HERE KEEK ZAG WAT WIJ DOEN EN HOE WIJ MET ELKAAR LEVEN HIJ KEERDE ZICH OM EN WEENDE BITTER.


  Maak melding
 25. @Tamara en Boegroe

  Jullie beiden moeten eerst accepteren dat het gebruik van het woord Koelie even beledigend klinkt als het gebruik van het woord Kaffrie!
  Ik heb het woord Kaffrie hier opzettelijk gebruikt en het heeft jullie beiden diep geraakt!
  Jullie moeten het woord koelie niet komen rechtvaardigen hier!
  En vreemd, altijd schijnt het alsof jullie buurman en of buurvrouw hindostanen zijn die alles aan jullie kan uitleggen.

  En boegroeje laatste zin van je van… God ging wenen en zo…is zo belachlijk.
  Sjonge ik vraag me af wat GOD wel niet deed toen je baasje 15 surinaamse burgers op wrede wijze afmaakte.

  En Tamara als KOELIE in volksmond gebruikt wordt verdiend dit geen goedkeuring maar AFKEURING!
  Niet omdat het bij volksmond gebruikt wordt is het okay het te gebruiken en niemand kan gedwongen wordEn om het woord KOELIE te accepteren alsof het bij wet zo geschreven staat,ik zal mij blijven verzetten tegen het gebruik van het woord KOELIE.


  Maak melding
 26. @ Ray

  Ik zal me zeker niet verlagen tot het beledigen van welke bevolkingsgroep dan ook. Daarmee duw je ook de gematigde mensen in een hoek.
  Over ras en geloof valt er niet te twisten. We zijn allemaal Surinamers. Ik spreek ook duidelijk mijn afkeuring uit voor die videoclip. In de eerste plaats voor het feit dat die clip überhaupt is gemaakt en daarnaast over het uitzenden hiervan.

  Naar mijn mening zou een waardige president rust in de tent moeten brengen door persoonlijk en publiekelijk zijn afkeuring hiervoor te uiten. En hij zou zeker ook maatregelen tegen de verantwoordelijken moeten treffen.
  Daar zou deze discussie in mijn optiek over moeten gaan.


  Maak melding
 27. Ray
  Boi,het Hindoe geloof en bestaan blijft de KAFFRIE’S voor altijd te facsineren!!!
  Je had eerder SCRAPPY die bruidschat wilde verzamelen ..tien koeien en een zundapp…arme scrappy die wist toen niet dat dit niet de traditie is en dat hij alles onderste boven had geschopt,en nu heb je deze zanger,waarom valt hij de hindoe beelden lastig?!Die hebben hem toch geen kwaad gedaan?!Hebben de kaffries geen geloof ,zijn ze allemaal HEIDENEN ?!!

  Mijn Behaarde Vriend Ray alias boomslingeraar
  Ieder keer wanneer jij die koe>lie beerputklep open doet dan stink het behoorlijk op waterkant heb je niks nuttig te doen behalve die slang in je woonkamer aanbidden voor meer geld en hier je racistische Koe>lie beerput klep opendoen en stront uitspugen?


  Maak melding
 28. Koos

  Armand, zo zal jouw baas Desi Bouterse ook naar de hel gaan. God molen maalt langzaam maar zeker

  koos jij met je baas ga naar een PVV site dit is een site voor Surinamers only. ik zou denken dat jij en Bouterse een liefde relatie hadden en hij heeft je kakkerlak ASS gedumpt nu stalk je Bouterse op waterkant. Alles van jou is Bouterse deze onderwerp gaat niet over Bouterse maar je brengt Bouterse in ieder onderwerp. Mijn vraag aan jou wanneer Blackjack jou in je kont pomp schreeuw je ook Bouterse zijn naam uit?


  Maak melding
 29. Dit is 100% onzin wanneer die bootvluchtelingen de creolen djoekas of negers roepen maken wij geen probleem van . wanneer wij ze koelies noemen maken de bootvluchtelingen geen probleem van. Het is de VHP die desperate is want ze zien dat hun aanhang niet groter worden maar sneller krimpen dus zoeken ze iets om alle illegale bootvluchtelingen samen te verenigen en nu proberen ze de racistische kaart. De VHP aanhang moet begrijpen dat CREOLEN geen Racisten zijn wij geven alle volken (behalve blanke kakkerlakken) dezelfde behandeling en respect die wij van hun ontvangen. Oog om oog, tand om tand.!


  Maak melding
 30. de tijd zal het leren wie haat zaait .
  in elk geval naderen wij het streef datum van mei 2015.
  de verkiezingen naderen steeds dichterbij ,dus de remmen moeten los .over en weer beschuldigingen dat je niet meer weet wat je geloven moet .in suriname zal men altijd aan de gang blijven met vooroordelen op ras geloof .hopelijk blijft het bij woorden .


  Maak melding
 31. blaka kaka bakra
  sorry maar ik kon het niet laten om jou voor deze ene keer zo te noemen.
  het is mij duidelijk dat jij een blaka bakra ben,”1,gaat goed onderzoeken wie de eerste in india waren,die mensen leven nog in india,en zij lijken niet op een indier zoals jij dat nu ken.
  2,gaat onderzoeken wie,wat wij religie of geloof noemen,in india gebracht heeft(krishna is niet een god van india).
  3,mijn voorouders van KEMET(egypt),de creolen,hebben nooit dieren aanbeden.
  hoe kan jij als vreemde tussen mijn mensen komen en hun spiritualiteit niet begrepen hebben en het op jou manier aan de wereld bekend hebt gemaakt,komen uitleggen wat mijn voorouders aanbeden hebben.
  ik kan ook niet komen zeggen van hoo kijk die nederlander heeft een beeld van kikker en een konijn in zijn tuin staan,dus zij aanbidden dieren,”terwijl er een symbolische betekenis achter het geheel van betekenis is.

  en wat de excuses van de stvs betreft,”dat is reeds verleden tijd,’er is een fout gemaakt en de stvs heeft die fout zelf afgekeurd en beleefd hun excuses aangeboden.
  wat is dan jou probleem.
  en geef limbo niet de schuld,;hij heeft zelf op radio bekend gemaakt dat er een fout, het een fout is geweest en heeft vervolgens voor het hele stvs team zijn excuses aangeboden,het zal ook schriftelijk bevestigd worden.

  ik wil jou dit meegeven.
  gaat op zelf onderzoek uit,maar niet via de aangegeven kanalen of richting.
  want jou kennis over geschiedenis is nihil.
  jij hebt aangeleerd om te luisteren,aan te nemen en om in te geloven,just like a slave.
  maar heb jij wat jij nu weet wel onderzocht of het waar is of tenminste voordelig voor jou is,”of weet jij niet waar ik over praat,”blaka bakra.


  Maak melding
 32. RAY
  betrek mij niet tussen jou en SU,ik heb er niks mee te maken.
  ik heb mijn mening,inderdaad,maar jou mening en de mijne, verschillen hemels breed van elkaar.
  nogmaals,betrek mij niet tussen jou en een ander.


  Maak melding
 33. SU
  wat wil jij uitleggen.
  kom met duidelijke woorden,zodat ik jou op mijn correcte manier kan antwoorden.
  en met RAY heb ik niks te maken,”als jij een posting naar iemand wil richten,doe het dan op de man af.
  wil jij mij wat vragen,”vraag het dan.
  wil jij iets duidelijk maken,”doe het dan,en probeer geen tweedracht te zaaien.


  Maak melding
 34. Als mijn god de WARE GOD is en iemand anders beledigt mijn god, dan zal die WARE GOD zelf wel maatregelen tegen die ongelovige treffen, ik hoef me dus nooit druk of boos te maken om ongelovige ellendelingen, die mijn god beledigen. Waarom mensen zich geroepen voelen om hun WARE GOD te verdedigen, is mij een raadsel.


  Maak melding
 35. Bouterse heeft het verstand van een kind dus verwonderd het mijn niet dat hij zulke uitspraken doet punt uit.Aan alles komt er een eind Bouta.


  Maak melding
 36. Ik vind heel goed dat men excuses heeft aangeboden want dit is ongepast in een multicultirele samenleving van ons geliefd Suriname.

  Overigens vind ik gevaarlijke excessen in verband met de komende verkiezingen in 2015 waarop men op de raciale toer gaat. Dit is funest voor Suriname als bepaalde figuren met die haatzaaien al beginnen rond te bazuinen en tweedracht creeren wat tot gevaarlijke sentimenten kan leiden.


  Maak melding
 37. Men moet niet gaan spotten met iemands Godsdienst of eredienst,want daarvoor gaat U of je zeker weten ooit verzoenen en dan vraag je je of U af wat heb ik nou weer afgehandeld opzettelijk!Het heeft te maken met Morele steun{mentale veerkracht of geestkracht}.
  V.H.P. soso Grip nanga lobie!!!


  Maak melding
 38. @ niks gaat boven de Waarheid!

  Gebruik je of U wel de goeie tandpasta voor de broodmolen? of zonder kenmerk,wat betreft U of je reactie lijkt een plek van niks,alleen maar onaangenamer maken van de hele santekraam!!!


  Maak melding
 39. smatje
  Maar hoe noemt een hindostannie een javaan dan? En hoe noemt een javaan een hindostaan? Hoe noemt een hindostaan een indiaan of een chinees? Mensen, wanneer gaat die vervelende spanning tussen hindo’s en creo’s stoppen? We zijn allemaal mensen. De indianen waren het eerst in Su, daarna de creo’s en vele jaren later de andere groepen. Vanwaar die eeuwigdurende haat tussen deze twee specifieke groepen? Het is niet bevorderlijk voor Suriname, want behalve wij iendjies, is de rest van Su gewoon import.

  smatje
  Hou op met leugens te vertellen archeologische vondsten(skeletten vertellen een andere verhaal . de eerste zuid en noord Amerikanen waren donker afrikanen in andere woorden goddelijke creolen waren de eerste mensen op aarde en overal ter wereld waren creolen het eerst maar racisme die heerst en de WAARHEID wordt onder druk. Wanneer men de bewijzen niet kan negeren DAT CREOLEN OVERAL ALS EERST WAREN dan maakt men een verhaal zonder één archeologische bewijs en de MEDIA doet derest dit noemen henkmolenaar,koos en Hans de WHITEPOWER RULING de LIES. Als men archeologische schedel resten hadden gevonden van Europeanen die het eerst in Amerika waren GEGARANDEERD de geschiedenis boeken waren meteen herschreven!


  Maak melding
 40. @Niks gaat boven de Waarheid, je gedraagt als een gebeten Texaanse zwerfhond. Waarschijnlijk doe ik daar de hond tekort mee. Sinds wanneer bepaal jij wie/wat en waar mag reageren op een forum. Misschien moet je een bijbaantje zoeken als moderator pannekoek. Ik kan mij niet voorstellen dat ze iemand die ongeschoold is een dergelijke baan aanbieden maar dat geheel ter zijde. En wederom weer die smerige PVV voorzetten geven om zgn. te scoren. Die goedkope troefkaart van je vertoont gele randen.

  Feit dat je zo heftig reageert betekent dat ik een open zenuw heb geraakt. Voel me alleen gesterkt om door te gaan. Door te gaan voor gerechtigheid, in de eerste plaats voor de nabestaanden en de tweede plaats voor iedere Surinamer waar ook ter wereld die om haar land geeft. Wordt de hoogste tijd dat het land verlost wordt van het addergebroed.

  Knoop dit goed tussen je oren. Strijd is nog niet gestreden. We zijn nog maar net begonnen.

  Have a nice day …


  Maak melding
 41. @Sra..🍤🍤🍤🍤🍤🍤..

  Wednesday 30 April 2014 om 17:51 uur, door Su
  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze regering een draaiboek heeft om het land te destabiliseren. Ik hoop dat er genoeg wijze mensen (van welke etnische achtergrond dan ook) zijn die hier doorheen prikken en hun achterban kalmeren in plaats van opjutten. Anders komt het niet goed met Suriname.

  Ps. Sra en Ray, mensen als jullie zijn escalerende factoren voor de onstane situatie. Blijf zo ver mogelijk van deze discussie.

  Sra, ik heb medelijden met je. Je kan niet eens begrijpend lezen.
  Ten eerste is de daadwerkelijke boodschap helemaal aan je voorbij gegaan.
  Ten tweede wil ik je niks vragen. Ik doe juist een constatering a.d.h.v jouw eerdere uitspraken.
  Ten derde, ik wil/hoef geen tweedracht te zaaien. Dat doe je toch al met jouw radicale en raciale uitingen.


  Maak melding
 42. @Su

  Kom mij geen fabeltjes uitleggen hier.
  Als jij jezelve zo neutraal zou willen opstellen zou je op de eerste plaats geen enkel reaktie plaatsen hier. Het woord koelie werd gebruikt en je hield je rustig,gelijk dat het woordje kaffrie werd gebruikt door mij sprong je in het gevecht om actief deel te nemen omdat jij je geroepen voelt om het kaffrie woord te komen verdedigen want het maakte emoties in je los!
  Bovendien moet jij jou soortgenoten gaan vragen waarom zij zo provocerend bezig zijn en altijd bezig zijn een rift te voorzeren tussen andere bevolkingsgroepen. Hoor de de hindostanen liedjes maken over jou soortgenoten ,hel nee wij hebben onze leven lief!Altijd is het jou soort die bezig is de boel op te hitsen !
  Wel het doet je pijn het woordje kaffrie te horen,wij zijn ook niet blij koelie te horen,snap je nu idioot!


  Maak melding
 43. Vanaf het begin was er gezondigd. God alleen oordeeld ,mensen moeten elkaar liefhebben,ongeacht geloof ,ras etc. Geen probleem om een clip te maken over je eigen geloof maar betrek andere religie ’s niet. De President moet eigenlijk zijn excuses aanbieden want het werd uitgezonden via de staatsmedia. Als er van te voren niet gescreend wordt om bepaalde clipjes uit te zenden dan heeft men t bewust gedaan. De president is voor het land en volk.


  Maak melding
 44. ray
  waarom ga je zo tekeer ,ik vraag mij af als je zo tekeer zou gaan als het een nederlander was die deze opmerkingen zou maken .leren jullie verdraagzaam te zijn tegen over jou land genoten ,als de creool even een opmerking maakt b.v over dat liedje van die koe en die bronfiets zijn jullie gauw op je teentjes getrapt .ik vindt dat jullie je moeten aanpassen ,ik heb die cd gekocht en beluister het elke moment als het mij uitkomt .ik heb hindustaanse buren en die horen wanneer ik het afspeel ray .je leefd in een land waar alles mag en kan je leeft niet in zuidazie waar jij je aan religieuze regels moeten houden en waar je ratten moet dienen .in suriname houden wij van onze vrijheid en je zal je moeten aanpassen .overal zie je beelden verrijzen in en rond paramaribo ,zie bij de wijdenbosch brug ,het verpest het gehele zicht van paramaribo .het lijkt wel alsof je in zuidazie bent .in nederland amerika zouden ze het niet durven om overal beelden neer te zetten om te aanbidden .het wordt tijd dat de regering met regels komt om dit soort fenomeen een halt toe te roepen .er is heel veel mis in ons swiet sranang .zou niet willen dat er problemen ontstaan tussen rassen in suriname maar wij moeten meer van elkaar verdraagzaam zijn ,en wat dat betreft vindt ik dat de creool verdraagzaam is ,ook de javaan is verdraagzaam .er worden ook liedjes door creolen gemaakt waarbij het over de javanen gaat maar de javanen maken zich niet druk ,het is amusement .de javaan begrijpt dat je in een multiculturele samen leving bent wees verdraagzaam .zie in indonesie ,afrika india pakistan waar er religieuze oorlogen gevoerd wordt ,dus ray ga je bedenken en wees verdraagzaam anders gaan er meer liedjes komen om je te pesten .neem een voorbeeld van de javaan ,ze hebben wat beters te doen in plaats van zich storen wat anderen willen zingen .


  Maak melding
 45. Toen het artikel over buitenlanders wegpesten uit Duindorp op dit forum verscheen, ontbrak het van commentaar van velen zoals de @Raytjes en @Koosjes en gaven ze ook niet de schuld aan Rutte of van Aartsen.Ik moest zelfs lachen toen @Ray zijn neefje zei, dat hij een geval apart was.
  Nu proberen ze de schuld wat dit betreft, in de schoenen van Bouta te schuiven.
  Mensen beledigen vanwege hun afkomst,geloof of wat dan ook keur ik ten sterkste af, laat dat duidelijk zijn!
  Maar vaak maken velen zich belachelijk op dit forum!


  Maak melding
 46. @John2,

  Zo zijn wij Suri’s: we geven eindeloos op elkaar af en gedogen de misstanden van anderen, lees: niet-Suri’s. We vallen elkaar als haaien aan, maar niet deze indiaanse hoor; heb geen krabbenmentaliteit.


  Maak melding
 47. Ok deze hele belediging zaak is een berekende afleidingsmanoeuvre van echte problemen. Gooi een kale bot aan een groep intelectuele magere honden en kijk maar hoe ze blaffen en bijten. Intussen schieten geen van de objectieven van de regering een iota op. De staatsbegroting voor 2014 is nergens te vinden, de staatsbetalingen lopen een jaar achter, ministers die aan de lopende band vervangen worden, somo en zijn bende in oppositie, 30 % inflatie per jaar! en dino zijn vakantie gaat heel lang duren in NY.


  Maak melding
 48. @Pero,

  De Javanen reageren niet publiekelijk, maar dat wil niet zeggen dat ze zich er niets van aantrekken. Dat houden ze binnenshuis en dat vind ik ook prima. Feit is dat er altijd gedonder is tussen creo’s en hindo’s. Waarom eigenlijk? We zijn toch allemaal mensen?


  Maak melding
 49. @John2
  Het zijn toch 2 volslagen verschillende gevallen?
  Of zie ik het verkeerd.
  Het geval Tuindorp is opgezet door zwakbegaafden uit een achterstandswijk.
  En in dit geval wordt een van de grootste religieuze partijen in het quasi vredelievend Suriname door de Publieke en Staatszender STVS onder auspiciën van het bestuurslid Clifton Limburg beledigd.


  Maak melding
 50. @Ray

  Thursday 1 May 2014 om 12:44 uur, door Ray

  @Su

  Kom mij geen fabeltjes uitleggen hier.
  Als jij jezelve zo neutraal zou willen opstellen zou je op de eerste plaats geen enkel reaktie plaatsen hier. Het woord koelie werd gebruikt en je hield je rustig,gelijk dat het woordje kaffrie werd gebruikt door mij sprong je in het gevecht om actief deel te nemen omdat jij je geroepen voelt om het kaffrie woord te komen verdedigen want het maakte emoties in je los!
  Bovendien moet jij jou soortgenoten gaan vragen waarom zij zo provocerend bezig zijn en altijd bezig zijn een rift te voorzeren tussen andere bevolkingsgroepen. Hoor de de hindostanen liedjes maken over jou soortgenoten ,hel nee wij hebben onze leven lief!Altijd is het jou soort die bezig is de boel op te hitsen !
  Wel het doet je pijn het woordje kaffrie te horen,wij zijn ook niet blij koelie te horen,snap je nu idioot!

  Ray,
  Wat een waardeloze posting. Je bent een gestoorde gek. Jij bent de lont in een kruitvat.
  Ter info: Ik ben geen creool en ook geen hindoestaan.


  Maak melding
 51. SU

  ik heb niet om medelijden gevraagd.
  het nieuws bericht gaat over excuses van de stvs en niet specifiek over de regering.
  ik denk dat jij de ware aard van het nieuws niet begrepen hebt anders zou jij inhoudelijk daarop reageren.
  maar lees jou berichten nogmaals,dan zal jij erachter komen wat ik bedoel.


  Maak melding
 52. RAY

  WAT JIJ UITKRAAMT IS KINDERACHTIG.
  het gaat bij mij om dat jij mijn naam niet in verbinding met jou uitspraken moet gebruiken.
  geef jou mening,vind ik okee,maar gebruik mijn naam niet in jou uitspraken omdat jij en ik niet een gedachte delen.
  ik ben een NDP’ER en geen vhp’er.
  gesnapt.
  in jou vorige artikelen noem jij mij een hond of kakkerlak,”nu haal jij mijn naam in jou uitspraak net alsof jij en ik als een denken.
  houd toch op met jou geslijn


  Maak melding
 53. ik vindt het goed dat excuusjes is aangeboden maar ik zeg tegelijk bij dat deze randjitsingh behoorlijk overdrijft .
  je gaat de regering of de president niet bij betrekken …je probeert die bepaalde groep op te hitsen .niet de regering wat zich heeft afgespeeld is verantwoordelijk .randjitsingh gaat op een gevaarlijke tour en dat is verwerpelijk …netzo verwerpelijk als wat de stvs heeft gedaan .
  hopelijk is alles weer vergeten .


  Maak melding
 54. Afro,

  Kom met bewijzen dat Bouterse heeft gezegd dat hindoestanen
  geen president van Suriname mogen worden!
  Bouterse spreekt vloeiend hindoestaans,en heeft tussen hindoestanen gewoond.
  Bouterse werkt met iedereen het maakt niet uit welke kleur je hebt.

  Wat ik wel wil zeggen dat als je één soort groep vertegenwoordigt kun jij geen president van Suriname worden
  want een president moet voor iedereen zijn.


  Maak melding
 55. Volgens Misiekaba wordt de kerk waaraan hij leiding geeft ook handjes klap kerk of bon bon tjérki genoemd.Hij vergeet erbij te zeggen dat niet in een overheid programma gezegd wordt.
  Voor die het nog wisten.


  Maak melding
 56. Koos
  @Niks gaat boven de Waarheid, je gedraagt als een gebeten Texaanse zwerfhond. Waarschijnlijk doe ik daar de hond tekort mee. Sinds wanneer bepaal jij wie/wat en waar mag reageren op een forum. Misschien moet je een bijbaantje zoeken als moderator pannekoek. Ik kan mij niet voorstellen dat ze iemand die ongeschoold is een dergelijke baan aanbieden maar dat geheel ter zijde. En wederom weer die smerige PVV voorzetten geven om zgn. te scoren. Die goedkope troefkaart van je vertoont gele randen.
  Feit dat je zo heftig reageert betekent dat ik een open zenuw heb geraakt. Voel me alleen gesterkt om door te gaan. Door te gaan voor gerechtigheid, in de eerste plaats voor de nabestaanden en de tweede plaats voor iedere Surinamer waar ook ter wereld die om haar land geeft. Wordt de hoogste tijd dat het land verlost wordt van het addergebroed.Knoop dit goed tussen je oren. Strijd is nog niet gestreden. We zijn nog maar net begonnen.
  Have a nice day …

  Moet je eens horen PoepKever met jou naam doe ik je niet tekort. waterkant is voor Surinamers only maar typisch Blanken die denken dat ze overal kunnen gaan waar ze willen en pakken wat niet van hun is.,Kakkerlakken lees ik altijd de les voor. Als waterkant Niks Boven de waarheid als moderator neemt garandeer ik je dat alle Surinamers overal ter wereld waterkant zullen vinden. Ik zou ook duidelijk maken dat het een Surinamer only site is en die kakkerlakken(Blanken)die in Suriname zijn geboren beschouw ik niet als Surinamer. Over ongeschoold moet je eens goed in de spiegel kijken wat Niks Boven de waarheid superieure intelligentie betreft hoef hij geen woord aan vuil te maken ik geef jullie geschiedenis les en tot op heden kan niemand mijn debunken of zeggen ik vertel leugens zoals onze behaarde Koelie ray. Als koos denkt dat hij een zenuw heeft geraakt bij Niks Boven de waarheid dan geeft hij zich zelf te veel eer maar het is normaal dat die Homo afentoe zichzelf een Veertje in hun reet stoppen. Koos voelt zich gesterkt om door te gaan dat vind Niks Boven de waarheid heel dapper een TOETSENBORD STRIJDER MET VISUELE BALLEN maar een face to face ontmoeting nope daar gaat je dapperheid. Ik ben 100% met je eens dat Suriname verlost moet worden van het addergebroed, als Niks Boven de waarheid de macht in Suriname had dan hadden wij allang Ray en Bhaai soortgenoten in Suriname vanaf dag 1 richting India geschopt. Koos zei het zo mooi de strijd is nog niet gestreden we zijn net begonnen, dit is een bekende tekst dat zeiden die 16 landverraders ook maar we weten nu hoe het geëindigd is dankzij Nederland hebben deze landverraders de ere titel in hun graf mee gekregen de decembermoord. Dus wanneer je denk dat je maar net begonnen bent kom je gechoqueerd achter dat je begraafplek al gegraven is, vraag maar aan je 16 vriendjes. Die goedkope troefkaart van Niks Boven de waarheid die gele randen vertoont heet troefcall pannekoek.


  Maak melding
 57. John2
  Toen het artikel over buitenlanders wegpesten uit Duindorp op dit forum verscheen, ontbrak het van commentaar van velen zoals de @Raytjes en @Koosjes en gaven ze ook niet de schuld aan Rutte of van Aartsen.Ik moest zelfs lachen toen @Ray zijn neefje zei, dat hij een geval apart was.
  Nu proberen ze de schuld wat dit betreft, in de schoenen van Bouta te schuiven.
  Mensen beledigen vanwege hun afkomst,geloof of wat dan ook keur ik ten sterkste af, laat dat duidelijk zijn!
  Maar vaak maken velen zich belachelijk op dit forum!

  John2
  je hebt 100% gelijk en henk molenaar die zich overal mee bemoeit met zijn paarse paupers zodra hij de naam Bouterse hoort was nergens te bekennen. Deze gasten vallen Suriname aan maar zodra Nederland de dader is zijn ze stil of proberen ze Bouterse erbij te halen.Die Nederlanders die de boel op waterkat verzieken zijn ras echte racisten maar hun tijdperk is voorbij de originals are awake and payback wil be cruel but justified.


  Maak melding
 58. Aan Blaka bakra, Ray, Su en anderen, ik snap eigenlijk niet goed waarom jullie nog reageren op postings van een in mijn ogen zwaar geindoctrineerde, maar bovenal gefrusteerde Sra, al kom je met duizenden argumenten, hij zal en kan niet doordringen in zijn zwaar vertroebelde hersenen, bovendien het is te veel eer aan hem nog te reageren en/of hem nog plusjes of minnetjes toe te bedelen, het is bij hem/haar “Paarlen voor de zwijnen” of “water naar zee dragen”.

  Niets dan de waarheid, als het waar zou zijn dat de creolen als eerte in Z. Amerika aanwezig waren, waar zijn ze dan gebleven, er moet toch wel iets van hun aanwezigheid en/of beschaving terug te vinden zijn


  Maak melding
 59. @ sra

  WAT RAY uitkraamt is WAARACHTIG en KINDERACHTIG!Als niets denkende party{N.D.P.}gaat U of je zelf straks alles kakelen en ook goed begrijpen wat V.H.P. kan betekenen voor switi sranang!
  V.H.P. soso lobi nanga brasa….


  Maak melding
 60. sra

  RAY

  WAT JIJ UITKRAAMT IS KINDERACHTIG.
  het gaat bij mij om dat jij mijn naam niet in verbinding met jou uitspraken moet gebruiken.
  geef jou mening,vind ik okee,maar gebruik mijn naam niet in jou uitspraken omdat jij en ik niet een gedachte delen.
  ik ben een NDP’ER en geen vhp’er.
  gesnapt.
  in jou vorige artikelen noem jij mij een hond of kakkerlak,”nu haal jij mijn naam in jou uitspraak net alsof jij en ik als een denken.
  houd toch op met jou geslijn

  SRA
  Doe geen moeite je weet dat ray soortgenoten de behaarde boomslingeraars geen eer hebben, behalve in hun Bollywood filmen tijdens de country of de apes opname!


  Maak melding
 61. De directeur van de STVS heeft zijn excuses aangeboden. De vice-president heeft zijn excuses aangeboden. Wat moet er nog gebeuren? Een volkspardon? Ik stel voor dat betrokken partijen met elkaar in gesprek gaan en een soort volksraad plaatsvindt. Met goede communicatie kun je veel misverstanden oplossen.


  Maak melding
 62. hans

  gaat maar in brazilie dan zal jij daar een paar stenen beelden en piramide vinden die door de olmecs gemaakt zijn als teken van hun beschaving in zuid amerika.de olmecs waren creoolse mensen uit ghana in afrika,het land van mijn voorouders.
  trouwen,in heel zuid amerika worden er nog bewijzen gevonden van de eerste bewoners van zuid amerika.
  maar jullie(blanken)hebben vanaf het moment dat jullie voet in ons land gezet hebben,ons de oorlog verklaart,zonder dat wij aanleiding gegeven hadden.

  hans als jij jou maatjes er zo op attendeert om niet op mijn posting te reageren,waarom lees jij dan mijn posting,is het dan toch nog van enige waarde en kennis waar jij niet om heen kan.
  NIETS DAN DE WAARHEID,heeft jullie bij de ballen,dus proberen jullie een ander te pakken,nou,vergeet het maar,want NIETS DAN DE WAARHEID EN SRA,staan op een lijn en die lijn heet GERECHTIGHEID.

  het is beter als jij jou met jou pedo-homo praktijken gaat bezig houden bij jou eigen soort,en laat de surinamer(ons)in ons waarde,met andere woorden,”bemoei jou er niet mee.


  Maak melding
 63. niks gaat boven de Waarheid:

  “Die Nederlanders die de boel op waterkat verzieken zijn ras echte racisten maar hun tijdperk is voorbij de originals are awake and payback wil be cruel but justified”

  Je hebt echt zoooooo dom. En vertel mij eens wie “de originals” zijn.

  Payback….daar ben jij te laf en te dom voor.


  Maak melding
 64. Beste Hans…

  De Creolen in Afrika kwamen nooit hun dorp uit maar Sra en Niets dan de Waarheid doen voorkomen alsof de Afrikanen grote wereldreizigers waren die beschavingen hebben gesticht in Zuid Amerika.

  Maar ach, je moet toch wat….


  Maak melding
 65. @Niks gaat boven de Waarheid, volgens mij heb jij te lang met je snufferd tussen Bouterse z’n benen gezeten. Je slaat wartaal uit. Die dreigementen van je maken geen enkele indruk op mij. Sterker nog, het is alleen maar een bevestiging hoe jullie paarse groupies te werk gaan. Daar hebben jullie inmiddels een patent op.

  Waar staat dat Surinamer alleen het recht hebben om te discussiëren op Waterkant ? NERGENS ! Ik zal je geruststellen ik ben een Surinamer, geboren en getogen. Dat jij op basis van een nick name conclusies kan trekken vind ik heel knap. Maar goed verder dan je paarse neus denken is waarschijnlijk 1 stap te ver voor je.

  Zie ook geen enkele reden om met jouw een face to face contact te hebben. Dat jij op deze manier je zelf wilt verlagen is prima, maar ik werk hier niet aan mee.

  CITAAT “als Niks Boven de waarheid de macht in Suriname had dan hadden wij allang Ray en Bhaai soortgenoten in Suriname vanaf dag 1 richting India geschopt” ??

  Wie is hier de grote fascist/racist en durf jij nog je smoelwerk open te trekken over Den Haag / Duindorp.
  Je bent net zo erg als die racisten in Duindorp. Geen haar beter.

  Je bent zwaar door de mand gevallen ! Whahaaaaaaaaaa


  Maak melding
 66. Sra je zou eens wat minder selectief moeten lezen, meer informatie tot je moeten nemen en vollediger in het weergeven, ter uwer attentie en dat ver bezijden de waarheid’

  “maar nu is er steeds meer bewijs dat het de Olmeken overblijfselen zijn uit de Xia – dynastie uit China, die waarschijnlijk over de Beringstraat zijn gekomen naar de Amerika’s”

  met een beetje googelen kun je veel aannames ontzenuwen hoor, vals trots dus


  Maak melding
 67. @hans

  Ik zat al te wachten op je ontkrachting. Precies zoals ik verwacht had kom je met een witwas praktijk. Sinds wanneer hebben chinezen dreadlocks. Voor jouw informatie heb je de achterkant van de beelden gezien. Ik zou het boek they came before Columbus maar eens goed lezen ipv te Googelen. Overal waar er archeologische vondsten van zwarte beschavingen worden gedaan, is er een een witmang die ermee aan de haal wilt gaan. Jullie gaan zelf zo ver door te beweren dat jullie ook uit Afrika kwamen. Black-Caucasions noemen jullie dat, het moet niet gekker worden.
  Jij zult vast ook beweren dat de Egyptenaren blank waren.
  Dus je hebt niets ontzenuwd witwasser, met je, maar nu is er steeds meer bewijs.

  Hotel


  Maak melding
 68. @hans

  Ik zat al te wachten op je ontkrachting. Precies zoals ik verwacht had kom je met een witwas praktijk. Sinds wanneer hebben chinezen dreadlocks. Voor jouw informatie heb je de achterkant van de beelden gezien. Ik zou het boek, They came before Columbus maar eens goed lezen ipv te googelen. Overal waar er archeologische vondsten van zwarte beschavingen worden gedaan, is er een witmang die ermee aan de haal wilt gaan. Jullie gaan zelf zo ver door te beweren dat jullie ook uit Afrika kwamen. Black-Caucasions noemen jullie dat, het moet niet gekker worden.
  Jij zult vast ook beweren dat de Egyptenaren blank waren.
  Je hebt niets ontzenuwd witwasser, met je, maar nu is er steeds meer bewijs.

  Er is steeds meer bewijs hoe jullie de geschiedenis hebben vervalst en nog steeds doen.
  Vertel me, als jullie de piramiden hebben gebouwd, waarom zou je een hoogwaardige beschaving opzetten, dit verlaten en weer terugtrekken naar jullie grotten.
  Makes nog sence.
  Ps. alle Griekse mythologische goden zijn een kopie van de egyptsche.

  Hotep


  Maak melding
 69. En daar heb je @hans die mij wil komen uitleggen hoe ik moet lezen en denken.
  hans,dit is een reflectie van jou aangeboren koloniaal slaven drijver´s gedrag dat jij van jou voorouders ge erft hebt.

  en ja,de XIA dynastie was een van de eerste zwarte dynastie in zuidoost azie.


  Maak melding
 70. @Plato vrijdag 02 mei 2014
  Brada dan hoe dan, dat ding is niks. Hij moet eerst iets zijn en dddan een racist. Ken je dat program van Harold Gessel op radio Apintie in Su? Dat program heet/is nul komma nul. Een soort bananensplit. Deze gek is dus nul komma nul.

  @Koos goed gezien no probeer kong in de buurt van deze niksen, want ze zagen je door met een steel/boomzaag. Kan je je dat geval van de indianen(afsplitsing toe-KA-jana)deze indiaanen hebben een hogeprijs betaald voor hun face to face meeting. De zus van Pico weent nu nog in Ned, van deze daden gepleegd door de gewetenlozen DiDiBrie clan. Koos wij moeten niet minder worden in deze periode tot 25 mei 2015. De groep moet juist groter worden, want we gaan DiDiBrie met z’n eigen woorden, leuzen en kreten verslaan. Wó bommmbel ding. Ze voelen de slagen nu al. Overal zitten ze mensen te bedreigen, maar we gaan gewoon door; we gaan geen enkele bedreiging uit de weg. Jhé jhé jhé. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 71. Hans

  Helaas is dat jouw witte waarheid. Om je een beetje te helpen, want ik ga je niet alles verklappen,lees het boek “They came before Colombus” ipv klakkeloos te googelen.

  Jij wilt beweren dat de Olmecs chinezen waren. Heb je die beelden van de Olmecs wel eens bekeken en vertel mijn sinds wanneer chinezen dreadlocks hadden? Heb je de achterkant van die beelden wel eens gezien?
  Dat zijn de witwas praktijken die ze al eeuwen uitvoeren op de geschiedenis van Afrikanen. Elke zwarte beschaving wordt witgewassen net zoals ze dat van de Egyptenaren beweren. Letterlijk witwas praktijken.


  Maak melding
 72. Koos
  @Niks gaat boven de Waarheid, volgens mij heb jij te lang met je snufferd tussen Bouterse z’n benen gezeten. Je slaat wartaal uit. Die dreigementen van je maken geen enkele indruk op mij. Sterker nog, het is alleen maar een bevestiging hoe jullie paarse groupies te werk gaan. Daar hebben jullie inmiddels een patent op.
  Waar staat dat Surinamer alleen het recht hebben om te discussiëren op Waterkant ? NERGENS ! Ik zal je geruststellen ik ben een Surinamer, geboren en getogen. Dat jij op basis van een nick name conclusies kan trekken vind ik heel knap. Maar goed verder dan je paarse neus denken is waarschijnlijk 1 stap te ver voor je.
  Zie ook geen enkele reden om met jouw een face to face contact te hebben. Dat jij op deze manier je zelf wilt verlagen is prima, maar ik werk hier niet aan mee.
  CITAAT “als Niks Boven de waarheid de macht in Suriname had dan hadden wij allang Ray en Bhaai soortgenoten in Suriname vanaf dag 1 richting India geschopt” ??
  Wie is hier de grote fascist/racist en durf jij nog je smoelwerk open te trekken over Den Haag / Duindorp.
  Je bent net zo erg als die racisten in Duindorp. Geen haar beter.
  Je bent zwaar door de mand gevallen ! Whahaaaaaaaaaa

  Koos
  Tussen mannen benen zitten dat is iets voor de blanke kakkerlakken daarom zijn de meeste blanke kakkerlakken homo’s en pedo’s
  Kun jij mij zeggen waar het staat dat blanken mee mogen discuteren over Suriname het is algemeen bekend dat waterkant een ontmoetingsplek is voor Surinaams only dat hoeven wij niet op papier te zetten omdat een blanke kakkerlak dat eis, wie denk je dat je bent ongedierte!
  Jij in Suriname geboren en getogen het is algemeen bekend dat de kakkerlakken de grootste leugenaars zijn en zoals ik zei blanken die in Suriname zijn geboren zijn geen Surinamer.
  Over face to face contact waar heb jij het over schijtbagger, ik maakte je duidelijk dat je dapperheid bestaat achter je toetsenbord was je bang dat die face to face ontmoeting een rondleiding op een begraafplaats zou plaats vinden en je mag je rustplek uitzoeken nope alleen die koelies zijn zo moordlustig wees niet bang je tijd komt nog!
  Dat ik ray en Bhaai soortgenoten richting India wilt schoppen heb ik nooit onder stoelen en banken gestopt, wat jij racist noemt noem ik vaderlandse liefde ik verwijderd de parasieten uit het lichaam van Suriname zodat Suriname weer gezond kan worden. Dat ik zwaar door de mand bent gevallen je geef je zelf te veel eer je bent niet intelligent genoeg om met een superieure creool te discuteren je spuug alleen maar leugens uit net als je vriend behaarde boomslingeraar koelie ray!


  Maak melding
 73. Niks gaat boven de waarheid

  Wat jij hier uitkraamt is echt wartaal. We leven in een democratisch vrij land. Je mag zeggen wat je wilt.
  Jij bent anderen aan het beledigen en wil tegelijkertijd in alles gelijk hebben.
  Je moet je laten onderzoeken door een psychiater. Volgens mij ben je manisch depressief of je hebt een bipolaire stoornis. En hup nu aan het werk luie vent.


  Maak melding
 74. Ver bezijden de waarheid, de superieure creool, die in staat is in de laatste 2 regels drie taalfouten te maken, dit geefr wel ongeveer het niveau weer van de NDPer en zijn afgoden.


  Maak melding
 75. Hans, je bent een hindoestaanse surinamer die in NL woont en je voordoet als te zijn een Hollander. Je taalgebruik verraad je, hans-rakesh-persad!
  Donkerwit ben je en dat zal je blijven ook, net als koos!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES