Autoriteit zadelt Suriname met miljoenenclaim op

40

PARAMARIBO, 30 apr – Suriname is voor miljoenen benadeeld door de leiding van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas. Dit zei parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) tijdens de begrotingsbehandeling. Het management ging grof haar boekje te buiten. Met steun vanuit het kabinet van president Desiré Bouterse.

Manager Gwendolien Amelo negeerde een waarschuwing van de ministerraad. Die wees erop dat Almelo alleen contracten mocht sluiten van maximaal tienduizend dollar. Comptabel is dit zo geregeld om corruptie te voorkomen en de controle op publieke bedrijven te behouden. Amelo sloot een leveringscontract met het Spaanse Opertech SL. Er moest apparatuur worden geleverd voor het controleren van telefoonverkeer vanuit de drie telecommunicatiebedrijven in Suriname. Dat moest garanderen dat de overheid precies kreeg waar ze recht op had. Het liep compleet anders.

De apparatuur waar het om gaat kost nog geen miljoen dollar. Amelo zag kans te tekenen voor veertien miljoen dollar. De ministerraad greep dus in, wat normaal gesproken voldoende belet zou moeten zijn. Maar een functionaris op het kabinet (werk bureau, red.) van de president bemoeide zich met de zaak. Hij wist Opertech genoeg te imponeren voor het aangaan van een overeenkomst. Amelo werd later ontslagen en de deal ging niet door. Opertech heeft intussen een claim ingediend van tien miljoen dollar. Jogi vindt dat geen cent moet worden betaald. Zijn onthulling komt op een moment dat er kritiek is op een plan voor een aparte begroting. Het kabinet van de president moet het geld beheren zonder controle door het parlement.

40 REACTIES

 1. Het SURINAAMS VOLK, waarvan een LEEUWENDEEL naar mijn mening gerust de kenmerken SCHLEMIEL, SUKKEL, JANDOEDEL, DEBIEL, LOSER,SUFFERD en SCHAPENKOP opgeplakt mag krijgen blijft na het lezen van óók deze FRAUDEZAAK rustig in haar LUIE STOEL / HANGMAT zitten/liggen !!!!

  Het wordt volgens ” CHAVÉZ ” tijd om MASSAAL verhaal te gaan halen bij het ” Bejaardentehuis der rovers ” ( de saloon van ” Desiderius “, leider van de PAARSE DALTONBENDE )

  Tijd om tot barricades van het ” Rovershol ” en de omgeving over te gaan om op deze wijze ” Desiderius” gehuld in zijn gestreepte PYJAMA , met PANTOFFELS aan en een fles WHISKY in de hand tot een verklaring omtrent de MALVERSATIES te DWINGEN !!!!!!

  Eerlijk gezegd zie ik de JANDOEDELS in Suriname het niet zo gauw doen. Te SCHIJTERIG daarvoor vanwege een onverklaarbare vrees voor de BEJAARDE Desiderius. Men lijdt in Suriname aan een sterke mate van ” Bouta fobie ” volgens mij.

  Jag önskar dig en solig dag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Ach , laat maar gaan joh. Suriname kan en mag alles als het om geld gaat.
  En het frapante is , het kkomt altijd naar voren als het te laat is.
  En de bevolking vindt maar prima want die varen mee met het beleidt, vooral als het niets kost.


  Maak melding

 3. “In troebel water is het goed vis vangen”….maar let op wat voor een vis je vangt een forel of een tijgerhaai…

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 4. als ik naar al die beschuldigingen kijk die uit de hoek van de vhp komen ,vraag ik mij af wat waar is en wat niet waar is .hoe kan het dat die beschuldigingen alleen van de vhp af komen .hier vel ik geen oordeel het is afwachten wat waar is en wat niet waar is .misschien is er een kern van waarheid in ,maar er in trappen moet je niet zomaar .corruptie is er overal .ik ga mijn hand niet in vuur steken voor de ndp of welke partij dan ook ,maar je moet je oren beluister zetten en alles op een rijtje zetten .
  ik vraag mijaan de andere kant weer af hoe het kan dat alleen de vhp aan al die beschuldigingen komen .ik zeg niet dat het niet waar kan zijn wat jogi zegt maar men moet openheid van zaken geven ,het is niet maar van horen zeggen .de vhp weet ik is geen zuivere coffie ze hebben veel heel veel op hun kerfstok wat corruptie betreft en daarom moet men voorzichtig zijn met oordelen .neem nou een voorbeeld van dat politie gebouw die men heeft afgekeurd.de vhp hoor je niet ,ze gaan allemaal spijkers op laag water zoeken door met argumenten te komen dat de huidige regering het nu pas ziet net voor de verkiezingen.
  inplaats dat deze vhpers de zaak eerlijk en constructief gaan bekijken gaan ze in de verdediging en proberen ze hun partij genoten in bescherming te nemen .het kan toch niet.
  in de vhp dan de partij die alles goed doet en niet corrupt is .het is toch front vhp onerleiding van santhoki die opdracht heeft geven om dat gebouw op te zetten .ik vertrouw nog de oppositie nog de coalitie het is gewoon een macht strijd onderling .ik vraag mij af hoe het verder moet omdat ik zie dat het volk de dupe is .wanneer gaan wij het leren om dit mooie land samen op te bouwen .boeven zijn het van beide kanten ,ik vertrouw de creool niet nog die hindustaan .als het zo door moet gaan voorzie ik chaos in suriname en dat zou ik echt jammer vinden .gisteren hoorde ik dat een mevrouw van de vhp zei dat de vhp geen genoegen moet nemen met de excuus die de regering heeft gemaakt naar de hindustanen toe voor de stvs uitzending over die video clip .ik vraag mij af wat deze mevrouw dan wil als een publiekelijk excuus niet voldoende is .wat is haar drijfveer om het niet te accepteren ,wil ze oorlog tussen hindustanen en creolen ,als ze dat wil en als het zo moet gaan zoals ze wil weet ze niet hoe het eindigt .een oorlog beginnen kan een ieder maar je weet nooit hoe het eindigt .als wij van mening verschillen is er altijd een oplossing met praten .ik wil geen afrikaanse of zuidaziatische toestanden in swiet sranang .geen religieus gedoe van christenen ,hindoes en moslims , of rassen haat tussen koelies zegt men en blakkamangs terwijl die koelies ook donker zijn maken ze de creool uit voor blakkamang is toch om even te lachen want vele hindustanen zijn echt donkerder dan een creool .maar goed wij blijven surinamers en hopen dat wij het gezond verstand gebruiken om suriname vooruit te helpen voor ons en onze nazaten .


  Maak melding

 5. Wij van Surinaam worden boos als iemant is die ons werk controleert. Want wij denke dat alles wij kunnen doen als beste. Maar waarheit is dat wij vaak maar aanrommelen. Self analiese wij kunne niet maken. Mei bierman segt laats dat hij gaat boom kappen op erf. Hij maak geen plan en boom valt op sein sguur. Hij dagt dat hij kan alles goed doen uit het hooft. So is ook onse regeering. Net als bierman. Sonder plan.


  Maak melding

 6. Een bekende NDP gezegde luidt “NEKS NO FOUT”

  Over tot de orde van de dag …

  En de schaamteloze surinamers staan weer in de rij voor gratis paarse bordje Bruine Bonen.


  Maak melding

 7. Hier schrik ik niet meer van. Zulke berichten zijn geen nieuwsberichten meer daar dit zo ingeburgerd is in dit huidig kabinet dat je hiervan niet kunt schrikken noch dat je enige actie verwacht.
  De namen van de personen die zich hebben verrijkt met het geld van de domme en inschikkende werkende bevolking zijn zo op te noemen.
  De oppositie en DA en DOE hebben dit ook genoemd en aangegeven.
  Ach ja dus wat doe je dan?????
  Zoals een ieder in ieder geval het overgrote deel van het volk redeneert “hij zag, hij zei, hij kwam, hij graait, hij laat graaien en hij (n)aait ons” dus wat verwachten wij van deze redenatie?
  Nada niets niente notie dus zullen wij gedoemd blijven om ondersteuning te geven en dozen met ontwikkelingshulp te blijven sturen.


  Maak melding

 8. @Hugo Chavez……

  je druk jezelf nogal beschaafd en genuanceerd uit, betreffende de aard van de Surinaamse bevolking.

  Maar het is een ijdele hoop om te denken dat ze de moed durven opbrengen om zich tegen deze megalomane dorpsidioot te verzetten.

  Aangeboren, luiheid, lafheid en angsthazengedrag, maakt dat dit nooit zal stoppen. Dit land is het buitenbeentje, lachertje en zwarte schaap van de internationale samenleving.


  Maak melding

 9. ik ga u heel eerlijk zeggen ,ik heb geen geloof in geen enkele regering in suriname .die mentaliteit die men in suriname heeft is en zal niet bevorderlijk zijn voor de komende generatie ik zeg u .het is een trieste zaak .ik hemel nederland niet op ,maar ik heb gezien en veel geleerd van nederland …zowel in negatieve zin als positieve zin .er zijn bekwame surinamers in het buitenland die suriname een push kunnen geven maar die krijgen de kans niet .vaak hoor ik surinamers zeggen dat zij het ook kunnen .ik verstoot mijn surinaamse broeders en zusters niet maar ik wil er wel op wijzen dat je in amerika en nederland veel heel veel bekwame surinamers hebt die een bijdrage kunnen leveren aan de opbouw van suriname ,gie dieng mang wang kans .suriname is van ons allen ,ik ben creool maar als santhoki president moet worden prima ,ik hoop alleen dat hij bekwame mensen uit het buitenland laat halen om posten te bekleden waarin ze die ervaring hebben ,en geen mensen die gelieerd zijn aan de vhp of wie dan ook .als ik naar de regering bouterse kijk zie ik geen intellectuelen die suriname de hoogte in kunnen duwen .zie brunswijk zie bouterse zie die adviseurs van bouterse .de minister van lvv algoe lijkt mij een man van het velt ,je ziet dat die man kennis van zaken heeft .
  ik vraag mij af waarom bouterse die man nu pas deze post geeft terwijl er jaren verloren zijn gegaan .wat heeft de pl minister uitgevoerd vraag ik mij af .mocht de regering bouterse naar huis worden gestuurd zou ik graag zien dat deze minister algoe gehandhaafd blijft op die post .ik zeg het niet zomaar je ziet dat sommige mensen kennis van zaken hebben .ik weet het echt niet wat betreft andere ministeries maar ik zeg de juiste man op de juiste plaats.
  de minister van justitie belfort mag ook in de leer bij santhoki ,niet op alle punten hoor maar santhoki zou ik toch ietsje hoger plaatsen .wat betreft de politie autos vindt ik dat wij niet de kleur van nederland moeten overnemen als wat de vorige regering had gedaan ik keur het af .zwart wit laten wij onze identiteit behouden.
  de goeie dingen van het buitenland kunnen wij toepassen maar niet een kleur van een politie auto .je ziet dat de regering bouterse tijd tekort komt .ze hebben wat dingen gerealiseerd ,en mede dank zij de regering vene kon deze regering voort borduren op de goede tijden .er zijn vele foute beslissingen genomen bij de huidige regering .
  een andere voorbeeld is parmisser ,deze man moest bouterse vanaf het begin op ow hebben gezet.bouterse was arrogant bezig en ik denk dat hij nattigheid voelt aankomen .ik vindt het jammer van de vele missers in de ndp .ze zouden corruptie met vuur en zwart uitroeien maar je ziet het .de voorgaande regeringen dietook zelfde .nu roept santhoki het zelfde ,ik wil deze man een kans geven dat meen ik .maar vergis je niet ,de vhp heeft nog corrupte lieden die op de achtergrond zijn .wij hebben het hier over de huidige regering en de regering die kans maakt de verkiezingen in 2015 te winnen .een man als somo ,sorry die man heeft geen visie ,de pl heeft geen capabele mensen zolang somo aan de touwtjes trekt ,somo is een gemene man die naar gronden kijkt en zijn eigen soort en dat weet santhoki maar santhoki wil koste wat kost regeermacht dus kan hij niet met eisen komen op dit moment .ik hoop en gun santhoki het voordeel van de tweifel dat deze man suriname niet etnisch zal gaan regeren en dat hij het volk samen brengt ,in dat geval heeft hij een probleem .je kan zeggen wat je wil de ndp is een samen stelling van bijna elke ras en dat telt , alleen moesten ze de juiste man op de juiste plaats ,maar dat gebeurd niet .santhoki haal jou mensen uit nederland van surinaamse afkomst en geef ze die post die suriname op grote hoogte kunnen brengen .ik hoop dat u evenredige surinamers neemt met name echte surinaamse nederlanders ,niet dat wij de surinamers in suriname discrimineren zoals ze vaak denken maar weet hoe u tewerk gaat .mie sabie fa wang sranag mang e dinkie brada .je gaat altijd mensen hebben die het gaan willen aanwakkeren dat de surinamers in suriname worden gediscrimineerd en dat de surinaamse nederlander voort getrokken wordt a no troe .


  Maak melding

 10. wat in de bodem zit maakt ons zeer rijk en behoort elke Su toe, aldus DADA!

  !!!!!!!!!!! RIJK—-DOM !!!!!!!!!!!

  Rijk is geworden Vader Abraham & Co

  Arm (er) is geworden de Poelepantjes van Abra-Broki

  een land zo culinair moet het vandaag doen met * Sardiensoep met witte bonen* nota bene ONZE EIGEN JEUGD!!!

  Ai boi DADA >>>> gij zijt onze toekomst-herder 🙂


  Maak melding

 11. @surinedl, hou je aan de tekst en Santhoki heeft zijn werk gedaan , maar NIET verantwoordelijk voor het gebouw.

  -Het woord blakkamangs en koelies hebben helaas niet dezelfde betekenis dus doe je huiswerk goed.

  =Aan alle NDP’ers om te luisteren naar de branding en naar het gesprek van de heer Monorath over de arrogantie van de NDP’ers en de corruptie.
  -Luister maar hoe deze regering zo hard werkt voor het volk en een goed voorbeeld geven.

  -Zie hier de bedragen Telesur: een stukje tekst::

  =Parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) heeft tijdens de begrotingsbehandeling onthuld dat er een miljoenenfraude heeft plaatsgevonden bij de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). Voormalig directeur Gwendoline Amelo zou in 2011 een order hebben geplaatst voor het aanschaffen van telecommunicatie apparatuur waarmee de Staat deviezen zou kunnen genereren. De aanschafwaarde bedroeg US$ 954.304. Dit staat ook vermeld in de offerte die het bedrijf ‘Opertech SL’ aan Amelo aanbood. Amelo sloot, geholpen door stafmedewerker Kenneth Middellijn op het kabinet van de president met hetzelfde bedrijf een onderhandse overeenkomst ter waarde van ruim US$ 14 miljoen.


  Maak melding

 12. En dan heb je parmessar die beweert dat de ndp ministers en hun lijder deskundigen zijn !!
  Het probleem bij de ndpers is dat ze denken deskundigen te zijn ,volgens hun is bij hun juist het problem dat zij een tekort hebben aan Ondeskundigen!!
  Van bankrover brunsie tot massamoordenaar bouta,stuk voor stuk denken deze criminele ndpers dat zij deskundigen zijn !Boi ze moesten eens weten hoe over hun gesproken wordt buiten !!In geen geval denkt men dat de ndp horde deskundigen zijn !!~


  Maak melding

 13. Ai…..ja…ja,er zal nu voldoende zakken rijst en bruine bonen blikken in de onbekende magazijn van NDP elites opgeslagen zijn.Want niks gaat fout in Suri,want in ons geliefd Suri is onmogelijkheid wel mogelijk.Het is toch alom bekend,dat de greedy Suri,s die zien een hapje lekker eten om omgekocht te worden voor de stem op NDP in 2015.Ai brada a de so toch!!!!!


  Maak melding

 14. JA, dit mag zeker niet nou gaan we even naar wat SU is kwijt geraakt aan brug uit NL die nooit aangekomen is en wat de helikopters uit INDIA werkelijk hebben gekost en wat er eingenlijk met geld is gedaan dat SU toen jaren heeft gehad van NL vooral in die vijftienjaar en nog veel meer vraag aan SOMO o ja dat gaat hij niet zeggen anders is er geen plek meer in rij naast oppositie naar strijd op macht.


  Maak melding

 15. Techniek wordt gedomineerd door de Afro Surinamers met name de NPS/NDP.Geen van deze mensen hebben verstand van de techniek wat zogenaamd voor zijn afgestudeerd.Electro, Telecom, water al deze instantie worden door de NPS volgelingen bestuurd.Geen ene Surinamer Afro of een andere ras krijgt een kans alles wordt vergeven aan witte bedrijven.Er gaat heel veel smeer geld door de witte betaald aan de NPS aan hang.Maar vergeleken wat de witte terug verdient is niet in verhouding met wat aan smeergeld is betaald.Zie wie de grote aannemers zijn van Telesur.Kon dit niet door een Surinamer niet worden uitgevoerd.Maar neen het wordt aan een witte vergeven.
  Er moet een stop komen aan al deze bloed drinken van deze NPSers.Ze maken van Suriname een Afrikaans land waar de witten bepalen wat er gegeten mag worden.In mijn werkleven heb ik nog geen Afro Surinamer gekend die als leadengineer een project op wel techniek dan ook heeft uitgevoerd.De NPS directeuren op de genoemde instantie hebben de ervaring en kennis niet om op die stoel te zitten.Dat de VHP nu durft deze zaken bekend te maken is een vooruitgang van deze partij.Ze hebben altijd als schoothondje van de NPS gediend.Bouterse is een product van de NPS en de mensen die hem omringen komen uit dezelfde koker.Volk wordt wakker en laat je niet verdelen op ras of wat dan ook maak een eind aan deze oplichters.
  Ongeacht welk ras jullie lijden allen er onder.
  Als ze op die stoel zitten denken deze zwarten dat het land en haar volk hun eigendom is geworden.Zie de arabieren die denken dat al het olie van hun zijn.


  Maak melding

 16. mr jogi beer
  vanwaar komt je met al die onthullingen op het nieuws en media .ik ben ndper maar vraag mij toch af vanwaar deze geruchten ,het is nieuws voor ons allen .als het een stunt is weet ik niet ,ik ben benieuwd wat van waar is .
  ik ben sprakeloos mang jogi .als het waar is wat jogi zegt heeft de ndp een probleem ,natuurlijk moet het onderzocht worden toch .hopelijk gaan wij spannende tijden tegemoet met deze affaire .


  Maak melding

 17. de vraag voor pero blijft wat is hier van waar , ik zou het graag willen weten zo vlak voor de verkiezingen .ik weet niet als het valse of bewezen beschuldigingen zijn ik benne benieuwd jogi de hele natie wil het weten .ik hoop dat dit niet in de doofpot gaat en als jogi mensen vals beschuldigt horen wij het wel .na so so njang e mekie .de oppositie loert op de coalitie en omgekeerd.


  Maak melding

 18. Er was eens een president die regeerde als een dictator.Hij voelde zich zo groot dat hij verkiezingen uitschreef die hij dacht met zijn schaduw begroting te winnen.Hij verloor de verkiezing en weigerde het ambt over te dragen en weigerde de presidentiele residentie te verlaten.Uit eindelijk hebben buitenlandse militairen hem uit zijn hol gehaald.
  Zo hebben we ook iemand in ons land.Zijn voorganger heet GBAGBO.


  Maak melding

 19. @FReeSurinam wie durf met ons te gaan demostreren tot deze dictator weggaat…………wie durf of zijn surinamers weer zo bange natie


  Maak melding

 20. Ray
  En dan heb je parmessar die beweert dat de ndp ministers en hun lijder deskundigen zijn !!
  Het probleem bij de ndpers is dat ze denken deskundigen te zijn ,volgens hun is bij hun juist het problem dat zij een tekort hebben aan Ondeskundigen!!
  Van bankrover brunsie tot massamoordenaar bouta,stuk voor stuk denken deze criminele ndpers dat zij deskundigen zijn !Boi ze moesten eens weten hoe over hun gesproken wordt buiten !!In geen geval denkt men dat de ndp horde deskundigen zijn !!~

  De 20 jaar regeer periode van VHP en coalities, corruptie op corruptie ik heb de VHP nog nooit iets horen zeggen hoe ze de corruptie zouden of hebben aangepakt, sterker nog de VHP was daar stil over niemand daar iets over. Het jaar 2014 één jaar voor de verkiezing en de VHP is herboren. in Kolibri woorden de hardwerkende hindoestaanse zakenmannen AKA (Schurken) maken zich zo druk om het verspilde geld. Deze zakenmannen hadden het liever in hun eigen zak gezien. Voordat de VHP MOORD en BRAND schreeuwt moeten ze eerst zoeken wie de leiding van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname topmannen zijn en dan zul je zien dat ze heel snel zullen zwijgen. Spreekwoord DIEVEN onder elkaar hebben geen EER toont aan dat het spreekwoord gelijk heeft.


  Maak melding

 21. Als je de recente gebeurtenissen de revu laat passeren, kan je niet anders concluderen dan dat de Staatskas van Suriname net een oneindige bron van geld is.
  Dagobert Duck gaf geen cent uit zonder deze tig keren om te draaien en zich ervan te vergewissen dat de return of investment meer was dan de investment.
  In Suriname doen we natuurlijk anders.
  We gooien er geld tegenaan, pikken zelf het grootste deel eruit voor eigen gewin en laten de rekening maar over aan het volk (de latere generaties). “Who gives a shit” hoor je de beleidsmakers denken.
  Komt er ooit een einde aan dit graaien van de staatsgelden? Ik vrees van niet. En dit is niet van nu maar van jaren dus ook van de vorige regeringen.
  Niemand in Sur lijkt zicht af te vragen, hoe een hoge ambtenaar of Politieke Minister of Toppers steenrijk worden als ze eenmaal aan de touwtjes trekken. Van het salaris kan het niet gekomen zijn.
  De ulimate dream is dan ook om in vriendjes te worden met politici en dan zo een baan \ ingang te verkrijgen binen het staatsapparataat. Dan pas kan je de boel naar jou hand zetten en ook lekker meegraaien in de pot.
  De droom van de Surinamer.
  Alle instituten worden langzaam de nek omgedraaid zodat men vrij spel heeft. Waarom zou je dan druk maken. Zorg dat je een meerderheid hebt in de DNA. Als ze dan een keer moeilijk doen dan geeft ze toch ook een likje uit de pot. Gelijk verdwijnen de protesten, kritieken en principes als sneeuw voor de zon. En aangezien er geen sneeuw is in Suriname (voorlopig nog niet) is dit dan ook heel makkelijk.
  In de DNA verkondigen dat men het land voorop stelt bij hun handelen, maar zodra ze buiten de DNA zijn (als ze dan ook nog maar er ooit komen) zijn ze dit allang vergeten.
  Bah!


  Maak melding

 22. de mensen die durven bouterse een dictator te noemen weten niet wat een dictator is geloof ik . ze zijn jaloers dat bouterse de scepter zwaait .perfect is bouterse niet maar hij draagt een waardige steentje bij aan het sociaal probleem van suriname .hij was in mijn omgeving achter domburg waterland en ja hoor de mensen hebben het begrepen.
  wij gaan door op de weg die wij hebben ingeslagen. strubbelingen ondervinden wij zeker maar het is te overwinnen .corrupte lieden heb je ook in de partij daar heb ik geen twijfel ,ik zal niet durven mijn hand daarvoor in het vuur te steken …en daar moet worden opgetreden .
  als het om bouterse gaat heb ik geloof in hem ,niet wat sommige macho uitspraken betreft ,daar zul je pero niet naast zijn zijde vinden maar het gaat mij erom dat bouterse zijn best doet voor het volk .er hoeven geen 18000 huizen komen zoals hij had beloofd en waar anderen denken de spot mee te drijven omdat hij had geroepen 18000 huizen te bouwen .niets van aantrekken bouta ,belangrijk is dat je meer doet dan front op sociaal gebied.elke regering maakt fouten of blundert ,en daar leer je van .wij laten ons niet van de wijs brengen wij gaan door op de weg die wij denken dat goed is .voorlopig zie je wat er gebeurt met de nps en de pl ,ze gaan samen werken maar voorheen hadden ze geroepen niet samen te werken met pl.het bewijs dat het volk weer wordt bedondert .
  ik hoop dat de aanhang van de nps inziet dat ze niet in zee moeten gaan met de vhp en pl.in ieder geval zal de ndp geen vier zetels krijgen bij de komende verkiezingen ,die ervaring heeft de nps .bij de ndp zal dat niet gebeuren .wij zijn een stapje voor .strede strede wie no sa vrede bouta na wie fesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 23. @Pero
  Wat is hier van waar. Een correcte vraag die ongetwijfeld nooit volledig en zeker niet tot ieders tevredenheid beantwoord zal worden.
  Alles overziende lijkt mij allicht duidelijk dat men Appels met Peren vergelijkt en de consequenties van handelingen niet altijd overziet.

  1) TAS heeft behoefte aan een systeem waarmee het controle krijgt over het internationale telefoonverkeer. Omdat zij schijnbaar de afdrachten van de providers niet vertrouwd. De providers zijn tegen en uit eindelijk loopt het project in het honderd. Dat is heel jammer voor Suriname omdat het uiteindelijk schijnbaar vele miljoenen S inkomsten misloopt.
  2) TAS heeft voor het realiseren, implementeren en gebruiken van het betreffende systeem appartuur en ondersteuning uit het buitenland nodig als mede een decreet van de President / regering om deze systemen te mogen gebruiken.
  3) Het vergelijken van offertes is een bekwaamheid die slechts weinigen hebben. Het behoort zeker niet tot de gewenste en noodzakelijke kern competenties van parlementariers, directeuren en staf medewerkers van de president. Ofwel er is ongetwijfeld enorm gegoocheld met getallen de laatste tijd. Gegoocheld naar het eigen beeld toe.
  4) Er is ook geblunderd door niemand een totaalbeeld lijkt te hebben en hoe je dit soort projecten correct afhandelt. Het ontbreekt helaas in Suriname aan concreet projectmanagement dat eenduidig iets compleet afrond.
  5) De stadmedewerker van de president heeft in zijn ijver de zaken te regelen zeer waarschijnlijk gemeld dat het decreet, de vergunningen geen probleem zouden zijn. De andere partijen hebben dat opgepakt als een goedkeuring voor een investering en implementatie en een samenwerkingsovereenkomst voor een periode van 5 jaar. Natuurlijk is dat niet zo. Helaas hebben deze waarschijnlijk zonder te controleren of alles betaald kon worden (deviezen, harde dollars) overeenkomsten getekend omdat het hoogste gezag schijnbaar akkoord gegeven had. Ja voor een vergunning maar niet voor de investeringen en exploitatie. Dat is immers de verantwoordelijkheid van TAS.
  6) De providers hebben zeer waarschijnlijk geen frisse rol gespeeld en via de achter deur het project negatief beinvloed.

  Wat mij betreft is iedereen oliedom geweest en probeert een parlementariërs de zaak in een verkeerd daglicht te plaatsen. Blijft dat het heel erg herkenbaar is voor het handelen van Politiek, Overheid en bedrijfsleven in Suriname. Heel veel mislukt omdat men niet goed luistertm te weinig analyseert en nadenkt en al heelmaal niet controleert als een hogere instantie iets zegt of schijnbaar goedkeurt.

  Jammer weer een naar probleem waar men zich moeilijk uit zal reden. Veel geld gaat kosten zonder dat de inkomsten gerealiseerd worden.


  Maak melding

 24. @@ jojo
  ik ga mijn hand niet in vuur steken voor wat ik heb gelezen over het telefoon verkeer …dat er geen corruptie in het spel is .laten wij het afwachten .trek geen voorbarige conclusie …wees niet voorbarig het is de oppositie die ermee is gekomen en daar trap ik niet zomaar in .kom met degelijke bewijzen waar de rechter zijn oordeel kan vellen .
  en zo probeert men anderen in een kwaad daglicht te zetten.pero trapt niet zomaar in ,in het verleden hebben de fronters ook van alles geroepen waarvan niks klopte .ik kan ook mensen gaan beschuldigen en achteraf weet ik dat ik lieg of dat ding opblaas .jojo let wel …als het om corruptie gaat sta ik echt niet achter geen enkele regering maar er moeten bewijzen op tafel komen en geen loze gebaren .alles is mogelijk dat er corruptie is gepleegd ,ik ben surinamer en ik weet hoe surinamers zijn als het om corruptie gaat ,dan heb ik het van de zijde van zowel front vhp ,nps ,pl mc,ndp .allemaal hebben ze bandieten in hun partij maar dat wil niet zeggen dat de gele partij een bandiet is .mocht blijken dat deze middellijn en die mevrouw bezig waren met corrupte praktijken dan hoop ik dat de rechter zijn oordeel mag vellen en dat deze zaak niet in de doofpot beland zoals vele zaken in de doofpot belanden van zowel front als paars .jojo wij wachten het af .


  Maak melding

 25. jojo
  niet alles wat de oppositie onthult zal gelogen zijn ,daar ben ik heilig van overtuigt,en niet alles wat mc zegt is gelogen als het om front gaat voor wat betreft dat politie gebouw .als we van ons land houden moeten wij corruptie serieus nemen ongeacht als je front of coalitie bent. ik heb gemerkt dat als je je eigen partij op de korrel neemt men gelijk begint te roepen dat ik mijn eigen braaksel inslikt. ik maak me niet druk met zulke figuren laat maar praten ere wie ere toekomt .good government voeren in suriname is een ramp ook de regering bouterse laat heel veel steken vallen ,het is een handicap in dit land .nu hoor je de oppositie van alles roepen terwijl ze ook de kans had om werkgelegenheid te realiseren …mijn vraag is wat hebben ze al die jaren gedaan .santhoki predikt van alles nu allemaal theorie wat hij uitlegt ,ik denk en hoop dat het volk hem door heeft .randjietsingh op zijn beurt probeert racistische sentimenten aan te wakkeren en dat moet worden afgekeurd .de stvs heeft zeker geblunderd met de opmerkingen en het is goed dat er excuus is aangeboden maar om iedereen erbij te halen en het opblazen van dit incident is overdreven door randjitsingh .de vhp onder leiding van sjarlindra doet ook uitspraken over de marrons en men maakt niet zo een heisa van .dit is verkiezings retoriek deze heren willen scoren onder de hindustanen men heeft ze door ,zij zijn nu gevaarlijk bezig . wat heeft bouterse hiermee te maken leg dat uit .dit is spijker op laag water zoeken .ze zijn onverdraagzaam als het om de creool gaat ,ik hoop dat het volk dat inziet .laten wij verdraagzaam zijn ,suriname is van ons allen alleen wil ik dat men wat moet doen aan de monumentale gebouwen die door de slaven zijn gebouwd ,het is ons erfgoed het mag niet verloren gaan .misschien hebben andere rassen geen benul wat deze gebouwen voor de creool inhoud dan wordt het tijd dat de nps ,ndp hun ogen openen en het voorleggen in het parlement om die gebouwen prioriteit te geven .de wegen de gebouwen ,dit alles zijn door de slaven geplaveid en dat heeft niets te maken met ras.


  Maak melding

 26. Niks aan de hand.
  Laat dat Spaanse bedrijf maar naar de rechter stappen.
  Ik vraag me af hoe ze het aan de rechter gaan verkopen dat er voor dezelfde goederen eerst voor minder dan 1 miljoen euro gefactureerd is; en in een andere constructie vervolgens voor voor 14,4 miljoen. Kijken hoe hard ze dat kunnen maken. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 27. @Pero
  “de mensen die durven bouterse een dictator te noemen weten niet wat een dictator is geloof ik .”
  U eindigt gelukkig met “geloof ik”. Dat geeft een opening voor het uitwisselen van Argumenten.
  Voor mij is de definitie heel simpel. Een dictator is een “regerings”leider die op geen verantwoording aflegt jegens de formele/gekozen vertegenwoordigers van het volk en het gevoerde beleid toetst aan de grondwet.

  Hierna wordt het een interpretatie of President Bouterse verantwoording aflegt en zich houdt aan de grondwet.
  Naar wat ik er van kan zien en lezen houdt president Bouterse zich niet aan de redelijke en billijke maatstaven die gelden ten aanzien van het afleggen van verantwoording en het zich conformeren aan de grondwet.
  De president kan natuurlijk het afleggen van verantwoording delegeren naar de vice president en/of ministers echter ook die reageren in het algemeen niet op in de DNA gestelde vragen. Vragen van zowel coalitie en oppositie.

  In veel opzichten lijkt het er sterk op dat de regering van President Bouters dictatoriale trekken heeft. Het laatste is niet vreemd gezien de achtergrond van de personele bezetting (deze kommen veelal uit een gezagsstructuur en weten bevelen op e volgen of te geven zonder tegenspraak te dulden)


  Maak melding

 28. pero
  de mensen die durven bouterse een dictator te noemen weten niet wat een dictator is

  Beste Pero.

  Echt met zulke domme Surinamers zoals jij blijft Suriname een lachertje als bananenrepubliek.


  Maak melding

 29. Altijd hebben ze Nederland beticht van uitbuiting.Maar wie buit Suriname nu uit? Het land wordt binnenkort Surihaiti genoemd.klote zooi allemaal. Land besturen betekent niet feesten en beesten op kosten van de man met de pet.


  Maak melding

 30. @ gadaha (Buriki)

  Je hebt gelijk : maar in Nederland worden de mannen met de pet, ook door de Overheid ook behoorlijk geneukt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.