Geld dorpsbossen weg bij dorpsleiders

9

PARAMARIBO, 26 apr – Dorpsleiders of kapiteins mogen niet langer de opbrengsten houden uit de bossen rond hun gemeenschappen. Dit meldt de Ware Tijd. De bevoegdheid om te bepalen wat er met het geld gebeurt verschuift naar de districtscommissaris. Yvonne Pinas (NDP), districtscommissaris van Brokopondo, is blij, maar niet haar partijgenoot Frederik Finisie.

Die is kapitein van Jaw Jaw, Boven Suriname, en parlementariër. RO en ook anderen hebben vaker kritiek geleverd op de benuttingspraktijk van de zogenaamde gemeenschapsbossen. Dorpsleiders wordt vaker verweten dat ze geld uit houtkapwerk in eigen zak steken. Het gaat nu naar een algemene pot, het Districtsfonds, een actie waar dus niet iedereen vrolijk van wordt. ” Zoveel brengen die bossen niet op en de kapitein doet vaak het meeste werk. Nu moeten we gaan bedelen om geld om dingen voor de gemeenschap te doen”, zegt Finisie.

Voor hem is het laatste woord nog lang niet gezegd. Pinas kan intussen haar geluk niet op: “Het is de bedoeling dat de mensen uit de dorpen zelf met ideeën komen waar het geld aan besteed kan worden. Doordat ik als districtscommissaris nu zeggenschap heb, kan ik ervoor zorgen dat de hele gemeenschap er beter van wordt en niet alleen de kapitein. Sommigen van hen zijn wel boos over de nieuwe werkwijze.” Volgens RO is het geld echt voor het dorp waar het is opgebracht. Het Districtsfonds moet met lokaal inkomen plaatselijke ontwikkeling financieren.

9 REACTIES

 1. Finisie ; ” gang Gadoeeeeee !!! Mi lasi mi extra moni . Fa mi é go doe now ” ???

  CHAVÉZ ; ” luister Finisie, Malloot dat je bent ! Het lijkt mij beter op die manier. Bovendien vul jij maandelijks je grote broekzakken met SRD 13000 en nog wat door in de DNA enkel en alleen maar “balletjes” te zitten draaien met het afval uit je grote neusgaten ” !

  Dus het wegvallen van deze EXTRA INKOMSTEN zal JIJ zeker niet in je zak merken . Het “bedelen” waar jij het over hebt gaat er bij mij ook niet in. Het geld wordt in een fonds gestopt en de bewoners kunnen aangeven waar ze het aan willen besteden. Niks mis mee tot zover.

  Het zal vanaf nu in ieder geval NIET aan de financiering van een luxe leventje van dorpsgek Finisie sorry, dorpsleider en zijn bijwijven worden uitgegeven.

  God natt ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. jullie kapiteins krijgen al een salaris van Paramaribo dus neks no fout!

  derhalve,…. netjes afdragen anders komt Belly jullie ophalen voor een verblijf in Hotel-Santo 🙂


  Maak melding

 3. zie maar,dit is zuiver zweef tekie..

  overal roven die marrons (djoekaas)alles wat ze kunnen pikken wordt niet achter gelaten..

  maak ronny minister van financiën dan is de zaak kompleet. n.l. vaillesement van surbo..
  dan is het echt lachen geblazen..

  wat een land..


  Maak melding

 4. Staatskas legi dus alles doen de paarse misleiders om aan geld te komen. Laatste redmiddel is de paarse geldpers in werking brengen. De paarse didibri munteenheid is komende net zoals in Zimbabwe zal de waarde 1.00 EUR = 500.650 ZWD
  Euro ↔ Zimbabwean Dollar
  1 EUR = 500.650 ZWD 1 ZWD = 0.00199740 EUR.
  Hahahahahahahahahahahahahhaha


  Maak melding

 5. Tsja, aan de ene kant een goede maatregel. Maar wat nuttiger zou zijn om te weten is om hoeveel geld het gaat. We kunnen wel druk doen over verwaarlossbare bedragen, geef daar eerst openheid over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.