Panthero Toney (9) scoort hit met ‘Papa Hoedje’

1

Papa Hoedje, de eerste single van de pas negenjarige Panthero Toney belooft nu al een grote hit te gaan worden. Panthero is de zoon van Rossano ‘Ross’ Toney (bekend van de nummer 1 hit “Wassenaar”) en neefje van Cheyenne Toney (finaliste TVOH 2013 die een nummer 1 notering behaalde met “Formidable” ). De multi-getalenteerde Panthero speelt sinds zijn 6e verdienstelijk piano en maakt deel uit van het Jong Oranje Turnteam.
Danny Lieuw van Universal Sound Projects (die o.a. werkte met artiesten als Destiny’s Child, John Legend, Akon, Sean Paul , Juan Luis Guerra en vele anderen) zag in hem de geschikte persoon om een nederlandse versie van Stromae’s Papaoutai op te nemen.

Deze nederlandse versie is geïnspireerd door zijn zoontjes die continue Papaoutai meezongen. Hoewel de originele tekst zeer droevig is wilde hij hier een vrolijke draai aan geven want het moest een nummer worden door kinderen voor kinderen. Dankzij de medewerking van BuzzBin Productions en top choreograaf Regillio Eyck (die onder andere heeft gewerkt met T-Spoon en in het voorprogramma danste van Usher) werd het een zeer geslaagde missie.

De verse Toney telg doet met zijn ‘Papa Hoedje‘ een gooi naar een nummer 1 positie in de hitcharts om zo in de voetsporen van zijn vader en nicht te kunnen treden. Gezien de zeer lovende reacties, is zijn doorbraak bij het nederlandse en belgische publiek slechts een kwestie van tijd.

1 REACTIE

  1. Heerlijk,zo’n talent! Gelukkig woont hij aan de Noordzee. Daar is nog ruimte voor dit soort talenten. Niets ten nadele van de Surinaamse artiesten, maar in Su bloedt zo’n talent dood.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.