Gepensioneerde ambtenaren willen garanties na belofte Bouterse

28

PARAMARIBO, 25 apr – Gepensioneerde ambtenaren zijn blij met recente uitspraken van president Desiré Bouterse. Volgens het staatshoofd wordt met ‘de hoogste urgentie gewerkt aan een waarde vast pensioen. Voor de gepensioneerden goed nieuws, maar niet genoeg.

“We willen precies weten wanneer het zover is, drie weken, een maand of drie maanden”, zegt voorzitter Armand Deekman van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden Overheidsdienst, BBGO. Zo lang mag het ook weer niet gaan duren. Over het waardevast maken van de overheidspensioenen wordt al jaren gediscussieerd. Volgens Bouterse kan het discussiëren toch nog even gaan duren. Het waarde vast maken moet ‘vanuit verscheidene invalshoeken’ worden bekeken. Dat doen overheid, vakbeweging en werkgevers.

Een waarde vast pensioen garanderen bij de overheid kan niet anders dan ook effect hebben op de rest van de samenleving. Alsof hij de BBGO de wind uit de zeilen wilde halen, kwam Bouterse met zijn belofte over waardevastheid. Hij had eerder als het graf gezwegen wanneer de bond weer eens klaagde over het pensioen. Alleen vicepresident Robert Ameerali had uitspraken gedaan die de ontevredenheid alleen maar vergrootte. Bouterse deed zijn uitspraak terloops tijdens de beëdiging van de nieuwe kabinetsleden. Het was net een dag voor een intussen uitgestelde protestmars van de BBGO.

28 REACTIES

 1. The big promise breaker and great pretender kan niet eens de vaste prijs voor babyvoeding garanderen, de gepensioneerden, waaronder ik, kunnen het vergeten.


  Maak melding

 2. Aas voor de verkiezingen. Er is geld naar jullie wordt wel een uitzichtloze belofte gedaan.
  Trap er vooral niet in. Ik ben benieuwd
  Arme oudjes,zelfs zij moeten het ontgelden door deze duivel.


  Maak melding

 3. Aas voor de verkiezingen. Er is geen geld maar jullie wordt wel een uitzichtloze belofte gedaan.
  Trap er vooral niet in. Ik ben benieuwd
  Arme oudjes,zelfs zij moeten het ontgelden door deze duivel.


  Maak melding

 4. Volgens het staatshoofd wordt met ‘de hoogste urgentie gewerkt aan een waarde vast pensioen.

  Heel veel beloven, net voor de verkiezing, en als de uitslag er is en hij wint dan worden jullie allemaal afgeserveerd.
  Hij wil koste wat kost zijn vrijheid oprekken. Bang dat ie is dat een nieuwe regering de amnestiewet zal intrekken.
  En ja ik sta erachter om de amnestiewet in te trekken maar ook Brunsie voor het gerecht te slepen en alle andere oplichters en fraudeurs ongeacht de partij waar ze zijn aangesloten als lid.


  Maak melding

 5. Loze beloften + gepensioneerden = zoveel stemmen binnen voor bouta en de ndp!
  Surinamers toch ,beloof ze het materialistische en zij zijn verkocht.


  Maak melding

 6. Als de anderen om de pres.heen zorgen dat Bout uit het gevang blijft,mogen ze doen wat ze willen.Ook het disrespecteren van de senioren.
  Je blijft je afvragen of de regeerders enige medegevoel hebben.Een mens moet heel laag gevallen zijn om de ouderen op straat te zien voor een stukje rechtvaardigheid en wat beleg op hun brood en daarbij niets voelen.
  En dan blèrt hij dat hij van u houdt.Telkens en telkens.


  Maak melding

 7. Let Op!

  Offtopic, met permissie.

  De huidige politieke perikelen zijn een afleidingsmanoeuvre voor wat er zich echt achter de schermen afspeelt.Het verhaal achter het verhaal.

  “Gevaar voor de rechtsstaat.

  Afgelopen weekend liet de Orde van Advocaten van zich horen in verband met de conceptwet voor het instellen van een Constitutioneel Hof.
  Ze waarschuwde daarbij dat de rechtsstaat in gevaar is als enkele artikelen niet worden aangepast”
  Het kan niet vaak genoeg worden herhaald: het huidige wetsvoorstel is een gevaar voor de democratie.

  Als dit wordt aangenomen, kan het Constitutioneel Hof namelijk politiek benoemd worden en hebben de eens onafhankelijke rechters zich wettelijk te houden aan het oordeel van een politiek benoemd hof.

  Daarmee is de scheiding der machten, een belangrijk principe van de democratische staat die Suriname was, dus definitief verleden tijd. En dat betekent dat niemand in Suriname meer kan uitgaan van een eerlijke rechtsgang.

  Harish Monorath, de deken van de Orde van Advocaten, zegt in dWT Online dat de Commissie van Rapporteurs heeft aangegeven het commentaar ‘te zullen meenemen’. etc.etc.
  Bron:parbode april 2014


  Maak melding

 8. Uitleg!

  Off topic met permissie.

  Het is niet te geloven, Mono-rat die nu al onbetrouwbaar blijkt te zijn, zal zich over de toekomst van de rechtstaat van Suriname buigen……..
  Bouterse weet nu al dat hij berecht zal worden en probeert zijn eigen ‘mannetjes’ zitting te laten nemen in het Constitutioneel Hof.

  Zie:
  “Het Constitutioneel Hof van Suriname wijkt op een cruciaal punt af van andere landen met een constitutioneel hof.
  Het Constitutioneel Hof van Suriname wordt echter een niet-rechtsprekend orgaan, ook wel een bestuurlijk of administratief orgaan genoemd.

  Dat betekent onder meer dat de mensen die zitting zullen nemen in het Constitutioneel Hof, geen rechters hoeven te zijn.
  In principe kan bijna iedereen door de president benoemd worden om zitting te nemen.
  Dus economen, psychologen of zelfs mensen met een bachelor van een Hogeschool moeten straks een puur juridische toetsing gaan verrichten, terwijl ze daar helemaal niet voor zijn opgeleid!” (mono-rat).

  Maar het grootste probleem van de conceptwet is dat deze wet tegen de Grondwet indruist.

  In het nieuwe wetsvoorstel staat namelijk dat het rechters verplicht wordt om alle vragen over de verenigbaarheid van wetten met de Grondwet of verdragen ter beantwoording voor te leggen aan het nieuw in te stellen Constitutioneel Hof.
  “Terwijl in de Grondwet juist is bepaald dat de Surinaamse rechters toetsingsbevoegdheid hebben. Maar de rechter dient zich volgens de conceptwet te houden aan de uitspraak van dit Hof. Daarmee wordt de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht flink ingeperkt.” Etc etc.
  Bron: parbode 2013
  Analyse: Gaetano Best, promovendus en docent aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam.

  Volgende week de begrotingsbehandeling, daarna is het over en uit.
  Stilte tot mei 2015.

  Ik hoop dat er enkele suri’s wakker zijn en actie ondernemen.
  Dit ziet er niet al te best uit!


  Maak melding

 9. precies hetzelfde lulverhaal stond hij uit te braken in Januari, toen de oudjes bij hem op de stoep stonden en beloofde hij met een week antwoord te geven. Deze a-sociale volksmenner moet nodig op een strontkar de Surinamerivier in gedumpt worden.


  Maak melding

 10. Mense, mense, niet zo genadeloos.
  De man wordt 70 jaar. Alzheimer komt sluipenderwijs……..
  Alleen een oplettende ontvangt de signalen. Let dus goed op….


  Maak melding

 11. Ik denk dat Europa VS Nl En Caribisch gebied meekijkt bij de komende verkiezingen.
  De grote vraag is wordt die herkozen. En hoe is het tot stand gekomen ?
  Eerlijk of niet ? Met geweld of niet ?
  Is de kies commissie onafhankelijk of niet ?
  Mag de rest meekijken of het eerlijk verloopt of niet ?

  Een hoop vragen.
  ik ben benieuwd


  Maak melding

 12. Dit is niets anders dan, een worst die de gepensioneerden voorgehouden wordt, maar die ze nooit zullen proeven. De verkiezingen zijn immers in aantocht.


  Maak melding

 13. Gepensioneerden stem voor waardevastheid van je inkomen stem op VHP. De NDP gaat jullie pensioen waardeloosmaken door inflatie. Zoals ze dat eerder hebben gedaan door bosje.


  Maak melding

 14. vorige regering hoefde niet te beloven want ze deden niks dus het geouwehoer heeft geen zin al heeft deze zoveel belooft er zijn een paar gedaan en ze doen nog hun best met alle tegen werking van de tegen werkers.


  Maak melding

 15. Wat in geen tientallenjaren kon worden gerealisseerd verwachten deze oudgedienden binnen een wip en een zucht van ons aller Mack Gyver. En hij gaat het doennnn!


  Maak melding

 16. Lands kas is leeggeroofd. Begrijp toch dat er geen geld is om deze eisen te financieren. Een berg ex-ministers moet betaald worden. Kindervoeding kan niet gesubsidieerd worden. Ziekenhuizen hebben nog geld tegoed. SU is gewoon SKEER.


  Maak melding

 17. Wie gaat nou een serie moordenaar geloven,de gene die nog in hem geloofd heb zeker weten totaal niks te doen en hem nog zitten op te krikken,dus mensen blijft bij de les en laat U of je zich vooral niet meeslepen met die ANANSIE tories van een Zwendelaar zonder vooruitzicht die zijn eigen belangen maar behartigt!
  V.H.P. soso vooruitzicht en geen fabeltjes!!!


  Maak melding

 18. @Paraman

  Deze gepensioneerden weten bliksemsgoed dat je MACK GYVER zich niet stoort aan GOD ,GEBED, WET EN RECHT!!
  Ze weten dat de enigste couppleger van Suriname slachts een paar bedreigingen moet uiten om zaken in zijn voordeel gedaan te krijgen zo werkt Gangster maffia bouta en de gepensioneerden hier te sprake hoeven niet de heiliogen hier te komen uithangen!


  Maak melding

 19. @paraman,..die waarde vast pensioen was al geregeld door de regering Vene,..totdat die sombololie president van je het terug draaide,..en speelt hij mack gyver,.


  Maak melding

 20. Sorry, de surinaamse volk trapt het weer in!!
  Jammer Jammer!!!
  VAN EEN KALE KIP KAN JE NIET MEER PLUKKEN.

  Als jullie weer in deze verhalen intrappen???????
  oooooooo dat maar dom blijven.


  Maak melding

 21. ik denk dat bouterse nu zeker gedwongen snelheid zal maken om ambtenaren zo gauw mogelijk te helpen de pensioenen waardevast te maken aangezien zijn zoon binnen kort ook de pensioengerechtigde leeftijd zal bereiken.
  Dino Bouterse wordt op basis van de infiltratieactie augustus vorig jaar op verzoek van de Amerikanen in Panama gearresteerd. Tijdens zijn voorgeleiding begin september in New York ontkende hij schuld. De zoon van de Surinaamse president hangt levenslang in de VS boven zijn hoofd.

  ad.nl vandaag!


  Maak melding

 22. @Paraman

  Hij moet het wagen om het niet te doennnnnnnnnnnnnnnnnn.

  Bouta denkt slim te zijn. Hij neemt rare besluiten en dan draait hij het terug, waardoor het lijkt alsof hij sinterklaas is. op zo’n manier hoeft hij geen ontwikkeling te brengen om populair te zijn, maar zijn verstand is blijven steken ergens in de jaren 80 terwijl het allang 2000 is geweest, een tijd van google en 4G.Het volk ziet en weet alles.


  Maak melding

 23. Medische operaties zijn in gevaar volgens Assembleelid Ruth Wijdenbosch.
  Het waarde vastmaken van de pensioenen gaat never, nooit gebeuren omdat er simpelweg geen geld is.

  Ma kut, DDB kan weer ouderwets de GELDPERS aanzetten.


  Maak melding

 24. kolibri
  Aas voor de verkiezingen. Er is geen geld maar jullie wordt wel een uitzichtloze belofte gedaan.
  Trap er vooral niet in. Ik ben benieuwd
  Arme oudjes,zelfs zij moeten het ontgelden door deze duivel.

  Kolibri alle kolibri vogels pikken in hun eigen stront
  Wanneer jij die BeerPutKlep open doet stink het behoorlijk, wat regering Bouterse doet had den regering VHP met Venitiaan in hun lange regeerperiode allang moeten doen, er voor zorgen dat de gepensioneerde kunnen genieten van hun pensioen zonder hoofdpijn dit noemen wij besturen. jullie schuimbekkende frustrerende frontjes op waterkant hadden het moeten applaudisseren maar zien alles regering Bouterse doet verkiezingstunt. De frontjes willen dat wij net als regering Venitiaan de gepensioneerde oudjes zonder goede voorziening aan hun lot overlaten. Kolibri ga maar snel in je eigen stront pikken en hou die Beerput klep dicht er kom alleen maar onzin en stank uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.