zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameJavaanse minister 'strategische zet' Brunswijk

Javaanse minister ‘strategische zet’ Brunswijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – Het aanwijzen van Don Tosendjojo als de nieuwe minister op Handel & Industrie, HI, was een strategische zet. Volgens Abop-leider Ronnie Brunswijk was de keus bewust. Er kan anders ook voor een Marron zijn gekozen.

Die keus ligt voor de hand. De meerderheid van Abop bestaat immers voornamelijk uit Marrons. Het is ook verreweg de grootse bevolkingsgroep in Marowijne. Toch won Abop maar twee van de drie zetels die voor dit district gereserveerd zijn in het parlement. Daar zijn intussen analyses over gemaakt en de uitkomst staat als een huis. De Javaanse gemeenschap in het bauxiet dorp Moengo hebben een andere voorkeur dan hun dorpsgenoten van Marron-afkomst. “De Javanen stemmen anders. Wat we nu doen is de gemeenschap onder een dak brengen”, zegt Brunswijk.

Tosendjojo lijkt geknipt voor zo’n historische rol. Hij geniet een zekere lokale populariteit alsn radin . Van huis uit is hij onderwijzer. Zelf gelooft hij niet dat zijn bescheiden afkomst het ministerschap zal dwarsbomen. “Daarvoor is er een batterij aan deskundigen beschikbaar die mij de weg kunnen wijzen”, aldus minister Tosendjojo. Brunswijk hoopt over niet al te lange tijd de politieke winst te mogen op strijken: “We pro eten de mensen in Marowijne er bewust van te maken dat we niet versnipperd moeten denken. Als we ontwikkeling willen, moeten we met de Javanen samenwerken en zij met ons.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

57 REACTIES
 1. Natuurlijk is dit een zet van bouta,hij wil toch niet de stemmen van de javanen verliezen?Hij moet toch ergens op een belangrijke post een javaan hebben om strakjes stemmen te kunnen vergaren?!Hij kan de javanen toch niet teleurstellen dus past hij deze smerige truc toe.


  Maak melding
 2. Alweer wordt er samengespannen met een pae om de paars stinkende brij aan te vullen. Vele oliedomme aanhangers zullen deze paarse stinkende brij te vreten krijgen. Amnestiewet was de eerste ronde, wat komen gaat zijn afrikaanse wantoestanden.


  Maak melding
 3. Het ‘nieuwe politieke’ denken: Strategisch!

  Strateeg brunswijk vind dat hij, vanwege de welbekende gewijzigde beleidsinzichten, een exorbitante beslissing heeft genomen, door zijn gangsta mattie, don django tot mini-ster te benoemen…
  Chapeau, formidable, whahahahahahahaha…

  Don django Djogo, is als geschiedenis leraar sowiezo bekend met het aucaans, of is het samacaans, in ieder geval een ‘aans’, vanwege zijn huidige locatie, dus bijna één van ons, d8 brunsie.
  Zeer doordachte strategische zet!

  Django don djogo, zal dagelijks met één van de brunsi –helikopters, van en naar ‘zijn’ ministerie worden gevlogen. Wat wil een mens nog meer.
  In zijn stoutste dromen had hij dit niet nooit durven bevroeden.

  Nog effe een laatste gangsta rap selfie, voor de spiegel en huppakee, op naar Lincoln voor een net pak, want de inauguratie is over een paar uur.
  http://www.srherald.com/wp-content/uploads/2014/04/Don-Tosendjojo.-Foto-Facebook.jpg

  En nu……, ooh ja, het betreft een post bij Het Ministerie van Handel en Industrie.
  Handel, tjek, geen dokoe, dus no problem.
  Industrie, tjek, no dokoe, dus no problema.

  En de suri’s………? Die maken zich op voor de bigie billen show, ohh sorry ik bedoel wandelmars.
  Auwwww spanggg dis yarie, ie sabie tok, vijftik jarie… wo dringie na olie, full speed zonder rem, of iets dergelijks…………

  Wat een farce!


  Maak melding
 4. Ronny, dit is racistisch! Je schuift een ’token paé’ als minister naar voren en je denkt dat die ‘domme’ Javanen daar met open ogen in zullen trappen? Ronny, hieruit blijkt dat je niet alleen ‘lagi’ bent maar ook nog super ‘don’.
  Ronny, als je de ‘Javaanse’ zetel van Moengo binnenhaalt, eet ik de beruchte Doekhie schoen van Somohardjo op.


  Maak melding
 5. Wat hier als strategisch wordt bestempeld is niks anders dan racistische politiek van Bouterse en Brunswijk.
  Deze heren kunnen hun spelletje spelen omdat de belastingbetalers apatisch is geworden en zo min mogelijk wil weten welke rotsooi er dagelijks naar buiten komt.


  Maak melding
 6. Waarom moeten we altijd in complotten denken. Regeringen in Suriname nemen veel beslissingen puur uit emoties. Strategisch inzicht is helaas niet de sterkste kant van Surinaamse politici.


  Maak melding
 7. Aahh…zo duidelijk is het nooit geweest.. de clanleider begon als eerst de etnische kaart op te gooien om de Sheriff te kleineren.
  En nu volgt de jungle leider door de javaan te paaien.
  Er is er helaas wel een die er is ingetrapt.

  We zijn terug in de jaren 60…wat een absolute neergang.


  Maak melding
 8. @ henkes.

  Ik hoop dat ik het nog meemaakt,denkt erom die Paè heeft zweet voeten hoor!

  @ Blaka Bakra.

  En wat denk je van de het hokjes geest dan ?
  Dat is het grootste probleem in Su,het gedonder van de Etnische gedoe zal altijd blijven. En dat geldt ook voor de zweef en grab tèki mentaliteit.

  @ Ray.

  Wat ik erger vind is: de Javanen trappen nog er in ook.
  Politiek is een smerige zaak,in Su stinkt het helemaal!


  Maak melding
 9. ik hoop dat de heren de ware kernen van politiek onderscheppen en een positieve draai aangeven.
  politiek heeft altijd verdeeldheid onder ons(Surinamers)tot stand gebracht.
  het wordt tijd dat er een ander structuur in die negatieve ordening(koloniaal)word samen gesteld.


  Maak melding
 10. steeds komen mensen met scenario, wij zijn kampioen in het bedenken van scenarios .voorlopig geef ik ze het voordeel van de tweifel ,lonnie ik ben jou aanhang niet maar je zit in de coalitie dus ik steun jou .wij verschillen heel veel van mening maar ik hou je hand boven het hoofd ,op naar 2015 .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang …herie libie te na dede pero sa vetie gie mie sranang .


  Maak melding
 11. zijn er dan geen ontwikkelde geschoolde djoekaas in het land..

  denk je nou werkelijk dat die javanen deze geste goed zullen vinden en respecteren met als beloning de verkiezingen te steunen..

  glad mis..


  Maak melding
 12. Wat een land zeg. Als leraar, crimineel, debiel, nul, een min kan je het nog tot minister schoppen. Hoogste dienaar van het volk. Land van de onbegrensde mogelijkheden. O, ja ik zeg altijd holle vatten klinken het hardst. Denk maar aan de onze Berm redes.


  Maak melding
 13. @marcel en Ram Sing
  Het gaat niet alleen om inhoudelijke kennis. Bestuurders moeten goed kunnen plannen, leidinggeven, organiseren en controleren.


  Maak melding
 14. Het valt me op dat de meesten vaak negatief reageren als het om Marrons gaat. Marrons zijn een vredelievend volk die altijd haar lot heeft bepaald. Het zijn de enige Surinamers die altijd in vrijheid hebben geleefd. De geschiedenis leert dat zulke mensen een heel sterke overlevings drang hebben, dus altijd zullen overwinnen. Over 50 jaar praten we allemaal Saamaka in Suriname. Bereidt U zich daar maar op voor.


  Maak melding
 15. Deze javaanse rat komt helemaal niet uit de partij van bokito hij is gewoon ndper.

  De nieuwe minister van Handel en Industrie(HI), Don Tosendjojo, komt niet uit de gelederen van de ABOP. Welingelichte bronnen melden althans dat de minister een NDP’er is.

  Tosendjojo die bekend staat als een integere man en harde werker, stapte enige tijd uit Pertjajah Luhur(PL) vanwege ontevredenheid nadat een ambtelijk stuk van hem niet in orde kon worden gemaakt. Hij sloot zich daarna aan bij de NDP.

  Politieke kopstukken laten overigens weten dat delen van de Saramaccaanse tak binnen A Combinatie(AC) niet tevreden zijn met de benoeming van Tosendjojo. Behalve dat hij niet uit AC komt, wijzen ze erop dat de AC-achterban van Marowijne bij de verkiezingen van 2010 niet op Tosendjojo heeft gestemd.

  Eerder gaf Ronnie Brunswijk van AC aan dat de nieuwe minister al twee jaar lid is van ABOP. Ook andere prominenten binnen ABOP houden echter vol en zeggen ervan overtuigd te zijn dat de nieuwe HI- minister uit hun gelederen komt.

  Tosendjojo stond in 2010 op de DNA-kandidatenlijst van VA/PL.

  volksbedrog viert hoogtij


  Maak melding
 16. Als directeur van een muloschool heb je minstens een jaar nodig om alle kneepjes van het directeurschap te doorgronden, je kunt zeggen wat je wil van deze Javaan, maar hij heeft wel lef om te denken dat, in het jaar dat hem nog rest in deze regeerperiode, hij in staat zal zijn om als minister iets goeds te presteren. Hij denkt de tekortkomingen, die hij heeft, op te kunnen vangen door zich te verlaten op zijn adviseurs. Al zou hij de beste adviseurs, die er te vinden zijn, kunnen rekruteren, dan nog zou wat ze te vertellen hebben, hem als Grieks of Latijn in de oren klinken. In plaats dat Bouterse probeert het quorumprobleem op te lossen, komt hij met afleidingsmanoeuvres om te verhullen dat ze niet durven een DNA vergadering uit te schrijven, wie denken deze poppenkastspelers voor de gek te kunnen houden?


  Maak melding
 17. @ Armand

  Ik weet echt niet waar je het over hebt. In mijn praktijk heb ik een productie cyclus van om en nabij 6 jaar. En daarbij ook nog positieve cashflow elke jaar leveren. Dus geloof mij ik weet wat een “control calendar” is. In tegenstelling met mini sterren die bluffen onder leiding van een gezochte president die nooit een termijn compleet kunnen regeren.


  Maak melding
 18. Donderdag 24 april 2014 om 15:59 uur, door Ray
  Ach brunsie, jouw zet is ook niet zo slecht!
  Soort zoekt soort!Heb je dit geleerd van je vriend en vijand bouta?!
  ===================

  Probeer ons niet te bedotten!!

  Iedereen weet wie zijn grote voorbeeld is in deze.

  Voor het geval je weigert om het zien kan je bij Bad Santa langs.


  Maak melding
 19. Hahahaaaa, lees nou wat de profesoren schrijven had hij 1 van zijn mensen gezet niet goed vriendjes politiek nu zet hij een JAVAAN ook niet goed vuile zet zou hij een HINDOESTAAN zetten zou ook niet goed zijn alles van jullie is negatief dus niks is goed jullie vinden altijd wel wat te zeggen gewoon hopeloos.


  Maak melding
 20. Over RACISME gesproken:

  Den Haag – In opdracht van de PVV heeft opiniepeiler Maurice de Hond 2500 Nederlanders gevraagd of zij liever minder Marokkanen willen. Hierop heeft 43 procent van de ondervraagden met ja geantwoord. Dit meldt het AD.


  Maak melding
 21. En daarom komt het land ook de komende 100 jaar niet vooruit. Opleiding,kennins, cv, moraal is niet belangrijk om overheidsfuncties te krijgen in dit land.

  Een volkomen verziekt politiek systeem dat mensen met echt kennis en opleiding geen enkele kans geeft.


  Maak melding
 22. De ONBETROUWBARE MISLUKTE WAARDELOZE LAFFE BITTERE CASSAVEPLANTER zegt schaamteloos nu aan/van iemand die hij niet zolang geleden PLIJER,LONTE,SPANJORO,BLAUWKOP noemde:-
  “lonnie ik ben jou aanhang niet maar je zit in de coalitie dus ik steun jou .wij verschillen heel veel van mening maar ik hou je hand boven het hoofd ,op naar 2015.”

  Wat is dit sujet toch van het ergste ‘gore soort’ op deze aardbodem!BAH!Ik ga over mijn nek.


  Maak melding
 23. Beste Santusha, Europa moet gewoon maatregelen nemen om de massa-immigratie uit Noord-Afrika te stoppen.

  Het is niet Wilders die de samenleving destabiliseert, maar het is decennialang wanbeleid op het gebied van immigratie geweest dat Nederland via demografische weg volledig heeft ontwricht. De sociale cohesie is daarmee bewust kapot gemaakt.

  Kijk naar de grote steden. Het is toch belachelijk dat over niet al te lange tijd de autochtone Nederlanders een minderheid zijn? Ben zelf Surinamer, maar ik begrijp ze heel goed. Nederland is een heel klein landje. Zoveel immigratie, zeker vanuit niet al te vriendelijke culturen, had nooit mogen plaatsvinden.

  Dat er 43%% van de Nederlanders minder Marokkanen wil is toch niet verbazingwekkend. De immigratie van Chinezen naar Suriname brengt op termijn ook problemen met zich mee.

  ZIE OUDE GEGEVENS:

  Van de allochtone mannen van 18-24 jaar wordt bijna 8% verdacht van criminaliteit, bij de autochtone mannen van diezelfde leeftijd is dit bijna 4%.

  Van de allochtone groepen is het aandeel van criminaliteit verdachten het hoogst onder Marokkanen (ruim 18%) en Antillianen (ruim 13%).

  Van alle gedetineerden was in 2004 ruim een derde geboren in een niet-westers land. In 12% van de gevallen gaat het om Antilliaanse jongeren, in 7% van de gevallen om Marokkaanse.

  Marokkaanse en Antilliaanse jongeren vallen het meest terug in crimineel gedrag.

  Santusha, misschien is het een idee dat je met je gezin in een geïslamiseerde wijk gaat wonen. Niet in de vorm van een bezoek van een paar uur waarna je veilig thuis wordt gebracht, maar permanent. Die hyena’s zien je dochters als een prooi. Na 20.00u durven ze niet alleen meer de straat op te gaan. Dat is de harde realiteit.

  Ik verwijt vooral partijen zoals PVDA, VVD en CDA dat zij decennialang hun ogen hebben gesloten voor de problemen van massa-immigratie. Dus als je iemand de schuld wilt geven, bij hun moet je zijn en niet bij Wilders.


  Maak melding
 24. Men zegt: Tegen domheid valt niet te strijden.

  En nu dan: Tegen de geconcentreerde/gezamenlijke/ cumulatie van domheid in Su valt niet meer te strijden.

  Ik dacht altijd dat de mens tot de mensensoort de Homo Sapiens behoorde. De lerende mens. Mensen die leren van de ervaringen (negatief of positief) die ze hebben opgedaan.
  Ik denk dat de gezamenlijke domheid in Su velen malen groter is dan de gezamenlijke intelligentie.

  Laat maar waaien allemaal: Tegen zoveel domheid valt echt niet te strijden.


  Maak melding
 25. @ Santhusa.

  Wat is er mis mee met de PVV ?
  Kijkt je weleens naar opsporing verzocht?
  Wie, zijn meestal de daders die ze zoeken ?
  Helaas moeten de goeien weer voor de slechten boeten !


  Maak melding
 26. @ Knippa.

  Ik had het niet beter kunnen formuleren, deze Emigranten waren in de tijd nodig om het vieze werk op te knappen wat de Ptata”s niet willen doen. De pleuris Mokro”s die hier zijn geboren en opgegroeid, maken tering zooi!
  De oude gaarde waren lieve en zachtaardige mensen,dat waren de eerste lichting die hier als gast arbeiders waren.
  G.Wilders heeft gelijk,ik ben ook een Sranan man maar ga wel voor Wilders stemmen als de tijd daar is !!!!!


  Maak melding
 27. @Knippa
  – je gegevens zijn niet relevant, uit 2004 dus 10 jaar oud.
  – waar zie je mij Wilders de schuld geven en waarvan?
  – de Allochtoon is in Nederland omdat NL eerst bij hun was
  – of omdat NL ze zelf heeft laten halen toen hij ze nodig had.
  – ik woon tussen de Allochtonen, ik heb nergens last van. Het zijn gewone mensen net als ik.
  – in SU komt het in niemand op om een dergelijke peiling te doen.
  – je bent vergeten dat je zelf Allochtoon bent.
  – je bent bang; de geschiedenis heeft laten zien waartoe die Autochtoon in staat is.


  Maak melding
 28. Allen,

  Waarom praten wij over: hindoestane/javanen/marrons/creolen/chinezen enzovoort ?
  Wij zijn SURINAMERS punt uit.
  Ik noem dit Witte mensen gedrag.
  Hen niets tegen witte mensen, zitten ook in mijn famillie, maar wij SURINAMERS moeten het over SURINAMERS hebben.KLAAR.
  Suriname: ik hoop dat jullie vooruit gaan.


  Maak melding
 29. Door zo veel van zijn eigen bala’s met gigantische ambitie’s te negeren,lijkt het niet op dat Lonnie zijn partij groter maakt.Door een bala op HI te zetten zou Lonnie bewijzen dat hij voor de bala’s is.Nu niet dus.


  Maak melding
 30. Snap niet waarom de waterkant redimusus zo negatief zijn over Suriname. Ons land staat er goed voor en ik denk dat wij gezegend moeten zijn met president Bouterse.

  Als je Suriname vergelijk met Rusland dan staat Rusland nog slechts een stap boven de ‘junkstatus’ en op hetzelfde niveau als die van Spanje. Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft zijn oordeel voor Rusland vandaag een stap verlaagd, van BBB naar BBB-. Oorzaak voor de verlaging is de recente kapitaalvlucht, zo meldt de Amerikaanse kredietbeoordelaar.

  We moeten niet zo zeuren, het gras aan de overkant is altijd groener.


  Maak melding
 31. de vraag is of de strategie gaat werken..

  is het niet zelf bedrog..

  wie is nou betrouwbaar in sme.

  mensen vechten om hun eigen belang zie maar in je directe omgeving..

  tijdperk deze pres. is ookal voorbij geen enkele vooruit zich in de toekomst

  alle beloftes zijn vernietigd niks is waargemaakt..

  dus maar liegen en bedriegen en het domme volk trapt erin voor een glas bier..


  Maak melding
 32. @Boegroe

  Ongeacht huid of kleur,de gehele surinaams samenleving weet dat bouta 1 van zijn trouwe volgeling op- zo een post zal plaatsen. Alsof deze smerige taktiek van je baasj iets nieuws is voor ons!!!


  Maak melding
 33. Aah…misselijk makende etnische politiek van de clan en de jungleman.

  Min en Mae zijn de domme pispalen die nu lekker gemaakt worden.

  De lezer doorziet hoe men over de javaan denkt. Anno 2014.


  Maak melding
 34. Bravo moet de Javanen niet misbruiken om aan de macht te blijven. De Javanen moeten zich niet laten strikken voor dit soort van doorzichtige akties. Mijn advies aan onze Javaanse broeders en zusters is ‘stem bewust’ en vooral niet op lieden met een strafblad!


  Maak melding
 35. badsanta
  wat heb jij een minderwaardigheid complex.
  ga jij nederland ophemelen ,terwijl er ook slimme surinamers in suriname zijn ,alleen komen zij niet aan de bak omdat ze eerst gelieerd aan een partij moeten zijn .natuurlijk heb je meer mogelijk heden in met name nederland amerika en brazilie .badsanta ga een krasiwirie bad nemen de naam zegt het al .je loopt met een waan idee dat er alleen slimme surinamers zijn in nederland .en daarom verwonderd het mij niet dat velen van jou een fobie hebben van nederland .laat los kom van die katibo af .nederland heeft kwaliteiten ontkent niemand ,maar er zijn nog meer geweldige landen waar het beter gaat ,nog meer landen waar ook surinamers een steentje bij kunnen dragen aan de opbouw van ons land .pin je niet vast aan een land.
  is nederland zo perfect voor jullie dan .de surinamers die in nederland zitten leveren een wezenlijke bijdrage aan de economie van ons land met het opsturen van valuta ,maar in amerika heb je ook duizenden families die geld opsturen naar familie in su .ik kam nederland niet af maar zeg wel dat wij nederland niet als de messias moeten gaan zien .wij zullen het zelf moeten doen .vergeet een ding niet ,velen zijn er heen gegaan en pinaren het is niet altijd koek en ei in nederland ,er is veel armoe en er is veel rijkdom .geef de mensen in suriname niet het idee dat nederland een paradijs is .ik in ieder geval heb geen paradijs gezien .wij hebben jaren de leiders gekozen die wij wilden hebben en het blijkt dat geen van ze deugen .bouterse heeft een coup gepleegd ,maar vergeet niet dat je toen een corrupte bende had onder de oude garde van politieke partijen .zij zijn de oorzaak van de beginnende ellende van corruptie .ik kan mij nog als de dag van gisteren herinneren waar de mensen in de rij moesten staan voor suiker en rijst noem maar op spijsolie .ik kan mij nog herinneren waar karamatalie de minister van ow toen duizenden guldens werden gevonden in zijn huis en ook nog bij zijn buiten vrouwen .ja wij hebben veel heel veel mee gemaakt wat corruptie betreft van de oude garde .toen kwamen de militairen en wij dachten dat het beter zou gaan
  nee in het begin ging het even goed met steun van nederland omdat nederland wist dat de democratisch gekozen regering corrupt was dus werden de militairen gedoogd zeg maar .maar nee zij waren niet beter ,ik en velen hadden gehoopt dat het beter zou gaan ,toch zeg ik dat de democratisch gekozen regeringen van toen allemaal de bak in moesten .er werden grote lappen gronden uitgegeven aan loyalisten van een politieke partij .er is geen tijd meer om achteruit te kijken wij zullen vooruit moeten kijken .
  wat er nu in suriname gebeurt sinds de coup is een bewust wording .de militairen hebben het niet beter gedaan maar toch zeg ik dat wij bewuster zijn geworden om dingen zelf te doen en niet afhankelijk te zijn van nederland als toen .ik vindt het prima dat er geen ontwikkelings geld meer is om te geven aan suriname .toch zeg ik dat suriname vooruit is gegaan in vele opzichten .


  Maak melding
 36. Denkt Bravo dat de javanen werkelijk zo dom zijn dat ze nu massaal op de ABOP zullen stemmen? Denkt hij dat de javanen een persoon zonder enig moraal zullen volgen? Bravo onderschat de javanen niet! Zij zijn geen gatlikkers!


  Maak melding
 37. Suriname is gezegend met zoveel voorbeeldfiguren.
  Landrovers (landgrabbers), toekomstverkrachters, staatkistrovers, grondstoffenrovers, moraalrovers, etc. etc.
  Uit gekkigheid niet wetende wat ze met geld moeten doen, zitten ze nu te strooien met geld bij de wandelmars. De geest wordt gekocht en de geest van onze alle jonge inwoners wordt ermee gecorrumpeerd.
  Wat geld allemaal niet kan doen. Denk maar aan al die omkoperij toen regering Bouterse- Ameraali in het leven werd geroepen.


  Maak melding
 38. @Santusha, je reactie raakt kant nog wal. Ga je eens verdiepen in de feiten en cijfers !!!

  1)Anno 2014 scoren Marokkanen nog steeds hoog in de criminaliteit statistieken. Zie hier wat recentere CBS Cijfers

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/allochtonen/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-3770-wm.htm

  2) Jij noemt racisme en PVV in 1 adem. De PVV is geen partij maar een beweging. Er is maar 1 lid en dat is Geert Wilders. Je geeft dus Wilders schuld van racisme.
  De man is nooit veroordeeld geweest voor racisme.
  Ga je posting nog eens goed lezen !!

  3) In de jaren 60 heeft Nederland gebruikt gemaakt van gastarbeiders. Met gastarbeiders wordt bedoeld iemand die tijdelijk naar een ander land komt om daar arbeid te verrichten. De beweegreden voor een dergelijke actie is vrijwel altijd een economische: er is te weinig werk in het thuisland en er is voldoende vraag naar arbeiders in het gastland. Bedoeling was dat deze mensen op termijn terug zouden keren naar hun land van herkomst. Veel van deze mensen hebben gekozen om zich permanent te vestigen in Nederland. Voor de Surinaamse gemeenschap geldt een uitzondering. Die was al in het bezit van een Nederlands paspoort.

  4)Veel mensen wonen tussen allochtonen, ik nu ook. Maar ik heb ook gewoond in een sterk geïslamiseerde wijk.
  vb Kanaleneiland Utrecht kun je niet vergelijken met Amsterdam Zuidoost. Dat is een groot verschil.

  5) Suriname loopt mijlen ver achter op de geciviliseerde
  Europa. Suriname is 1 grote boevenbende

  6) Ik ben een gekleurde Nederlander. Je leest het goed, ik ben een Nederlander. Bewijsstuk = Paspoort

  7) Ik ben idd bang, bang dat een minderheid van de samenleving het verkloot voor welwillenden. En vergeet niet Santusha, de PVV heeft slechts 1 miljoen stemmers, dat betekent dat de overgrote deel van Nederlanders niet achter de PVV staat.

  Hopelijk ben je weer gerustgesteld ten aanzien van punt 7.


  Maak melding
 39. aah… lessen uit de tijd….
  De Clanleider heeft de KTPI opgeblazen en vervolgt nu door de PL uit te hollen.
  De javaanse gemeenschap mag zijn conclusie trekken.


  Maak melding
 40. wong Jawa awas karo jaring (djaring) sutra. Javanen pas op voor satijnen net. Een net is een net. maar als je vastzit in die mooie zachte net wordt je zo opgegeten en uitgepoept. Jullie groot en overgrootouders zijn dat al overkomen. dus awas!! Laat je niet kisten. no stem zomaar, prakseri bun.


  Maak melding
 41. Beide gangsters aan de macht begrijpen heel goed dat zij alleen door heers en verdeel politiek aan de macht en uit club santo kunnen blijven. Geen enkele rechtdenkende surinamer gaat op analfabete corrupte criminelen stemmen die geen poot uit Suriname kunnen zetten.


  Maak melding
 42. @ soer,
  KTPI is door zijn eigen egocentrische-leider, SOEMITA , opgeblazen en dat ligt in het feit dat de persoon in kwestie niet open staat voor verjonging en hervorming !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES