Nederlandse rockformatie De Dijk naar Suriname

5

De Nederlandse rockformatie De Dijk komt weer terug naar Suriname. Voor de vijfde keer zullen ze een spetterend optreden verzorgen op de pier bij Torarica. Dat zal gebeuren in verband met een Soul, Jazz, Rock en Kaseko event op 26 april 2014.

De bandleden van De Dijk hebben hun hart verpand aan Suriname en willen graag spelen voor de mix van mensen en culturen waar Suriname uit bestaat. Ze zijn reeds wat jaren bezig met Surinaamse muziek. Tijdens een bezoek aan Suriname, 2006 werkten ze mee aan het muziek project “IKO – KING OF KASEKO”, met als middelpunt de legendarische – in 1975 overleden – musicus Hugo (‘IKO’) Uiterloo beter bekend als ‘Lieve Hugo’.

De Dijk toonde met hun versie van het nummer ’Mira’ aan hoe rock en kaseko zich met succes laten mengen. Mira is sinds 2006 bijna een standaard onderdeel van hun repertoire en Zanger Huub van der Lubbe noemt de Kaseko muziek uiterst opwindend. Het is muziek waar je niet stil bij kunt staan en dat is ook bij het publiek altijd goed zichtbaar.

De Dijk prijst zichzelf zeer gelukkig dat ze naar Suriname mogen komen om lekker muziek te maken en ook nog de mogelijkheid hebben om opnieuw het prachtige land te bezichtigen. “Mensen zijn hier nog belangrijk” zegt de bassist Hans van der Lubbe. “En dat maakt het land zo mooi. En dan is er nog de schoonheid van het land zelf, de natuur en niet te vergeten het heerlijke eten.”

Met een groep van dertig mensen – een aantal partners en kinderen van de bandleden komen ook mee – maken ze met veel plezier tijd in hun drukke schema voor het optreden op de pier bij Torarica. Bovendien planden ze extra tijd in voor een bezoek aan Palulu, Matu eiland en het boven Suriname gebied.

Het evenement van de Dijk vindt plaats op zaterdag 26 april op de Pier bij Torarica.

5 REACTIES

 1. Oh…la..la.Heel leuke formatie De Dijk uit Nederland.Ze gaan graag naar Suri ,omdat ze het fijn vinden in Sranang en het optreden is ook grandioos. Good luck De Dijk!!!!!


  Maak melding

 2. Terwijl sommige van onze eigen mensen het land Suriname (ook op dit forum) keer op keer verguizen valt het me juist op dat wanneer Hollandse mensen naar Suriname gaan 9 van de 10 keer ‘verliefd raken’ op Suriname. (zie de Dijk)
  Er worden diverse Nederlandse televisie programma’s opgenomen en men blijft er terugkeren.
  Als het voor de Nederlander niet goed vertoeven was in Suriname dan kozen ze toch voor een ander land?
  Uiteraard, Suriname heeft geen blauwe stranden. Hollanders die hier op zoek zijn zullen ook niet zo snel naar Suriname gaan. Maar voor het overige heeft Suriname kennelijk wel wat te bieden.
  Suriname is niet te vergelijken met Turkye, Aruba, Dominicaanse Republiek, etc..
  Het toerisme in Suriname is zeker ook nog niet optimaal.
  Wat dat betreft valt er nog veel te winnen.
  Maar op haar eigen manier heeft Suriname de toerist zeker wat te bieden. En daar mogen we als Surinamers best trots op zijn.
  Als de (te) hoge prijzen aangepakt kunnen worden dan zou dat het toerisme in Suriname zeker ten goede komen.


  Maak melding

 3. @Joy,

  Speak for yourself.
  Geen enkele surined heeft moeite met suri. We gaan en komen wanneer het ons blieft.

  Een beetje domme vergelijking met De Dijk, business is business, overall is leuk en gezellie, als het maar geld in het laadje brengt.
  Trouwens ze hoeven maar effe hieronder te lezen hoe jullie over Nederlanders denken dan weten ze genoeg………..
  Ooooooh excuse me, als die patatjes daar zijn dang we long go bai wang karta tok….

  dus….doe effe normaal……


  Maak melding

 4. @Joy,

  Ik ben het helemaal met je eens, maar je mag niet vergeten dat er meer dan 350000 Surinamers in dit land wonen en het zijn er maar enkelen die Suriname en de Surinamers altijd lopen af te zeiken op dit forum.
  Als je ook goed hebt opgelet de afgelopen weken, dan zal het je ook opgevallen zijn dat vele van deze zeikerds opvallend stil waren op dit forum, toen Duindorp en dus Nerderland negatief in het nieuws kwam.


  Maak melding

 5. Bijna dagelijks zijn de vluchten naar SU bomvol!
  Bomvol met Neds en Surineds !
  Ze gaan en ze komen, het hele jaar door.
  Behalve het kleine groepje zwartgalligen dat nooit één goed woord over heeft voor ons prachtige Caribisch paradijs op aarde. Zij die zich doodongelukkig voelen van binnen. Ze komen wel, genieten van hun vakantie, om zich vervolgens alleen maar neerbuigend uit te laten over het land.
  Toch komen ze iedere keer weer terug.

  Op dit moment is de AVD, de wandelmars, aan de gang.
  Een evenement, zó Surinaams, te vergelijken met het zogenaamde “oranje feestgevoel”
  denk ik. Het gaat gepaard met opzwepende ritmes, sierlijke dansen, flamboyante kleding, muzikale uitbundigheid en wervelende shows!
  Een prachtig schouwspel, een spektakel dat zijn weerga niet kent. Hier in Suriname, ja!
  Overal langs de wegen staan er auto’s van toeschouwers geparkeerd om de groepen toe te juichen. Eten, drinken, ijsbox, babywieg met klamboe gaan ook mee.
  Iedereen in feeststemming, dansend, zingend, juichend.
  Dán weet ik waarom ik gekozen heb voor dit land. Dán weet ik waar ik thuis ben. Dán weet ik wat mijn hart voelt: liefde voor dit land en mijn landgenoten!

  Surinaam gij zijt mij dierbaar
  Land van schoonheid overal
  Land ik wil mijn hart verpanden
  En u trouw zijn bovenal!

  Dus, witte stranden met een azuurblauwe zee hebben we niet maar wat we wel hebben is de adembenemende schoonheid van ons tropisch regenwoud en vooral de warmte van de Surinaamse bevolking!
  Dat is meer dan goud waard!

  Het wanbeleid van de huidige regering leggen we even terzijde, dat is maar tijdelijk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.