Nieuwe leden Surinaams kabinet wacht zware taak

20

PARAMARIBO, 23 apr – Een middag wandeling wordt het geenszins voor de vier nieuwe leden van het kabinet Bouterse – Ameerali. Hoewel op de ministeries waar ze terecht komen de rode loper wordt uitgerold, wordt het tobben. Het laatste jaar van het kabinet wordt niet alleen een periode van uitdagingen.

Ook de politieke valkuilen gapen levensgroot, een realiteit waar bijna het hele kabinet mee in aanraking kwam. De nieuwe minister en onderminister op Landbouw Veeteelt & Visserij, en hun ambtgenoten op Handel & Industrie en Binnenlandse Zaken komen op een moment van politieke verschuivingen. Er zal met argusogen naar hen worden gekeken, nu nog meer met de begrotingsbehandeling voor de deur. Veel ruimte om diepgaande veranderingen in de begrotingen door te voeren is er niet. Toch staat nu al vast dat zij dezelfde begrotingen zullen moeten verdedigen tegen een versterkte opposstie.

Pertjajah Luhur dat die begrotingen zelf hielp vormen, zit nu aan de andere zijde. Buitengewoon interessant wordt het ministerie van Binnenlandse Zaken en de performance van oudgediend ambtenaar Edmund Leilis. Het ministerie moet de algemene verkiezingen voorbereiden en verkeert daarmee meteen in het middelpunt van de belangstelling. Volgens Pertjajah Luhur leider Paul Somohardjo was het president Desiré Bouterse vooral te doen om dit ministerie. Pertjajah Luhur moest weg om verkiezingswinst veilig te stellen. Alleen al hierom zal de interesse voor Leilis’ bewind groot zijn.

20 REACTIES

 1. natuurlijk…als ze niet dansen op de tonen van de wolf worden ze eruit getrapt…
  graaicultuur blijft voortbestaan…net als liegen en bedriegen..
  ze worden immers royaal hiervoor beloond.


  Maak melding

 2. “Hoewel op de ministeries waar ze terecht komen de rode loper wordt uitgerold, wordt het tobben. Het laatste jaar van het kabinet wordt niet alleen een periode van uitdagingen.”

  Als ze PAS NA 4 JAAR regeren tot besef komen dat een periode van uitdagingen wordt, dan is het te LAAT. De vraag is wat hebben ze in de afgelopen vier jaar als doel gesteld? Regeren is vooruit zien. Het is bij elkaar een trieste aandoening. De kiezers moeten zich hierover beraden.
  ========================================================

  “Veel ruimte om diepgaande veranderingen in de begrotingen door te voeren is er niet. Toch staat nu al vast dat zij dezelfde begrotingen zullen moeten verdedigen tegen een versterkte opposstie.”

  Men had alle gelegenheid om “diepgaande veranderingen” aan te brengen toen er nog voldoende tijd was. Dit is niet gebeurd omdat menig parlemetariër NIET de verantwoordelijkbesef heeft om in het parlement te verschijn wanneer ze worden uitgenodigd voor een vergadering. Tegen dit soort gedrag dient disciplinaire maatregelen te worden toegepast. Maar is er iemand die dit beseft? Gelijksoortigen, ook in de natuur, vernietigen elkaar niet. Dus het waarden en normen veranderen niet.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. kalibers als Wonnie & Wijnerman zitten “duur” thuis, omdat DADA telkens behoefte heeft aan vers bloed van minder kwaliteit!

  een egte dracula


  Maak melding

 4. Je moet/hoeft in Su geen bergen te verzetten om je zak te vullen/ te stelen van dat onnozel Su volk. vooral niet onderleiding van de zaka-zaka DiDiBrie die alles op alles zet om uit de bak/gevangenis te blijven. A no mooi dang; deze DiDiBrie denkt dat hij kan breken en maken, want hij is de baas, misschien thuis voor Ingrid en dochter
  9wie weet waar die zich nu bevindt, want niemand hoort haar, sinds de brutaliteit op school toen) maar echt niet voor de rest in Su. Eigenlijk ben ik hier benieuwd naar, , heeft deze sensationele DiDiBrie iets te verbergen, want bij alles wat deze zaka-zaka DiDiBrie doet komt de camera bij kijken, waarom in deze (daden en doen van dochter) niet het geval? Any way wapen je nu het nog kan DiDiBrie zoveel mogelijk met hielenvreters. De klok tikt langzaam voor je; die brutale ambassadeur is weer met je bezig maar ik hoor je niet meer DiDiBrie, fawaka bigi mang foe kondre? Je lijkt nu wel a pikin boi foe kondre. A geersie joe BEK kong soro; Er komt geen dreiging (voorlopig) meer uit Vieze vuile zakkenvuller hoepel toch maar gauw op met je hele bende/horde opportunisten. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 5. Was het niet kort geleden dat de machthebbers zelf hebben verkondigd dat een nwe minister een lange tijd nodig heeft om zich in te werken in de dossiers.
  Dus los van de kwalificaties vd de ministers zullen de prestaties nihil zijn.
  Wat ze wel mooi voor elkaar krijgen is na een jaar een riante vergoeding en gewldig pensioen.
  En U als belastingbetaler mag weer lekker de rekening betalen.
  Machtlust over de hoofden vd belastingbetaler.


  Maak melding

 6. Ik wacht gewoon op het volgende ‘grote nieuws’,namenlijk
  RESCHUFFELEN.Dit is toch de gewoonte van ndp baasje bouta?!!
  Nu met deze stap heeft baasje bouta zijn duivelse plan om de verkiezingen op fraudueuze wijze te winnen,in motie gebracht!!


  Maak melding

 7. Spek & Bruine bone kabinet!

  De nieuwe leden die binnenkort worden beëdigd om zitting te nemen in het “ spek & bruine bone Kabinet, zijn te triest voor woorden.

  Neem nou die Don django, toekomstig mini-ster HI, whahahahahaha…… mie gado mang.
  Laughing my ass out loud, very loud, sorry……
  Tjek die man in dagblad suri, of op zijn facebook pagina, en dat ding wordt minister, whahahahahahahaha….

  Aan de ‘nieuwe’ bruine bone dienaren;
  Wat denken jullie zelf, hmmmmmmm, wat had jij in gedachten toen je die baan accepteerde?
  1.Na de begrotingsbehandeling zit je op die post voor spek en bone.
  2.Er is geen budget voor je zogenaamde bijdrage aan het land.
  3.Over enkele maanden is deze job verleden tijd, dus na mei 2015.

  Gaan jullie je schamen, verraders van het suri volk!!!!!


  Maak melding

 8. Aan Mono-rat!

  Je bent er toch nog ingetrapt, waardeloos……
  Wie denk jij voor de gek te houden.
  De afgelopen 3 jaar hebben jij en je gevolg, helemaal geen inbreng nog inmenging gehad, in de politiek en de opbouw van het land.
  Maar………..vandaag enkele maanden voor de verkiezing ben jij, op aandringen van je achterban, whahahahahahahahahahahahahahaha, bereid, juridisch een handje te helpen!

  Ik vermoed dat jij jezelf een handje hoopt te helpen… waardeloos en principeloos!

  Een echte rat ben jij! Viespeuk!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Aan Pollack,

  Aaaaaai mie gado, hoe ging dat ook al weer,
  Lang gew8, nooit ged8, maar toch gekregen….

  Mens, mens, mens……
  Er zal wel een gedegen reden zijn waarom jij Pollack, dertig lange jaren, hebt moeten wachten voordat je deze functie kreeg.

  Heb jij er eens aan gedacht dat je misschien ongeschikt ben bevonden..
  Heb jij er aan gedacht dat de bewoners van Commewijne jou ongeschikt vinden en daarom niet op jou hebben gestemd.
  Heb jij er eens aan gedacht dat je niet speciaal in de politiek hoeft te zitten om een bijdrage te leveren.

  Iedereen kan zijn-haar bijdrage leveren, hoe klein ook, het gaat om het gebaar!
  Bovendien, never heard of any Pollack doing anything for anybody, even de latest 15 years…sorry..

  Voor jou geld, idem ditto, over enkele maanden is het over en uit.
  Het enige wat je dan hebt bereikt is dat je je ziel hebt verkocht aan de duivel!


  Maak melding

 10. Übermenschen en ontzettende ego-trippers!

  Die ndprs denken echt dat ze tot de übermenschen behoren..
  Niet te geloven, echt niet normaal.
  Ze geloven namelijk heilig dat ze 26 zetels zullen halen, whahahahahahahahaha.

  Echt, giem torie baja.
  Vele ndprs hebben genoeg van deze corrupte, criminele, manipulatieve, bruine bone partij.
  Die zullen zeker niet weer op deze partij stemmen. Niet te vergeten de anti/abraham ndprs.
  De gereshuffelde ambtenaren. De vele nog onbetaalde ondernemers, de jeugd, etc…

  Denk niet dat degenen die dagelijks een grote bek op tv of radio opzetten, bepalen hoe er gestemd zal worden, mooi niet!
  Enough is enough.

  De Goden, hebben geregeld dat de rechtszaak van dino rond de verkiezingscampagne wordt voortgezet………….whahahahahaha.
  En…. het verzoek aan de Internationale unie voor mensenrechten, ten behoeve van de december moorden, zal simultaan behandeld worden.
  De wereld zal eindelijk mogen aanschouwen, wat er daar in dat land gebeurt….

  Enough is enough……

  Basta!!!!!!!!!!


  Maak melding

 11. @Esmerald
  mono..rat is ook een schaamteloze hond die nu zit te kwijlen omdat de wolf een bacove voor zyn neus heeft gehouden. De tijd is hij vergeten toen de wolf hem compleet negeerde. Het gaat enkel en alleen maar om zelfverrijking en NIET om landsbelang.


  Maak melding

 12. Het zijn allemaal politieke en intellectuele licht gewichten.Ik verwacht er persoonlijk niet veel van, want hier is sprake van totale onkunde. Wie haalt nou een onderwijzertje van de basisschool uit het district om minister te worden, een ex-doelman die niet in staat is een enkelvoudige zin foutloos te schrijven. Geen van deze lieden heeft enige bestuurlijke ervaring. Het zijn allemaal breke beentjes.


  Maak melding

 13. De koning leeuw had in het begin van zijn regeer perioda aan gegeven dat front welkom is om mee samen te werken om suriname met elkaar op te bouwen,’wat hebben de hiyenas toen gedaan?ja,strijden tegen de koning leeuw.
  Nu komt de koning leeuw in actie om te laten zien dat hij het toen gemeend heeft,’kijk nu hoe die hiyenas slappe poten krijgen.
  Wat heeft de koning leeuw nu verkeerd gedaan?


  Maak melding

 14. Bij Venitiaan en VHP was het beleid wie niet functioneert mag gewoon blijven zitten, bij Bouterse is het beleid wie niet functioneert lig eruit. Zie het verschil! Let op de schuimbekkende frontjes gaan schrijven dat Venitiaan kwaliteit mensen(SCHURKEN)had.


  Maak melding

 15. JA, potverdorie nog aan toe hoe kunnen jullie mensen de NDP daar hebben gezet als jullie de VHP,NPS,PL daar hadden gelaten was SU nu de rijkste land ter wereld alleen maar door te praten want wij zijn niks anders van ze gewend dan zeggen het was onze bedoeling 15j hoelang moesten ze nog praten.


  Maak melding

 16. het lijkt mij dat dit muisje toch een staartje zou kunnen krijgen. ik vind het nog steeds grof van de heer pollak om ten eerste deze functie zonder slag of stoot aan te nemen en ten tweede dat hij uit volle borst verkondigd dat hij minister wil worden. m.i. heeft dit niets te doen met de liefde voor het land maar met de liefde voor hemzelf. en natuurlijk dient iedereen van zichzelf te houden, first en foremost. maar dat zou ik niet direct een functie kiezen waardoor anderen moeten bloeden om jou betaald te krijgen.

  zou hij exemplarisch staan voor wat er allemaal in die nps-pot zit te garen, vraag je je af? indien ja, dan mag de nps zich achter de oren krabben en zich ernstig afvragen wat, en of er sowieso wat over is van hun integriteit. want deze neus, pollack, heeft het aangezicht van de nps bijzonder geschend!


  Maak melding

 17. tegen de tijd dat deze wilde verkrachting is afgelopen is er niets meer over van het land. geestelijk hopeloos uiteengereten door regels die worden gemaakt naargelang het spel vordert, het klatergoud zal wel blijven, maar wie zal dit toebehoren? dit is niet goed.

  hoe moeten wij (moet ik) dit verwerken? ik dacht dat de meeste/grootste opportunisten aan de andere kant zaten. de prijs van sommigen is wel heel, maar dan ook heel laag.


  Maak melding

 18. Nico Janssen was de SUPER-SPITS van Feyenoord die de 1-0 aantekende tegen Binhood in deze oefenwedstrijd.

  Leilis was verantwoordelijk voor deze goal die Feyenoord maakte. Ik hoop niet dat Leilis zulke KAPITALE FOUTEN gaat maken op dit Ministerie (lol)

  Ik moet zeggen dat ik genoten heb van de wedstrijden die Robinhood tegen Ajax, Den Haag, Haarlem en NEC heeft gespeeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.