Somohardjo voorziet fraude tijdens verkiezingen

44

PARAMARIBO, 15 apr – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, PL, verwacht geknoei bij de komende verkiezingen. Het zou de voornaamste reden zijn voor het uit de coalitie verwijderen van PL. De partij heeft steeds principes aan de dag gelegen.

Meer dan eens is politieke druk uitgeoefend om mee te werken aan het ontslag van Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. Dat is het ministerie dat wettelijk belast is met de organisatie van nationale verkiezingen. Moestadja zou te ziek zijn. Maar PL heeft steeds geweigerd. Uiteindelijk moet de hele partij de wijk nemen en mi en alleen drie ministers en een onderminister (staatssecretaris, red,) weg. De weg lijkt nu vrij. “Ik ben bang dat met deze zet Binnenlandse Zaken straks beheerd wordt door de NDP en dat er gefraudeerd wordt”, zegt Somohardjo.

De politieke partij van Desi Bouterse zou slechts op het juiste moment hebben gewacht. “Het is de minister van Binnenlandse Zaken die de verkiezingen organiseert en het is altijd het doel geweest van de NDP om alleen te regeren. Dat kan alleen als er gefraudeerd wordt”, aldus Somohardjo. De vier bewindslieden van PL kregen al de opdracht hun portefeuille in te dienen bij president Bouterse. Somohardjo blikt ondanks alles tevreden terug: “We hadden een goede samenwerking. Wij hebben alles gegeven wat in ons vermogen lag. We werkten zelfs aan amnestie mee, in de hoop dat men berouw zou tonen. Maar integendeel wordt arrogantie aan de dag gelegd.”

44 REACTIES

 1. Ik ben helemaal geen bouta fan. Maar deze onbetrouwbare Somo heeft nu eindelijk gekregen wat hij onder front ook al had moeten krijgen.
  Dat er nu geknoeit gaat worden met de verkiezingen weten we ook al lang. Bouta en zijn bende hebben cetabever op hun achter werk gezet. Zodat ze nog meer kunnen verpesten en stelen van het surinaamse volk


  Maak melding

 2. De ellende begint al, en de beerputten gaan open. Wel van mij mogen jullie jezelf vernietigen en hopelijk wordt dan de weg vrijgemaakt om dat mooie land een beetje het gezicht te geven wat het verdient. Surinamers denken jullie een beetje veeder en geef deze hersenloze kemphanen geen kans.


  Maak melding

 3. Somohardjo voorziet fraude tijdens verkiezingen

  Weet Somohardjo wel wat het woord fraude betekend?????????
  Zijn hele leven lang fraudeert deze man en zijn partij waardoor het lijkt dat fraude bij Somohardjo zo iets is dat dagelijkse kost is.
  Wel Somohardjo nu de tijd daar is dat je buitenspel wordt geet noem je het fraude. Toen je anderen buitenspel hebt gezet, o.a. door landje pik en positie pikken en geld maken uit landje pik, had je toen niet gedacht dat dit fraude is???????
  Doe je ding en verdwijn van het toneel want je bent uitgeteld.


  Maak melding

 4. “We hadden een goede samenwerking. Wij hebben alles gegeven wat in ons vermogen lag. We werkten zelfs aan amnestie mee, in de hoop dat men berouw zou tonen. Maar integendeel wordt arrogantie aan de dag gelegd.”

  Hier blijkt weer: Je wordt in je eigen vet gebakken.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 5. de leeuw die de streken van de hiyenas kent heeft al voorzorg maatregelen getroffen om de gang van zaken rechtvaardig laten verlopen.

  de hiyenas die reeds met hun aanval begonnen zijn,worden steeds in het hoekje gedreven en hebben geen schijn van kans.


  Maak melding

 6. Bouterse zal nooit waarnemers toelaten bij de komende verkiezingen. Verliest hij, dan roept hij de noodtoestand uit en gaat hij het land regeren per decreet. Geloof me, Den Haag krijgt de schuld.
  Alle seinen staan op rood. Grote vb voor het ndp is Maduro van Venezuela. Die speelt namelijk hetzelfde spelletje. Bouterse komt er weer mee weg.


  Maak melding

 7. Ineens is Somo Loekoemang geworden. Wel Somo op de linkerflank wacht NF nog altijd op je, dus i nafoe spang! Jij had de kans om geschiedenis te schrijven,door amnestie tegen te houden, maar de verrader is nu zelf verraden.


  Maak melding

 8. Wie goed doet goed ontmoet,dus Somo niet Lullen.Zo heb je de Javanen bij bosjes in Nederland gedropt en opgelicht.
  Ze kwijnen nu weg daar in Hoogezand Groningen,oude bomen moet je niet verplaatsen. Dat hen je wel gedaan voor money, money en nogmaals money. Somo mes snijd aan twee kanten en zijn even scherp!


  Maak melding

 9. Poppenkast van de bovenste plank. De acteurs halen heel veel geld binnen. Het volk lacht als een boer die kiespijn heeft, wetende dat ze in de toekomst naar lucht zal happen in plaats van in een boterham. Als het zo doorgaat tenminste.


  Maak melding

 10. Middels een initiaf wet opnieuw de amnestiewetgeving ter discussie stellen. Weet niet of dit mogelijk is in Suriname ?

  De PL is om en zal niet voor stemmen, hetgeen betekent dat de amnestiewetgeving van tafel is.


  Maak melding

 11. volgens somo steun verleent aan amnestie en nu arrogantie.
  wel als politicus moet je zaken voorzien. nu niet lullen.
  de totale Javaanse gemeenschap in diskrediet gebracht. slechts enkelen zijn de daders: de persoon die $ 1.000.000 ontving en de dna leden die ieder $25.000 toucheerden om de president te kiezen. Javanen stem ABOP.


  Maak melding

 12. Somo vertrouwde hem maar hij zag hem als wegwerppoliticus. Toch zal Somo de volgende keer weer in zee gaan met hem. Omdat macht verslavend is.


  Maak melding

 13. @ Koos
  Bouterse zal nooit waarnemers toelaten bij de komende verkiezingen.

  Je hebt helemaal gelijk. Hij zal zijn sekteleden wijsmaken dat de waarnemers spionnen zijn.


  Maak melding

 14. Over een bananenrepubliek gesproken.
  SURINAMERS IN SURINAME WORDT WAKKER!!!!!!!!!!!!!!

  Somohardjo ook wel “REET LIKKERTJE” genoemd!

  straks geld geen amnestie voor je “REET LIKKERTJE”


  Maak melding

 15. Voorzitter Salam Somohardjo is de samenwerking met het huidige kabinet vanaf het begin vals geweest. Ronny Brunswijk heeft vanaf het begin verraad gepleegd om te komen tot de vorming van een regering, zegt Somohardjo vanavond.

  En da tok joe go foe steun deng mang na dong joe dong noso na monie brenie joe ai???????????????
  Wetend at je wordt verkettert en toch meedoen. Boe duidelijk iemand met de hersenen van een zoetwater garnaal


  Maak melding

 16. Ulrich Arron de nieuwe minister van BIZA ! Wel, dat is wel héééééél erg snel beslist in vergelijking met de keuze voor Financiën.

  De wijze waarop de ” bakabana Sheriff van Commewijne ” de laan werd uitgestuurd deed mij een beetje denken aan 1982. Toen gezegd werd dat enkele van de slachtoffers ( Daal, Derby ) voordat ze GEËXECUTEERD werden zich PERSOONLIJK bij de BEUL moesten melden voor een ” onderonsje”.

  Reporter Pinas van Apintie zei namelijk dat ” Paé” , werd gesommeerd door ” Desiderius, de paarse Daltonbende leider ” om zich bij zijn ” Saloon ” aan te melden.

  Vervolgens werd ” Pistolen Paultje ” een brief overhandigd met de mededeling dat hij,AFSCHEID mocht gaan nemen van de aanwezige collega’s ( Doekhie, etc etc ) in een naastgelegen ruimte.
  MAFFIA STYLE !!!!!

  Daar sta je dan met open bek, je afscheidsbriefje in de hand en je afgezakte broek op de enkels.

  Maé Amina , zal binnenkort ook een AFSCHEIDSBRIEFJE ontvangen in Djakarta . ” Ibu Amina Pardi. Het is tijd om uw biezen te pakken en terug te keren. MATOR KESUWON !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. Nu komen alle zonden van Somo boven water drijven. Eergisteren hoorde ik de paarse meute nog niet!
  Over hypocrisie gesproken.

  Monorath verkoop je volk nu niet voor een bordje linzensoep.
  Je weet dat je heel vroeg al na de verkiezingen van 2010 vernederd bent geweest.Nu is het jouw kans!Pak ‘m dan!


  Maak melding

 18. @koos
  Middels een initiaf wet opnieuw de amnestiewetgeving ter discussie stellen. Weet niet of dit mogelijk is in Suriname ?

  Alles is mogelijk in Suriname!Het heeft er onlangs nog gehageld! 😆


  Maak melding

 19. De pot verwijt de ketel dat het zwart ziet. De verkiezingen zijn in aantocht en een zondebok moet er dan ook zijn.
  Hoe je het ook wilt zien, een afleidingsmanoeuvre van DDB is nodig om het eigen blazoen nu te poetsen. Maar voor hoelang.De karavaan zal blijven voortdenderen, terwijl de honden ook zullen blijven blaffen. Het wordt tijd dat alle schurken van het politiekeitoneel verdwijnen. Suriname wees dan ook wijs als de vos zijn passie preekt.


  Maak melding

 20. Op welke andere manier zou deze moordenaar en mensenrechtenschender de verkiezingen kunnen winnen door nl. te frauderen, het zelfde is ook in Venezuela gebeurd.


  Maak melding

 21. Als de javanen nu zijn/haar open zijn, dat snap ik het niet meer. Wat Somo heeft geflikt heeft hij nu terug gekregen.
  Wat jammer voor het Surinaamse volk, het land wordt naar de filestein geholpen door de zakken vullers. Wordt nu eens wakker.


  Maak melding

 22. Nu wordt het spannend. Somo heeft altijd zijn verkiezingscampagne kunnen financieren omdat hij in het machtscentrum zat. Dus kon hij doodleuk frauderen en in ruil voor veel geld, stukjes grond weggeven.
  Ik ben benieuwd hoe hij nu aan zijn centjes gaat komen. Want wie geen geld heeft, zal geen zetels behalen. Zo simpel is dat !!

  trouwens, waarom zijn de partij financierders altijd van hetzelfde afkomst?
  PL :


  Maak melding

 23. De financierders van partijen in Suriname:
  PL :Max Ghazi
  NPS: Chiraghali
  NDP: Charles Phalad, Rasied Dhoekie, Robby Malhoe, Mangalie, Dilip Sardjoe
  VHP: Pahladsingh, Badjlala, Sunderpersadlall enz enz.

  waar blijven onze afro- en javaanse broeders?


  Maak melding

 24. Das oud nieuws.

  In principe wordt het paars verdriet gedirigeerd van buitenaf.
  Het tiert welig van buitenlands crimineel uitschot in het land. Deze criminelen hebben allen een vrij brief, om hun criminele geld wit te wassen, door een onderneming te starten.

  Criminelen die in eigen land hun onderneming moeten sluiten, correctie meerdere ondernemingen, vanwege absurde criminele praktijken, vluchten en starten vrolijk een casino a la hotel in de ‘drukste’ straat van Paramaribo.

  Deze criminelen en de kleintjes daarom heen die kleingeld ontvangen, zullen met man en macht, letterlijk en figuurlijk, vechten voor het behoud van de situatie, zoals die nu is.
  De geldschieters van de vorige verkiezing zijn subtiel vervangen door buitenlandse criminelen.
  Een grandioze puinzooi…
  Lamlendigheid, ellendigheid, traagheid, uitzichtloos…………………

  Dit is waarschijnlijk een levensles voor degenen die zijn achtergebleven en nooit iets van het land hebben gemaakt en voor de remigranten, uit de jaren zeventig die de revo niet hebben meegemaakt en dachten rustikkk hun oude dag door te brengen, ikke ikke ikke en de rest mag stikke..

  Niet dus……

  Revenge of the victims of the eighties!
  De wet van de oorzaak en gevolg: Karma.


  Maak melding

 25. ik ga me toch wel zorgen maken om mijn arm suriname. desie lijkt namelijk meer dan vastbesloten te zijn niet de stoel los te laten. etc. ik maak me zorgen.

  wij kunnen hopen dat monorath in het kruist schopt, maar ja, dat is maar 1 kans. wat mij betreft moeten bloedige handen samen regeren, zonder anderen. dus mogen bouterse en brusnwijk het samen alleen doen.


  Maak melding

 26. @ Medusa,
  Ik zeg niet dat de rest dat niet is, Somohardjo toont zich zoals we hem altijd kennen, als opportunist. Je kunt veel zeggen van de andere partijen, maar ze hebben hun…”principes” (uhum,lol). Somohardjo werkte samen met partijen die het huidige kabinet verfoeien en die nooit samen zouden werken met het huidige kabinet (onafhankelijk van wie er gelijk heeft) en waar is/was hij? Nu men verder wilt zonder hem, wat doet hij? Het is maar net wie aan de winnende kant is, daar is Somo.


  Maak melding

 27. =Ik ben geen Somohardjo fan, maar wat geschreven staat klopt als een bus.

  @Koos, Amerika zal de schuld nu krijgen, volg de ontwikkelingen van zijn zoon.

  =GOD ALLEEN KAN NOG HELPEN>>>>>>>


  Maak melding

 28. Voorheen: ‘ Ik heb er zes ! ‘

  Nu: ik heb er nog steeds zes maar kan er geen ene ruk mee !

  Voorheen: ‘Al blaffen de honden, de karavaan trekt verder’

  Nu: Hoeven de honden niet meer te blaffen, want de karavaan is tot stilstand gekomen of verdwaald in de woestijn.

  Wat een idioot is deze Somo. Een grotere bestaat niet !

  Hi hi hi hi hi !


  Maak melding

 29. somo speelt paniek voetbal somo en front staan op een lijn als het om de ndp gaat ,maar al deze gasten zien spoken .wat vene front niet kon doen heeft bouterse gedaan .let wel ,het is geen daad ,omdat het om ons land gaat .in een woord vindt ik het jammer dat het zo moet gaan .wij allemaal zijn de verliezers .so so monie ai kost en wij kunnen maar dokken .aan de andere kant speelde somo ook een vies spelletje zoals hij het in de front regering had gedaan .door somo ging vene ten onder en dat weet bouterse en bouterse wil dat ,dat niet met hem gebeurt .dus rusland zie hoe je moet optreden maak die fout niet die vene gemaakt heeft .ik weet dat de vhp nps willen gaan samen werken met somo kan niet anders maar rusland laat je niet uit het veld slaan .jagie somo als hij chanteert dat doet hij zeker geldt ook voor santhoki.ik zie dingen vooruit en ik zag dit aankomen , trouwens niet ik alleen hoor .wij gaan spanende verkiezingen tegemoet nog 13 maanden als er geen vervroegde verkiezingen komen .


  Maak melding

 30. Pae Somo die praat over fraude.Weet hij niet,dat hij zelf tijdens de vorige regering van de domoren Front enorm gefraudeerd heeft met de grondzaken. Kijk de grote baas DDB weet alles hieromtrent.Daarom ontkomt Pae niet van hem.Dus boontje komt voor zijn loontje zei een Witmang een keertje.Pae moele moele……Opo Koh!!!!!!


  Maak melding

 31. Whahahahahaaha wat een stelletje ezels en rovers in Su.Somo ka het feest is voorbij.Nu kom je brullen hahaha kies joe mars mooi joe dong jampanesie.Die killer heeft je lekker genaaid he hahah.
  Onthoud een ding Somo je smoel straft je nu,want je hebt zoveel geschreeuwd tegen deze man en toch ben je gaan samenwerken met hem.Hhahahaa joe ka voevoer beest.


  Maak melding

 32. 4 jaar lang half analfabete partijleden(inclusief vrouw) als hoge ambtenaren plaatsen op ministeries en ambassades, (accomoderen”heet dat in Somotaal) domeingrond toeeigenen,parlementsvergaderingen boycotten maar toch eind van de maand riante salarissen in ontvangst nemen. Wij kunnen zo eindeloos doorgaan.dat is PL politiek. In de politiek gaan is voor deze lieden niets anders dan zelf beter van worden ,eigen belang dus. Niks algemeen belang dienen. Zij weten niet eens wat dat is. Gelukkig voorlopig een eind. Maar wat gebeurt er na de verkiezingen van 2015 ? Als Somo weer in de regering komt wat niet ondenkbaar is zal hetzelfde liedje weer herhaald worden. De halve analfabeten die nu naar huis gestuurd worden moeten wel hun hele leven uit staatskas betaald worden. Straks, na de verkiezingen, komt er een nieuwe lichting “geaccomodeerde” halve analfabeten als hoge ambtenaren en ambassadeurs die ook hun hele leven lang riante inkomens krijgen voor niets doen, ook nadat zij weg gejaagd zijn..
  Hoe moet dit verder met Suriname ????? is er nog hoop ?


  Maak melding

 33. somo ziet nu dubbel ,dieman is gevaarlijk als het om geld en macht gaat .als ik het goed heb had somo ook problemen met nederland over geld ,wat voor financieel probleem weet ik niet meer maar monie in iedergeval en in suriname ging het verder om minderjarige meisjes .somo wat spook je nog meer uit .grond stelen van de kleine man en mensen van jou soort bevoordelen a no kang jere smo .


  Maak melding

 34. ineens smaken alle zoete peren zuur..

  de tijd van al die braasas omhelzingen springen dansen plezier maken drinken eten enz enz enz is nu bitter gaan geworden..

  alles weg in één week tijd ook alle benoemingen terug gedraaid en naar huis gestuurd..,

  hoe zuur zal dit allemaal smaken,wat een neergang/ ellende..

  hoe nu verder


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.