‘Nieuw Suriname’ onverwachts weer in de gunst

36

PARAMARIBO, 15 apr – Nieuw Suriname, NS, is van het ene moment op het andere weer in de gunst geraakt bij president Desiré Bouterse. Met het plotse vertrek van Pertjajah Luhur zijn de twee parlementszetels van NS nu goud waard. Parlementariër Harish Monorath weet niet of hij moet ingaan op de avances van Bouterse.

Diens Mega Combinatie heeft zich de laatste jaren niet bepaald vriendschappelijk getoond. NS heeft de combinatie weliswaar nooit verlaten, hoewel haar twee parlementariërs niet werden betrokken bij fractie overleg. De toon is nu drastisch veranderd. De enig overgebleven coalitie partner, A Combinatie van Ronnie Brunswijk, heeft onvoldoende zetels. “Mega Combinatie en A Combinatie hebben samen acht en twintig zetels. Maar als NS ook besluit op te stappen, zal het haast onmogelijk zijn om ooit nog het parlement bijeen te roepen”, zegt Monorath tegenover de Times of Suriname.

De regering zou dan moeten aftreden. Bouterse zal dit allemaal ook wel hebben overwogen, voordat hij Pertjajah Luhur de wacht aan zegde. Hij heeft intussen al een gesprek gehad met Monorath. Die wil de boot nog even afhouden, omdat er meer hoofden zijn die mee bepalen. “De plooien zijn nog lang niet glad gestreken. Maar we moeten zien uit te zoeken wat wel kan en wat niet”, aldus Monorath. Ook de achterban van de partij zal worden geraadpleegd. Monorath verwacht dan nog een gesprek te hebben met Bouterse.

36 REACTIES

 1. Monorath dient objectief te werk te gaan, dit betekent geen samenwerking met de moordenaar omdat NS nooit serieus is genomen door de wolf. Nu probeert de wolf uiteraard weer Monorath belangrijk te maken
  voor alleen en enkel maar zijn stem.
  Monorath, toon ballen en zeg NEEEE.


  Maak melding

 2. Parlementariër Harish Monorath weet niet of hij moet ingaan op de avances van Bouterse.

  Als ze je dringend nodig hebben dan weten ze je te vinden. Ben je eenmaal misbruikt en niet meer nodig dan ga je, hopa, op de grote schijthoop zoals Somo.
  Bedenk “Heer behoed mij voor mijn vrienden want over mijn vijanden zal ik zelf waken”.
  Go nanga tapoe ai inie a krafana foe NDP en tek joe ai loekoe.
  Een 2 mans fractie heeft nu wel een belangrijke bijdrage om de boemeltrein voor te laten boemelen. Maar eenmaal aangekomen zal je moeten uitstappen en wordt je achtergelaten.
  Tek joe ai loekoe met een proef op de som stel voor om de corruptie wet in 1 week aan te nemen en vraag een onderzoek naar de scaliens en de belasting en OW en weet ik veel en wacht het antwoord af.


  Maak melding

 3. Vaak zei mijn AFO het volgende tegen mij. ” Boi , arki mie. Grontapu disi na asie tére. Tidé ai wai go na a wan sei ma tamara ai wai go na a tra sei ” .

  Toen ik deze woorden als achtjarig jongetje voor het eerst hoorde dacht ik bij mezelf ……het zal wel. Geen flauw benul van wat ze bedoelde. Het besef kwam pas op latere leeftijd.

  NIEUW SURINAME ( NS ) is van ROTTE EI verheven tot GOUDEN EI. Je zou zelfs kunnen zeggen tot DIAMANTEN EI.

  En dat allemaal in een HANDOMDRAAI. Wat gaat Monorath ( op ) eisen…… ????? Het ministerie van Justitie ???? En Edward, ” de hagedis” ,als onderminister ( een zoethoudertje dus )

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. De mensen moeten eens leren rekenen. Deze regering heeft geen geen eigen meerderheid meer. De president heeft duidelijk gemaakt dat de megacombinatie niet meer bestaat waardoor PALU en KPTI geen huis meer hebben en elders onderdak moeten zoeken of assimileren in de NDP. Slikken of stikken heet deze benadering, net zoals hij de VVV van Wijdenbosch geassimileerd heeft voor wat centjes en nu doet met de BVD.
  De president heeft Nieuw Suriname en BEP de deur gewezen omdat zij niet voor /maar ook niet tegen de Amnestiewet stemden.
  Door het laatste heeft ABOP 2 zetels van BEP in weten te pikken. Feitelijk gestolen zetels die Brunswijk nu als goud verzilvert.

  NS laat zich niet lijmen voor een jaar ellende en belediging van het gezonde verstand en met een beetje goede wil keren de ex BEP leden weer terug n het oude mest zodra blijkt dat er van alles mis blijft gaan.

  President van een gekwalificeerde meerderheid terug naar minderheid is goed stuurmanschap. U wist dat u gechanteerd ging worden, het was uw keuze en uw beleid geef aub anderen niet de schuld. Een leider neemt de verantwoordelijkheid een lijder behoort onder behandeling te zijn.


  Maak melding

 5. Parlementariër Harish Monorath weet niet of hij moet ingaan op de avances van Bouterse.

  “De plooien zijn nog lang niet glad gestreken. Maar we moeten zien uit te zoeken wat wel kan en wat niet”, aldus Monorath.

  Als je jezelf respecteert, moet je durven om de samenwerking opzeggen. Maar de vraag is: Kan je dat opbrengen?

  En La Sombra Del Arbol
  E


  Maak melding

 6. Harish, laat je niet porren voor een duivelse dilemma. Maak je hard als politicus en ga voor lange termijn winst. Deze duivelse zonen zijn tot de ziel verrot en besmetten zo nu en en dan een ieder..


  Maak melding

 7. Monorath zou gek zijn om met die moordenaar in zee te gaan, terwijl deze zelfde moordenaar Monorath reeds eerder op een zijspoor heeft gezet, en zijn onbetrouwbaarheid al vaker heeft bewezen, en als deze moordenaar Monorath niet meer nodig heeft, krijgt Monorath alsnog een schop onder zijn kont.


  Maak melding

 8. Beste Harish.

  Wablief, hoezo….. moet je nadenken?
  Deze gebeurtenissen zijn geen seconde van je tijd waard.
  Als jij nu participeert, dan ben je voor de rest van je leven ongeloofwaardig!
  Let op, jij bent een rolemodel voor de jongere politici, wordt aub geen mono-rat, volhouden.

  Doe aub niet als ‘doe’, die blijft vrolijk quorum verlenen aan een verloren zaak.
  Typisch… ‘doe’ het is het bijna Pasen, doe nou eens een keer volwassen, gedraag je als een kerel!
  Wat is je Paasboodschap aan het suri-volk?

  Kan iemand dit uitzoeken!
  Hoe zit het nu met die amnestiewet.
  Blijkt vandaag 15-04-2014,dat er meerdere tegenstanders zijn. Kan dit worden aangevochten!
  Ook binnen de coalitie zitten er nu mensen met regret zoals Noreen, zie voorpagina parbode.


  Maak melding

 9. Kijk eens aan.De kleine Mono-rath heeft de grote dirigent bij de pitten.Gebruik de kans en knijp hard in.Heel hard en krijg hem op weg naar Boxel.


  Maak melding

 10. PARAMARIBO – Nieuw Suriname krijgt het ministerie van Handel en Industrie onder haar hoede. Dat verneemt de Ware Tijd uit betrouwbare bron. NS-parlementariër Harish Monorath ontkent dit echter. “Wij zijn daarvan niet op de hoogte”, is zijn eerste reactie.

  De tweemansfractie (Monorath en Premdew Lachman) van NS besluit dinsdag in een interne bijeenkomst straks of ze verder deel zal uitmaken binnen de coalitie.

  Eerder dinsdagmorgen leek het erop dat Monorath en Lachman niet zouden samenwerken met de uitgedunde coalitie. “Ik vind het niet zo leuk dat men nog steeds spreekt over 26 zetels, terwijl we maandagochtend zo mooi onze ondersteuning hebben toegezegd. Als ze zoveel bluffen laten ze het dan uitpuzzelen met hun 26 zetels”, aldus Monorath.

  Monorath zegt dat er afhankelijk van de persconferentie van het staatshoofd die over enkele minuten aanvangt gezegd wordt, een definitief besluit genomen zal worden over verdere participatie binnen de coalitie. “Als de president nog steeds praat over 26 zetels bewtijfel ik de ondersteuning”, zegt hij. Het wachten is nu op Lachman om de finale beslissing te nemen.


  Maak melding

 11. Monorath moet zijn MEDEWERKING niet verlenen aan de Megacombinatie omdat DDB SUPER, SUPER ONBETROUWBAAR is.

  Nogmaals DDB is SUPER, SUPER ONBETROUWBAAR, ik vertrouw liever een MAKKA SNEKI dan DDB


  Maak melding

 12. Monorath moet zich niet laten misbruiken. Toen de NS schreeuwde om aandacht heeft Bouterse de andere kant opgekeken. Nu heeft hij NS nodig en stelt zich slijmerig op. Datzelfde gedrag vertoonde hij vóór de aanname van de Amnestiewet jegens Somo. Ik neem dus aan dat Monorath een man is met principe!


  Maak melding

 13. Er is stront aan de knikker, het moddergooien is begonnen en het volk belandt in een varkenspoel. Dan zal er worden gesjoemeld tijdens verkiezingen, dan wordt er niet gepraat met partijen die bij het kabinet horen, dan weer wel. Dat wat sommigen niet wilden weten, komt omhoog, men vecht elkaar de tent uit en het wordt zichtbaar. Verder gaat alles goed.


  Maak melding

 14. In het belang van het volk, democratie, behoud rechtsstaat
  is het voor NS een plicht om alleen medewerking te verlenen als zij ministerschap Binnenlandse Zaken toegewezen krijgt. En wel zonder tussenkomst van Presidentiele commissies of Task Force. Zo anders dan is NS 199% verantwoordelijk voor de gevolgen van Amnestiewet.

  Ik wacht besluit af van de baas van de Orde van Advocaten.


  Maak melding

 15. Tegenwoordig hebben we alleen maar aan zichzelf denkende opportunisten in de Surinaamse politiek, niemand denkt aan het belang van het land en het volk. Boldewijn, Simons, C. Breeveld , Monorath, Misikaba, Brunswijk en zelfs Panka weten dat het land eigenlijk onbestuurbaar is geworden, maar toch willen of durven ze de sterker niet uit de regering te trekken. Wie van hen wordt een held van hetzelfde kaliber als George Hindori, nu het land weer iemand nodig heeft die de knoop durft door te hakken, zonder aan zijn eigen korte termijn belang te denken?


  Maak melding

 16. BREAKING NEWS !!!!!

  Geachte kijkers ! De president van de Republiek Suriname is sinds kort aan het BIJKUSSEN !!

  Kort na de breuk met coalitie partner ” PERTJAJAH DE HOER ” heeft de leider van de NDP en tevens staatshoofd een zéér bijzondere klus aangenomen namelijk als de ” MONORATTENVANGER ” van Paramaribo.

  Dat was het voor vanavond beste kijkers. Graag tot morgen en welterusten .

  God natt och sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. wie die surinaamse politiek niet begrijpt gaat het nooit kunnen doorgronden .ik geeft toe dat het volk altijd de dupe gaat zijn .als het nou front ,mc noem maar op is het is een chaos .de een hoeft de ander niet te verwijten allemaal een pot nat .een ieder wil zijn slag slaan .maar toch geef ik de ndp het voordeel van de twijfel .


  Maak melding

 18. HAhahaaaa, zie lees en hoor zo zie je het weer als goed gaat zijn ze niet blij en stoken en als niet goed gaat zijn ze blij en stoken ik weet niet maar denk dat het geen SURINAMERS zijn deze gasten doen alsof maar zien SU liever ten onder gaan want maakt niet uit wie PRESS is en dat kunnen ze niet hebben terwijl als goed gaat is het voor SU als slecht gaat treft het alle SURINAMERS lees goed alle SURINAMERS en zowaar ik weet is er meer in SU gedaan dan welke regering ook ontkennen heeft geen zin maar ja nog jaar naar verkiezing en dat is er zo ja ik weet dat de haat en verdeel zaaiers niet kunnen wachten dat hun partij aan de macht komt en de vraag is komen ze wel want geloof mij ze zullen toch moeten wachten en al komen er vervroegde verkiezingen dan nog is het voor hen geen zekerheid dus blaffen heeft geen zin als je niet bijten gaat hahahaaaa.


  Maak melding

 19. Meneer Monorath eindelijk is het tijd, je bent reeds belazerd door deze mensen, doe je werk, en je bent er goed in. dus weg met al die rotte appels, ‘praten en blijven praten met Bouterse.. schiet niet op, en vos verliest wel die grijze haren, maar de rest niet, dus wees……
  JULLIE zijn voor het VOLK, en niet om die zakken te vullen, het Volk hoopt en richt zich op jullie, en..het volk heeft je lief….dus we gaan voor hun.


  Maak melding

 20. Harish Monorathj….. je gaat toch NIET weer met een moordenaar in zee? Hij had je al belazert, weg met dit soort mensen, als jij dit weer doet… dan ben ik niet meer je…….. peetje.
  Denk goed na, je bent slim genoeg, kom NIET in HUN vaarwater
  NU is de tijd voor Bouterse om te vertrekken, grijp je kansen, en gooi het niet in de “Atlantische oceaan”.
  Harish je gaat ervoor.


  Maak melding

 21. Monorat zeg gewoon dat je meedoet ,kom niet met streken ,want jij hebt nu de kans om te chanteren.
  Jullie zijn toch allemaal principeloze beesten.Go for it ,de pres weet hoe hij jullie kan inpakken.
  Mensen met principes hadden meteen nee gezegt ,maar jij wil er nog over nadenken ,na alles wat die man je heeft aangedaan.
  Ik zeg doe niet alsof en ga ,want ik ken jullie werkwijze hoor stijlloze beesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.