woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij Kandidaten van Surinaamse afkomst bij Gemeenteraadsverkiezingen

[VIDEO] Kandidaten van Surinaamse afkomst bij Gemeenteraadsverkiezingen

-

Does Travel - naar Suriname

Op 19 maart 2014 vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats in Nederland. Diverse politici zijn verkiesbaar waaronder ook enkele met een Surinaamse achtergrond. Waterkant TV maakt kennis met drie kandidaten uit de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Aan het woord komen Roy Ristie die voor D66 verkiesbaar is in Amsterdam Zuidoost, Rubinia Tjon A Sam verkiesbaar voor het CDA in Rotterdam en Rajesh Ramneweash die op de lijst staat van de PvdA in Den Haag.

Bekijk de videoreportage van Waterkant.TV hieronder:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. do 06 mrt 2014
    Haagse wethouder Kool van de (PvdA) strooit weer met bedragen.
    Tonnen belastinggeld naar project Kaapstad

    Alexander Bakker DEN HAAG –

    De Haagse PvdA-wethouder Henk Kool (Economie en Armoede) is opnieuw in opspraak geraakt nu blijkt dat hij ruim twee ton belastinggeld spendeert aan een forensisch innovatiecentrum in Kaapstad.

    Uit een document blijkt dat het gaat om een promotiepaviljoen dat in de Zuid-Afrikaanse metropool moet dienen als een ’etalage’ voor bedrijven uit Den Haag en Nederland op het gebied van internationale veiligheid.

    Aan het plan werken onder andere het Nederlands Forensisch Instituut en het ministerie van Buitenlandse Zaken mee.

    Lokale politieke partijen spreken er schande van dat de PvdA’er voor de zoveelste keer met belastinggeld strooit aan de andere kant van de wereld.

    Kool lag onlangs al onder vuur nadat De Telegraaf had onthuld dat hij een enorm bedrag heeft uitgegeven aan buitenlandse reizen.
    Verder kreeg de sociaaldemocraat, tevens wethouder van het armste stadsdeel van Nederland, een politieke dreun omdat hij uit het armoedepotje subsidie uitdeelde aan de organisatie van een lezing waarvan hij zelf bestuurslid is.

    Idioot plan:
    De nieuwe avonturen van de ’wethouder van Buitenlandse Zaken’ vallen dan ook niet in de smaak bij de volksvertegenwoordigers. „Een idioot plan. We kunnen het geld beter besteden in de vele etalages die op dit moment leegstaan in onze stad”, foetert fractievoorzitter Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij.

    De lokale politicus stelt dat er wel meer geld onder de noemer ’The Hague Security Delta’ naar vreemde bestemmingen gaat. „Het is een soort financiële Bermudadriehoek.”
    Ook SP-raadslid Ingrid Gyömörei begrijpt niet hoe het stadhuis erbij komt om belastinggeld te investeren in een showroom aan de andere kant van de wereld. „Volkomen onzinnig. Ik eis opheldering.”

    Wij als lezers van (Waterkant.Net) willen ook een reactie hierover van (Rajesh Ramneweash) die op de lijst staat van de (PvdA in Den Haag).


    Maak melding
  2. Aloochtoonse kandidaten moeten niet gaan ronselen bij de allochtonen, maar bij de autochtonen. Anders meoten ze maar een Allochtoonse partij beginnen.


    Maak melding
  3. Ik stem never nooit meer op een Surinamer.
    We hebben er genoeg de revu zien passeren. Evan Rozenblad, Varma Singh, ene mevr. Bijlhout. John Leerdam die is geloof ik geen Surinamer, maar die lijkt er wel op een.

    Nee, ik stem op de gene die voor mijn portemonnaie op komt.


    Maak melding
  4. Waarom kunnen Surinamers in NL geen politieke partij oprichten? Ze zijn verspreid in tal van partijen. Die blanken hebben opnieuw de verdeel- en heerspolitiek succesvol toegepast.


    Maak melding
  5. @Bad Santa,

    Sinds het leger in de Surinaamse politiek is gaan bemoeien, is het daar een puinhoop. Daarvoor was het niet perfect, maar het werkte wel.

    Wat Nederland betreft, ben ik het eens met @Pico dat de allochtoonse kandidaten zich niet moeten richten op een allochtoonse achterban, want dan fungeren ze als de aloochtoonse stroop die de allochtoonse vliegen moet vangen voor de autochtoonse partij. Ze worden dus misbruikt om allochtoonse kiezers aan te trekken. De kandidaten van buitenlandse afkomst moeten zich gewoon richten op alle Nederlanders en niet m.n. op de Medelanders.
    Zijn ze eenmaal gekozen, dan krijgen ze ook geen zak geld om zaken voor een allochtoonse achterban te realiseren. Nee, dan horen ze dat ze zich moeten houden aan de partijpolitiek en algemeen beleid.
    Daarom zeg ik ook, is hun doel echt om specifiek voor de allochtoonse gemeenschappen te werken, dan kunnen ze dat het beste doen via een allochtoonse partij. Zo niet, dan moeten ze de mensen niet voor de gek houden.


    Maak melding
  6. @Jesse
    Voordat het leger kwam aan macheren waren het ordinaire zakkenvullers die de scepter in Suriname zwaaide. Met het komst van de leger zitten we nu met zakkenvullers, coupplegers en ander gespuis in de assemblee. Dus ja, voor 80 was het ee
    Ik geloof niet dat niet dat allochtone politci misbruikt worden.
    Het zijn mensen met een bepaalde ambitie die ook hoger op de maatschappelijke ladder willen komen. Het is makkelijker om het via de politiek te doen dan via het bedrijfsleven.

    De eerste en tweede generatie migranten voelde zich kennelijk meer aangetrokken tot een partij waar mensen van eigen afkomst zaten. De 3e generatie migranten heeft andere criteria om op een partij te stemmen.
    Het is uiteindelijk allemaal marketing.
    Als je wilt dat Surinamers meer aardappeltjes gaan eten dan moeten de aardappelproducenten Quintis als boegbeeld gebruiken en niet een boer uit Friesland.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES