Bouterse bespreekt relaties en Unasur met Maduro

50

PARAMARIBO/CARACAS, 6 mrt – President Desiré Bouterse heeft de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Venezuela besproken met zijn collega Nicolás Maduro. Dit gebeurde tijdens een ontmoeting op het Miraflores Paleis in Caracas. De twee staatshoofden hebben mogelijkheden bekeken voor intensivering van de betrekkingen.

Volgens Venezolaanse media is ook gesproken over Unasur, de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten. Suriname is voorzitter en eerder was bij Venezuela aangeklopt voor assistentie. De twee leiders bespraken ook de samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen. Over dit onderwerp wordt binnenkort een conferentie gehouden in Venezuela. Bouterse bracht een eendaags bezoek aan Venezuela waar het overlijden herdacht werd van Hugo Chávez een jaar geleden.

Tijdens de ontmoeting wees Bouterse erop dat de voormalige president zich altijd heeft ingezet voor eenheid, solidariteit en vrede. Ook verzekerde hij zijn collega van Suriname’s onvoorwaardelijke steun. Volgens Maduro moeten de Zuid-Amerikaanse landen zich blijven inzetten voor eenheid en zich niet laten intimideren door de Verenigde Staten van Amerika. Hij heeft pas de betrekkingen verbroken met Panama. Het was zijn antwoord op een verzoek van dat land om een vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten over het Venezolaanse conflict.

50 REACTIES

 1. Dat je nog een samenwerking wil aangaan met iemand die op het punt staat gedumpt te worden door zijn volk.Dan ben je echt niet goed bij je hoofd.


  Maak melding

 2. =Als ik de tekst goed begrijpt spreekt Bouterse de taal van zijn vriend Chavez.
  -Een ieder die verstand heeft weet ook dat wat er nu gebeurd in Suriname de kant van Venezuela op gaat.

  =Het gaat niet goed dus hebben de Amerikanen dat gedaan, terwijl NIET de Amerikanen het land leeg hebben geroofd.

  -Er zijn geen luiers voor baby te vinden, geen olie, rijst en suiker. Is dit ook de schuld van de Amerikanen?????

  -Een ding is een feit en dat is dat Chavez NIET voor vrede ging, maar zijn eigen zakken aan het vullen was en het volk onder de duim vast houden.Zie maar wie de rijken nu zijn.
  =Ik ben blij dat het volk het niet meer pikt en hoop dat die boef van een president ook opstapt.

  =Surinamers zijn gewaarschuwd en hoop niet dat zij zo dom zullen zijn, omdat een tweede 1980 in deze tijd vragen is om zeer grote problemen.


  Maak melding

 3. Niets anders dan een netwerk bijeenkomst voor criminelen.
  Per saldo schiet Suriname hier niets mee op. Maduro gaat er niet voor zorgen dat de gouddeal met Iam Gold tot stand komt en dat de investeerders naar Suriname komen.

  Maduro gaat er ook niet voor zorgen dat de 18.000 huizen, bruggen en wegen gebouwd gaan worden. En niet te vergeten de diepzee haven, flyover, dijken, tramlijn, betere gezondheidszorg, hoge pensioen en NOG VEEL meer om op te noemen. Maduro ligt in zijn eigenland ook onder vuur.
  De Venezolanen zijn hem ook zat.

  Bouterse en Maduro of anders gezegd, Statler & Waldorf snappen er geen pepernoot van. De lamme helpt de blinde.


  Maak melding

 4. De twee paria’s van Zuid Amerika moeten het met elkaar doen. Wanneer komt de goedkope olie en kunstmest, een van de vele Megabeloften???


  Maak melding

 5. Dit zijn bijeenkomsten voor de fake, die niets, maar dan ook echt helemaal niets inhouden.
  Venezuela heeft ons land niets te bieden, staat economisch aan de rand van de afgrond en Suriname heeft Venezuela niets te bieden.
  Het zou veel verstandiger zijn om de bilaterale contacten met ons buurland Brazilie aan te halen, de 5e economische grootmacht in de wereld, maar niets daarvan.
  Daar zien ze Bouta overigens liever gaan, dan komen en dat geeft eigenlijk al aan, hoe geisoleerd wij in Zuid Amerika staan en hetzelfde geldt voor de nog minder betekende samenwerking in de Caricom.
  En vervolgens maar weer kankeren op de VS, hetzelfde oude liedje.
  Ben het eens met Henk Molenaar: gaap.


  Maak melding

 6. Twee omstreden figuren die hun langste tijd gehad hebben gaan een samenwerking aan, wat zal de economie van Suriname een push krijgen dankzij deze twee leeghoofden die niet in staat zijn hun problemen in Eigen land op te lossen.


  Maak melding

 7. Aardige gesprekspartner.

  De Chaves dynastie vernietigd het land. de Bolivar Fuerte heeft officieel een koers ten aanzien van de US dollar van 8 op 1 de reële koers is 87 op 1 en daalt verder.

  Venezolanen die op Aruba komen (25 km verwijderd) maken foto’s van Supermarkten en sturen die naar huis.

  Dit is het perspectief dat de Bouterse Clan (dynastie zal niet meer lukken) ook aan Suriname kan bieden. Foto’s van een goedleven en wisselkoersen die achter uit vliegen als mede inflatie.


  Maak melding

 8. Hahahaaaaa…
  Ik vind het zo zielig voor de arme kleine Unasur en caricom landen.Echt ze weten het echt niet beter. Hun voorzitter is een crimineel met amnestie maar volgens hun is het juist iets dat met prestige te maken heeft. Geen wonder dat zij dan ook altijd even dom zullen blijven!!Ze laten zichzelve onderdrukken door hun gekozen dictators!!


  Maak melding

 9. aiiiiiiii zozo sabie so lai in tata poepe kondre…
  beste stuurlui staan aan wal….in het chinees
  最好的舵手站在岸上 I LOVE SU WOON EN WERK………..


  Maak melding

 10. @R!@0, je kletst maar wat uit je nek. ye mang soso lul.
  Er hangt paarse kwijl onder je stink bek. Onder kapitein Bouta is Suriname stuurloos bedoel je.

  Begin met het schoonmaken van je koelvitrine ymp.

  En vergeet die extra broodje Fa Chong met extra zuur niet. En nummer 39 met witte rijst. Inpakken graag.


  Maak melding

 11. DDB en Maduro weten dat hun dagen geteld zijn, ze bespreken opties om hun vege lijf te redden. De adviseurs, radioman, ea zullen het wel heel moeilijk krijgen in Suriname.


  Maak melding

 12. Hahahahahah Gorden je bent glapig hoor oja ben jij die homo gorden van tv in holland 卫生巾 Wei Jin Sheng en die soso lul krijg jij van mij gratis bij aankoop van pampers in mij winkel…hahahah I LOVE SU WOON EN WERK…


  Maak melding

 13. De rechtszaak tegen Dino Bouterse (41) die voor 7 maart stond gepland, is wederom uitgesteld,wat gebeurt er, muntslag kan niet uitgeleverd worden december proces stop gezet is bouterse zo machtig ik weet het niet meer.


  Maak melding

 14. komt Maduro in suriname om asiel bedelen nu binnenkort a volk o long eng mars ala kadaffi of syrie

  of gaat bouta in caracas dokken nu de amerikanen zich met de surinaamse verkiezing bezig houden: (we got dino)


  Maak melding

 15. Waarschijnlijke uitleg is;pak de herrie schoppers op,breng ze naar een fort,folters ze flink en schiet ze in hun vlucht.Daarna je zelf met amnestie laten verheerlijken door het senaat.


  Maak melding

 16. De bovenstaande reacties bewijzen weer eens waarom het NF nooit meer in het centrum van de macht kan/zal komen.

  Jullie zijn blijven steken in de 80er jaren van de vorige eeuw.


  Maak melding

 17. Tijdens de ontmoeting wees Bouterse erop dat de voormalige president zich altijd heeft ingezet voor eenheid, solidariteit en vrede. Ook verzekerde hij zijn collega van Suriname’s onvoorwaardelijke steun. Volgens Maduro moeten de Zuid-Amerikaanse landen zich blijven inzetten voor eenheid en zich niet laten intimideren door de Verenigde Staten van Amerika. Hij heeft pas de betrekkingen verbroken met Panama. Het was zijn antwoord op een verzoek van dat land om een vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten over het Venezolaanse conflict.

  alle zuid amerikaanse landen voor eenheid inzetten,zou en gaan de europeese landen doen lijden,dus gaan zij alle mogelijk middellen toe passen om het niet zo ver te laten komen,”maar,de tafel is niet terug te keren en draaid weer naar zijn goede plek.


  Maak melding

 18. @Abaisa, lees maar een stukje tekst van Venezuela, een ander heeft het gedaan!!!!!

  -Bouterse geeft ook Nederland en Amerika de schuld van alles.

  -Samenzwering
  De regering van Panama heeft vorige week verzocht om een dringende bijeenkomst van OAS -lidstaten om de onrust in Venezuela te bespreken. Venezolanen klagen al geruime tijd over de torenhoge criminaliteit, de stijgende inflatie en tekorten aan belangrijke producten. Maar in de laatste drie weken hebben de demonstraties die aanvankelijk zijn gestart door ontevreden in de westelijke staten Tachira en Merica, zich uitgebreid naar andere gebieden en groeit het verzet tegen de regering.

  -Maduro heeft de Panamese regering beschuldigd van samenzwering om zijn regering ten val te brengen. “Er zijn bewegingen van de Amerikaanse overheid in overeenstemming met een lakei regering van een rechtse president die voorwaarden voor de OAS en andere instanties creëert om te komen tot een interventie in ons land,” sprak Maduro.


  Maak melding

 19. Donderdag 6 maart 2014 om 20:03 uur, door Ira
  @Abaisa, lees maar een stukje tekst van Venezuela, een ander heeft het gedaan!!!!!
  ===================================

  Ga de geschiedenis van Venezuela van de afgelopen 15 – 20 jaar na, en kom dan maar een keer terug.

  svp geen wiki en sterk gekleurde anti Venezuela bronnen gebruiken.


  Maak melding

 20. @R!@0 (Liu mang), ik heb schijt aan jouw en je paarse familie, zoveel schijt dat ik schijt tekort kom. Enige reden om naar je winkel te komen is om een brandbom door je voorruit te flikkeren, is meteen je babi pangang ook doorgegaard. Begin alvast die adres door te geven met je grote smoelwerk, paarse rat.


  Maak melding

 21. Donderdag 6 maart 2014 om 22:22 uur, door Fileren

  hoe naïef kun je zijn?
  met DDB clan herleef je straks de jaren 80.
  Je bent gewaarschuwd.
  ================================

  Ouwe foefies noem ik deze uitspraken.

  Typisch Front; en het enige waar ze goed in zijn.

  Doemscenario’s scheppen!!

  Dat was het Suri volk toch voorspeld in aanloop naar de laatste verkiezingen.

  Volgend jaar zijn er weer verkiezingen en jullie zullen nu echt met iets beters uit de kast moeten komen mi boi, want het verschil tussen 15 jaar Front en 5 jaar Mega is GIGA groot!!


  Maak melding

 22. Soms denk je, het kan niet erger dan dat het hier al is. Maar nee hoor. Het kan altijd erger. En dus is nu de man van de decembermoorden voorzitter van de internationale organisatie van Zuid-Amerikaanse landen, de UNASUR. Gezocht in de halve wereld.
  En dan weet je weer waar je bent: in een werelddeel waar alle fatsoen allang is verlaten en de grootste schoften president van een land kunnen worden.

  Bouterse had eerst een vergadering van UNASUR vorig jaar in Paramaribo uitgesteld omdat zijn zoon in Panama was opgepakt vanwege een drugsdeal.
  Dat verklaart ook gelijk waarom Maduro zo overhoop ligt met Panama. Want niet alleen de familie Bouterse maar ook de gehele top van regering en leger van Venezuela zit onder de witte poeder.

  Bouterse staat natuurlijk vierkant achter Maduro, dus als er straks weer een top is van Ali Baba met zijn 40 rovers , genaamd de UNASUR, dan zal Maduro weer de steun krijgen van zijn gehele bende.


  Maak melding

 23. @Abaisa

  nee mi boi.
  -Verschil is dat monetaire en goudreserve is opgevreten. -Gouddeal gaat niet door, investeringen worden on hold gezet.
  -Geen enkele nieuwe investering gescoord via de ambassades.
  -Geen enkele Mega belofte waargemaakt
  -Begrotingstekort gigantisch toegenomen door verhoging sociale toeslagen, geen geld om te betalen
  -maandelijkse financiele wanorde, sommige arbeiders moeten maanden wachten op hun salaris
  -schuldenlast schrikbarend toegenomen, door leningen voor asfalteren etc.
  -goudsectorordenning nog steeds niet gebeurt, nog steeds wild west en milieu vervuiling
  -buitensporige criminaliteit lange tijd ontkent
  -heel veel corruptie en njang patoe die niet aangepakt wordt zoals naschoolse opvang

  Mag ik je herinneren dat tussen 1980 – 2000 toen DDB/NDP aan de macht was je totale devaluatie van de Surinaamse munt had van 1 op 2 naar 500 op 1 verhouding SF en NF (je weet Surinaamse en Nederlandse gulden)
  Door de NPS/VHP regering onder Venetiaan werd in 2004 door prudent beleid een nieuwe munt ingevoerd met een stabiele wisselkoert 1 op 2,5 voor SRD tot EURO.
  IN SLECHTS 4 JAAR.
  15 JAAR revo DDB/NDP bewind Suriname totaal failliet.


  Maak melding

 24. En als je ziet dat in Venezuela precies hetzelfde aan de is als de 15 jaar van DDB/NDP tussen 1980 – 2000, dan kan je het aan je wateren voelen.

  “TE JOE MATIE FESIE E BRONG BIGIEN NAT JOE BARBA”
  Regeren is vooruitzien zeggen ze.


  Maak melding

 25. Donderdag 6 maart 2014 om 23:35 uur, door Leonard
  …….. die onlangs hun steun hebben betuigd met de protesterende studenten en gevallenen?
  =======================

  Tot eind vorige week waren er 1.650 personen gearresteerd,
  waarvan 430 studenten en 1.220 andere raddraaiers.

  per dezelfde datum bevonden zich nog 169 personen in arrest, de overigen zijn na het opmaken van een p.v. vrijgelaten.

  Mooie “studenten” zijn dat.

  Met “protesten” bedoel je zeker ook:

  Het inbrandsteken van meer dan 56 Metrobussen,
  het gooien van Molotovs in overheidsgebouwen,
  het gooien van brandbommen in woningen van arme burgers,
  het gooien van spijkerbommen naar de oproerpolitie,
  het spannen van draad over de weg zodat argeloze motorrijders en bromfietsers bijna onthoofd worden,
  met vuurwapens schieten op burgers en politie,
  enz.enz….

  Mooie protesten toch?

  Dit is een scenario!


  Maak melding

 26. Ri@O,

  Heb je ook nog iets zinnigs te melden of kun je alleen maar schelden.
  Ik heb medelijden met je en met de opleiding, die je hebt gehad.
  Kan nooit veel zijn geweest gelet op je postings als je dat woord begrijpt.


  Maak melding

 27. Met droge ogen zei DDB tegen de bewoners van TAMENGA dat A TRAM SANG O KONG MOEST PAI,
  A ZIEKENHUIS WANICA SA MOES KONG MOES PAI,
  A BEDRIJF SA O BOUW DENG PREFAB WONING MOES PAI,

  DEZE ZELFDE MAN HAD HET VOLK OOK EEN GOUDENKERST BELOOFD, OOH SHIT, VOOR DEZE GOUDENKERST MOEST OOK VOOR WORDEN BETAALD.

  HUGO CHAVEZ HAD DE VENZOLAANSE BEVOLKING OOK GOUDEN TIJDEN BELOOFD.
  ZIE HIER: DE CHAVEZ-DOCTRINE,BLIJF HAMEREN OP DE BELOFTES, DE MOOIE DINGEN DIE HET VOLK IS TOEGEZEGD EN JE KAN VERZEKERD ZIJN VAN DE STEUN VAN HET VOLK.


  Maak melding

 28. @ Abaisa

  Deze menigte steunt zeker op zogenaamde communistische Cubaanse adviseurs !

  Deze menigte heeft de Venezuelaanse staatskas leeggeplunderd !

  Deze menigte heeft de mega-inflatie in Venezuela veroorzaakt !

  De eerdere moorden op ongewapende burgers zijn ook te wijten aan deze menigte !

  Het “nieuwe socialisme” bestaat niet ! Venezuela is failliet !

  Surinam volgt deze Cubaanse lessen ook, dus binnenkort devaluatie en MEGA-inflatie !

  Enne, alles is een scenario van ANDEREN !

  “Anderen” njang deng Sranang reserves, neks no fout !!


  Maak melding

 29. Vrijdag 7 maart 2014 om 01:23 uur, door Srafu
  @ Abaisa…………………
  ==============================

  Dit zijn voornamelijk loze kreten.


  Maak melding

 30. @ Abaisa

  Surinaamse reserves opmaken met flutNDPuitgaven is alleen voor jou een loze kreet !

  Meer uitgeven dan de staat aan opbrengsten heeft, ook een hersenspinsel van jou NDP-spindocters!
  Failissement fu Sranag e doro !

  Nog een loze kreet is dat de zoon van jouw baasje, Dino, een grots USAstrafproces krijgt met MASSA-NDP-onthullingen ! Srangmang skin o gro, bij het horen van de non-visie van de Boutaclan op Surinam en de Surinamer !
  Het Sranangvolk is voor deze moordclan gewoon VERKOOPWAAR !

  Abaisa, aksi suster wan spoiti ! NDP-sribi-srafu !


  Maak melding

 31. Gordon en die slaven , jullie zijn kansloos in nl, oja mijn adres is uwv daar moet je zijn voor een ticket ..rudinho jij bent de laatste plak van koemakooisie met je posting.kansloze slaven in nl
  I LOVE SU WOON EN WERK


  Maak melding

 32. Goed zo, onze president gedraagt zich als een president waardig. Zo hoort het ook, keihard en eerlijk optreden in het belang van het Surinaamse volk. President Bouterse is het beste wat ons Surinamers kan overkomen. Een echte patriot en Revolutionair die Suriname van de afgrond heeft gered. President jouw vijand is ook onze vijand.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.