‘Huis’ Amerikaanse ambassade in de aanbieding

23

PARAMARIBO, 6 mrt – Het gebouw waarin de Amerikaanse ambassade is gehuisvest, wordt verkocht. Hoewel ooit de verkeerssituatie voorlangs om veiligheidsredenen moest worden gewijzigd, is het toch niet meer zo ideaal. De ambassade verhuist.

Het gebouw wordt verkocht. “Mogelijk heeft de overheid interesse. We hebben een Amerikaans taxatiebedrijf ingehuurd om de waarde voor ons vast te stellen. Dan zien we wie belangstelling heeft”, zegt ambassadeur Jay Anania. Hij is in elk geval blij met de stap weg van de kom van de stad. Het nieuwe gebouw met meer comfort en beveiliging komt meer in het noorden.

Er wordt een modern, ‘milieuvriendelijk’ gebouw opgezet in de wijk Morgenstond, dichtbij de Suriname rivier. Volgens Anania heeft Suriname ook economisch voordeel. Lokale werkkrachten worden aangehuurd bij de bouw. Voor de buitenlandse krachten moeten verblijf en voeding worden betaald. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie had de eer de eerste stenen te leggen. Jaren terug moest het verkeer verder van het oude gebouw af, wat aardig wat kritiek opleverde.

23 REACTIES

 1. EN WIE WORDT DE NIEUWE EIGENAAR?

  Onze (Jacobus/Cobie) zou zeggen:
  De CHINA MAN.
  Want die kunnen heel snel en geruisloos de gevraagde US-DOLLARS laten overschrijven vanuit een Belastingparadijs uit het Caribisch gebied.

  Want de nazaten van Mao parkeerden meer dan…..!!!
  Raadpleeg:
  http://newsmonkey.be/article/2148


  Maak melding

 2. @ Fer. E

  Zullen we het samen kopen en Yap Yum daar vestigen ?
  Dat is een lucratieve zaak, waar geld valt te verdienen.
  Daarmee, plezieren we een heleboel landgenoten.


  Maak melding

 3. wij hebben nu in ieder geval de kans onszelf niet te verkopen. als zij het willen hebben moet het voor ons nog meer waard zijn. maar ja, wie ben ik?


  Maak melding

 4. Breaking news!

  Zaak Dino Bouterse weer uitgesteld.
  De rechtszaak tegen Dino Bouterse (41) die voor 7 maart stond gepland, is wederom uitgesteld. De verdediging heeft de rechtbank om uitstel gevraagd. Naar ………. verneemt zal de zaak tegen Dino Bouterse op 27 maart worden voortgezet.
  Bron:….

  Wie de bron het eerst vind krijgt een portie ‘bruine bone’…., whahahahahahahaha.

  Ik neem effe vakantie, bovendien is het hier werie ede geworden.

  Tot 27 maart.


  Maak melding

 5. De staat kan het gebouw kopen en ombouwen tot een gevangenis.Kunnen we straks dino en alle schurken van deze regering in opsluiten.Daarna de sleutel in zee gooien.


  Maak melding

 6. @ FER. E

  Odi,
  Suri’s buiten Sur. en PSA mogen niets bezitten in Sur.De boedel kwestie van grote plantage’s kunnen niet opgelost worden omdat rechthebbende ook in den vreemde wonen.
  Maar de China man mag alles in Sur.hebben met zijn China nationaliteit en een gekochte Suri paspoort.Dan klacht Breeveld dat de aanvragers hun nationaliteit verklaring niet ophalen.Terwijl hij heel goed weet dat de China man een Suri paspoort heeft gekocht[binnen 2 weken na aankomst] via de achter deur van OW.


  Maak melding

 7. ministerie van OW
  De dr Sophie Redmondstraat kan dan weer in haar oorspronkelijke staat worden gebracht. Haal de lijke kronkel/bocht in dat stuk van het weggedeelte voor de USA-Ambassade weer eruit, waardoor het zijn oorspronkelijke staat, een rechte weggedeelte weer heeft. Verkeersdeelnemers kunnen dan sneller de afstand tussen Derbiestraat en Pengelstraat afleggen in een kortere tijd. Dat scheelt ook in het brandstofverbruik en zijn ze sneller op hun bestemming.


  Maak melding

 8. Maduro ziet achter elke boom een vijand. Nu is Panama de klos. Obama moet die man een schop tussen zijn klote geven. Overigens houdt Bouterse ook wijselijk zijn smoelwerk dicht omtrent Oekraïne. De voorz. van Unasur die geen standpunt durft in te nemen. Whahaaaa, wat een giller

  Alle diplomatieke en commerciële banden tussen Venezuela en Panama worden opgeschort. De Venezolaanse president Nicolás Maduro beweert dat het buurland een samenzwering tegen hem aan het opzetten is. Dat heeft hij gisteren bekendgemaakt tijdens een herdenking van de gestorven leider Hugo Chávez, één jaar na zijn dood.

  “Ik zal daadkrachtig optreden bij elke poging van een Amerikaanse regering om zich te mengen in de binnenlandse zaken van Venezuela. Ik duld geen interventie in mijn land”, zegt Maduro tijdens een herdenkingsceremonie. “Ik heb beslist alle politieke en diplomatieke relaties met de huidige regering van Panama op te schorten en alle commerciële activiteiten te bevriezen.”

  Dat gebeurde naar aanleiding van een oproep die de Panamese regering gisteren deed aan de OAS (Organisatie van Amerikaanse Staten). Panama stelde voor om met de verschillende ministers van Buitenlandse Zaken de aanhoudende protesten in Venezuela te bespreken. De privébijeenkomst zou vandaag plaatsvinden volgens een communiqué van de OAS. Maduro beweert dat deze instelling gedomineerd wordt door de VS.

  De Panamese president Ricardo Martinelli staat versteld van de hevige reactie van Maduro en verwerpt alle beschuldigingen. Ondertussen gaan de betogingen in Venezuela gewoon door. Er zijn de afgelopen weken al 18 doden en meer dan 200 gewonden gevallen.


  Maak melding

 9. wat vreemd,die anania,een gebouw dicht bij de surinaamse rivier.
  voelt hij zich dan in paramaribo onveilig.
  liever gaat die cowboy naar huis(us),dan hoef hij niet steeds achterom te kijken als hij op straat loopt.


  Maak melding

 10. Mooi doelwit? Makkelijk vanaf de rivier te beschieten met een kannoneerboot? A la politiebureau? Of willen juist de Amerikanen mensen afslachten en ongemerkt de rivier in dumpen? Que sabie.


  Maak melding

 11. Sra, geldt dat dan niet voor DDB, met zijn huisje op Leonsberg, die heeft bewapende militairen in zijn tuintje rondlopen, bang als hij is dat ze hem op komen halen


  Maak melding

 12. Zo..zo…de Yankee Doedel ambassade woning komt in Morgenstond dicht bij de Suriname rivier. Dus de Baas wordt
  dan de buurman van Yankee resident.Ik denk,dat de baas DDB zelf gewild heeft voor deze locatie.Ze kunnen dan een onderonsje arrangeren over Dinootje die de stenen nu likt in de nor van de VS.Weet je waarom beste Sranang people,omdat jullie nooit erachter zullen komen hoe Dinootje vrij is gekomen uit die Yankee land.Want you sabi toch,dat in Suriname alles mogelijk is……


  Maak melding

 13. Amerika is toch zelf eerst ontstaan met vuile manieren van bedrijvigheid. Eerst landje pik, dan indianen uitmoorden, dan slavernij bedrijven, dan ook apartheid invoeren voor donker en gekleurde mensen, daarna atoombommen gooien op Aziaten, daarna vuile oorlogen in azie; Korea en Vietnam uit naam van de democratie. Amerikanen konden alles heilig doen wat zij wilden, maar nu zij zelf het doelwit zijn geworden in de wereld; zijn ze zelf tot bewustzijn gekomen dat het roer anders moet, want de macht is verschonen naar azie. In de economie heeft Amerika een groot rekening achtergelaten voor de nakomelingen. Zolang zij het geld kunnen krijgen dan is het geen probleem. geld stink dan niet. Ik ben blij dat ze van de huidige plek opdonderen, want ook hun eigen inzicht heeft laten blijken dat er geen gevaar in suriname is voor hen. dus verkassen wij weer in een rustige omgeving waar zij minder zullen opvallen en waar zij meer HUN GANG KUNNEN GAAN ZONDER OP TE VALLEN(MET MEER DRONES DIE ZE UIT SURINAME KUNNEN LATEN VLIEGEN EN EVENTUEEL OP HET DAK VAN DE AMBASSADE KUNNEN LANDEN ALS EEN HELICOPTER, EREA 51 – PARAMARIBO). zijn weten precies hoe de drugs routes lopen in Zuid-Amerika en wie zich daarmee in suriname bezighouden. Alle telesur simkaarten worden door de Amerikanen al afgetapt(kijk maar als je naar iemand belt in suriname, dan hoor je heel vaak hoe op de lijn klik geluiden hoorbaar zijn…


  Maak melding

 14. Waarom koopt Suriname dat pand zelf niet?
  Kunnen ze mooi het departement van justitie in laten plaats nemen.
  Dan kan justitie eindelijk over gaan tot de orde van de dag, verzekerd dat ze niet worden overlopen door Bouta en zijn bende!
  Dan kan justitie eindelijk beginnen het proces tegen Bouta op poten te zetten.
  1 SRD lijkt mij meer dan genoeg voor dat foei lelijke gebouw, dat moet toch op te brengen zijn?


  Maak melding

 15. US ambassade verhuisd. Die ambassadeurs hebben echt een heerlijk leven in Suriname. Geen moer uit te voeren en maar genieten van het klimaat, de aanzien, de vrijheid. Eens per jaar een rapportje opstellen over schendingen van mensenrechten (niet die van de Libiers, Irakezen, Oekrainers natuurlijk) en indienen in Washington en men kan weer 2 jaar vooruit. Welk voordeel heeft Suriname overgehouden aan de relatie met de VS? Er zijn haast geen Amerikaanse investeringen in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.