Nationale Partij Suriname: dag van hoogverraad

68

PARAMARIBO, 25 feb – Een dag van hoogverraad. Zo wordt vijf en twintig februari 1980 omschreven door de Nationale Partij Suriname, NPS. Er zijn lui die het hebben over een staatsgreep die nodig was vanwege de situatie in het land. De staatsgreep zou uiteindelijk geleid hebben tot een beter georganiseerde maatschappij en een beter geïntegreerde samenleving.

De staatsgreep en het daarmee gepaard gaande geweld worden dus verheerlijkt en geromantiseerd. Maar dat is een ‘vals verhaal’. “De plegers van hoogverraad (ordinaire staatsgreep) worden als helden en weldoeners voorgesteld. Dit valse verhaal is een ontkenning en een miskenning van de strijd voor Srefidensi, nationale zelfstandigheid gekoppeld aan sociale rechtvaardigheid en integratie van etnische groepen”, stelt de NPS.

Het valse verhaal gaat totaal voorbij aan de vernietiging van verworvenheden en rechten en niet te vergeten de vernietiging van woongebieden, bedrijven en ontwikkelingsprojecten. “De tragiek is dat het gebrek aan respectvolle bejegening, normvervaging en de toename van de harde criminaliteit waaronder wij gebukt gaan niets anders is dan een uitwas van de wetteloosheid die op 25 februari 1980 begon”, aldus de NPS. Van de zogenaamde revolutie is niets terechtgekomen.

Het blijft daar niet bij en het heeft er veel dat de geschiedenis zich werkelijk herhaalt. “Nu hebben de zogenaamde revolutionaire leiders er wederom een puinhoop van gemaakt. Opnieuw worden informele gewapende groepen opgericht, nu om de eigen materiële belangen te behartigen. De primaire functie van de staat, het houden van het monopolie op geweld, is daarmee uitgehold. Het leven is niet meer veilig. De keus is aan Suriname bij de komende verkiezingen.

68 REACTIES

 1. De leider van deze holle en nietszeggende revolutie, tevens drugsbaas en moordenaar, verwordt elke dag verder tot een paria binnen de internationale gemeenschap.
  Als opgejaagd wild verschuilt hij zich en slaat hij maar om zich heen.


  Maak melding

 2. SURINAMERS KIES BEWUST DIT KEER!!!
  EEN STEM OP BOUTA IS EEN VERLOREN STEM!!
  Stem niet op een couppleger en een kunstmatig sterke lijder dankzij Zelf Amnestie!

  Stem op Santokhi!


  Maak melding

 3. Ongelooflijk dat een egoistische actie van de militairen voor meer loon wordt verkocht als een revolutie en als bevrijding van Suriname.
  Dat (een deel van) de Surinaamse jeugd dit slikt, geeft al aan hoe zeer de valse propaganda heeft gewerkt.


  Maak melding

 4. ja beste surinaamer kies het goede kies nieuwfront kies de beste man voor het land kies santokhi hij zal beginen met de grote opruiming en zal de beste man zijn voor surinaame leve nieuwfront leve nps


  Maak melding

 5. Een gezin van een paar leden heeft de couppleger niet kunnen leiden,maar wil wel de leider van een land zijn die hij voorlopig alleen nog tot een banabah republiek heeft gemaakt.Voor een krijgsraad ter velde brengen en gelijk executeren.Meer verdient hij niet nu de normale krijgsraad niet daartoe kan besluiten….


  Maak melding

 6. -Hooghart begint inderdaad te praten zoals Bouterse dat wilt hebben. Hij heeft het over Nederlandse woorden die zijn overgenomen.Hij praat ook over kolonialen!!!

  ==Hoe zit het dan met de taalunie die Suriname, België en Nederland samen hebben????
  Zo zie je maar weer hoe intellectueel sommige Surinamers zijn.

  =Ik schaam mij diep voor zulke mensen die denken een land op hoger niveau te kunnen brengen.

  Shame en nogmaals shame

  Zie branding:::


  Maak melding

 7. Ai baja NPS, gore bakra’s vereerders, vergeten jullie niet te vertellen dat dezelfde bakra’s de staatsgreep hebben voorbereid?Omdat de NPS en VHP al het ontwikkelingsgeld wat ze toen kregen hebben gestolen,het volk werd in armoede gelaten,als zij hun zakken maar konden vullen.Oen njang braak jere steeds komen jullie op de proppen met die kul verhalen denkende dat het volk dom blijft.

  Het zou beter zijn als die verrotte partijen,NPS,VHP,die partij van Brunswijk en de NDP voor goed zouden verdwijnen.
  Als ik sommige reakties hier lees vraag ik me af wat doen sommigen nog hier in Nederland,ze weten het allemaal o zo goed,gaan jullie aub naar Suriname een partij oprichten mss kunnen jullie het Surinaamse volk wakker schudden whawha met al jullie”know how”,Ray en Ira voorop ronselen jullie de rest ook maar whawhawha ,kom op go go go.


  Maak melding

 8. En die zogenaamde revolutielijder is ook de rijkste man van suriname, moordenaar, veroordeelde drugshandelaar en zichzelf honderden duizenden ha land gegegeven onder de namen van stromannetjes en ja een amnestie aan zichzelf en zijn kinderen.


  Maak melding

 9. Onvoorstelbaar dat de jeugd een voorbeeld figuur ziet in een veroordeelde drugsdealer, veelvuldige moordenaar, verkrachter. Een man die eens een gezegende land naar de verdoemenis heeft geleid en ook heeft gezorgd dat ons eens zo harde gulden nergens meer ter wereld wordt geaccepteerd. De demon is zich flink aan het verrijken en het arme volk kijkt en lijdt …


  Maak melding

 10. Ik ben alleen bang dat het gemiddelde intellect van de Su niet verder gaat dan Njang dringie Pisie. Morgen kiezen ze weer voor de Nationale Duivelse Partij. En wij mogen met onze schenkingen het brand in Su blussen.
  Ongelooflijk hoe ze zich allemaal verrijkt hebben.Alle zogenaamde nationale leiders. allemaal meervoudige miljonairs en anderen zijn zelf half miljardairs. Bouta, Brunsie, Somo, NDP-ers van minder signatuur. Allemaal grootgrondbezitters en euro en dollar miljonairs. Wat de oogst van de Revo niet al kan zijn. Maar als die stomme honden in Su dom willen blijven, laten ze maar dom blijven. Wij zouden geen euro meer moetensturen naar die bananen republiek.


  Maak melding

 11. Zoals er slechts een seconde nodig is om van een bedelaar een koning te maken, zo is er slechts een seconde nodig om van een koning een bedelaar te maken. En die ene seconde voor Bouterse nadert snel. Hij beseft dat ook wel, maar doet of zijn neus bloedt. Gewoon om de boel te vertragen. In zijn hart huilt hij om z’n naderende onheil.


  Maak melding

 12. Mosty als je wat brult, in navolging van je baasje, onderbouw dat dan met feiten in plaats van alleen maar napapagaaien van wat anderen op niets gebaseerde geruchten naar voren brengen


  Maak melding

 13. Maar waarmee is de NPS bezig …………Arron wist tot de eerste schoten wat er speelde.
  Er zat op dat moment een militair bij hem thuis…en die smeekte dat Arron actie moest ondernemen,,,Hij wilde niet en zei laat die jongens laat die padvinders….Als NPSer was Arron wijs geworden want het waren haast diezelfde figuren die J.A. Pengel de dood ingedreven hebben…dus Arron NPS hebben dit gewoon gelaten wat het was….VHP zat ook 100% achter de coup…Maar toen de meesten tot de ontdekking kwamen dat zij niet een hele vette kluif uit de coup zouden krijgen…vonden zij het niet goed meer en werden boos……uw weet zelf dat…P.N.P. bestond uit afvallige NPSers….velen waren motor achter de coup een van die bonzen was duidelijk aan het stoeien na de coup…dus NPS wees eerlijk u bent duidelijk de veroorzaker..dus nu doen alsof de neuzen bloeden is land en volk in de maling nemen de jongeren dom houden ook nog….Een ieder zat op die coup te wachten…want Arron ging op het hoofdbureau om te onderhandelen…iets na 0.00 in de nacht..Hij wist waarmee hij bezig was…..want de meesten zouden hem als Pengel in de steek laten…en dat hebben velen gedaan tot R.Venetiaan aan toe…..de VHP heeft toch lopen dansen op 250280 zij waren tegen de onafhankelijkheid en voorstander van de coup…toch uit hebzucht hielpen jullie VHP aan de macht…..daarom NPS libi mi…!


  Maak melding

 14. Op NDP stemmen is deze keer je eigen doodvonnis tekenen!! Dus kiezers wees deze keer op je hoede en laat je niet wederom van alle kanten pakken!! deze keer is het jou beurt en jawel!! YOU CAN!!!


  Maak melding

 15. Geachte bestuur van de NPS,

  Ik ben geen boutamang en ook niet pro de coup van 1980;

  MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRR…………..

  Het was de onkunde en misrekening van Henk Arron om toentertijd de militairen padvinders te noemen.

  Er moest toentertijd echt iets gebeuren om de tijd te keren of om verandering te brengen aan de koloniale en neokoloniale overheersing.

  Zowel de regering Henk Arron en de 16 coupe plegers zijn verantwoordelijk voor de ellende waarin we na de jaren 1980 zijn beland.

  Daarna kreeg dhr. Venetiaan (NPS / FRONT) de kans om die misrekening te herzien en om het recht te zetten, maar in de 15 jaren dat hij die kans kreeg heeft hij nooooooooooooit gedurfd om Bouterse en consorten te laten vervolgen.

  Dus ik vind het betoog dat u als partij nu poneert niets zeggend, maar alleen maar loze woorden om zo de mensen zogenaamd te vertellen dat u nu durft een stelling te nemen.

  Zoals het nu gaat in ons geliefd Suriname, moet er duidelijk weer een verandering komen en er moet iemand opstaan die voor de zaak gaat en voor eigen belang ; -ons belang maakt.
  Geen familie en vrienden politiek meer, geen gekonkeld en geen rassen scheiding meer.

  Welvaart , rijkdommen en de natuurlijke hulpbronnen van de republiek Suriname zijn voor de Surinaamse bevolking, maar niet alleen voor een groep welgestelden. Hoe komen al de welgestelden in Suriname aan zulke grote lappen gronden vraag ik mij regelmatig af???
  Hoe kan een parlementariër een eigen goudmijn hebben????? Loon de misdaad vraag ik mij ook regelmatig af….

  Houden jullie er rekening mee dat Bouterse er alles aan zal doen om aan de macht te blijven of zitten jullie te slapen?????????????????????????????????


  Maak melding

 16. De staatsgreep en het daarmee gepaard gaande geweld worden dus verheerlijkt en geromantiseerd. Maar dat is een ‘vals verhaal’. “De plegers van hoogverraad (ordinaire staatsgreep.

  De regering Aron en Lachman zou na de onafhankelijkheid het volkraadplegen om een nieuwe regering te keizen.!!!

  oooh is dat democratie? oow is dit democratie ??
  Eerst onafhankelijk nemen zonder om het volk erbij te betrekken en na de Gigangtische gaos vervolgens pas na denken om het volk te raadplegen??

  ze zijn zeker vergeten de gruwelijkheden, vergifftigingen, doodrijden van politici op straat als ze over steken, dood schieten van burgers die op komen voor echten, moorden die gepleegd werden en tot vandaag niemand weet wie die gepleegd hebben en in een doofpot gestopt.

  Nee, voor 25 februari 1980 was het in Suriname een koekland, poeslief waren ze, werd nooit onrecht gepleegd.
  Ja ja,

  Gelukkig zijn de marrons nu wakker geworden en ik hoop dat wij Marrons samen eenheid vormen.

  De NPS heeft jaren de marrons onderdruk en dom gehouden met buitenbord motoren, zinkplaaten, zak rijst, suiker en olie om te koken.

  de jeugd van vandaag is niet mijn oma van 84 die gekolonialiseerd werd tot 1975, en vervolgens na 1975 nog eens zogenaamd in een nieuwe vorm dom werd gehouden.

  Nee, mijn Oma stem geen NPS meer, ze is vandaag wijs geworden en ze stem nu Abop.


  Maak melding

 17. de NPS bestaat grotendeel uit bejaarden die de NPS trouw zijn gebleven. Iedereen met gezondverstand weet dat de NPS op sterven ligt dit zijn de laatste stuiptrekkingenmijn voorspellingen zijn over 8 jaar zijn ze geen rol van betekenis slecht een herinneringpartij hoe het vroeger was.


  Maak melding

 18. @ alfa mi mang. Bouterse en de overige jongens ‘Uit Holland’ wilden alleen maar een vakbond die jegens Elstak en Essed konden praten en verder niets meer !

  Gegeven moment zaten deze boys met een heel land in hun mik en konden zij er niets mee, waarna derden hiermee vandoor zijn gegaan.

  Bouterse wilde in 1980 helemaal geen Suriname !!! Hij wilde alleen een vakbond voor de onderofficieren binnen het SKM.


  Maak melding

 19. TWEEDE dag van HOOGVERRAAD van de staat en bevolking van Surinam, Desi’s geknevelde DNAleden, Ronnies slaven en Somo’s wajangpoppetjes vernietigen de Grondwet en keuren een Nep-amnestiewet goed om de volksmoordenaar uit de jail te houden !!

  En het buitenland heeft Dino zomaar opgepakt en het buitenland wil de Surinaamse verkiezingen uitstellen !
  Maar dit buitenlandding komt uit een COCA-hoofd !

  Ga toch een keer afkicken bij de Castro’s in de Cubaanse zon !


  Maak melding

 20. hoogveraad hahahahaha dus ze kennen hun eigen geshiedenis niet foei nps , weet je niet dat deze staatsgreep geonrganiseerd was door je bazen in denhaag .
  jullie moeten je schamen om dit woord in je bek te nemen , want het gaat jullie niet om de staatgreep maar het gaat puur om het geld dat jullie niet meer kunnen verkwansellen en de ontwikelingshulp die jullie partner VHP heeft gegeven aan handelaren die op ze lijken en op de koop toe geld op buitenlandse rekeningen hebben staan , als ik de pres was had ik jullie allemaal laten opsluiten , want dit is een zeer zwaar misdaad en dan nog aan de kantlijn staan lullen uit je bek .
  ik vraag me af als jullie van het nieuwfront een ziel hebben maar wees gerust gods molen maalt langzaam maar zeker .
  en dit nog jullie mogen het vergeten dat america of nederland met behulp van jullie wat gaan doen in su , dan kunnen jullie ook geen poot meer zetten in nederland want …………. je merkt het wel


  Maak melding

 21. @Mosty
  Net als je baasje lul jij ook in de ruimte voor zomaar!
  De coup werd gepleegd door surinamers met als lijder je coca baasje!Geen enkel buitenlander heeft een schot gelost tijdens de coup in Suriname,noch waren ze hier aanwezig!
  Je baasje is niet goed bij zijn hoofd want zo te zien is hij heel makkelijk te beinvloeden. En toen zijn hersenen doordraaiden beraadde hij samen met 1 nederlander een coup en de rest die met hem meededen waren surinaamse staatsburgers. de nog in levenzijnde coupplegers zijn ambassadeurs in verre landen waar niemand over Suriname en of bouta gehoord zal hebben, weer enkelen zijn ministers en ongeschoold erbij.Dan heb je weer de groepje van boxel,de amnesialijders,op bepaalde dagen en tijden lijden ze massaal aan Amnesia.en kijk je baasje zag zijn eind naderen en toen beloonde hijzichzelve met Amnestie!
  Revo,decembermoorden,moiwana oorlog,bouta amnestie,kogelbrief,telefooncoup,…alles met dank aan je baasje!!
  Niet lullen zomaar eerst de feiten nagaan ,okay!


  Maak melding

 22. nps/vhp-front

  wieswasie ati

  dit was wel te verwachten,en komt niet als een verrassing,net als santokki segebal die na zijn bezoekje uit NL en Amerika zijn politieke oorlogvoering in praktijk uitgevoerd heeft en nog steeds doet door zijn aanhang.

  unu no e spang tak sa ju wani,anee hati NDP.

  en dit bedoel ik nou met,aangeleerde koloniaal gedracht en ook denkwijze,”het aangeleerde mentaliteit om elkaar te bestrijden inplaats van samenwerken,zoals de president vaak aangegeven heeft.
  als nps zoveel negativieteit,verbittering,naar buiten toe straalt,dan neem ik aan dat zij een betere plan hebben,en als dat zo zou zijn,dan hadden zij samen met segebal het land en volk in hun regeer periode reeds lang geleden opgebouwd.
  nu dat er langzaam een nieuwe structuur door de NDP,in het leven word geroepen,word er over moord en doodslacht geschreeuwd.
  nps/vhp-vene segebal en frontjes en redimusus,waar gaan wij naar toeeee,weten jullie dat,’of kunnen jullie het niet meer bij houden.

  wan kon taiji mi tori sa ju basja leri ju fu kon taiji mi——-


  Maak melding

 23. NPS/VHP zeg mij hoeveel jaren jullie nog nodig hadden om dit tot een goed eind te kunnen brengen want alleen tijdens de verkiezing laait dit op als of jullie van niks wisten vertel het volk niet dat die slecht is en dit en dat wat gaan jullie doen met de mensen die jullie slecht noemen want in al die jaren is het alleen bij kwaken gebleven en ik weet zeker dat na verkiezing zelfde lied en ook nog is het zo dat deze mensen meer voor volk hebben gedaan dan jullie want tot nog toe is het alleen maar schelden en vingerwijzen beschuldigen maar niet wat jullie gaan en kunnen doen voor land en volk wat jullie in al die jaren niet hebben gedaan dus het gaat niet zoals het moet maar wel beter dan in jullie periode dus om terug te gaan heeft misschien geen zin.


  Maak melding

 24. Adakadabra

  U noemt een reeks namen die iets zouden moeten doen of nalaten voor en bij de staatsgreep van DDB, stop daarmee,
  NIEMAND en ook DDB en ploeg hebben en hadden NIET het recht ongewapende en onschuldige burgers te martelen en te doden, in samenwerking met het koloniale Holland !

  Stop het gebabbel, jail the murderers of our people !!

  PS : Of komt u met serieuze zaken wanneer gedrogeerde soldaatjes uw GEHELE ongewapende FAMILIE uitroeien ?

  Sribi NDP-srafu ! Den kunu fu deng BIGI-Sranangmang sang DDB kiri, e njang heri NDP-Leiding !


  Maak melding

 25. Het enige dat Bouterse en zijn paarse bende hebben bereikt in de afgelopen jaren is dat ze er allemaal zelf veel beter van geworden zijn.
  Allemaal hebben ze hun zakken gevuld met het aangaan van zware schulden, diefstal en coke handel!
  Suriname is totaal niets opgeschoten met alle mooie verhalen van Bouterse, daarvan is totaal niets terecht gekomen.
  Nu slaat hij als een blinde om zich heen om zichzelf schoon te praten.
  We weten allemaal dat een kat in het nauw hele rare sprongen maakt om te ontkomen aan zijn daden!
  Het is een schande dat Bouterse deze dag aan grijpt om ons nog langer voor te liegen.
  Deze dag in 1980 was voor hem de opmaat naar wat hij nu de laatste paar jaren heeft bereikt, zelfverrijking en het land in een grote schande achter laten als hij straks in 2015 niet zal worden herkozen, maar aan de galg zal worden gehangen.
  Heel de wereld wacht op het moment dat hij niet langer onschendbaar is, maar vogelvrij zal worden verklaard.
  Dan zal hij opgepakt worden, want hij staat immers nog steeds internationaal gesignaleerd!
  Ik hoop dat ons mooie land de ellende van de jaren 80 van de vorige eeuw niet opnieuw hoeft te ondergaan.
  Het recht zal zegen vieren, de amnestiewet zal ongeldig verklaard worden en Bouterse en de zijne zullen moeten boeten voor hun wandaden tegen de menselijkheid en ons land.
  Voor een moordenaar en coke dealer is maar 1 plaats, de gevangenis.
  Masra Gado zal verder zeker met hem en de zijne afrekenen!


  Maak melding

 26. @ Boegroe

  Kari a suster jere !

  De staatskas wordt “voor land en volk’ leeggevreten door de boeven !

  De SRD wordt “voor land en volk” gedevalueerd !!

  “Voor land en volk” lenen wij ook wat miljarden van China !
  Zie Maduro, die heeft tig miljarden van China geleend met als onderpand de goudvoorraad van Venezuela !

  Het nieuwe socialisme leidt daar tot schaarste van zelfs toiletpaier en ook tot het doden van burgers !!!

  Teki yu prik brada !


  Maak melding

 27. Padvinders moet men niet zien om de militairen te kleineren…Padvinders uitte Arron puur uit frustratie omdat hij wist wat er speelde…..men Heeft toen Pengel vanuit het buitenland met behulp van vakbond kapot gemaakt……Toen kregen wij weer vakbond verhaal bij de militairen…..en men wist echt dat het niet om vakbond ging het ging puur om Arron kapot te maken….. daarom mensen let op ! Laat niet met uw verstand spelen…..Bent u vergeten dat Venetiaan de V.H.P smeekte om te trouwen. V.H.P. blijft hardleers in de koloniale gedachten steken ETNISCH…moet het zijn om over de ruggen van de domoren te klimmen.


  Maak melding

 28. @kev zegt iets triviaal: :laat het volk maar op bouterse blijven stemmen, ik wil zien hoe het land kapot gaat.

  Kev bedoelt natuurlijk: ik wil zien hoe het land VERDER kapot gaat. Misschien zelfs: ik wil zien hoe het land TOTAL LOSS gaat.


  Maak melding

 29. Meneer gezond verstand: ik heb bejaarde desie, 70 jaar anders niet in de nps gezien.

  Suriname heeft niet echt jongeren, het zijn bijna allemaal tienervaders en tienermoeders. Reden waarom ze bruine bonen moeten accepteren hoe anders eten de kinderen?


  Maak melding

 30. Ik mis koni achter de naam Aboi!!!!!
  Kennelijk twijfelde zijn ouders of hij echt een slimme jongen is????
  Uit zijn betoog blijkt dat hij op dezelfde school heeft gezeten als brunswijk.


  Maak melding

 31. Als de Surinamers nu niet wakker worden en zich niet bundelen zo als Brusni wil doen met de marrons wil zeggen dat je je hele leven laat onderdrukken door DDB en beroven door Brunsi en de Marrons. Dus hindoestanen jullie moeten ook bundelen en stem gericht en dat geld ook voor de stads creolen en samen Su. uit de hel halen.

  Jai Hind


  Maak melding

 32. =Ik denk dat velen niet naar radio apintie hebben geluisterd naar “niet zomaar een gesprek” met Venetiaan.

  -Als men goed heeft geluisterd dan zou je horen wat deze zelfde Bouterse toen heeft gedaan met al die zware bedreigingen van hem richting Venetiaan en familie. Zowel telefonisch als persoonlijk.Venetiaan kon haast niets doen.Ik zou ook kiezen voor mijn gezin.

  =Vanaf 1980 dat Bouterse een coup heeft gepleegd heeft hij NOOIT meer zijn wapen weggedaan om vrede te sluiten, zie maar nog steeds die haat die in hem zit.

  -Uit Bouterse zijn mond heeft hij zelfs gezegd wat Chavez hem heeft geleerd om aan de macht te blijven.

  Ik wens het land en volk veel succes, maar wie beter weet stemt niet voor Bouterse en Brunswijk.


  Maak melding

 33. SURI b
  Liever een moderne slaaf dan een gevangene in eigen huis
  kijk maar elke huis is vol met dieven ijzers en alarm.
  Dan ben ook niet veilig zoveel berovingen en roofmoorden
  is nooit eerder geweest maar dat is logisch wand deze
  regering is ook samengesteld door moordenaars en rovers.
  Dan zou ik zeggen geef die koelieman santokhi een keer de kans en dan ga we praten wie de schoot hondje is.
  Jai-Hind


  Maak melding

 34. Surib
  Nu zijn we go hondjes van china.

  Boze leeuw
  De “‘coup” was een bevrijdings aktie,voor sergeanten die gevangen genomen waren,omdat ze een bond wilden.
  Voor een coup was er helemaal geen draaiboek.


  Maak melding

 35. @ Suri b
  Dino wil Hezbollahslaaf van geheel Surinam maken. Dus dat is doel van familie Bouta, de NDP en hun politieke coalitie.Vandaar de verklaring van Brunsi dat Dino “the next president” is !

  @ Ingi “ze wilden een bond oprichten” ja en daarom hebben zij later ongewapende burgers gemarteld en kapotgeschoten !


  Maak melding

 36. Heel goed verwoord door de NPS, duidelijke taal.
  De gebeurtenissen op 25 februari 1980 een historisch dieptepunt voor Suriname met veel geweld, en daarna onderdrukking en moordpartijen.
  De democratie, vrijheid en emancipatie van de verschillende groepen in Suriname werden wreed verstoord.
  De zogenaamde revolutie daarna was visieloos en chaotisch met als resultaat economisch verval en binnenlandse oorlog.


  Maak melding

 37. En weer verspreiden de paarse paupers onzin en misinformatie om het volk te manipuleren. Allerlei leugens en vage verhalen over Aron en VHP. En ook dat etnisch gedoe wordt er ook bij gehaald. Om kotsmisselijk van te worden. Die DDB ezels zijn hardleers en koppig.


  Maak melding

 38. @Jugnu
  ik begrijp heel goed wat je bedoelt bhai.
  Tijd om wakker te worden. Ik zie ook wie de slachtoffers zijn van die rovers. Maar de zaak moet slim aangepakt worden, het moet geen etnisch verhaal worden. Onze voorouders hebben hard gewerkt om vooruit te komen en op de maatschappelijke ladder te stijgen. Wij willen graag broederlijk en vredig met iedereen leven. Dat is het streven.

  @Jugnu, schrijf marrons svp niet met hoofdletters. Onontwikkelde mensen moeten niet het bestuur van het land in handen hebben maar zich langzaam en gestadig opwerken op de maatschappelijke ladder. Ze hebben nog een lange weg te gaan.


  Maak melding

 39. Door deze regering is nu die economie van Suriname stervende. Hun langzame dood begint nu al en 25 mei 2015 is ndp helemaal dood. Die Bouterse houdt het volk gewoon voordegek, met die brutale ambassadeur krijgt een brief. Laat hij maar afwachten 8 maart komt er aan (Dino)


  Maak melding

 40. Dit schrijven van de NPS is een valse verklaring van een aantal lieden die zich schuilhouden achter de NPS.Niet iedereen in de NPS staat achter dit schrijven. Met de staatsgreep kwam in elk geval eindelijk een eind aan de macht van een bepaalde elite.


  Maak melding

 41. @ RobG

  Surianme en de Krijgsraad krijgen niet eens eeen VALSE verklaring van jouw baasje. Nog steeds te laf om zelf te verschijnen en te verklarn over zijn massammoord !

  Voorlopg legt Dinotje inde USA ook verklaringen af over wie verder achter de VERKOOP van Surinam en het Surinaamse volk, aan terreurgroep Hezbollah zitten !

  DAN moeten u en de DDBclan met verklaringen komen, al dan niet vals !

  Sribi go moro fara,Sranang-sribi-srafu !!


  Maak melding

 42. NPS Jullie hadden de kans om 30 jaar lang geschiedenis te schrijven. Daartegen in hebben jullie het volk gemanupileerd en Bouterse altijd gedreigd met opsluiten, zijnde verkiezingsstunt. Je kan geschiedenis als Bouterse vervalsen, maar echte leiders hadden korte metten gemaakt met rovers als Bouterse en Vrijheidsstrijder Lonny. NPS/NieuwFront zijn bang voor represailles en dragen nog altijd luiers als BB met R in de buurt zijn.


  Maak melding

 43. Dat Bouterse weer aan de macht kon komen,heeft hij deels aan de NPS (lees Venetiaan ) te danken.Vene heeft de tijd gehad om Bouterse voorgoed buitenspel te kunnen zetten,maar heeft het nooit aangedurfd.Deze Brunswijk die Vene vlak voor de verkiezingen in 2010 wilde helpen,heeft hem uiteindelijk net als in de slavernij op een smerige manier verraden.Nu staat de NPS te roepen,een beetje te laat dacht ik.


  Maak melding

 44. Zelfs de Surinaamse jeugd is al volledig politiek en moraal verziekt door het Paarse Virus

  ” “Onverstandig” en “onverantwoordelijK”. Zo typeert bestuurskundige August Boldewijn de oproep van MDG-jeugdambassadeur Faizal Abdoelgafoer aan jongeren om in 2015 op president Desi Bouterse te stemmen. “Hij heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Men gaat nu ernstig op hem letten”, stelt Boldewijn.


  Maak melding

 45. Kan alleen in Suriname :

  — Suriname zit met NIET-gescreende president met strafblad !

  — Veelbelovende jeugdige BOUVA komt in parlement en schendt de Grondwet op onnavolgbare wijze en zegt “wij gaan met de amnestiewet de RECHTER stoppen” !

  — Nieuwe Jeugdambassadeur, Abdoelgafour ook niet neutraal, vraagt de jeugd om op een massamoordenaar/drugsdealer te stemmen !

  — Ongescreende president, met zwaar strafblad, is hoofd van de Padvinderij !

  — Zoon van president zit in Amerika in de jail, wilde het land voor 200 miljoen VERKOPEN aan terreurgroep Hezbollah !

  En dan denken dat wij bezig zijn ons land op te bouwen ???


  Maak melding

 46. nps joe ting pasa keba!!!!!! dringt dat nog steeds niet tot jullie door .de nps is verleden tijd jullie hebben geen enkel voorspoed gebracht .de vhp denkt etnisch het is niet anders dus mensen ,de ndp is nu aan zet .


  Maak melding

 47. Safru,jij komt net zo zwak over als de parlementariërs van het NieuwFront………Je kan net als hen geen gewicht in de schaal leggen tegen het goed beleid en de goede daden van de Surinaamse regering…………

  Loop ongehinderd het moeras in, net als GMAP alias Romeo Hoost, of als de heer Lupson. Die zit niet ver meer van de Everglades om daarin verdwaald te raken.

  Je beste vriend GMAP,…… is tot inkeer gekomen. Je merkt het direct.De ether- en internetvervuiling is wereldwijd afgenomen.Van de steppen van Kazachstan tot de Pampas van Argentinie is zijn gehuil in het moeras van de Everglades verdwenen.


  Maak melding

 48. Welke Hoogverraad??

  Dat doen jullie Surinamers geheel zelf!
  Immers, jullie hebben hoogverraad gepleegd door voor zo een president te kiezen.Jullie kennen deze moordenaar, drugsdealer en gebruiker en toch kozen zij allen voor deze man!

  Laat ze maar gelukkig mee zijn!.

  Verloren land en een hersensloos volk maken dat Suriname NOOIT vooruit zal gaan. Als dat al gebeurt, dat zal het buitenland regeren, precies als in Thailand en Afrika.

  De blanken die komen, gebruiken en misbruiken jullie kids en gaan weer, geven die ouders van het slachtoffer paar centen en lang leve de Surinaamse lol!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.