[UPDATE] Paul Somohardjo spreekt op bijeenkomst in Den Haag

25

Paul Somohardjo, voorzitter van de Surinaamse politiek partij Pertiajah Luhur(PL) uit Suriname, is vandaag gastspreker op een bijeenkomst in Den Haag. De bijeenkomst gaat over de Surinaamse verkiezingen in 2015.

Somohardjo gaat in op de huidige politieke ontwikkelingen in Suriname en het versterken van de band tussen Suriname en Nederland. Ook zal hij de plannen van zijn partij Pertiajah Luhur, aangaande de verkiezingen in Suriname in 2015, toelichten.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 februari, om 20.00u in het complex van Remo Sportpark De Verademing in Den Haag.

UPDATE: 18 feb 16.30u
Somohardjo heeft vanmiddag afgezegd voor de bijeenkomst vanavond, wegens ziekte en vermoeidheid.

UPDATE: 18 feb 21.45u
De bijeenkomst was eerst afgelast, maar nadat er beveiliging was ingeschakeld, is besloten het toch door te laten gaan.

Een videoverslag van de bijeenkomst:

25 REACTIES

 1. Kan iemand mij vertellen of ik alleen met een uitnodiging binnenkomt of gewoon openbaar? SOmo moet mij nog een paar ton geven voor een perceel die onder zijn bewind is ingepikt te Meerzorg. Die chekre Checkre Paje moet ik aanspreken op zijn corrupte gedrag.


  Maak melding

 2. vervloekte P is gaan smeken,”wat”het versterken van de band tussen NL en SME,’ROT TOCH OP,daar heeft suriname geen tijd voor.
  hij bedoeld samenwerking tussen NL en PL,en daar heeft su niks mee te maken.
  smeek hondje


  Maak melding

 3. Wat belachelijk. Ik zou niet weten wat deze man ons zou kunen vertellen. Hij heeft al problemen met het foutloos uitspreken van een enkelvoudige zin, laat staan samengestelde zin. Hij moet quorum verlenen aan het parlement in Suriname en hier geen lulverhalen komen houden. Ik voel mezelf te goed om naar een dergelijke bijeenkomst toe te gaan. Deze man heeft geen enkele toegevoegde waarde voor Suriname en evenmin voor de politiek in Suriname. Hij zou met zijn 70 jaren nu afscheid van de actieve politiek moeten nemen en de weg vrijmaken voor jongeren of andere verlichte geesten. Hij heeft nog dezelfde mantras van de jaren ’70. Somo is in geen enkel opzicht gegroeid.


  Maak melding

 4. “De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 februari, om 20.00u in het complex van Remo Sportpark De Verademing in Den Haag.”

  Op 18 februari zal “De Verademing” in grote “Ademnood” verkeren!


  Maak melding

 5. Dus onze (SCHIJNDOOD) SOMO is wederom in Nederland.
  Hij had zeker in het geheim een ontmoeting met DNA-voorzitter Jennifer Simons in Nederland.

  Kritiek op inactief parlement is dan ook terecht.

  Wordt dit zijn laatste spreekbeurt in BLANDA?

  Want vermoedelijk vervalt over zes maanden zijn houdbaarheidsdatum.

  @Grasbarki, Fawaka mang?

  Ik kreeg namelijk een (tip) van onze (pasew) over de houdbaarheidsdatum van deze (SCHIJNDOOD) SOMO.

  De volgende die binnenkort ook een spreekbeurt over de grens zal gaan houden is onze LONNIE BRUNSIE.
  En dat gaat zeker gebeuren in Frans-Guyana.
  Want volgens LONNIE BRUNSIE heeft hij overal een ACHTERBAN.


  Maak melding

 6. Oh,somo is daar in opdracht van baasje bouta. Zie je baasje kan niet openlijk vragen /smeken/bidden om een samenwerking tussen Nederland en zijn criminele ndp -pl combinatie!Dus somo gaat daar namens hem!!
  Alsof wij dat niet beter weten….


  Maak melding

 7. Deze malloot heeft nog steeds niet door wat fatsoenlijke politiekvoering inhoudt en leeft nog steeds buiten de realiteit(evenwel verwachtbaar vanwege zijn intelect). Meneer eist van partners bijvoorbaat 12 verkiesbare plaatsten op. Het is duidelijk dat deze man niet ver is gekomen op school en dat hij is blijven steken in de tijd van de NPK. Ik hoop dat deze regering de kieswet verandert en wel zodanig dat elke partij in z’n eentje de kiezer moet overtuigen en aan zich moet binden. Dan zijn wij af van dat gezeur van deze malloot. Ok zijn we dan af van al die leiders van todobere partijen die meeliften en in het parlement komen zonder dat er op ze is gestemd of een duidelijke aanhang hebben zoals die volksverlakkers Catelen en Jesurun. Bij elkaar vullen ze nog geen halve zaal met aanhangers maar komen middels vooraf gemaakte afspraken toch in het parlement. we moeten hier echt van af! Dat gechanteer moet nu eens een keer afgelopen zijn. Wat een malloten en bedriegers zeg!!


  Maak melding

 8. @ Fer. E

  Fer nangi mi a mang sidon boeng,fa a mang è go nanga yu ?
  Een kat heeft 7 leven en Somo ook,hij heeft al 6 verbruikt
  dus,hij is bezig met zijn laatste fase.Ik vraag me af wat hij hier is komen doen, stemmen winnen?. Dat lijkt me pnwaarschijnlijk,alhoewel dat kan ik niet weten.

  @ Ray.

  Somo waait met alle winden mee,dus dat zou kunnen wat jij denkt.


  Maak melding

 9. Alweer een smeek actie!!!

  Hopelijk haalt men deze keer geen pistool te voorschijn zoals aantal jaren geleden op de Nederlandse televisie!!
  Zijn gebit vloog wel 10 meter omhoog door een keiharde gebald vuist!!


  Maak melding

 10. Iedereen die zegt dat somohardjo slecht is, zijn die gene die zelf niets bereikt hebben, in hun eigen land suriname.
  Ik ben zelf een hollander en ken hem persoonlijk wat vroeger gebeurd is achterom kijken, kijk nu wat hij doet voor zijn landgenoten deze man reisd de hele wereld over om opdrachten binnen te halen, kijk naar de wegen kijk naar de economie van Suriname, kijk naar de nieuwe diaspora wetdie onlangs is goedgekeurd om surinaamse nederlanders met een nederlands paspoort zonder visum wonen en werken kunnen afreizen naar Suriname medio dit jaar.
  Daar kijken jullie niet naar, alllen oude koeien uit de sloot halen.
  Laat het verleden rusten, wat je niet mag laten rusten is dat iemand president is van een land met misdaden.


  Maak melding

 11. ze komen toch allemaal graag naar de Noordzee…onlangs Wijdenbosch, nu Somo en Éva Braun” Simons. De grootste LAFAARD durft hier zijn hypocriete gezicht niet te laten zien.


  Maak melding

 12. Toch ff gaan kijken en Paultje was er hoor.
  Dus was een foutief bericht dat hij niet zou komen.
  Hij siste als een slang ongelooflijk.Een kleine samenvatting.
  Paul spreekt zelfs Spaans.Mi casssa esss sssu casssa!!..en wat van jullie isss isss van mij!Met de laatste woorden wist hij de lachers op z’n hand te krijgen.
  PSA staat niet voor Paul Somohardjo achterban!Was ook quote.
  Hij komt uit Indonesie en rust ff uit in Nederland om vervolgens door te vliegen naar Suriname.Het was echt een politieke bijeenkomst met mensen aan het woord die veel spraken maar geen inhoud hadden.Ook mochten er een aantal een vraag stellen ter afsluiting.Kreeg je een heel verhaal te horen om vervolgens te eindigen met een waardeloze vraag.Geen kritische vraag gehoord over het beleid van nu of wat men bereikt heeft tijdens deze regeerperiode.Ook geen speech of vraag gehoord of het wel moreel aanvaardbaar is t.o.v je aanhang en volk om met criminelen het land te willen regeren en er vervolgens niet zijn en er een potje van maken.Paul sluit niemand uit voor de komende verkiezingen en gaat er van uit dat de NDP of VHP niet zonder de PL kan.Het eten was wel weer lekker en er liepen een paar mooie meiden rond.
  Dus al met al beter thuis kunnen blijven voor een leuke pot voetbal.


  Maak melding

 13. Ga gagagagaaaaiiii samg a pa dies e zikie al zijn hele leven lang. Zie alle handelingen die deze Somo ook altijd al heeft gepleegd. Die man weet niet wat hij met zichzelf aan moet. Die man roep overal van alles en nog wat, vvvvoorallll in de politiek. Je weet nooit waar hij voor staat. Eens is DiDiBrie een moordenaar die zijn straf moet uitzitten. En als het moment daar is dan stem je voorde aanname van de amnestiewet: een wet, waardoor DiDiBrie zijn straf niet hoefde te horen noch die uitzitten voor het geval hij als zodanig zou worden veroordeeld. Je donderde hem(DiDiBrie) ook de DNA uit, omdat hij niet kwam opdagen als lid van de DNA. Dan zegt je dat jouw huis zijn huis is, kort hierna bleek dat jij het niet meende, want je pleegde obstructie toen je je zin niet kreeg. Somo en zo kunnen we door gaan met je ziektebeeld. Somo blijf waar je bent en kom er nooit meer uit. Dan is ’t land Su en volk in één keer van je bevrijdt. Su is je onstandvastigheid zat. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 14. striest om te zien hoe jullie olland als de verlosser zien .voor de ndp is olland nooit de verlosser ,de verlosser ben je zelf door te werken en er in te geloven zoals de ollanders hun land hebben opgebouwd .ze hadden er geloof in en het is ze gelukt .ik blijf het zeggen ,suriname heft nederland niet nodig ,echt niet ,ze mogen komen investeren niks mis mee ,maar om zogenaamde ontwikkelings hulp te sturen hoeft echt niet ,onder de ndp heeft suriname geen ontwikkelings hulp gehad en wij hebben getoond dat wij het zonder hulp nog meer gaan hard werken .front zal blijven smeken maar niet de ndp .


  Maak melding

 15. Wij surneds hebben te lang geloofd in de goedheid van de Surinaamse samenleving en regering, maar tot op heden heeft het erg weinig en zekerheden opgebracht; de nieuwe regels zijn nog steeds niet afdoende op om een besluit te nemen om voorgoed te gaan wonen in suriname; voor gezondheidszorg ben je letterlijk gauw dood in suriname als je ziek bent en moet je in een vreemdland buiten suriname gebracht worden, zolang je niet in staat bent om genoeg geld voor te schieten wordt je niet geholpen, en ben je dus lekker heerlijk dood dan levend, als je hier niet lekker voelt bel je gewoon 112 en wordt je met spoed opgehaald en zit je al in de ziekenhuis… dat hoef je niet in suriname optimaal op te rekenen, ja als je eerder de dood wilt laten intreden adviseer ik u zeker naar suriname voorgoed te immigreren en anders kun je altijd elk jaar voor enkele maanden op vakantie en zo toch een beetje van je geboorteplek genieten…


  Maak melding

 16. @ Pero, blanda mag de verlosser niet zijn, maar als bobo, abrahams en bosje een steekpenning kunnen aannemen ten koste van de staat dan is het geen probleem voor jullie demente paarse aanhangers. Bobo is nu de rijkste man in Suriname en niet door werken maar tegenwoordig slaapt hij slecht want dino zijn vakantie in NY gaat langer duren dan verwacht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.