Somohardjo niet moeilijk bij partnerkeus

16

PARAMARIBO, 18 feb – Pertjajah Luhur van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo doet niet al te moeilijk. Als het aankomt op partners voor de toekomst, wordt niemand uitgesloten. Wel moet sprake zijn van ‘wederzijdse liefde’. Die liefde lijkt nu al te ontluiken. De NDP van Desi Bouterse lonkt.

Dat geldt net zo goed de VHP van Chandrikapersad Santokhi. “Van beide kanten wordt aan ons gevraagd om samen te werken. Maar dat hoeft ook niet zo te zijn als de VHP straks met de NDP gaat samenwerken”, zegt de doorwinterde Somohardjo tegenover de Ware Tijd. In zijn analyse zal een samenwerking tussen de twee giganten elke derde overbodig maken. Of het ook zover komt na de verkiezingen, valt serieus te betwijfelen.

Somohardjo weet als geen ander dat er heel wat water door de Suriname rivier zal moeten stromen om het echt gedaan te krijgen. Weliswaar valt niets uit te sluiten. “Maar als de VHP met de NPS in combinatie de verkiezingen ingaat, komt die samenwerking (NDP – VHP, red.) niet”, aldus Somohardjo. VHP en NPS zijn nu partners in het Nieuw Front. Hoe het ook uitpakt, Pertjajah Luhur verwacht van eender welke partner een vette bruidschat, minimaal twaalf verkiesbare plekken op kandidatenlijsten.

16 REACTIES

 1. “Die liefde lijkt nu al te ontluiken. De NDP van Desi Bouterse lonkt”.

  Ik dacht juist dat hij gebrouilleerd was met de NDP na vervanging van enkele van de PL-topmannen. Hij moet haast een heilige zijn. Zoooveel liefde. Zelfs ik heb er niet zoveel.


  Maak melding

 2. Somohardjo kan doen wat hij wil omdat de politieke partijen dat toelaten. Dit alles is de schuld van Venetiaan en Sardjoe.

  NDP is goed voor 20 zetels in 2010 de VHP goed voor 8. Het doen alsof je groot bent wil nog niet zeggen dat je ook groot bent.

  Feiten en cijfers


  Maak melding

 3. Beste land genoten en Surinamers onder elkaar;

  Als VHP in zee gaat met de NDP dan is het einde zoek in de politiek in Suriname.
  Iedereen in Suriname kent de geschiedenis van Santhoki VS Bouterse. Dan beloof ik bij deze noooooooooit meer te stemmen in Suriname, want dat is dan kiezers bedrog van het hoogste niveau

  Santhoki is het aan zichzelf en de Surinaamse kiezers verplicht niet met de NDP samen te werken, anders moet hij het nu zeggen.

  Als die twee samen werken dan heeft Bouterse het altijd gelijk gehad, ik zal de eerste zijn die dat in de ware tijd kenbaar zal maken in een openbrief aan de Surinaamse bevolking en mijn oprechte excuses aanbieden aan de NDP.


  Maak melding

 4. We weten al wie Somohardjo is, die is zo glad als een aal en gewetenloos als de bliksem en traag van denken als een luipaard, maar hij gaat recht op zijn doel af als een beer die een jaar winterslaap had.
  leest maar :
  Historie
  Bockenrijders en de Moordregatta


  Maak melding

 5. Somo is werkelijk een politicus.
  In stilte geeft hij het volk een wenk dat de VHP met ndp kan gaan werken.Wel dat is zyn zienswijze tegen beter weten in.
  De nw vrzt van de vhp doet het op een andere manier.onder zijn leiding moeten zelfs volksvertegenwoordigers op alle nivo’s aan een bepaald profiel voldoen etc.

  Hetgeen inhoudt dat een ieder die daaraan voldoet, met de vhp kan samenwerken.Daar is er geen ruimte voor velen enof grappenmakers.

  Het volk vergeet niet dat sommigen hebben gezegd dat de kunst is om steeds in het machtcentrum te vertoieven. Dezen hebben echt geen jeje. Santokhi heeft dat nooit gezegd en heeft de vhp dat bewezen door in 2010 een lonkend aanbod af te wijzen.

  “Beide kanten hebben gevraagd om samen te werken” Daarover zeg ik dat als Somo een heer is,dant moet hij ook een profielschets maken van personen die met zijn party kunnen samenwerken.

  Advies aan heer Somo; Denk aan land en volk,u bent al oud genoeg om dat te beseffen.Het volk weet dat u een doorwinterde politicus bent van het eerste uur. Stel het volk niet meer teleur.


  Maak melding

 6. Wat een geflirt, heer Santokhi laat je niets wijs maken door deze ook zo’n zaka-zaka van een Somo. No doe er is vanaf 2015 heel veel werk te doen. En met een Somo komen we geen stap verder en, voordat je denkt zijn de 5 jaren om. We laten ons(FRONT) niet ophouden, laat Somo met zijn grote BEK maar met anderen gaan regeren of hij mag nu wel in de oppositie banken plaats nemen. Volk van Su Stem volop en massssssaaaaalllll op de NPS, BEP, SPA, DA, en natuurlijk voor waarschijnlijk de grootste de VVVVHHHPPP.
  Volk van Su als je voor ontwikkkkelllinggggg gaat/wilt moet ja NIET op anderen stemmen dan op het FRONT, maar een FRONT, zonder Somo en Ronnie.Nogmaals: STEM 25 mei 2015 op de VHP,NPS, BEP. SPA en DA 91. Dan ontvangt u uw loon op any 26 ste van de maand. Dan weet u dat u als aannemer wel uitbetaalt wordt, stichting voor ’t kind zal als altijd(met FRONT) geen problemen hebben met de lonen van hun personeel om die uit te betalen; en ga zo maar door. Na innie a FRONT a wroko é wroko en a san é sitie ondro leiding foe ding knappe koppen van’t Front. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 7. Aan alle javanen wil ik meegeven dat somo jullie hebben verraden door met bouta samen te werken waardoor een groot deel van de javanen onder de voeten worden gelopen.
  Voor de chinezen betekent het voer voor de criminelen.
  Voor Suriname betekent het FAILLIET.


  Maak melding

 8. Aku Pae moele moele…deze zakkenvuller Pae Somo,die bluft,dat hij geen problemen heeft met partner keuze.Nou mi Sranang kondre people,deze man is zo onbetrouwbaar in de Gemeenschap,dat hij met all winden meewaait.Als ik een fractieleider van een groot partij zou zijn zouik hem nooit bij een coalitie vorming van een regering bij betrekken!!!!


  Maak melding

 9. Ook zo’n eikel. Kan deze man ook niet afgevoerd worden. dat de mensen hierop stemmem. Een volk krijgt de leider die het verdient. Dat men nog steeds hierop stemt.


  Maak melding

 10. Realiteit, het gaat om de knikkers,en sommo weet er alles van.

  Na de stembus uitslag begint het echtte spel,en wie buiten het machtcentrum belandt kan zijn politieke schoenen aan de wilgen hangen.!!!!!!!!!!

  2015 zullen we zien welke venter het b est heeft verkochtp.


  Maak melding

 11. ,’Vhp wil zonder Ndp regeren,en dat hebben zij al duidelijk gemaakt.
  Ik denk dat de Ndp zich daarover niet druk moet maken,’Vhp is hokjes denken,dus laat maar waaien.


  Maak melding

 12. SOMO = Grondwetschender, goedprater massamoorden oa 8 december,Moiwana en Tukajanas, heeft nog steeds babbels !

  Den kunu fu den wan san dede fu soso o njang ala den sneki disi !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.