PARBO Bier en Telesur in nieuw Nederlands marketingboek

0

Veel Europese consumenten van Aziatische, Afrikaanse of Latino-afkomst zoeken herkenning in mainstream marketing- en communicatieplatforms. Zij willen geen marginale doelgroep zijn. In grote steden zijn zij al de mainstream. Marketeers staan voor tal van uitdagingen, maar zijn ook in verwarring. Zo mogen we volgens IKEA de introductie van een kiphotdog niet zien als handreiking aan groeperingen die geen varkens- of rundvlees eten. Daarentegen adverteert Subway met de halal Mango Chicken Sandwich.

´Dé consument bestaat niet´ van René Romer is prachtig inspiratieboek voor marketeers en ondernemers. Het boek toont een uiterst gevarieerde consumentenmarkt. Je leest onder meer over PARBO Bier, Telesur, Digicel en Waterkant. Maar ook over de manier waarop global brands als Coca-Cola, KFC en British Aiways met culturele diversiteit omgaan.

En wat te denken van het kleine lexicon van kroeshaarbehandelingen? Omdat al gauw zo´n 600.000 Nederlanders een Afro- of gemixte afkomst hebben, maar door veel cosmeticamerken in Nederland nog weinig serieus worden genomen.´Dé consument bestaat niet´ spoort marketeers en ondernemers aan de multiculturele markt met open vizier te betreden. Bestel dit boek nu via freemusketeers.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.