China schenkt laptops voor onderwijs Suriname

87

PARAMARIBO, 14 feb – China heeft Suriname duizend laptops en evenveel personal computers geschonken. De ambassadeur van China, Yang Zigang, zegt dat de banden tussen beide landen sterker dan ooit zijn. China wil Suriname zoveel mogelijk helpen in zijn verdere ontwikkeling. Van Surinaamse zijde worden die bereidheid verwelkomd.

De computers gaan vooral naar het onderwijs. Het is één van de prioriteiten in het beleid van de regerng Bouterse – Ameerali. Dus sluit de schenking naadloos aan. “Als we terugkijken naar 2012 toen Suriname begon met het uitvoeren van zijn ontwikkelingsplan 2012 – 2016, zien we dat twee aspecten naar voren komen, onderwijs en sociale ondersteuning van het volk”, zei Ellen Naarendorp, topfunctionaris op het ministerie van Buitenlandse Zaken, bij de overhandiging.

“Deze geste is een bijzonder grote ondersteuning voor versterking van het onderwijsproces. we zijn overtuigd dat life long learning een must is”, aldus Naarendorp. De computers vallen voorlopig onder het beheer van het bureau van first lady Ingrid Bouterse – Waldring. Zij wil vooral het middelbaar onderwijs bedenken, waar groot gebrek wordt geleden. China betaalt ook voor het onderhoud en de reparatie van de computers.

87 REACTIES

 1. Waarom niet aan de minister van onderwijs? Of direct aan een school of instelling. Deze gift van onverkoopbare computers is een directe inmenging in surinaamse politieke aangelegenheden. Omie snesie geeft nooit iets voor niets, ze krijgen vast wel iets terug.
  Mag ik het adres van de chinese ambasade krijgen om een paar zakken rijst te sturen naar de lijders van de falun gong? En als die tracktors uit Iran op LVV een hint is gaat het minstens tot de volgende verkingen van first lady zijn, dus 2015 wordt de eerste uitgedeeld.


  Maak melding

 2. Ai baja, alweer eenn bedel tour en alweer meeer chinezen in su , alweer een first lady die denkt dat ze goed werk doet, alweer een paar luie en domme surinamers erbjj en alweer een paar miljoenen aftroggelen om de verkiezingen re winnen. Bouta en al je tuig , je bent diep gezakt en je zult er nooit meer bovenop komen. De komende verkiezingen ga je diep door het stof en ik hoop dat al die pasrse kakkerlakakken het onderspit delven. Santoki for president.


  Maak melding

 3. Als Nederland deze geste zou maken, zouden de nationalisten zeggen dit is een vorm van neokolonialisme.
  Stelletje bedelaars, onafhankelijkheid betekent zelf je boontjes doppen en niet de hand ophouden.


  Maak melding

 4. Jeetje, zo negatief gelijk. Dit is een geschenk uit de hemel als je bedenkt wat voor gigantisch veel mogelijkheden dit nu bied voor de jeugd van Suriname. Ram Singh en Regenboog, durf verder te kijken dan je neus lang is hoor. Steun de jongeren en wees blij met elke steentje dat bijdraagt aan een beter Suriname.


  Maak melding

 5. Mensen begin chinees te leren hoor! Binnenkort is de voertaal in Suriname chinees! En zijn we een de nieuwe provincie van china, Suri Kong. Ongelooflijk wat is deze regering dom!!!


  Maak melding

 6. die geefcultuur moet ophouden. laat mensen weten dat producten geld kosten. laat het hun op afbetaling kopen. dat wil zeggen laat hen leren dat geld een schaars goed is en hoeveel tijd het kost om een product bij elkaar te sparen.

  wat kweken wij hier?


  Maak melding

 7. Ik ben benieuwd of Paraman, RobG het over afgedankte spullen zullen hebben? Als het om Amerika of Nederland gaat dat zijn het afgedankte spullen in die paarse ogen.


  Maak melding

 8. Stelletje bedelaars? Sinds wanneer geloven we dat chinezen dingen gratis weggeven? Ze krijgen/nemen er heus wel wat voor terug….dat het zo naar buiten wordt gebracht (alsof het een geschenk betreft )tja….


  Maak melding

 9. NDP staat voor Njang, Dringie en Priserie met een dikke laag zure Begi Begi Saus. Binnenkort wappert in Paramaribo een rode vlag met een hamer een sikkel. Het communisme wordt straks de nieuwe basis om dit land te besturen. Nog meer censuur en onderdrukking, walgelijk !
  Ga er maar vanuit dat die computers besmet zijn met Chinese maleware.

  Big Brother is watching you.


  Maak melding

 10. Een gegeven paard moet je nooit in de bek kijken. De Nederlandse overheid financieert ook nog steeds maatschappelijke projecten in Suriname. Het gaat dan niet via de overheid. Je mag zeggen wat je van ze wil, maar die Bakra’s hebben toch empathie voor de Surinaamse bevolking. En andersom is het ook zo, al proberen we dat te onderdrukken. We zullen misschien nooit beste vrienden worden, maar dat hoeft ook niet. Zolang je elkaar maar respecteert.


  Maak melding

 11. Vandaar dat de chinezen gratis rijbewijzen en verblijfsvergunningen verkregen en vergeet de houtkap in het binnenland niet!!
  Voor niks gaat de zon op!! vergeet dat niet!!

  @@Mikonyang, weet je wat? krijgen is makkelijk maar zelf ervoor gaan zweten dan neemt de gogo poe!!

  Kijk wat er gezegd wordt:
  Het is één van de prioriteiten in het beleid van de regerng Bouterse – Ameerali. Dus sluit de schenking naadloos aan. Tussen 2012 – 2016, zien we dat twee aspecten naar voren komen, onderwijs en sociale ondersteuning van het volk”, zei Ellen Naarendorp

  Ik vind dit schande en nog eens schande!!
  Deze Ellen Naardendorp moet Naar een DORP ELLE gaan spelen!!

  Begie sma lay in na Kondere!! te naregering tu! a no fu ma piema diung?? saka saka regering!!!


  Maak melding

 12. Allen,in het bijzonder Henk Molenaar.

  Heb jij nooit iets goeds te vermelden over Suriname ?
  Heeft een Surinaamse vrouw of man jou zo gekwetst dat jij alles wat Suriname betreft haat ?
  Alles van jou is negatief, zij krijgen dit als geschenk roven en stelen niet zoals wij van Nederland hebben gedaan, vandaar dat wij hier nu in Nederland zo rijk zijn of ken jij je eigen geschiedenis niet ?
  Ik hoop dat het bij de kinderen die het nodig hebben terecht komt.China bedankt.


  Maak melding

 13. Even checken of er geen keylogger op die dingen zit of een backdoor…

  Kan me voorstellen dat het voor China erg handig is om te weten / monitoren waar de Surinaamse jeugd binnen de schoolmuren naar op zoek is…

  Op deze manier weten ze exact wie-wat-zoekt, wanneer, hoe vaak, etc…

  Stille spionage, wellicht…


  Maak melding

 14. mollenaar henkie penkie , jullie hollanders namen alles wat niet van jullie was gratis en ook nog geweldadig dus hou ff je grote stinkende kaas B want jullie hebben de wereld nu gemaakt wat het nu is , schaamtelose mrdlustigge beesten .


  Maak melding

 15. Wat is het mooi met al die laptop en personal computer voor Suriname?Maar wat is het mooi met al die bomen(hout) en stenen(marmer)van de Tafelberg en omgeving voor China?


  Maak melding

 16. Gek dat deze waardeloze spullen naar het middelbaar onderwijs zullen gaan. Niet zomaar want in het middelbaar onderwijs zitten veel leerlingen die voor het eerst zullen gaan stemmen.
  Ik zou tegen deze leerlingen zeggen laat je nu niet omkopen, want dit is omkoping om voor NDP te stemmen.
  Zeg nee tegen deze waardeloze spullen en help daarmee omkoping door de mafia-bende van DDB tegen te gaan.
  Stop omkoping(corruptie)in ons land. DDB zal er alles aan doen door veel stemmers om te kopen om voor hem te gaan stemmen in 2015.
  Surinamers sluiten jullie jouw ogen niet meer voor de mafia praktijken van DDB, deze intimideert, koopt om, rooft en als het niet anders kan vermoordt hij of laat dat doen.
  Kost wat het kost wil DDB aan de macht blijven om berechting te voorkomen.Deze man moet en zal worden berecht voor zijn misdaden tegen eigen Surinamers, het recht zal hoe dan ook zijn beloop hebben.
  Wij zijn in ons land beter af zonder DDB.


  Maak melding

 17. er valt jaloesie te bespeuren onder de haters en doemdenkers die tegen het surinaamse ontwikkeling zijn.
  NL heeft nooit zulke stappen ondernomen,,nu dat chin het wel doet,dan is het niet goed,dan zeggen jullie dat su aan het bedelen is.
  ik gun de jongeren van su goede en betere educatie mogelijkheid,en wie daar geen voorstander van is,is tegenstander van het su bevolking,”so jou can drop dead


  Maak melding

 18. Handje open houden. Het staatsgebaar in Suriname.
  Zelf geen moer doen. Hard werken voor je eigen spullen is wereld vremd.
  Nee dan maar lekker de hand openhouden en dank je wel zeggen. Dat is toch makkelijk te doen.
  Eerst een heel grote mond naar die bakras. Nee we gaan onze eigen vrienden zoeken in de wereld. Nou dat weten we dan nu.
  Venuzuela (nagenoeg bankroet), Cuba (weet zelf nog niet waar ze het moeten zoeken), Haiti (kan zelf ook niet veel voor elkaar botsen), Equatoriaal Guinee (de grootste dictator die er nog rondloopt) en dan nog China. China met een zeer dubieuze reputatie in de wereld als het gaat om haar rovers gedrag.
  Nee we gaan goed in Sur. Megacombinatie heeft Suriname mega vooruitgang gebracht. Veel handje openhouden en veel lenen. Hoe dat allemaal ooit weer betaald moet worden is zorg voor latere generaties.

  Dank Magacombinatie!


  Maak melding

 19. Chinees en gratis?? wahahahaaaaa! Sterker nog!!! is het jullie niet opgevallen, tijdens je boodschappen doen bij de Chinees, kregen jullie je kleingeld in je hand toegeschoven? of leggen ze gelijk op de toonbank?? Observeer het even bij boodschappen doen!! en laat het weten a.u.b.

  Nogmaals, voor niks gaat de zon op mensen!!!


  Maak melding

 20. @ Amresh Bandhoe

  Ik zeg niet dat Suriname iets moet schenken maar waarom word Suriname altijd spullen geschonken? Hebben wij geen trots? Hebben wij geen eer? Ik word moe van dit soort berichten. Wat is ons nog niet geschonken. Volgensmij hebben we echt alles gehad wat er maar bestaat. Er wordt zoveel aan Suriname geschonken dat ik altijd denk dat het een rampgebied is.

  Ik hoop dat Suriname op een dag zelfstandig word en op eigen kracht verder kan. Nu is ons een land een land die afhankelijk is van giften. Heel jammerrr.


  Maak melding

 21. @Love Su: Stelletje bedelaars? Sinds wanneer geloven we dat chinezen dingen gratis weggeven? Ze krijgen/nemen er heus wel wat voor terug….dat het zo naar buiten wordt gebracht (alsof het een geschenk betreft )tja….

  Ja, @Love SU. zijn wij nou echt allemaal vergeten dat wij een surinaams spreekwoord: “no kong plei mi snesie”. kunnen wij ons dit spreekwoord nog herinneren?


  Maak melding

 22. Op zich een gracieus gebaar, maar………….

  Zoals gewoonlijk klopt er iets niet. Waarom afleveren bij ingrid de 2e?
  Zou ze genoeg hebben van het uitdelen van afgedankte po’s, whahahahahahahaha.

  Tuurlijk worden de laptops verstrekt aan volgelingen, eindelijk na 3,5 jr een belofte ingelost…

  Daarom is het verstandig om voorlopig niets te doen, tot dat deze partners in crime zijn opgehoepeld.
  Het is simpel, netwerkje opzetten.
  Inleveren overbodige laptops en desktops, door 300.000 surineds.
  Netwerk levert gratuz container. Overheid bied gratuz invoerrechten en de klus is geklaard.
  Maar dat doen wij niet, bovendien alles wat surined is, is ongewenst!

  Chino’s zijn gek op chips en ik heb het niet over cassave of bananenchips.


  Maak melding

 23. @@Eerlijk schrijft het volgende: Ik hoop dat het bij de kinderen die het nodig hebben terecht komt.

  Eerlijk, roven en stelen niet zoals wij van Nederland hebben gedaan, vandaar dat wij hier nu in Nederland zo rijk zijn(je eigen kreet)

  Eerlijk! begrijp ik goed wanner jij hier hebt over wij?? dat, in de wij zit Eerlijk bijbegrepen!!

  Eerlijk, jij bent gemeen en ONEERLIJK!!! Zo kom jij nooit in je leven verder!! begin nu al te veranderen en wie weet!

  Deze eerlijk hoopt en hoopt en hoopt! wahahaaahaaa!! dus is niet zeker dat het terecht komt bij de juiste mensen!!

  China wel bedankt!! u bent te slim voor Suriname en wel eerlijk zaken gedaan. Voor iets hoort iets!! Ja toch? voor niks gaat de zon op!!


  Maak melding

 24. @@ Eerlijk, Eerlijk heeft geroofd en gestolen van Nederland en is rijk geworden! zij zegt het zelf!

  Eerlijk is een rover en een Dief(vegge) een crimineel!! Ik kan op dit soort mensen kotsen en poepen in hun bek!

  Niet mijn schuld hoor Eerlijk, eerlijk gezegd!! je hebt het zelf in je reactie gezet!!


  Maak melding

 25. Jaja en wat heeft euro clown nederland dan voor su in al die eeuwen gedaan.
  Niet eens 1 geschenk dan alleen maar stelen en de surinamers door hun politiek voering tegen elkaar op zetten,en natuurlijk onze goud waarmee zij hun koningklijke koets gemaakt hebben van suriname gestolen.

  Jullie zullen die jode stront blijven eten,blaka foe doro sej,wittie foe inie sej.
  Lagie surineds


  Maak melding

 26. De Fransen gaven 5 computers voor het gevangeniswezen.
  De Chinezen geven er 2000 voor omderwijsdoeleinden.
  Cisco gaf laatst gratis netwerkcursussen op de Natin.
  Nu nog een glasvezelnetwerk en men kan alles in sneltijd kopen via internet.

  Ja, ook in Suriname wordt contant geld over 10 jaar afgeschaft. In Europa is het al bijna zover. Er zijn maar weinig plaatsen (winkels vooral) waar je nog cash kunt betalen. Maar niet meer voor lang.
  Alles moet digitaal verlopen en de banken moeten de macht krijgen je geld te blokkeren zodra het ze uitkomt. Nu al doen banken moeilijk wanneer je een paar duizend euro van je eigen geld wilt opnemen. Je moet dan een verklaring invullen waar je het voor nodig hebt, terwijl het jou geld is!! En soms krijg je het niet eens mee en meot je wachten op bericht of en wanneer je het kan afhalen.
  Dit gaat gebeuren in alle landen om contant geld te kunnen afschaffen. Lang leve de digitalisering!?


  Maak melding

 27. Toch vreemd hoe de nieuwe chinezen zo hun vergunningen voor elkaar krijgen en winkels opzetten in Suriname. Terwijl de Surinamer met grote moeite zijn zaken moet regelen. Vergunningen worden zonder inspraak van omwonenden verstrekt wat duidt op wanbeleid. Het volk wordt afhankelijk gemaakt van giften etc.


  Maak melding

 28. Mooi gebaar van China.
  Als ze nou ook een demonstratie kunnen geven in Suriname hoe ze omgaan in China met moordenaars en drugsdealers (executie in vol stadion),dan leert men nog wat.


  Maak melding

 29. Hoe groot is de harde schijf van de computers?
  Hoe groot is het interne geheugen?
  Over welke processor beschikken de computers?
  Wat is het besturingssysteem van de computers?
  Is de hardware bestand tegen het upgraden van het besturingssysteem van Windows XP naar Windows 7 of 8?
  Microsoft stopt na 8 april met het verstrekken van updates voor Windows XP.
  Lijkt me eerder dat dit een massale dumpoperatie van de Chinezen is.


  Maak melding

 30. Er is wel een probleem: de laptops hebben een verkeerde toetsenbord indeling heb ik begrepen uit SU. Het heeft de Aziatische toetsenbord indeling ipv de Engelse. Niet handig voor de kinderen. En deze laptops zijn na een paar maanden al stuk: made in China…..


  Maak melding

 31. @SRA en wat denk je van de Nederlandse stagiaires die helpen in het onderwijs??? En dat al de afgelopen 10 jaar??? Zij zijn beter dan de China made laptops met verkeerde toetsenbordindeling.


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar,

  laat ze lekker freubelen…het is het enige pleziertje wat ze hebben in hun leven. Verder is het weer in het paarse keurslijf achter de wolf aanhollen.


  Maak melding

 33. Zo langzamerhand verkoopt de regering van Su zijn hele ziel en zaligheid aan de Chinezen.
  Ik heb al eens eerder opgemerkt, dat China het Nederland is van de 21e eeuw en dat is niet goed !!
  Ik ben geen Bouta-, Chan- Somo of Brunsie-aanhanger, maar vroeg of laat gaat dit natuurlijk helemaal verkeerd.
  Zolang deze regering aan de macht is, wil bijna geen enkel buitenlands land met ons zaken doen.
  Wie doet er zaken met een (van moorden verdacht) staatshoofd, die bovendien is veroordeeld wegens drugshandel.
  Het is lastig voor NDP-aanhangers om dit te lezen, maar om bovengenoemde redenen doet bijna niemand zaken met ons.
  We zouden heel veel beter af zijn met een regering, die internationaal wordt geaccepteerd en gerespecteerd.
  Dat is deze regering bepaald niet, integendeel.
  Er zijn maar een handjevol landen in de wereld, die ons nog serieus nemen. de rest vindt ons een bananenrepubliek,


  Maak melding

 34. Zeker henk! Kunt wel zien hoe ongelovelijk dom en stekeblind deze mensen zijn. Ze zien het gewoon zelf niet, laat ze eens een weekje op zanderij werken, dan zien ze zelf hoe vol de vliegtuigen zitten met chinezen die allemaal naar su komen om zich te vestigen. Kijk zuid afrika eens daar kotsen ze al uit!


  Maak melding

 35. Wij van de NDP zitten nu te brainstormen hoe wij de kwaliteit van het ICT onderwijs in Suriname kunnen verbeteren.In onze brainstorm sessies wordt ook aandacht geschonken aan internet stimuleringscursussen voor ouderen.Voor de creatievelingen hebben wij een cursus 3D tekenen en printen in petto.


  Maak melding

 36. @ Henk Molenaar, Esmerald de laatste tijd merk ik dat reacties van jullie en ik verborgen wordt; hoezo vraag ik me af of waarom? Ding pa broeja echt. De genen die patent hebben op ’t verbergen van hun reactie is: P…r…m.n. en trawanten. Any way wij gaan rustig door. We gaan gewoon door met of zonder minnetjes en het verbergen van onze reacties. Klaar punt uit. Hahahaa odi, odiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 37. The timing van deze gift is ook verdacht;

  PARAMARIBO, 13 feb – Chinese detailhandelaren in Suriname voelen zich slachtoffer van een maatschappelijk stigma.

  Een dag later op 14 Februari schenken ze;

  2000 onverkoopbare computers. De kinderhand van de achterbakse van corruptie stinkende 1st lady is snel gevuld.

  Ai mie boi we maken ze wat wijs.


  Maak melding

 38. DIT, is het gewoon ongelooflijk dat men zo reageert hoeveel landen als voorbeeld SPANJE/GRIEKENLAND krijgen hoeveel geld terwijl het geen derde wereld landen zijn en waarom zouden de geschenken van CHINA niet mogen als het uit NEDERLAND kwam zouden jullie niet zo lullen dus het handje open slaat nergens op hoe lang onder VHP/NPS hebben die regeringen geen geld van NL gekregen was het toen geen handje open leg eens uit wat dat was want als zij zo goed waren waarom niet geweigerd dan dit is een goed gebaar en zal toch onze school kinderen ten goede komen want wij hebben hun straks nodig om SU hoger op te brengen dus ik begrijp het negatieve gedoe niet het maakt niet uit wie SU steunt welkom maar de SU haters en de NDP haters wat is jullie probleem geeft niet wie aan de macht is bij zulke dingen als het land en volk maar ter voordeel komt maar het is net wie jullie gunnen aan de rest hebben jullie………. schande schande schande wil echt niet geloven dat het SURIES zijn die zo praten en denken behalve de niet SURIES want die doet mee maar telt niet mee zij krijgen een spiegel waar in ze kunnen zien wat hun voorouders deden dus hebben zij geen recht van spreken over SU want erger kon echt niet.


  Maak melding

 39. @sra
  Lage surineds. Dat zullen de chinesen in china ook denken over hun chinesen in suriname. Lage chinasuries.

  Wat ben je verbitterd. Wat je zegt ben je zelf is er ook in een volwassen versie: wat je zegt geeft alleen aan wie jij zelf bent. Het zegt niets over een ander.


  Maak melding

 40. Vrijdag 14 februari 2014 om 21:36 uur, door Chind

  @SRA en wat denk je van de Nederlandse stagiaires die helpen in het onderwijs??? En dat al de afgelopen 10 jaar??? Zij zijn beter dan de China made laptops met verkeerde toetsenbordindeling.

  ——————————————————–
  jij weet dat jij leugens aan het vertellen ben.

  in nederland hebben zij niet eens een goede onderwijs structuur,veel jongeren zijn ontspoord.
  de zogenaamde nederlandse leerkrachten in su,zijn niet voor de su jongeren bezig,maar zoeken een manier om het su jeugd op dwaal sporen te leiden.
  xtc,jeugd zwangerschap,foute handeling tegen ouders,jongere homo’s,onderlinge verwijtingen.
  zulke handelingen hebben jullie in su doen overwaaien.

  het enige waar jullie nederlanders goed in zijn is ,mensen manupileren om er zelf beter van te worden,,wie zegt dat nederlanders betere scholen en onderwijs heeft is blind en kan niet zien dat het op heerschappij gericht/afgesteld is.

  ik zou echt geen nederlandse stagiare in mijn onderwijs methode toelaten.
  een nederlander vertrouw zichzelf/landgenoot niet,dus verwacht ik ook geen openheid en vertrouwen van jullie,omdat jullie in geen ene opzicht te vertrouwen zijn.
  steeds nemen wat niet van jullie is,en als jullie niet kunnen krijgen wat niet van jullie is ,dan vernietigen jullie wat niet van jullie is.

  kijk maar wat jullie stagiare met zommige van onze jeugd in su gedaan hebben,jullie lijken wel spionnen met een missie om de toekomst van su in het duister te werpen.

  waar bemoeien jullie jou mee ,jullie manier van denken en leven is niet mijn toekomst en niet mijn leven,dat,heb ik voor mijn zelf,en dat bepaal niemand voor mij,en zeker geen nederlander of welke ander ras dan ook.


  Maak melding

 41. @ Sra

  Suriname is al in het duister gezet door jouw idool, de veroordeelde drugshandelaar en massale volksmoordenaar !

  Sribi-LPI-srafu ! Kar’a suster dji wan prik !


  Maak melding

 42. surined,jij bent een nederlander die nooit in su is geweest,maar jij wil wel inspraak op een geboren surinamer hebben.
  ken jij mij om te zeggen dat ik op een vuilhoop leef.

  dre,en dat moet jij zeggen.


  Maak melding

 43. @SRA

  Dan verbied je toch alle Nederlandse stagaires? Alleen dan moet jij en je NDP vrienden zelf voor de klas staan aangezien er geen SU leraren zijn om voor de klas te staan. Ook mag je zelf de billen wassen van de oudjes in de bejaardentehuizen en de kindertehuizen waar de Nederlandse stagiaires werken. Zeg het maar???


  Maak melding

 44. @Glenny

  “Esmerald de laatste tijd merk ik dat reacties van jullie en ik verborgen wordt; hoezo vraag ik me af of waarom? Ding pa broeja echt. De genen die patent hebben op ‘t verbergen van hun reactie is: P m.n. en trawanten. Any way wij gaan rustig door. We gaan gewoon door met of zonder minnetjes en het verbergen van onze reacties. Klaar punt uit. Hahahaa odi, odiiiii”

  Hoi Glenny,
  Alles oke?
  Tsja een beetje zielighh inderdaad.
  Wel geeft je teveel credit aan paraman, hij is te dom.

  Het is een vrouw met een calimerostan paspoort.
  En goed verstaander heeft en half woord nodig…


  Maak melding

 45. Ik durf bijna te wedden dat het niet gaat om geweldige Dell, Acer of Compaq laptops en computers. Kan iemand me dat vertellen? Is een kwestie van tijd voordat er ook Chinees word gegeven op school.


  Maak melding

 46. De volgende stap van China is om Surinamers uit te nodigen om in China te studeren. Het communisme zal er dan goed in worden gestampt, evenals loyaliteit aan China. Daarna worden deze studenten de nieuwe leiders van Suriname. Wat dat inhoudt, kun je zelf invullen, daat hoef je geen Profeet voor te zijn.


  Maak melding

 47. Srafu

  Jou naam zegt het al,(slaafje)

  Mi no e mek wang sma sa no sab ing srefi taiji mi tori sang eng basja leering fu kong taiji mi.
  Dati na bruja nanga faja,’tang koro ju srefi nanga lej,te anana wani ju aj sa opo.

  Eigenlijk ben jij ook een moordenaar:”,jij en consoorten zouden hem liever dood dan levend zien”of niet dan.
  Dus,jullie zijn niet beter dan Hem,de president van Suriname,D.Bouterse.


  Maak melding

 48. Beste Glenn Pengel:

  Als Paraman, Boegroe en Seng Sang plotseling + 65 staan en alle anti NDP postings op – 45 dan weet je dat de Paarse Paupers weer massaal op Waterkant de boel terroriseren. Geeft aan hoe wanhopig te zijn.


  Maak melding

 49. Sra: “e zogenaamde nederlandse leerkrachten in su,zijn niet voor de su jongeren bezig,maar zoeken een manier om het su jeugd op dwaal sporen te leiden.
  xtc,jeugd zwangerschap,foute handeling tegen ouders,jongere homo’s,onderlinge verwijtingen.
  zulke handelingen hebben jullie in su doen overwaaien”

  Mag ik een kotszakje……

  Sra heeft liever rolmodellen voor de Surinaamse jeugd zoals Dino Bouterse….

  Dino zag zichzelf al als opvolger van zijn vader als president van Suriname…

  En de eerste stem had hij al van Sra.


  Maak melding

 50. Ik ben een chinees, min grootvader was een Hakka 1895. De nieuwe maken het wel let bont. Deze gift is een omkoping. Als een nieuwe regering aantreed gaan ze de ambassadeur non grata verklaren? Of erger net als in indonesie de chinezen een les leren?

  De ambassadeur moet de computers terug vragen en ze onder de weeshuizen en internaten verdelen.

  Anders vragen jullie om problemen.


  Maak melding

 51. Chinezen zijn de beste handelaren van de hele wereld.
  Ze doen nooit iets voor niets.
  Voor alles wat ze geven, willen ze iets terug.
  Houtconcessies, gratis inreisvisum voor Chinezen en een gemakkelijk vestigingsbeleid voor het starten van een eigen bedrijf.
  Ik heb niets tegen Chinezen, integendeel, maar het stuit mij wel tegen de borst, dat een Surinamer hemel en aarde moet bewegen, voordat hij een eigen zaak kan beginnen en Chinezen van de ene op de andere dag een bedrijf kunnen openen.
  Wij hebben ons land zo ongeveer verkocht aan de Chinezen om daarvoor een paar luizige rotcenten terug te krijgen.
  Dat alles om maar 1 reden: bijna geen enkel wil met deze regering zaken doen.
  Alleen al die die reden zou het voor Su een zegen zijn als de volgende president een ander is, dan Bouta.
  Wij zijn als klein land afhankelijk van buitenlandse investeerders en dat is een wetmatigheid.
  Op het moment, dat buitenlandse investeerders weer interesse tonen in Su, zal het beter gaan met onze economie, die er op dit moment heel erg slecht voor staat.
  Maar dan moeten we wel een president krijgen, die niet zo’n besmet verleden heeft als Bouta.
  Mocht hij weer president worden, dan blijven we ons land uitverkopen aan de Chinezen en blijven onze buitenlandse betrekkingen beperkt tot Venezuela, Cuba en een of ander onbetekenend land in West Afrika, die voor Su nauwelijks iets (kunnen) betekenen.


  Maak melding

 52. No kong plei mi snesi.

  Even wat anders, wie weet waarom het er 2.000 moesten zijn? Dit heb ik nooit eerder gehoord. Of is het de manier waarop zij dat in afrika ook doen? Staan die 2.000 laptops en compiters symbool voor neokolonialsme en zijn het de kraaltjes en spiegeltjes waar indertijd het land voor verkocht is? Nou goed over 300 jaar weer srefidensi, of iets in het chinees voor srefidensi.


  Maak melding

 53. Het valt me op dat comments die kritiek hebben op Baas B en NDP veel minnen krijgen. Te veel zelfs aangezien je maar 1 keer een min kunt kiezen. Dat is wel heel vreemd. Het zou betekenen dat op waterkant plotseling heel veel meelopers van baas B en NDP zitten. Dat lijkt me ook vreemd.


  Maak melding

 54. Die paarse paupers adoreren een criminele president die niks bakt van de megabeloften. Investeerders zetten hun plannen op de lange baan. Alleen china Venezuela doen nog zaken met de moordenaar want ze maken zich niet druk met mensenrechten. Een paar afgedankte computers en de NDP bende noemt dat ict ontwikkeling, hahaha. Een paarse idioot scheld stagiaires uit terwijl elke suri maar al te graag in Holland studeert, zelf de zoon van kleuterjuf Jenny zit in holland. Die NDP bende houdt het volk voor de gek ondergronds is er sprake van intimidatie en angstzaaien. Typisch voor een duistere en ontransparante regime van DDB bende.

  Dus inkomsten staat gaan achteruit investeerders haken af, land wordt uitverkocht voor een paar computers, megabeloften van de moordenaar zijn megabedrog, NDP bende verrijkt zichzelf.


  Maak melding

 55. aboikoni

  Ik durf bijna te wedden dat het niet gaat om geweldige Dell, Acer of Compaq laptops en computers. Kan iemand me dat vertellen? Is een kwestie van tijd voordat er ook Chinees word gegeven op school.
  —————————————–
  Ondankbaar schepsel!
  Een gegeven paard kijk je toch niet in de bek?
  Nu heb je geen ene moer? Waarom koop jij ze niet zeluuuuffff?


  Maak melding

 56. henk mollenaar

  ik heb liever mijn eigen volk voor de klas staan.
  wat gaan die stagiare aan de surinaamse jongeren kunnen leren.
  gaan zij aan die jongeren hun ideologie leren hoe zij als jeugd in het surinaamse leven moeten denken,leven,of over hun cultuur leren.
  daar trap ik niet in,jij wil jou NL racistische verdeel en heers gedachte overbrengen,dat word ook massa beinvloeding of massa hypnose genoemd.

  ik weet dat de waarheid bij jou en soortgelijke hard is aangekomen.
  jullie hoeven niet te komen om het surinaamse jeugd met jullie ziekelijk gedachte van zogenaamde goede onderwijs te besmetten.
  wij zijn onafhankelijk ook wat educatie betreft,daar hebben wij jullie niet voor nodig,”wij weten waar het op uit gaat lopen,”die mentale en geestelijke slaven instelling van jullie hebben wij niet nodig.

  zeg nu maar wat jij wil.


  Maak melding

 57. dre

  weet jij wel wat aanpakken is,want ik begrijp niet wat jij bedoel.
  als jij commentaar wil leveren,dan moet jij dat inhoudelijk doen,begrijp jij het niet,”lees dan om te begrijpen,en als jij dat niet kan,dan heb jij een probleem met jou zelf.

  en wie ik ben is voor jou een vraag en zal ook zo blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.