maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChinees Nieuwjaar vrije dag in Suriname

Chinees Nieuwjaar vrije dag in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jan – Chinees Nieuwjaar is een nationale vrije dag. Dit besluit heeft de ministerraad genomen. Chinese sociale verenigingen hadden minister Soewarto Moestadjo formeel om het besluit gevraagd. Moestadja vindt het terecht dat eenmalig, dus alleen voor dit jaar, de laatste dag van januari wordt ‘toegekend.’

Het bedrijfsleven is weliswaar minder gelukkig als er ‘weer’ eens een nationale vrije dag wordt gegeven. Door de culturele en religieuze verscheidenheid van de samenleving is het land al ‘gezegend’ met een reeks vrije dagen. Volgens werkgeversorganisaties is het haast niet te doen met al die dagen waarop het loon doorbetaald moet worden. Maar daar wordt geen dienst voor geleverd. Voorstanders vinden dat juist wel rekening gehouden moet worden met de aard van de samenleving.

Een samenleving waar hetzelfde bedrijfsleven zijn wortels aan ontleend en waar het in groeit en bloeit. Volgens de regering is de aanvraag van de Chinese groep goed overwogen. “Want het gaat om het tentoonstellen van iets wat die bepaalde groep viert, waarbij anderen ook mee kunnen doen. En waarbij de diversiteit en eendracht van onze gemeenschap ook verder ontwikkeld worden”, zegt Moestadja tegenover de Times of Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Wat een goedkoop lul verhaal van deze klapper javaan. ze moeten durven om nee te zeggen , dan zit suriname helemaal in het verval . surinamers gaan elkaar afmaken om aan hun eten drinken te komen , op dit moment wordt su gevoedt door die troep uit china.


  Maak melding
 2. Goed zo, maar dan eens in 5 jaar. Onze Surinaamse burgers van chinese afkomst hebben ook veel aan Suriname te danken. Niemand verlaat zijn land zomaar. God zij met je Suriname.


  Maak melding
 3. Ik wil maar 1 vrije dag en dat is de dag waarop het Su volk deze DiDiBrie en Co van zijn troon zal stoten. Deze dag zal voor mij een echte NATIONALE VRIJE DAG mogen zijn.
  Hopelijk in de nacht van 23 op 24 febr 2014. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding
 4. Regeren is vooruit zien! Dat kenmerkt deze regering in geen geval. De ene na de andere vrije dag wordt vergeven. Ik ben benieuwd welke visie deze regering op na houdt over nationale vrije dagen. Dit kan toch zo niet langer, behalve het tegengaan van een nationale identiteit, lijdt het bedrijfsleven hierdoor ook ernstige schade.


  Maak melding
 5. Misschien wordt van hieruit alles in SU. door deze Chinezen gefinancieerd via hun vertakkingen (stromannen).

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2014/1/Chinese-rijken-willen-openheid-maar-niet-over-hun-eigen-geld-1449733W/

  Want in CHINA mag nimmer de WAARHEID worden geschreven of gesproken.

  Het wordt dan tijd om heel snel te gaan onderzoeken, waar DADA & CO. het geld van SU. hebben ondergebracht in het buitenland en wie eventueel de (gemachtigden) zijn.


  Maak melding
 6. baja we blijven aan de gang. nog even en er zijn meer vrije dagen dan werkdagen. toch even erop letten: alle chinezen winkels zijn die dag open. als het niet de voordeur is dan de achterdeur.


  Maak melding
 7. Regering compleet doorgeschoten met feestdagenbeleid. Gaat nergens heen op deze manier. Elke flutfeest wordt nationaal. Gewoon een dag van de immigratie dan mogen de chinezen samen met de andere groepen vieren.


  Maak melding
 8. haha in nickerie heb je een koning. Er is ook een koning van marowijne die zijn domein niet kan betreden. Is de koning van marowijne soms ook ziek? Maar ook op waterkant. net schijnt er een minnetjes koning te zijn mie dow-dow hahahahahaaa woei. Ik wens de gehele Su gemeen(schap) een feestelijke drakendag en in het bijzonder de chinezen. Oduuuu.
  Glenny met of zonder min-plus mie e go doro.


  Maak melding
 9. Jammer weer een feestdag erbij, weer een groep die gepleasd moet worden. De ondernemers/ bedrijven worden op deze manier helemaal kapotgemaakt, alle feestdagen moeten dubbel betaald worden, gaat meneer Bouterse nu eens ophouden met zijn populistische handelingen,hij kan beter de zaken aanpakken die hij al jaren beloofd, ja er zit natuurlijk weer een verkiezing aan te komen? Waarom niet 1 Surinamedag voor alle bevolkingsgroepen samen, we zijn toch allemaal Surinamers.


  Maak melding
 10. Jammer weer een feestdag erbij, weer een groep die gepleasd moet worden. 1 dag voor alle Surinamers is voldoende.De ondernemers/ bedrijven hebben het al zwaar, zij moeten de feestdagen toeslag betalen.Meneer Bouterse moet eens ophouden met zijn populistische handelingen,hij kan beter de zaken aanpakken die hij al jaren beloofd, maar ja er zit natuurlijk weer een verkiezing aan te komen?


  Maak melding
 11. Dus nu moet ik mijn Surinaamse (Sranan) Kalender wederom gaan aanpassen.

  In China had je de bende van 4.
  Nu heb je in SU. de bende van 3 aangevuld met wat (rare) adviseurs w.o. een Herrenberg.

  Maar als ik naar de foto kijk, lijken die gasten wel op CHINESE TRAVESTIETEN.

  Dus Min. Soewarto Moestadjo heeft in deze wel een beetje gelijk hoor.

  “Want het gaat om het tentoonstellen van iets wat die bepaalde groep viert, waarbij anderen ook mee kunnen doen. En waarbij de (diversiteit) en (eendracht) van onze gemeenschap ook verder ontwikkeld worden”, zegt Moestadja.

  Dus mijn Switi Gudu (sra-JUDESKA) maakt op vrijdag 31/01/2014 een heel goede kans om als winnaar uit de bus te komen.
  Want hij is ook (divers)!
  Wat zal onze (pero) de super CASAVETELER bijzonder blij mee zijn.


  Maak melding
 12. Hardwerken wordt rijkelijk beloond.Chinezen zijn bekend om hun werkmentaliteit.Ik gun hun een vrije dag te kunnen feesten en de familie bezoeken.Als het aan hun lag zijn de toko’s 24 u per dag open.Jullie creolen/javanen/hindustanen neem het attitude van chin.over.surinemrs zijn wereld beroemd on hun luiheid.


  Maak melding
 13. CHINESE HOROSCOOP 2014

  Over twee dagen is het in China uiteindelijk ook nieuwjaar.
  En op 31/01/2014 is het een Nationale Vrije Dag in Suriname.

  Op 31 januari begint namelijk het Chinese nieuwjaar, dat loopt van 31-1- 2014 t/m 18-2 – 2015.
  En dat is dus het jaar van het paard.
  De energie van het Paard is: vriendelijk, energiek, extravert, communicatief, wilskrachtig, intolerant, snel verveeld, snel afgeleid, indiscreet, ijverig, ambitieus, charmant, geliefd, koppig en een tikkeltje egocentrisch.

  En in Suriname is 2014 het jaar van de “EZELS”

  Ezels hebben een schofthoogte tussen 95 en 140 cm.
  Ze hebben lange oren, een pluim aan het eind van de staart, en een groot uithoudingsvermogen.

  Maar de “EZELS” van DADA & CO. zijn bijzonder.

  En de rest mag een (ieder) verder invullen.
  ZIE DADA & CO!


  Maak melding
 14. Weer een vrije dag,wordt er wel gewerkt in Su ?
  Straks komt Dino met een paar Amerikanen, dan wordt er een Amerikaanse vrije dag voor gegeven !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES