Nieuwbouw voor door brand dakloze families

54
Archieffoto van (jeugd)Brandweer in Suriname

PARAMARIBO, 12 jan – Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft nieuw onderdak beloofd voor negen gezinnen. De gezinnen met jonge kinderen werden in een klap dakloos bij een brand in een zogenaamd appartementencomplex.

Het betrof een blok van vijf woningen in de wijk Wintiwai, in het zuiden van Paramaribo. Volgens de brandweer is er vermoedelijk sprake van kortsluiting. Tegen de regels in waren alle vijf huizen op de zelfde stroomvoorziening aangesloten. Het onderzoek duurt nog voort. De gezinnen raakten vrijwel al hun bezittingen kwijt. Intussen is tijdens een spontane inzameling een grote partij kleren, schoeisel en ander materiaal bijeengebracht voor de slachtoffers.

De meesten zijn voorlopig ondergebracht bij familie en kennissen. Parmessar bezocht de plek des onheil en toonde zich onder de indruk. Hij gaf personeel van Openbare Werken de opdracht om het puin zo snel mogelijk op te ruimen. De bouw van het nieuwe onderkomen moet ook de komende dagen plaatsvinden. Parmessar verwacht binnen ongeveer een week de nieuwbouw te kunnen afleveren.

Bekijk ook:

54 REACTIES

 1. Zo hoort het! Een goede huisvader behoort zijn verantwoordelijkheid te nemen voor zijn gezin. Niets meer en niets minder. Er lopen nog te veel mannen achter hun lullen aan, de gevolgen van hun handelen overlatend aan anderen. Kaaimannen zijn het!


  Maak melding

 2. prima actie van Parmessar en een super initiatief van die mevrouw de Bruin maar…..

  jij bent een rund als je met elektriciteit stunt!

  laat dit gezegd zijn!


  Maak melding

 3. Zo moet het en niet anders!Een overheid die taken en verantwoordelijkheden bepaalde taken calamiteiten delegeert aan de verantwoordelijke minister. De overheid zal ook druk moeten uitoefenen op de verantwoordelijken van de Energie Bedrijven Suriname. Het kan en mag niet dat de huizen zijn aangesloten op dezelfde energiepunt of stroomvoorziening.Door de toenemende welvaart van de mensen( omdat mensen kunnen meer elektrische huishoudelijke apparaten kopen)krijg je een overbelasting van dat energiepunt.De gevolgen zijn oververhitting, kortsluiting,en brand.Ik vermoed dat er meer huizen in Suriname op dezelfde energiepunt binnen het wooncomplex zijn aangesloten.Ik vermoed dat meerdere huishoudens in Suriname op dezelfde manier van energie worden voorzien.Een gevaarlijke situatie die de overheid voor veel onnodige kosten kan plaatsen.


  Maak melding

 4. Een nieuw appartementencomplex binnen een week bouwen en opleveren? Meneer weet of niks van bouwen, of Suriname heeft binnenkort haar eerste ingestorte gebouw ramp.


  Maak melding

 5. Aha en toch wacht maar er komt negatief antwoord bet your live de eerste is SURIBOY die in NL woont en nog nooit 1 keer in SU is geweest hahahaaaaaa


  Maak melding

 6. @RobG
  Heel realistische benadering. Ik vindt het raar dat je hier voor minnen scoort.
  Het geeft voor mij aan dat men niet kijkt naar wat er geschreven wordt maar wie schrijft. Dat is storend.

  Mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid. Helaas besteed men wel aan apparatuur maar niet in de aansluiting en veilige bekabeling. Helaas is er ook onvoldoende supervisie van uit EBS om de veiligheid te bewaken.

  RobG. Mijn dilemma is dat er te veel mensen een mening hebben en denken het beste te doen zonder het geheel te overzien. Zie 4 of 5 huizen en 8 of 9 gezinnen die gbruik maken van 1 aansluiting.

  Spierballen taal krijgt de aandacht. Parmessar een van de betere ministers die vanuit een chaos en weinig middelen nig iets realiseert doet nu een irreële uitspraak over een week zijn er nieuwe woningen (9 appartementen gelukkig is het eigendom grond).
  Wat je zegt moet je na kunnen kommen. In 1 week 9 appartementen te bouwen in Suriname is Waanzin echter volgende week hoor je hier niets meer over.
  Hoeveel fouten gaan er gemaakt worden als men nu zonder plan gaat bouwen.

  RobG de actuele realiteit is dat zodra men iets gezegd heeft men ook denkt dat het gebeurd is.


  Maak melding

 7. Is de eigenaar niet verantwoordelijk voor misstanden wat de electriteitsvoorziening betreft ? Of is het nu de EBS ?
  Was men daar niet tot last van de buren ? Burengerucht…harde muziek…ander lawaai ? De beelden op de tv zeggen een heleboel.


  Maak melding

 8. Ja, mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid, maar dat wordt vernietigd door een NDPoverheid die via Mw Amafo burgers aanspoort om zoveel mogelijk On- en Minvermogenkarta te komen afhalen bij haar departement, ze liggen klaar zegt deze wijsneus !

  Creer als overheid echte arbeidsplaatsen via bedrijfsactiviteiten/economische bedrijvigheid, de rest is geouwehoer !!

  Geef mensen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid via echte banen, stop de Begi-Begi-staat !


  Maak melding

 9. Het is de hoogste tijd dat nutsbedrijven recherché diensten gaan instellen om primair allerlei onveilige situaties aan het licht te brengen en daarnaast ook stropers bloot te leggen.


  Maak melding

 10. @RobG, als je naar radio apintie luister kan ik jou nu vertellen dat EBS regelmatig instructie en informatie geeft over het feit dat mensen illegaal stroom af tappen. Ook worden mensen opgeroepen om zich te melden die van stroom willen voorzien.
  Mensen die schulden bij de EBS hebben worden zelfs opgeroepen om een regeling te treffen als zij het gehele bedrag niet in een keer kunnen betalen, dit om te voorkomen dat het naar de deurwaarder gaat.

  In Suriname gaat men anders om voor het aanleggen van energie. Begrijpelijk, omdat dit alles ook geld kost dus kan het niet anders.

  Ik hoop dat anderen hiervan zullen leren.


  Maak melding

 11. Het staat vast dat deze mensen een helpende hand geboden moet worden. Wel krijg ik het gevoel dat er om de een of andere reden sprake is van een verdachte vorm van HAAST . Vraag mij niet waarom ?

  29 juli 2013. De Rode Haan bestormt het kindertehuis Nos Kasita en het resultaat is bekend. 81 kinderen worden dakloos. De minister van OW had ook het één en ander beloofd. We zijn nu 6 maanden verder. Op 13 oktober 2013 verklaart ” pródo misie Amafo” dat er reeds GROND door de OVERHEID beschikbaar is gesteld en dat het wachten is op de EERSTE STEENLEGGING.

  Op Waterkant.net ( woensdag 31 juli 2013 ) staat dat de regering SRD 300.000 vrij maakt voor een nieuw tehuis.

  Dus beide primaire zaken ( grong en geld ) zijn beschikbaar maar waar blijft dan het STARTSEIN ????? Zijn de BOUWVAKKERS uit China of de Fillippijnen nog niet gearriveerd ?

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig söndag !


  Maak melding

 12. Zo hoort het dus niet.

  Als je je huis niet verzekert tegen brand en je tapt illegaal stroom af ben je dom en fout bezig.

  Maar in Suriname loont het om je niet aan regels, wet en goed fatsoen te houden.

  Als morgen mij in Suriname een idioot zonder verzekering en rijbewijs mijn auto total loss rijd en mij het ziekenhuis, wie vergoedt dan mijn schade….

  Binnenkort steekt iedereen zijn huis in brand en verwacht dan van de regering een nieuwbouw woning.

  Let op mijn woorden want zo werkt het in SU

  Weet je nog die moeder die beviel voor de deur van de minister van justitie en hij bood aan om een jaar lang de baby financieel te ondersteunen>?

  De volgende week ‘beviel’ er weer een vrouw voor zijn deur en vroeg om ondersteuning.


  Maak melding

 13. Dit is hoe je het ook noemen wilt een ongegeneerde vorm van een verkiezing stunt. En dat de huizen binnen een week opgeleverd gaan worden, dat moet nog afgewacht worden. Wel zeg ik dat gezien de opmerking van hoe de stroomvoorziening en aansluiting plaats gevonden heeft. Is er zeer zeker illegale aansluiting geweest gezien de onprofessionele aansluiting met de vele bedradingen op één aansluiting. En inplaats van diegene op te sporen die voor deze voor buurt een gevaarlijke situatie hebben gezorgd, gaat men over tot de orde van de dag. Ik ben niet tegen de hulp voor die mensen en de “kinderen” die hierdoor getroffen zijn, je kan ze gewoon niet in de kou laten. Het gaat om dat deze situatie voorkomen had kunnen worden, door de wetgever. Zo zie je dat criminaliteit ook nog beloont wordt vandaag de dag in Suriname. De één mag stelen terwijl de andere keihard voor moet werken, wat een ongelijkheid is deze vorm van een land leiden of je kan ook zeggen een land laten lijden.


  Maak melding

 14. …en wat denkt Parmnessar dat de bouw van deze woningen en de onkosten gepaard gaande hiervoor uit zijn zak zal komen?!NEEN WIJ DE BELASTINGBETALERS VAN SURINAME GAAN HET FINANCIEREN!!!!
  Dank je wel belastingbetalende deel ban surinamewrs!!!!!


  Maak melding

 15. @ray,volgens mij zijn het pakket woningen.
  Als ze niet lui zijn ja staan ze binnen een week.
  En het zijn er negen stuks.
  JaJa de onderhandelingen vnden al plaats,belastingbetalers lijden er onder.
  Arbeidsloon.
  We weten toch wel dat dit niet binnen een week lukt.


  Maak melding

 16. Forumers, Reageerders, Odi odi.

  Wat een RAMP zeg!
  Maar volgens (berichten) via de media, hebben deze (slachtoffers) veel hulp gekregen vanuit de burgerij.

  En nu wordt er natuurlijk (politiek) mee bedreven.
  Terwijl er nog een onderzoek gaande is n.a.v. het ontstaan
  van de brand.
  Electra wordt (illegaal) afgetapt middels chinese kabels.
  Buren (ruzie) alsmede diverse aangifte bij de politie.

  En het navolgende artikel kwam in via (Gerelateerde berichten) tegen.

  SURINAAMS HULPFONDS VOOR DAKLOZE GEZINNEN.
  Maandag 21 mei 2012

  PARAMARIBO, 21 mei 2012 – Suriname beschikt binnenkort over een noodhulpfonds.

  Volgens minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, betreft het ruim vijf en veertig miljoen dollar (ongeveer tien miljoen eruo).

  Gezinnen die plotseling dakloos zijn geworden, mogen trekken uit het fonds. De steun is per gezin beschikbaar voor een beperkte periode.

  Dus dan is er nog steeds voldoende (duku) in het FONDS.
  Of is dat plotseling ook al verdwenen?


  Maak melding

 17. @ RobG.

  Wat je beweerd of denkt klopt niet,ieder huis behoort een eigen meterkast te hebben, dat is zo geweest en zal ook zo blijven.De EBS komt met een voedingskabel naar een bepaald punt van het gebouw en van daar uit wordt het weer verdeeld in groepen.Ik weet niet precies hoe groot die huizen waren,maar ik vermoed ieder huis zo rond vier groepen van i6 ampére elk groep. Dus in zijn totaliteit 80
  ampére,in zijn totaliteit.5×16 ampére (110/220 volt.
  Waar de lijn binnen komt is vaak gezekerd met 50 t/m 100 ampére,ik weet welke Malafiede electro bedrijf deze installatie heeft aangelegd,Electrische installatie”s wordt voordat hij in dienst wordt gesteld door de EBS gekeurd. Dus bij deze is jouw visie helemaal mis !

  @Ira.

  Ira je hebt het helemaal mis,overal ter wereld wordt de installatie binnehuis het zelfde uitgevoerd, opbouw of inbouw.Bruine draad is phase blauwe draad is 0 of neutraal,en de geel groene dient als aarddraad allemaal, 2,5 kwadraad uitgezonderd de ene zwarte draad van 1.5 kwadraad, dat is de schakeldraad van je schakelaar naar je lichtpunt!!!!!! Ik wat je bedoeld,in Sommige Landen zoals Oostenrijk en Italie Spanje, kijkt men niet zo nauw wat het aanleg betreft.Maar volgens de EU regelment(normen) zijn ze nu aan het herstellen.Ik heb jaren als electricien gewerkt in Su, en voordat ik hier in Ptata kwam, ook jaren gewerkt bij Suralco ook als electricien.


  Maak melding

 18. het is toch niet de bewoners hun schuld dat de regering wat voor ze wilt doen.
  de regering doet al niet veel dus als ze dan een keer wat doen voor het volk dan moet er niet gezeurd worden.


  Maak melding

 19. Hee Dada, waar blijft mijn huiz mang. Ymp wacht al 3 jaar op die osso. Als die koelie van een Parmessar toch sinterklaas gaat spelen laat hem dan een osso voor mij maken.


  Maak melding

 20. Typisch een Surinaamse K gewoonte,dat deze mensen hun huis en raad zijn kwijt geraakt intresseert het geen hond.
  Hoe zouden deze mensen zoals;
  Delano,Krimpalanie Kolibri en Jurgen deze noodlot zelf hebben ondergaan, reageren als ze niet geholpen zouden na de brand? jaloesoe mang na kirie man,ik ben heel blij dat deze
  mensen (geholpen)worden! Nou is de MINISTER toevallig een Hindoestaan,weer niet goed ai baja jullie hebben geen Ka te doen, dan alléén te Lullen!


  Maak melding

 21. Als er geen (brand) is, dan gaat het om (woning) aan de Theodorusstraat te Van Dijk door Wind omver geblazen.
  (Zie Apinti/TV in de Branding)
  Deze (grappenmaker) wenst ook een gratis woning met zijn (boedel) geschiedenis.
  Ik dacht eerst dat het onze (pero) was.

  En vandaag wederom een (bericht) over een omvallende (boom) in Meerzorg in het distr. Commewijne.

  Boom op woning zorgt voor paniek in Meerzorg.
  12 Jan. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken krijgt het bijzonder druk.

  @Delano: Ik denk dat (Schijndood SOMO) nu flink zal worden aangepakt door DADA & CO. via Min. Parmessar van OW.
  Ook in het distr. Commewijne.

  Alleen hebben wij nog niets vernomen over hulp via
  ”pródo misie Amafo”.
  Ik heb het vermoeden, dat de (slachtoffers) geen aanhangers zijn van ABOP.


  Maak melding

 22. Waarom moet de overheid de kosten van nieuwbouw dragen de mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het huis waar wonen, niet de overheid . kan toch niet zo zíjn alle huizen die in brand wordt gevlogen ,moet de overheid huis neer zetten dan is Suriname binnen een paar manden failliet’dan gaat iedereen proberen een nieuwe huis. Niet doen mensen moet inzien dat hij , zij verantwoordelijk zijn


  Maak melding

 23. Goede actie van Parmessar, wel opportunistisch maar ja, de gezinnen zijn geholpen. Heeft meer gedaan dan die boef Abrahams. Maar graag hetzelfde beleid en voortvarendheid in Saramacca, Commewijne, Marowijne, Nickerie etc. Recht voor een recht voor allen.


  Maak melding

 24. @ Boegroe: Ik ben geboren en getogen in Suriname, s’ Lands Hospitaal en woonde eerst in Par’bo voordat we verhuisden naar Para.. Dus ik kan zeggen wat ik wil. Je moet je bek houden.

  En nee ik woon niet meer in Su, ook niet in NL. Zijn beide twee verrotte landen, om andere reden dat wel. Su zit vol hersenlozen zoals jij, die ook de macht hebben, en NL heeft teveel mensen die zich superieur voelen.


  Maak melding

 25. Was het deselfde huis dat de regeering hat gekogt foor de bewooners omdat het ielegaal was bewoont? Wientie waai, lantie paai is tog wel waar, no?


  Maak melding

 26. Ik vind het maar een vreemde situatie, 8 huizen afgebrand, ruzie met buren die gedreigd hadden de boel in de fik te steken, prompt gebeurt het, onverantwoorde stroom aansluitingen, ”appartementen complex” huh nee gewoon een klein erfje met 8 houten huisjes hoor … ”appartementen cmplex” ‘LOL’, geen brandverzekering wel 8 nieuwe huizen…. aparte doch vreemde situatie…. die woningpakkethuizen staan er wel binnen een week dat geloof ik wel. Weetje hoe luxe de wooncontainers zijn tegenwoordig ? Dus woningen zet je zo eer, alles is beter dan die houten plankjes die huisjes moesten voorstellen.

  Ik weet echt niet wat ik ervan denken moet…. ik gun die mensen alles daar gaat het niet om, maar het blijft maar een vreemde situatie.


  Maak melding

 27. ff iets anders dit stukje vind ik dan toch wel hartverwarmend : ”Intussen is tijdens een spontane inzameling een grote partij kleren, schoeisel en ander materiaal bijeengebracht voor de slachtoffers. ”

  Mij was het idd opgevallen dat alle slachtoffers bijzonder goed gekleed waren van top tot teen ondanks dat ze alles kwijt zijn. Ik weet niet waarom maar ik heb er een gek gevoel bij.


  Maak melding

 28. Gabrassky jij hebt ka ij hoofd, dat die mensfn geholpen worden prima masr hoe jan jd een huis bouwen in een week! Kan jij dat ? Dit is ern politieke stunt voorcde volgende verkiezingen en wie trapt daarin, domme sukkels als jij!


  Maak melding

 29. Bij mijn opleiding heb ik geleerd dat: “in de brand ook uit de brand moet zijn”. Anders gezegd als er iets verschrikkelijks is gebeurd moet je natuurlijk huilen, maar daarna moet je lachen. Hoe kan je dit verwezenlijken? Juist ja, door je goed te verzekeren.
  Dit is zo simpel als wat. Toch kan ik in Nederland zelf mijn Surinaamse klanten niet overtuigen dat zij zich adequaat moeten verzekeren. Mijn woorden lijken aan dovenmansoren gezegd.
  Misschien moet ik stoppen om mensen goede adviezen te geven daar ik geen zin meer heb om nog langer een roepende in de woestijn te zijn. Zeker is dat als je een mooie dag voor een Surinamer wil verpesten, jij moet praten over doodgaan, belastingen en verzekeringen. Succes gegarandeerd.


  Maak melding

 30. Hulp voor mensen in nood begrijpelijk, maar waarom geen BELEID ?

  Wij van de Daklozenbond EISEN een huis voor al onze DUIZENDEN leden ! Waarom krijgen wij geen hulp ? Of moeten wij eerst lid worden van de NDP ?

  PS : Zie bereidverklaringbeleid, ALLEEN NDPers krijgen bereidverklaring op een NDP-bijeenkomst met Releyveld, de NEUTRALE overheid bestaat niet meer !
  Surinam zit geruisloos in het CUBA-CHAVEZ-model !


  Maak melding

 31. @(G)raas barki,

  Maak je maar geen zorgen over mijn situatie.
  Dat zo een ramp mij kan overkomen kan ik idd niet uitsluiten.
  Echter, zo’n voorval als gevolg van frauduleus handelen (het illegaal aftappen van elektriciteit) acht ik bij mij volstrekt uitgesloten.
  In dat geval zal mijn verzekeringsmaatschappij absoluut niet tot uitkeren van het schadebedrag over gaan; hoe goed dan ook mijn opstal- en inboedelverzekering mag zijn.

  “jaloesoe mang na kirie man”
  Jaloers???? Waarop????
  Op de zogenaamde bereidwilligheid van een paar politieke nitwits die in het kader van de aanstaande verkiezingen een slaatje hieruit proberen te slaan?
  Teki yu ai luku hoeveel van dit soort voorvalletjes zich tot de datum van de verkiezingen zullen voordoen. En dan wil ik zien in hoeverre die abannies nog bereid zijn de helpende hand te bieden.

  Voornoemde topic is typisch een voorbeeld van: In de brand, uit de brand.

  Dus @(G)raas barki, de inhoud van jouw posting vind ik maar stroperig en sentimenteel.
  Don’t worry nanga mi libi; mi libi seti bun.


  Maak melding

 32. @ Krimpalani.

  Jaloesoe man na kiri mang is niet persoonlijk aan jouw bedoeld,dat is bij ons in Sranang een gezegde!
  Ben blij dat jij je schaapjes op het droge hebt,dat is helaas niet voor iederéén weg gelegd.Any how ik vind het zielig voor een ieder die zijn /haar huis kwijt raakt,wat je van mij posting vindt doet het mij niets !Want tenslotte heb je ook je eigen mening,en dat was van mij.
  Ik respecteer een ieder zijn /haar mening, we leven tensotte in een Democratische Wereld, en vrij van menings uiting. Oké a tan so, odi odi.


  Maak melding

 33. @ Kolibri.

  Nee Kolibri; ik heb geen K op mijn hoofd,mensen die geen respect hebben voor een ander, schrijven alleen zulke dingen. Krimpalanie heeft ook op mijn posting gereageerd
  maar dan wel anders,(beter opgeleid misschien? )
  Kolibri; no spang, ik ben niet boos op jouw posting;ook dat is jouw mening zoals mijn wijlen Pa zegt,ieder vogel zingt zoals ie gebekt is !


  Maak melding

 34. @Grasbarki,
  Ofschoon het mijn stelling t.a.v. van voornoemde topic niet wegneemt, moet ik bekennen dat ik jouw manier van discussiëren zeer prijzenswaardig vind; zeg maar volgens de gentle(wo)man principes. Veel mede-forum’ers zouden aan jou een voorbeeld kunnen nemen.

  Ik heb mijn stelling geenszins de indruk willen wekken een onbarmhartige kouwe kikker te zijn; ik ben ook een gevoelsmens. Ik lever ook graag mijn bijdrage aan de bevordering van het wel en wee van mensen die het minder hebben danwel die als gevolg van onvoorziene omstandigheden in hopeloze toestand zijn terechtgekomen (i.e. watersnoodramp Surinaams binnenland en onlangs Filipijnen).
  Edoch, ik erger me groen en geel aan die individuen (koeparies) die misbruik maken van genoemde trieste situaties, puur uit oogpunt van politiek gewin.

  Dus @Grasbarki, don’t take it so hard.
  Blessy day.


  Maak melding

 35. @Krimpalani.

  Er zijn altijd mensen die misbruikt maken van andermans leed.En dat stuit tegen mijn opvoeding en menselijkheid,mensen uitlachen etc etc is niet mijn aard.
  Zoals je weet zijn onze vingers niet even lang,en sommige mensen hebben ook een kort lontje! Ik ben een man van principe,mijn vrienden zeggen altijd als iederéén zoals jij zou denken, was er nooit ruzie op deze wereld.
  Maar ik kan ook keihard zijn indien nodig,maar ben vaak Humanistisch ingesteld.” Papie/Mamie a libie satu ”
  Tang boeng.


  Maak melding

 36. dati na a tori

  gelijk stappen ondernemen voor mensen die in hoge nood verkeren,pettje af.
  wel is het dat die een tak verbindingen van woningen,al meerdan 20 jaren door leveranciers gehandhaaft worden,dat brengt oververhitting op korte of lange termijn.
  dus is het wel nodig om die woningen op een ander en veilig manier aan te sluiten,door de leverancier.


  Maak melding

 37. Probleem de no,ik begrijp dat de bouwsels gehuurd waren.
  De eigenaar is nu in onderhandeling met O.W.
  Dus in principe wordt niet voor de slachtoffers gebouwd,maar voor de verhuurder.
  Wordt spannend?


  Maak melding

 38. @JOJO, @IRA, @GRASBARKI, ik sta heel sympathiek tegenover mensen die een intelligente kijk hebben op de dynamische en positieve ontwikkelingen in Suriname.Ik geef ook toe dat er naast successen ook schoonheidsfoutjes in deze ontwikkeling voorkomen.

  Het is alleen jammer dat de publieke overheidsorganisaties, zoals de nutsbedrijven in onvoldoende mate rekening houden met de volume groei in de samenleving.Het gebrek aan kader kan hieraan ten grondslag liggen.Er moet voldoende kennis aanwezig zijn, om in een breder kader de dynamische ontwikkelingen in het land te kunnen monitoren.

  De aanwassende bevolking en de toenemende welvaart vragen om uitbreiding van de nutsvoorzieningen zoals het drinkwater,de elektriciteit, de vuilophaal,de afwatering, het onderwijs,de ziekenhuizen,de infrastructuur,enz.

  Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat mensen in Suriname fors moeten betalen voor het aanleggen van een stroomkabel het elektriciteitsnet naar hun woning.Dit kan de reden zijn dat minder draagkrachtige mensen aan deze wurggreep willen ontkomen en overgaan tot het aanleggen van illegale verbindingen.


  Maak melding

 39. Deze actie van de minister is aanmoedigen om meer brand te stichten als deze actie slaag, dan krijg Suriname een golf van brand stichtingen, wat een domme actie hij krijg toch dank voor stang.


  Maak melding

 40. Dit is helaas de teneur in Suriname. Slecht gedrag wordt heel goed beloond. Hiermee stimuleer je de eigen verantwoordelijkheid niet. Mensen zullen zich niet meer verzekeren, want wintie wai, lanti pai


  Maak melding

 41. Het zijn alweer de wijsneuzen met hun krabbenmentaliteit.
  Papegaaien alles na zoals belastingcenten teveel kinderen en criminaliteit .
  Jaloezie is ook een slechte eigenschap.
  Bouw die huizen voor die mensen op neutraal terrein.


  Maak melding

 42. Hulp voor de getroffenen is altijd op zijn plaats. Complimenten aan de gulle gevers. Maar waarom moet OW een nieuw pand opzetten. De enige die daar belang bij heeft is de huisbaas (die overigens huur ontving).


  Maak melding

 43. @ Elsie

  Leer mensen eigen verantwoordelijkheid te nemen voor hun leven !

  On- en minvermogen beleid van Amafo moet verdwijnen !

  Geef mensen in nood NOODHULP !

  Dji sma wroko ! STOP kweki lesisma !

  Het aantal daklozen in Sranang is groot, recht voor een recht voor ALLEN !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.