Regering Suriname verlangt meer oliedollars

8

PARAMARIBO, 11 jan – De regering wil meer overhouden aan de productie van aardolie. Volgens de ware Tijd heeft Staatsolie al de opdracht gekregen de productie op te voeren. Voor het eerst in jaren zal dan ook meer naar boven gepompt, zo’n vijfhonderd vaten per dag. Het is ook wat het bedrijf aan kan.

Binnenkort worden dus zeventienduizend in plaats van zestien en een half duizend vaten per dag gewonnen. Meer zit er voorlopig niet in. “Sommige mensen denken dat het gewoon een kwestie is van een kraan open draaien of de pompen zwaarder laten werken. Maar om de productie op te voeren met duizend barrels, moet een aantal oliebronnen worden geboord, pijpleidingen worden aangelegd en de verwerkingscapaciteit worden uitgebreid.

Er is heel veel dat eraan vooraf gaat”, zegt Waaldijk. Bovendien kan een te snelle productiestijging leiden tot beschadiging van bronnen.


8 REACTIES

 1. Maar om de productie op te voeren met duizend barrels, moet een aantal oliebronnen worden geboord, pijpleidingen worden aangelegd en de verwerkingscapaciteit worden uitgebreid

  Conclusie:
  Dit gaat geld kosten en is er weer een tekie njang voor één van de vrienden en een regeringslid/partij. Mark my words.


  Maak melding

 2. Wanneer zal Suriname eindelijk succesvol de ECHTE bron aanboren? Hopelijk gebeurd dit onder deze voortgezette regering, en kunnen we dan spreken van honderdduizenden vaten per dag.

  Veel succes!!


  Maak melding

 3. JA, zo werd er ook gesproken over de bruggen maar de zelfde die tegen waren maken nu het meest gebruik van en voor dat staatsolie bestond was het ook lachen maar nu het er staat vind men het goed nu bij uitbreiding weer gelul en straks wel van profiteren niks is goed voor de mens in de ogen van de SLANG maar ja de HERE had ons gewaarschuwd nu heeft de SLANG, kinderen en dus moet je extra voorzichtig zijn let vooral op als de slang de kleur oranje groen is rode ogen zeer giftig en sluw maar ook daar voor is er medicament maar voorkomen is beter dan genezen hahahaaaaaaaaaaaaaaaa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.