Suriname’s minister van Financiën: Andy Rusland

96

PARAMARIBO, 1 jan – Andy Rusland is benoemd tot de nieuwe minister van Financiën. Volgens mediaberichten heeft president Desiré Bouterse het besluit onlangs genomen. De ministerraad is inmiddels op de hoogte gesteld. Rusland staat bekend als praktisch bedrijfsleider en ambtenaar.

Ongetwijfeld is deze zeldzame combinatie meegenomen bij de besluitvorming. Andy is broer van Gregory Rusland, de voorzitter van de Nationale Partij Suriname, NPS. Beide zijn zoons van Harold Rusland, voormalig minister van onderwijs en de eerste voorzitter van ambtenarenvakcentrale CLO. Andy Rusland bezit een Master of Business Administration van de Columbia Southern University in de Verenigde Staten van Amerika.

Als ambtenaar in de jaren negentig was Rusland onder meer secretaris van president Jules Wijdenbosch, en tot voor kort raadsadviseur van president Desiré Bouterse. Hij is ondervoorzitter van de Surinamese American Chamber board en financieel directeur van HJ de Vries Group of Companies in Parmaribo. Zijn voorganger Adelien Wijnerman werd de laan uitgestuurd om onder meer ‘onduidelijkheid’ over de financiële huishouding van de staat.

96 REACTIES

 1. Ray klopt, er zijn HEEL VEEL NDP loyalisten in Suriname, VEEL MEER dan VHP loyalisten.

  De meerderheid van de Surinamers wil heel graag eenheid en ontwikkeling en zeker geen etnische gekonkel, snappie.


  Maak melding

 2. Aanvuling persbericht :

  Mevr Wijnerman is niet weggestuurd om onduidelijkheden.

  De handelaren-kliek rond Bouterse heeft Wijnerman doen struikelen.
  Deze boeven weigeren de juiste importheffingen te betalen en versluieren de woekerwinsten die zij op ALLE Sranangmans maken !!

  Ma neks no fout, w’e lee go moro fara !!!


  Maak melding

 3. Aah…een politieke benoeming en zet om Gregory verder te kreupelen..een zielige en doorzichtige poging.
  Oom Vene had toen gelijk…
  Advies aan Gregory….laat de dames maar naar voren komen.
  Je weet wel wie.


  Maak melding

 4. als blijkt na een 1/2 jaar dat ook deze niet deugd, da gaat DADA KHAN lenen bij de oppositie!

  ach wat,.. als hij zich suf leent bij China dan is ff kloppen bij gang-*ster*-Chan kleine moeite tog 🙂


  Maak melding

 5. @Sabidirie

  Het verbaast ons niet dat de ndp loyalisten groter is in getal dan de andere partij loyalisten die zij kennen.
  De ndp loyalisten zoals jij doen aan heldenverering en lopen met de gedachte dat bouta jullie overnight miljonair gaat maken. Hebben jullie je lesje dan nog niet geleerd met de arrestatie van dinootje,hahahaaaaaaa…. bouta is een niemendaaltje en zijn aanhang zijn niemendaaltjes ook..sort zoekt sort…de kapotte en hartbroken bouta is niet eens langs geweest bij de US ambassade om voor de vrijlating van zijn criminele zoontje te vechten zo ook zijn niemendaaltjes..baasje zwijgt en de volgelingen zwijgen ook.En o,ja,alle andere partijen nemen mensen in dienst die een diploma bezitten of 1 of ander titel dragen,maar bouta oh,je hoeft alleen maar een crimineel te zijn en je bent in dienst van bouta,diploma en ervaringloos is een vereiste bij de ndp.
  Jullie ,de aanhang van de ndp geloven in sprookjes en de rest van ons gelooft in de realiteit.


  Maak melding

 6. soer dat jij niet weet dat de etnische sentimenten door etnische partijen als vhp worden gespeeld, zal wel komen door je verstandelijke tekortkomingen. VHP is etnisch, NDP niet. VHP ontleent zijn recht aan het etnische, NDP NIET, snappie dombo.


  Maak melding

 7. @suriname

  Baja als jou en jou soort zich zal vereinigen staat geheel Suriname gewoon een RAMP te wachten.
  Nu,zonder die vereiniging van jou en jou soort maken jullie het aardig moeilijk voor de rest ,alsof dat niet genoeg zijn willen jullie je nog gaan vereinigen erbij?!


  Maak melding

 8. Ray het is 2014, ik ben benieuwd als je ook in dit jaar door zal gaan met je dom gelul.

  Nogmaals NDP loyalisten zijn in de meerderheid en dat zal zo blijven enkel en alleen omdat wij voor Eenheid en Duurzame Ontwikkeling gaan. Wat jij van wil maken met je zieke geest moet je zelf weten.


  Maak melding

 9. @Sabidirie

  Waarom jaagt je baasje de rijke hindostanen die de ndp financieel ondersteunen ,niet weg dan?!
  Dank zij deze groep van hebzuchtige ndp hindostanen bestaat jullie partij nog ,okay!!
  Het is geven en nemen ,zij geven bouta het geld om jullie volgelingen aan hem te binden als een staartje (njang,dringie en cadeautjes) en in ruil geeft bouta ze tien vergunningen voor zowel import als export,SOORT ZOEKT SOORT.


  Maak melding

 10. Sabidirie, Bouterse is een racist. Zijn speech bij de laatste NDP bijeenkomst was alles zeggend. Maar goed het was een speech van iemand die in paniek is. De VHP rekend met Bouterse wel af zo niet de bevolking nog voor de verkiezingen. Feit is het gaat slecht met Suriname. De consument gaat straks 4,7% op achteruit, staats reserves zijn fors gedaald zonder inkomsten tegenover en het IMF waarschuwd Su voor haar leningsdrift. Deze Rusland is een lakei van DDB. Hij zal best een goede bestuurder zijn maar ook hij moet bevelen opvolgen van het paarse politbureau.


  Maak melding

 11. ga zo door press de juiste man op de juiste tijd op de juiste plek ,neks no fout. DE NDP IS ER VOOR EEN IEDER ONGEACHT ETNISCHE AFKOMST.VHP OFWEL VERENIGDE HINDOESTAANSE PARIAS. TJAMAARS.


  Maak melding

 12. RAY
  jij bent de juiste voorbeeld van hoe het niet moet,’jij wil verdeeldheid onder het crioro bevolking,verdeeldheid zaaien,net als jou judas baasje snekie thoki.

  en daar zijn de meeste hindoes bang voor ,jullie grootse vrees is het samen bundelen van het crioro volk.

  daarom ondervinden wij in alles,tegenspraak en tegenwerking.


  Maak melding

 13. Ray

  Alle waarachtige Surinamers zijn welkom in de NDP, ook hindustanen, heb je het nogsteeds niet door. Mensen die alleen etnisch denken zijn niet welkom in de NDP die horen in de VHP.

  Ach koos jij geboren racistische hypocriet, hoe durf jij een Surinamer racist te noemen, dit zal wel door je overmatig drugsgebruik komen, jij ziet zaken niet meer helder. Zak door de wc pot, jij vuile racist.


  Maak melding

 14. Hoe gaat broer Gregory deze minister aanpakken? Ik hoorde hem nu al heel zalvend praten.Had de NPS maar naar Vene geluisterd.Ik denk dat de NPS aan betrouwbaarheid zal inboeten en dat het niet fraai uitziet voor deze partij.Bovendien zit de partij nog met de hibbie “Pigot”
  Waarom zit pa nog in het parlement?


  Maak melding

 15. @ Sabidirie

  Volgens jou is NDP niet-etnisch bezig, dat zie jij totaal verkeerd goed !

  NDP kent alleen NDP-rasgenoten, de rest van de bevolking behoort volgens Baas B tot het STAATSVIJANDENRAS !


  Maak melding

 16. Srafu, NDP heeft meer Hindustanen dan de VHP in de DNA hoe verklaar je dat?

  Ik wacht op je verklaring.

  Er zijn nou eenmaal Surinamers die je tot staatsvijanden kan verklaren, hun gedrag zegt toch ook alles, dit zijn die lui die de belangen van het buitenland behartigen. Waarom denk je dat VHP’ers heel vaak het woordje buitenland gebruiken, terwijl NDP’ers het altijd over Suriname en Surinamers hebben.

  Ook nu wacht ik op je verklaring


  Maak melding

 17. Sabidirie, zo kennen we je weer. Als je het niet onderbouwen ga je in het wilde weg maar schelden. Maar goed kennelijk heb ik een open zenuw geraakt. Jouw Bouterse is een reïncarnatie van Robert Mugabe. Ook zijn de-kolonisatie politiek heeft tot niets geleid.

  Want laten we nou eens eerlijk wel wezen, een curriculum vitae als die van Desi Delano Bouterse met woorden als ‘moordverdachte’, ’veroordeelde drugsdealer’, ‘couppleger’ , ‘te laf om in de rechtszaal te verschijnen’ etc. tegenover een curriculum vitae van Chandrikapersad Santokhi met woorden als ‘zero-tolerance’, ‘no nonsense beleid’, ‘ketenbenadering’, ‘vision 2030’, ‘beheersing criminaliteit’, ‘integriteit’, ‘moed en durf ‘ etc . dan is de keuze in 2015 al heel gauw gemaakt.

  Trouwens de paarse kamp is tot het bot verdeeld anders had Bouterse nooit gedreigd met royementen. Ook de paarse afd. In Saramacca had geweigerd om aanwezig te zijn bij de laatste speech van Bouterse. Anno 2013 pikken Surinamers het dictatoriale en racistische gedrag van Bouterse niet. Voor dit laatste zou de openbare ministerie een onderzoek moeten instellen.
  Ik ben voor een Suriname waar iedere bevolkingsgroep even veel rechten heeft. Helaas denkt racist Bouterse daar anders over. Deze malloot is geen haar beter dan Geert Wilders. Wat een smeerlap…


  Maak melding

 18. koos reacties van een racistische hypocriet als jou lap ik aan mijn laars. Stukje drek dat je bent verdient geen onderbouwing van mij capice.


  Maak melding

 19. KORTE politieke analyse om 2014 goed te beginnen

  Het is nogal ammusant om te zien hoe de DDB haters op internet volstrekt onrealistische gedachtengoed er op nahouden. Ik denk dat zij een reisje naar Su niet zouden overleven aangezien ze niet bestand zouden zijn tegen de realiteit.

  Feit is dat (zoals de zaken er nu voor staan)de NDP en partners weer in het machtscentrum komen. De oppositie is gewoon zwak en deze regering doet het beter dan NF. Bovendien weten de mensen weten nu wel dat al die zogenaamde successen van hun meetings leugens zijn. Ik heb dat onlangs in Coronie zelf meegemaakt.

  Het NF is op sterven na dood. In feite bestaat het nu alleen uit de VHP. Belangrijke delen van de NPS zit nu bij de NDP of gaan naar Hooghart. DA91 en SPA stellen niets voor zoals zelf Santokhi heeft gezegd. Daarom krijgen ze bij eventuele samenwerking GEEN verkiesbare plaatsen. Ze mogen de VHP gedogen en stemadvies geven tengunste van de VHP. A no mie taki. Santo heeft dat zelf gezegd.

  Somo is bezig met zijn eigen blok samen met Hooghart en ABOP.

  De politieke realiteit in Su vandaag de dag is dat de VHP eigenlijk alleen staat. En dat leidt tot paniekerige reacties en het overdrijven over hun meetings. Zie het artikel van Sharmila in Starnieuws. Dat is voor mij het beste bewijs van de VHP paniek. Waarom, omdat rokje een soortgelijke artikel voor de verkiezingen van 2010 had geschreven. We kennen het resultaat inmiddels.


  Maak melding

 20. @Sabidieri
  je begrijpen Nederlanders en VHPhindoestanen vallen met de derest met een andere mening gezamelijk aan. maar wat die hindoestanen niet begrijpen is dat duivelse kinderen zoals koos en hans een eigen agenda hebben!


  Maak melding

 21. Aahh.. Sabidieri hoeft niet te twijfelen aan onze verstandelijke vermogens. Mijn aanhoudend uiterst kritsch protest tegen de figuur bouta bewijst dat dit geschied op basis van een kritische analyse van zijn destructieve rol in de surinaamse geschiedenis.
  De verdeel en heers poltiek met reele fysieke dreiging is manifest geworden sinds 1982. En binnen de NDP ontbreekt elke vorm van zelfreflectie uit pure angst.
  Provocatie en polarisatie zal 2014 kleuren en de start is in Ocer gemaakt.


  Maak melding

 22. Sabidirie, zaken aan de laars lappen is kenmerkend voor jullie paarse kakkerlakken. In die zin verbaast het mij niet. Volgens mij heb je gisteren overuren gedraaid bij je Bijlmer kelderbox. Dat half snuivend Bijlmer over je heen is gegaan verklaard een hoop. Stuk uitgekotst secreet.


  Maak melding

 23. Die jaarrede van Bouterse heeft niet echt tot eenheid gewerkt noh??…zie hier hoe Sabidieri en Suriname verdeeldheid zaaien onder de Surinamers. Hoe willen jullie dat Suriname vooruit gaat?


  Maak melding

 24. @ Sabidieri

  Sabidieri zegt :
  “Er zijn nou eenmaal Surinamers die je tot staatsvijanden kan verklaren” , typisch-dictatioriaal-NDPgezwam, een rechter of onafhankelijke rechtsgang kent de NDP niet !

  Er zijn trouwens nu eenmaal Surinamers, familieleden van de President, die heel de Suribevolking willen VERKOPEN aan terreurgroep Hezbollah ! Hezbollah-srafuteng !

  Je vraagt te verklaren waarom NDP ook veel hindostanen kent : makkelijk zat, dat zijn de gangster-hindostanen waarover Bouta het in Ocer had !
  I sabi tok, de groothandelaren die onze creoolse Adelien hebben genakt !

  Sabidieri zegt : “terwijl NDP’ers het altijd over Suriname en Surinamers hebben”

  Jazeker NDPers hebben het vaak over Surinam en Surinamers. NDP is vaak bezig met vragen als hoe blijft de bevolking blut en hoe kunnen wij de monetaire reserves van het land opmaken met consumptie-uitgaven !
  Zie extra salaris OW-Budget-Abrahams en kosten RampBassade in Parijs !!


  Maak melding

 25. soer “kritische analyse”, het is duidelijk dat jij heb geanalyseerd en niet iemand met een beetje verstand. Next.

  Je racistische reacties hier op waterkant is kenmerkend voor de etnische front varkens. Dat niemand meer over jullie zwijnen heen willen gaan, komt omdat jullie als mensonwaardige wezens beschouwd worden. Klein stukje schijt dat je bent.


  Maak melding

 26. jacobus

  de normen en waarden van nederland..Honderden arrestaties Oud en Nieuw
  zondag 1 jan 2012, 14:41 (Update: 01-01-12, 20:37)
  Vernielde parkeerautomaat in Rotterdam
  Vernielde parkeerautomaat in RotterdamHenrik-Willem Hofs / NOS
  De politie heeft afgelopen nacht honderden mensen gearresteerd in verschillende steden. In Amsterdam zijn 123 mensen opgepakt, vooral voor vernielingen en openbare dronkenschap.

  Rond Rotterdam werden 99 mensen gearresteerd en in de regio Utrecht werden 50 mensen aangehouden. In de Domstad waren er minder incidenten dan vorig jaar

  Dode
  Bij een steekpartij in Sint Oedenrode is een dode gevallen. Het is onduidelijk wat er is gebeurd. De politie heeft een aantal mensen aangehouden.

  In Zoetermeer zijn 14 mensen opgepakt voor openlijke geweldpleging. En de politie van Zeeland meldt dat er in de provincie in totaal 23 personen werden aangehouden.

  Den Haag
  In Den Haag was het korte tijd onrustig in de wijk Ypenburg. De ME was aanwezig en veegde een straat schoon. In totaal pakte de Haagse politie 145 mensen op. Dat zijn er veel meer dan vorig jaar.

  Op een nachtelijke persconferentie zei de Haagse burgemeester Van Aartsen dat het ondanks de vele arrestaties voor de politie de minst drukke jaarwisseling was in vier jaar. Vorig jaar werden er in Nederland ruim 1500 mensen opgepakt.

  Vuurwerk
  De brandweer heeft het tijdens de jaarwisseling druk gehad met het blussen van vuurwerkbranden in het hele land. In verschillende steden zijn auto’s en containers uitgebrand. Alleen al uit de regio Utrecht kwamen 17 meldingen van autobranden binnen. In Amsterdam gingen vier auto’s en twee vrachtwagens in vlammen op.

  In het Oogziekenhuis in Rotterdam was het de afgelopen nacht drukker dan vorig jaar. Het is nog niet duidelijk of meer mensen door vuurwerkongelukken blijvend letsel aan de ogen hebben opgelopen.

  In Hilversum raakten vier mensen gewond door rondvliegend glas toen een vuurwerkbom ontplofte. Een man van 40 is opgepakt.

  waarden van nl


  Maak melding

 27. suriname patriot jullie soort wil nou eenmaal geen eenheid onder de Surinamers, wij hebben allang een keuze gemaakt, wie geen eenheid wil hoeft niet. Wij gaan verder met degene die wel eenheid willen, daar zullen wij het mee moeten doen.

  Srafu dus alle hindustanen die op NDP en in de DNA zitten stemmen zijn groothandelaren.

  Ok, ik heb de werkelijkheid die je hebt gecreerd gelezen, bespaar mij de volgende keer je onzin, afgesproken.

  Jullie zijn nog gekker dan ik dacht.


  Maak melding

 28. @Sabidieri

  Heb jij het dan niet gemerkt idioot,
  Alleen de rijke hindostanen zijn welkom bij de ndp.Alle andere hindostanen die toevallig geen ndpers zijn worden door jou partij uitgemaakt als landverraders!


  Maak melding

 29. “Je racistische reacties hier op waterkant is kenmerkend voor de etnische front varkens. Dat niemand meer over jullie zwijnen heen willen gaan, komt omdat jullie als mensonwaardige wezens beschouwd worden. Klein stukje schijt dat je bent.”

  Bovenstaande is natuurlijk aan die zwijn koos gericht


  Maak melding

 30. KOOS, jij HITLER zelf noemt een ander Mugabe maar ja wij weten uit welk hout jij gesneden bent slavendrijver en RAY als jij de NDP racisten partij noemt zo als jou baas dan horen jullie tot de familie van de uil maar dan wel 1 die zowel s’avonds als overdag blind en doof zijn dus nooit wakker worden haat en bedrog zaaien is jullie werk jij bent voor de VHP dat mag maar een ieder van de NDP is van alles en nog wat zo praten jij en koos dus dat is goed wat een ander zegt denkt is fout nou mooi verhaal.


  Maak melding

 31. ray dat zijn jou woorden, gelukkig maar.

  We weten inmiddels al dat je ze niet allemaal op een rijtje heb, dus je rommel en onzin slaan we snel over.


  Maak melding

 32. @ Pongo
  Alleen een slecht opgevoedde zal Bouta haten. Het zijn zijn daden die afgekeurd worden.Hij belooft veel maar doet bijna niks en dat kan hij in die positie niet maken.De persoon van President,ongeacht wie moet voor een ieder zijn,moet gezag uitstralen,integer zijn etc.,hetgeen bij hem zoek is. Om die redenen wil het volk terecht een andere president. Hij wil niet weggaan, dus alle legale middelen mogen aangewend worden om hem weg te halen.
  PS gaan jullie door met haatkweken, het volk is al wakker en de rekening zal gepresenteerd worden.Ik denk dat het goed is geweest, dat Bouta president werd, dan zijn velen uit hun droom wakker geschud en hebben gezien wie wie is,want veel waren ze vergeten.


  Maak melding

 33. @Sabidieri
  hai Baja noem een hindostaan voor ons binnen de ndp die toevallig niet rijk is en ook niet een groothandelaar is. Alleen de namen van de rijke en groothandelaren binnen de ndp worden genoemd door jullie zoals bv Dilip Sardjoe,kan je toevallig ook een paar namen noemen die toevallig geen sardjoes heten binnen de ndp?!


  Maak melding

 34. @Surinam Patriot
  Bouterse heeft de bootschap eindelijk begrepen,na zijn beëdiging als president van Suriname zijn de VHPhindoestanen meteen begonnen om Bouterse te ondermijnen en geprobeerd zijn regering ten val te brengen in samen werking met Nederland. Bouterse zei altijd dat hij een nationale regering wilde maar de VHP wilde niet, de VHP wilde om mee te regeren belangrijke regering posities waardoor het onmogelijk was om met de VHP een coalitie te vormen. De VHP heeft nooit gezegd in landbelang zullen we doen wat goed is voor suriname al mogen we de persoon Bouterse niet, nee de VHP is begonnen met een laster campagne , leugens,ophitserij ect. De VHP geeft niks om Suriname deze groep is machtlustig en etnisch en dat zal hun ondergang zijn. Bouterse is eindelijk wakker en weet wie de Vijand is , regeren en samenwerken met de VHP is onmogelijk. Wat Bouterse moet doen is deze VHPDuivels moet hij met VUUR bestrijden!


  Maak melding

 35. Ray daar vraag je me wat. Een gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden .

  Ik kan toch onmogelijk namen gaan noemen van hindustanen die op NDP stemmen, of denk je dat Sardjoe de enige NDP’er is?

  Ze zijn werkelijk van de pot gerukt die ezels hier op waterkant. Het is gewoon verschrikkelijk.


  Maak melding

 36. Ik vind het teleurstellend dat ik zo weinig minnetjes heb gekregen van de beroepsreageerders. Misschien krijg ik nu veel minnetjes als ik ze de volgende opdracht geef.

  Ga nu de straat op (het is droog) en stel de voorbijgangers de volgende vraag:

  Wie heeft het beter gedaan het team Venetiaan/Sardjoe in 10 jaar of het team Bouterse/Ameerali in 3 jaar en 4 maanden.

  Kom op jullie kunnen het.


  Maak melding

 37. @Sabidieri

  arme Sabidieri,
  het is je baasje die de niet ndpers uitmaakt als landverraders telkens wanneer deze crimineel zich begeeft op het podium van Ocer.
  Het zijn mijn woorden niet maar dat van je baasje en zijn trouwe volgelingen.


  Maak melding

 38. @ Pongo
  het is mij opgevallen dat leugenaars meestal een naam als ; waarheid; wwwwaarheid; waarheid nu, sabidiri etc kiezen. Hiermee wil men de lezer bijvoorbaat indoctrineren, dat wat zij schrijven de waarheid is. Ook daarvoor moet de lezer alert zijn. Pas op!


  Maak melding

 39. Pongosaqoui die simpele vraag stellen durven die beroepsleugenaars als molijn niet te stellen.

  De antwoorden die ze zullen krijgen gaat ze uit de werkelijkheid die ze gecreeerd hebben halen en dat zullen ze niet aankunnen.

  Het is voor deze lui als het type molijn makkelijker om in leugens te geloven dan de realiteit onder ogen te zien.

  They can’t handle the truth. Ze leven in een grote leugen die ze realiteit noemen.


  Maak melding

 40. @boegroe

  Je moet mij niet proberen
  EMOTIONEEL TE BLACKMAILEN want daar aan doe ik niet mee!
  Een ieder die zich ndper noemt ongeacht wie dan ook ,verwacht ook iets terug vban de ndp,een ministerspost,ambassade post,goudmijn ,staatsbedrijf,coke en wapen deal,een huis(BUNGALOW),een auto liefst Bentley,
  Zeg mij maar of ik het verkeerd heb…


  Maak melding

 41. soer ook deze zal je eigen analyse geweest zijn, toch. Ook deze zou het goed doen in de olifant of grundyari, voor mij daarentegen is het de zoveelste onzin van iemand met een verstandelijke handicap.


  Maak melding

 42. Jullie maken je eigen druk,de tijd dringt de uitslag komt eraan.
  Dan zullen jullie anders piepen.Een land met een leider met zoveel negetieviteit op zn naam.
  Jako je wil dat “PIGOT”weggaat.
  Heb je wel gekeken naar je PRES,zn zoon zit vast inAmerika.Hij zou de eerste moeten zijn dat moet vetrekken.
  Dus jij vind pluderen goed.
  Hoeveel mensen hebben tot nu toe geen salaris gehad.Probeer dit eerst inorde te maken.


  Maak melding

 43. “Zeg mij maar of ik het verkeerd heb…” deze vraag durft ray te stellen.

  Het moet niet gekker worden hier op waterkant.

  Laten we eerlijk zijn, wat voor antwoord verwacht ray zelf …….. zeg ons gewoon wat je wil horen en ik regel het.


  Maak melding

 44. Alleen met bepaalde politieke partijen die openstaan voor vernieuwende ideeën en die ook niet etnisch gebonden zijn is vooruitgang mogelijk. Er is niks mis mee als de broer van de voorzitter van de NPS, de heer Gregory Rusland benoemd wordt als minister van Financiën.De NDP staat open voor vernieuwing en men kiest de goede man op de post van Financiën.

  Jammer voor de Frontaanhangers dat ze nu met de etnische stok beginnen te slaan.Dit noemt men verliezersgedrag. Vroeger heeft het etnisch sentiment wel gewerkt bij de grote partijen NPS en VHP,maar we leven nu in andere tijden.De macht van de etnisch gelieerde partijen moet gebroken worden. Leve de NDP, leve de vernieuwing en vooruitgang.


  Maak melding

 45. @Sabidieri

  De amnestie van je baasje is een leugen?!
  Dat dinootje gevangen zit in Amerika is een leugen?!
  Dat je baasje Suriname ontvlucht elk jaar op 8 dec is een leugen?!
  Dat je baasje een coup en telefooncoup heeft gepleegd is een leugen?!
  De tragische gebeurtenis te Moiwana is een leugen?!
  De Dec moorden is een leugen?!
  Kogelbrief is een leugen?!
  Kom ons dasn de waarheid vertellen als bovenstaand feiten leugens zijn !!


  Maak melding

 46. ray die langspeelplaat van je zit al een hele tijd vast, we leven nu in de tijdperk van mp3 en streaming. Blijf maar lekker doorgaan met die gekraste LP van je.


  Maak melding

 47. Zo te zien hebben de racistische en etnische sentimenten bij de ndpers een DEUK opgelopen en kunnen ze zich niet meer beheersen.De ndpers overtreffen mekaar met vuilsmijterij naar anderen toe en zij zijn degenen die de racistische en etnishe haat zelf uitlokken en omdat ze ndper zijn krijgen anderen de schuld,iets heel normal bij de ndpers.


  Maak melding

 48. @Sabidieri

  ,,,,netalsof jij ons iets nieuws te vertellen heb elke keer dat jij een zielige reaktie neertypt hier. Je reakties,de inhoud, is net zo oud als Methusalem zelf! Niks nieuws dus, hetzelgde liedje telkens weer met veel kras- krassie.


  Maak melding

 49. @aan jou de zogenaamde grote waarheid

  Dinootje zou niet opgesloten zitten heden als hij geen geld wilde zien,
  Hij wilde de drugsLord uithangen met heel veel drugsmoney,zie heden zijn lot……


  Maak melding

 50. @Ray, kan je helder en duidelijk aangeven wanneer er in de NDP of op instigatie(ophitsing, aanhitsing, aanmoediging, aanvuring, aanzetting, bemoediging, opstoking, opwekking, opzetting, stimulans),van de regering gebruik is gemaakt van rassentimenten.We zijn allemaal benieuwd naar het hoe en wanneer er door de NDP gebruik is gemaakt van etnische vooroordelen om de VHP te beschadigen.Als de VHP niet met keiharde bewijzen voor de dag komt hebben ze in Suriname een groot probleem.

  Ik heb daarom een uitputtende opsomming gegeven van het woord instigatie om helderheid te krijgen in welke bewoordingen de NDP of de regering tot racisme tegen de VHP heeft aangezet.

  De verkiezingen komen dichterbij en ik denk dat sommige mensen in de VHP de realiteit anders gaan uitleggen om de achterban angst aan te jagen. Men is bang om de VHP helemaal open te gooien voor andere etnische groepen of anders politiek-denken in Suriname.Neem nou de NDP.Andy Rusland de lievelingsbroer van Gregory Rusland de voorzitter van de NPS, wordt benoemd tot minister van Financiën in Suriname.Andy behoort tot het hogerkader van de NDP, en zijn broer is voorzitter van de NPS.


  Maak melding

 51. Ray klopt de racistische en etnische sentimenten bij de ndpers een DEUK opgelopen en kunnen ze zich niet meer beheersen.

  We wisten niet dat de VHP’ers anno 2013 zo racistisch en etnisch bezig konden zijn, we zijn kwaad omdat we zo ons best doen om een Eenheid te smeden.

  Voor 1975 hebben dezelfde VHP’ers de racistische en etnische kaart gespeeld, duizenden zijn Suriname ontvlucht omdat ze werd verteld dat creolen hun dochters zou verkrachten, ze zouden vermoord worden enz. enz.

  Kijk maar naar jezelf en de racistische reacties van het front gepeupel hier op waterkant, het is om van te kotsen.

  Om eerlijk te zijn veracht ik jullie soort racisten, geen drup respect heb ik voor jullie minderwaardige wezens.


  Maak melding

 52. @ROBG
  Och,lees jij de reakties dan niet van jou partijgenoten hier op waterkant?!
  Niemand heeft het over rassendiscriminatie en of etnische haat ,wie komt ermee aandraven?Juist je je partij genoten.
  Jullie zijn net als je baasje je begint iets en als het slecht afloopt krijgen anderen de schuld…pot verwijt de ketel past bij jou en je soortgenoten!
  Wel de broer van NPS Rusland ,is met opzet gekozen door de ndp,en krijgt hij een hoge post een tactiek van de ndp om zogenaamd te bewijzen dat zij iedereen liefhebben.
  Alles wat bouta doet komt met een prijs!


  Maak melding

 53. aah…dat de eigen ndp clan zich roert is overigens de analyse van clanleider. Kritisch lezen en zijn is een vaardigeid die je bij de hardcore ndp clan niet zal vinden. Volgers die niet eens iets over geval dino durven te zeggen.
  Reele angst dat je het niet kan navertellem.


  Maak melding

 54. Zolang er in Suriname fysiek geen etnische oorlog losbarst gaan onverantwoordelijken op dit forum niet beseffen hoe belangrijk onderlinge vrede wel is. geloof mij, “er zullen alleen maar verliezers zijn”!


  Maak melding

 55. Paraman

  De onverantwoordelijken op dit forum, wonen allemaal in Nederland, sommigen hebben helemaal niets van doen met Suriname het zijn gewoon witte Nederalnders.

  Het zal deze lui een worst wezen als de hel losbarst in Suriname, het enige wat ze en masse zullen schreeuwen is “zie je wel, het zijn Surinamers, ze kunnen niet met elkaar leven”.

  Niet vergeten, het doel heiligt de middelen.


  Maak melding

 56. Apintie reporter Pinas ; ” luisteraars ik sta hier met Doctor Gregory Rusland, voorzitter van de
  NPS . Goedemiddag heer Rusland ”

  Gregory; ” middag geachte heer Pinas”

  Pinas; ” hoe gaat het met u ? ”

  Gregory; ” ooooh, lekker,lekker,lekker !!! ”

  Pinas; ” u klinkt erg enthousiast. Hoe staan volgens u de zaken tot nu toe in het land en vooral op
  het het vlak van de financiën ? ”

  Gregory; ” uuuh, nou, eeeh, financiën,uuuh, kunt u de vraag herhalen. Die voorbijgaande
  vrachtauto van Dalian veroorzaakte teveel herrie.”

  Pinas; ” hoe is het gesteld met de staatshuishouding ? ”

  Gregory; ” nou, nu heb ik het goed verstaan.Al die kapotte vrachtwagens van Dalian die zorgen
  voor teveel lawaai . Daar moet iets aan gedaan worden.”

  Pinas; ” uw broer Andy zwaait de scepter op het ministerie van Financiën. Wat vindt u van hem ? ”

  Gregory; ooh, Andy ! Ja, die is goed opgeleid. Onze ouders stonden erop dat wij goed onderwijs
  konden genieten om later wat te kunnen zijn in de maatschappij. Wij zaten steeds met
  onze neus in de studieboeken”

  Pinas; ” leuk allemaal maar hoe doet hij het volgens u tot nu toe als minister van Financiën ? ”

  Gregory; ” ik vergat u ook te vertellen dat wij niet zo vaak uitgingen. Het was alleenmaar studeren
  maar nu plukken wij de rijpe sappige vruchten van als u begrijpt wat ik bedoel. En mijn
  broer Andy heeft het gemaakt. Petje af ! ”

  Pinas; ” ik hoor hier en daar de mensen nogsteeds klagen over het te weinig geld overhouden
  etc etc. Wat vindt u hiervan ? “.

  Gregory; ” oh ja, nog iets ! Andy was een heel zuinige jongen. Hij kon erg goed met geld omgaan
  soms tot ergernis van mij. Hij zou de rest als voorbeeld moeten zijn. Als u
  weet wat ik bedoel, meneer Pinas! ” . Ik wist al heel vroeg dat hij een beroep wat met
  geld te maken heeft zou gaan uitoefenen.

  Pinas; nou ,een heel indrukwekkende persoonlijkheid, onze minister van Financiën.”

  Gregory; “j aaa,zeker, ja ja ! Niet omdat het mijn broer is, als u weet wat ik bedoel.”

  Pinas; ” ja meneer Gregory Rusland. Ik weet heel goed wat u bedoeld.”

  Gregory; kijk, dat bedoel ik nou ! maar wat vindt u zelf van mijn broer Andy als minister van
  Financiën tot nu toe ????” Ik hoor het graag van de andere partij. Als
  u weet wat ik bedoel.”

  Reporter Pinas van Apintie; uuuuh, nou, eeeh, oeffff, poehhhhh,wat moet ik hierop zeggen ? ”
  Eigenlijk was het de bedoeling dat U, meneer Gregory Rusland,het
  antwoord op de vraag zou geven. Als u weet wat ik bedoel !!!!!!! “..
  ……*****!!!!???****


  Maak melding

 57. 01 jan. 2014

  Beste Ray, Roy, Koos, Hans, Henk Molenaar, RobG, Esmerald en andere cabalen, hier op dit forum:

  Srika heeft toch weer gelijk gekregen! In 2011 kondigde Srika hier op dit forum toch al aan, dat (een) Rusland graag deel wilt uitmaken van de regering van de NDP? En dat de regering van Bouterse dit zal moeten aangrijpen!

  Let op de verschuiving vanuit de NPS naar de NDP, die nu zal plaatsvinden. Ook VHP-ers roeren zich en willen niet achterblijven.

  Let ook op de ‘move’ van Santokhi, binnen de komende vier maanden, die hij verplicht moet nemem om zijn politieke schip niet te laten stranden.Misschien een ernstig en gevaarlijke ‘move’!

  Srika analyseert met de kennis van nu veelal objectief wat in de toekomst mogelijk zal kunnen gebeuren.

  En Srika vergeet niet de eigen realiteit hier in Nederland. Dit moet ook besproken worden en niet onder de mat verdwijnen, zoals dit te vaak op dit forum gebeurd.

  Uitsluiting van medeburgers in Nederland neemt toe, toename van werkloosheid, ook sterk onder de Surineds, zal toenemen, huisuitzettingen, gezinsverbrokkeling, prostitutie en poging tot zelfmoord lijken onder bepaalde delen van Surineds normaal te worden. En zien wij dat het rechtssysteem ons niet goed kan beschermen.

  Al in 2007 waarschuwde Srika al over deze verschijnselen. Op dit forum werd maar gelachen en Srika werd voor idioot uitgemaakt.

  Maar al deze opgenoemde verschijnselen zijn nu binnen de Nederlandes maatschappij, en zeker onder Surineds, werkelijkheid geworden.

  En wat zeggen onze politieke leiders, van Surined-komaf, hierover? Neen, ze houden allen hun mond en durven wel binnen hun politieke kamers te beweren deze verschijnselen zelfs niet te ervaren. En toch zullen wij straks weer op deze lui stemmen! Wie houdt dan wie voor de gek?

  Kom op met die minpunten, en houdt het forom maar zo voor de gek!!
  Srika


  Maak melding

 58. De president heeft een marionet nodig op het ministerie van financie, want verkiezingen kosten nu eenmaal geld, dus. Je moet er vanuitgaan dat de staat de verkiezingscompagne van deze paarse oplichters gaat financieren, dat is overduidelijk. Wel vind ik het vreemd dat een “superminister” vervangen wordt, nog steeds blijft de vraag bij mij open, van, waarom is hij of waaraan heeft hij het predicaat super verdient. Terwijl er nog steeds geen financiële oplossing is bereikt, want wel heb ik geleerd; dat zeggen makkelijker dan schrijven is. En weer een onnodige onkosten post voor Suriname, maar laten we hopen dat dit de laatste stuiptrekken van deze criminele president zijn.


  Maak melding

 59. @Intervieuw :

  Salsa Interviewt de Pres in de live Owru Jarishow op Radio Fri Sranang :

  S : om met een owru jari onderwerp te starten, waarde Pres hoe vergaat het uw zoon ?

  P : Wel, naar omstandigheden redelijk. U weet wel wij sturen geld en advies.

  S : Hoe staat het met het strafrechterlijk onderzoek naar misdrijven van uw zoon gepleegd in Suriname of tegen de staat Suriname ?

  P : Wel. Wij zijn volop bezig. Ik ondersteun de PG, zoals u zult weet ben ik specialist in strafzaken en
  ik help het land graag.

  S : Maar heb ik goed begrepen dat Dino met een staatsmissie bezig was ? Hij was bij zijn arrestatie
  toch in het bezit van een diplomatiek paspoort ?

  P : Neen meneer Salsa u ziet dat niet goed, Suriname heeft niets te maken met Hezbollah of terrorisme. Het gaat om een USA-complot, of laat mij het anders zeggen, wij zijn bevriend met de USA, maar ik heb nog geen voldoende bewijzen gezien. Ik verwacht Dino spoedig terug.
  Ik ken de aanklager Preet Bharara niet, mijn vriend Khan heeft hem wel eens ontmoet.

  S : Meneer de Pres nog een vraag u heeft een nieuwe minister van Financien benoemd, maar ik heb u nooit meer gehoord over het feit dat er dringend moet worden bezuinigd.
  P : Jammer meneer Salsa, ik zie dat ik weg moet, ik heb een dringende andere afspraak, ik groet u en de luisteraars !


  Maak melding

 60. We moeten beseffen wat op waterkant gebeurd gaat niet om Bouterse want als Bouterse vandaag zou opstappen in landsbelang en Ameerali de nieuwe president wordt die ik 100% steunt zal de VHP aanhang hem net zo fanatiek aanvallen. Probleem is de VHP regeert niet mee en dat is voor de oude kader VHPers en hun aanhang frustrerend.


  Maak melding

 61. @vooraltijd>>de waarheid.Niks van frustratie voor de VHP,ze vinden het alleen maar jammer dat het land vernietigd wordt,
  En dat het land onderbestuurd wordt.
  De Pres dicht het ene gat met het andere.


  Maak melding

 62. De nieuwe min.van financien is nauw bevriend met Joh.Enschede en Zn.Die band garandeert Sur.een ononderbroken stroom van nieuw geld als in de jaren ’80.


  Maak melding

 63. @Srika
  Alvast een goed en gezond 2014 toegewenst…

  Srika heeft toch weer gelijk gekregen!
  Volgens mij heb jij vaker “last” van innerlijke bevredigingen.

  Om gelijk met de deur in huis te vallen…


  Maak melding

 64. Gergory Rusland kon gewoon naar de beëdiging zijn geweest. Het gaat slecht met de staatskas en als het nog slechter gaat zal DDB de schuld in de schoenen van die Rus/sen ( deze voor Financiën en Gegroy als ex-min ster van NH met de goud deals ) schuiven. Het zijn altijd anderen die niet deugen , het gedaan hebben. Hij was er niet bij, op de vlucht zijn dood geschoten. amnestiewet, enz. Hij was bij Lie Pauw Sam en Rita Chin a Loi, enz, enz). De NPS waar Rusland de leider van is, kan ook zo een natrap krijgen van DDB dat de Russen er niet veel van bakken en dat zou ook in de verkiezingsstrijd ook kunnen meespelen met alle gevolgen voor het resultaat voor de NPS. De NPS is een van de tegenstander van de NDP. ( verdeel en heers in het kamp van de oppositie veroorzaken/ a san loekoe wan brokobana voetbal dat nu al is begonnen. Eerst de man en dan de bal.) Het heeft m.i. een verdeel- en heerstactiek van DDB, waarin hij de familie van de Russen misbruikt om zo ook de NPS te neutraliseren en zijn voordeel mee te doen tijdens de verkiezingsstrijd.
  Deze Rus werkt in het kamp van de NDP, zal Gegroy en die andere Russen hierdoor niet op elkaar verjaardag verschijnen? Ik denk het wel. In ieder geval komt het grote geld van mini ster van Financiën wel binnen bij de familie Rus, dus a koekoe/schuine bol , viadoe nanga a sopi o njang nanga dringie té vroekoe vroekoe mamantin.
  Gegogry kan hierdoor wel heel goed op de hoogte worden gehouden hoe het met de financiën van het land is gesteld, want ik ga ervan uit dat dit geen familiegeheim is bij de familie Rus. Het geld is immers niet van DDB en de NDP, maar van alle Surinamers en die moeten wel goed op de hoogte zijn wat er met hun geld gebeurt of wat er gaat gebeuren en hoe de vlag er bij hangt.

  We zullen het wel zien tussen nu en de verkiezing/tijdens de verkiezing hoe het uitpakt. De toekomst tijd zal het leren.

  Een kwestie van tijd en het moment. Tactiek, strategisch en wat zal het opleveren voor de Russen, NDP/DDB en het land Suriname en haar bevolking?

  De toekomst tijd zal het leren.


  Maak melding

 65. 01 jan. 2014

  @Roy, een wijze 2014 toegewenst.

  En ga toch in 2014 inhoudelijk in op de postings van Srika.Gebruik eindelijk eens jouw hersencellen!!!

  Het schelden en het feitenloze geschreeuw heeft op dit forum haar langste tijs al gehad. Ook het racistische gekijf en het steeds negatief stellen van Suriname moet nu eens ophouden.

  Ja, deze site staat onder controle van VHP-aanhangers. Maar dit mag zich niet ontwikkelen tot het stimuleren van haatgevoelens tegen andere groeperingen. Echter gebeurt dit de laatste jaren vaker, zonder ingrijpen van de forumhouders. Die worden waarschijnlijk betaald om zulke extremen toe te laten, zolang het van VHP-aanhangers komt.

  Maat het is dan wel jammer dat er onder de Surineds geen begrip en eenheid ontstaat, dat zeer nodig is om hier in Nederland beter te kunnen integreren. De meesten van ons zullen hier blijvend wonen en ook hier begraven worden. Laten wij liever onze problemen, in Nederland, bespreken en naar oplossingen zoeken, wel in samenhang met de erst van Nederland. Maar zo-te-zien zijn een aantal van jullie hiervoor te laf, verraden onze kinderen die steeds steun en hulp zoeken om hier in Nederland succesvvol te zijn.

  Kijk maar naar Den Haag. Hoeveel van onze kinderen zijn daar sociaal-psychisch niet in orden en hebben daarbij suicidale neigingen? Hoevelen van hen zien hun ouders frustreren omdat die hun baan kwijt zijn geraakt, de huur en electriciteit niet meer kunnen betalen en ’s avonds in het donker en de kou verblijven? In Rotterdam is het niet beter!!

  Beste Mensen, ga naar de site van de gemeente Rotterdam (Rotterdam Portal) en zoek vaar de publicatie van de Begroting van Rotterdam voor 2014. Lees het, maar kijk zeker naar het weerbaarvermogen (van 2013/ 2014) van Rotterdam.Niet schrikken!!!
  @Micheal, dit geldt zeker ook voor jou. Graag reactie.

  Hierna wil Srika wel een inhoudelijke discussie over de kans van arbeid in Nederland en zeker in Rotterdam.

  O ja!, Srika heeft begrepen dat ‘werk.nl’ nu werklozen stimuleert een bezoek te brengen aan een remigratie beurs.Het kan zijn dat deze net gehouden is of dat er nog meer volgen. Wie is hiervan op de hoogte? Wie heeft ook zo een uitnodiging(kaarten werden gratis ter beschikking gesteld door werk.nl)ontvangen?

  Hierover wil Srika ook op dit forum posten. Want dit gaat ons hier in Nederland treffen, en geen regering Bouterse die 10.000 km van ons af woont.

  En treffen jullie Srika maar met de minpunten!!!
  Srika


  Maak melding

 66. Ray, we hebben onze oren en ogen niet op de verkeerde plekken zitten en onze oren en ogen zijn goed geoefend om het een en ander goed te waarnemen.Het is je idool Santokhi geweest die tijdens een bijeenkomst in Nickerie diverse beschuldigingen uitte aan het adres van de NDP over vermeende racistische uitspraken.

  Santokhi was verbolgen over een interview op de radio in Suriname.In dit interview deed een bestuurskundige diverse uitspraken die niet lekker liggen bij Santokhi.De wetenschapper zei dat Santokhi draagkracht mist om president van Suriname te worden. Hij mist het charisma en het vermogen om met een duidelijke economische boodschap de bevolking aan zijn kant te krijgen.Hij gooit het nu of rassentimenten en dat is laf. Santokhi heeft in elk geval een proces aan zijn broek gekregen.

  Hij zal zijn beschuldigingen hard moeten maken.Alle radio uitzendingen zijn digitaal vastgelegd en Santokhi zal moeten bewijzen dat er bepaalde racistische uitspraken zijn gedaan.Is hij daartoe niet instaat, dan kan je van me aannemen dat hij politiek geslacht gaat worden.


  Maak melding

 67. Forumers, Reageerders, Odi odi.

  Nog de beste wensen voor het jaar 2014.

  Nieuwe regels en wetten in 2014 (product 1)
  DEN HAAG – Nederland.

  Per 1 januari veranderen er weer een hoop regels en wetten in Nederland. Een selectie:

  Vanaf nieuwjaarsdag geldt voor jongeren die nog geen 18 zijn: Nix. Oftewel: geen alcohol en geen tabak. Verkoop van die middelen aan jeugd onder de 18 is strafbaar. Jongeren die er in het openbaar mee betrapt worden, kunnen een boete krijgen.

  Het kentekenbewijs krijgt een creditcardformaat.
  Het vervangt het oude, tweedelige papieren exemplaar.
  Op de nieuwe kaart met chip staan de gegevens van zowel het voertuig als de kentekenhouder.

  Oudere automobilisten hoeven zich vanaf 1 januari pas vanaf hun 75e te laten keuren. Nu ligt de keuringsleeftijd voor het rijbewijs nog op 70 jaar.
  Het terugdraaien van de kilometerstand, of het adverteren daarvoor, wordt strafbaar. Alle door de RDW erkende bedrijven in Nederland moeten verplicht tellerstanden registreren op een aantal wettelijk bepaalde momenten, zoals bij de APK.

  Vanaf volgende week wordt er, afgezien van rouwkaarten en medische post, geen post meer bezorgd op maandag.

  Vanaf 1 januari mogen Roemenen en Bulgaren zonder tewerkstellingsvergunning werken in Nederland.

  Tijdens een opsporingsverzoek kan de Staat beslag leggen op het vermogen van de verdachte van een misdrijf om zo te voorkomen dat de dader zijn vermogen verstopt. De rechter-commissaris moet wel toestemming geven voor dit ‘conservatoir beslag’.

  Buitensporige bonussen voor de top van banken, verzekeraars en andere financiële instellingen die verleend zijn op onjuiste gronden kunnen worden teruggevorderd.

  Asielaanvragen worden sneller afgehandeld. Het kabinet probeert daarbij het doorprocederen te beperken door de humanitaire situatie van de asielzoeker en zijn of haar familie meteen al bij de eerste asielaanvraag te betrekken.

  De vergoedingen voor rechtsbijstand worden verminderd, zodat het duurder wordt om door te procederen.

  Voor een identiteitskaart zijn niet langer vingerafdrukken nodig. De ID-kaart en het paspoort worden 10 jaar geldig.

  De centrale overheden moeten verplicht hun overtollig geld sparen bij de schatkist. Dit ‘schatkistbankieren’ is goed voor de staatsschuld en moet voorkomen dat gemeenten of provincies hun geld te risicovol beleggen in het buitenland.

  Wie wil studeren, moet zich uiterlijk 1 mei aanmelden voor een studie. Wie dat doet heeft daarna onder voorwaarden nog tot 1 september het recht om te veranderen van keuze.
  Vanaf 1 januari mogen afgestudeerde hbo’ers titels voeren die tot nog toe gereserveerd waren voor de universiteit, zoals bachelor of master of arts/science of laws. De hbo-instelling moet dan wel eerst toestemming krijgen van de NVAO.

  Wie betaalt voor een pakket met digitale tv, moet vanaf volgend jaar minimaal 30 digitale zenders krijgen.
  Pas daarboven is er sprake van een ‘pluspakket’.
  De publieke omroepverenigingen gaan fuseren. Het aantal omroepen daalt daardoor van 21 naar acht.

  De AOW-leeftijd wordt in 2014 met 1 maand verhoogd.
  De AOW-leeftijd is dan 65 jaar en 2 maanden.

  Serviceflats worden gewaardeerd naar de verkoopwaarde in plaats van de WOZ-waarde. De verkoopwaarde houdt rekening met zaken die een serviceflat moeilijk verkoopbaar maken, zoals een verplichte afname van maaltijden en andere servicekosten. De WOZ-waarde doet dat niet.


  Maak melding

 68. Sabidieri, zoals gewoonlijk heb jij weer een mening alleen gebaseerd op jouw verwrongen fantasieen, als er zoals jij zegt onverantwoordelijken rondlopen dan toch wel in Paramaribo, met DDB aan het hoofd, niet een weldenkend mens die op welke manier dan ook een band heeft met Suriname, en hoe die er uit ziet hoef jij gelukkig niet te bepalen, heeft er belang bij dat het slecht gaat met Suriname, integendeel, maar dat zal er wel moeilijk ingaan met jouw beperkte voorstellingsvermogen, Ik hoop alleen dat over een jaar of drie, wanneer wij ons definitief weer vestigen om van ons welverdiende pensioen te genieten er wel een fatsoenlijke en kundige regering zit en niet dat criminele en uitbuitende zooitje ongeregeld wat nu voor regering doorgaat


  Maak melding

 69. Ach RobG al zou er inderdaad een proces komen, dat staat dan helemaal niet in verhouding met dat proces omtrent de decembermoorden, bovendie dreigt dat negatief voor Santhoki ui te pakken dan kan hij toch altijd nog een beroep doen op een amnestiewetje wat er snel even doorgedrukt word, of geldt dat alleen voor massamoordenaars en coke-baronnen


  Maak melding

 70. NDP is geen nationalistiche partij maar een ethnische politieke pooiers partij. Welke rascisten in de NDP top prostitueren de overige rassen ? Ga maar goed kijken welke rascisten aan de touwtjes trekken en welke ondergeschikt zijn.


  Maak melding

 71. Het gaat van kwaad tot erger, waarom, omdat dit panel verworden is tot een “vismarktplaats”, dit omdat er niet meer op de postings van de redactie of de moderator gereageerd wordt, maar op de klare onzin van sommige reageerders. En ik zal het steeds blijven zeggen; “Nederlands spreken zegt nog niet dat je het begrijpt”, en dat is overduidelijk merkbaar, een bijvoorbeeld, de meeste reageerders noemen deze “site” een forum wat het helemaal niet is. Het forum is op de andere site van Waterkant, en nu volgens de reageerders heeft Waterkant twee forums (fora). En nu wordt veel meer over en weer gescholden op elkaar, omdat men niet relativeren kan. De mening van een ieder is heilig hoe krom ook. Het hoort gerespecteerd te worden, en juist daar begint het probleem, door onwetendheid. En vooral de paarseschapen maken er een potje van.


  Maak melding

 72. Andy Rusland is benoemd tot de nieuwe minister van Financiën.
  Andy Rusland was de President Commissaris van de EBS.
  WAS en aar heerste volgens diverse kranten etc een financiële puinhoop.
  Is het wel zo dat er bij EBS een financiële puinhoop heerste?????????

  Als dit inderdaad zo is dan vraag ik mij af wat er zal worden achtergelaten als Andy Rusland, zoals de 2 eerdere ministers, zal moeten terug treden.


  Maak melding

 73. @Hans,het december proces is nu niet aan de orde.We hebben het over de aantijgingen van Santokhi aan het adres van een bepaalde politieke partij en of personen.Kijk je moet het zo zien.

  Santokhi heeft communicatie deskundigen ingehuurd om hem aan stemmenwinst te helpen.Deze communicatie deskundigen komen uit Amerika en Nederland. Met behulp van vuile trukjes zal Santokhi proberen om de weggelopen kiezers weer thuis te krijgen.

  Maar zo te zien hebben ze zich gegalopeerd bij een bepaalde item en dat kan ze zwaar aangerekend gaan worden.Regering van Suriname en NDP wees op je hoede.Laat Suriname niet opnieuw rekoloniseren.De handlangers van de kolonisator staan in de startblokken.


  Maak melding

 74. Forummers, Reageerders Odi odi.

  (@pokai tongo):
  Dit noemt men de “Laatste Strohalm”, middels een (Russische) invasie op het Ministerie van Financiën.
  En daarvoor heb je een echte (RUSIA) voor nodig.
  En deze heet van voren ‘Andy’.


  Maak melding

 75. @Srika

  Je zegt dat je het voorspeld had dat Rusland voor de ndp gaat werken?!
  Ik zeg dat jij heel goed op de hoogte bent van de werkwijze van je baasje,jij kent zijn listen en het plegen van bedrog beter dan de rest van ons.


  Maak melding

 76. NDP-Rekolonisatie = eigen ongewapende mensen martelen en doodschieten met hulp van kolonisator Nederland ! Bouta van Oranje ! (zie steun Nederlandse Militaire Attache tbv de coup, vernietiging Sranangdemocratie)

  NDP-Rekolonisatie = leider coup blijkt Nederlander, was dit ook op het moment van Decembermoorden en Moiwana. Nederland heeft deze gegevens op zijn verzoek nu in archief verstopt. Voor de buhne hebben Nederland en NDP zogenaamd voortdurend ruzie.

  NDP-Rekolonisatie = trachten de Surinaamse bevolking te verkopen voor 200 miljoen aan Hezbollahterroristen. Prive-Hezbollah-leger van Dino zou Sranangslaven onder de duim houden.

  NDP-Rekolonisatie = bevolking met podiumbabbels trachten te misleiden. Facebook, app, Twitter, email en ping halen de leugens van de NDP-oudjes snel onderuit.

  NB : Lees zelf hetgeen Canadese bankiers vinden van financiele positie Sranang :

  http://www.nospang.net/index.php?option=com_content&view=article&id=37814:verslechtering-fiscale-positie-suriname&catid=73:binnenland&Itemid=65


  Maak melding

 77. Ray,
  Ik dacht dat je niet meer op dit forum zou verschijnen nadat je door de mand bent gevallen.
  Zoek beter een andere schuil naam want men gaat jou niet meer geloven meneer Raytje.
  Of je kan beter vis in netten gaan vangen.


  Maak melding

 78. Het NDP gepeupel heeft last van hersenspinsels en amnesia.
  Robg, het is wel degelijk in het programma van brulaap Limburg, notabene woordvoorder van de president, dat de etnisch haatzaaien is begonnen vanuit de paarse paupers. En als perfecte DDBslaven gaan jullie nu ook roepen over rekolonisatie. Wat een hersenspinsel. Door de paarse bende is misschien rekolonisatie door China in gang gezet.


  Maak melding

 79. Trouwens ik wens dhr. Rusland veel sterkte toe. Hij gaat DDB duidelijk moeten maken dat door dalende inkomsten (goudprijs), sociale projecten, feesten (Carifesta, nationale feestdagen, dure auto’s er nu hard bezuinigd moet worden om een sluitende begroting te krijgen. Een eigen coalitie partner van DDB, Ronny Tamsiran geeft aan dat het onmogelijk is de landbouw te laten groeien met het huidige budget, moni no de. Dit in schril contrast met wat melomaan DDB beweert, en zelf een voedselschuur van Suriname wil maken. Je kan begrijpen dat dit weer een luchtkasteel van DDB is.In elk geval gaat door dhr. Rusland waarschijnlijk een groot deel van de creoolse aanhang van de Njang Dringie Prisirie partij weer naar de NPS want zij leiden nog steeds honger.


  Maak melding

 80. Als ik sommigen hier mag geloven, dan zou Andy Rusland een soort messias zijn.
  Maar moet je kijken in het hoofd van Andy. Pappa zat bij de NPS, Gregory ook, maar ik, Andy, niet hoor. Ik kies voor het geld, geld maakt gelukzalig ook al zegt de pres dat de economnie er is voor de mens, ik zeg dat de mens er is om geld te maken, je familiewaarden (NPS waarden) te verkopen, macht te verkrijgen. Je moet toch heulen wanneer je de kan krijgt om te heulen? Om naam te maken? Om bewierookt te worden?
  Hmmm, twijfel heb ik slechts over een ding: zal die Ingieboi het wel toestaan dat ik de volgende president wordt of wil hij zelf nog op die stoel (die met cetabever aan z’n kont geplakt lijkt) gaan zitten? Misschien het laatste, want anders gaan die Yankees hem komen ophalen. Dus ik heb maar een kans. Ik zal hem op een of ander manier, met list en bedrog van die stoel afhouden. Want als ik pappa en bigie brada kan verloochenen, dan kan ik toch iedereen verloochenen? Inclusief mij zelf?
  Anyway, ik zorg voor zoveel mogelijk aanhangers binnen de partij en dan wip ik die loirie. Let maar op. Suriname is van Rusland. Van Randy Andy.


  Maak melding

 81. @Ray
  Jij zegt:”Zo te zien hebben de racistische en etnische sentimenten bij de ndpers een DEUK opgelopen ….”

  Huh ……. ?
  Ik ben nu even stil!!
  Wat hoor ik?
  Ray,jij begint toch altijd eerst en bent een van de grootste racisten hier op dit forum!
  Waren het niet jouw woorden:”DAT GEEN ENKELE AFRIKAANSE REGERINGSLEIDER EEN BEHOORLIJKE OPLEIDING HAD GENOTEN?”
  JA TOCH?Dat zei je toch??


  Maak melding

 82. RobG, alleen dat zinnetje al van Jou, “kijk je moet het zo zien”, hoezoo en van wie? van jou de professor in de betweterigheid, laat me niet lachen.
  RobG, je hebt vast wel eens van de uitdrukking “gelijke monniken gehoord, en waarom zou dit hier niet van toepassing zijn, of is het te confronterend en te pijnlijk voor je paarse zieltje om aan die hele gang van zaken rond dat hele decemberproces weer aan te halen.
  Als Santhokhi deskundigheid uit het buitenland haalt is daar toch niets mis mee de man wil gewoon het beste voor hem en Suriname, iets wat je van DDB niet kunt zeggen als hij de meester oplichter en flessentrekker als een Abrahams als adviseur aanstelt, of had Santhoki jou als adviseur en deskundige in dienst moeten nemen


  Maak melding

 83. Ik snap nog steeds niet waarom Adelien Wijnerman moest wijken voor Andy Rusland.

  De vorige minister had in elk geval meer kennis van de staatsfinancien, vanwege haar lange carriere en de broodnodige ervaring als directielid op dit departement.

  Nu krijgt Suriname wederom een minister van financien die geen kennis heeft van macro- en monetaire economie.

  En nog belangrijker: geen enkele affiniteit met het internationale bankwezen.

  Deze benoeming is een schoolvoorbeeld van een ja-knikker benoemen op de belangrijkste ministerspost van het land: de hoofdbeheerder van de staatskas.

  Nu heeft Bouterse de touwtjes echt goed in handen: Gilmore als de President van de CBvS en Andy Rusland als minister op Financien. Het plunderen van de staatskas kan nu eindelijk worden voortgezet. De dictator is zijn duivelse kunsten niet verleerd !

  Ik heb heel veel waardering voor Adelien Wijnerman, een vrouw met ballen !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.