‘Broer en zus Pigot zetten Suriname te kijk’

63

PARAMARIBO, 16 dec – Diguan Pigot heeft andermans credit card ontvreemdt, terwijl hij Suriname’s sportman van het jaar was. Dat mag Pigot best zwaar worden aangerekend. Dit stelt universiteitsdocent en voormalig atleet Ricky Stutgard. Trachten de misdaad af te zwakken is bijna net zo erg als de zonde zelf. Jongere zus Chenyere Pigot gaat dus ook niet vrijuit.

De verklaring van de Surinaamse sportvrouw van het jaar op Youtube getuigt niet bepaald van realiteitszin of waardebesef. Chenyere vindt namelijk niet dat haar broer veroordeeld mag worden. Want ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.’ In de Ware Tijd verwerpt Stutgard zoveel onverschilligheid: “Je verslapen, terwijl je aan een wedstrijd moet deelnemen, dat is een fout. Maar meervoudig stelen van een schoolgenoot, dat is een criminele daad.”

Het siert de vijfvoudig (!) sportvrouw van het jaar dan ook niet dat ze met de stelling komt van: “Alleen God maakt geen fouten. En omdat wij geen God zijn, mag niemand Diguan Pigot veroordelen.” Stutgard ziet reden genoeg voor ingrijpen door het Surinaams Olympisch Comité. Diguan moet zijn titels inleveren en zusje moet ter verantwoording worden geroepen. “We moeten onze kinderen duidelijk maken dat alleen door discipline en volharding succes wordt geboekt”, aldus Stutgard.

Bekijk ook:

63 REACTIES

 1. hmm, ik weet niet over extra straf, maar inderdaad, het was ongepast dat zus op die manier reageerde. broer heeft zichzelf extra in de kijker gezet, hij was al een bekende persoon en nu nog stelen. niemand van ons lezers en aanhoorders heeft hem ertoe aangezet. wellicht heeft hij een ander probleem dat zich op die manier uit. dat kunnen wij niet weten, dat weet hij en dat weet zijn familie. als ze dat aangepakt hadden, had dit niet hoeven gebeuren. als je jezelf nieuws maakt, gaan mensen over je praten.


  Maak melding

 2. Deze zus spoort niet en heeft geen besef van normen en waarden. Een criminele daad plegen en niet veroordeeld moegen worden omdat alleen God geen fouten maakt. Straks wordt Bouterse nog fan van haar. Zal haar vader niet leuk vinden.


  Maak melding

 3. Ik ben het eens met diegenen die zeggen dat dit Diguan Pigot zwaar mag worden aangerekend. En dat zijn vader wellicht ook een daad zou mogen stellen. Het gaat hier immers om politieke ethiek. Ook al is jouw kind viij uur vliegen van jou vandaan, je blijft mede verantwoordelijk over hun opvoeding. Hesdy genoot zichtbaar van het succes van zijn kinderen, dus hun misstap mag hij zichzelf ook zwaar aanrekenen. Alleen vraag ik mijzelf af waar Ricky Stuttgart was toe de zoou van de president een fout begin. Ik heb hem toen niet gehoord. Meet Ricky als opvoeder soms met verschillende maten. Ik zou ook graag willen weten wat hij vindt van het gedrag van de zoon van de president.


  Maak melding

 4. IS DE VOORZITTER VAN HET OLYMPISCH COMITÉ NIET DESIE BOUTERSE DIE ZELF NIET VOOR DE RECHTER WIL KOMEN, BEHALVE ALS WE HEM VOLPOMPEN MET LOOD

  WAT EEN VOORBEELD VAN DE EERSTE BURGER VAN HET LAND ALS VOORBEELDFIGUUR OM DE ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJKE MACHT TE DESAVOUEREN


  Maak melding

 5. Broer en zus Pigot zetten Suriname helemaal niet te kijk.
  Suriname stond 3 jaar geleden al te kijken doordat een deel van de bevolking schaamteloos Bouterse op de troon hadden gehesen. Deze diefstal past precies in de NDP verval strategie. Goed voorbeeld doet volgen.


  Maak melding

 6. -Er staat geschreven:::: “We moeten onze kinderen duidelijk maken dat alleen door discipline en volharding succes wordt geboekt”, aldus Stutgard.

  -Terecht als beiden niet meer voor Suriname zouden spelen, omdat dit geen goed voorbeeld voor de jongeren kan zijn.


  Maak melding

 7. Ik ben niet zonder zonde.

  Maar ik weet dat ik nooit m’n land te schande heb gemaakt.

  Iedere Surinamer die het heeft gemaakt is trots op z’n afkomst.
  Iedere Surinamer die het slecht doet maakt z’n land te schande.

  We hebben het hierover de zoon van een poiticus, iemand die studeert aan de universiteit en Suriname vertegenwoordigt op sportniveau. Deze man had deze misdaad nooit mogen begaan. En het is een misdaad die vooral niet nodig was geweest. Pigot heeft geen geld problemen. Ik neem aan dat hij een welkdenkend persoon is. Deze gevolgen had hij kunnen overzien.

  Ik woon in het buitenland. Ik lees vandaag de krant en de titel luidt:
  “Suriname’s Olympic hopeful arraigned on fraud, larceny”

  De familie Pigot zet Suriname daadwerkelijk te kijk.


  Maak melding

 8. Die Ricky Stutgard kletst uit zijn nek. Hij heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt. En datzelfde geldt ook voor de negatieve commentaren hier.

  Ik vind zijn argumenten kant noch wal raken. De titels heeft Diguan Pigot gewonnen door noeste arbeid en topprestaties te leveren. En datzelfde geldt ook voor zijn zus.

  Het probleem zit wellicht dieper en dan denk ik zelf aan de psychische druk waarin deze jongen terecht is gekomen. Topsporters in de VS hebben een goed inkomen door sponsoring en door een studiebeurs van de universiteit waar zijn studeren.

  Ik ga gemakshalve ervan uit dat voor deze 2 jonge mensen dit niet het geval is. Wie weet werd hij zodanig door zijn nieuwe omgeving gepest en heeft hij uit wanhoop deze stap gezet. Dan komt het hele geval wel in een ander daglicht te staan.

  Het is een feit dat Surinamers nogal gauw geobsedeerd zijn door een creditcard. Voor mij is het maar een plastic kaart die als een gemakkelijke betaalmiddel wordt gebruikt.

  Voor Surinamers is het een hebbedingetje, je moet er ook een hebben om ermee te pronken. En Diguan Pigot is een product van deze verdorven Surinaamse maatschappij.

  Ik neem aan dat deze jongeman geen crimineel verleden heeft en slechts indruk op zijn omgeving heeft willen maken met een gold / platina creditcard en al die leuke spullen.

  Het is alleen jammer dat zulke getalenteerde jonge mensen zich zo in de nesten kunnen werken. Maar om ze nu als slechte mensen af te schilderen gaat mij te ver.

  Ze hebben goede hulp nodig om hun zwemcarriere weer op te pakken. Ik hoop dat hun ouders voor professionele hulp kunnen zorgen voor deze 2 getalenteerde sportlieden.


  Maak melding

 9. Ik ben het helemaal met Stugart eens. Heel duidelijk gezegd.
  Deze kinderen moeten niet denken dat wij alles zullen pikken.
  Ik heb nooit zo’n domme fout gemaakt.
  Het zijn verwende bliksems die denken dat de wereld op hun wacht.
  Laten ze maar kijken naar mensen die sporten en zich misdragen.
  De rekening is voor jouw. Ze mogen erop rekenen dat ze opdonderen na het proces en zusje erbij.
  Zal ik zien of ze haar broer dan nog zo geweldig vind.


  Maak melding

 10. Kijk jullie reageren gewoon niet goed!
  In alle lagen van de bevolking gebeuren rare dingen.
  Het gebeurd bij militairen,politie,duane,ministers,,onderwijzers,artsen,de man van de straat,enz.
  Je had een bekende atleet die in een winkel een jas had gestolen en die was in de cel beland{een Surinamer].
  Het gebeurd je gewoon.
  Niet lang geleden had je ook een vliegtuig medewerker{bediende}
  met een koffer gepakt,het is eenmaal zo.


  Maak melding

 11. Wie iets doms doet moet de lasten dragen. Het zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen.

  Men moet ongeveer $ 36.000 creditkaartfraude echter wel een beetje relativeren en niet direct in verband brengen met het land te schande zetten. Dit is geen wereld nieuws tenzij men het zelf wereld nieuws maakt.
  Het is natuurlijk heel fout als je vader een publieke positie heeft. Echter wij weten niet onder welke omstandigheden deze fout gemaakt is.

  Een eigen zoon heeft ooit iets gestolen echter toen men de beveiligingscamera’s goed raadpleegde werd duidelijk dat hij bedreigd werd en gedwongen werd iets te stellen. Dan wordt de foute daad plotseling heel iets anders. Er zijn heel veel gradaties van dwang of aandrang om rijker of beter te zijn dan men werkelijk is.

  $36.000 creditkaart fraude (waarvan gerealiseerd $ 12.000) verziekt je toekomst en de naam van de familie al aardig. Het kan echter redelijk eenvoudig hersteld worden. Het is herstelbaar en gedaan door een jongvolwassene. Deze daad is van een geheel andere orde van dan die een 40 jarige prominente overheidsdienaar dacht te kunnen realiseren onder de dekking van de Surinaamse overheid:

  1) 20 kg/ week cocaïne transporteren naar de VS.
  2) leveren van reisdocumenten aan potentiële terroristen.
  3) het verstrekken van zware wapens aan potentiële terroristen.
  4) het bieden van een veilige basis voor potentiële terroristen voor acties tegen de VS.

  Dat Pigot junior nog weet dat er normen zijn bewijst hij door snel te bekennen. De andere prominente Surinamer ontkent glashard ook al ligt alles digitaal vast.


  Maak melding

 12. Hallo,JoJo Ik weet wie bent of jij kinderen hebt of van Surinaamse komaf bent.
  Het is beter dat jij je gaat concentreren op jou eigen familie
  en hier geen nonsens uit kraaien.
  Groetjes,


  Maak melding

 13. Als de zus van Pigot zulke vreemde dingen zegt over een criminele actie van haar broer, moet pa Pigot zich toch eens achter de orden krabben en zich gaan afvragen, wat er met de opvoeding van zijn kinderen verkeerd is gegaan.


  Maak melding

 14. Hier past geen enkele rechtvaardiging of vergoelijking voor het handelen van Diguan. Dit duidt op hebzucht. Ik adviseer Pigot die domme bliksems van hem terug te halen, om te voorkomen dat het land verder voor schut wordt gezet. Die idiote zoon van de president heeft ons al te schande gezet. Ik vraag mij af van wie deze kinderen dir gedrag hebben geleerd. Wie het weet mag mij vertellen.


  Maak melding

 15. Wanneer wij als landgenoten alles goed en wel op de keper beschouwen dan zien we, dat de familie Pigot reeds ontiegelijk zwaar is gestraft, gelet op de heftige media aandacht die deze zaak heeft teweeggebracht. Op dit moment zou de familie Pigot het liefst willen emigreren naar Timboektoe en tot nooit meer ziens of een toverstok willen hebben om deze hele affaire te neutraliseren en tot de vergetelheid te doen behoren.

  Velen geven bij voorbaat de schuld aan de opvoeders, dat zij wellicht een fout hebben begaan of niet goed opgelet hebben tijdens de opvoeding van hun kroost etc., maar de waarheid is anders. Mama en Papa Pigot hebben hun kids wel goed opgevoed, ze komen van goede huizen en hebben altijd het beste met hun kinderen voor gehad. Maar eenmaal weg onder papa’s en mama’s vleugels denken kinderen dan het hunne van, ze zijn groot geworden, worden overmoedig en denken zelfs de hele wereld aan te kunnen, want ze zijn eindelijk van het ouderlijk gezeur af. Kinderen van tegenwoordig zijn vaak de meest ondankbare wezens, je voedt ze op en toch zien ze kans hun goede opvoeding te dompelen in rouw en sarcasme waarbij hun pedagogen en goede educatie omvleugeld worden door twijfel en disorde.

  Van heinde en verre en bijna elke inboorling in Suriname weet hier nu ook van en weten de misstappen van de onderhavige waterrat in geuren en kleuren na te vertellen. En wat dacht men van Papa en mama Pigot, zij schamen zich nu zo erg dat zelfs de heer Desi Bouterse niet met ze zou willen ruilen. Dezen hebben samen helaas ook een potje van gemaakt en het Surinaamse volk in diepe schande gehuld waardoor ze gezien de ernst van hun misdaden tegen de menselijkheid op generlei wijze een tweede kans verdienen.

  Ik vraag mij nu zeer ernstig af of het enigszins meerwaarde heeft om de familie Pigot inclusief de dader nog extra te moeten straffen. Recht is hier krom wanneer ook het olympisch comité zich hierover gaat buigen om meer sensatie te creëren. Er is al ellende genoeg op deze wereld, buitendien verdient Diguan een tweede kans wiens handel en wandel in de toekomst op de voet gevolgd zal worden door religieuze zakkenwassers die hobbymatig toegespitst zullen zijn om bij het minste geringste de familie Pigot wederom door het slijk te halen. Is dit gegeven niet bevredigend genoeg voor al degenen die angst hebben dat genoemde zwarte schaap in de toekomst in herhaling valt?

  Daarnaast ben ik er helemaal van overtuigd dat een heleboel mensen die in Suriname en elders ter wereld nog vrij rondlopen ook zodanige grove fouten en misstappen hebben begaan die tot thans onttrokken zijn aan het zicht van de openbaarheid, aldus ongestraft zullen blijven maar de bek vol hebben over de missers van anderen. Steek de hand in eigen boezem.

  99% van de Surinaamse bevolking is geloviger dan de Paus, maar toch schijnt het dat de kerken c.q. de sekten hun gelovigen geen vergevingsgezindheid noch barmhartigheid hebben bijgebracht, maar deze juist vervult hebben met haat, destructie en kruisiging van allen die in God geloven. Stop met deze bullshit, stop met het kruisigen van de familie Pigot, stop met het geouwehoer en gefilosofeer over waarden en normen die kant noch wal raken, weg met alle zogenaamde geleerde idiote theorieën, genoeg is genoeg, één artikel was al ruim voldoende om de misstappen van eens Suriname gevierde sportzwemmer die door zijn ondoordachte daad wereldwijd vereeuwigd is als studentikoze jatmoos aan de kaak te stellen als voorbeeld voor hen die komen gaan.
  django


  Maak melding

 16. Wat een gebrek aan normbesef etaleren de kinderen Pigot. En wat een onverschilligheid van die dochter. Doet je twijfelen over de opvoeding die ze krijgen. Vader Pigot heeft heel wat recht te trekken wil hij nog geloofwaardig overkomen.

  De studiebeurzen van die eikels intrekken, ze verdienen het niet. Geef het aan andere niet verwende oprechte jeugd die kans.


  Maak melding

 17. Dit is de zoveelste bewijs dat surinaamse mensen alles stellen of dat van het land is of het van de beuren zijn.dit zíjn de kinderen van een voorbeeld figuur. Wanneer krijgen de samenleving het door dat zo niet. Een dader is een dader of dat de kinderen zijn van een minister of niet moet bestraft worden.


  Maak melding

 18. Brutale opdonders zijn het, verwende nesten.
  Dochter krijgt van papa een aai over haar bol omdat ze het opneemt voor haar broer en familie.
  Zoon lief krijgt van Pa lief te horen: jonge je had het toch gewoon kunne vrage aan pappie, hoe ben je zo dom dang.
  Kom, late we gaan na Mac Donald om Digi zijn voorlopige vrijlating te vieren!
  En Chenny, jij krijgt van pappie een groooote double quarter pounder omdat je heb gezeg dat alleen God geen foute maakt. Je ben alleen je pappie vergeten, maar dat is nie zo erg hor.
  Wat heb ik toch schatte van kinderen!
  De één bekent direc direc en de ander neemt het voor de hele familie op!


  Maak melding

 19. Django,
  Ik ben het in principe wel met je eens.
  Iedereen, die een misstap begaat, verdient een tweede kans.
  Alleen vangen hoge bomen, waar dan ook in de wereld veel wind, dus ook in Suriname.
  Dat is nu eenmaal het risico van het zijn van een hoge boom.
  Daaraan is niets moraliserend, althans, niet in mijn beleving.
  Aanleiding voor mij om te reageren, was de opmerking van zuslief.
  Als je een criminele actie van je broer goedkeurt onder het mom, dat alleen onze lieve heer zonder zonden is, dan heb je iets niet begrepen.
  Dat twee – overigens zeer volwassen kinderen, want we moeten niet doen alsof het hier om pubers gaat – dingen doen of dingen zeggen, die niet door de beugel kunnen, geeft mij te denken over wat er mis KAN zijn gegaan in hun opvoeding.
  Ook daaraan is volgens mij niets moraliserend.
  Maar zoals gezegd: ik kan mij verder goed vinden in jouw verhaal en ik wens moeder en vader Pigot veel sterkte, maar ook overpeinzing toe.


  Maak melding

 20. Natuurlijk is het fout, fout, stom, wat Diguan heeft gedaan maar wat ik verfoeilijker vind, is dat in de nabijheid van CC-1 VALSE PASPOORTEN zijn verstrekt aan UNDERCOVER CRIMINELEN lees DEA-AGENTEN.

  Volgens mij heeft zusje Chineyere niet geprobeerd die OERSTOMME actie van haar broer goed te praten maar dat niet op voorhand haar broer te VEROORDELEN.

  Zij heeft niet goed ingeschat dat zo`n actie natuurlijk door Jan en Alleman zal worden veroordeeld.

  Ik hoop voor Hesdy en de familie dat Diguan een milde straf krijgt als de zaak voorkomt.


  Maak melding

 21. Django, al praten we er nooit meer over dan nog blijft het een schande dat Diguan gestolen heeft van zijn studiegenoot. Wat denk je ermee te bereiken dat we problemen niet mogen bespreken? In Suriname roepen we te vaak dat grove schendingen van andermans rechten een gepasseerd station zijn, daders mogen wel roepen dat hun misdaden een gepasseerd station zijn, maar voor de slachtoffers geldt dat niet als hen geen recht wordt gedaan. Surinamers roepen ook steeds dat zij die zonder zonden zijn de eerste steen mogen werpen. Als de slachtoffers dat zouden zeggen zou ik het nog als een Christelijke deugd kunnen opvatten en zou ik de eerste steen niet durven werpen, maar als daders of zij die de dader adoreren of hun bloedverwant zijn, dat roepen, dan ben ik zonder meer bereid de eerste steen te werpen.

  Niemand moet me komen vertellen dat Diguan zijn studiebeurs, in vergelijking met het inkomen van Amerikaanse studenten, niet veel voorstelt en dat hij daarom gedwongen werd te stelen van zijn collega. Ik heb in Nederland meegemaakt dat een Surinaamse student, die geen beurs had op dat moment, op de WC rollen in het toilet van de Vrije Universiteit een portemonnee vond met geld, maar ook een studentenkaart van een Nederlandse student erin, hij belde de eigenaar op en gaf het allemaal terug. Zo kan het dus ook, het geld was niet van hem, hij bleef er dus met zijn poten vanaf.


  Maak melding

 22. Het zal goed komen met de familie Pigot, ga God zoeken , hij is het antwoord.

  Ik vind dat tegen over de jongen en de familie Pigot te hard wordt geoordeeld.

  En om zijn medaille van hem af te pakken , vind ik te ver gaan, hij heeft ze niet onder invloed van drugs of verboden middelen behaald.

  En we moeten maar hopen dat dit een mooie les is voor hem en vele anderen.

  Dino en Bouterse zijn in de fout gegaan, nu is het Pigot en morgen is het iemand anders.
  En er zullen nog velen in de fout gaan ondanks zoveel slechte voorbeelden, omdat de mens al zo in elkaar na de zonde val van Adam en Eva.
  Het is de zonde, dat lijdt tot hebzucht, geldzucht, macht en geweld.

  Familie Pigot, sterkte , het zijn uw kinderen en jullie moeten ze voor de 100% ondersteunen.
  Jullie komen er wel uit. Nu zien jullie wie jullie vrienden zijn, het komt goed…………….


  Maak melding

 23. Er was een tijd dat jongelingen van goede huize afkomstig, zomaar voor de lol, zwervers in brand staken, in Paramaraibo.
  Goede huize zegt mij niks!
  Opvoeding, dat telt!
  Hiermee wil ik niet zeggen dat de heer Pigot zijn kinderen niet goed heeft opgevoed, daar weet ik. niets van af. Maar het gedrag van die kinderen is wel opvallend.
  Ergens zit er iets niet goed. Misschien ook te beschermd opgevoed?? Kan ook. Ik durf daar niets over te zeggen omdat ik het niet weet.
  Degenen die zeggen dat zij die zonder zonden zijn ……enz….
  Laat ze dat maar aan de rechter vertellen.
  Heel naar voor alle betrokkenen maar vooral voor de reputatie van Suriname als natie!
  Alweer!!!


  Maak melding

 24. Sorry, maar als je een fout begaat dien je gestraft te worden en dat moet dan ook voor een ieder moeten gelden. Al ben je de zoon van een parlementarier, de zoon van de president of de president zelfe. Men zal moeten inzien dat sancties dienen als correctie maatregel naar de dader toe maar ook als voorbeeld naar de rest van de samenleving. Doet men dat niet dan zal dit bijdragen aan verloedering, verlaging van onze normen en waarden.
  Maar men wil doen voorkomen alsof deze daad veel erger is dan hetgeen Dina en pa CC-1 op hun lange kerfstok hebben.


  Maak melding

 25. Leren stelen leer je met goedkeuring van je ouders. Eerst een veger, dan een potlood dan een boek. En dan escaleert het want niemand leert deze figuren dat ze van andermans spullen moeten afblijven met hun klavieters. En in Suriname kan je overal dievenijzer zien voor een reden.

  Deze man wordt natuurlijk afgeschreven van de U of Connecticut wegens “misconduct”, zijn studenten visum wordt automatisch ongeldig als hij nog in de bak gaat zal hij dat ook nog moeten uitzitten en zijn slachtoffer restitutie bieden en hij komt de USA nooit meer binnen.

  Toen ik op de eerste klas mulo zat steelde een klasgenoot een wiskunde boek van mij en ik moest 20 guldens opbrengen om het van hem terug te kopen, uit principe deed ik dat niet, dus de school betalen,mijn vader ranselde mij met een riem af, tot de buurman dat eindigde.

  Zo mijnheer hesdy a kiesie ing mooi. De sportman titels moeten ze van hem afnemen, en aan de nummer 2 geven, want hij is geen role model behalve voor die paarse paupers. En zijn lieve zusje die is ook maar een dommie.


  Maak melding

 26. Als de rollen waren omgekeerd; de studiegenoot had met de credit card van Diguan voor > 12000,- USD aan spullen gekocht, zou zijn zuster nog steeds vinden dat niemand anders dan God mocht oordelen? Zou ze nog steeds vinden dat het niet erg was en roepen dat alleen mensen zonder zonden de eerste steen mochten werpen? Zij heeft waarschijnlijk nooit gelezen dat er in de bijbel ook geschreven staat ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet’.


  Maak melding

 27. Zacheüs, de tollenaar

  Zacheüs woonde in Jericho. Hij was een rijke tollenaar. Maar hij was niet eerlijk. Hij vroeg te veel geld aan de mensen. Jezus kwam in Jericho. Zacheüs wilde Hem graag zien. Maar hij was te klein en de mensen lieten hem niet door. Daarom liep hij vooruit en klom in een boom. Toen Jezus bij die boom kwam, kijk Hij omhoog.

  ‘Kom vlug naar beneden, Zacheüs. Vandaag kom Ik bij jou op bezoek’, zei Jezus. Zacheüs klom meteen uit de boom. Hij verwelkomde Jezus bij hem thuis. De mensen die dit zagen, morden: ‘Jezus gaat binnen in het huis van iemand die niet eerlijk is!’

  Zacheüs zei tegen Jezus: ‘Jezus, ik heb iets goed te maken. Kijk, ik geef de helft van al wat ik heb aan de arme mensen. En ik geef vier keer zoveel geld terug aan de mensen van wie ik het heb afgepakt.’

  Jezus zei tegen Zacheüs: ‘Nu ben jij ook een vriend van God.’

  (Bron: Averbodes Kinderbijbel © Uitgeverij Averbode)


  Maak melding

 28. De hebzucht en beperkt normbesef hier ten toon gesteld zet tot denken. Dit zijn de kinderen van een politicus. In Suriname heeft men een probleem met corruptie en vriendjespolitiek.
  Tijdens deze regering is het probleem groter geworden. Nu moeten het politici zijn die het probleem moeten aanpakken.
  De NPS had de mond vol over PL van Salamander Somo, laten we zien wat de reactie richting Pigot gaat zijn.


  Maak melding

 29. Als het handelen van broer en zus Pigot Suriname te kijk zet, dan is het legitiem je af te vragen wat het handelen van de huidige machthebber(s) en directe familie voor effect heeft voor Suriname in de rest van de wereld.
  Verbaas me er trouwens over dat een Surinaamse sportman van het jaar, voor dit vergrijp zo door het slijk gehaald word, terwijl er in Suriname een massamoordenaar, Internationale drugs handelaar (met een zoon welke in de voetsporen van Paps gaat en zelfs deze probeert te overtreffen)ogenschijnlijk gedoogd word omdat deze zo men wil doen geloven heel goede dingen voor het volk doet.
  Bah.
  Pigot heeft een fout gemaakt en zal ervoor moeten boeten. Gelukkig zal het recht in dit geval zegevieren.
  Maar DDB is te schijterig en doet alles om zijn straf te ontlopen. En dit kan hij doen mede door de hulp van het Surinaamse volk


  Maak melding

 30. @hetisnietwaar

  wat mij betreft hoeft hij niet door het slijk te worden gehaald, ik vind het ook een overdreven reactie van zus.

  en verder denk ik, amateur psycholoog spelend, dat hij ergens anders mee zit. misschien pressure to perform. misschien is het hem allemaal teveel. en hij is net volwassen, dus… wie weet. maar zus heeft het jammer genoeg verergerd.


  Maak melding

 31. @ Henkes ( 17 december 2013 om 02:24 uur )

  Grandioos voorbeeld !!! Je slaat de spijker op de kop .

  Zou de reactie van zuslief ook hetzelfde zijn namelijk ” wie zonder zonde is werpe de eerste steen”, indien een 3 tal rovers het huis van de Pigots was binnengedrongen en haar lieve en zorgzame ouders de met moeite bijelkaar verzamelde dollars bestemd voor broerlief tevens creditcard fraudeur, Diguan hardhandig afhandig maakte ??

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig dag !


  Maak melding

 32. Diefstal (van een creditkaart) en fraude (onwettig gebruik van een creditkaart) zullen hem ten laste worden gelegd.
  De straf zal in eerste instantie door de rechter worden bepaald en daarna is het de beurt aan de universiteit.
  De uitlatingen van zijn domme zus zijn van nul en gener waarde, maar de betreffende sportinstanties dienen hier ook een standpunt in te nemen.


  Maak melding

 33. Sari tori, Pigot kan meteen het stuk bij wikipedia gaan bijwerken
  —Diguan Pigot (Paramaribo, 26 juni 1994) is een Surinaams zwemmer, die gearresteerd werd op verdenking van diefstal en fraude, hij heeft bekend een creditcard te hebben gestolen van zijn teamgenoot en er aankopen mee heeft gedaan op het internet. Hiermee heeft Diguan Pigot het Surinaamse volk en land wereldwijd te kijk gezet.
  Pigot is de zoon van een bekende Surinaamse parlementariër.

  Pigot is lid van de club VOS en traint aan de Doral Academy Charter High School in de Verenigde Staten. Hij eindigde als 43ste in de series op de 100 meter schoolslag op de Olympische Zomerspelen 2012. Diguan Pigot nam ook deel aan de Wereldkampioenschappen zwemmen 2009 en 2011. Zijn oudere zus Chinyere is ook olympisch zwemster en vond dat alleen God de misdaad van zijn broertje mag veroordelen, want zegt zij op youtube – wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

  Hoe kan men deze gegevens wegpoetsen voor de toekomst? Bijna iedereen spreekt er grote schande van en er wordt overwogen om alsnog zijn titels van hem af te pakken. Eerst Dino Bouterse en nu Pigot, who is next??


  Maak melding

 34. Hier is Ricky weer bezig Voor zijn beurt te spreken. Deze jongeman is op dit moment beschuldigt van een criminele daad. Nogmaals, beschuldigt en niet veroordeelt door de rechter. Dat is hoe het hier werkt. Ricky, gebruik het internet om over het rechtssysteem hier waar hij beschuldigt is te weten. Als hij door de RECHTER schuldig is bevonden dan kan Ricky met zijn wensen en eisen komen. Maar voor die tijd is het alsof hij hier al rechter zit te spelen vanuit Paramaribo met een paar kranten knipsels als dossier. Als je zo graag rechter wil spelen is er het 8 dec process met alle gegevens precies in Paramaribo.
  IN GEVAL hij door de rechter met alle feiten voor zijn ogen wordt veroordeelt dan is jouw mening relevant maar voordien, heb een glas parbo en lees wat meer over het Amerikaans rechtssysteem.


  Maak melding

 35. brada’s nanga sisa’s,
  is het niet raar dat een heel volk broer en zus willen “lynchen(vermoorden)”, terwijl er grotere
  schurken rond lopen in suriname en elke dag hun zakkenvullen zonder echt voor te werken.
  denk maar aan abrahams, brunswijk, bouterse.
  abrahams was minister en moest ontslagen worden.
  nog steeds wacht ik op een grondig onderzoek.
  ronnie brunswijk heeft nooit gewerkt maar heeft een stadion en een groot stuk grond waar veel
  binnenlandse broeders goud voor hem zoeken. van zijn
  de advocaat van bouterse heeft een groot stuk grond waar naar het schijnt ook goud in de grond zit, terwijl die
  nooit eerder van mijnbouw heeft gehoord.
  nee, het is niet goed te praten wat die jongen in amerika heeft geflikt en hij zal zijn straf ook niet ontlopen,
  want amerikanen kunnen heel streng voor buitenlanders zijn die hun wetten overtreden. en wat zijn zus betreft,
  het is haar broer en ik zou het ook proberen goed te praten voor mijn broer, al weet ik dat hij stom is geweest en zich door hebzucht heeft laten leiden.
  velen van ons hebben een broer, zus, neef enz enz die bolletjes hebben geslikt maar je hoort niemand
  daar over praten. door de jaren heen hebben honderden bolletjes slikkers vast gezeten en het is alsof
  men in suriname weigert dat als een grote schande te zien. wordt niet meer als een zonde gezien.
  als kind in suriname rol modellen als bouterse, brunswijk,abrahams enz enz hebben,
  kan nooit goed voor je ontwikkeling zijn. allemaal mensen die de wet overtreden maar nooit hoeven te zitten.
  sterker nog, als beloning mogen ze het land nog regeren.
  wat dino bouterse betreft, die smeekte om gearresteerd te worden.
  in het verleden hebben zowel zwarte voetballers als witte voetballers inkopen gedaan met credit cards van hun
  teamgenoten. het ging toen over duizenden guldens. maar die jongens waren geliefd bij de journalisten en er kwam
  nooit wat naar buiten. ze hebben wel netjes hun schulden betaald.
  er speelde in de jaren tachtig een witte jongen voor ajax op het middenveld en die ging tijdens de training
  in de kleedkamer de broekzakken van zijn medespelers leeghalen.
  kinderen doen altijd dingen die niet door de beugel kunnen en daarom zijn het kinderen.
  het is makkelijk praten als je een kind hebt dat zich altijd voorbeeldig gedraagd. maar dat wil nog
  ziet zeggen dat vader en moeder pigot een puinhoop van de opvoeding van hun kinderen hebben gemaakt.


  Maak melding

 36. #Koos en Perko,
  Jullie hebben volkomen gelijk.

  Wat die Pigot gedaan heeft is erg maar de wereld kent deze jongen niet. Hij heeft nog nooit een olympische medaille gewonnen.Zijn vergrijp zet Suriname internationaal niet te kijk.
  Dit in tegenstelling tot het presidentschap van DDB, dat heeft Suriname niet alleen te kijk gezet maar zwaar gedegradeerd tot een land waar een moordenaar, drugscrimineel president kan worden.Om ook maar niet te spreken van wat deze crimineel zijn zoon ons land aandoet.

  Waarom zegt men nou niet tegen DDB dat hij moet opstappen omdat zijn zoon voor een ernstige misdrijf in de gevangenis zit. Nu is het zelfs bekend geworden dat behalve Dino en maatje er nog een hoofddader(opdrachtgever)is genaamd CC1 die nog vrij rondloopt in Suriname. CC1 is DDB zeggen ingewijden.

  Wat Pigot beging is een klein iets vergeleken met wat DDB ons land aandoet, DDB bedreigt de soevereiniteit van ons land.
  Suriname is derhalve beteraf zonder DDB. Laten wij hopen dat de VS DDB komen ophalen dan zijn wij voorgoed af van deze vloek/koenoe.


  Maak melding

 37. Daarom moet je nooit van blijfschap in de lucht springen als het huis van je vijand in de fik staat. Een les voor het nieuw front in bescheidenheid.

  Ik wacht nog steeds op een verklaring van hun over ijverige mediaraad, de Pravda.


  Maak melding

 38. @Sjang,

  Afro en ik willen laten zien hoe CRIMINEEL CC-1 IS. BEN JE SOMS BLIND, ACHTERLIJK OF ZO!!!

  Jij bent degene die nonsens hier zit te schrijven. SPONG BOB kan hem niet ophalen, maar de Yanks gaan het voor SPONG BOB DOEN.

  JOUW DINO KRIJGT ZEKER 50 JAAR, HIER KAN JE OP REKENEN!!GROTE DROL!!


  Maak melding

 39. Wang BIGIE sportman die gewoon in het verleden ook een kleine kruimeldief DIEF is geweest blijkt nu een hele grote wereld DIEF was geworden in de toekomst,hij en zijn schaduw en niemand anders op dit AARDRIJK wisten ervan beste mensen,ook de toekomst heeft met verleden te maken en het verleden met de toekomst ernaast No no de A man na Wang Ka bigie Zonduman{FuFurman}.


  Maak melding

 40. @Pongodingens

  Front vraagt niet om de vrijlating van Pigot. Als hij schuldig is voor het plegen van crime moet hij berecht worden.Hij is op borgtocht vrij en dinootje de ndp man,zijn papa is de lijder met amnestie en hij kan slechts toekijken en hopen op een wonder.


  Maak melding

 41. ‘We moeten onze kinderen duidelijk maken dat alleen door discipline en volharding succes wordt geboekt”, aldus Stutgard….wedden dat hij deze woorden van wijsheid nooit aan papa bouta heft voorgehouden??!!


  Maak melding

 42. Stutgard heeft groot gelijk. Pigot moet eigenlijk een rolmodel zijn voor anderen. Hij neemt de positie van crimineel als rolmodel. Afpakken al die titels.


  Maak melding

 43. Niet alleen alle titels afpakken, maar ook (na eventuele berechting in USA) hem verbannen voor tenminste 10 jaren zijn vieze poten in de USA te zetten. Dan nog, niemand moet hem in dienst nemen. Hij is onbetrouwbaar.


  Maak melding

 44. Chenyere ‘wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.’ ergens heeft zij gelijk. als christebn leer men dat je niet mag oordelen, want gij zult geoordeeld worden.


  Maak melding

 45. “wie zonder zonde noh?|Ga jezelf stenigen,hypo.Poten af van andermans spullen.We strijden voor su.Elkaar bestelen mentaliteit moeten wij het niet hebben.


  Maak melding

 46. Kijk maar hoeveel er gestolen wordt in Su. ongestraft en ongegeneerd wordt er gestolen. Land wordt leeggestolen en leeggeplunderd. Legitiem en legaal stelen noemt men dat. En als je er iets van gaat zeggen, dat Su een grote corrupte en tjoekoe maatschappij dan wordt je gedreigd met rechtszaken. Denk maar aan die mooie mevrouw, die DC is in het district Commewijne. ongegeneerd tjoekoe vragen voor rechtmatige overheidsdiensten. Deze soort mensen maken zich aam ambtelijke misbruik, maar er iets van zeggen, ho ho. Dan krijgt u nog een rechtszaak achter uw broek op kosten van de belastingbetaler.
  In Su wordt je legaal bestolen, geript. Amorele tjoekoe maatschappij, met allemaal van die mooie spelers in het veld zoals Karta. Abraham, en dies meer.


  Maak melding

 47. Dames en heren we moeten geen appels met peren vergelijken.
  De ene verwende zoon wiens vader de helft van su bezit, die kan roven, plunderen, stelen, gebruik maken van faciliteiten van de staat en die door ongekende hebzucht ten val is gekomen. Die bezig was met op zak een diplomatieke paspoort, beschermd en gebruik makend van de faciliteiten gewapende macht, een riant salaris van de staat krijgend, de Surinaamse soevereiniteit voor dollars te koop aan te bieden.
  Nee het is niet goed te praten was Pigot heeft gedaan, maar het zijn de verleidingen van de consumptiemaatschappij. Ik zeg door schade en schande zal men wijs worden. Dan kan zo iemand nog een grote aanwinst voor de Surinaamse maatschappij nog worden. Vergeven maar niet vergeten zou ik zeggen. En hij zal ook zelf op zijn eigen blaren moeten gaan zitten hoor. Maar ik vraag je om niet zo gauw iemand af te schrijven en om mensen af te branden. Want we zijn zeker allemaal geen heiligen.


  Maak melding

 48. In eerste instantie heb ik een positieve pleidooi voor de familie Pigot uiteengezet dat mij zeer kwalijk is genomen door mijn achterban inzake een feit uit het verleden dat niet met de mantel der liefde mag worden bedekt, en ik wil hierbij mijn fout goedmaken. Om even op de zaak Pigot terug te komen, is de criminele actie van Diguan niet van een vreemde. Zo heeft een lid van de familie Pigot in de jaren 80 ooit als ambassadeur van de nieuwe Suzuki Vitara een heleboel Surinamers bewogen om een lot te kopen met het doel deze auto te winnen.

  Puntje bij paaltje won hijzelf (de ambassadeur Pigot) de Suzuki Vitara. Dit geval heeft toentertijd heel veel voeten in de aarde gehad. Toen het publiek te weten kwam wie de uiteindelijke winnaar was wilde bijna iedereen die een lot had gekocht zijn geld terug, dit was duidelijk doorgestoken kaart. Jaja, de Pigots van de Awaradam bij de domineekreek deden altijd uit de hoogte. Desondanks pleit ik voor een mildere straf voor Diguan, daar het crimineel gedrag reeds in zijn bloed zat en hem dit zijdelings mag worden aangerekend.

  Ik ga hier niet verder op in, maar een heleboel Surinamers kunnen dit verhaal beamen waaronder diegenen die vonden dat ook ik met twee maten heb gewogen door deze vroegere Suzuki fraude zaak te drukken in mijn positieve pleidooi voor de familie Pigot. Verder sta ik in voor de gevolgen van dit verhaal voor wie meent mij te kunnen vervolgen voor laster of smaad, mijn email en Ip-adres zijn bij de redactie van waterkant bekend. Hesdy kan u over betreffende fraudezaak meer vertellen, en bij nader inziens mag hij van mij alsnog aftreden. Al die mensen die toen een lot hadden gekocht voelen zich nu nog diep belazerd. Erop vertrouwend mijn trouwe achterban hiermede tevreden te hebben gesteld, verblijft.
  django


  Maak melding

 49. Sranan ofa ik kan je postig positief waarderen. Zo niet moeten wij maar gauw een straf uit gaan dokteren/vaststellen voor creditcard diefstal. Een kapitale straf zou ik zeggen.

  Maar mensen we moeten realistisch blijven. Ik ben blij dat ik deze mistake niet in mijn leven heb gemaakt of hoeven te maken.
  Het is de tijd, de verwatering van waarden en normen en het leven in een wereld van luxe en overmatige consumptie. De gevaren liggen altijd op de loer. Ik hoefde deze fouten niet te maken. In mijn jonge tijd was creditcard een grote luxe. Dus…


  Maak melding

 50. Chinyere heeft ondoordacht gehandeld door een videoboodschap te posten. De daad van haar broer valt niet goed te praten. Nee wij mogen niet oordelen, maar als mens zal je erover praten. En hoe groot de verleidingen van onze maatschappij ook zijn, dit valt niet goed te praten. Zeker niet als je een voorbeeld voor andere Surinaamse jongeren bent.
  Het is jammer dat hebzucht een vlucht heeft genomen.


  Maak melding

 51. iets voor de fam. pikop,Een Amerikaanse tiener die geprobeerd heeft om geld van de bankrekening van Kim Kardashian te halen, is veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf. Ook de 41-jarige moeder van de 19-jarige dader is schuldig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.