VHP bij 38 jaar republiek: Suriname zakt weer af

35

PARAMARIBO, 22 nov – Suriname dreigt weer in een neerwaartse spiraal te belanden zoals tussen 1996 en 2000. Dit stelt de Verenigde Hervormings Partij, VHP, in verband met de achtendertigste jaardag van de republiek. Tussen 1980 en 1987 heeft Suriname een dieptepunt gekend en weer stabiliteit tussen 2000 en 2010. “Helaas moeten we constateren dat die stabiliteit teniet wordt gedaan door corruptie en verkwistend beleid.”

Het zal hoe dan ook anders moeten. “De wereld van vandaag is fundamenteel veranderd. De politieke, economische en sociale contouren van de wereld die aan het globaliseren zijn, zijn anders dan acht en dertig jaren geleden. Het uitblijven van structurele maatregelen ter leniging van de noden van de burgers druist ernstig in tegen het beloofde sociaal contract”, stelt de partij. De regering zal beter moeten inspelen op brandende vraagstukken in de samenleving.

Die vraagstukken zijn talrijk. “Suriname wordt heden ten dage geconfronteerd met nieuwe uitdagingen zoals energieschaarste, corruptie, grensoverschrijdende criminaliteit, terrorisme, mensenhandel, drugshandel, klimaatsveranderingen en financieel economische instabiliteit.” De VHP zal met haar partners, na het verwerven van regeermacht, een beleid voeren van onderlinge samenhang. Suriname zal verder worden ontwikkeld met nationale en internationale inspanningen.


35 REACTIES

 1. Goed plan van de vhp en terecht dat er stappen moeten worden genomen, maar hoe moeizaam zal dat gaan met al die hersenloze idioten in het parlement van nu. In ieder geval hoop ik niet dat er weer gedicussieert zal worden over wat te te doen, want dat is tijds verspilling. Gewoon aanpakken e doen wat goed is voor land en volk. Succes .


  Maak melding

 2. Suriname krijgt voor haar 38ste verjaardag een grote cadeau:
  1:Stuwmeer gaat voor 1 SRD (symbolisch bedrag) opgekocht worden
  2: 25.000 volkswoningen gaan gebouwd worden
  3: Diepzee Haven gaat gebouwd worden
  4: Higway naar Brazilie gaat aangelegd worden
  5: Er komt mega Academisch Ziekenhuis in Wanica
  6: Kruistocht tegen corruptie
  7: Er komt een eigen Goud Industrie

  wie wilt nog aanvullen? ik ben zeker nog heel veel grote projecten vergeten.

  Blijf maar dromen NDP-ers. Jullie zijn weer in de maling genomen door je lijder. De ogen van pasgeboren puppies gaan naar een paar dagen open, maar van jullie zal nooit open gaan.


  Maak melding

 3. Waren we maar nooit onafhankelijk geworden!

  Hoe mooi zou Suriname nu zijn, en hoe goed zouden we het
  allemaal hebben als we nog steeds deel uit zouden maken van het Nederlandse koninkrijk.


  Maak melding

 4. beste landgemoten,

  laten we eerlijk zijn , wat heeft de vhp/nps en al die andere partijen voor ’t land gedaan.
  ik wil niet zeggen dat deze regering ’t uitstekend doet . ik geef ook toe dat er soms verkeerde keuze genomen/gemaakt worden.bij mij gaat het dat ’t goed gaat met ’t land en niet door wie of welke partij.

  enkele punten die direct aandacht nodig hebben: criminaliteit/onderwijs/werkgelegheid/export naar buitenland.

  verder moeten wij zelf gaan produceren denken aan ’t planten van aardappel/ui/en andere specerijen die geimporteerd worden vanuit ’t buitenland.

  aan de oppositie/ front ; je hebt je kans gehad in al die 10 jaren

  one love


  Maak melding

 5. Prachtig uiteengezet door de VHP echter de schaamteloze Surinamers hebben zelf de sleutel in handen.

  Kiezen ze na 2015 voor nog 5 jaar moreelverval of hebben ze toch het licht gezien, mits Bouterse niet per decreet gaat regeren.

  In ieder ander land hadden ze de paarse rovers bende met pek en veren het land uitgeschopt.

  Het zou de VHP sieren als men bij voorbaat de partijen van Bouterse, Somo en Lonnie zou uitsluiten bij een evt. coalitievorming. Gezien de bovenstaande verklaring zou dit niet meer dan logisch zijn.

  GRAAG REACTIE VAN DE VHP !


  Maak melding

 6. Alleen een eenduidige en daadkrachtige politieke beleid kan het tij nog keren.

  Maar de eerste contouren van een gedeeld Suriname in etnische regio’s is al zichtbaar.

  Leiders van de Marrons en de Javanen dwepen al enige tijd met hun presidentiele ambities en die kans is vrijwel uitgesloten in het huidige politieke bestel.

  Wellicht is een statenbond (een confederatie van onafhankelijke deelstaten die samen een staat vormen) de enige oplossing om uit deze politieke en economische neerwaartse spiraal te geraken. Met elkaar doorgaan in een ongedeeld Suriname, waarbij met de jaren de achteruitgang en criminaliteit toeneemt, is een heilloze weg.

  In zo een onafhankelijke deelstaat is elke groepering zelf verantwoordelijk voor zijn politieke en economische vooruitgang, waarbij men kan kiezen om het buitenlands beleid en defensie gezamenlijk uit te voeren.

  Een goed voorbeeld hiervan is de VAE – de Verenigde Arabische Emiraten. De VAE bestaat uit 7 afzonderlijke Emiraten, die hun rijkdom te danken hebben aan de enorme olie- en gasinkomsten. De bekendste emiraten zijn natuurlijk Dubai en Abu Dhabi.

  Ik kom zelf al jaren en regelmatig in de VAE, zowel voor zaken als prive.

  Ook hier waren de tegenstellingen heel groot, het waren nomaden die door de olie- en gasbronnen de laatste 40 jaar een gigantische economische ontwikkeling doormaken.

  Het bijzondere van deze statenbond is dat de afzonderlijke (deel-)staten elkaar financieel en economisch helpen, waardoor in tijden van een economische en/of financiele dip zij niet aangewezen zijn op de internationale kapitaalmarkt.

  De huidige situatie in Suriname vraagt ook om een zelfde soort politieke oplossing .

  De politieke weerbarstigheid van Suriname noopt thans tot het nemen van vergaande stappen om het huidige politieke bestel om te vormen van een districtenstelsel, dat oneerlijkheid tussen de bevolkingsgroepen bevordert, naar een statenbond stelsel.

  De verdraagzaamheid en cohesie tussen de diverse bevolkingsgroepen is ver te zoeken. Eigenlijk zijn ze door een samenloop van omstandigheden al meer dan 150 jaar tot elkaar veroordeeld. Dit is een onnatuurlijke situatie en eigenlijk niet houdbaar.

  Ik stel voor om nu een drastisch besluit te nemen en tot een andere politieke realiteit te komen. De diverse bevolkingsgroepen kunnen niet samen door een deur, hoezeer men zijn uiterste best doet om naar de buitenwereld toe dit als voorbeeld te stellen.

  De waarheid is dat de diverse bevolkingsgroepen elkaar niets gunnen, noch in politieke zin, noch in economische zin. Ze houden elkaar nu al een eeuw lang stevig bij de strot!

  Voor de toekomst van hun kinderen en de komende generaties, doe ik een dringend beroep op de leiders van dit land om te stoppen met deze voortdurende soap en met elkaar een andere politieke oplossing te zoeken en ook een andere weg in te slaan.

  Een statenbond kan helend werken en de tijd zal dan uitwijzen of deze beslissing voor achteruitgang of vooruitgang heeft gezorgd. Sommige besluiten zijn onontkoombaar.

  Op de huidige voet met elkaar doorgaan leidt nergens toe of alleen naar de afgrond.


  Maak melding

 7. De vraag is ook of VHP bereid is de democratische rechtstaat te herstellen want daar lees ik niets over. Met andere woorden is men bereid ter zijnde tijd de amnestiewetgeving ongedaan te maken en de daders van de decembermoorden als nog te vervolgen al dan niet met buitenlands hulp. Dit dossier hangt als een donkere wolk boven Suriname. Is men ook bereid tzt Bouterse en Brunswijk uit te leveren aan Nederland. Doet VHP dit niet dan verliest ze iedere vorm van geloofwaardigheid.

  Nogmaals bovenstaande verklaring is prachtig maar daar koopt niemand iets voor. Vooraf duidelijkheid is een must !


  Maak melding

 8. Deze zich regering noemende samenraapsel voldoet niet aan geen der boven genoemde criteria. Met het kijken naar de achtergronden van deze bemanning, valt een aspect direct op, dat niet voor kunde of kennis is gekozen, maar voor partijloyalisme. Laatst heb ik het nog hierover gehad, dat men na haast 38 jaren, nog steeds bezig is met in de mond nemen van het woord “ontwikkeling” of we zijn een soeverein land, maar verder komen we niet, dit omdat we het helemaal niet laten blijken! En ook of steeds de hand ophouden – het niet zelf willen of kunnen verdienen, en meer uitgeven dan er (verdient?) wordt. Vooral het uitmunten in onbehoorlijk bestuur dat criminaliteit tot gevolg heeft. Een land waar zenden en gewoonten (normen en waarden) aan verval onderhevig zijn. De internationale imagoschade waar deze (regering) zelf voor gezorgd heeft, zal niet hersteld kunnen worden, zolang zij het voor het zeggen hebben. En nu met een gearresteerde regeringsfunctionaris met een diplomatenpas op zak terwijl hij bezig is met; Internationale grensoverschrijdende criminaliteit, hoe verklaar dit. En deze misstap zal Suriname zwaar aangerekend worden, het kan nooit de bedoeling zijn om dit document voor privé zaken te gebruiken en daar is het ook niet voor bestemd. En zo bevestig je jouw Bakbawinkry politiek in de BananaRepubliek wat jullie van Suriname gemaakt hebben. Je kan met alle oprechtheid spreken van een financiële chaos in de Surinaamse economie, en dit vereist directe ingrijpen voor het te laat is. Het probleem zal nog groter worden, nu de president een marionet als monetaire autoriteit geïnstalleerd heeft. Eigenlijk is er oplossing gebracht waar je geen voorspoed hoeft te verwachten, want de president gaat het onder het mom zelf beheren, tik’ yu ay luku!


  Maak melding

 9. Hoe bedoeld VHP dat er stabiliteit was tussen 2000 en 2010. IN 2000 waren de NDP’ ers ook aan de macht olv Bosje. Toen kregen wij een sigaar uit eigen doos. Twee bruggen met een staatsschuld van € 175 mil. IN 38 jaar tijd heeft VHP niet eens één verdachte van de december moorden kunnen arresteren. WIe houd wie voor de gek? Santokhie met zijn grote muil heeft hoogstpersoonlijk het volk beloofd voor een afronding in de decembermoorden….
  VHP je vergeet dat je maar één kans krijgt om jezelf te bewijzen. Jullie hebben 38 kansen gehad en nog steeds de basis van onze rechtstaat hebben jullie niet veilig gesteld. If you have to shoot shoot….don’t talk!


  Maak melding

 10. Koos,

  het is helemaal juist wat je zegt.
  Helaas is dit een utopie aangezien de cultuur door en door verrot is en de mentaliteit gericht is op eigenbelang.


  Maak melding

 11. @Micheal
  helemaal mee eens.

  Men moet echter wel bereid zijn elkaar uit de prut te helpen zoals Abu Dabhi de afgelopen jaren met Dubai gedaan heeft.

  Let wel op de onderliggende structuren van deze landen waar de bijna 2 mio derde landen burgers in Dubai ook heel weinig in de melk te brokkelen hebben.

  Het gaat om gunnen en daar zit iets mis mee in Suriname. Er wordt altijd gedacht dat de ander iets meer GEKREGEN heeft.


  Maak melding

 12. Hoe gaat VHP om met de gelegenheid amnestie 2012. Vindt er strafvervolging plaats tegen de genen die zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie. Wat gebeurt er met de verdachten van het 8 decemberproces, worden zij uit alle politieke ambten ontslagen. Lees niets in het program van de VHP.


  Maak melding

 13. V.H.P. heeft een doel en dat is revolutie en daar gaan ze voor samen met zn allen landelijk aanpakken en ontwikkelingen brengen/neerzetten in alle districten waar de mensen hun belangen ooit behartig zullen worden.Switi SRANANG mag nooit af zakken,V.H.P gaat dit never laten gebeuren,hoe ingewikkeld of kritisch het ook zal zijn.Nog een switi srefidensi toegewent aan alla Sranang Pipels. V.H.P. soso LOBI!! V.H.P. soso GLANS!!


  Maak melding

 14. Beste Chan,

  verzekerd ben jij v Front-aanhang, maar de Ramgoelan & Abrabroki ga jij nooit bereiken, simpel omdat zowel jij/Vene als Rusland saaie individuen zijn (volgens Paars)

  dezen (paars) willen *vuurwerk*, denk aan Ocer, als DADA op het podium kwam werd ”don’t shoot the sheriff,, gedraaid, paars raakte in extase als DADA Vene een pyjama-pres noemde!

  Neem die Sharmila Mansaram mee op jou toer als **kot odo vuurwerk** en ik ken ook een taaie in onze strijd!!!

  @@ ESMERALD wil jij samen met Sharmila de strijd aangaan? 😉


  Maak melding

 15. @orga, je schrijft:::

  beste landgemoten,
  laten we eerlijk zijn , wat heeft de vhp/nps en al die andere partijen voor ‘t land gedaan.

  =Als je de geschiedenis vanaf 1975 tot heden zou onderzoeken had jij je zelf al een antwoord gegeven.
  Dit maakt waarom er heel veel Surinamers zijn die zomaar iets roepen terwijl zijn niet weten hoe of wat.

  =Vergeet niet die rust, respect, stabiliteit van de munt en de lage criminaliteitscijfers niet onder Venetiaan.

  -Ik wil jou verwijzen naar “niet zomaar een gesprek” bij radio apintie met Venetiaan. Je haren zullen stijf staan wat deze man onder Bouterse heet meegemaakt met al die bedreigingen.


  Maak melding

 16. Er zal heel wat water door de hersenen van de Suries moeten stromen/ vloeien om de Suries bij hun verstand te brengen.Dat Su volk moet weten dat DiDiBrie en Co de grootste VERNIETIGERS zijn van Su.De(velen)Suries hebben nogsteeds niet door dat alles wat verkeerd gaat in Su de schuld is van deze zaka-zaka DiDiBrie en Co en niemand anders.Deze DiDiBries willen steeds weer aan de macht komen: OM GEEN MOER te doen voor’t land Su en volk. En inderdaad ja ,vanaf de jaren 80 tot 87 hebben deze DiDiBrie BEESTEN’t land naar de klote geholpen/ gebracht. Volk van Su waak voor je zaak….en zorg er zeker voor dat deze zaka-zakas en deze DiDiBrie uit dat machtscentrum verdwijnen,zodat er daadwerkelijk gewerkt kan kan worden aan de opbouw van dat land. Volk van Su haal je zelf uit da klauwen van deze, ,anders blijft u als Su volk in de pinarie. U komt misschien dan nooit meer uit de put ,waarin u zit met dank aan deze foefoeroe regeerders van nu; de Mie-K. Combinatie. Arbeidersklasse zet’m op, ontevreden NDPers op Albina/ Marowijne ,Havenarbeiders ,BOG personeel ,Brandweer jongens; gaan jullie er allemaal voor ,want’t kan ook zonder Hooghart. Odi odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 17. Venezuela wil zo snel mogelijk rechtstreekse vluchten uitvoeren op Paramaribo. Een delegatie van de Venezolanen is in Suriname voor onderhandeling met het Luchtvaart Onderhandelings- en Adviesorgaan, onder leiding van Thelma Douglas-Pinas, directeur van Transport, Communicatie en Toerisme. Lees goed redimusus de paarse karavaan is niet meer te stoppen. President Bouterse is het beste wat Suriname ooit is overkomen


  Maak melding

 18. In Suriname vullen ze alleen maar hun zakken ten kosten van alles.Het land is nooit goed bestuur geweest. De politici kunnen het niet.Het zijn domkoppen die het land kapot hebben gemaakt en zichzelf hebben verrijkt.Ook Bouterse heeft een puinhoop ervan gemaakt.


  Maak melding

 19. Ten eerste moet de volgende regering onderzoeken wat tijdens deze regeerperiode allemaal is gestolen en wat er terug verhaald kan worden en wie allemaal gestraft moeten worden…

  Ten tweede moet men ook onderzoeken in hoeverre Dino uit eigen wil heeft gehandeld, m.b.t. Cocainehandel, illegale wapens en ondersteuning aan terroristen, ik kan me niet voorstellen dat hij dit alleen heeft gedaan. Dit is een zeer serieuze zaak en moet tot de bodem onderzocht worden…

  De komende regering moet ook alles op alles zetten, om weer investeerders en toerisme aan te kunnen trekken. De anticorruptie wet in te voeren. Werk en leerplicht invoeren. De veiligheid van de burgers te kunnen garanderen. Zwaardere straffen invoeren voor criminelen, waarbij er nooit een cellentekort mag zijn…


  Maak melding

 20. De Meka C. hebben vele jongeren misleidt. Boufje en Miskapje zijn paarse marionetten die dansen op de toeren van opa Desi,opa Gil, oma Jenie, oma Clary etc. Allemaal vastgeroest in hun revo-wang kofoe visie. Geen wonder als de maatschappij olv van deze oude vossen en vossinnen de afgrond in gaat. Ma kut, ondanks de vele bittere paarse vruchten zoals stijging misdaad en moreel verval, blijven de oren en ogen dicht van vele aanhangers, want de paarse redenering, a fout a no neks heeft bezit genomen van hun denken. Ze waren gewaarschuwd, pas op voor het paarse addergebroed.


  Maak melding

 21. Wat mij op valt dat niemand gezag toond voor een ander.
  Respekt is er heden ten dage niet meer.
  Maar het gedrag van deze regering is niet goed voor het volk.
  Mensen houden liever hun handen boven het hoofd van een ander.Maar wat ze niet weten ,dat dit de ontwikkeling van het land tegen houd.Men wil dingen doen die het daglicht niet kan verdragen,en toch nog straffen ont lopen.Hoe moet het dan goed komen met het land.


  Maak melding

 22. al die mensen die zo negatief over paars praten,de meesten wonen in nederland, maar wanneer het om voor je recht op te komen in nederland zijn deze mensen die hun mond niet eens durven open maken maar ze lullen steeds over suriname jullie zijn zielige mensen.ik weet dat meesten mensen die negatief zijn over suriname zijn mensen die lijken op santoki 1000%


  Maak melding

 23. De VHP moet de laatste partij zijn die over stabiliteit praat. Deze achterbakse mannen hebben de staatskas ook leeg geplunderd via het ministerie van Openbare Werken. Vraag maar aan de heer Randjietsing, dhr Kandhai, Asis Gajadien en nog meer. Wat wij mensen niet weten is dat Bouterse de VHP had gevraagd voor een samenwerking, maar ze hadden geweigeerd. Dat kwam niet vanwege het prseidentschap , maar vanwege het Ministerie van openbare werken. De VHP moest en zou OW krijgen. Hoe verdiende Randjietsing geld. Nou, hij wist van te voren dat bepaalde wegen geasfalteerd zouden worden , dus kocht hij of vroeg hij de percelen aan bij de overheid om ze later te verkopen tegen een hoger bedrag. Ook vroegen ze 20 % aan aannemers die projecten krgen van OW. Mensen ga eens na in welke grote huizen deze mannen wonen en wat voor bedrijven ze hebben opgezet. Nog een ander klein voorbeeld. Ministers en direkteuren van de vorige regering verhuurden hun eigen voertuigen voor de overheid. Een boodschap voor Bouterse: Werk ook de komende verkiezingen niet met deze huichelaars. Liever Brunswijk en Somohardjo dat de dieven van de VHP


  Maak melding

 24. Suriname is en blijft een broko ,broko pranasie komende honderd(100)jaar!!!!

  Dankzij de Surinamers zelf!!! Zij bakken er niets van!Chepotie……!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 25. De VHP was eerste keus van megalawman (Surinaams voor megalomaan)DDB. VHP vond DDB als president niet acceptabel, wat internationaal ook zo is. Sinds 2010 zakt Suriname weg op internationale lijsten en is met de amnestie wet een deuk geslagen in de rechtstaat.
  VHP heeft gelijk dat de wereld anders is dan 38 jaar geleden. Willen wij meegaan en een soort singapore worden moet het roer drastisch om. In dit tijdperk kunnen we met een ontwikkeld volk en alle communicatie mogelijkheden zeker een goede plek in de wereld veroveren. VHP heeft het door.


  Maak melding

 26. En wat nu? Is er eigenlijk wel een ministerraad of een DNA ?
  De president is nergens te vinden of ziek of druk met Dino. Su een verloren natie. Ook onder de VHP.


  Maak melding

 27. @steven

  Suriname krijgt voor haar 38ste verjaardag een grote cadeau:
  1:Stuwmeer gaat voor 1 SRD (symbolisch bedrag) opgekocht worden
  2: 25.000 volkswoningen gaan gebouwd worden
  3: Diepzee Haven gaat gebouwd worden
  4: Higway naar Brazilie gaat aangelegd worden
  5: Er komt mega Academisch Ziekenhuis in Wanica
  6: Kruistocht tegen corruptie
  7: Er komt een eigen Goud Industrie


  8. Parkeerhaven a/d Waterkant.
  9. Voedselschuur.
  10.Brug over de Corantijn.
  11.The best man for the job.


  Maak melding

 28. @steven
  12.Van Johan Adolf Pengel (JAP) een HUB (Een hub is in de wereld van het luchtverkeer een luchthaven waar men overstapt op andere vluchten,zo mogelijk van dezelfde maatschappij).
  13.Het jaar 2013 wordt het “DOE” jaar!


  Maak melding

 29. ik vind dat vhp moet op houden met het manupileren van het bevolking.
  natuurlijk is wat zij in het bovenstande nieuws vermelden,factoren die in europa zich afspeelt en dat op suriname en de surinamers weerspiegelt.
  ik vergelijk su niet met europa(NL)als wij volgens hun politieke,sociale,maatschappelijke,wetregeling,economie onze land zouden/willen inrichten,zouden wij in een nog ergere zin mentale en geestelijke slaven van die mensen worden en zouden wij zonder hun toestemming niks in onze eigen land kunnen doen.
  die kenmerken vind ik in het bovenstaande nieuws en uitleg wat vhp weerspiegelt,’het is reeds onder het volk bekend wat voor een spel vhp onder santokhie aan het spelen is,dus vhp mag zoveel moooie praaatjes naar voren halen,het is zonder waarde.

  toen de vhp/nps(front)aan de macht waren,hebben zij,nooit zo moooi gesproken,zij hebben of hebben nooit een samen bundeling programma voor surinamers ontwikkeld,’wat zij wel deden is hun soort genoten gronden geven,er werdt ook veel gefraudeerd met administratie’s,waardoor veel gelden werden weggesluis naar bekenden en familie,’hebt u zich dan nooit afgevraagd over die personen die poorloos in het land verdwenen zijn(vermoord zijn)maar dat wordt in de doofpot gezet en niemand die er naar omkijkt want vhp/nps,front zijn toch goeg bezig.

  als jou opbouw ideologie niet van jou voorouders of eigen mensen afstamt,maar van een vreemde,zal jij voor altijd slaaf van die vreemde zijn,omdat jij die vreemde nodig hebt om zogenaamd vooruit te komen.
  en die slaaf’s mentaliteit dat tot een zoort van verdediging voor die koloniale heersers is,is duidelijk in de uitspraken van vhp te merken.
  jullie zijn geen hindustanen,maar,koelie’s.

  i am waiting.


  Maak melding

 30. De VHP = de VALSE HOOP PARTIJ. Santhokie is meester om zijn land- lees: lotgenoten op het verkeerde been te zetten. Deze politieke nietsnut komt niet met beleid, maar parasiteert alsmaar op mogelijke fouten van anderen en/of zijn eigen verzinsels. Laat hij eens komen en vertellen wat hij voor de armen/minder bedeelden denkt te willen betekenen. Santhokie zijn communicatieve vermogen is dermate inferieur, dat hij VHP camoufleert door Veel H(k)errie Producerend (VHP).


  Maak melding

 31. De nieuwe slogan luid; the sheriff himself Santhoki for president, it is your turn now and; “shoot don’t talk”, nu kan het paard echt van stal. Het heeft te lang geduurd; “de-paarden-die-de-haver-verdienen-krijgen-hem-niet”, er moet zo spoedig mogelijk een ander wind gaan waaien, waar geen ruimte is voor populisme en partijpolitiek tot norm verheven is, dat moet een gepasseerd station zijn, laat dat duidelijk zijn. Vooral nu de rechtsstaat op de helling is gezet. Waar rechtszaken te lang blijven liggen en uitspraak partijpolitieke zijn, een staat zonder een betrouwbare rechtsgang en rechtspleging. Zelfs het Constitutionele Hof is verworden tot een aministatieve instituut, waar een niet rechter (dus een leek) de rechterlijke beslissing terug kan fluiten, dit is overduidelijk Bakbawinkry styley in een BananaRepubliek waar de president alle macht naar zich toe aan het trekken, wat ook overduidelijk is. De internationale grensoverschrijdende misdaad activiteiten gepleegd door hoge overheidsgezagdragers op te grootte schaal gepleegd, met arrestaties tot gevolg. Een internationale imagoschade die zijn weerga niet kent. En dan te bedenken dat dit blijft aanhouden, met betrokkenheid van de president in eigen persoon, en dit zijn Internationale beschuldigingen, van onder andere DEA (ondercover als Hezbollah terroristen) special agents met audio video en telefoongesprekken van onder andere de president. Hebben ze ook nog beschikbaar gesteld dus, Suriname heeft inzage dus, transparantie, de bal ligt nu bij Surimaribo, wie niet schuldig is, werpe de eerste steen. Dat niet alleen toen hij nog parlementslid was, maar nu ook in de functie van president, dan hoe dan. En nu ook een getuige á de charge, Sonnyboy (geen kroonprins) kroongetuige bedoel ik, want die bestaan ook of onstaan ook bij zwaarwegende weersomstandigheden, dan krijg je buien en zo, eenzaamheid?. dan krijg je; if you can’t do the time, don’t commit the crime. De appel valt niet ver van de stam, wie spreekt mij tegen! Misdaad loont waarschijnlijk in Surimaribo, maar niet bij the all Mighty Big Brother (in the Big Apple NY-city Manahattah authentiek). Natuurlijk is dit mosterd na de maaltijd, if you don’t like it, you can deal with it!


  Maak melding

 32. oh ze bedoelen zeker dat het nieuwfront binnekort uitéén valt .
  hahahahaha wat een fabel , zeker uit de vhp hoek sjonge jonge wat een doorzichtige zet van die ezels .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.