Vlucht Surinam Airways gestaakt om steekvlam

17

PARAMARIBO, 21 nov – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft de vlucht van Paramaribo naar Amsterdam van woensdag uitgesteld. Volgens de maatschappij werd tijdens de vlucht van Amsterdam naar Paramaribo een steekvlam in de motor (FOTO) waargenomen in de motor van het gehuurde vliegtuig. Ook was een knal te horen.

De daarop volgende vlucht is niet uitgevoerd omdat de maatschappij het vliegtuig wilde inspecteren.Het euvel betreft de rechtermotor van het ingehuurde toestel van Euro Atlantic Airways. “Voorlopige rapportage van onze SLM-crew die ook aan boord was van de ingehuurde vlucht, is dat er een knal is gehoord en een steekvlam werd waargenomen bij de uitlaat van de rechtermotor, na het opstijgen van het toestel”, meldt de vliegmaatschappij.

Achteraf deelde de gezagvoerder de passagiers mee dat zijn instrumentarium geen onveilige situatie aangaf. De vlucht is verder zonder incidenten verlopen en volgens schema en op tijd op de luchthaven te Zanderij afgerond. Toch is Euro Atlantic Airways gevraagd om een uitgebreide rapportage. “De SLM draagt veiligheid te allen tijde hoog in haar vaandel”, wordt nog gemeld. Getracht wordt de passagiers zo snel mogelijk alternatieven te bieden.

UPDATE: op deze site een complete uitleg en foto’s over het incident.


17 REACTIES

 1. pas op voor boycot,’als slm niet uitkijkt worden zij geboycot om negatief bij de surinamers over te komen,dan pakt ..m alle klanten af.
  vergeet niet van wie die vlieg rotzooi allemaal is,’of denk jij dat zij jou een 100% goede vliegtijg gaan geven/verhuren vergeet het maar.


  Maak melding

 2. Mi jeee een STEEK vlam plus een harde knal wat eng zeg in een gehuurde verrotte vliegtuig.Gelukkig geen ramp ien gado ning!!Ook tu a jarie de fu tapu en dan krijg je van zulke gevallen.4 dagen geleden is nog in Rusland een vliegtuig neergestort en bij deze crash kwamen alle 50 inzittenden van het vliegtuig om het leven.Ongeluk zit in een klein hoekje en geluk ook!!


  Maak melding

 3. Zolang dit maar goed gaat. De jaren tachtig lijken weer letterlijk terug te komen. Met dezelfde dictator nota bene. Corruptie wat op dit moment zeer hoog is, tast ook de betrouwbaarheid en veiligheid van de SLM aan…

  Gelukkig was dit maar een kleine knal en steekvlam, dit had net zo goed ook een enorme explosie kunnen zijn. Een tweede grote ramp kunnen we echt niet gebruiken nu, de passagiers mogen van geluk spreken…

  Als blijkt dat er gesjoemeld en bezuinigd wordt op vliegtuigen, terwijl mensen de hoogste prijs ter wereld betalen voor een ticket en gebeurt er straks een ramp, mogen wat mij betreft, verantwoordelijken direct gelyncht worden ter plekke…


  Maak melding

 4. Den bakra ne spang nanga srananman libi.
  Hier in de States zou zo een vlught Direct terug keren naar de luchthaven van afkomst. In no way , shape, or form would such an aircraft continue a flight of 10+ hours. The pilot would HAVE to declare an emergency landing. Jammer dat mensen leven zo een kleine waarde heeft voor Surinamers. If I had been on that flight, ongeacht je instrument readings, I would demand the flight be stopped and diverted. F@ck money, my life comes first.


  Maak melding

 5. Goedenavond, this is your purser speaking. Wegens omstandigheden is het menu van vanavond aangepast. In plaats van het gebruikelijke menu bieden wij u een zojuist gegrilde meeuw aan…. Eet smakelijk!


  Maak melding

 6. In het belang van de “grootste” MIJ (SLM) is gekozen om door te vliegen met alle risico’s van dien.
  Veiligheid wordt hier niet in achtgenomen…
  Bij vragen n.a.v. een tekortkoming worden passagiers stelselmatig AFGEBLAFT…

  Ik kies voor veiligeheid en niet voor het (lekker) eten…


  Maak melding

 7. Roy,
  Je hebt een punt, ik vind de berichtgeving over dit gebeuren verwarrend en niet kloppen, als ik leest dat de veiligheid op de eerste plaatst staat, dan vraag ik mij af waarom ze die vlucht toch hebben doorgezet??


  Maak melding

 8. mensen kies toch voor KLM ,slm(gehuurde kist van airfrance) is soso ede hatie.slm kist zoals gehuurde kist waar er vlammen uitkomt met knal op schiphol en dan wordt er doorgevlogen naar sur ,dan spoort de bemanning en slm niet meer,er wordt naar geld gekeken en niet naar veiligheid van de mens,euro atlantic airways komt net als slm ook uit de zelfde bananen land,deze maatschappijen kunnen niet de vliegveiliheid waarborgendus moeten ze zich failliet verklaren en niet de boel oplichten ,maar ja alleen suriname trapt er in!!!!!! tang boeng


  Maak melding

 9. @GMAP
  Broeder, het is momenteel een drama met de gecharterde vluchten..goedkoop is duurkoop…

  Het is toch bekend dat de passagiers bij calamiteiten geen response krijgen van SLM personeel, die zijn dan zgn niet bereikbaar. Indien ze dan later wel bereikbaar zijn en jij dan vervolgens terechte vragen gaat stellen worden ze notabene boos/agressief.
  Liever bange piet dan dode piet…ik kies GEEN SLM.


  Maak melding

 10. @blaka bakra: Vrijdag 22 november 2013 om 04:45 uur,

  Whaahahahaha;

  ff later:
  Good morning this your purser speaking I hope you slept well.
  Wegens een defect in de motoren, verzoeken wij u allen uit te stappen en te gaan stoten om dit vliegtuig weer aan de praat te krijgen.


  Maak melding

 11. Ze zijn nu druk bezig met een diepgaand onderzoek met de gang van zaken van het toestel gelukkig is er niks gebeurd baja…Want die toestel was helemaal vol getankt voor 9 uur vliegen,voordat hij de lucht in ging…OEPS!!! De kapitein zegt dat ze gewerkt hadden aan de moter van het vliegtuig waar het steekvlam van uit kwam.Hij is ook zeker behoorlijk aan toe van dit gebeuren.


  Maak melding

 12. Suriname is een RIJK en gezegend land. Echter, alleen Chinezen, politici en andere boeven genieten ervan. Het Surinaamse publiek en zij die een hart voor het land hebben(OOK NEDERLANDERS) moeten het doen met afval en uitbuitingen. Salarissen kunnen niet uitbetaald worden en de NATIONALE TROTS, SLM, moet het doen met oude tweede handse vliegtuigen waar er elk momen wat mee aan de hand is.
  Ach, als het volk niet in opstand komt is er geen vuiltje aan de lucht. Hooguit een knal en steekvlam. Inderdaad, Suriname is een gezegend land. En rijk. Voor de rijken.


  Maak melding

 13. Als die gasten zouden landen,moesten ze eerst benzine dumpen.Had zeker nog een paar uur geduurd voordat die thank leeg was.
  De passagiers hadden een engel op hun schouders.


  Maak melding

 14. Moet zeggen dat SLM verder geen enkele blaam treft.

  Zij huren een vliegtuig van een gerenommeerde maatschappij en als die willens en wetens toch risico’s durven te nemen kan de SLM daar niets aan doen.

  Ben wel blij te horen dat men een uitgebreide rapportage verlangt en een ander vliegtuig dan deze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.