Gefluister over vervanging ministers luider

83

PARAMARIBO, 4 okt – Geluiden over de zoveelste vervanging van ministers houden aan. Volgens de Ware Tijd is president Desiré Bouterse druk aan het overwegen enkele kabinetsleden de laan uit te sturen. Tot de ‘kandidaten’ behoort minister Adelien Wijnerman van Financiën.

Wijnerman heet al geruime tijd een zwakke schakel te zijn in het financieel beheer van publieke middelen. Bouterse zelf zei tijdens de jaarrede niet tevreden te zijn over het financieel beleid. Er komt een ‘diepgaande analyse’ van wat er precies fout zit met de financiële machinerie. Binnen het apparaat zouden functionarissen zitten die het beleid frustreren. Volgens de krant is het verwachtbaar dat binnen enkele dagen besluiten vallen.

Of ook ministers van coalitiepartner Pertjajah Luhur eraan moeten geloven, is niet duidelijk. Bij de laatste ‘reshuffling’ wisten die de dans te ontspringen. Partijleider Paul Somohardjo had zich bij voorbaat tegenstander getoond. Volgens Bouterse zelf is hij als staatshoofd niet in staat in zijn uppie te bepalen dat ministers weg moeten: “Het is de president en…” Volgens de krant wordt binnen Bouterse’s NDP ook aangedrongen op het ontslag van Jim Hok als minister van Natuurlijke Hulpbronnen.


83 REACTIES

 1. Waarschijnlijk wil Mw. Adelien geen bevelen uitvoeren die tegen haar principes indruisen.
  Zij zit dicht bij de persmachine en kan horen hoe die aan het ronken is vanwege de overuren.
  Ja, dan deugt ze niet natuurlijk, in de ogen van DDB en CO.
  Adelientje, je was gewaarschuwd maar je wilde niet luisteren.
  En Jimmy, jij moet terug naar je hok, wel met een flinke kluif!
  Wie zijn billen verbrandt, moet op de blaren zitten.
  M.a.w once you go purple, you stay purple.
  Forever and ever and ever….till death do us part….


  Maak melding

 2. Ook al wordt er nog zoveel geshuffeld, net zolang onberechten de macht in handen hebben, net zolang zal het een komen en gaan zijn van regeringsgezinde marionetten, die het om den brode gaat. Ma kuut, kijk noh naar al degenen die stemden op deze onberechte criminelen en misdadigers, ze verworden naar hun leiders en velen die deze leiders aanbidden gaan het pad der misdaad op, met de leuze, a fout a no neks want misdaad e pai gi deng dibri sa oeng poti leki LIJDERS. Hahahaha


  Maak melding

 3. De zwakste schakel in het geheel, deze moordenaar zonder visie blijft zitten, en dan wil je in 2015 weer een gooi doen naar het presidentschap, zodat het land nog verder de afgrond in kan gaan, met al die andere oude fossielen zoals Wijdenbosch en een Alibux.


  Maak melding

 4. “”weer wat mensen erbij die door de staat tot het einde van hun leven onderhouden moeten worden””

  Precies wat ik ook dacht. Je zou bijna denken dat ze de ministers vervangen om zo veel mogelijk partijgenoten aan een levenslang ministerssalaris te helpen.


  Maak melding

 5. Zoals het toeging in de jaren tachtig onder het misdadig regiem, zo gaat het ook nu aan toe, de toekomst van Suriname ligt in het verleden.Suribabwaans afrikaanse verwordend land geregeerd door onberechte warlords,drugsbonzen,moordenaars en criminelen. Na drie jaren regeren zijn de tekenen voor een sombere tokomst overduidelijk. Nog even en vele beelden uit jaren tachtig zal men terugzien, naast schaartse, lange rijen ndpers wachtende voor een stukje kaas etc. Maar ook onredelijke harde decreten, verbod op valuta bezit en overmakingen naar het buitenland, naast perscensuur.


  Maak melding

 6. Pa Chally weet het nu zeker, zijn eigen partijaanhangers brachten hem een dolksteek van achteren. Elk koninkrijk dat tegen zichzelf is gaat vroeg of laat ten onder en de tekenen zijn overduidelijk. MC = verworden een megalomane club van mensen die misdadigers op handen dragen inplaats voor in de bres te gaan staan voor hun domme aanhangers, land en volk. Ze hebben zich gruwellijk stinkend verrijkt. Ma kuut, de aanhangers verdienen deze leugenaars.


  Maak melding

 7. Oh La la….blijven reshuffelen met de ministers.
  Ik zou aanraden de hele kabinet naar huis te sturen en nieuwe
  verkiezing voorschrijven.Als de paarse bende niet eens is
  met de ene minister,dan moet het veld opgeruimd worden.
  Want zo,n bewindsman moet eens zijn als er gegraaid moet
  worden.Dus,basuku,bafeni, batjari.Wat erg in ons gezegend en
  sweetie Sranang hoor!!!!!


  Maak melding

 8. Het is allemaal kommer en kwel wat de klok slaat. En juist de meest incapabele in het “Hoogste College van Staat” bepaalt wie geschikt is of niet. Waarom kijkt de president niet zelf in de spiegel om er achter te komen dat hij in persoon of “persoonlijk” het probleem is van het achteruit hollende beleid is. Nergens verstand van hebben en overal over mee moeten of willen praten. Zolang deze mislukkeling vindt dat hij het beter kan, is en zal er nooit never ever nunca jamais een verandering optreden, het wordt juist steeds erger. Alleen Misiekaba vond de Jaarrede “inspirerend”, wat een pluimstrijker is deze hypocriet. En durft ook nog op te merken dat je in elke samenleving criminaliteit hebt en dat klopt ook. Maar in die regeringen heb je geen delinquenten – veroordeelden – in de hoogste College van Staat en dat maakt het verschil. Ook misleidend is zijn uitspraak dat hij naar de uitvoeringen kijkt, waarom legt hij niet direct uit welke uitvoeringen hij bedoeld. Want in drie jaar tijd is er niets uitgevoerd en er is juist veel geld achterover gedrukt, misschien bedoeld hij zonder het te weten het reshuffelen van ministers.


  Maak melding

 9. Land genoten,
  Tijdens de regeer periode van het FRONT zijn er nooit zoveel ministers ontslagen of vervangen. Alleen Amofo hadden ze weg gestuurd.
  Het is tijd dat D.D. Bouterse erkend dat hij toch niet de leider is die hij dacht dat hij is.
  Laat hij de eer aan zichzelf houden en nieuwe verkiezing uitschrijven.
  Het rommel al sinds hij aan de macht is met dit kabinet.
  Drugs, corruptie, Amnestie, rechtszaken, problemen op school met zijn dochter, Dino aangehouden in panama, Abrahams die geen opdracht van hem wilde aannemen en zo kan ik maar doorgaan……………
  Het is tijd voor een nieuwe windt.


  Maak melding

 10. Terwijl DDB(baas) met één vinger naar de ander wijst ziet hij blijkbaar niet, dat 3 vingers naar hem wijzen!!!

  Het is zijn persoonlijke resultaten, dat zulke zwakke figuren tot minister benoemd worden in Suriname. Het land én het volk is hier door, dé verliezende partij.

  Hoezo gaan wij het land naar hogere hoogtes brengen!!!

  Schande….,belachelijk….,ect….,ect,…..!!!!!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 11. DiDiBrie vervang toch je zelf.want na joe no mang doe a wroko. Je bent presanie geworden soso foe no go na strafoe,maar je kunt doen wat je wilt a uur van de waarheid e doro. De WAARHEID waarvan je net nog zei te houden. DiDiBrie donder toch snel op met jouw gevolg. Er is toch niemand die jouw respecteerd in binnen ,zowel buitenland en het/er is ook bewezen dat je niets betekent voor Su/Suries jij houdt de ontwikkeling van het land tegen,maar ie be mem-pep over PRESIDENT VENETIAAN.DiDiBrie go sribie en begin af te tellen,want wó sluit joe M… op. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 12. De DNA leden van de coalitie moeten zich afvragen hoe lang ze loyaal willen blijven aan de NDP. Ga in alle eerlijkheid bij je zelf te rade of je dit voor ogen had toen je in 2010 de Mega Combinatie ging steunen. Wees vooral eerlijk naar je zelf!!. Veel tijd en energie gaat zitten in het beschermen van Bouterse, terwijl er zoveel belangrijke dingen gedaan moeten worden.
  Alles draait om Bouterse terwijl Bouterse de komende tijd vooral bezig zal zijn met zijn zoon Dino. Kan er binnen de NDP niet iemand opstaan en tegen Bouterse zeggen dat hij zich beter uit de politiek terug kan trekken. Hoe langer hij aanblijft des te meer schade hij de partij berokkend


  Maak melding

 13. Het is wel een unicum in de parlementaire geschiedenis van Suriname dat er zoveel en zo onbeperkt wordt ‘gerusheffeld’. Dat kan NOOIT goed zijn voor de continuering en uitvoering van het beleid. De beste oplossing zou moeten zijn dat de regering ‘valt’ en gewoon demmissionair wordt.


  Maak melding

 14. Waar zijn de commentaren van de paarse wolven die het beleid van deze regering zo uitstekend vinden? Niemand mag onder deze omstandigheden dan de laan worden opgestuurd.


  Maak melding

 15. Nieuwe bezems vegen schoon!

  Jullie kletsen mang, het gaat goed in suri…jullie zijn jaloerss.
  De economie is oververhit, sturen jullie een beetje ijs noh..

  We hebben al 150.000 dollar aan vuurwerk ingekocht.
  Dit jaar is owroe jarie tha bommmmmm!

  En het is nu weekend, dus we hebben geen tijd voor jullie noordzee- onzin.
  We gaan vanavond dansen tot in de kleine uurtjes op de tonen van tien koeien & een zundapp en strax zijn we ook weer 2 dagen vrij.

  Zet je verwarming hoger hoor, zure azijnpissers…

  Next no fout, i love su…

  woon & werk in su
  geboren in su.
  ekte, ekte meid…


  Maak melding

 16. Deze regering doet er alles aan om van Su en welvarende natie te maken.Naast de reguliere inkomsten moeten we het ook hebben van alle drugsgerelateerde inkomsten van Bouta en Co.Wat een staat.


  Maak melding

 17. …en als je dan niet mee wil gaan,
  da moet je uit me schuitje gaan..

  …Makokketje, wat heb je voor me mee gebracht?
  veel nieuwe bankbiljetten…

  ….Onder de brug van Anke Franke (lees: W. den Bosje)
  daar verdeelt men klompjes goud….


  Maak melding

 18. Wat een onrust!
  Zo kan het land nimmer en nooit vooruitkomen!

  Het moet nu toch wel voor eenieder duidelijk zijn!
  Deze paljas, is allen met lijfsbehoud bezig.


  Maak melding

 19. De DDB-brigade houdt een dagtaak op na om minnetjes uit te delen aan een ieder die kritisch is t.o.v. DDB. Het is mij al een paar dagen opgevallen dat dit gaande is.

  Het interesseert mij geen mallemoer al die minnetjes!!!


  Maak melding

 20. Goede zet om deze minister te vervangen. Ze snapt niks van macro economie en financiele analyse. Rijp voor een bezoek aan de klinische psycholoog.


  Maak melding

 21. @Henry

  Hahahaaaaaaa.Gelijk heb je ,wij maken ons niet druk om de minnetjes!Het lijkt alsof het paarse volk extra betaald wordt om overuren hier te draaien. Hahahahaaaa…hoe meer minnetjes des te meer wordt het duidelijker hoe wanhopig het paarse volk zich voelt!


  Maak melding

 22. De “waarheid” daar kan je niet verdraaien, deel jou minnen maar uit, zolang je niets wissen kan, ga rustig jou gang. Want met de mentaliteit van deze misdadige paars gepeupel, daar weten wij wel raad mee. Wat op schrift staat kan je niet negeren, het arme volk kunnen jullie intimideren en misleiden, maar niet de reageerders van de “postings” of de media, dus. Gewoon doen wat je of jullie niet laten kunnen. Nog ongeveer “twintig maanden”, dan komt de aap uit de mauw, just wait and see, time will tell. It is just à matter of time!


  Maak melding

 23. De hele paarse bende is gegijzeld in het parlement. Inclusief madame Simon, de heren van niks Misiekaba, Bouva, Paal en consorten. En de grote en minder grote idioten. Over idioten niet gesproken.
  Dames en heren van parlement, van de paarse partij en van de partijen die deze coalitie schragen, hoe zal de geschiedenis over jullie oordelen.
  Jullie hebben roof, plundering, misleiding van het Surinaamse volk, grondroof, verrijking, misbruik maken van de rijkdom van Suriname, leugens, intimidatie en misleiding gelegitimeerd. De postgeschiedenis na de periode van B zal niet licht over jullie oordelen. Geschiedenis zal jullie ter verantwoording roepen. Maken jullie borsten maar nat. ik zeg altijd de leugen zal altijd blijven heugen, terwijl de waarheid blijft heugen.

  Glenn Waters fijn om je tegen te komen.


  Maak melding

 24. die hele tering zooi moet opgedoekt worden en een zaken kabinet komen tot de verkieizng 2014 of nieuwe verkiezing nu..

  door moderen heeft geen zin alleen schade aan land / volk..

  het volk verpauperd met de dag alles gaat achteruit..

  zelfs de coalitie leden zijn het zat maar kunnen niks zeggen..

  weg met de boeven bende..


  Maak melding

 25. Wanneer Bouta het straks in de hel voor het zeggen heeft gaat hij als eerste Lucifer en Beelzebub vervangen door Steve en Andre omdat de twee oude professionals uit de vorige regering er de schuld van krijgen dat het te koud wordt in de hel (waar het door inspanningen van de vorige regering juist steeds warmer werd), na een poos worden Steve en Andre vervangen door andere NDPers omdat Bouta plotseling beseft dat Steve en Andre stiekem hun kantoor gepimt hebben en de temperatuur sterk begint te dalen in de hel. Steve en Andre konden het namelijk niet laten om hun privé kamers te pimpen en er zelfs airco’s in te plaatsen en daar hadden deze twee awari domri gemeenschapsgeld, dat bestemd was voor de aanschaf van gloednieuwe hoogovens, voor gebruikt. Of misschien vervangt hij ze gewoon omdat hij vindt dat het tijd wordt om weer eens een paar andere vrienden te regelen of gewoon omdat hij wil laten zien dat hij de baas is en hard werkt.


  Maak melding

 26. het gemiddelde IQ van de paarse bende is ook -24.

  Maar dat beseffen ze zich toch niet, het zijn en blijven eenmaal sujetten met een verstandelijke beperking.


  Maak melding

 27. Bouterse heeft samen met zijn matie`s Suriname totaal dan ook totaal kapot gemaakt.

  Suriname is nu al bankroet!!Het is om te huilen wat in Suriname allemaal verkeerd gaat.

  Zij zijn daar ziende blind én horende doof!!!

  Suriname is door de regering Bouterse nú al generaties in achter uitgang gezet.

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 28. “Vrijdag 4 oktober 2013 om 18:36 uur, door Henry
  De DDB-brigade houdt een dagtaak op na om minnetjes uit te delen aan een ieder die kritisch is t.o.v. DDB. Het is mij al een paar dagen opgevallen dat dit gaande is.
  Het interesseert mij geen mallemoer al die minnetjes!!!”

  Er is iets mis met de normering ik heb diverse scribenten
  een plus gegeven, het sprong bijvoorbeeld bij;

  “Vrijdag 4 oktober 2013 om 15:20 uur, door GMAP
  Het toch niet normaal, iedereen word vervangen behalve drugscrimineel, incompetent,dictator en dombo bouterse”

  Van 0 naar -5, wijl ik een thumbs-up gaf!!!

  Inderdaad is plus(+) of min(-) niet van belang, als de
  boodschap maar overkomt!!!


  Maak melding

 29. Waar zijn de goeie dingen negatieve Fronters of zijn er geen en als je moet gaan dan moet dat als het niet gebeurt klagen dat er niet op getreden word gebeurt het ook niet goed dat IS nu wel oud liedje is er geen ander en weet je waarom er nu meer weg gaan omdat het kan als het moet maar vorige regering had het moed er niet voor alleen somo al terroriseerde al hele regering vraag maar aan de heer vene en achterban wie deed wat niemand ook santokie deed wat hij wou wie zei wat niemand dus ssssssssst


  Maak melding

 30. Die gast die overal minnetjes plaats is zo dom als een ezel…hij snapt niet eens dat het te doorzichtig is….(Clif Limburg???)…NEKS NO FOUT…EZEL !


  Maak melding

 31. Het hart van iedere rechtgeaarde kind van het land bloedt bij het aanschouwen van het ‘bloederige’ geparasiteer van hun eigen moeder (lees Sranang) door de huidige machthebbers-hoogwaardigheidsbekleders in de regering in Su. Dit is meer dan evident, no doubt!!! En dat weten ook deze parasieten !! Dat het echter geen zegen zal afwerpen en zij de rekening gepresenteerd zullen krijgen weten zij niet, onwetende zielen, korte termijn parasieten!!

  Van Somo, pa-i van de oude garde, het minst ‘crimineel’ van het drietal (ddb, brunsie, pa-i)zou je verwachten dat hij de ban zou kunnen breken. Pa-i bevrijd je ‘moeder’ (Sranang) en kom tot inzicht, al pleeg je verraad, overstijg jezelf. Je bent toch de minst betrouwbare figuur ooit in Su, nooit op je woord te vertrouwen!! Doe eens iets goeds in je leven en verlos je moeder!!! Heb je een geweten, Sukkel??? Misschien haal je nog 1 zetel hierdoor.

  ‘Gestolen goed’ nooit zal gedijen. Al manifest geworden in de arrestatie van gangster Dino! Meer olgt, wait and see!!!


  Maak melding

 32. Mischien tegelijk de amba in NY en VN vertegenwoordiger vervangen door dino, hij zou goedkoper zijn, gratis huisvesting, voeding en geen vervoer nodig.


  Maak melding

 33. Elk lid van de paarse familie telt voor 10 minnetjes. Ze grossieren in minnetjes (in het negativisme). Valt moeilijk van hun te winnen. Zit in de genen. Het min-gen of dom-gen.
  Ze schijnen ermee te zijn geboren. Schijnt nog besmettelijk te zijn.

  Ja, Ja ze zijn ook in feest vieren. Het koek is nu al op, straks is het helemaal op. Mogen wij weer de financiële kraan op 200% laten draaien. Want het zijn toch onze mensen. Die laten we toch nooit in de steek.
  Doen we al sinds 1980. We hebben niks anders gedaan. Minstens 1 miljard is richting Su gegaan.


  Maak melding

 34. Het is altijd weer een gezeik in de Suri regering. Huichelachtigheid en misgunning speelt in deze gemeenschap een zeer grote rol. Ik dacht dat de Surinaamse gemeenschap gestoeld was op het geloof in eerlijke behandeling, wederzijds respect en goede dingen doen voor elkaar, maar de waarheid is anders. Vooral de gelovigen, deze zijn de vervloekten der aarde en door God die zij dagelijks aanbidden. Hoe kan dit dan? Omdat het niet hun godsdienst is, afgekeken en geannexeerd van de blanke meesters die hun voorouders hebben onderdrukt, verkracht, vreselijk mishandeld tot de dood erop volgde. Geen wonder dat dit zich wreekt, en de generatie van nu betaalt het gelag van ellende en verraad door hun oudelui, daar zij het voorbeeld van de hielenlikkers hebben overgenomen. Het Surinaamse volk zal nimmer rust kennen zolang zij de moordenaars van hun voorouders blijven aanhangen.


  Maak melding

 35. Dr. Breeveld zei het goed in een interview dat de partijen eerdere gefocus zijn op de aantal zetels die ze kunnen krijgen dan op de noden van de bevolking.


  Maak melding

 36. De minkukels slapen nog ik zie een goede verdeling van min en plus. De minkukels lukt het een overdreven aantal minnetjes te plaatsen: ik kreeg laatst 21 minnetjes. Dwz dat dit zonder lezen is neergezet. Zoveel plusjes krijg ik nooit!


  Maak melding

 37. Je kan zien dat de NieuwFronters en notoire landverraders in een geïsoleerd wereldje leven van een en al negativiteit, een wereld vol illusies.Jullie hebben een eigen wereldje gecreëerd waarin je opgesloten zit met je valse, duistere gedachten.
  Er schijnt helemaal geen licht in jullie breinen.Als de bevolking in Suriname het slecht heeft laten zij met behulp van de oppositie (NieuwFront,BEP,enz) maar de straat opgaan om heftig te protesteren.NEE DAT DURVEN JULLIE NIET.

  Wacht maar tot de verkiezing van 2015.De NieuwFront politici denken aan hun eigen en persoonlijke belangen.READ MY WORDS. De NieuwFront politici zijn nu al de verliezers. READ MY WORDS.


  Maak melding

 38. Een volk dat in een vlaag tijdens, de laatst verkiezingen opportunistisch heeft gestemd, is beloond met een opportunistische leider/president. Het benoemen en ontslaan van ‘wegwerp ministers’ hoort bij een populistische leider. Verwacht dus niet naar consistentie in het beleid!


  Maak melding

 39. -Zie maar hoe dat geld van de belastingbetaler wordt uitbetaalt. Steeds weer nieuwe mensen op een post zetten en de rest mag gezellig in de tuin zitten met zijn gezin zonder te werken en te genieten van staatsgeld.

  =Er zijn zoveel beloftes gedaan, maar er wordt maar iet gewerkt. het enige wat je hoort is dat er geen geld is.

  En dan nog stemmen voor deze regering???????

  =Ik blijf het weer herhalen::
  Ik hoop dat anderen die goed geschoold zijn, niet etnisch denken, voor land en volk kiezen en gaan en het aller belangrijkste is dat zij eerlijk en oprecht zijn, hopende dat deze mensen graag de politiek ingaan.

  =Mensen die Bouterse zo graag weer op de stoel willen hebben zouden even voor de spiegel moeten staan en zich afvragen hoe zij zelfs in elkaar zitten.


  Maak melding

 40. Wat een hypocrisie bij de aanhangers van het NieuwFront.De eigen hypocrisie heeft men niet eens door. Zo verblind is men door haat en woede tegen de regering Bouterse.Men heeft de mond vol over projecten die niet gerealiseerd zijn in 3 jaren NDP regering, maar als het om NieuwFront-regeringen gaat hoor je telkensweer; het regeren neemt tijd,snel is niet goed, maar langzaam is beter.


  Maak melding

 41. De slechtste ministers zullen weer aanblijven vanwege hun politieke kleur. De president heeft al signalen ontvangen van Somo en Brunsi. Pres uw emmer heeft een heleboel grote gaten, waardoor uw emmer bijna leeg is gelopen.


  Maak melding

 42. RobG, er is nu een regering (of wat daar voor doorgaat)onder leiding van een wel heel discutabel persoon die ter discussie staat, dat terugblikken van jou krijg je een stijve nek van en komen er zenuwen in de knel, vandaar die niet terzake doende posting van jou, of het moet zijn om de aandacht af te leiden van het onderwerp, laat ik je uit de droom helpen, dat lukt, er zij genoeg mensen die geen paarse bril op hebben, en het wel helder zien, sorry


  Maak melding

 43. Suriname moet,wanneer deze nachtmerrie van ongeschoolde en laag opgeleide amateurs achter de rug is,maar een andere benaming verzinnen voor de toch al zo in de laatste jaren besmette en gedevalueerde term “minister”!
  Ik ben van huis uit een taalpurist maar zou voor een van de weinige keren in mijn leven met de keuze van:-
  “Secretary of State”-
  door de vingers zien en ermee genoegen nemen.
  Dat lijkt me een smetvrije en geschiktere benaming!


  Maak melding

 44. Ik moest wel erg lachen, eigenlijk ook heel triest, toen ik op één van de foto’s tijdens de jaarrede Bouterse zag als oude man omringt door een stelletje bejaarden. Waarschijnlijk zijn adviseurs.
  Vinden jullie Bouterse niet een beetje achterhaalt? Gewoon eerlijk zijn tegen jezelf..


  Maak melding

 45. wat een gezeik van de tegen standers;

  President Bouterse heeft ook gezegd dat het niet van hem alleen afhangt”wat kletsen jullie.

  duidelijk.

  front aanhangers jullie weten heel goed dat jullie schip gezonken is;jullie negtieve inbreng en geklaag noem ik,laastse adem.

  Jullie denken dat het su bevolking achtelijk is,nooo.


  Maak melding

 46. Het is inmiddels algemeen bekend en te verifieren dat NH-minister Jim Hok op grote schaal corruptie pleegt op zijn ministerie door goudconcessies aan zijn Palu-vrienden en familie uit te delen en ook nog 20% commissie hierop te vangen. Zijn handlanger en mede-Palu lid, dhr. Autar die directeur van GMD is, ontvangt hierbij ook zijn deel. Deze heeft onlangs ook een grote goudconcessie voor zijn dochter geregeld, die momenteel in het management van Grassalco zit. We weten allemaal dat de voorganger van Hok, NPSer Gregory Rusland, behoorlijk corrupt was op NH, maar Hok schijnt vele malen erger te zijn.

  Jim Hok werkt ook nauw samen met Gerold Dompig, voorzitter van de Goudordeningscommissie, die op Aruba was mislukt als korpschef. Hij was hoofdverantwoordelijk voor het mislukken van de case Nathalie Holloway (vermoorde Amerikaanse scholier op Aruba) waarna de minister van Justitie van Aruba (Drs. Arthur Douwe) hem op staande voet heeft moeten ontslaan en heeft moeten wegjagen van het eiland. Mede ook vanwege het feit dat hij erg corruptief was op Aruba. Vreemd dat hij desondanks daarna door Bouterse werd aangenomen om de belangrijkste economische sector in ons land samen met Palu te beheren. Nu is hij samen met Jim Hok de grote baas van de goudsector enhebben ze elk grote hoeveelheden goudconcessies in het Saramacca-gebied in hun persoonlijk bezit, op naam van familie en vrienden natuurlijk die als strofiguren fungeren. Bovendien schijnt Dompig nu een sexuele relatie te hebben met de onder-voorzitter van de VHP en dochter van ex-VP Ram Sardjoe, Malti Sardjoe. Zij had eerst een sexuele relatie met de huidige VP Robert Ameerali en nu is Dompig aan de beurt.

  Als de president werkelijk van het volk en land houdt dan moet hij ook Robert Ameerali, Gerold Dompig en Jim Hok onmiddelijk de laan uitsturen.


  Maak melding

 47. En tot slot nog iets over de domme, arrogante en onetisch gedragende Gillmore Hoefdraad, Governor of the Central Bank of Suriname. Een Governor van een centrale bank behoort respect af te dwingen door zich correct op het werk en in zijn priveleven te gedragen. Dit blijkt niet te gelden voor de oud Adek-student Hoefdraad. Binnen 6 maanden nadat hij governor werd veruilde hij zijn vrouw voor de dochter van Bouterse. Hij kijkt ook niet meer om naar zijn kinderen, die hij inmiddels heeft verstoten. Daarnaast heeft hij talrijke sexuele relaties met vooral hindustaanse getrouwde damess, o.a. ambassadeur Nirmala Hindori. Mogelijk dat Malti binnenkort ook aan de beurt komt bij de geile Gillmore. Een governor van een centrale bank dient daarnaast objectief en onafhankelijk te zijn tov de regering. Dit geldt niet voor Gillmore. Zo drinkt hij regelmatig een biertje met de president, doet alles wat Bouterse hem opdraagt en behartig op deze wijze zijn eigen belangen. Welke Governor van een centrale bank misdraagt zich zo? Dit kan alleen in Suriname. Met de stijgende goudprijs en de toenemende buitenlandse investeringen in de goudsector kan zelfs mijn schoonmoeder een succesvolle gorvernor zijn. Zijn voorganger Andre Telting was een veel betere, integere en echte governor, die onder moeilijke omstandigheden onze munt stabiel wist te houden en duurzame economische groei wist te bevorderen.

  Tot slot nog iets over de semi-kampioen van alle dieven binnen NDP, oud-directeur Kenneth Vasseur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), die veel geld heeft gestolen van het bedrijf en zeer slecht heeft gefunctioneerd en onlangs door President Bouterse terecht is ontslagen. Nu eist deze dief ook nog drie miljoen Surinaamse dollars voor zijn directeursstoel bij EBS. Deze schurk heeft ook de macht in handen op ADEK, door tijdens zijn periode bij EBS Sidin voorlopig als bestuursvoorzitter (stroman) te laten fungeren. Het zal me niet verbazen als hij deze funktie binnenkort gaat opeisen en ook ADEK gaat leegzuigen.

  Lange tijd dachten we dat Palu en VHP de meeste dieven in hun gelederen hadden. Nu blijkt dat NDP ze heeft ingehaald. Ik denk dat Chandrikapersad Santokhi in 2015 daarom de nieuwe president wordt. Ben dan benieuwd wat Dillip Sardjoe gaat doen, want hij moet altijd in het matchtscentrum zijn om zijn talrijke bedrijven draaiende te houden.


  Maak melding

 48. Vooral de top van Palu maakt zich ernstig schuldig aan corruptie. Waarom worden ze niet opgesloten? De 600.000 ha aan Sew A Tjon is alweer een treffend voorbeeld van corruptie. Zo loodsste minister Jim Hok vorig jaar zijn partijgenoot (Palu-topper) Iwan Poerschke binnen bij Staatsolie als directielid. Toen Poerschke werd afgewezen voor de post van directeur Staatsolie heeft Jim Hok de Palu-topper Sew A Tjon (adviseur van de president en schoonzoon van de Palu-topper Iwan Krolis) snel als directielid benoemd bij Staatsolie om nog een poging te wagen de macht bij Staatsolie over te nemen (als nieuwe directeur van Staatsolie). Sew A Tjon was mislukt bij Billiton en heeft een HBO-opleiding in de mijnbouw in Brazilie doorlopen en toch wordt hij hoog aangeprezen door Hok en de President. Heel vreemd en corruptief allemaal; eerst Poerschke in stelling brengen om de macht bij Staatsolie over te nemen en toen dit was mislukt hebben ze Sew A Tjon in stelling gebracht. Ook deze poging schijnt te zijn mislukt. Wat een stelletje mislukte schurken allemaal. Na de agrarische sector in de afgelopen 30 jaar grondig kapot gemaakt te hebben krijgt de Palu nu van de president de kans om de goudsector en aaroliesector nu grondig aan te pakken.

  Het is evident dat in de kwestie van NDPer Gopie en Palu-topper Sew A Tjon zowel oud-minister Ginmardo Kromsoeto als Jim Hok het volk flink hebben misleid door onjuiste informatie te geven over de uitgifte van de concessies. De corrupte Kromosoeto komt doodleuk een verhaal ophangen dat hij niet wist dat de aanvraag van Mahinder Gopie was, terwijl hij en Gopie NDPers zijn.

  Ook het verhaal van Jim Hok verwijzen we naar het rijk der fabelen als hij zegt dat die 600.000 ha van Sew A Tjon slechts om een verkenning gaat. Sew A Tjon is intussen alang begonnen met het delven van goud in het toegewezen gebied en verdient per week voorlopig ca. 12 kg goud (met gebruikmaking van grote hoeveelheden kwik). Deze opbrengst deelt hij met Jim Hok, Robert Ameerali, Ginmardo Kromsoeto en Gerold Dompig. Als u een helikopter huurt en over die 600.000 ha vliegt dan kunt u dit zelf checken en zien wat ze allemaal daar met kwik aanrichten.

  Zo had de vrouw van ex-minister Martinus Sastroredjo enkele vierkante meters grond aangevraagd en op grond daarvan heeft president Bouterse Sastroredjo toen ontslagen. Ginmardo geeft aan zijn paarse vriend Mahinder Gopie 94.000 ha grond en minister Jim Hok maakt het nog mooier, door zijn vriend en partijgenoot Sew Atjon 600.000 ha grond te geven. Maar toch blijven ze gehandhaafd als minister. Hoe redelijk en geloofwaardig is de president?

  Met de uitgifte van de concessie van circa 94.000 ha aan de NDP’er Mahinder Gopie en ruim 600.000 hectare aan de Palu’er Sew A Tjon gaan deze twee heren en hun mede-eigenaren echt een gouden toekomst tegemoet zoals dat beloofd is door president Bouterse. Dit geldt ook voor de vrouw van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, mw. K. Mado, die voorzitter van de Deviezencommissie is. Zij en haar man bepalen wie een goud-export vergunning krijgt en wie niet. Ze hebben samen inmiddels meer dan 2 miljoen USD op deze illegale wijze hieraan verdiend. Daarnaast heeft Lackin in de afgelopen 3 jaren meer dan 2000 Chinezen het land stikum binnengeloodst door ze elk een verblijfsvergunning van $10.000 USD per stuk te verkopen via de Surinaamse ambassade in China. Deze lucaratieve business heeft hem en de NDP kas $20 miljoen usd tot nu toe opgeleverd. By the way, dit valt nog erg mee, in vergelijking met wat de vorige Nieuw Front regering onder leiding van ex-president Venitiaan in een periode van 10 jaar aan deze chinese mensenhandel heeft verdiend. Ze hadden meer dan 10.000 Chinezen het land binnen gehaald. In de wandelgangen wordt verteld dat Venitiaan hiermee de macht van de Hindustanen wilde breken, maar in werkelijkheid ging het om het verdienen van $100 miljoen USD.


  Maak melding

 49. @tim

  Hey vriend ongelooflijk dat jij de spijkers zo op z’n kop slaat. Het hadden de woorden van mijzelf kunnen zijn. Fijn zo’n gelijk denkende te zien op waterkant.net. Dit maakt mijn hele week weer goed. Vandaag heb ik een leuke markt gedraaid met oude meuk waar zelfs een hond zich niet aan wil wagen, maar ik heb verkocht als een tierelier. Mijn vrouw geloofde er niet in en ze zei nog “als ik hier 10 euro mee kan verdienen” dan moet je gaan. Zo gezegd, zo gedaan. En tot haar verbazing, ik heb een topdag gehad. En op deze ongelooflijke dag kwam ik een oetlul van een Surinamer tegen die het over district Saramacca had waar hij en zijn tien jaar oudere vriendin wil gaan wonen. Hij wil een veestapel aanleggen van tenminste 3 koeien, vervolgens kippen, doksen en geiten. Zijn beginplanning is 3 koeien uit Brasil en een dekhengst met een bult, want dat zijn de goede stieren; zo zei hij. Volgens hem kan hij in 10 jaar 40 koeien krijgen; tenminste als hij ze niet opeet voor de koeien gejongd hebben. Deze man is zo zwart als roet en gaf af op alle creolen en boslandcreolen, maar hij vertelde ook dat hij op moest passen voor de Javanen en Hindoestanen, want deze zijn ook niet te vertrouwen volgens hem, maar deze zijn nog lief vergeleken met de (bosland)creolen, en derhalve verkiest hij om tussen deze volksgroepen te willen gaan wonen. Maar voor alle zekerheid gaat hij toch tralies voor zijn ramen en deuren monteren. Zo zie je maar weer, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Niet wetende met wie hij in gesprek was, lulde hij een eind in het wilde weg. Arme man, hij wist niet dat hij met django te maken had, de man die hem geduldig te woord stond en vriendelijk toelachte. Nadat hij een krat vol afvoerpijpen en dergelijke had gekocht en dit vol trots kwam laten zien met de woorden “Kijk God heeft mij de weg gewezen en het moest zo zijn dat ik dit zou vinden”, wenste ik hem het allerbeste voor de toekomst. En ik dacht er het mijne van, want het is bij iedereen bekend hoe django over gelovigen denkt.
  django


  Maak melding

 50. nog een paar nachtjes slapen dan is het,, november 2013,,..

  ik begin mij nu al te richten wat de uitspraak zal zijn in NEW YORK..

  we benne benieuwd..


  Maak melding

 51. De meeste van ons komen van elders. Hoe de inheemsen in Suriname zijn gekomen weet ik niet. De Europeanen zijn al rovend als tweede aangekomen en daarna kwamen volgens mij de Afrikanen, de Chinezen, de Javanen en de Hundoestanen.

  Bouta lijkt on ’top off things’
  but i am not impresed. Is dit weer een plan. Bouta lai nanga plan maar voor uitvoering krijgt hij een diepe onvoldoende!


  Maak melding

 52. Al het reshuffle en beleidsinzichten betekent geen enkele moer voor fatsoenlijke Surinamers.
  Het is meer voer voor oerdomme parasieten en kakkerlakken die elkaar vertrappen voor een bordje eten.Wat een hondenleven hebben deze armoedzaaiers.


  Maak melding

 53. Zoals het velen al zal zijn opgevallen,zijn er mensen nu plotseling bezig dit forum te verkwanselen door bepaalde reacties van heel veel minnentjes te voorzien.Ik doe een klemmend beroep op de redactie van deze site er voor te waken,dat mensen met snode plannen dit forum om zeep helpen zoals Mamjo.


  Maak melding

 54. @tim

  Ongelooflijk dat jij de spijkers zo op z’n kop slaat. Het hadden de woorden van mijzelf kunnen zijn. Fijn zo’n gelijk denkende te zien op waterkant.net. Dit maakt mijn hele week weer goed. Gisteren heb ik een leuke markt gedraaid met oude meuk waar zelfs een hond zich niet aan wil wagen, maar ik heb verkocht als een tierelier. Mijn vrouw geloofde er niet in en ze zei met enige stemverheffing “als jij hier 10 euro mee kan verdienen” dan moet je gaan! Zo gezegd, zo gedaan. En tot haar verbazing, ik heb een topdag gehad. En op deze ongelooflijke dag kwam ik een oetlul van een Surinamer tegen die het over district Saramacca had waar hij en zijn tien jaar oudere vriendin wil gaan wonen. Hij wil een veestapel aanleggen van tenminste 3 koeien, kippen, doksen en geiten. Zijn beginplanning is 3 koeien uit Brasil ophalen met een vrachtwagen en een dekstier met een bult, want dat zijn de goede stieren; zo zei hij. Volgens hem kan hij in 10 jaar 40 koeien krijgen; tenminste als hij ze niet opeet voor de koeien gejongd hebben. Deze man is zo zwart als roet en gaf af op alle creolen, boslandcreolen en vooral de Chinezen die de hele economie in Suriname aan het kapot maken zijn. Maar ook vertelde hij daarbij dat hij op moest passen voor de Javanen en Hindoestanen, want deze zijn ook niet te vertrouwen volgens hem, maar deze zijn nog lief vergeleken met de eerstgenoemde bevolkingsgroepen. Derhalve verkiest hij het om tussen de Javanen en Hindoestanen te willen gaan wonen, maar voor alle zekerheid gaat hij toch tralies voor zijn ramen en deuren monteren. Zo zie je maar weer, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Niet wetende met wie hij in gesprek was, lulde hij een eind in het wilde weg. Arme man, hij wist niet dat hij met django te maken had, de man die hem geduldig te woord stond en vriendelijk toelachte. Nadat hij een krat vol plastic afvoerpijpen en dergelijke had gekocht en dit vol trots kwam laten zien met de woorden “Kijk God heeft mij de weg gewezen en het moest zo zijn dat ik dit zou vinden”, wenste ik hem het allerbeste voor de toekomst. En ik dacht er het mijne van, want het is bij iedereen bekend hoe django over gelovigen denkt.
  django


  Maak melding

 55. Als je het geld niet wil verbrassen en hem de kans niet geeft om te graaien zoals de criminele president dat wil, dan zal je als min van Fin plaats moeten maken natuurlijk.


  Maak melding

 56. Poeran nog bedankt voor je relevante informatie die wel

  verifieerbaar en falsifieerbaar is.
  Conclusie had ik heel lang geleden getrokken dat Kabinet B-Ameraali de meest corrupte kabinet is sinds 1970 die in Su de scepter heeft mogen zwaaien.
  Immoreel gedrag, gebrek aan waarden en normen, landgrabbing (landroof), uitputting van de resources van het land, creatie van verschillende milieuproblemen die betaald gaan worden door toekomstige generaties, roof uit staatskas, misbruik van middelen en bevoegdheden, het in het werk stellen van het mechanisme van verschillende precedentwerking, etc. etc.
  Geschiedenis is watching you.


  Maak melding

 57. Poeran.
  the truth and nothing but the truth so help me god
  Poeran ik geloof je,en volgens mij zit jij in suriname.
  ik heb altijd gezegd kabinet Suriname is een poppekast
  en ze liegen. alles het volk weet niet wat er gebeurt, ze houden het volk dom kijk maar naar Abrahams. roof in de kast van OW.


  Maak melding

 58. Pertjajah Luhur hoeveel slagen gaan jullie nog incasseren?

  Heb respect voor jullie zelf. Wees niet de verstoten hoer van deze coalitie.

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.
  Eis respect. Het is nog niet verloren.


  Maak melding

 59. als de afgelopen veertig maanden niks is bereikt,,

  wat zal de komende twintig maanden bereikt worden..,

  letwel, nu al is de kas leeg..

  er is ook nog een dreiging uit new-york


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.