Santokhi blij met ‘sterk signaal’ naar drugshandel

29

PARAMARIBO, 1 okt – President Desiré Bouterse heeft een sterk signaal gegeven met zijn mededeling over de drugsboot Miss Amalia. Dit stelt parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP). Het mag worden toegejuicht als de Surinaamse justitie werkelijk zo betrokken is geweest bij het aanhouden van schip en bemanning. Het signaal is ook nog bijzonder.

Het is namelijk niet eerder voorgekomen dat de huidige regeerders zich zo duidelijk uitspreken.”Dit is positief, omdat eindelijk vanuit het hoogste niveau van het land een signaal gegeven wordt, dat we ons gaan houden aan internationale normen, dat we ons gaan houden aan internationale verdragen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Dat die normen en verdragen meer gaan gelden in Suriname, daar heeft de ex-minister zelf vaker toe opgeroepen.

Recente ontwikkelingen, waaronder de aanhouding van Dino Bouterse op verdenking van drugshandel, leken juist de andere kant op te duiden. Volgens Santokhi bestond eerder de indruk dat Suriname “langzaam aan het afglijden was voor wat betreft zijn internationale verantwoordelijkheid bij de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit.” Bouterse zei in zijn jaarrede dat Suriname nauw samenwerkt met de buurlanden en de Verenigde Staten van Amerika.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Niet mee eens meneer Santhoki!

  Hoezo sterk signaal?
  In de Spaanse kranten staat er helemaal niets vermeld van de Suri-medewerking!
  Dit is een pertinente leugen van alias b.

  “According to information from the local press in the Canary Islands, the operation, known as “Hojalata,” began in late August, in collaboration with the Spanish and French customs departments. The Canary Islands Tributary Agency explains that it was alerted to the fact that a vessel containing a large quantity of drugs was navigating in the Atlantic Ocean. The interception took place on September 7.

  The Suriname-registered fishing vessel, named the Miss Emaila, is 16 meters long. Inside it were found 26 packages containing a total of approximately 450 kilograms of cocaine”
  Bron; asemana

  Was het voor de (buitenlandse) pers verboden, om melding te maken van de suri- participatie?

  En stel dat suri, onderkoffer heeft deelgenomen, dan staat alias b. een flinke afstraffing te wachten, want dan heeft hij zijn ‘spaans sprekende’ matties verraden…

  Dus…..

  Maar goed, Dhr Santhoki, weet waarom hij zegt, wat hij bedoeld te zeggen 🙂


  Maak melding

 2. Dit noem ik echt een afleiding manouvre.
  Denk je nou echt dat de Amerikaanse regering net zo debiel is als het stemvee van Bouterse, dat ze dit gaan geloven…

  Bouterse die drugscriminelen op laat pakken om zijn eigen hachje te redden. Dit doet me echt denken aan Saddam die allerlei toezeggingen en condoleances deed aan de VS, net na de aanslagen van 911…

  Een wolf in schapenkleren blijft een wolf. Een oude vos verliest wel zijn haren maar zijn streken absoluut niet!!!


  Maak melding

 3. Eh..ja…nu Dinootje is opgepakt wegens DRUGS EN WAPEN DEALER,tja dan moet papaatje toch zijn besmeurde gezicht proberen te redden en als papa van het jaar voordoen??!!
  heeft hij trouwens 1n een paar woorden de aanhouding van dinootje besproken,neen toch,A FREDE!!!!
  Psst,hij heeft ook niet vermeld hoeveel aan begroting hij gaat eisen want hey, de advocaten van dino moeten toch betaald worden?!Het geld moet toch ergens van daan komen ?!Dinootje is trouwens helemaal niet in SLANDSBELANG MAAR PRIVE BELANG!!!!Hij moet voor eeuwig in een cel in Amerika blijven!!


  Maak melding

 4. Als Suriname zo hard heeft meegewerkt dan zal de eigenaar van de boot langzamerhand wel in beeld zijn en gast van de staat zijn.

  Echter helaas nog niets van gehoord!


  Maak melding

 5. en zo is dat Chan!

  de reactie van een integer mens laat de waarheid immer in het midden!

  rotzooi komt altijd naar boven drijven met als kleur *vies paars*


  Maak melding

 6. Suriname is marktplaatst van nationale en internationale drugshandel van deze tijd en ook een belangrijk distrubitie en transit land,dit heeft te maken met de gunstige ligging van het regenwoud{jungle}.


  Maak melding

 7. Ik denk dat Santhoki tekenen van verval begint te vertonen. Als politicus moet je doortastender zijn. Je moet vragen stellen als: wat heeft Suriname precies gedaan en hoe lang hebben zij het schip al in de gaten. Inzage in de Spaanse informatie en aan de hand daarvan jouw conclusies trekken. Maar niet zo’n naar walging riekende opmerking.Want als politieman weet Santhoki als geen ander dat het hier gaat om een sluwe aarstleugenaar.

  Of misschien heeft Santhoki andere bedoelingen met deze opmerking. Wie zal het zeggen? Politici zijn in hun aard per definitie onbetrouwbaar.


  Maak melding

 8. !! HET VERHAAL DADA !!!

  de donkere jaren…15 killing

  valuta wordt behangpapier…velen plegen zelfmoord!

  Roep NV, de louche ‘nearbanker’ van wie legerleider Desi Bouterse onlangs de legalisering bepleitte, betrok zijn cliënteel vooral onder onwetenden en mensen met financiële problemen……….velen plegen zelfmoord

  DADA wordt President…Veira wordt vermoord! (nooit eerder gebeurd zo’n assissin in Su)

  Meriba de handgranatengooier krijgt amnestie!

  er worden 4 doorzeeft door CTU…weer moord!

  het binnenland is het wilde westen…soso moord!

  hiero en daaro welhaast 2 keer in de maand een lijk, soms langs de weg dan weer in de rivier!

  weer een (boef) dodelijk getroffen (hoera)

  Maar DADA….al 35 jaar is jou aanwezigheid in Su alom een *lijk* ….FAWAKA!!!!!


  Maak melding

 9. Dinsdag 1 oktober 2013 om 15:26 uur, door Koos

  Hee pasew je bent er ook weer broeder. Ik mis je scherpe reacties op wkn. Who Cares is ook al een tijdje spoorloos. Jammer

  ,,,Beste Koos…zo af en toe geniet ik amnestie van WKN!

  Odi Odi


  Maak melding

 10. Waarom is De Heer Santokhi matig; Hij is niet waardige oppositie, hij moet meer van zich laten horen of is hij bang van D.B.. Suriname is toch een democratische land nou ga maar schreeuwen voor de rechten en plichten mang………………………………………………………………………………………………………………………………………….


  Maak melding

 11. waarom zegt de minister van justitie & politie niet in opsporing verzocht over de dader/s dat,
  elke Surinamer die informatie aan de politie kan geven over de (schuil)plaats en het adres van de daders een beloning ontvangt.


  Maak melding

 12. Ik vind Santokhi reactie goed. De waarheid en conclusie is in het midden want het volk weet het. Hij hoeft geen gevaar te lopen, want eigenlijk is hij een vijand van Bouterse, dat is publiek geheim. kunnen jullie je nog het gesprek dat de twee onder vier ogen hadden nadat Bouterse president is geworden?
  Beste Santokhi , denk aan je oude leermeester Dhr. wijlen Jagernath Lachman.. Riet halm, nogmaals wees een riethalm, je tijd kom nog …..Ga te werk als een leeuw.


  Maak melding

 13. Santokhi wil gewoon aangeven dat hij voor ’t eerst iets van de DiDiBrie op dit gebied iets heeft gehoord. Santokhi laat blijkrn dat ie niet slaapt. Santokhi kan nooit met dit sumier verhaal blij / tevreden zijn, komop man na soso lo-lie hahahaaai.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 14. Mijn vorige posting is gericht aan minister Belford van Justitie en politie n.a.v. de criminelen/daders van de overval van de cambio van Hermitage van enige dagen geleden.


  Maak melding

 15. “Drugsboot AMALIA…”
  Zitten de Oranjes dan tóch in de ‘handel’ (vanwege hun vermeende & nauwe banden met de verdachte Piet W. alias Wortel)??

  Overigens @alfa…
  altijd eerst even nalezen voordat je op het knopje drukt!
  “…je oude leermeester Dhr. wijlen Jagernath LACHMAN”.

  Het is altijd nog: LACHMÓN!
  (Lachmán, Hans is de verrader van de Rambocus/Hawker-coup en moest deze ‘heldendaad’ later tijdens een ‘jachtpartij’ bij Tibiti met de dood bekopen).


  Maak melding

 16. Ik begrijp best dat ik met mijn reactie tegen zere benen aan ga schoppen, maar ik moet het toch kwijt.

  Luister Bouta en consorten mogen wat mij beterft per direct opzouten richting het woud.
  Maar er zijn ook mensen bij die zich in de politiek bewegen waarvan ik zeg liever niet,en Santokhi is daar een van.

  We moeten in 2015 weer naar de stem bus ik heb al geleerd niet te stemmen op een persoon die met bovenstaande uitspraken positief in het nieuws wil komen, terwijl hij zelf al weet dat het veelal gebakken lucht is.


  Maak melding

 17. Hoezoo sterk signaal? hoe serieus kun je dit soort uitspraken nemen van een notabene veroordeelde drugshandelaaar/smokkelaar, wie en wat probeert Bouterse nu voor de gek te houden?


  Maak melding

 18. Obama zal voor zijn ambtstermijn verstreken is orde op zaken stellen in de achtertuin van de USA en overal ter wereld. Obama zal de varkentjes die zich vervuild hebben even scheren, wassen en keurig gekleed in uniform aan het defilé laten verschijnen. Zij zullen wel moeten marcheren op (het) bevel van de USA.

  De varkentjes zullen gewassen worden. Obama wil zeker de geschiedenis ingaan als de zwarte president die de USA overal in de wereld weer het gezag terug heeft gegeven.

  Remember Obama, the days/history:
  Obama/USA zal overal ter wereld het defilé afnemen in de toekomst. De ster van de USA zal nog heel lang bepalend zijn voor vrede, orde, veiligheid en rust in de wereld.


  Maak melding

 19. De VS had Bouterse enkele maanden geleden gewaarschuwd dat Suriname te weinig doet om niet als doorvoerland van drugs te functioneren. Na de arrestatie van Dino Bouterse begint men de Amerikaanse waarschuwing wat serieuzer te nemen. Maar er zullen altijd kansspelers zijn die de gok gaan wagen. Laten we zien hoe de staat deze lieden zal proberen te dwarsbomen. De regering wordt in ieder geval door de Amerikanen 9n de gaten gehouden, dat mag wel duidelijk zijn.


  Maak melding

 20. Ik zal het nog sterker vertellen, ” alle cocaine op de Amerikaanse- en Nederlandse markt is afkomstig uit Paramaribo”. Kunt u zich daar iets bij voorstellen, stelletje loooooosers


  Maak melding

 21. Su heeft info doorgegeven omdat er in Su werd ingekocht.Zijn deze mensen in Su ook opgepakt ? Ik geloof niets van dit verhaal. Complete lulkoek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.