Valse honderd Surinaamse dollarbriefjes

18

PARAMARIBO, 26 sep – De politie heeft gewaarschuwd voor valse biljetten van honderd Surinaamse dollar. Die worden opzettelijk in omloop gebracht. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar er wordt wel opgeroepen tot alertheid.

Op het publiek wordt dringend het beroep gedaan alert te zijn bij het in ontvangst nemen van biljetten van honderd. Briefjes van vijf blijken gemanipuleerd. “Kijkt u goed naar het zilverkleurige bandje dat voorzien is van een aantal sterretjes. Daar tussen is het cijfer of de cijfers ook aangegeven om welke coupure het gaat”, meldt het Korps Politie Suriname. Er blijkt al op diverse plekken betaald te zijn met de valse coupures.

De politie is al geconfronteerd met enkele gevallen, waarbij betalingen zijn verricht met valse honderd Surinaamse dollar biljetten. “Men is zo geavanceerd bezig en verandert de vijf Surinaamse dollarbiljetten naar biljetten van honderd. Indien u biljetten van honderd ontvangt, let u goed op, kijkt u goed naar het zilverkleurig bandje dat voorzien is van een aantal sterretjes. Daar tussen is het cijfer of de cijfers ook aangegeven om welke coupure het gaat”, meldt het korps.

18 REACTIES

 1. Step by step
  Heart to heart
  Left, right, left
  We all fall down
  Like toy soldiers

  dit liedje klinkt iedere keer zo heerlijk in mijn oren. even heel hard opzetten.


  Maak melding

 2. Eeej bouta houd je rotzooi bij je. Wil je nu de aandacht ergens anders op vestigen door vals geld in omloop te brengen? Of speel je nou monopoly met je bevolking?? Dan geldt voor jou de volgende kanskaart: ga direct naar de gevangenis ga niet door start u ontvangt geen 20.000.
  YU DAGOE!!


  Maak melding

 3. @ Paagal
  Als je zegt :”Bouterse is de ENIGSTE in SU met echte persvrijheid”.
  Bedoel je Bouterse is de LEUKSTE,MOOISTE,AARDIGSTE in Suriname met persvrijheid.

  Je bedoelt dus juist het tegenovergestelde van wat je zegt.
  Het bijvoeglijk n.w. “ENIGSTE” bestaat niet in dat verband.
  Het moet zijn “ENIGE” d.w.z. slechts één van!

  Het woord “Enigste” daarentegen komt alleen voor in de “trappen van vergelijking”:-stellende,vergrotende en overtreffende trap.
  enig(e)=(leuk(e))- eniger(e)=(leuker(e)) – enigst(e)= (leukst(e))!
  DUS LET OP WAT JE ZEGT!!!!!!!
  Ik stuur je de rekening op!!!!


  Maak melding

 4. Dit is geen grap, maar waar gebeurd in de jaren 60 van de vorige eeuw. Een paar figuren waren opgepakt omdat ze vals geld in omloop hadden gebracht in Suriname. Tijdens de rechtszaak stelde de rechter aan deze figuren de vraag waarom ze dit hadden gedaan. “O”, zegt er een, “de regering klaagt steen en been dat ze geen geld hebben. Wij dachten een handje te helpen door wat biljetten voor ze te drukken”. “L’histoire se repete”, zou ik zeggen.


  Maak melding

 5. Dit krijg je als je je eigen dollars van zeer slechte kwalitiet materiaal hebt vervaardigd, dan is het heel eenvoudig om dit te vervalsen.

  Een kind kan de was doen, maar dat begrijpen de Surinaamse Regering niet als het maar veel is, is de rest niet belangrijk.
  De overheid maakt dit allemaal mogelijk voor de criminaliteit. Wat wil je, als de President en co ook uit “CRIMINELEN” bestaat.
  Het is een en al criminaliteit waar je overal gaat.
  Lekker is dat he.!!!


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.