Einde politieke carrière Ruth Wijdenbosch na 2015

67

PARAMARIBO, 27 sep – Parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front) houdt ermee op na de algemene verkiezingen van 2015. Wijdenbosch zegt de politiek vaarwel en maakt nu dus haar laatste periode door als parlementariër: “Het is niet de bedoeling dat ik terugkom.”

Vijf en twintig jaren actieve politiek zijn genoeg. “Ik ben al een tijdje bezig geweest in de politiek en nu is het tijd geworden om me te gaan bezighouden met Ruth Wijdenbosch en alle naasten’’, zegt Wijdenbosch tegenover De West. Ze sluit ook mooi af, omdat ze deze keer ook nog ondervoorzitter is van het parlement. Al te eenvoudig is deze laatste functie niet bepaald. Het ondervoorzitterschap vervult zij als lid van de oppositie.

Haar verkiezing tot ondervoorzitter geschiedde in 2010. Na de verkiezing van Jennifer Simons (MC/NDP) tot voorzitter, had Wijdenbosch weinig animo alsnog voor het ondervoorzitterschap te gaan. Uiteindelijk deed ze het toch en won ze nipt. Ruth Wijdenbosch wil dat in haar partij jongeren zich aandienen. “Ze moeten alleen nog wat agressiever naar buiten komen. Ik merk dat men steeds weer terugvalt op Wijdenbosch, misschien omdat ik lang in de politiek bezig ben geweest, maar nu is het tijd om te zeggen, keep back.’’

67 REACTIES

 1. Jammer, mevrouw Wijdenbosch, maar ik begrijp uw keuze. Met deze regering (en coalitie) is het vechten tegen de bierkaai. U bent een parlementariër die altijd de weg heeft gekozen voor het volk. Zonder rancune naar wie dan ook. Dat siert u. U heeft oppositie gevoerd zoals het hoort. Nogmaals, alle respect.


  Maak melding

 2. Ze gaat op tijd weg want in de volgende periode, kabinet zou ze het niet eens redden want de troep die er zit aan tekomen is niet te overzien. De volgende ondervoorzitter zal baggef schijten als die heg tenminste asndurft. In ieder geval wens ik mevr wijdenbosch heel veel succes in haar verdere leven.


  Maak melding

 3. Deze politicus is oprecht en rechtvaardig.
  Deze mevrouw weet dat het op het gegeven moment ophoudt en dat ze plaats moet maken voor jongere politici.
  Jammer dat wij politici’s hebben die levenslang vastgeplakt zitten met cetabever in het parlement.
  Ik wens haar allerbeste toe en bedankt haar voor haar inzet. Diepe buiging voor haar.


  Maak melding

 4. Met tranen in de ogen moet ik U bedanken dat U eerlijk en oprecht ons geliefd land gediend heeft.U was een voorbeeldige vrouw.Ik bid dat op Uw opvolger net zo voorbeeldig zal zijn.
  BIGI SISA GRANTANJIE,LESPEKI,NANGA BOGO BOGO BLESSY!!!


  Maak melding

 5. U bleef u karretje toch door trekken in sommige heel zeer moeilijke strijd stressvolle situaties en de belangen van mensen behartigen.Heb alle respect voor en ik stel het zeer op prijs.


  Maak melding

 6. Eindelijk een politicus die weet plaats te maken voor jongeren. Eindelijk iemand die niet een contract heeft gesloten om voor Levenslang politicus te blijven!
  Somo ,bouta en anderen kunnen een vb aan haar nemen.
  Bedankt voor U service aan het surinaams politiek mevrouw Wijdenbosch!


  Maak melding

 7. Ray, vergeet je venetiaan en Randjietsing niet…?

  Het ultieme doel van Wijdenbosch was om ooit voorzitter van NPS te worden. Gezien het feit dat niet genoeg mensen van haar achterban achter haar stonden om haar doel te bewerkstelligen acht Wijdenbosch het verstandig om in 2015 afscheid van de politiek te nemen.
  Was Wijdenbosch wel gekozen tot voorzitter van NPS dan
  zou ook zij een levenslange contract afsluiten om politicus te blijven. 100%.
  Haar eigen achterban heeft haar politieke ambities aan flarden geschoten en dat is de reden dat Wijdenbosch in 2015 de brui aan geeft en niet anders.

  Dat Surinaamse politici te lang doorgaan in de politiek staat als een paal boven water. Lachman is zelfs in het harnas gestorven. (hoe oud was die man eigenlijk?)
  Maar dat geldt voor alle politieke partijen.


  Maak melding

 8. @Partijdig

  Venetiaan en Randjietsing zijn nooit verkeerd bezig geweest. De drang om ze weg te krijgen bestond toen niet zoals heden het geval is.De heer Randjietsing heft de wil van het reopened volk geaccepteerd en heft hij plaats gemaakt voor een jongere kandidaad .
  Nog eeuwen lang zal de naam van Lachmon met eer genoemd worden. Aan hem hebben wij prettige herhinneringen ,bovendien staat hij in de guiness book of world record aangegeven als langst zittende parlementarier. Geen enkel smet is te vinden op zijn naam!
  Alhoewel anderen hard hun best hebben gedaan zijn naam te besmeuren en heden na zijn dood nog zo proberen te doen zal het hun nimmer lukken. In de politieke wereld wordt Lachmon gezien als een grootheid,een echte LEIDER. Dat kunnen we niet van je baasje bouta zeggen. DE WERELD MAAKT JACHT OP HEM!!


  Maak melding

 9. Ray,

  ik geef louter een bevestiging van jouw stelling dat Surinaamse politici inderdaad tot in de lente van dagen
  als politicus willen aanblijven. Er zijn voorbeelden te over. Als je mijn commentaar torpodeert dan torpodeer je jouw eigen stelling.

  De rest van jouw gezemel begrijp ik niet.


  Maak melding

 10. Ray,

  Nogmaals, ik begrijp jouw gezemel absoluut niet. Wat bedoel je nou met ‘baasje’ en ‘de wereld maakt jacht op HEM’??
  Als de wereld nou jacht op hem maakt, vermoord of opsluit??

  Frankly my dear I don’t give a damn!

  ray, verder heb ik geen zin in jouw onzinnigheden.
  Doe maar lekker je eigen ding zolang jij je prettig daarbij voelt en anderen jou daarin ondersteunen dan heb ik daar totaal geen probleem mee.
  Reageren op jou is wat mij betreft waste of time en zal
  het dan ook niet meer doen.

  Tang bung.


  Maak melding

 11. @Partijdig en Surined.
  Als de heer Lachmon heden nog politicus zijn zijn ,dan nog zou de behoefte niet bestaan hem weg te krijgen.
  Hij is nooit in controversies gewikkeld geraakt,was nooit in opspraak,werd niet aangeduid als moordenaar,amnestie held ,corrupteling!!!

  Proberen jullie zaken ook vanuit deze standpunt te zien!!


  Maak melding

 12. @ray,

  De rest van de wereld weet dat jij niet alles op een rijtje hebt maar jouw familie ( bhaai, mie kondre..)
  staat wel pal achter je.
  ray for president!
  yeah!


  Maak melding

 13. @Alle rechtgeaarde surinamers,
  De ndp fannaten kunnen niet hetzelfde van hun lijders zeggen. Kijk maar naar ouwe Somo,bijna de gehele bevolking smacht naar de dag dat deze antiewke stuk de politieke wereld vaarwel zal zeggen Maar de ndpers,neen hoor,voor hun is somo waardevol bezit ,stel dat bij de volgende verkiezing weer gebruik gemaakt moet worden om aan de macht te komen middels verraad, en dan he, ze kunnen altijd rekenen op somo! Kijk maar naar hun lijder bouta en de troonopvolger na hem dino?!
  Zelfs het land Suriname huilt uit verdriet de lasten van deze twee te moeten dragen!!En dan heb je brunswijk nog met nihile schoolopleiding,zelfs surined en partijdig kunnen hoger geschoold zijn dan hun lijders maar toch geven deze twee de voorkeur aan eerder genoemd lijders van hun om over hun te mogen beslissen. Bepaald intelligent noem ik partijdig en surined daarom ook niet!!


  Maak melding

 14. Er zijn maar weinig politici waar je U tegen zegt en dat is Mv Wijdenbosch! De rest zijn allemaal een zooitje corrupte ellendelingen die alleen maar populair willen worden en zich aanstellen alsof ze wat voor het volk doen.


  Maak melding

 15. Partijdig

  Met je baasje bedoel ik …Bouta,bouta je baasje!
  Kom nou dat ding van je gaat toch over bouta vs Lachmon?!!
  Mevrouw Wijdenbosch zegt vaarwel tegen het politiek leven en het is HAAR beslissing geweest. Niemand heeft haar gedwongen of bedreigd zo te doen!!
  Kan jij je bewereingen bewijzen dan?!!
  Ik wacht!!!


  Maak melding

 16. Ray
  Partijdig

  Met je baasje bedoel ik …Bouta,bouta je baasje!
  Kom nou dat ding van je gaat toch over bouta vs Lachmon?!!
  Mevrouw Wijdenbosch zegt vaarwel tegen het politiek leven en het is HAAR beslissing geweest. Niemand heeft haar gedwongen of bedreigd zo te doen!!
  Kan jij je bewereingen bewijzen dan?!!
  Ik wacht!!!

  zuk een specialist om je af te helpen van het Bouta-sundroom.


  Maak melding

 17. Ray
  Partijdig

  Met je baasje bedoel ik …Bouta,bouta je baasje!
  Kom nou dat ding van je gaat toch over bouta vs Lachmon?!!
  Mevrouw Wijdenbosch zegt vaarwel tegen het politiek leven en het is HAAR beslissing geweest. Niemand heeft haar gedwongen of bedreigd zo te doen!!
  Kan jij je bewereingen bewijzen dan?!!
  Ik wacht!!!

  zuk een specialist om je af te helpen van jou bouta-syndroom. we hebben last er van


  Maak melding

 18. Mensen effe een vraagje.

  Heeft mevr. Wijdenbosch het illegaal geinde vergoeding inmiddels terugbetaald die ze nooit had mogen aannemen als Beleidsmedewerker op Financien.

  Over eerlijk en oprecht gesproken, geef mijn portie maar een fikkie.


  Maak melding

 19. @Mensen effe een vraagje.
  “Het illegaal geinde vergoeding inmiddels terugbetaald?”
  Dat weten wij niet en ook niet of dat op waarheid berust, mocht dat inderdaad zo zijn dan moet dat door de jusitie onderzocht worden.
  Laat de justitie gelijk de frauduleuze handelingen van Abrahams en het verdwenen goud van de CBvS dan ook grondig onderzoeken.


  Maak melding

 20. “Laat de justitie gelijk de frauduleuze handelingen van Abrahams en het verdwenen goud van de CBvS dan ook grondig onderzoeken.”

  “Dat weten wij niet en ook niet of dat op waarheid berust”

  En dat allemaal in een reactie.

  I rest my case


  Maak melding

 21. @alleen,

  Die Bouta-syndroom en frustratie ligt diep begraven in de ziel van Ray.
  Geen enkel psychiater zal hem nog kunnen helpen.

  De belangrijkste kenmerk van mensen die aan een bepaald syndroom lijden is dat ze altijd ontkennen en doen alsof er niks aan de hand is. Er wordt altijd met de vinger naar de ander gewezen.
  Met Ray is het ook niet anders. Het ligt nooit aan hem maar altijd aan anderen.
  Zielig voor Ray maar hij zal met deze AFWIJKING moeten leren leven. Ray benoemd Bouterse het ‘baasje’ van een ieder die een ander mening is toegedaan is dan hemzelf.
  Maar psychisch gezien zit Ray gevangen in het web van Bouterse waar hij nimmer meer los van zal komen.
  Zonder dat Ray het door heeft is het Bouterse die zijn
  geestelijk gesteldheid bepaalt.
  Bouterse is dus mentaal gezien HET BAASJE VAN RAY!
  Wel leuk om Ray in de maling te nemen.
  Hij reageert soms zeer warrig en komisch.


  Maak melding

 22. AFU SENSIE,zoals jij aangeeft dat Abrahams vervolgd moet worden,en daarna kijken of alles op waarheid berust,zo zou ik ook zeggen dat dat van BIGI-SISA WIJDENBOSCH op waarheid berust.Ze verlaat tenminste de politiek met schone vingers geen zelfs AMNESTIE,en ook geen DRUGS aanwijzing,BIG -UP BIGI SISA,Nogmaals GRANTANJIE.Van U heb ik veel geleerd.THANK YOU!!!!!


  Maak melding

 23. mensen gefelciteerd
  dino is vandaag 41 jaar geworden in de gevangenis
  suriname is al 4 weken bevrijd van deze crimineel

  nu nog zijn vader, somo, brunswijk, linscheer, boereveen, wijdenbosch, abrahams, kanhai, alibux

  wie moet nog meer opgeruimd worden?


  Maak melding

 24. Rutje bedankt, Rutje bedankt, Rutje, Rutje, Rutje bedankt….
  (Zing mee op zem Hollands)

  Natuurlijk is het Mevr. Wijdenbosch.
  Helaas één van de weinige vrouwen in de suri-politiek.

  Bedankt namens de suri’s

  Het ga U goed!


  Maak melding

 25. Ook ik bedank U mevr.Wijdenbosch voor wat U heeft gedaan voor land, volk en de partij NPS.En dat U NOOOOOITTTT iets gestolen heeft. En ondanks uw lange zijn/zit in ’t parlement ook NNOOOIITT iemand vermoord heeft of daartoe opgedragen.U mevr.Wijdenbosch heeft als geen ander Uw werk naar eer en geweten gedaan.Hopelijk zullen wij U horen en zien in de partij NPS het zij voor/achter de schermen.Ben ook blij dat ik U op de avond(kort voor aanname)van de Amnestiewet heb horen/zien spreken, ik zag U zich hevig tegen de aanname hiervan verzetten(verbaal)samen met anderen. De manier waarop U dat deed zal in mijn herinnering blijven.Uw optreden mevr.Wijdenbosch tegen de aanname van deze DiDiBriewet zullen velen de ogen hebben(hopelijk) geopend,vooral toen U al onze vermoorde dierbaren stuk voor stuk memoreerden.Dit optreden van U vond ik zoooooo sterk dat ik blij ben om u zo te mogen herinneren.Overigens zeg ik zoals de rest hierboven Blesie,blesie,blesie sisa ’t gaat U goed.Nogmaals DANK. Odi odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 26. @blakaboy

  Als je haar ,mevrouw Wijdenbosch ,die geen criminele feiten heeft gepleegd ,maar toch een omhooggevallen nobody noemt,ben ik benieuwd hoe je bouta noemt dan!
  Benne benieuwd!


  Maak melding

 27. @Surined

  Met mij is er NIKS aan de hand!!
  Ik denk met mijn gezonde verstand,ik weiger ten alle tijde een international en local gezochte crimineel als mijn lijder te accepteren!Er is niks byzonder aan hem,hij is gewoon net als de rest van de criminelen. Zijn status als crimineel heeft hij hoog gehouden doorzichzelve met Amnestie te belonen!!
  Hij heft jullie ziel omgekocht en jullie een flinke brainwash bezorgd en zo erg ook dat jullie goed en kwaad niet meer kunnen onderscheiden. Voorts vind ik het heelk zielig van jou en je troepje anderen uit te maken alsof ze lijden aan een bouta syndroom,je moest eens weten hoe kinderlijk dit klinkt! Bouta heeft geen controle over mij,wel over jou en je troepje!
  Alles wat hij doet is..ja baas,goed baas,prachtig baas,voor jou en je troepje.
  Maar dan jullie remote control heft hij in zijn bloedige klauwen en kan hij jullie prachtig naar zijn pijpen doen dansen!!!


  Maak melding

 28. @skopoe

  Hahahaaaaaaaaaaa…..dus er is geen feest te OCER??!

  !Volledige naam Dino Delano Bouterse
  Geboren 27 september 1972
  Steenwijk, Overijssel, Nederland
  Nationaliteit Surinaamse
  Verdacht van ripdeal, diefstal, drugs- en wapenhandel
  Veroordeeld voor internationale drugs- en wapenhandel
  Straf acht jaar celstraf, waarvan drie uitgezeten


  Maak melding

 29. Goede beslissing. De Surinaamse politiek corrumpeert mensen.
  Verandering in Suriname zal niet vanuit de assemblee plaatsvinden, maar vanuit de samenleving die zelf initiatieven ontplooid.


  Maak melding

 30. Hoi blakaboi,Ik proef hier een beetje jaloezie,Mooi is dat als je met opgeheven hoofd,en voldoening een hoofdstuk kan afsluiten.
  Maar jou president kan dat nergens,Hij loopt zelfs weg als hij verantwwording moet afleggen.Kortom een onbespraakte man,dat niet aan deze welgestelde MEVROUW RUTH WIJDENBOSCH kan tippelen.Ik daag jou president uit om in debat te gaan met deze MEVROUW.


  Maak melding

 31. @Ray,

  het grootste gedeelte van het parlement van Suriname (en ook het volk) is GOUDEERLIJK. Dus niet met de justitie in aanraking gekomen is geen reden om mevr Wijdenbosch als een half god te zien.

  Ik vraag gewoon rationeel wat zij voor Suriname heeft gedaan. Geen ene niks en ze had wat mij betreft direct vandaag kunnen stoppen en er zou geen haan zijn die er naar zou kraaien.

  Wat heeft Bouta hier overigens mee te maken?


  Maak melding

 32. @Blakaboy,

  niemand hier beweerd dat mevrouw Wijdenbosch een half God is!Wij danken haar voor haar tijd en service aan het surinaamse volk. Zij is trouwens een politicus omtrent wiens persoon geen schandaal of controversies verbonden kan worden.Je wordt in geen geval als een populaire politicus gezien als je naam altijd negatief in het beeld staat en bij het noemen van je naam alleen schande brengt aan het land en volk!

  Blakaboy ,bouta houdt Suriname sinds 1980 bezig ,wat heft hij voor Suriname gedaan?
  Ik noem jou zijn verdiensten op,
  Coup 1980,8dec 1982 moorden,Moiwana slachtingen,telefoon coup,moord op inspekteur goodings,Bouta amnestie ,kogelbrief…..Meriba en dinootje!
  Je kan dit allemaal toch niet van mevrouw Wijdenbosch zeggen ?
  Ze gaat het politieke arena op waardige,eer-en respektvolle wijze vaarwel zeggen!!

  Je kan mevrouw wijdenbosch toch onmogenlijk gaan vergelijken met een bouta,brunsie of somo?!
  Kom nou..mang….wees serieus.


  Maak melding

 33. Surined, jij leest wel heel slecht de posings hier, Ray is nl. geen hij maar een zij, ook die interpretaties van jouw raken kant nog wal en Blakaboy als die Bouta van jouw maar de helft van het intellect en integriteit van mevr. Wijdenbosch bezat mocht hij blij zijn, helaas moeten jullie en ook de veratandige Surinamers het nog een poosje met hem doen


  Maak melding

 34. @ blakaboy
  In elk geval heeft geachte mevrouw Ruth Wijdenbosch geen dingen gedaan die het daglicht schuwen.
  Een hardwerkende vrouw op zo’n manier bejegenen is beneden nivo.
  God zij met haar.


  Maak melding

 35. @Ray

  in mijn eerste stuk heb ik Wijdenbosch met niemand vergeleken dus leg me aub geen woorden in de mond!

  elke AMBTENAAR in Suriname heeft verdiensten voor het volk. Krijgen die een apart nieuwsbericht hier als ze met pensioen gaan

  Mevr Wijdenbosch heeft niks gedaan om het niveau van de gemiddelde Surinamer te verhogen, niks, nada, noppes.

  Ze had wat mij betreft direct mogen stoppen zodat we als belastingbetaler 1 kostenpost minder hebben.


  Maak melding

 36. @Sape

  Iedereen werkt hard in Suriname, ik vraag me alleen af wat de verdiensten zijn van mevrouw Wijdenbosch voor Suriname.

  als iemand mij een indrukwekkend lijstje kan opnoemen, wil ik misschien een petitie starten dat ze blijft.

  Maar tot nu te blijft het akelig stil hier.


  Maak melding

 37. Blakaboy ,ik kan jou een heel indrukwekkend lijstje geven Surinamers en hun escapades die er heel hard aan werken Suriname naar de kloten te helpen, maar die is al lang bekent als je de Parbode van augustus maar eens pakt, daar staan ze allemaal in, , een paar trefwoorden ter verduideling, Bouterse, decembermoorden, de coupe, Moiwana, Abrahams en de verdwenen miljoenen, recent Doekhie en de ontkenning van Dino. Bekijk dat eerst eens goed voordat je de verdiensten van een integere vrouw in twijfel trekt


  Maak melding

 38. @SAPE
  In elk geval heeft geachte mevrouw Ruth Wijdenbosch geen dingen gedaan die het daglicht schuwen.

  Ga maar lekker effe op het dak sjitte!
  BEN JE WEL GOED BIJ JE HOOFD?
  Dan moet je de geschiedenis van de politiek maar weer effe nagaan!


  Maak melding

 39. @Hans

  Het onderwerp van dit nieuwsbericht is Mevr Ruth Wijdenbosch.

  Ik heb derhalve geen boodschap aan een lijstje van andere personen…

  Of moet ik hier een lijstje plaatsen van de verdiensten van Boni om maar iets totaal onzinnig te noemen?

  Dus aub, zolang jij niks weet te vertellen over wat Ruth Wijdenbosch dan zo geweldig maakt, dan ben je het met mij eens dat ze een waardeloze politica is die het land alleen belastinggeld heeft gekost.


  Maak melding

 40. Mw. Wijdenbosch heeft de Surinaamse vrouw in al haar waardigheid uitgedragen als parlementarier. Gender vraagstukken altijd met de nodige verve verdedigt. Slechts in de notulen vd vergaderingen zullen haar prestaties zichtbaar zijn daar zij ook nimmer in de uitvoering heeft gezeten. Als wij geen respect hebben voor kwaliteit en standvastigheid, waarvoor dan wel.? Moorden, bedriegen en liegen misschien?


  Maak melding

 41. Blakaboy, ik ben het helemaal niet met jouw eens, integendeel maar kan er ook niets aan doen dat jij dat kennelijk nog niet hebt begrepen.

  *Boni? goede voetballer


  Maak melding

 42. @Hans

  ik heb geen boodschap aan je afkeuring.

  Dat ik het blijkbaar nog niet heb begrepen komt doordat ik niets begrijp van de daden van mevr Ruth Wijdenbosch?

  Ze heeft (ik geef toe, de meeste Surinaamse politici) niks toegevoegd aan het welzijn van de Surinaamse mens en in dat kader is ze meer een last geweest dan dat ze zaken heeft gerealiseerd.

  Laat mij dit anders formuleren. Ze heeft meer voor haar partij betekent dan voor het land Suriname.

  Ik ben er niet rouwig om dat ze stopt, opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.