Braziliaanse deskundigheid voor Surinaams voetbal

10

PARAMARIBO, 21 sep – De Surinaamse Voetbalbond, SVB, gaat samenwerken met de Braziliaanse staten Para, Manaus en Macapa. Zowel organisatieadvies als voetbaltechnische bijstand komen zo beschikbaar. De SVB heeft hoge verwachtingen.

Het sukkelende Surinaamse voetbal kan best een duwtje in de rug gebruiken. Een aanvankelijk gepland toernooi dit jaar gaat naar alle waarschijnlijkheid niet door. “Maar er zijn dit jaar nog wel activiteiten. Niet alleen voetbal, ook het verzorgen van trainingen en clinics staan op programma. In november komen de eerste Braziliaanse trainers naar Suriname om trainingen en clinics te verzorgen”, zegt SVB-penningmeester Waldo Gobardhan tegenover Dagblad Suriname.

De bedoeling is vooral de jeugd hogerop te helpen. “Vooral de U-15, U-17 en U-20 selecties van Suriname krijgen meetmomenten tegen de Brazilianen. Ook de vrouwen en senioren worden ingelast in het toernooi tussen de 4 bonden”, aldus Gobardhan. De voetbalbonden in de drie Braziliaanse willen
Suriname helpen zijn oude glorie te hervinden. Braziliaanse clubs zullen de komende tijd ook vaker op bezoek zijn bij de SVB.

10 REACTIES

 1. bhaai
  Dit is een uitstekende weg naar een W.K titel.TOPPIE… Vroeger was het eten,zuipen,vrouwen, alleen maar feestjes bouwen.

  Vroeger? je bedoelt zeker vorige week…..


  Maak melding

 2. Geef het volk brood en spelen. Brazilianen kunnen jullie meer bieden in land-,tuinbouw, visteelt, bosbouw, kleinschalige industrie etc maar ja als jullie jezelf willen bezighouden met kinderspelletjes en achter ronde dinges rennen en lenen van omoe snesie om rond te komen dan zullen jullie op een dag achter komen dat jullie chineze slaven zijn geworden.


  Maak melding

 3. pff tegenwoordig gaat alles via technologie wat met voetbal te maken heb niet alleen op veld nee meer dan ook veel meer en dan zeg ik nederland is de beste land met het opleiden van voetbal talent en ook beschiken ze goede trainer er voor en de technologie wat via computer gaat over voetbalmet alle respek voor brasil want is een voetbal land maar laats tijden niet zoo meer aantrekelijk voetbal van brasil ook dit suriname moet niet kijken naar huids kleur want nu zie je alleen criools dus zwarte jongens in voetbal terwijl er ook javanen hindustanen en meer zijn die ook goed kunnen voetballen maar niet de kans krijg om in de surinaams elftal te spelen dit is geen goed voor beeld het is nu je ben criool zwarte man dan mag je in de surinaams elftal spelen al speel je niet goed dit is discriminatie tegen ander bevolking groep want er zijn veel talenten in andere bevolking groep zoo als javanen hindustanen natuurlijk zijn het minder dan de griools jongens maar ze zijn er ook en die moeten ook de kans krijgen en hoop dat de brasiliaans trainers dit ook in zien want we praten toch over alles suriname is een land kleurrijk en moet eenheid hebben 1 volk dan moet je ook de surinaams elftal kleur rijk neer zetten dan pas heb je sterk elftal mij mening finale 2014 wk voetbal in brasil nederland brasil en nederland win met 2-1 van brasil en pak voor het eerst de beker in een voetbal land brasil nederland gaat wereld kampioen worden want we zijn een kleur rijk elftal en dit is wat ons sterk maak en eenheid in het team groetjes


  Maak melding

 4. weer nieuwe plannen die waarschijnlijk nergens op uitlopen.

  Ik zeg…………….geef voetballers van su afkomst in nederland een suripaspoort dubbele nationaliteit, dit zal succes brengen en su zal zeker zijn van deelname iedere 4 jaar aan het wk, dat brengt geld in het la’tje en dat kan geinversteerd worden in de opbouw van het su voetbal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.