Voorarrest Dino Bouterse verlengd tot november

161

PARAMARIBO/NEW YORK, 10 sep – Dino Bouterse blijft zeker tot november in voorarrest. Dit heeft een twaalf man tellende jury beslist in New York, in de Verenigde Staten van Amerika. Bouterse werd voor de rechter geleid op verdenking van drugshandel en het bedienen van een vuurwapen.

De jury besliste dat meer tijd nodig is voor het onderzoeken van de tenlastelegging. Die stelt Bouterse en zijn comparant Edmund Quincy Muntslag verantwoordelijk voor de invoer van ruim tien kilogram cocaïne naar de Verenigde Staten. Volgens de jury wordt de zaak uitgesteld tot november. Dan zal ook de vervolging worden gehoord. Dino Bouterse is in Panama aangehouden op aandringen van de Amerikaanse justitie.

Zelf ontkende hij op de eerste dag voor de rechter zich schuldig te hebben gemaakt aan een of ander misdrijf. Volgens het Amerikaanse recht kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen. President Desiré Bouterse zei tijdens een persconferentie in Paramaribo dat zijn zoon een “volwassen man is die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.” Hij zal Dino wel zoveel mogelijk bijstaan. Bouterse noemde de aanhouding een “meesterzet en op de schoen.”

Bekijk ook:

161 REACTIES

 1. Bouta wees eerlijk je knijpt m strak. De US heeft je in de tang. Je goed nieuws, niets aan de hand strategie is vrij doorzichtig. Je reputatie is als een huid…je kan het niet afzetten…De geschiedenis ga je in als landverrader, moordenaar, drugsdealer, slechte opvoeder en on top of things een matige tot slechte president


  Maak melding

 2. Dino gaat praten en dan wordt duidelijk dat de gehele NDP top bestaat uit drugscriminelen die hun fortuin te danken hebben aan bloed/drugsgeld. Met Papa Bouta als hoofd van deze misdaadclan.

  En dan komen de Amerikanen Bouta zeker halen!!!


  Maak melding

 3. Hahaha, wie is die super advocaat die Familie “Drugs & Gold &Rock Roll”, hebben ingezet dan? Wie gaan Dina bevrijden?.Minimaal 15 jaar weg hoor.


  Maak melding

 4. De Jury (eight men four women) is al samengesteld waarbij de Hoofdaanklager levenslang heeft geeist.

  Dino wordt zeker tot levenslang veroordeeld tenzij hij het op een akkoordje gooit met het OM, door zaken uit de doeken te doen over de Cosa Nostra.


  Maak melding

 5. ja, mamjo is eruit he?
  1. is het waarheidsgehalte echt zo groot? zelf denk ik van wel.
  2. voelen mensen zich geraakt in hun goede naam? welke goede naam? gaan de meeste surinamers niet prat op een slecht reputatie/naam?
  ik dacht dat mamjo beheerder een keer vertelde dat mamjo niet in suriname of nederland geservd wordt.

  het enige wat wij kunnen doen is bidden dat Dino in Amerika mag blijven. another immigrant. een immigrant meer of minder, wat maakt het ook uit he?

  en verder: wie is er niet geinteresseerd in het verhaal van Dino? ik lees alle delen.

  en dan krijgt Amerika nog een immigrant met dezelfde initialen als Dino. wie weet, he? Saddam, Mubarak, Tunesie, Kahddafie, Idi Amin, Dada, menseneter, het romeinse rijk, allemaar kwamen ze naar beneden…..


  Maak melding

 6. Henk Molenaar, ze moeten Dino gewoon waterboarden. En dan gaat hij zeker praten. Dino geeft geheid de misdaad infrastructuur van zijn pappa prijs. Daartegenover zal Dino 10 jaar celstraf krijgen resp. over 7 jaar zal hij dan vrijkomen. De Amerikanen doen daar niet moeilijk over.

  Destijds hoopte de DEA via Boerenveen in contact te komen met Bouterse zelf. De oorspronkelijke bedoeling van de operatie was Bouterse naar Amerikaans grondgebied te lokken en hem vervolgens te arresteren en te berechten. Maar Bouterse bleef thuis en stuurde zijn ondergeschikte. De ontmoeting vond plaats in de kajuit van een zeiljacht in de haven van Miami, waar Boerenveen voor het oog van verborgen politiecamera’s zijn criminele ziel en zaligheid blootgaf en bij het afscheid in de armen van een arrestatieteam liep. In 1986 werd hij veroordeeld tot 12 jaar cel, die hij niet volledig uit zat. Geloof maar 4 jaar of zo. En dat is HEEL OPMERKELIJK in Florida.

  Het zou me niks verbazen als ze hem een duidelijke boodschap voor Bouterse hebben meegegeven, namelijk dat Suriname moest ophouden met het vervoeren van cocaïne naar de Verenigde Staten. Ik denk dat Bouterse toen goed begrepen heeft dat hij vroeger of later grote problemen met de Amerikanen zou krijgen als die transporten toch zouden doorgaan.

  Wel Boerenveen is met pensioen en zoonlief Dino is daarvoor in de plaatsgekomen. Bouterse heeft schijt aan de Amerikanen.

  Geschiedenis herhaald zich opnieuw. Dat het spul naar Europa komt, zal de Verenigde Staten verder een zorg zijn. Het speelt zich wederom af in hun achtertuin en dat is onacceptabel. Mocht Desi Bouterse genoemd worden in de Panama Case dan moet hij zich grote zorgen gaan maken. En niemand gaat ze tegenhouden.


  Maak melding

 7. Dat Mamjo eruit ligt vind ik niet erg. Want DAT WAS ME EEN SCHAAMTELOZE toestand hoor. Sorry, maar wie Mamjo een warm hart toedraagt is de ‘basic gossiper with no life’.Mijn mening! Cencuur is niet ok, maar mamjo liet me mij als Surinamer flink schamen met al die dot takkies en ‘die ging met die’ tories…brrrr


  Maak melding

 8. In de afgelopen dagen hebben diverse NDP vertrouwelingen hun hart kunnen luchten op de site van Mamjo. Er kwam veel gevoelige informatie naar buiten over Dino. Bijvoorbeeld over het bedrijf Maximum aan de Waaldijkstraat dat de monopolie heeft over de wapenhandel, waarmee Dino zaken deed en natuurlijk over de enorme onvrede in de NDP gelederen. Steeds meer NDP toppers zien dat het binnenkort afgelopen zal zijn met Bouterse en willen orde op zaken stellen binnen de partij. Er zijn verschillende stromingen in de NDP die zich manifesteren, maar papa Bouterse moet de komende tijd alle aandacht besteden aan het proces van zijn zoon in Amerika. Om de discussie over de toekomst van de NDP via Mamjo te stoppen, is van hoger hand ingegrepen. Sinds enkele weken werden diverse kritische artikelen binnen enkele minuten verwijderd.


  Maak melding

 9. Dit kan je allemaal krijgen als je geen aandacht aan je dierbare lieve geschenken van GOD kan geven,je ben toch niet geboren voor je straf!!!PAPS is toch altijd bezig met het land .Heel veel succes toegewenst voor de criminele FAM.


  Maak melding

 10. Hee dinootje, jammer dat je dit niet meer kan lezen maar jouw advocaat zal het je wel vertellen. Hier even een tip voor jou: ga je bilspieren maar trainen want ze gaan je kontje pieren en dat voor heeeel wat jaren!!, doe maar net of het cocaïne is dan hou je er niet zo een trauma aan over haha hihi… Hee “vriend” je gaat terug komen met een gat in je rug waar je een paard in kan stallen en wat ook geruststellend is, je krijgt binnenkort bezoek van je vader die dan president mag spelen van zijn eigen landje van 3 bij 3 meter of hoe groot is zo een cel ook weer?. Hee maar kom op!, zie het ook eens positief in! Je hebt je snelle bolide niet meer nodig, alles is op loopafstand, (dus ook nog gezond voor je) jullie kunnen nu samen genieten van de echte vader en zoon relatie voor de komende 30-40-50 jaren of levenslang?? en iedere dag genieten van een romantische zonsopkomst en ondergang en van de sterren en de maan vanuit jullie hotel, “hotel traliezicht”…. da’s nog eens wat anders he? dan vanaf leonsberg, enne o ja niet vergeten in New York daar is het ’s winters koud!! brrrrrr. Maar hee, we zullen aan jullie denken met kerst en owruyari……ECHT NIET DUSSSSS!!!!!


  Maak melding

 11. OOK OPMERKELIJK !!

  De medeplichtige die samen met Dino Bouterse wordt verdacht van drugssmokkel en wapenhandel, een zekere Edmund Muntslag (29), wordt volgens het Surinaamse ochtendblad De Ware Tijd nog steeds vastgehouden op het Caribische eiland Trinidad en Tobago, waar hij op 28 augustus werd gearresteerd. Muntslag is nog niet uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

  Muntslag wordt dus daar tot op het bot opgeknepen. De Amerikanen hebben daar vrijspel.


  Maak melding

 12. Ik weet zeker dat in dit forum ook bakra’s zijn die aan en opmerkings maken,als je niks met suriname te maken hebt moet je je er niet mee bemoeien.
  Gaan jullie je maar voorbereiden op januari 2014,dan komen de bulgaren in het land,begin maar alvast met het plaatsen van dievenijzer om je huis.Nederland is niet beter dan Su…………..


  Maak melding

 13. Net goed voor dit verwend crimineel papa’s kindjes dat dacht dat hij ontastbaar was. Geen straf kan hoog genoeg zijn voor deze ‘vader’ van 14 kinderen.

  Prima voorbeeld is deze plaatboef voor zijn kids. nog nooit een dag in zij leven één dag eerlijk werk verricht. Een misselijkmakend mannetje dat door papa werd omschreven als ‘best man for the job’ toen hij hem benoemde als hoofd van zijn privé leger onder het mom van CTU……


  Maak melding

 14. Het laat zien hoe goed jullie geïnformeerd zijn over het leven van de president alsmede zijn zoon. Loop hier maar van alles te schrijven over hem. Ga eerst onderzoek doen voordat je zomaar hier in het luchtledige komt schrijven.
  Het mooiste is nog dat Mamjo niet een Surinaamse site is, dus hoe kan het zijn dat Suriname invloed gaat uitoefenen dat de site wordt gesloten.
  Ik denk eerder dat velen van jullie zomaar dinges in de ruimte bezigen waar totaal geen fundering onder ligt.

  Nederland zal juist smullen van hoe jullie als krabben elkaar lopen af te maken, vies en vuil uitmaken en dan te denken dat Bouterse aan de Nederlandse regering gaat vertellen hé Rutte ik smeek je laat die site Mamjo sluiten.
  Dus gebruiken jullie je hersenen als je die tenminste heb. Of als je die heb wees niet bang gebruik het, het raakt helemaal niet op. Want ik neem heel veel dinges hier waar die nergens op gebaseerd zijn.

  En ook al zou Bouterse een moordenaar of drugscrimineel zijn, zorg er wel voor dat je niet in zijn voetsporen treed. Want met de hand waarmee je naar de schuldige wijst, zitten vijf vingers, één vinger wijst naar hem maar de vier anderen wijzen naar jou. En dat betekend je bent geen haar beter dan de schuldige.
  Tang boeng.


  Maak melding

 15. Was te verwachten, dit wordt een langa bere torie, boi
  so langa langa, so langa langa,geen notkomen aan.
  En dan te bedenken dat ere uiteindelijk een eis komt,
  dit heeft ie aan zichzelf te danken.


  Maak melding

 16. Aijajaai wat jullie niet allemaal toewensen ik vraag me dan af wat hij jullie heeft aan gedaan persoonlijk niet dat ik zeg dat het een lievertje is wat ik ken hem niet alleen van hooren zeggen net als zeker weten velen van jullie daar en aangezien jullie dan ook de naam NDP gebruiken dan zegt het genoeg tegenstanders die mensen van tegen partij de dood wensen en de press de schuld geven zonder dat men zeker weet nee het is om de NDP en om ook de NDP uit te schakelen want zonder press is de NDP niks dus maar je ziet het weer het beste om een Surinamer uit te schakelen is de Surinamer zelf onder leiding van een meester zo zijn wij altijd gepakt sedert mensen heugenis en zo zal het blijven maar er zijn nog veel Surinamers die dat niet zullen pikken dus let op mijn woorden Bouterse weg Brunswijk los dus borst nat het zal jullie zeker beter gaan ruil je paard voor een tijger zeg wat je wilt ook als Santokie komt zal hij niet de lakens uit delen maar zijn meesters dus Su nog een paar jaar uit buiten en ik heb ook gehoord dat santokie India heeft gevraagd mensen te sturen naar su om zo de afstand tegen de creolen te dichten dus weer zo 1 ras actie weet niet of het waar is maar geloof mij het is het begin van een probleem in SU al is het niet zo deze press heeft meer grip op Su net wat SU nu nodig heeft want als er een zwakkeling komt dan zien wat er zal gebeuren let op mijn woorden het word geen binnenlandse maar er komt dan een misschien een burger oorlog de sterkste wint of Brunswijk en Santokie sullen SU delen wie wilt mag hierover lachen maar let op SU komt in groot probleem of jullie meesters krijgen het voor het zeggen henkmolenaar koos piet en jaap Hahahahah


  Maak melding

 17. Marlon115, mensen reageren hier n.a.v. artikelen die gepubliceerd zijn in de media. Waarom zouden de forummers een onderzoek moeten doen. Een fatsoenlijke journalist past hoor en wederhoor toe. Met Dino Bouterse zal dit moeilijk worden echter de informatie die vrij wordt gegeven door de amerikaanse justitie kun je redelijk als betrouwbaar noemen evenals de nederlandse media. De surinaame media wordt gecontroleerd door de paarse aanhang.

  Het leuke van een forum is ook dat je een mening mag geven of je het leuk vindt of niet. Je kan ook besluiten om dit gewoon niet te lezen. Het zou de fam. Bouterse sieren als zij wat vaker uit hun grot zouden komen en openlijker zouden communiceren, dan zouden de speculaties ook aanzienlijk minder zijn. Dat heet transparantie.

  Stel voor dat je deze boodschap overbrengt aan je paarse baas. Met andere woorden pot verwijderd de ketel tot je paars ziet.


  Maak melding

 18. Are Baap RE Baap:zo vader zo zoon.de appel valt niet ver van de boom.
  Dinootje in de cel kom je geen luxe leven tekort.
  Door stenen te likken,blijf je niet ondervoed.
  Dinootje je gaat nu op betaalde vakantie,want Papie Delano
  zorgt ervoor,dat je op de salaris rol staat bij UTC,waar je nooit in dienst bent geweest.Ai boi wat een corrupte bende!!


  Maak melding

 19. @Marlon115,

  Ik zou het nooit kunnen opnemen voor een crimineel die gemoord heeft en als Drugsdealer te boek staat.

  Niks ook al zou Bouterse een moordenaar of drugscrimineel zijn: Bouterse IS EEN MOORDENAAR EN DRUGSCRIMINEEL en Dino wordt in de USA veroordeeld tot ik hoop LEVENSLANG!!!

  En wat een belachelijke opmerking van jou: En dat betekend je bent geen haar beter dan de schuldige.

  Jij moet eerst je hersenen gebruiken als je die tenminste hebt, voordat je een hoop onzin uitkraamt.


  Maak melding

 20. President Desiré Bouterse zei tijdens een persconferentie in Paramaribo dat zijn zoon een “volwassen man is die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.” Hij zal Dino wel zoveel mogelijk bijstaan. Bouterse noemde de aanhouding een “meesterzet en op de schoen.”

  In een zin verraade dombo Bouterse zijn eigen zoon en zijn eigen crimineel gedrag.
  Lees bovenstaande eens aandachtig.

  Duidelijk zal zijn dat ja de Amerikanen hebben een meesterzet gezet, Dino gaan ze uitknijpen Bouta zal binnenkort ook op de een of andere manier aangepakt worden, dat is mijn overtuiging.


  Maak melding

 21. Laten wij bidden dat Dinootje Suriname noooooit meer terug zal zien. Suriname is een stukje veiliger zonder hem. Nu nog zijn baas, papaatje bouta,oppakken samen met zijn nog in leven zijnde revo maatjes en vriend en vijand Brunsie,de amnestie indieners en de ja – knikkers ervan. Weet zeker dat ook dit kliekje een hand heeft gehad in deze. De buit,indien gemaakt uit deze drugs en wapen deal zou onder hun verdeeld worden!!!

  Weg met deze gehele criminele ndp kliekje!!


  Maak melding

 22. Als Bouterse een man is neemt hij het op zijn eigen naam. Zo kan hij voor alle misdaden gaan zitten en zijn zoon krijgt strafvermindering als tegencompensatie.

  Ik denk dat iedereen hier vrede mee kan hebben hijzelf, zijn slachtoffers en de wereld.

  Papa is de grote man hierin, natuurlijk weet hij alles. Het is zijn opgezette bedrijf. Zo zie je maar door wat voor mensen Suriname geleid worden. Allemaal wolven in schapenkleren.

  Zal me niet verbazen als straks liquidaties, executies gaan plaatsvinden voor mogelijke verraders.


  Maak melding

 23. Forummers, Odi odi.

  Dinsdag 10 september 2013 om 10:25 uur, door Koos
  OOK OPMERKELIJK !! {-}

  @Koos: Volgens mij is de mede verdachte ook overgebracht naar Manhattan/USA.
  ——————————————————–

  Dus wij moeten de volgende zitting in Courthouse Manhattan, in nov. 2013 maar afwachten.
  Wel is hun voorarrest verlengd tot nov. 2013.

  M.b.t. hun voorgeleiding op 29/08/2013 kan men de volgende site raadplegen.
  Eventueel dezelfde site ook in de gaten houden.

  http://www.justice.gov/usao/nys/pressreleases/August13/BouterseDinoandMuntslagEdwinQuincyArrestsPR.php

  Van afgelopen maandag 09/09/2013 was nog niets vermeld op
  Press Releases.
  Maar dat komt nog wel.
  Google ook op de naam: Preet Bharara.


  Maak melding

 24. de enige met wie ik te doen heb is Ingrid Figueira. Peggy is sterk, en was volgens mij niet zo gecharmeerd van de akties van haar vader. dit is het lot van Desie dat zijn zoon moet dragen: indien hij vanaf 1982 de gevangenis in gegaan was, had zijn zoon betere kansen gehad.


  Maak melding

 25. desie moet de straf gaan uitzitten die hem toekomt

  en niet zijn zoon laten vallen en hem voor zijn misdaden laten opdraaien

  als ik dino was, zou ik NU praten NU je eigen vader je publiekelijk heeft laten vallen
  hopelijk kan ingrid figuera dat hem uitleggen, zij was op tijd weg bij deze meedogenloze moordenaar die zijn eigen zoon opoffert voor zijn eigen oude stinkende hachje, maar algemeen staat bouterse natuurlijk allang bekend als verrader en lafaard, nu weer tegenover zijn eigen zoon

  wie kent een goede onafhankelijke site nu limburg mamjo heeft overgenomen?


  Maak melding

 26. BOUTERSE VERTROUW OP GOD VERDER ELKE DAG IS EEN STAP JE VOORUIT DE KRACHT ENERGIE OM JE WERK WAT JE DOET EN DE HEER ZIJ JE DOET HET GOED EN IK STA JE BIJ .GADO WORTU TAKI SO EN BOUTERSE .


  Maak melding

 27. aan boegroe wil ik meegeven:

  kijk naar Paramaribo. het is een rattenhol vergeven van de casino’s. voor wie zijn de casino’s bestemd? voor de skeere bevolking? of voor andere ratten die op die manier hun money laundrey kunnen doen?

  en ik zou ook wat willen weten over de rotte tanden van paramaribo. dat zijn de leegstaande, verwaarloosde gebouwen die je na iedere geleefde woning ziet.

  wellicht niet alleen ndp 2010; maar dan toch wel ndp 1980-nu.


  Maak melding

 28. gevang van miami had hij al verkend dus is en tijd voor een andere stad te verkennen, het vakantie gevoel toch…effe weg van alle drugs…oeps…foutje… drukte. 14 kids is niet niks om te onderhouden!!!


  Maak melding

 29. Bouterse,enfant terrible.. {verschrikkelijk kind}lees verder NOG even geduld…. dan gaat er een zuiverheidsgraad wind waaien hier in onze mooie Republiek SURINAME.


  Maak melding

 30. UITSPRAAK ZAAK DINO BOUTERSE BEGIN MEI 2015

  Nu de amerikanen Dino hebben opgepakt tijdens de UNASUR top in Suriname (wat een schande voor sur. landgenoten), mogen de amerikanen de zaak ook zodanig rekken dat de uitspraak begin mei 2015 plaats vindt. Dat is net een paar weken voor de verkiezingen in Suriname. Misschien gaat dan pas de ogen open van een aantal surinamers die achter de Bouterse Clan aan huppelen. Dan zullen die surinamers onder ogen zien dat niet alleen Dino, maar pappa Delano Desire, Linscheer, Abrahams, Boereveen, Rashied Dhoekie, Alibux, Wijdenbosch geen bestuurders zijn, maar zware criminelen zijn, die het land in een paar jaar weer de afgrond in hebben gejaagd.
  Pappa Delano Desire is nu al scheiterig omdat hij niet weet wat Dino al verteld heeft. De amerikanen weten ook dat Dino en pappa Desire 400 KG van dat witte spul, welke bij Tibiti was opgehaald, onderling verdeeld hebben. Het was een ripdeal omdat het spul niet van hun was.

  Dus pappa Desire, je dagen zijn ook geteld. Ik hoop dat de amerikanen begin Mei 2015 uitspraak doen.


  Maak melding

 31. WAAROM LIEGEN MENSEN ZOALS MENSEN ALS DRE
  STOPPEN MET LIEGEN
  DRE IS NOU EEN GEWOONTE
  VAN JE EN EEN PAAR ANDERE OOK
  JULLE KWETSEN LIEGEN GROTE LEUGENS RODDELEN DRE JE BEN OOK 1 VAN VERZINNEN VERHAALTJES
  DRE JE LIEG .STELEN,RODDEL,VLOEKEN DAT DOE DEDRE


  Maak melding

 32. Kanhai moet er heen gaan.En de jury overtuigen dat Dino op borgtocht vrij moet.Anders gaat de vader dood aan een gebroken hart wegens zijn eerst geborene.


  Maak melding

 33. BOUTA TRONG PRESIDENT HEEFT ZIJN ONDERGANG EN DE DIE VAN DE NDP ALLEEN MAAR VERSNELD

  WHAHAHAHAHAHA, NERGENS KAN HIJ MEER KOMEN

  UNASUR, VN LACHT HEM UIT

  VS ARRESTEERT ZIJN MARS BUITEN SURINAME NU DINO PRAAT


  Maak melding

 34. @Jacobus. De juridische kennis van Kanhai is alleen in Suriname bruikbaar. Hij is een plattelands advocaat, die in Suriname is opgeleid. Hij beschikt over een geen enkele kennis over Internationale Verdragen en zijn Engels is bovendien bar slecht.

  De moeder van Dino is wel te betreuren. Eerst erachter komen dat je met een moordenaar bent getrouwd en nu ondekken dat je inderdaad een criminele zoon op de wereld hebt gezet.


  Maak melding

 35. Weet je waar ik zo maar aan zat te denken… Dat Bouta en Desi opeens het niet meer voor elkaar opnemen, maar het een familie-tragedie wordt;

  ——————————————————————-

  Bouta kan zijn eigen zoon laten vermoorden in de gevangenis, uit angst dat hij doorslaat en hij door de Amerikanen uit het ambt wordt ontheven.

  Tegelijk kan Desi alles gaan vertellen wat hij weet, zodat papa kan worden opgepakt; in ruil hiervoor krijgt hij natuurlijk strafvermindering, zodat hij over bv. 5 jaar als een held in Suriname kan worden onthaald [de zwarte man die het tegen de Yanks opnam].

  Dan kan hij dus de nieuwe president worden, omdat papa-lief door zijn bekentenissen zelf in de gevangenis is gezet.

  ——————————————————————-

  Zo maar een open gedachte… je weet nooit hoe Bouta en Desi denken; ze willen uiteindelijk allebei de macht en zijn wellicht niet te beroerd hun eigen zoon / vader daarvoor te verraden…


  Maak melding

 36. Of in het kort gezegd;

  Desi kan Bouta verraden om zelf op termijn president te kunnen worden.

  Bouta kan Desi verraden om zo zijn eigen positie veilig te stellen.


  Maak melding

 37. Dit moet een waarschuwing zijn voor diegene die denken dat met een “diplomatiekepaspoort” op zak je de wereld aankan. En vooral nu het “misbruikt” is voor grensoverschrijdend criminele activiteiten, door een lid van een “BananaRepubliek”, is het uitkijken geblazen voor de toekomstige Surinaamse “diplomaten” als reizigers, goed willig of anderszins. Want er bestaat een misverstand, de president is onschendbaar. In eigen land zeer zeker wel, maar in het buitenland niet. Interpol heeft en kent geen vrienden, en ook geen grenzen, dus. Degene die naar de Internationele ontwikkelingen kijken weten wel beter. En nu vandaag begint het Internationaal Gerechtshof (Strafhof) ICC in Den Haag met het strafproces tegen de eerste zittende vice-president Ruto van Kenia. Ruto, staat terecht voor misdaden tegen de menselijkheid. En de zaak tegen Ruto is de opmaat voor die tegen president Kenyatta van Kenia zelf. Wie had het over de onschendbaarheid, wanneer je president bent, dit moet als een waarschuwing gezien worden. Dit geldt vooral voor Suriname, vooral die vinden dat zij een “soeverein” land zijn. De eerder veroordeelde presidenten Charles Taylor Liberia, 50 jaar cel. Milosevic Jugoslavie overlijd tijdens het proces, en Gbagbo Ivoorkust, nog niet gevonnist. En daarom besloot Kenia uit woede uit de ICC te stappen, overigens een erg domme zet natuurlijk. En reken maar dat onze Dinootje bij de zware druk die hij van de DEA kan verwachten, hij zeer zeker aan het praten gaat. Vader en zijn drugsconsorten mogen hun borst nat maken, want Dinootje gaat ruien en zingen als een “toistois” (twatwa), doordat de DEA gaat dreigen met levenslange opsluiting of vijftig jaren of meer, logischer wijs ga je praten. Bij de meeste mensen komen de tongen los je wilt het of niet, het gaat automatisch. Omdat de psychische druk verhoogt wordt, bezwijk je onherroepelijk onder.


  Maak melding

 38. bovendien is dino niet verder gekomen dan een gekochte havo diploma

  of gratis sergeant net als zijn vader

  by the way: verdient CTU zo goed dat je Bentley kan rijden

  whahahahaha: dino eat desie, desie eat dino
  de lafaard laat zijn zoon stikken om zijn coke anus te redden, althans dat denkt hij


  Maak melding

 39. @ Suriname

  WANNEER GAAN WIJ EERBIED HEBBEN VOOR ELKAAR ?

  Wanneer de grondwet wordt hersteld en nageleefd
  Wanneer de PG zijn werk als onafhankelijke doet
  Wanneer de roof van staatseigendommen wordt gestopt
  Wanneer het 8 december proces wordt voltooid, desnoods via een VN-tribunaal
  Wanneer de massale onnuttige staatsuitgaven worden gestopt
  Wanneer de criminaliteit met bijzondere strafmaatregelen wordt gestopt
  Wanneer criminelen via de wet worden geweerd uit ALLE overheidsfuncties
  Wanneer blakamans snappen dat zij ONGEWAPENDE mensen uit ons VOLK niet zonder proces kunnen en mogen MARTELEN en VERMOORDEN,
  dan kunnen wij aaanvangen met opbouw respect en eerbied voor elkaar in Suriname !


  Maak melding

 40. desie heeft dino verraden en gezegd dat hij niet met zijn zaken bemoeit …..

  papa: jongen hoe kom je aan die bentley?
  zoon: gewonnen met paintball papa
  papa: jongen ga werken je bent al 41
  zoon: ja papa, 14 kinderen hebben honger, kan je me weer op een loonlijst ergens zetten?
  papa: is goed. ik ga binnenkort weer goud wegbrengen naar obiang en castro en maduro, ga je mee, tek wang koirie
  zoon: ja papa, maar ik wil wel een diplomatiek paspoort, kan ik dat nog steeds krijgen met veroordeling op zak?


  Maak melding

 41. De juridische kennis van Kanhai schiet tekort om de dealer te kunnen verdedigen in Amerika en zijn Engels is bovendien bar slecht. De mate waarin hij het Engels beheerst is slechts voor een borreltafel en niet voor de Amerikaanse bali.

  Met de moeder van Dino heb ik wel medelijden. Na jaren kom je erachter dat je met een moordenaar bent getrouwd en daarna ook nog een crimineel op de wereld hebt gezet.


  Maak melding

 42. @limbo persdienst jy moet de laatste zijn die moet reageren.want jy sticht onheil in het land door mensen tegen elkaar op te hitsen.alles wordt eerlijk gedaan,maar……..jij wordt over gelaten aan de natuur.LIMBO PERSDIENST GO TO THE HELLLLLLLLLL


  Maak melding

 43. aan suriname:

  waarom zou ik liegen? een forum als dit is het meest geschikt om de waarheid te vertellen, omdat niemand je ziet. zoals je weet vertellen mensen ook direct alles, wanneer je hun online spreekt. als je last hebt van ons hier op waterkant, je bent vrij te verhuizen. doei!


  Maak melding

 44. Het doek is gevallen, het spel is uit via de zoon wordt de vader ontmaskerd. Surinamers moeten met hun verstand bij verkiezingen hun keuze maken, waarbij vooral gelet moet worden op de integriteit en een gedegen uitgewerkt
  verkiezingsprogramma, bij welk te behalen targets binnen een bepaald tijdsbestek, door de kiezer getoetst kan worden. Persoonlijk heb ik geleerd niet te luisteren naar oeverloze onzin, maar mensen te beoordelen op hun daden. Podiumtaal is voor hersenloze volgelingen die om emotionele redenen( vaak etnisch)of om persoonlijk gewin populistische leiders kiezen.


  Maak melding

 45. Overduidelijk dat bepaalde elementen uit het Nieuw Front kamp overmoedig beginnen te raken. Waarschijnlijk zijn de bewijslasten tegen Dino Bouterse flinterdun dus proberen ze met man en macht iets te verzinnen om hem achter tralies te krijgen. Als de bewijslasten spijkerhard waren zou hij één deze weken gewoon voorkomen.

  Eenheid onder de Surinamers is ook ver te zoeken. Wat Bouterse in het verleden heeft gedaan is niet goed te praten maar we moeten naar de toekomst kijken. Azijnpissen de makkelijkste manier om iemand af te serveren. Het glas bij de Fronters is ook altijd halfvol. Bouterse verdiend eigenlijk een brede steun onder de Surinamers alleen dan komt het land verder.


  Maak melding

 46. @ Bakra Basi

  Ik wil je graag een compliment maken voor de mogelijke theorieën zoals door jou weergegeven.

  Ik kan je nu al vertellen dat Dino gaat praten over de echte waarheid in deze.

  Er is geen keus, helemaal geen ander keus dan nu eindelijk eens de waarheid vertellen.

  Als Dino naar waarheid zaken bekend, krijgt hij zeker geen levenslang, allicht 30 jaar.Maar ga je zwijgen, dan vraag je om problemen in Amerika.

  Ze denken dat ze in Suriname voor rechter Anand Charan zitten dit voor paar duizend euro te koop is he, maar niet in Amerika.

  Mensen, kijk wat deze president en zijn zoon ons land en volk aandoen, ons aanzien helemaal kapot maken en nu nog beweerd Desi Bouterse niets te weten van de praktijken van zijn zoon?

  Meneer Bouterse, de grootste fout in uw leven is:

  You always play wrong and strong, but you ca’t be always wrong and strong!


  Maak melding

 47. @Parbo

  En je baasje dan,die heeft voordat de zaak tegen hem op tafel bij de bobo rechters van Suriname zou belanden,zichzelve toch beloond met Amnestie??!!Hebben onschuldige mensen amnestie nodig!?Waarom trommelt je baasje de 28 amnestie indieners en je ja knikkers van deze amnestie niet bijelkaar en gaat hij richting Amerika om voor Amnestie te bedelen voor zijn even criminele zoontje!Zie je dsn niet dat je baasje zijn kaken stevig dicht opelkaar houdt omtrent dinootje. Waarom geen ocertaal dit keertje van hem dan?!
  Hij is bang dat hij zijn mond voorbij zal praten en dat de volgende crimineel die bij de rechter in Amerika moet verschijnen ,hijzelf zal zijn .
  Bouta verdiend een steun?!!Waarom ??!!
  Hij moest een geliefde van jou geexecuteerd hebben op 8 dec 1982!!Zou je dan wel anders praten,moordenaaraanbidder!!!


  Maak melding

 48. Logisch!!!!

  Ik had niet anders verwacht, dan dat de zaak zou worden verdaagd.
  We hebben het hier niet over een ‘draaideurcrimineel’, die met een ‘taak-strafje’ naar huis wordt gestuurd.

  Nee, nee, nee,
  Als je per ‘espresso jet’ wordt opgehaald, dan ben je een ‘zware’ jongen’.….
  Dan…., ben je belangrijk…, een erg belangrijke schakel, en die moet worden uitgeschakeld.

  De afgelopen dagen is er zoveel drek naar boven gekomen… niet normaal.
  Goede zaak.. De ‘stillen’, laten van zich horen.
  Big Brother heeft ‘gesmuld’, van al die smeuïge verhalen, gooi het er uit, we have chrome 🙂

  Er is al iemand opgepakt, als gevolg van de bekentenis: wie o wie….. ik zeg niets!

  We wachten rustikkk zegt BB, er moeten nog een aantal getuigen worden verhoord.
  Sommigen komen uit eigen beweging naar NY, voor een getuigenverklaring 🙂


  Maak melding

 49. @ roosje

  Volgens u “alles wordt eerlijk gedaan” in Suriname.

  vandaar de standrechtelijke executie van ONGEWAPENDE en ONSCHULDIGE burgers door uw vrienden! Uw vrienden willen ook een VERBOD in de grondwet opzij wetten door een gewone lagere amnestiewet.
  Diezelfde vrienden willen een zogenaamd Constitutioneel Hof in het leven roepen ter correctie van de Rechterlijke Macht. Dit Hof zal geen Recherlijke instantie zijn en niet zijn bemand door rechters. Een gewone vriendencommissie zonder status, dus.

  Om EERLIJK te zijn moet de geschonden grondwet in ere worden hersteld en worden nageleefd door EEN IEDER !

  We gaan niet naar de hel, we gaan terug naar de RECHTSSTAAT Suriname !!!


  Maak melding

 50. Lawyers blog!

  “As Bouterse’’s case so clearly demonstrates, whether or not you are a United States citizen, our nations law enforcement officials definitely frown upon drug trafficking activities and weapons violations committed on our soil.’”

  “Bouterse’s status as the son of another nations president offers him little protection from American laws once he has been brought back to U.S. soil. ‘
  Drug trafficking charges are nearly always felony criminal offenses, as are many weapons violations. “

  “The fact that Bouterse could be sentenced to life in prison is a testament to how seriously our laws take these kinds of crimes.”

  Bron:lawyers.com


  Maak melding

 51. @parbo en fans.

  Je kunt hem ook twitteren, als je het zo zieluggghh vindt.

  https://twitter.com/dinobouterse

  Archief: tweet, tweet, tweet, tjek het:

  “Ik heb een foto geplaatst”

  “Tjek me in Venezuela”

  “Bel me niet hoor..”

  “Ik heb weer een foto geplaatst.”

  “Kijk ik heb een foto geplaatst.”

  whahahahahahahahaha


  Maak melding

 52. @ Bakra Basi

  Wel wakker blijven ! Bouta en Desi zijn een en dezelfde persoon !

  Je bedoelt zeker Dino met Desi !

  Maar enfin, de rest van het forum is ook ingedut zo te zien.


  Maak melding

 53. ”Bouterse verdient een dikke steun”

  Ik dacht eerder aan een ”dikke -wat anders-”

  Waarom moet het volk hem steunen in deze, het is een afgang scene ga weg hoor, wat gaan wij steunen :/


  Maak melding

 54. ”bouta heeft ook mensen hun zonen genomen
  nu weet hij hoe het voelt als ze je zoon afpakken”

  DDB heeft ons landverraders genoemd, kijk wie hem nu verraden heeft kijk wie de grootste Land en familie verrader is…. kijk no…..


  Maak melding

 55. @ Parbo

  “wij moeten niet terugkijken”

  Breng alle ongewapende en standrechtelijk gedode onschuldige burgers terug, daarna kijken wij niet terug !

  Breng de zonen, dochters en kinderen terug die in Paramaribo en in het binnenland gewoon zijn neergeknald.

  U babbelt steeds over het NF, uw familie moet door de moordenaars NU worden opgehaald en verdwijnen. Dan moet u babbelen over niet terugkijken.


  Maak melding

 56. Blijft een vreemde gewaarwording dat er mensen zijn die tot op de dag van vandaag nog wraakgevoelens koesteren jegens onze president. Mensen die in de jaren 80 mantra leven. Surinamers hebben middels een democratische wijze een stem uitgebracht en daarmee is Desi Bouterse president van het land geworden. Daaruit kunnen we concluderen dat een aanzienlijk deel van de bevolking Desi Bouterse heeft vergeven voor zijn fouten.

  Komt ook nog bij kijken dat een meerderheid in het parlement gestemd heeft voor de amnestie wetgeving. En dat hebben ze niet zomaar gedaan. Veiligheid en continuïteit is must voor de samenleving. Het land moet vooruit. Daarmee is het dossier decembermoorden gesloten behalve voor een paar Surineds die kamperen hier op Waterkant. Venetiaan had voldoende mogelijkheid om dit dossier tot een goed einde te brengen. Dat is hem niet gelukt. Blijven zeiken over Bouterse heeft geen zin. Daarvoor moet je bij Opa Venetiaan zijn.

  Suriname voorwaarts !


  Maak melding

 57. de rechter zal spreken over 8 december

  er zijn nog steeds mensen met principes en niet alleen NDP honden

  SOMO EN BRUNSWIJK ZIJN ORDINAIRE CRIMINELEN DIE ZIJN OMGEKOCHT, MAAR OOK DIE KRIJGEN DE KOGEL


  Maak melding

 58. De VS weet precies wie Bouterse is. Ze hadden al een keer een val voor hem opgezet.
  Nu hebben ze zijn zoon te pakken.
  Geloof maar dat je in de VS gaat praten.
  Dat gebeurt wel als je na 3 maanden gevangenis voor de rechter moet verschijnen.
  Het is praten of je krijgt 30 jaar.
  Praat je dan krijg je strafvermindering en misschien 10 jaar.
  Dan pakken ze Desi op.

  Kanhai is een lacher. Je neemt zo,n advocaat toch niet serieus.
  Je moet een hele dure Amerikaan als advocaat nemen.
  Zo,n kantoor in New York met 100 advocaten in dienst.
  Liefst Joodse advocaten.

  Spong in Nederland zou het trouwens ook kunnen.
  Dat zou pas lachen worden.


  Maak melding

 59. @ Parbo

  U heeft het over “democratisch gekozen” president. Democratie is meer dan dat. Het betekent ook dat ALLE DEMOCRATISCHE BURGERS zich indien daartoe opgeroepen zich verantwoorden voor de onafhankelijke rechter/krijgsraad voor ALLE MISDRIJVEN.

  OOK : Regering en President leggen desgewenst verantwoording af voor het regeringsbeleid in de voksvertegenwoordiging, DNA.


  Maak melding

 60. Bouta noemt zich zelf “Vader des vaderlands”.

  Iemand die zijn bloedeigen zoon zonder blikken of blozen laat vallen, omdat het zo uitkomt.
  Iemand die zijn eigen zoon “te kijk zet” in de wereld.
  En niet te vergeten zijn eigen kleinkinderen en achterkleinkinderen; papa is er niet.
  Normale opa’s springen bij….
  Maar het kan deze dibri niet schelen.., vader des vaderlands, me hoela!!!!

  En waarvoor…
  Omdat je 1 jaar lang Unasur pres bent?
  Omdat je vind dat Unasur belangrijk is…whahahahaha
  Remember: “al staat Paramaribo in brand…”
  En plots, bezit je over een ontiegelijk groot ‘verantwoordelijkheidsgevoel’… ja, ja.
  Maak dat de kat maar wijs…

  Alle Internationale kranten staan bol van het feit, dat dibri zijn bloedeigen zoon heeft laten vallen.
  Niet te geloven, zegt men…
  Tuurlijk is danootje op de hoogte gesteld, van de ‘liefdeloze’ uitspraken van pappie.

  Een goede vader, had zijn zoon in een afkickkliniek geplaatst.
  Maar wat doet dibri, die maakt hem doodleuk hoofd van ‘je weet wel wat’.
  Je hebt je eigen zoon verraden en kapot gemaakt…

  Je verdiend echt geen ‘hommage’, zoals die achterlijke ‘wet ede’ aangeeft.


  Maak melding

 61. @ Parbo

  Suriname kent geen directe presidentsverkiezingen. Jouw stelling dat Bouterse op een democratische wijze is gekozen raakt kant noch wal.

  Bouterse is op een indirecte manier via manipulaties en vriendjespolitiek tot president van Suriname gekozen.

  Voor de verkiezing werd Rabin Parmessar naar voren geschoven als de enige presidentskandidaat voor de NDP. Immers 5 jaar eerder had deze Parmessar de indirecte presidentsverkiezing nipt verloren van de zittende president onzer diklip “Rosemary” Venetiaan.

  Voor de Hindoestaanse achterban die massaal op de NDP hebben gestemd was het ontnuchterend om te moeten constateren dat hun leider Parmessar opzij werd geschoven ten faveure van de moordenaar en coke-crimineel Dada Bouterse.

  Maar God heeft altijd het laatste woord in deze, zie de laatste ontwikkelingen over zijn zoon Dino. De mens wikt, maar GOD beslist uiteindelijk !

  Als je niet op de hoogte bent van de juiste feiten, dan adviseer ik jou om voortaan je grote mond dicht te houden en geen onzin hier op te schrijven.


  Maak melding

 62. Kom op vrienden. We weten allemaal dat Boterse bij de deals van zn zoon betrokken is. hopelijk kan Dino zn mond houden en zn levenslang uitzitten. Andere optie is papa verlinken en met zn tweeen daar fatoes nemen met diplomatiek paspoort,


  Maak melding

 63. 3 maanden vooraresssssssst ,als je niet de waarheid sprak krijgt je 45 jr .De waarheid dam wordt het dan 15,ik denk dat die jonge die 15 kalender gaat nemen dan moet die vader goed uitkijken hij gaat ook naar zijn leven denken .Nu pas is hij volwassen zonder die 14 kies.Dus Bifi moet doen net als niks weet van die .Surinamers,je hebt goeie tijden en slechte tijden.Alles is voor een tijdje.


  Maak melding

 64. Voor straf vermindering zal Dino alles moeten verklaren wat er in Paramaribo-Surname dagelijks gebeurd om toch voor straf vermindering in aanmerking te komen.
  Wij blijven benieuwd.


  Maak melding

 65. Mensen die over feitenkennis beschikken moeten vooral publiceren, want de Amerikanen lezen alles. Zij houden wijselijk hun mond, omdat ze nu alleen maar info verzamelen. En die domme NDP’ers prijzen hun PRESIDENT. Hoe diep kan een land zinkens, als de gehele presidentiele familie in drugs is verwikkeld. Er zullen de komende dagen meer arrestaties volgen. Ik snap niet waarom de Surinaamse journalisten niet iemand afvaardigen om in Amerika en Trinand onderzoek te doen naar die beide criminelen. En als ze dat zelf niet kunnen, dan zijn er altijd goede onderzoeksjournalisten die kan inhuren. Ik begrijp natuurlijk ook dat zijn bevreesd zijn voor hun leven, maar journalisten zijn geen voorlichters, maar het geweten van het volk. De meesten in Suriname begrijpen dat niet, vanwege hun gebrekkige opleiding.
  Een ding is zeker: Dino en zijn vriend Munstalg zullen voor lange tijd uit de gemeenschap verdwijnen. Wanneer ze terug zijn, zijn het 2 oude grijze mannen geworden. Hun vaders maken het niet meer mee. De NDP kan zich gaan herpakken, want zeker is dat Bouterse aan de volgende verkiezingen niet zal deelnemen, want de Amerikanen zullen het hem moeilijk maken.

  En waar zijn die vrienden die het steeds opnamen voor Bouterse. Wijdenbosch vond dat er via de sociale media een poging werd gedaan om het bewind omver te brengen. Hij heeft de gemeenschap in Nederland daardoor gecriminaliseerd. Maar achteraf blijkt dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun ondergang. Ook die pseudo-jurist van het kabinet, Van der San, zwijgt in alle talen. Gewoonlijk komt er van zijn hand een reactie, maar in dit geval schieten woorden en kennis tekort.


  Maak melding

 66. Waar is de huisjurist van Bouterse, de Corsicaanse veelvraat, Jennifer van Dijk – Silos. Allemaal nepjuristen, die alleen in Suriname kunnen werken. Als docent aan de Surinaamse universiteit was ze als waardelaaos en als advocaat deugt ze al helemaal niet. Na 2015 is het inpakken en wegwezen en wie gestolen heeft zal zich voor de rechter moeten verantwoorden dit keer. Er moet daarvoor misschien een bijzonder rechtbank in het leven worden geroepen.


  Maak melding

 67. Waar zijn al die paarse volgelingen ??
  Volgens mij zijn ze in een heel diepe slaap gevallen .
  J.Slagveer, C.Daal, Bram Behr, Kenneth Goncalves, Eddy Hoost,André Kamperveen, Gerald Leckie,Sugrim Oemrawsingh,Lesley Rahman, Surendre Rambocus, Harold Riedewald, Robby Sohansingh, Frank Wijngaarde jullie zullen voor altijd in mij gedachten blijven, en speciaal bij dit soort momenten.
  GOD’S MOLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER.


  Maak melding

 68. Een paar opmerkingen:

  Advocaten worden per land toegelaten. Een jurist in Suriname mag -zelfs als hij een Amerikaans diploma heeft- zijn beroep niet uitoefenen in Amerika. Je moet eerst worden toegelaten tot de balie. Omgekeerd geldt het ook. Daarom worden advocaten van een ander land vaak wel gebruikt als adviseur, maar de rechtszaak zelf wordt gevoerd door advocaten die in dat land zijn toegelaten .

  Als mijn zoon in de drugs zit -gebruik of handel maakt me niet uit- dan laat ik hem ook vallen. Mijn vader zei altijd: “als je op één of andere manier in de drugs zit, een meisje verkracht, een moord pleegt (tenzij uit zelfverdediging of als iemand bij je inbreekt) of ergens inbreekt, hoef je nooit meer thuis te komen. Ik ken je niet en wil je nooit meer zien. Ik denk er exact zo over. Andere zaken zou ik je misschien kunnen vergeven, maar deze dingen niet.

  DiDiBri heeft ooit eens de Cubaanse ambassadeur op wie hij zo geoed was weggejaagt. De man moest binnen 48 uur het land verlaten met al zijn personeel. Reden: De USA had hem 72 uur gegeven om ze weg te jagen, anders zou de USA binnenvallen net als in Grenada. DiDiBri geloofde het niet totdat de ambassadeur van de USA in Suriname hem liet zien dat de vliegtuigen al in de buurt waren.

  Brazilië wilde geen Amerikaanse militairen aan hun grens hebben. De USA en Brazilië hebben toen afgesproken dat Brazilië Suriname zou “managen”. De Braziliaanse generaal Venturini kwam toen naar Suriname en legde DiDiBri over de knie.

  DiDiBri kam toen op tv en zei dat de Cubaanse ambassadeur Oswaldo Cardenas weg moet vanwege zijn (letterlijke quote) “ietwat typische werkwijze”. Toen hij kritiek kreeg en men hem zei dat hij een lafaard was om te gehoorzamen en geen ballen had, reageerde hij met: “de eerste voorwaarde van de revolutie is het overleven van de revolutie” of te wel: “liever slik ik schijt en overleef ik, dan dat ik dapper sterf”.

  Een andere bekende uitspraak van DiDiBri:” Bétré mi lagi mi no dong” (Ik ben liever laag dan dom).

  Het is dus duidelijk dat meneer altijd en overal eerst naar zichzelf kijkt, daarna niet naar anderen en vervolgens weer naar zichzelf.

  Tegen de achtergrond van bovenstaande, is het niet vreemd dat hij zijn zoon laat vallen. Ik ken hem zo en ben niet anders van heb gewend. Toen ooit eens tijdens een bijeenkomst van de “25 februaribeweging” een auto een klapband kreeg, sprong DiDiBri als eerste in een droge duiker, en plein public. De man schaamt zich nergens voor. Hij is principeloos en gewetenloos..


  Maak melding

 69. Het is volkomen verkeert te denken dat de DEA op het ogenblik informatie aan het inzamelen is. Waar de meeste niet bij stilstaan, is dat deze heerschap toen in (2005?) via de Antillen met valse document gepakt werd. Ja juist, vanaf dat moment werd deze criminele heerschap bij de DEA onder het “vergrootglas” gezet, de kwestie nu is een goed geformuleerde strafmaat naar voren brengen. Ook vooral het misbruiken van “zijn diplomatieke status”, om grensoverschrijdende misdaden te plegen, is hij soms van de pot gerukt?, zal hem zwaar aangerekend worden. En reken maar, dat het geen benijdenswaardige veroordeling zal zijn. Alles wat deze heerschap in Suriname uitvrat kunnen ze hem met tijd en plaats voor leggen! Want deze DEA en hun ambassades werken haar fijn samen. Maar dit gaat om wapen- en drugshandel en nog meer. En over de CIA niet gesproken, want deze met hun spionnen – Surinaamse rekruten – zijn overal waar ze willen geïnfiltreerd, terwijl jullie feesten worden jullie met z’n allen in de gaten gehouden!


  Maak melding

 70. Het moge duidelijk zijn dat wkn gedomineerd wordt door Nieuw Front aanhangers. Alom negativisme en niets deugd er in suriname en onze president moet het vooral ontgelden. Deze heksenjacht is bij de beesten af. Maar in 2015 worden de kaarten opnieuw geschud. Zoals het er nu uitziet wordt de pres. gewoon herkozen en jullie redimusus met lege handen. Kunnen jullie tot 2020 je gal spuien op wkn als of Bouterse daar wakker van ligt


  Maak melding

 71. Mooi stuk van Giwani Zeggen:

  “”Ik heb een beetje medelijden met de president. En dan niet in de laatste plaats omdat zijn zoon nu in een Amerikaanse cel zit te verpieteren. Ik heb wat documentaires bekeken op YouTube, en vergeleken bij de gevangenissen daar, is het cellenhuis aan de Keizerstraat een soort Hilton Hotel. Het medelijden heeft een heel andere oorsprong. Onze president staat er alleen voor. Niemand die het voor hem opneemt. Zelfs zijn meest trouwe volgers hebben hem als een baksteen laten vallen. Maar zoals het spreekwoord zegt: in nood leert men zijn vrienden kennen. En nu die heel hoog is, want zijn zoon zit in heel moeilijk vaarwater, keken ze allemaal de andere kant op.

  En daar zat hij dan dinsdag, moederziel alleen. Althans, zo moet het ongetwijfeld gevoeld hebben. De minister van Buitenlandse Zaken zat dan wel naast hem, maar ook weer niet. Die wilde het liefst alleen over Unasur praten. Geen zin ging voorbij zonder dat het begon en eindigde met Unasur en hij het woord tussendoor ook nog een keer of zes liet vallen. En alsof dat niet erg genoeg was, maakte hij het van kwaad tot erger. Want in zijn warrig verhaal over diplomatieke paspoorten onthulde hij fijntjes dat, hoewel Dino geen lid meer is van CTU, hij wel een formele relatie heeft met het Kabinet van de President. Dus het is niet ‘slechts’ de zoon van de president die wordt verdacht van drugssmokkel en wapenhandel, maar iemand die een formele relatie heeft met het Kabinet van de President van Suriname. Ook de perschef kwam niet in het offensief. Die volstond in zijn ‘het-volk-grindstenen-in-de-ogen-gooien’ programma met een voorgekookt interview met Melvin Linscheer over het CTU-lidmaatschap van Dino, een interview met het bewijs dat het niveau van sommige docenten aan de universiteit veel te wensen overlaat, schelden op de oppositie en enkele niets ter zake doende opmerkingen over diplomatieke paspoorten. De echte vragen, daar brandde hij zijn vingers niet aan.

  En de president zelf, die deed zichtbaar moeite om luchtig over de zaak te praten en grapjes te maken, maar hij lachte als een boer met kiespijn. Over de feiten waarvan zijn zoon wordt verdacht zweeg hij als het graf en heel wijselijk nam hij het woord Amerika niet eens in de mond. Maar als we hem moeten geloven is het allemaal een scenario om wereldmacht Suriname klein te houden. Obama is helemaal niet van plan om Syrië aan te vallen. Dat is slechts een afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te houden van waar het werkelijk om gaat. Dus geen stuiptrekkende en schuimbekkende kinderen die vechten voor hun leven na een gifgasaanval. Allemaal onderdeel van het scenario. Daarvoor heeft het Witte Huis Steven Spielberg ingehuurd en naar Damascus gestuurd. Obama maakt zich natuurlijk enorm veel zorgen om de opkomende wereldmacht Unasur, met aan het hoofd wereldleider Bouterse. En daar moest een stokje voor worden gestoken.

  Hoe anders zou het niet zijn geweest als Dino op Aruba was aangehouden en uitgeleverd aan Nederland. Dan was er geen pseudo Unasur-persconferentie belegd, maar een massameeting in Ocer. Dan waren alle NDP-parlementariërs struikelend over elkaar de SRS-studio ingerold om te schelden op politiek Den Haag, had een rapper weer een liedje mogen maken op kosten van de belastingbetaler en waren we doodgeslagen met uitzendingen van Info Act om alles wat ook maar iets wegheeft van rood, wit en blauw te beschimpen. Nu blijft het oorverdovend stil. Het zal me niet verbazen als ze naarstig op zoek zijn naar een manier om de hele Dino-zaak aan Nederland te koppelen. Dan kunnen ze namelijk weer losbarsten. Tot die tijd zal het angstvallig stil blijven.

  Met Amerikanen valt namelijk niet te sollen. En dat weten ze bij deze regering maar al te goed. Vraag het maar aan Etienne Boerenveen of Ivan Graanoogst. En als zij u niet kunnen overtuigen, dan is er altijd de perschef nog. Die trapte in de Amnestiewetdiscussie op Amerikaanse tenen en werd keihard op de vingers getikt door de ambassadeur, waarna hij wijselijk zijn mond hield. Amerika is natuurlijk geen Nederland, en Obama is geen Rutte. Amerika…dat is andere koek!””


  Maak melding

 72. @ Parbo,

  maakt u zich niet druk om NF, dat is paenuts. Binnenkort zal duidelijk worden wie precies in drugs handelt vanuit Suriname en wie verantwoordelijk is voor de Surinaamse ruilhandel (wapens voor coke) met de terroristische FARC.

  Moro o doro , no spang !


  Maak melding

 73. Ik hoop dat iemand een DINO-tour organiseert naar NY, met hoofd attractie het proces volgen in november. Het zal vele malen leuker zijn dan de WK.Ik spaar al en oefen al Engels.
  Ai lof de Amerkan Justiss.


  Maak melding

 74. @Mebaryu & Bakra Basi:

  Misschien heeft die (Roger Khan) nu eindelijk het één en ander verteld aan DEA over DADA & Co alsmede over DINO.
  ———————————————————
  Wikileaks cables released in 2011 reveal that the elder Bouterse was involved in drug-trafficking until atleast 2006. The cables report the connection between Bouterse and top Guyanese criminals Roger Khan and Eduardo Beltran.

  Khan was believed to help Bouterse’s financial situation by giving him the means to supplement his income through narcotics trafficking. According to the cables Bouterse met Roger Khan several times in Nickerie at the house of MP Rashied Doekhi, who is a prominent member of Bouterse’s political party.

  The cables also report that Bouterse and Khan were plotting to assassinate then minister of Justice Chan Santokhi and attorney general Subhaas Punwasi.

  Khan who is known as the Guyanese Pablo Escobar and is believed responsible for almost 200 murders in Guyana was arrested in Paramaribo in June 2006 in a sting operation by the Surinamese police.

  By order of then Minister of Justice Chan Santokhi, Khan was deported to the United States of America where he was sentenced to 40 years imprisonment on charges of smuggling large amounts of cocaine into the United States of America, witness tampering and illegal possession of firearms.


  Maak melding

 75. De CIA de de Israelischt Mossad hebben het recht, als een wereldburger ook een president(Noriega,Bisshop)een bedreiging vormt voor dat land en staasgevaarlijk blijkt te zijn,zelfs in zijn eigen land kan worden opgebracht en naar Amerika en\of Israerl te brengen en hen daar te berechtne.dus als strakjes namen gaan vallen en DiDiBrie wordt genoemd dan bestaat de mogelijkheid dat de CIA tot in Suriname deze crimineel oppakken en laten boeten voor zijn wandaden,Drugsbarron,wapenhandelaar,ex dictator waarbij velen zijn gefolterd en vermoord,niet alleen de zestien van 8december maar er voor en ook erna met namen als Gooding,Horb,Hawker.Dus eens ,Gods molen maalt langzaam maar zeker en de uitkomst is al in zich.


  Maak melding

 76. Haj Zo zien wij weer Midete Amerika is geen grap en waar voor Suriname niet er is zoveel te zien niet alleen over su maar over die mensen die jullie op Hemelen waarom mag een Amerikaans militair niet naar het tribunaal in Denhaag als hij wat fout doet wat is er gebeurt en wat weten wij van rechtzaak van EX president van Panama wat geef hen het recht om ieder land en mens te bespioneren hoeveel mensen donkeren zijn niet onterecht de dood straf gekregen zijn onschuldig gedood bij hun buitenlandse acties waarom leveren zij hun burgers niet uit aan andere landen bij het begaan van misdaden waarom gaan ze niet kijken als hun bontgenoten kernwapen maken waarom gaan ze niet de klokken luider in Rusland halen en Nederland wat is er gebeurt in Indonesia wat hebben ze gedaan met Bota van Afrika Bernard vader van maxima met Suriname waarom heeft Santokhie toen hij minister van Jus Bouterse niet gearesteert wij sluiten onze ogen voor dat alles is dat rechtvaardig het is gewoon zo dat men Bouterse wil UITSCHAAKELEN om te doen wat ze willen met SU en dat de UNASUR niet bundelt tot een macht verdeeldheid en onrecht zaaien en wij weer kunnen niet 1 lijn vormen wat is er toch met onze zuid Amerikanen slaapen wij nog steeds want hoe kleiner wij blijven hoe meer macht het westen kan hebben over ons zeg niet dat Bouterse niks gedaan heeft maar is het te vergelijken met wat het westen ons heeft aan gedaan praten over Hitler waar zijn al de Indianen die toen Amerika bevolkten wat is recht en wat onrecht wat het westen zegt er is maar 1 GOD niet dat er wraak moet zijn nee tegen niemand en nergens ter wereld maar nu ano 2013 heeft een ieder nog niet dezelfde rechten waarom mag het westen een Eenheid vormen en het zuiden niet wie bepaalt dat daarom GOD zag wat wij deden en hoe wij leefden hij keerde zich om en weende bitter zijn hart bloed wij allen zijn kinderen en kijk zelf ik schaam me dood als er landen of mensen zijn die Agent willen speelen over de wereld oke dat mag maar dan wel rechtvaardig en je niet omkeren als mensen naar jou pijpen danst wees Agent geen Baas en rechter dank u en toch nog GOD BLESS


  Maak melding

 77. @FER.E.
  Geachte reageerder, bedankt voor het opfrissen van mijn kennis. Zo te zien zal de case tegen DINO bikkelhard zijn.

  P.S. Hulde aan Santokhie en Mr.Punwasi die toch wel zeer grote zonen van Suriname genoemd mogen worden. Mannen met ballen , die toentertijd vermoedlijk een catastrofe hadden voorkomen en de mensheid een dienst hadden bewezen. Moge de Almachtige hen blijven leiden.


  Maak melding

 78. Moge ook duidelijk zijn dat de aanhangers van bouterse die zogenaamde REVO kinderen, criminelen, drugsdealers oplichters en corrupte landverraders zijn die ons land een zeer slechte naam nationaal en internationaal geven.


  Maak melding

 79. @Parbo, Bouterse hoeft hier niet van wakker te liggen. Er zin andere zaken die hem uit zijn slaap houden. Inmiddels heeft zijn zoon alles verteld, want vergeet niet de jongens en meisjes daar in Manhattan kunnen je aan het praten krijgen. Jouw criminele president is geheel ontleed. Ik zou mij drukmaken over de Surinaamse veiligheidsdiensten. De medewerkers zijn niet berekend voor hun taken, terwijl er een arrestatiebevel is uitgevaardigd lagen ze te slapen. Schande! schande! voor zulk goed betaalde krachten die in dure auto’s en mooie maatpakken rondrijden. Zowel van de CIVD als van CTU kunnen ze de leiding vervangen. CIVD reorganiseren en CTU opheffen.


  Maak melding

 80. Vier advocaten verdedigen Dino (update)
  11 Sep, 00:00
  64af7bc26906920365e0c471c9278917.jpg
  De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), president Desi Bouterse heeft op de structurenvergadering partijgenoten bedankt voor de ondersteuning die hij heeft gekregen rond de aanhouding van zijn zoon Dino. NDP-topper minister Winston Lackin deelde mee dat de zitting van Dino in New York maandag 25 minuten heeft geduurd. Hij wordt bijgestaan door vier advocaten. De structurenvergadering van de NDP is dinsdagavond gehouden.

  Lackin legde aan zijn partijgenoten uit dat “er geen korrel cocaïne op Dino is gevonden door de Amerikanen in Panama, eerder wel via Dulci Graanoogst”. De mededelingen zijn niet door Bouterse gedaan, maar door Lackin. De moeder van Dino, Ingrid Figueira, was aanwezig is in New York om haar zoon bij te staan. De zaak wordt in november verder behandeld.

  Bouterse deed een beroep op de structuren om hem af te zetten.
  ********************
  ik verwacht dat de pers en DNA vragen stelt wie de rekening betaald en waarom
  was Dino op officieel bezoek of voor persoonlijke zaken
  als op officieel bezoek: welke missie?
  als persoonlijk: waarom moet de surinaamse belastingbetaler betalen voor een beroepscrimineel


  Maak melding

 81. Lackin legde aan zijn partijgenoten uit dat “er geen korrel cocaïne op Dino is gevonden door de Amerikanen”.

  Rest my case zou ik zeggen. In een democratisch land wordt je aangehouden en pas schuldig bevonden als de rechterlijke macht daar een uitspraak over doet.
  Een rechterlijke uitsprak stopzetten (zoals in Suriname) al altijd de vraag van schuldig of niet behouden.

  Let wel USA is een heel democratisch land waar de overheid ontzettend voorzichtig is want een verkeerde uitspraak kan leiden tot een Multi miljonairs leven.
  Dus wat is de opmerking van Lackin waard??????


  Maak melding

 82. Forummers, Odi odi.

  @na mi takie & skopoe:
  Ik heb het artikel ook op (starnieuws.com) gelezen.

  Ik had nimmer zo’n domme uitspraak van minister Winston Lackin verwacht.

  Lackin legde aan zijn partijgenoten uit dat “er geen korrel cocaïne op Dino is gevonden door de Amerikanen”. De mededelingen zijn niet door Bouterse gedaan, maar door Lackin.

  Ook de (zwarte) Kobra had geen korrel cocaïne/xtc bij zich toen hij vanuit Spanje naar USA werd overgebracht.

  Als DINO drugs bij zich had, kon hij eventueel door de politie op Aruba of in Panama hiervoor worden aangehouden.

  Dus het domme verhaal van Lackin moet verder worden verspreid door Limbo Rock in zijn programma voor de aanhangers.


  Maak melding

 83. Surinaams onderzoek naar arrestatie zoon president in volle gang
  Tuesday 10 September

  Dino Bouterse

  Door Robin Rosario

  PARAMARIBO – GFC Nieuws verneemt van bronnen binnen de justitie dat het Surinaams onderzoek naar de arrestatie van Dino Bouterse in volle gang is. President Desi Bouterse wil weten wat de oorzaak is geweest dat zijn zoon in het buitenland is gearresteerd op verdenking van drugs- en wapenhandel. Hij ziet dit als een complot tegen zijn zoon.

  Dino Bouterse is gistermiddag wederom voor de Federale Rechtbank in New York (Manhattan) voorgeleid. Hij zal nu voor de Grand Jury (Hoog Gerechtshof) moeten verschijnen. Dat zal in november gebeuren. Mocht hij schuldig worden bevonden, riskeert hij een celstraf van tenminste 20 jaar of maximaal 40 jaar.
  ****
  roger khan had ook geen grammetje coke op zak

  khan en wortel hebben het gebeerd voor desie en dino
  zodra desie president af is gaat hij ook naar manhatten en niet om de VN toe te spreken maar om te zitten
  misschien al eerder net als noriega of liever als ka-daffi of bin laden

  bouta ka officieel, nu brunswijk nog en de rest van de NDP moordenaars


  Maak melding

 84. Kom mensen we maken het gezellig hier, we maken er een feestje van. Dino begint met zingen en dan maken wij de iedere keer de zin een stukje verder af oke?? En op het eind zetten we het op youtube. Nou dino begin maar, zing dan! …..1, 2, 3…Ja! ….nu!……..dino: en we gaan nog niet naar huis nog lange niet nog lange niet, en we gaan nog niet naar huis want……….?


  Maak melding

 85. Bericht van professor Lackin, Surinaams strafrechtexpert, legt uit dat:

  “er geen korrel cocaïne op Dino is gevonden door de Amerikanen”

  Er geen doorzeefde lijken van 8 december slachtoffers bij Desi zijn gevonden. Ook geen enkel lijk van de gedode onschuldige Moiwana-dorpelingen.
  Suriname produceert geen coke, alleen cocosnoten.
  De in het Tibiti-gebied gevonden 400 kilo coke is als sneeuw voor de zon verdwenen.
  Suriname produceert geen wapens en verkoopt die ook niet
  Wij van de NDP kennen de FARC niet, hebben zeker geen wapens aan hen geleverd in ruil voor coke.

  Dit Amerikaans complot gaat onze geheime dienst helemaal ontrafelen, wij weten de schuldigen te vinden !


  Maak melding

 86. Aan de andere kant loopt er eentje te roepen dat er een coup tegen deze criminele president, invoorbereiding is. Alles tegen deze president is gelogen onschuldiger kan geen mens zijn, deze massamoordenaar is zo “onschuldig” als een pas geboren kind. En dat de staatsrover en graaier Abraham gedemoniseerd wordt, en dat Gajadin die een strafklacht tegen een departement en ook dat de president moet aftreden zijn allemaal complotten en gelogen. Deze van een zeer laag allooi betuigende laaggeschoolde sujet, overdag spoken ziet. Is deze hufter soms vergeten dat Suriname nu voorzitter van de Unasur logischerwijs de ogen van de regio op jou gericht zijn en blijven. Erg beperkte denkvermogen, zo hij die heeft. Het is manifest dat deze een zeer laag politieke ontwikkeling heeft en hij begrijpt de wereld politiek niet eens, wat erg jammer is. Dat men de president nog meer wantrouwt is logisch, met zijn misdadige achtergrond en wie vertrouwt een moordenaar en drugshandelaar? Deze papegaai naprater als die is, denkt niet verder dan zijn neus lang is. Nu er allerlei complottheorieen worden geroepen, lijkt dit eerder de opmaat naar het duidelijk veranderen van bepaalde wetgevingen, om zo van een “rechtsstaat” naar een “politiestaat” te manoeuvreren, dit heeft alle schijn hiervan. Heel erg jammer is dat deze criminele sujet het niet door heeft dat Suriname, nu zeer negatief in het Caribisch gebied en het Zuid-Amerikaanse continent in “the Spotlight” terecht gekomen is. Doordat op de het zelfde moment wanneer de voorzittershamer overgedragen wordt, valt Suriname door de (criminele) mand. De criminele zoon van de president gaat (illegaal) op reis met een diplomatenpaspoort. En juist, dit had Suriname niet moeten hebben, maar, dank zij de NDP en haar misdadige en criminele (lijders) leiders. Deze president brengt Suriname juist geen meerwaarde maar enkel en alleen het land naar de afgrond leiden, dus armoede zal haar intrede doen, wanneer men met deze politiek door blijft gaan.


  Maak melding

 87. het zijn crimineel SOMO en crimineel BRUNSWIJK die BOUTA aan het presidentschap hebben geholpen

  we moeten deze criminelen SOMO EN BRUNSIE DAN ook kopje kleiner maken

  in elk geval hebben ze nu geholpen dat bouterse versneld in de problemen is gekomen en de NDP moord-,coka en wapenclub


  Maak melding

 88. Het is niet de president het is het volk wat de natie Suriname vormt. Zij hebben gekozen voor deze president.
  De DNA zijn volksvertegenwoordigers en dezelfde vertegenwoordigers hebben de man en zijn mede collega’s een vrijbrief gegeven voor moord en foltering.
  Niemand kan verwachten dat een verdachte aan zijn eigen berechting meewerkt.
  Waar is de jeugd, zij zijn de toekomst niet de huidige regeerders en hun coalitiegenoten.


  Maak melding

 89. Een aantal dingen vallen mij op bij sommige reacties.
  1) dat er geen korreltje drugs is gevonden bij Dino, mijn antwoordt daarop is ze hebben ook geen korreltje bij Desi Bouterse en E.Boereveen gevonden en toch zijn ze veroordeeld.
  2) bouterse gaat onderzoek doen in Suriname naar de arrestatie van zijn criminele zoon, mijn antwoord daarop is waarom geen onderzoek naar de 8 december moorden ??
  3) Wie betaald de advocaten kosten van drugscrimineel DINO BOUTERSE??
  4) Waarom zij mij landgenoten zo DOM? en vooral die aanbidders van drugscrimineel en massamoordenaar bouterse.


  Maak melding

 90. Helemaal gelijk sanne: het is het volk die voor deze man hebben gestemd en gekozen. Voordat men naar de stembussen gingen, wisten ze allemaal wat deze verschrikkelijke man op zijn kerfstok had. En ja hoor toch stemde ze op hem want hij heeft ons beloofd: Huizen, Banen, Geen Crime meer, economie gaat voor uit gaan, en blablablablabla, allemaal mooie verkooppraatjes. ENnn nu zien ze wat er met hun stem is gedaan en wordt gedaan.Geheel Suriname weet wat deze man heeft geflikt in het verleden, en daarmee nog steeds mee bezig is anno 2013. En wat ik zo frappant vindt is dat steeds wanneer er iets aan het ligt komt betreffende de figuren Bouta, Dino, zijn familie en zijn vrienden dat er zo geschokt gereageerd wordt.


  Maak melding

 91. het proces is niet voor niks uitgesteld tot november 2013

  binnen kort gaat de vader zelf naar de v.naties om zijn verhaal te vertellen en meneer lackien ook..

  kans bestaat dat deze heren ook voor verhoor worden gevraagt en enige tijd aldaar worden opgehouden om te relexen.

  relexen voor langere tijd..


  Maak melding

 92. In Su reed Dino zijn Bantley.(wat kost zo iets?)..waw.Hij moest heel lang terug reeds onder een vergrootglas zijn geplaatst maar als hij onder de Paraplu van zijn vader,veroordeeld voor drugstransport in NL en van moord verdacht in su van het in koelen bloede vermoorden van 15+ vooraanstaande surinamers(8 dec) was ,kon niemand hem wat doen en nu zullen we maar moeten afwachten op de resultaten van de CIA in de VS ,en de hele paarse Drugselite(namen zullen zeker worden genoemd).Als je de namen hoort van de ongure figuren die rondom DiDibrie zijn dan zou het reeds bekend moeten zijn wie DiDiBrie is en ook nog zijn ongeschoolde Lackin(Kerry) en de andere kornuiten romdom hem..Waant zich een wereldleider-de enige echte “grote” min van BUZA pop de wereld maar weet niet dat hij ons Surinamers ten SCHANDE ZET IN DE WERELD MET ZIJN GOTE SMOEL EN ONDOORDACHTE UITSPRAKEN.aAN DE LANGSTE TOUW KOMT EEN EIND MENEER lACKIN.Je zus heeft reeds het veld moeten ruimen op onderwijs ALS DIRECTRICE en de Casavefabriek ,nog geen eerste steenlegging.Dit is zand in iemand ogen strooien ,maar ik hoop dat voor velen de ogen geopend zijn en hebben ingezien hoe ze zijn bedrogen en gepakt–oplichting- en zij in 2010 een verkeerde keuse hebben gemaakt.Opruimen dat vieze vuile gedoe straks.De grootse oplichter is de President omdat hij ons heeft gefopt,beloften gadaan die niet nagekomen kunnen worden alleen voor eigen macht.Maar dit is niet alles…er komt nog meer voor LIJFBEHOUD>


  Maak melding

 93. Een idee !

  Het zou goed zijn als de verhoren en de verkoop ter terechtzitting in NY vastgelegd zou worden in bv. Parbode of elders, zodat het volk lering daaruit kan trekken. Het zal zeker ertoe bijdragen om betere Suris te kweken.

  P.S.
  Een boezemvriend van de verdachte Muntslag heeft verklapt, dat hij zijn examenwerk voor de kaderopleiding in het leger had gekocht met blad. Vraag; Waar had hij zoveel blad gevonden om het te kopen ? De doorsnee militair steelt fourage om te kunnen overleven.


  Maak melding

 94. God naam hoe kan je in Panama rond lopen met een 1 RPG (10 kg) DRUGsssss,1 diplomaat paspoort.Dan heb je een hele CTU ,plus goud bedrijf + hij heeft geen GOEDGEDRAG van justitie vroeg uit de gevangenis via de vader tot hoofd Veiligheidsraad man van Suriname.
  En nu komt Brazilië met veel optie over dit stories.Wat gaat Bouta nu doen want dit gaat helemaal niet meer goed,want het bevolking zelf begint al terug te trekken ik vind het zielig voor dit allemaal voor Suriname.Wanneer kom Suriname naam weer schoon


  Maak melding

 95. In verband met de verdediging van DINO vragen wij alle Surinamers en anderen om zoveel mogelijk info te geven over het doen en laten van de mede-verdachte van DINO , dhr Muntslag.

  Het gaat om gegevens van de jaren 2010, 2011 en 2012.

  Deze gegevens zijn van levensbelang voor DINO en voor de NDP-leiding.


  Maak melding

 96. Volgens Rachied Doekhie komt de zaak van Dino op 25 november voor wat duidt op een Scenario tegen Bouterse.
  Dino (broertje van Doekhie) is op vakantie gegaan in Panama bij vrienden.

  Dino (een broertje van Doekhie) is volgens mafkees onschuldig en als hij een eerlijk proces krijgt,wordt hij vrijgelaten.

  De Amerikanen proberen DDB een hak te zetten nu de verkiezing in aantocht is.

  Santokhie is de grootste boosdoener die hand en spandiensten verleend heeft aan de Amerikanen zodat Dino kon worden opgepakt.

  Ik zou tegen Doekhie willen zeggen: Waite and see want Dino zal worden bericht!!!!!Doekhie,you are a fool!!!


  Maak melding

 97. die jankies hebben niet voor niks de zaak aangehouden voor nader onderzoek en wel te verstaan onderzoek vanaf de jaren 25-02-1980 coup gepleegt is..

  je moet je niet verbazen,als al die zestien samen zweerders worden uitgenodigd om hun zegje te doen met een speciale vliegtuig op kosten van de de amerikanen..

  zal de vader ook uitgenodigd worden,,

  we benne benieuwd wat komen gaat in de komende tijd..

  time will tell


  Maak melding

 98. Er is geen grammetje cocaine op hem gevonden. Ook geen grammetje wapens noch munitie. Hij heeft nooit iemand kwaad gedaan, is altijd een goeie vredelievende en voorbeeldige jongeman en de beste van de allerbesten. Had een diplomatiek paspoort en een bewijs van goed gedrag bij zich.
  Als u het mij vraagt is hij zondermeer de meest geschiktste kandidaat voor de volgende president van Su.


  Maak melding

 99. Hoe meer ik Waterkant of Mamjo bezoek hoe meer ik besef dat Suriname verdeeld is in twee werelden. Aan de ene kant de wereld van de Nederlanders (Surinamers met een Nederlands paspoort en wonend in Nederland) en aan de andere kant Surinamers in Suriname. Voor de Surinaamse Nederlanders is het klip en klaar, Bouterse is schuldig aan alles wat de Amerikanen hem ten laste leggen, en liefst zien ze hem op de elektrische stoel eindigen. Als Amerika besluit om een aantal kernraketten richting Suriname te droppen dan zal dat hun dag niet meer stuk maken. Dat zal het hoogtepunt zijn voor de Surinaamse Nederlanders. Kenmerkend voor deze groep is dat je ze nooit vind in positief nieuws over Suriname. Ze zijn overal op internet te vinden waar er negatief nieuws over Suriname te melden en te vinden is. Ze glunderen bij elk negatief bericht over Suriname en komen zowat klaar als het Bouterse betreft. Elk scheet in Suriname wordt gelinkt met Bouterse. Daarbij wordt elke objectieve beoordeling vermeden. Ik vraag mij af of deze groep die zich in mijn analyse zal herkennen zich met recht Surinamer mag noemen of dat ze inmiddels zo ver afgedwaald zijn dat we ze beter huurlingen kunnen noemen?
  Surinamers in Suriname gaan veel genuanceerder met nieuws op het internet om en je merkt dat het patriottisme en nationalisme in Suriname is gegroeid.
  ik hoop dat mensen die voornamelijk in Nederland zitten en van alles en nog wat richting Suriname roepen (onder het misplaatste noemer van vrijheid van meningsuiting) zich realiseren dat de burgeroorlog in Syrië niet zomaar is begonnen. Continu haat prediken en verspreiden over internet omdat je Bouterse niet mag zal uiteindelijk niet ertoe leiden dat Bouterse verdwijnt, maar jouw geboorteland die jij pretendeert lief te hebben in chaos en wanorde storten. Iemand die niet de moed heeft in Suriname te wonen en ondanks hoge bezuinigingen in Nederlands en verslechtering van het woon en leefklimaat toch ervoor kiest om in Nederland rond te hangen, heeft niet het recht zich met Suriname te bemoeien. Vooral als de bemoeizucht zich alleen beperkt tot een golf van negatieve uitlatingen over Suriname en de Surinaamse regering. Ik heb nog nooit een Nederlandse stagiaire zich zo negatief over Suriname horen uiten als de Surinaamse Nederlanders die er niet eens over peinzen om in Suriname te wonen laat staan stage lopen.


  Maak melding

 100. hier bericht van een surinamer uit suriname

  bouta moes dede, bouta is het slechtse wat suriname is overkomen

  een surinamer die andere surinamer vermoord, onderdrukt en uitbuit voor eigen gewin

  BOUTA GO HOME, BOUTA GO TO JAIL, BOUTA KOEGROE MOES BASTER YU EDE


  Maak melding

 101. “volwassen man is die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.” Hij zal Dino wel zoveel mogelijk bijstaan.
  Als hij echt verantwoordelijk is voor zijn daden, wrm het hem niet zelf laten oplossen dan? Waarom moet je 4 advocaten in dienst nemen op kosten van de burger? Spreek jezelf niet zo tegen mang Bouta!


  Maak melding

 102. @ Tak Fi Fosi

  1) Surineds zijn beter geïnformeerd en weten dus wat er echt speelt. Sorry, maar in NL geldt er geen censuur zoals in SU. Zie STVS en de journalisten in het algemeen die zo laf zijn om het nieuws over de arrestatie van Dino naar buiten te brengen. Dat moest gebeuren via de Nederlandse media.
  2) Wie heeft in de jaren 80, 90 en nu nog steeds de bevolking van SU van de hongersnood gered???


  Maak melding

 103. @Kaaymang

  Bij zijn landing in Miami werd Kanhai aangehouden en linea recta naar Guantanamo gestuurd.Hij wordt gezien als één van de leiders van Al Qaida.


  Maak melding

 104. @ Chind.

  Je moet geen spannende actie thrillers meer lezen. Welke hongersnood? Die paar dozen die jullie met gestolen spullen van Wehkamp en Neckerman naar Suriname stuurden zien jullie als Surinamers van de hongersnood redden? Het zijn zulke uitspraken die ertoe leiden dat Surinamers niks van jullie moeten hebben en juist om hun onafhankelijkheid te tonen zich niks aantrekken van jullie betweterigheid en hun eigen toekomst bepalen. Jullie houden je 24 uur per dag bezig met Dino Bouterse, maar frappant houden genoeg houden jullie je niet bezig met de vondst van 100 kilo cocaïne in Amstelveen en de 300 kilo op Schiphol. zo interessant is het nieuws voor jullie en zo begaan zijn jullie met de drugshandel.
  Het is jammer om te zien dat sommigen van jullie jaren in Nederland hebben gewoond maar toch het intellect van een garnaal hebben. Ik zou de regering Bouterse aansporen om te kijken wie van jullie bezittingen heeft in Nederland en de informatie doorspelen aan de Nederlandse belastingdienst. Dan zal het gelul van jullie op internet ophouden, want doen alsof jullie nooit de wet hebben overtreden. Ik richt mij in het bijzonder op de hindoestaanse gemeenschap in Nederland die op Facebook en Waterkant de ballen heeft om allerlei negatieve berichten over Bouterse te posten, maar wel vergeet dat ze bezittingen hebben in Suriname die ze voor de Nederlandse Belastingdienst hebben verzwegen. Een telefoontje en het is over…


  Maak melding

 105. de meeste surieneds laat het koud wat er in de polatiek in sur gebeurt.
  er is echter een grote groep voornamelijk hindostanen die symphatiseren met de vhp die elke site bezoeken om ddb en consorten voor het vuurpeloton te brengen.
  helemaal ongelijk hebben ze niet .
  ddb is democratisch gekozen en dient ook als zodanig besproken te worden .
  sommige mensen praten over ddb alsof ze over willem holleeder praten


  Maak melding

 106. basmatie,
  bouterse is velen malen erger dan Willem holleeder.
  bouterse is een drugs veroordeelde crimineel, massamoordenaar, dictator en hij is incompetent.
  Als hij echt van suriname hou dan treed hij af, een president die zo negatief word besproken is niet geschikt om een land te leiden.
  Zoek het probleem bij bouterse, zoek het niet bij de surinamers die terecht kritisch zijn over crimineel bouterse en zijn familie.
  Als het aan mij lig mag Dino voor de rest van zijn leven in de gevangenis blijven zitten.


  Maak melding

 107. hoera,

  suriname is al 3 weken van de crimmineel dino bouterse bevrijd
  zijn vader die hem op missie had gestuurd laat hem nu keihard vallen
  wat een waardeloze man, zelfs je eigen zoon verkopen voor lijfsbehoud


  Maak melding

 108. je eigen democratisch gekozen pres. demoniseren zegt heel wat negatiefs over het intellect van de sur kiezer.
  klagen over de strafbare feiten die bouterse en consorten gepleegd zouden hebben heeft geen zin als er toch massaal op hem gestemd word.
  wil men gerechtigheid in su dan zullen ze oom lonnie ,somo.punwasie,santokhie ,doekhie ,dassasing ,kuldipsingh,wacht effe ik maak het kort ,de hele zogenaamde sur elite moeten opsluiten voor drugshandel liquidaties enz.
  recht voor een recht voor allen.
  en vergeet vooral die sponsors van brunsje niet,ten tijde van de binnenlandse oorlog,die zijn medeschuldig aan alle misdrijven die dat jungle commando gepleegd heeft.


  Maak melding

 109. Je ziet nu wat voor een vader die Bouterse is. Iedere “normale” ouder komt voor zijn kind op. Een oud stinkend rottend karkas dat is het. Een vuil adder gebroedsel is het. Tijd dat zijn zoon het ff op een akkoordje gaat gooien en zijn vader ff om zeep gaat helpen. Dan kan die papa is ff de rest van zijn leven gaan zitten. De moordenaar.


  Maak melding

 110. ABC .Dit is een afleidings manouvre,zgn.Weet je het niet papa krijgt het heet.
  Hij weet niet of hij het op de SCHOEN krijgt van zoonlief,daar is hij bang voor.
  Als het goed is is de MUNTSLAG ook al opgehaald door die AMERIKANEN.
  What comes a round that go,s a round.
  De DODEN zullen zich draaien in hun kist eindelijk gerechtigheid e doro.


  Maak melding

 111. hallo jullie allemaal praat ook over die grote kop satoki hij is de boosdoener in su want hij is van plan sur over te nemen voor koos en als dat gebeurt dan wordt suri een tweede india dan wordt suri nog erger want hij is ook een grote drugs baron en ook een slijmbal vs moet hem ook op sluiten waar is de 90 kilo oenoe elul nanga oen masala boekoe tanden .hij wil zo graag pres worden maar mis poes


  Maak melding

 112. SATOKI HOOFD WERKT NIET GOED
  WIJ HEBBEN MEDELIJDEN MET HEM
  EN HIJ WORDT UIT GELACHEN
  WAT SATOKI WEET LIEGEN
  WEET VAN DE 12 DISCIPELEN VROEGER VROEG AAN JEZUS ,BEN IK ,SATOKI WAS DIE JUDAS TUSSEN DIE 12 DISCIPELEN ,SATTOKI WAS DIE JUDAS


  Maak melding

 113. Suriname je mag houden van je volkspresident,Dan ben je tenminste zeker voor je bruine bonen,kinderbijslag(die nog niet is uitbeteeld)Je kinderen krijgen een schoolpakket van liefdadigheids-instellingen,je ziektekosten verzekering wordt voor je betaalt,en de artsen weten hier niets van.Naschoolseopvang is een vlop,
  De trein/tram krijg je ook nog van parbo/para.Je flyover komt er ook aan.O ja en je hebt nog een gratis woning ook.Ja hoor ga zo door en blijf van je PRESIDENT houden.


  Maak melding

 114. henry,

  Rachied Doehkie is niet Dino’s broertje, maar schoonvader. En onthoud dit goed, jullie allemaal die hier schrijven. Dino is de schoonzoon van Rachied. En niets meer of minder! Vandaar dat die man om de halve klap in aartsvijand Den Haag zit om “boodschappen” te brengen, want telefonisch en per mail kan niet meer want ze worden afgeluisterd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.