‘Eenheid Suriname zolang je in je hokje blijft’

98

PARAMARIBO, 6 sep – De zo vaak bejubelde eenheid en verdraagzaamheid in Suriname zijn maar een laagje vernis. Dit zegt componist en rapper Scrappy W. (pseudoniem voor Claude Winnie Dinge, red.). Zijn ervaring is dramatisch anders. Sinds hij zijn lied ‘Tien koeien en een Zundapp’ uitbracht, is het een en al dreigementen. Iemand beloofde al Scrappy dood te zullen schieten.

Dat gebeurde telefonisch. “Een man belde om mij te vertellen dat ik voor onrust heb gezorgd binnen de Hindostaanse gemeenschap en dat ik ze beledig en dat hij mij gaat neerknallen. Mensen rijden langs en schreeuwen ‘Dyuka’ en andere dingen. Ik heb er echt last van”, zegt Scrappy tegenover ATV. Het is niet anders sinds zijn lied uitkwam, een hit op sommige radiostations. Tien Koeien en Zundapp gaat onder andere over de liefde tussen twee jonge mensen.

Op gegeven moment zegt het meisje zelfmoord te zullen plegen. De jongeman kan namelijk de ‘bruidsschat’ niet opbrengen, tien koeien en een bromfiets van het merk Zundapp. “Ik heb het lied niet geschreven om mensen te beledigen en om dit op te wekken. Zoals een heleboel mensen zeggen haal ik oude koeien uit de sloot. Maar als dat zo was, waarom dan al die drukte. We zijn één volk, zolang ik in mijn hok blijft en jij in je hok. Maar zodra het over liefde gaat, is er een probleem”, aldus Scrappy.

98 REACTIES

 1. Denk dat er wel belangrijkere zaken zijn in suriname dan dit .zou zeggen doe dit bij desi zijn huis en bel die man op en maak hen kastje wijlen dan doen ze iets nuttigers


  Maak melding

 2. Kiesie you mooi,Scrappy CRAP!
  Ga liever een liedje maken over dinootje en zijn zoveel vrouwen en 14 kinderen!
  In Suriname wordt er geen bruidsschat geeist onder de hindustanen en niemand heeft zelfmoord gepleegd wat bruidschat aangaat!


  Maak melding

 3. Kan iemand mij vertellen wat er daadwerkelijk zo beledigend is aan dat lied? Heb niet het hele lied beluisterd omdat het niet mijn genre is. Ik herkende alleen wat Surinaamse humor in. De tegenhanger van dit lied slaat ook nergens op. Er zijn voor en na het lied teksten geschreven en bezongen die daadwerkelijk beledigend zijn jegens bepaalde groepen maar daar of lees ik niets over. Het nummer heeft mijn en volgens mij niemands wereldbeeld veranderd. Het heeft alleen maar aangetoond hoe onverdraagzaam sommigen zijn!


  Maak melding

 4. Nee Ray ik ben vaak je medestander maar in deze kan ik dat helaas niet zijn. Maar doodsbedreigingen kan ik niet goed keuren en ook niet dat mensen langsrijden en gaan schelden.
  Kijk die zaak van Dino en zijn dertien kinderen kan mensen wel aan het denken zetten. Misschien is het toch wel handig om om die tien koeien en de zundapp te vragen. Zo verkom je dat je kind moeder wordt van kind nummer 13.
  Dus ik zeg…er moet een discussie komen in de DNA voor een bruidsschatwet…zo voorkom je tienerzwangerschappen en de uitdagingen die dat met zich mee brengt.


  Maak melding

 5. Helaas komen zulke liefdesdrama’s overal voor.
  Niet alleen in Suriname.
  Het liedjes van Scrappy is misschien niet waar gebeurd maar het thema is wel uit het leven gegrepen en heeft dus niks met discriminatie te maken.
  Mensen die zich aangesproken voelen zijn juist mensen die in hokjes denken en dit ook in stand willen houden.

  Een neef van mij in Nederland, die hindoe is, gaat met eem moslim meisje uit India . De ouders van dat meisje zijn streng gelovig en staan het trouwen met iemand uit een ander geloof niet toe.
  Die ouders van het meisje weten van de relatie maar zijn het daar niet mee eens. Mijn neef wilde in Suriname gaan trouwen met het meisje maar toen de ouders van het meisje dit hoorden hebben ze het meisje gegijzeld. Opgesloten dus in haar kamer. Ten einde raad heeft het meisje haar pols doorgesneden, gelukkig niet fataal.
  En dit is maar 1 van de vele trieste verhalen die plaatsvinden. In Nederland maar ook in Suriname en de rest van wereld.

  Uit ervaring weet ik dat zulke dingen bespreekbaar maken binnen de familie een taboe is. Uit schaamte worden zulke verhalen niet naar buiten gebracht en doet men alsof alles koek en ei is.
  in 9 van de 10 gevallen worden zulke verhalen ontkend.
  triest eigenlijk.

  Scrappy, ik ben blij dat je met jouw liedje dit maatschappelijk probleem aan de kaak stelt zodat mensen
  over gaan nadenken.
  Helaas heb je er van die mensen ertussen die zich koste wat het kost willen houden aan dit ‘hokjesdenken’ en tot
  bedreigingen overgaan.

  zeer triest.


  Maak melding

 6. De timing is absoluut verkeerd gekozen om dit lied te lanceren.Terwijl de djoeka’s overwegend de chinezen en hindoestanen terroriseren kan je niet nog eens een lied schrijven waar een djoeka ook nog de dochters van de hindoestanen begeert.Zo lang hij in de algemeenheid van de dikke vrouwen bleef was er niet veel aan de hand.Srap heeft met de koeien lied bewezen dat hij heel weinig aan voelings vermogen heeft.Kan zich niet inleven in anderen so boeng.
  Onder andere omstandigheden zou de hindoestaan dit liedje afdoen met een lachje.


  Maak melding

 7. Ik vind ook prima dat zulke liedjes gemaakt worden, en natuurlijk dik je het wat aan om het extra leuk te maken, anders vindt iedereen het saai. Net als de meeste films, zit een kern van waarheid in maar om er een leuke film van te maken moet het allemaal extra smeuig gemaakt worden.

  En die kern van waarheid heb ikzelf (blank/Ned.)ook meegemaakt. Onlangs een korte relatie gehad met een hindostaanse vrouw uit Suriname die hier tijdelijk verblijft voor werk. We waren stapelgek op elkaar, maar door ons leeftijdsverschil durfde ze niet met me verder omdat ze dan door haar complete familie verstoten zou worden. Ze is letterlijk uit mijn leven gevlucht. Dus aanzetten tot nadenken vind ik dan ook zeker geen probleem. Liefde tussen twee mensen moet altijd mogelijk zijn als beiden van elkaar houden.


  Maak melding

 8. Weet je deze man schrijft een liedje om mensen te vermaken, als hij mensen wil beledigen dan had die dat wel veel vaker naar voren laten komen in zijn tekst.
  Vrijheid van menings uiting begint bij jezelf.
  Wij moeten het voorbeeld zijn aangezien onze mensen in de politiek dat niet kunnen.


  Maak melding

 9. @Je zegt t

  Ka
  Nu kom je om scrappy huilen.n die man bewijzen dat hij doodsbedereigingen heeft ontvangen?!
  het kan ook een manier van deze scrappy zijn om in het nieuws te komen om even populair te doen!

  Waar was jij toen de KOGELBRIEF verstuurd werd,toen een journalist bedreigd werd met de dood ,…..

  Je hoeft niet mijn medestander te zijn ,ik vraag je niet erom!
  Die liedje van hem berust niet op waarheid het speelt alleen maar in de kop van de creolen ,zo hoe moeten wij deze scrappy gaan geloven dan?Kan hij ook zeggen dat degene die hem gebeld zijn een hindostaan is geweest?!


  Maak melding

 10. Beste jongeman, doe nou niet zooooooooo verdomd achterlijk. Eenheid in Suriname?. Als je zegt dat je verrast bent dat er geen eenheid is dan denk ik dat jijzelf al die tijd in een kasje hebt gezeten, ergens in Suriname.

  De kans dat je door je landgenoten gediscrimineerd wordt is vele malen groter dan elders in een land der blanken.

  Ik ben opgegroeid in Suriname en jij ook. Ik woon al 25 jr in NL en als een blanke mij zou discrimineren, dat zei het zo. Maar in Suriname en ook in Nederland, discrimineren Surinamers als geen ander.

  En dat heeft geen eens te maken met een creool, javaan, hindoestaan of indiaan…. neem ook die creolen discrimineren onderling, ook de Hindoestanen, ook de Javanen, onder alle lagen van het volk is discriminatie een feit.

  Je had het ook kunnen weten voordat jij zo een liedje maakte. Maar je deed het erom. Je wilde bepaalde groepen uit hun tent lokken en dat is je gelukt.

  De blanken discrimineren de zwarten in NL en de zwarten die discrimineren onderling nog een over het feit dat de ene lichter dan de andere zou zijn.

  Zoals ik al jaren schrijf: Suriname is echt niet het land van eenheid en het “met elkaar leven”. Ook nooit geweest. We dragen naar andere landen uit dat we allemaal zo vredig met elkander leven in Suriname, maar is dat zo?

  Ik kan u uit ervaring vertellen dat er alles behalve vrede onder het volk van Suriname heerst. Maar ja , zoals jullie al jaren weten, is een emotioneel volk, sociaal laag, moraal totaal verloren en van normen en waarden hebben ze nooit gehoord.

  In Nederland woon, werk en leef ik bewust te midden van de blanken. Heb geen een contact met buitenlandse familie’s en heb echt tot nu toe NOOIT ellende gehad. Surinamers zoeken elkaar graag in het weekend op en lopen te roddelen, te ruziën etc.

  Als Suriname een eenheid had gekend, dan had jij zo een liedje nimmer gemaakt, toch?. En van jou eigen mensen weet ik dat je het erom deed. Je had je gemunt om Hindoestanen met opzet te beledigen en dat is je gelukt.


  Hierbij komt nog kijken……dat de Hindoestanen geen koeien en zundapp als bruidsschat geven, net zo min als jullie elkaar die gouden tanden geven.

  Jammer dat je een nog dommer verhaal hier komt ophangen.


  Maak melding

 11. Beste Scrappy,
  Zij die een lans willen breken, taboe’s willen doorbreken, moeten een dosis lef en durf hebben want domme boze mensen zullen er altijd zijn.
  Mensen die niet mee kunnen gaan met de tijd, vastgeroerst in oude, verziekte opvattingen en denkbeelden. Ze denken door hun kinderachtige houding en uitlatingen, ontwikkelingen tegen te kunnen houden.
  Scrappy, mi boi, ga lekker door met je poku’s, je bent talentvol en je brengt een boodschap over. De meeste mensen kunnen jouw muziek waarderen, de arme vastgeroeste, eng-denkende, jaloerse, lange tenen groep, zal altijd blijven tegenstribbelen op hun eigen domme en achterlijke manier.
  GA DOOR SCRAPPY, LAAT JE NIET ONTMOEDIGEN. DE MEERDERHEID STAAT ACHTER JE!!! Stoor je niet aan een groepje racistische mensen dat de eenheid in Su achter houdt.
  Het is precies die groep die zelfs na 150 jaar nog niet kan assimileren. Ze vormen een doodsteek voor de eenheid in SU.


  Maak melding

 12. Hindoestaanse vrouwen behoren tot de mooiste en begeerlijkste vrouwen ter wereld. En elke man, ongeacht ras of geloof mag het proberen. Ze zijn niet tegen te houden. Die vrouwen willen ook niet elke dag doksa eten, toch? Punt uit!


  Maak melding

 13. big up srappy,jammer dat er zo gereageerd word op jou pokoe door adja zijn mensen.ze praten niet graag over hun inbere tori,s met buitenstaanders.volgens hun zijn de afro surinamers de criminelen in su .wie verkoopt een perceel aan meerdere mensen? wie misleidt(fraudeert}met tweede handse auto,s(auto markt).wie zijn de mensen die met hemelhoge rente (geld schieters)hun percelen doen kwijtraken.wie zijn de mensen die de staat lichter maken bij de haven(import belasting).yes please tell me who and where are the criminals?


  Maak melding

 14. Ditzelfde gedrag zie je in Nederland trouwens ook bij Turken en Marokkanenen zelfs blanke moslims uit de Kaukasus.

  @ LingLong:

  Je hebt gelijk dat er ook binnen de rassen gediscrimineerd wordt. Doe echter niet alsof de schuld bij die zanger ligt. Ligt de schuld van 8 december ook bij de 15 vermoordden?

  Zelfs die bakra’s kennen de mentaliteit van VEEL Hindostanen (en JA, IK HEB HINDOSTAANSE VRIENDEN en kennissen en sommige zijn ook zo). Wie kent die reclame van de hypotheekverstrekker niet:

  Surinaamse Hindoestaan (tegen jongen die zijn dochter naar haar ouderlijk huis heeft gebracht om om haar hand te vragen): “”Je bent geen Hindoe, je bent geen arts, e bent geen advocaat, je bent zelfs geen ingenieur. Geef me dan eens een goede reden waarom ik jou met mijn dochter zou laten trouwen?”” – Die jongen: “”Ik heb een hypotheek met hele lage maandlasten.””


  Maak melding

 15. @midete

  Ga de naam Dino googlen en dat van je baasje!!!
  Je zal voor verrassingen komen staan!

  De hindostaanse vrouwen zijn vrij in hun keuze ook de mannen om hun partner te kiezen!!
  Als zij zonodig een DJOEKA willen Mogen ze het doen van de familie alleen worden ze dan niet geaccepteerd maar niemand zit ze achterna om ze uit te moorden en niemand vraagt ze om zelfmoord te plegen.

  Die djoeka kan zo een vrouw toch opvangen in zijn huis ,als hij tenminste eentje heeft?!Als zij zonder de zegen van de familie verliefd kunnen worden kunnen ze toch ook zelf voor de vrouw gaan zorgen zonder afhankelijk te zijn van de hindostaanse familie. Ik ken ook velen tante midete die verstoten zijn door de familie maar nog heel lang en gelukkig wonen ,met hun djoeka husband,wive , omdat ze bereid zijn de consekwenties van hun huwelijk onder ogen te zien en te vechten ervoor!!
  En wanneer de moksie babies geboren worden zijn ze geliefd door de hindostaanse opa’s en oma’s.Ja ,zulke gevallen ken ik ook!


  Maak melding

 16. de djoeka die mag wel disrimineren,maar de hindostaan niet.scrappy,ga betere dingen doen,schrijf een lied over die djoekas die occuperen en mensen vermoorden,waarvoor de mensen heel hard ervor gewerkt hebben.met deze mensen als jullie is het land onveilig.


  Maak melding

 17. Snap onder het artikel het slap gel*l van een paar achterlijke Hindostanen niet.
  Ray is zoals vanouds weer de oerdomme voorloper, de valse pandit, die zoals altijd teveel nonsens typt!!

  In de wereld
  In India met haar racistische afgeschafte maar in werkelijkheid nog volop praktiserende kastenstelsel voelt de 1 zich nog beter dan de ander.

  In Bollywood films komt dit heel nadrukkelijk naar voren, je ziet altijd zo licht getinte acteurs als mogelijk, toevallig zijn die vaak altijd moslims, omgekeerde wereld ook nog, maar het overgrote merendeel van de Indiase bevolking is pikzwart en hindoe!

  Hindostanen van Suriname zijn allemaal afstammelingen van dhalits (de onaanraakbaren), ’t laagste van het laagste uit het Indiase kastenstelsel, uit de deelstaat Bihar!
  We mogen dus poepie blij zijn dat de Hollanders ons als semi slaven met nepcontracten hadden geworven terwijl we niet eens een woord konden schrijven en lezen om in Suriname op de plantage te gaan zweten.

  Scrappy W. heeft het daarom uitstekend verwoord, we zijn één volk, zolang ik in mijn hok blijft en jij in je hok.
  Maar zodra het over liefde gaat, is er een probleem”!
  Dit klopt perfect! Dit was al te zien in de film “Wan Pipel”, uit 1976 notabene!! Er zijn dus nog steeds een hoop domme Surinamers met name in de hindostaanse selectie met xenofische issues!!


  Maak melding

 18. Maak een poko die eenheid brengt !!

  Hier op t forum zijn er nog meer racisten !!

  En naast de markt,waar de moengo djoekas bus parkeren
  Discrimineren de djoekas onderling nog heftiger !!


  Maak melding

 19. @Koelie

  Eh… Scrappy zou ook kunnen zingen van….Djoeka’s laten wij onze aanstaande schoon ouders en hun familie voortaan niet meer roven …..ja toch?!


  Maak melding

 20. we leven in su een land met zveel bevolkings groepen,waarom discrimineren?????????????????????????????????????????????? mijn hart bloed,vooral als de reactie van die ene idioot @alpha ningi moet lezen.weetje hoeveel hindostaanse vrouwen hij gekwets heeft.want de hindostaanse vrouwen zijn ook mooie vrouwen.elke vrouw is mooiiiiiiiiiii,maak niet uit wat voor ras je bent.wat klets die @alpha ningi uit zn keelllllllllll,uma ne fadong.


  Maak melding

 21. Jacobus en Ray jullie uit leg is toch rotzooi en dat weten jullie zelf wel waarom werden de meisjes en ook jongens verplicht te huwen wie mama of papa wou waarom zoveel zelfmoorden toen het was toch zo maar als je nu Hindoestaan of creool bent wij zijn allemaal kinderen van GOD wij zijn allen 1 dat velen nog negatief denken doet zelfs GOD pijn gelukkig zijn er nu heel wat die het anders zien SURIENAME IS 1 GROOT HUIS VOOR ONS ALLEN GA NAAR GUJANA EN KIJK HOE ZIJ MET ELKAAR LEVEN ik schaam me ook dood dat jullie mekaar zo toe takelen heb je medemens lief wat GOD houd van ons allen GOD BLESS


  Maak melding

 22. @Koelie
  …en als extraatje kon hij toch ook zingen …djoeka broeders laten wij maken dat de dieven ijzers bij vooral onze aanstaande hindostaanse schoonouders en familie verdwijnen want wij maken ze bang met onze handelswijze vandaar de dievenijzers!
  Ja toch…..


  Maak melding

 23. Heel mooi artikel om een ieder af te leiden van DINA en anderen.

  P.S. de slaven noemen ons koelie en wij pikken dat want wij willen vrede. Of zullen wij eens hen ook slaaf noemen?


  Maak melding

 24. @ boegroe

  de tijd geest is op dit moment niet rijp voor om zulke grappen te maken.Er zijn een heleboel spanningen in het land en elke druppel kan een catastrofe laten uitbarsten.Dat moest Scrap ook moeten gevoeld hebben.


  Maak melding

 25. @benko

  normaal reageer ik niet op baroe’s.Bij gebrek aan argumenten beginnen die te schelden.Vooruit dan maar voor dit keer.

  En wie kraakt woningen van de staat,occupeert gronden van de hindoestanen?Op Meerzorg is een djoeka bezig een stenen woning op te trekken op het achter erf van een hind.mevrouw.Zij was enkele jaren geleden voor 3 maanden naar Ned.Bij terug komst had die djoeka een optrekje op haar achter erf gezet.En nu is hij bezig een permanent verblijf op te zetten.Volgens de wet van Misiedjan kan niemand de djoeka verwijderen omdat hij niet op heterdaad betrapt is.Zet alvast kwaad bloed bij de hind.
  De hind.mensen liepen graag met goud omhangen rond.Zelfs die vrijheid heeft de djoeka hun ontnomen.


  Maak melding

 26. Dat Marrons voornamelijk roven, komt door jarenlange institutionele discriminatie, eerst door de Nederlanders, vervolgens door hun eigen volk, de Surinamers.

  Omdat zogenoemde niet inheemse Surinamers aan de kust wonen waar alle faciliteiten en het regeercentrum zitten voelen we ons beter dan hun. We vonden onszelf geweldig. Dus we deden niet aan ontwikkeling van het binnenland want het waren toch maar untermenschen die daar woonden.

  Vervolgens kwam de binnenlandse oorlog met als hoogtepunt de moordpartij van Moiwana, georkestreerd door het Nationale Leger.
  Gedurende deze oorlog tegen de in Paramaribo gevestigde Cubaanse communisten die voor de gelegenheid uitgedost waren als militairen van het Nationale Leger, werden de Marrons opgejaagd als dieren met als hoogtepunt de moordpartij in het dorpje Moiwana, nu een verzwegen gebeurtenis, het Westen ditmaal wederom in de vorm van Nederland uiteraard volledig gesteund door de Noord-Amerikanen gebruikten de Marrons net als de Afghanen tegen de Sovjets totdat ze niet meer nodig waren, hierop werden ze vervolgens weer aan de kant gedumpt als vuil.
  Bijkomend effect van de oorlog was echter dat de tribale dorpse samenlevingen van de Marrons volledig ontwricht waren.
  Je had nu tenslotte een hoop jongeren die oorlogs ervaringen hadden en niet terug naar het simpele tropisch regenwoud konden en je had een hoop vluchtelingen die gevlucht en verdreven waren waarvan de meeste naar Paramaribo en Moengo trokken maar ook naar Frans-Guyana waar sommige in een verwaarloosde kampen werden opgevangen en anderen aan hun lot werden overgelaten.

  Tegenwoordig heb je de Braziliaanse goudzoekers die het binnenland op zijn kop zetten, weer worden de Marrons in hun fragiele samenlevingen geraakt, weer doet de regering niks. De Braziliaanse goudzoekers zijn net zo ijverig als de Bandeirantes een eeuw daarvoor, niets houd hen tegen op zoek naar El Dorado. Laat staan een paar inheemsen.
  Uiteraard ook hier doen de een opvolgende regeringen wederom niks, die verdienen natuurlijk grof aan het illegale mijnen.

  Als laatste kwam de definitieve klap, de recente overstromingen, hier keek de regering vanaf de zijlijn naar en deed niks.

  Wij Kustbewoners moeten dus de hand in eigen boezem steken, wij hebben de Marrons zelf zo gemaakt!!


  Maak melding

 27. Halloooo scrapy,

  Sang psa, je zit niet meer in de top40, dus je dacht laat ik effe wat opschudding veroorzaken, gratuzzzzzz reclame.

  Dit lied heeft zoveel commotie veroorzaakt, zogenaamd wordt een ‘maatschappelijk probleem’ aangekaart.
  Opmerkelijk dat ie no kies wang lintje foe baas, voor jou ‘baanbrekende’ teksten, maar wel een ‘buitenlandse’ deejee, whahahahahaha…

  En nu nog effe wat olie, om dat ding te rekken; je wordt nu bedreigd, zeg je!

  Laat die mensen met rust, ze willen je niet.
  Die mensen hebben aangegeven dat je nr kwetsend is, mag dat niet of zo?

  Ga jij bepalen voor een ander wat kwetsend is …..


  Maak melding

 28. @Boegroe

  Ach hou toch op man!!
  Hoe kan je Suriname 1 grote blije familie noemen als scrappy een liedje begint te zingen over een bepaald bevolkingsgroep waarvan niks klopt !
  hij kon toch ook zingen lidje zingen over de djoekas bv waarover hij alles weet??!!


  Maak melding

 29. @Boegroe.
  Toyota, nissan, volvo, isuzu, hino, honda, enz.rijden in de straten van Paramaribo. Dat wil niet zeggen dat alle auto’s zelfde kleur en onderdelen moeten hebben. Of keuren wij de creatie van God af. Leef vredig naast elkaar en kijk naar je zelf. Wordt een goede koelie. Wordt een goede Slaaf, wordt een goede Indiaan enz. dan denk ik dat wij ons doel zullen hebben bereikt.


  Maak melding

 30. Ray, Scrappy heeft de spijker op zijn kop geslagen en dat doet jou zeer, hè?
  Kom JIJ nu op met een lied over de Boslandbewoners die zich uit het slop van van het oerwoud hebben onttrokken en zich razendsnel opwerken, zo snel dat het jou panisch maakt.
  Ze komen van heel ver, maar door hun veerkracht en intelligentie maken ze nu een inhaalslag.
  Ze hebben niet de taalproblemen die jij hebt, de Boslandse jeugd spreekt vanwege haar taalgevoeligheid het Nederlands veel beter dan sommige stadskinderen. Ze zijn in opmars en jij staat er maar hulpeloos bij te schelden. Wat kan je anders? Geef ze nog een paar jaar!
  Samen met de Chinezen zullen ze jullie een lesje leren!


  Maak melding

 31. Ik begrijp dat negers graag met een Hindostaanse vrouw zouden willen trouwen. Door hun levensstijl zijn ze echter niet zo interessant. Zelf creoolse vrouwen met een beetje opleiding zijn kritisch naar Creoolse mannen en de meeste hoogopgeleide creoolse vrouwen verkiezen een blanke man boven een creoolse man. De meeste djuka’s hebben meerdere kinderen bij diverse vrouwen en besteden nauwelijks aandacht aan de opvoeding van hun kinderen.Een Hindostaanse vrouw zal gek zijn om voor een losers bestaan te kiezen.


  Maak melding

 32. Een hindoestaans meisje uit de straat was al heel lang verliefd op een Creoolse jongen uit de straat.
  Ze waren nog op school.
  Het meisje is door haar ouders vastgebonden met een ketting aan een trap.
  Terwijl de 2 familie’s verschrikkelijk ruzie maakten en elkaar uitscholden heeft het meisje zich weten los te maken en is van 6 meter hoog naar beneden gesprongen. Beide benen gebroken en samen met de jongen gevlucht.
  Ze hebben nu 5 kinderen en ze leven goed met elkaar. Alleen het verdriet over de familie hangt als een zware wolk boven hun geluk!
  De fam. van de jongen heeft zich wel met hen verzoend en had eigenlijk nooit bezwaar gemaakt.
  De fam. Van het meisje heeft eeuwige vijandschap gehouden. De jongen hoefde daarom ook geen 10 koeien en een zundap te betalen voor haar.


  Maak melding

 33. @midete

  Beste,

  Nee is echt niet zo dat alle Hindoestanen discrimineren, echt NIET. 2 van mijn zussen hebben een creoolse partner en ik moet u bekennen dat ik het nooit erg heb gevonden en mijn ouders ook niet.

  Ook vertellen deze creoolse zwagers mij dat ze nooit hadden geweten dat Hindoestanen onterecht weg worden gezet als racisten jegens de creolen en omgekeerd.

  Ik houd van creolen voor zover ik ze ken, met Hindoestanen heb ik niets. Ik heb slechts een klein beetje creools bloed en zie uit als echter Hindoestaan.

  Ik ben alleen al door mijn Christelijke geloof keer op keer door hindoestanen uitgemaakt voor het feit dat ik naar de creolen zou trekken etc. Ondanks dat ik als Hindoestaans uit zie beschouwen mijn familie’s uit de Hindoe land mij niet als gelijkwaardig. Zelfs mijn moeder oordeelde over mij en zei een keer dat ik haar kind niet meer was. Al snel had mijn moeder hier spijt van en legden we het bij. Mijn vader vond het nooit een probleem, maar ik heb een broer die alle rassen uitscheld omdat ze niet een Hindoe zijn. Anno 2012 bleek zijn vrouw een verhouding te hebben met een creool en is zijn 16 jarige dochter met een Moslim ervandoor. Hoe mooier willen ze het hebben?

  En wie dacht dat mijn broer dan zou scheiden? Neen, ze zijn weer bij elkaar gekomen en leven nog lang en gelukkig.

  Met andere woorden, laten we leven en laten leven, waarom oordelen op basis van afkomst, ras, geslacht en seksuele geaardheid?


  Maak melding

 34. @Anoniem

  Een Racist zijn ,is jou groepje.
  Als jullie de feiten niet kennen van een ene groep moeten jullie ook niet een liedje over ze gaan maken!
  In Suriname wordt er geen bruidschat geeist door niemand. Hier zingt Scrappy dat het huwelijk niet door gaat omdat de jongen de bruidsschat niet kan betalen….als hij eerst onderzoek gedaan zou hebben zou hij geweten hebben dat bruidsschat gevraagd worden door de familie van de jongen en niet omgekeerd !!!!
  Dan zou het liedje in reverse versie uitgebracht worden niet het meisje maar de djoeka jongen zou zelfmoord plegen,hoe zou die arme djoeka bruid die niet werkt , 10 koeien en een zundap bij mekaar krijgen dan?!!Hij is toch niet van plan zijn aanstaande hindostaanse schoonfamilie te gaan roven of zo..!?
  Als Scrappy wil zingen over anderen dan moet hij eerst zijn facts straight zetten,en bovendien kijken de djoeka’s te veel naar Bollywood films maar ze snappen geen snaars ervan!In Suriname zijn er geen hindostaanse families die om een bruidsschat vragen!En de geschenken die jullie zien bij een bruiloft onder de hindostanen …wel die worden door familieleden onderling besproken…fam a bv zegt ik geef een kaptafel cadeua,familie b zegt ik geef een kleren kast cadeua…enz…zo gaat het toe,niemand wordt gedwongen of bedreigd cadeau’s te geven.
  Maar bij een djoeka huwelijk neem ik aan ,komt de bruidegom met lege handen en vertrekt hij ook met lege handen ,met zijn bruid.


  Maak melding

 35. Juist Ray,jij benoemd het goed.Eerst onderzoek doen,en dan verder.Het is op een of andere manier toch naar een bedoelde groep,zei het op een sluipende manier.Waarom maakt ze niet een liedje over haar bevolkingsgroep die rovend en moordend over het land trekken.Dat zou nog eens misschien een preventiefe doel kunnen hebben. Maar dit geeft duidelijk aan dat suriname op geen enkele wijze af is van dat gedoe tussen bevolking,sgroepen.Het gaat van vader/moeder op kind.Succes. surinamers,met jullie mentaliteit,en jullie regering met als president een moordenaar die jullie zelf hebben gekozen.Waanneer deze man met pensioen gaat,gaat hij in weelde en rijkdom leven terwijl jullie en je nakomelingen zullen bijten in hetzand.


  Maak melding

 36. @ Indra

  Vooropgesteld vind ik interraciale huwelijken anno 2013 de normaalste zaak van de wereld. Dus Go Girly Go !

  Echter, in jouw verhaal zitten 3 behoorlijke tegenstrijdigheden.

  1. Ik denk dat degene waar jij het over hebt jou eigen persoon betreft en dan nog flink geromantiseerd. Maar ieder mens moet een vrije keuze kunnen maken.

  2. In Suriname zijn er amper huizen die 6 meter hoog zijn, dan moet ze van het dak zijn gesprongen. Als je van 6 meter hoogte springt, dan ben je dood of zwaar gewond !

  3. Deze scene komt mij heel bekend voor uit een psychologische triller met Alec Baldwin in de hoofdrol. Jou verhaal komt bij mij heel ongeloofwaardig over.

  Ik denk dat je niet zo veel naar de psychologische trillers moet kijken, fictie en werkelijkheid schijn je niet zo goed uit elkaar te kunnen houden.

  Oftewel: het verhaal uit je grote duim gezogen !


  Maak melding

 37. jullie zeuren neem iemand van je eigen soorteeuwig moksi gedoe.. het creoolse volk is vernietig soso moksi geef mijn maar puur natuur.we eten en drinken het zelde geen ene rekening houden met geloof of trefo./dat kan ik zeggen voor marokanen ze naaien en gebruiken maar ze nemen hun eigen soort
  alleen creolen willen gladde haren en moksi


  Maak melding

 38. @ Ray

  quote

  Als Scrappy wil zingen over anderen dan moet hij eerst zijn facts straight zetten,en bovendien kijken de djoeka’s te veel naar Bollywood films maar ze snappen geen snaars ervan!

  unquote

  Integratiecursus op zijn Hindoestaans !

  LOL LOL


  Maak melding

 39. Ik begrijp niet waarom de Creolen de Hindostanen systematisch negatief bejegenen als Hindostanen de voorkeur geven om niet met Creolen te trouwen. Tijdens mijn stage periode heb ik gemerkt dat het vooral de Creoolse mannen zijn die continue op de versiertocht zijn. Al om 7 uur in de ochtend beginnen ze links en rechts met hun akelige gesis.


  Maak melding

 40. @Michael

  Hahahaaaaaa…kijk naar de minnetjes die de creolen plaatsen voor mij,zoals ik het zei ,ze zitten bol van de Bollywood movies maar verstaan wat zich allemaal afspeelt in de movies verstaan ze eenmaal toch niet!

  En die Indra is a wanne be Hindostaan!
  Haar horror liefdes story tussen de creool en de hindostaan worden met de minuut erger!!!

  Whahahahahaaaaa…..


  Maak melding

 41. Hierboven heb je weer zo’n domme Hindostaan!

  @ Sita;

  je heb 3 kinderen met de beste man gekregen.
  Dus je had duidelijk 3 keren maar waarschijnlijk meerdere keren geen probleem in bed met dezelfde creoolse man!?!

  Nu desbetreffende man je heeft verlaten omdat hij klaarblijkelijk op je was uitgekeken kom je met een kwart verhaal mooi weer spelen onder het mom van de Creool/Hindostaan tegenstelling.

  Maar voor jou dus geen creoolse man meer maar een hindostaanse man wil jou ook niet en waarschijnlijk waren we zelf voor je relatie nooit in jou geïnteresseerd!

  En denk zelf dat je van geluk spreken want bij hindostanen weet jezelf ook was het nooit bij een woordenwisseling gebleven maar was je allang door de familie geroyeerd en als vermist opgegeven om ergens veel later gevonden te worden.


  Maak melding

 42. Ray, je bent gewoon een zielige racist. Jou dochter zou zeker uiteindelijk zelfmoord moord plegen als ze het zou aanpappen met een creool. En anders had je haar waarschijnlijk wel vermoord. Heb je ook zo geägeerd tegen die hypotheek reclame in Ned. Jouw reacties zijn een projectie van je walgelijke inborst.


  Maak melding

 43. Voor mij is het liedje van scrappy (want daar gaat het eigenijk over) een muzikaal slecht nummer met een tekst van iemand die niet heel lang op school heeft gezeten of het daar niet goed deed. Ik vind het een onbeholpen liedje van een domme man.


  Maak melding

 44. Gezien de reacties heeft Suriname nog een lange weg te gaan.
  Maar er is hoop, ik heb enkele mooie reacties kunnen lezen van progressieve Surinamers uit beide kampen en dat stelt mij gerust.
  Figuren als @Ray, ook al zijn ze fossielen, zijn er hoe dan ook nog volop aanwezig in de maatschappij. Met de jaren zullen ze gelukkig langzaam uitsterven en uiteindelijk een marginale minderheid vormen. De voortschrijdende ontwikkelingen kunnen zij, hoe hard of ze ook hun best doen, niet tegen houden.
  Nobody can stop da time!!!


  Maak melding

 45. Zolang je dit soort politieke partijen hebt als een Ndp, een partij lahoer en een abop die alleen maar voor Eigen belang gaan, zul je nooit een eenheid krijgen in dit land, deze kliek hebben nog meer voor verdeeldheid gezorgd.


  Maak melding

 46. Hallo Michael,
  Je hebt het over 3 TEGENSTRIJDIGHEDEN.
  Echter, je noemt 3 punten op, die nergens op gestaafd zijn. Het ZIJN niet eens tegenstrijdigheden, suffie, je suggereert maar wat met psychologische thrillers van Baldwin.

  Het huis waar ik het over heb was een dubbele stenen woning aan de Kwattaweg. Ik kan moeilijk het adres noemen en de namen evenmin. Daarmee zou ik de privacy van de familie’s in kwestie schenden. Die 6 meter zou ook 5 geweest kunnen zijn, ik heb het maar geschat.
  Wat zeker is, is dat haar beide benen gebroken waren en dat het een waar gebeurd verhaal is.
  En dat IK dat meisje was? Je denkt toch niet dat ik echt Indra heet. Let op mijn Nederlands, ik ben verreweg geen Hindoestaan.


  Maak melding

 47. Toen de film *alleen maar nette mensen” uitkwam werd de filmmaker met de dood bedreigd, …overigens een zeer slechte film!

  vandaag wordt Scrappy bedreigd om zijn **bruidsschat* lied, maar wist U dat dit ook in Afrika een gebruik is?????

  zo…… en wie gaat mij nu met de dood bedreigen 🙂


  Maak melding

 48. Ik ben geen fan van Su music, behalve dat lied van Koyeba and Kolonie :).Ik kies niet voor iets, omdat ik en datgene in een groep zitten. Er zijn meer huizen dan kerken, dus kies ik voor iets waarvan ik geen last ondervind. Niemand is perfect. Na het leven zal men wel een beter beeld ervan krijgen. Zet jezelf niet vast aan een mogelijkheid. Be strong and move on.


  Maak melding

 49. @ Kwame.

  de djoeka’s krijgen tegenwoordig les in hun eigen taal en geen nederlands.Dus geen “Ping Ping pé yu dé” meer voor hun.

  Nu leren ze bijv.
  Diaspora.

  Afstand/spora:dia/snelheid = tijd hi hihi


  Maak melding

 50. De 40-jarige weduwe Betty Mbereko uit Zimbabwe en haar zoon van 23 willen graag trouwen. De vrouw is inmiddels al zes maanden zwanger van haar eigen kleinkind.

  Om te bewijzen dat de liefde serieus is, wilden de twee geliefden dus met elkaar trouwen. Een lokale rechtbank schrok toen Mbereko dit verzoek voorlegde.

  Zoon Farai verklaarde maar al te graag met zijn moeder te willen trouwen.

  ******Zo kan hij de bruidsschat, die zijn overleden vader nooit kon afbetalen, alsnog aflossen******.


  Maak melding

 51. @Ray
  Geef me liever twee lege handen dan een, -op-geld-wellustige echtgenoot, met dollartekens
  in zijn zwart omrande ogen.

  En ik een wanne be hindoestaan???
  I would never ever want to be a hindustani girl, never ever, ever!!
  Only because my parents would force me to marry a Hindu man!


  Maak melding

 52. De geest is uit de fles. Wat ik altijd al beweer is waarheid op dit meest racistische forum in Nederland: Hindoestanen die altijd maar weer negers beledigen met Ray als hoofdkapitein en allerlei zielige figuren die hem nadoen. Ik woon in Suriname en ik zeg je dat er een rassenoorlog komt die zijn weerga niet kent. De haat die Hindoestanen voor Negers hebben is ongekend en het gaat maar door, ook op dit forum. Maar zie denkt dat de Negers zich uit hun eigen land laten gooien door dit misselijke volk is niet goed wijs. We staat paraat voor die verkrachters. En voor Ray en consorten heb ik één bericht: kom naar Su en zeg die dingen die je hier op dit forum zegt dan ga je zien hoe aardig we voor je zijn.


  Maak melding

 53. Geestige kerel die Latour hierboven. Dit forum racistisch noemen maar tegelijk ook keihard bijdragen hieraan. Een paar weken geleden zat hij nog af te geven op Hindoestanen in Nickerie na de berichtgeving dat het district het beste school resultaat had. En dan doet hij ook nog alsof hij in Suriname zit. Ik vermoed dat dit een van de vele gefrustreerde creolen is die notabene samen met de Hindoestanen in 1975 naar Nederland is gevlucht en hoog en droog vanuit het kikkerlandje doet alsof hij in Suriname woont. Latour; ga toch fietsen!


  Maak melding

 54. Inafsabie,

  Sluit je aan bij Ray, Vidjai en al die andere Hindostanen die op dit forum die misselijkmakende opmerkingen over Negers neerkalken alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Mijn reacties zijn altijd reacties op de waanzin die jullie hier op dit forum verkondigen. Daarom wacht ik altijd totdat er behoorlijk gereageerd is en dan weet je wie wat lult en wie niet. Het gaat maar door en het gaat maar door. Arrogant volk van azijnpissers, negerhaters en verkrachters. En daar moeten wij in Su. mee leven. Alles wat die hindoe’s op dit forum verkondigen is haat ten opzichte van Suriname en de mensen die er wonen. En ten aanzien van de negers zien jullie deze site als de uitlaatklep om je haat ten opzichte van speciaal de negers te verkondigen. Scrappy maakt een liedje, niet meer dan een liedje, het is fictie en niet de waarheid van nu wellicht, maar alleen hindoe’s gaan tekeer alsof die jongen een moord heeft gepleegd. Zelfs vragen in de assemblee door…Hindoestanen. Nou vraag ik je: hoe ver zijn jullie heen? Wat willen jullie in dit land vraag ik me af? Wat moeten jullie telkens bij de negers? Maak het jezelf makkelijk en ga op zoek naar je eigen volk. Wellicht zijn jullie dan minder gefrusteerd als een arties een eenvoudig liedje maakt over een maatschappelijk onderwerp dat tot de dag van vandaag speelt. En dat Scrappy gelijk heeft over dar racisme van die Hindoestnaen bewijzen jullie elke dag hier op dit forum. Dus fietsen ga niet ik doen. Maar jij wel.


  Maak melding

 55. Volgens mij zit er geen toon van belediging in zijn lied, het is slechts een lied van een anders gelovige. Meer niet! Maar spijkers zoeken op laag water is de ingewortelde hobby van gelovigen, deze hebben een schuldgevoel, die ze niet thuis kunne brengen, ook al hebben ze niets gedaan. De negatievelingen hiero voelen geestelijk; dat er bloed aan hun vingers kleeft; dat hun roots zich in vroegere tijden heeft gewassen in het bloed van onschuldige medemensen; dat hun voorouders in vereniging van hun onderdrukkers hebben meegedaan aan onderdrukking van soortgenoten en de ander; dat het bloed daar alleen kruipt waar het kruipen kan..

  Daarom, het verleden heeft betrekking op het heden, alles keert terug; godsdiensten zullen tegen elkaar opstaan; gelovigen zullen elkaar wereldwijd afmaken daar er een vloek rust op alles wat met godsgeloof te maken heeft welke ingekankerd zit in vele regeringssystemen en volken. Alle vergane volkeren die de eer verdienen gekoesterd te worden, werden meedogenloos door hebzuchtelingen /gelovigen in de rug aangevallen en afgeslacht als beesten. Toeeigening, genocide en tweespalt; het tijdperk des wraak is aangebroken, het onschuldig vergoten bloed wreekt zich reeds volop op de religieuze mensheid en zal pas eindigen zodra de laatste oir dat behept is met kwaadaardig bloed is uitgeroeid. Ter voorkoming dat dit kwaadaardig bloed blijft voortbestaan wordt zij uitgeroeid zodat de godswaanzin die verwerkt is in hun levenswijze voor altijd tot het verleden blijft behoren tot behoud van onschuldige wezens en de levende Natuur.

  Ook de vloek der voorouders, die namens godsgeloof op de meest wreedaardige oftewel goddelijke wijze ten onder zijn gegaan, heeft zich reeds gemengd onder de gelovigen terzake uitroeiing van alle nageslachten wegens hoogverraad en smaad. Deze nageslachten echter hebben op egoïstische gronden zich de leer van hun voorouderlijke moordenaars eigen gemaakt en ontwikkeld tot een overgeërfde ziektekiem. Dit is schaamteloos, normloos en laag bij de grond. Dit bewijst echter dat het grootste gedeelte van het Surinaamse volk door hun gemakzucht en eigengereidheid ruimschoots hebben bewezen in het geheel geen waardigheid te bezitten.. En racisme is een uitvinding van de kerk waaraan vele volkeren zich hebben onderworpen wegens eeuwenlange sociale onderdrukking en overheersing door hun religieuze machtshebbers. Zie het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme, Boeddhisme etc., dus allemaal één-pot-nat en rijp voor de sloop. Ik adviseer alle onderdrukte volken althans de nageslachten die nog steeds lijden aan/onder de epidemische ziekte “godsgeloof” o.a. het Surinaamse volk, om direct korte metten te maken met deze vloek die de gelovige mensheid altijd zal treffen zolang zij zich door religie laat leiden.

  Keil maar alvast de bijbels en korans het raam uit voor onmiddellijke verlichting van geest en lichaam. Blijkens de verhalen hiero op dit forum hebben de meeste Suri’s de geschiedenis wel gelezen maar de essentie ervan niet willen begrijpen uit eigen belang. Als ik jullie president zou zijn, dan zou ik als barmhartige samaritaan alle religieuzen naar geloofsrichting dirigeren naar hun heiland en om zich er te vestigen, hetzij in de Hemel of het Walhalla of elders. Dit, zodat alle problemen in 1 keer opgelost zijn. Ik zal altijd uit beleefdheid en respect al deze gasten persoonlijk uitzwaaien met, bye bye en zwaai zwaai en ik wens u een goede reis naar het hiernamaals, de ideale plaats waar gelovigen van allerlei allooi zich kunnen uitleven, zo vaak als zij willen aan reïncarnatie kunnen doen, straffeloos moorden, pesten, discrimineren zoals “wong ireng” zeggen of “koelie dang dang” of “tiengie djoeka” of “blaka tiengtieng” of “bonkoro beest” “telò” etc.. Maar bij hun God kan men niet meer doodgaan, aldus zich eeuwig kunnen vermaken met hun herebroeders, god c.q. allah hun vader, zijn zoon en de heilige geest. Dit is nou het klootjesvolk!
  django


  Maak melding

 56. Inafsabie,

  Latour: stel die vragen maar aan of over je maat André Pakosie, schrijf je aan mij
  .
  Volgens mij zit die man vast in Hollandse gevangenis en is hij van beroep Surinaamse kruidendokter. Je zit er toch dichterbij dus je kan vast snel naar hem toe voor een pilletje of zo. Hij maakt geen onderscheid zoals jullie hindoestanen doen, dus ga gerust langs voor een pilletje waarin je blijft hangen, als je begrijpt wat ik bedoel.


  Maak melding

 57. Die Scrappy zingt over een Hindoestaans meisje maar weet niks over Hindoestanen. Zo zegt hij: De jongeman kan namelijk de ‘bruidsschat’ niet opbrengen.

  Had dan tenminste advies van iemand ingewonnnen voordat je onzin op papier en in geluid zette. Met onzin en gebrek aan kennis creeer je geen eenheid.


  Maak melding

 58. @Sita: Ik had een creoolse man. Met hem heb ik drie kinderen.Na 10 jaren hebben wij de relatie helemaal beëindigt. Hij ging niet baden, hij stonk, steeds ging hij naar dancing en hield zich bezig met vieze meiden, waardoor ik bang werd voor soa’s. Verder gaf hij mij geen liefde waarnaar ik verlangde.

  ————

  Hoe kwam je aan die Creeolse man?


  Maak melding

 59. @Indra: I would never ever want to be a hindustani girl, never ever, ever!!

  ——

  Waarom dan die Hindoestaanse naam? Of je bent een fake-figuur of je bent een Hindoestaanse die niet kan waarderen dat ze als Hindoestaanse is geboren. Tussen de wal en het schip. Of ben je als een travestiet en beweer je: innerlijk ben ik zwarte, maar uiterlijk ben ik Hindoestaans?


  Maak melding

 60. Hallo mensen die INDIRA is een wannebe hindostaan!!!
  Ze is gewoon een creoolse !!
  Binnen de hindostaanse cultuur is bruidsschat gewenst van de bruid en niet van de bruidegom ,in elk geval niet van een djoeka bruidegom,dat scrappy en zijn aanhang hun facts niet straight hebben is overduidelijk!!
  Who in their right mind gaat een djoeka om bruidsschat vragen, je zou toch echt niet willen dat de djoeka bruidegom een ander familie moet doodschieten om die bruidsschat te betalen?!Je zal je toch niet gelukkig voelen met bruidsschat betaald door de djoeka bruid waarbij slachtoffers zijn gevallen ,neen toch!!??


  Maak melding

 61. Latour,
  als jou ras zo voorbeeldig zou zijn zouden de hindostanen vandaag geen dubbele diefijzers voor hun deuren en ramen hebben!!!
  Het kan ook zijn dat jullie op rooftocht gaan om bruidsschat te kunnen betalen!!!
  En Djoeka Latour je deed even blij mee met de discussies hier ,je bent ook een RACIST en geen heilige,heilige boontje !!


  Maak melding

 62. Midete

  Niet elke elke hindostaanse familie zou een djoeka als schoonzoon willen hebben ,ik ook niet ,dat maakt mij geen racist!!Ik wil ze gewoon niet!!De djoekas moeten proberen niet verliefd te worden op de hindostaanse damens!Dan zijn wij van deze probleem verlost voor eens en altijd!!

  De djoekas moeten zich minder opdringen,als mijn zoon mij verteld dat hij een djoeka als vrouw wil, meisje,niet alleen zal mijn hart bloeden maar gelijk ook uit mijn borstkast springen!!!

  Kunnen de djoekas niet verliefd worden uit iemand van zijjn Eigen soort?!Als je vrienden met mix max people zijn getrouwd en heel gelukkig zijn met elkaar dat hoef je geen deskundige zijn om te beseffen dat deze families geen problemen met elkaar hebben ,een mix max is bij hun welkom,bij anderen hoeft het niet hetzelfde geval te zijn!!

  Woont die haabo van je in Suriname?!!
  Scrappy noem je intelligent,dit zie ik als een beldiging naar alle pientere mensen in Suriname,toe!!
  Scrappy die weet niet eens dat hij geen bruidsschat hoeft te betalen!!!

  Nu jullie ,de scrappy de crap fan weten dat scrappy juist zelfmoord moet plegen staan jullie onderste in brand!!

  En de scrappy fan gaan jullie deze topic niet aangrijpen om politiek te komen voeren hier!!


  Maak melding

 63. @Indira

  Maar waarom maak jij het dan zo moeilijk voor jezelve dan?!Als je geen Hindustani wil maar liever iemand met 2 lege handen en die bovendien helemaal niks heft ,dan kan je SRAppy toch blij gaan maken?!Dan hoeft Scrappy geen bruidsschat te gaan verzamelen en hoeft hij geen liedje te gaan zingen want je gaat toch niet zelfmoord plegen om scrappy die Niks heeft en geen bruidsschat kan betalen?!!

  Oh wat zal ik blij zijn met het unieke paar SCRAPPY weds Indira!!!
  Meisje ,please trouw met scrappy okay,alle hindostaanse ouders zullen dan gerust kunnen slapen,ik ook!!


  Maak melding

 64. Stoppen jullie met dat nonsense er zijn aanrijdingen waarin mensen sterfen laten we de hoofden daarover buigen. Gekibbel over nonsense man, we gaan allemaal naar het zelfe graf, wie is er beter dan een ander@???????????


  Maak melding

 65. Dit is walgelijk racisme van een ongekend laag niveau waarvan ze zelfs in India verbaasd opkijken. De liefde zal het winnen van het kwaad. Wat er ook gebeurt.


  Maak melding

 66. Dus als ik de (boze)reacties goed heb begrepen, had Scrappy meer de realiteit moeten benaderen.

  Waarom kan iemand zoals @Ray ongestoord en zelfs gesteunt, door meer dan enkelen lieden, gewoon dorgaan met zijn “blijf bij je ras theorie”. Hij maakt het zels nog bonter door het woordje “soort” te gebruiken.

  @sters zoals Ray,
  Als jullie willen of niet wij mensen zijn één soort en er bestaan géén rassen onder ons!!

  Verder zeg ik als je denkt van je mensen te houden, maar niet van MENSEN met een andere afkomst, dan ken je géén liefde!!


  Maak melding

 67. Ik zou een willen zijn een indiaan liggend in een hangmat zonder problemen, zonder zorgen.
  Een Afro Surinamer die opkomt voor zijn rechten ondanks hij weet dat hij fout is.
  Een Chineze Surinamer die alle gevaren trotseert om zijn brood te verdienen.
  Een spaarzame Hindoestaanse Surinamer die liever honger lijdt dan aan zijn spaarcentjes te komen.
  Een tevreden Javaanse Surinamer die de baas bedankt als hij met ontslag wordt gestuurd.
  Wie na wang!!! We weten dat dit niet altijd van toepassing is.


  Maak melding

 68. Terwijl jonge generaties

  Vergiftigd worden

  Met racisme en haat

  Sluipt het onvoorstelbare

  Verschrikkelijke

  Grimmig naderbij

  Voelt dan niemand

  Het immense verdriet

  Om het liefdeloze, goddeloze

  Dat steeds groeit in macht

  Niets en niemand

  Die ons zal beschermen

  Tegen de zuivering die wacht


  Maak melding

 69. Van kleinsaf weet ik dat bepaalde bevolkingsgroepen neer kijken op boslandbewoners. Zelfs de Creolen. Scrappy had ook over een Creoolse versus Djukaboy kunnen zingen. Rassisme in Su. dat is de naakte waarheid. We doen maar alsof.In Ned. trouwt een blanke vrouw gewoon met een neger en weet niet of t maakt niet uit of hij uit Afrika of uit de binnenlanden van Su komt. Maar in Su??????? We kijken zo neer op anderen.Ik weet dat een Hindostaan nooit met een Creoolse mag trouwen laatstaan met een Djukaboy. Ik heb wel Hindostaanse meisjes stiekem zien omgaan met een Djoekaboy met Gowtoe om z’n hals, vingers etc.Dan mag het dus wel.Ze gingen winkel in winkel uit.En als je een Hindostaanse met een Creool ziet leven dan heeft die een verleden of verstoten. Waarom Su? Verborgen Rassisme in SU is dat. Maar met dit liedje van Scrappy, komt de geest uit de fles.


  Maak melding

 70. Wat een gezeur. In Guyana, Trinidad en Jamaica denken de Hindostanen veel moderner dan de Hindoestanen in Suriname.In die landen spreken ze alleen maar Engels. Het Hindoestaans verstaan ze niet. Ook in India denken de soortgenoten, op enkele uitzonderingen na veel vooruitstrevender dan in Suriname.


  Maak melding

 71. @Sankofa

  Iedere ouder heeft een droom voor zijn kinderen ,een van deze dromen is zeker niet dat je perse een djoeka moet hebben in de familie om de boel compleet te maken!!
  Wij zeggen ook niet dat niemand een djoeka mag hebben als partner.Als een hindostaanse familie dit toestaat gaat geen enkel andere familie een obstakel vormen ,dan Mogen zij een sprookjes leven gaan leiden. Dat wil niet zeggen dat iedere familie ingenomen zal zijn met een djoeka als familielid!Zijn de djoeka meisjes schaars bij de djoeka gemeenschap?!Eerst schelden jij en je maatjes de hindostanen voor vies en vuil uit,en dan willen jullie ze liever zien vertrekken uit Suriname,maar dan grijpen jullie de LIEFDE als wapen om zogenaamd de wereld te wijzen dat hindostanen die geen djoeka willen aan RACISME meedoen!!!!
  Hallo,dat maakt geen indruk op mij!!!
  Waarom kan Scrappy gewoon geen liedje maken over zijjn soortgenoten!!??
  Waarom gaat hij zingen over een cultuur waarobver hij niks weet!!!
  Maar dan misschien zou hij niet zo’populair’ worden als hij over zijn Eigen soortgenoten zou gaan zingen!!!
  Maakt mij ook nieuwsgietrig hoor wat hij over zijn Eigen mensen zou zingen dat hem populair zou kunnen maken!!


  Maak melding

 72. Zaterdag 7 september 2013 om 08:37 uur, door Sankofa

  Dus als ik de (boze)reacties goed heb begrepen, had Scrappy meer de realiteit moeten benaderen

  @Sankofa

  Jawel als hij wil zingen over anderen dan moet hij eerst weten waarover hij zingt !
  De bruidsschat onder de hindostanen is iets ceremonieel in Suriname ,het wordt gezien als iets voor de formaliteit en wordt niet in de praktijk toegepast!
  En bovendien, volgens de hindostaanse tradities is het juist de bruidegom die bruidsschat mag vragen en niet de bruid!
  Hier zingt scrappy dat hij al de bruidsschat moet verzamelen….en dat is een LEUGEN!!!HET BERUST NIET OP WAARHEID!!
  Hij kan toch een liedje maken over de djoeka cultuur waarin hij zingt dat de bruidegom niks hoeft mee te nemen naar het huis van zijn bruid en dat hij met lege handen gaat vertekken alleen met medeneming van zijn bruid!!Kent de djoeka cultuur dan werkelijk geen tradiyties…kunnen ze werkelijks niks anders doen dan alleen maar voor controversies zorgen in de kleine surinaamse gemeenschap?!


  Maak melding

 73. @Masala Kwakoe

  Ja nu plotseling zijn de hindostanen over de gehele wereld wel goed voor iets toch?!Gewoonlijk willen jullie de hindostanen verbannen naar India als het niet over LIEFDE maar POLITIEK gaat!!!
  Pffffffff……


  Maak melding

 74. Nee RAY elk mens heeft het recht zijn keuze te maken met wie die wil trouwen en jij wilt de keuze maken voor jouw kinderen en voor anderen en ik zeg het en weet het zeker jij bent een racist met de zelfde gedachten als Hitler jou soort is het ook dat dan de mensen dwingt tot zelfmoord omdat ze niet hun keuze mogen maken jij bent mensonwaardig en als je zo goed ben zoveel lef echte ballen zet hier jouw voor en achternaam dan kunnen mensen jouw persoonlijk aanspreken en wijzen op die pijn punten durf je dat of?????????????????


  Maak melding

 75. Wie na alle Ka van die racistische Hindoestanen met Ray en Vidjai als hoofdkapiteins nog meedoet met die saka saka’s aan het beledigen, negatief benaderen en minachtend spreken over Suriname op dit forum is werkelijk niet goed bij zijn hoofd. Dit hele forum hier op waterkant is alleen maar bedoeld om Suriname en met name de zwarten in Suriname te beledigen en als criminelen neer te zetten en de Hindoestanen als alleen maar goede, nette en hardwerkende mensen. Doe niet mee met die waanzin van die racistische Hindoestanen want het klopt voor geen meter. Kijk maar naar al die duivelse reacties op een zwarte hardwerkende artiest als Scrappy alleen maar om een liedje. Een liedje waarin werkelijk niemand beledigt wordt maar alleen een fictief beeld wordt geschapen van een gebeurtenis in de liefde. Ik zou zo graag willen dat dat volk uit Su vertrekt. Ze willen niet met ons leven, bouwen hun eigen staat in een staat, helpen elkaar de vernieling in, kijken neer op anderen, beledigen en benaderen je racistisch. Veel hindoestaanse mannen zijn vrouwenmishandelaars, verkrachters en pedofielen. Wie wil met deze mensen in een land wonen? Je zal wel gek wezen.


  Maak melding

 76. @Ray,
  lees nog eens je koeterwaals, je weet van idioterie niet meer wat je moet schrijven!
  Ga een dutje doen of een lange wandeling maken en probeer weer bij je positieven te komen voor zover dat nog mogelijk is bij jou.


  Maak melding

 77. @Latour Indira en staartjes

  Dan moeten jullie ook geen koeterwaals toestaan die gezongen worden door Scrappy over een andere!!
  En dat dit met Racisme te maken heeft vindt alleen plaats in jullie zakka2x Hersenen plaats ,als jullie dat hebben tenminste!!Zodra jullie geen discussie kunnen winnen op een volwassene wijze komen jullie HUILEBAKKEN met jullie Racisme sorry BS!!!
  Indira jij bent geen hindostaan hou jij je liever buiten met het bruidsschat onderwerp,Idioot,veel verstand hiervan heb je nu eenmaal niet!!!

  @Latour,
  de zwarten, hebben die dan een vergunning dat zij anderen in hun liedjes beledigend naar voren kunnen brengen en de rest moet het blijven slikken. Is het een VRIJGEVOCHTEN BOEL voor de zwarten in Suriname dan?! Als je wil zingen over anderen dan moet je ook weten over de anderen!!

  JIJ RACIST,Dit crap liedje van jullie is een’ hit ‘ onder jullie omdat het de hindostanen beledigd!!!
  Had scrappy dan werkelijks niets te zingen over jou soortgenoten?!!


  Maak melding

 78. Aaah, OMG Latour laat zijn ware aard zien. Noemt Hindoestanen racistisch maar zelf wil hij ook alle Hindoestanen uit Suriname. Ga je ze zelf deporteren flinke knul?
  Latour ik weet dat je in Nederland woont en je zit te roepen vanuit de plek waar die bakra’s op je neerkijken en je inferieur vinden. Dus ik snap dat hetgeen je ervaart je weer wil toepassen op een andere groep. Maar die vlieger gaat niet op. De meeste Surinamers zijn verstandige mensen die goed met elkaar samenleven leven. Een paar randdebielen, uit alle groepen overigens, schreeuwen het hardst terwijl de massa denkt ach ja: scrappy – who cares? Oftewel lekker belangrijk….gewoon crappy. Fijn weekend Latour.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.