‘Parijs neemt buitenlands beleid Suriname serieus’

45

PARAMARIBO, 6 sep – De republiek Frankrijk blijft een voorname rol vervullen in het buitenlands beleid van Suriname. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De principes van sinds de aanvang van de regering Bouterse gelden nog immer. Als buren zijn de Fransen belangrijke spelers, waar Suriname graag rekening mee houdt. De liefde lijkt wederzijds.

De Franse ambassade in Paramaribo is pas nog verhuisd naar een nieuw adres. Op zich misschien niets bijzonders, maar de regering ziet er een bepaald signaal in. “Met de vestiging in het nieuwe ambassadegebouw met meer faciliteiten, is het een teken voor ons dat ons buitenlands beleid en ook de bilaterale relatie door Frankrijk heel serieus genomen worden”, zegt Lackin tegenover STVS. Buurland Frans Guyana neemt dan ook een speciale plaats in.

“We zien het niet alleen als Frans Guyana maar als Frankrijk, we grenzen aan één van de grootste Europese mogendheden, een van de belangrijke spelers in de ACP-EU relatie”, aldus Lackin. “Er zijn heel wat samenwerkingsinstrumenten, onder meer de River Council, met agendapunten op het gebied van veiligheid en gemeenschappelijke veiligheidsprogramma’s op de Marowijne rivier. We werken samen op het gebied van milieu.” Ook misdaadbestrijding langs de grens krijgt aandacht.

45 REACTIES

 1. Omdat De Franse ambassade in Paramaribo pas verhuisd is naar een nieuw adres, is dat nog geen reden om een lul verhaal te vertellen en interessant te doen.
  De fransen hebben andere zorgen aan hun hoofd.

  De minister doet echt gewoon interessant en probeer het volk voor de domme te houden.
  Gap er mee…………………..en doe je werk man………………………………!


  Maak melding

 2. Ai laken komt met een nieuwe afleidings manouvre. Als Frankrijk zo belangrijk is lever die gekke lonnie dan maar uit aan ze. Welke verantwoordelijke minister van buitenlandse zaken zou een diplomatieke paspoort aan een veroordeelde crimineel verstrekken. Laken moet alvast de speech gaan schrijven die bobo in de VN igaat voorlezen wanneer hij dino gaat bezoeken in NY, dat als hij nog lef heeft Suriname te verlaten.


  Maak melding

 3. Hoe staat het met de Surinaamse ambassade in Parijs 🙂

  Kennelijk namen de Surinamers de Fransen niet serieus, anders waren ze niet uit hun residentie gezet. ( ditivm achterstallig huur). Je vraagt je ook af hoe een huurbaas toegang heeft verkregen tot een beveiligde gebouw. Dit ivm ontruiming van het gebouw. Je kan wel huurbaas zijn een goede ambassade gebouw is van top tot teen beveiligd.

  Niemand neemt Suriname serieus alleen nietszeggende landen als Equatoriaal Guinea, Cuba, Haïti, Venezuela enz enz…. stuk voor stuk landen die bestuurd worden door crimele regimes. Lackin kan wel zeggen dat Frankrijk Suriname serieus neemt, maar van Francois Hollande hebben we nog niets gehoord. En dat gaat ook niet gebeuren omdat de Fransen plannen maken om Damascus plat te bombarderen.

  Lackin moet van de poederdoos afblijven. 🙂 hij ziet ze vliegen


  Maak melding

 4. Ook misdaadbestrijding langs de grens krijgt aandacht..

  enne what about the criminelen binnen de grens die jij dient ??
  Waarom worden deze criminelen niet opgepakt….integendeel worden ze royaal beloond ondanks dat ze de staatskas leegplunderen.

  deze kontekusser probeert weer belangrijk te doen/zijn….
  welke minister/staatshoofd uit het buitenland neemt nou deze tandeloze hond serieus..?


  Maak melding

 5. Is die man in de ochtend opgestaan en dacht wat zal ik nu wil aan gebakken lucht verkopen?
  Hoe zit het met de poort naar Europa, Frankrijk, de Surinaamse ambassade in Frankrijk?
  Waarom zegt hij daar niets over want we zijn nu drie jaar verder maar de poort lijkt gesloten.


  Maak melding

 6. Wat een logica van deze minister hé?

  Nu blijkt dat deze minister alle middelen en signalen wil inzetten om te doen voorkomen dat landen Suriname serieus neemt. Meneen Winstom, jou logica zal weinig uithalen aangezien je een nog mindere inzicht hebt dan een baviaan.


  Maak melding

 7. Lakin is een guyanees en weet je wat de surinamers dalla poti alla, seri a heri kondre you don kau. Deze man is de voetenveeg voor zijn baas bouta en het kan hem niets schelen om zijn hele fam te verkopen om geld en macht.


  Maak melding

 8. Live vanuit de Federal State Prison New York wil ik jullie forummers vragen Oom Winston niet zo hard aan te pakken.
  Hij heeft z’n beperkingen dat weten we allemaal maar dit verdiend hij toch niet. Het is ruim 25 graden Celsius tussen deze 4 muren en ik wacht nog steeds op mijn pappie. Heb gisteren avond nog bezoek gekregen van enkele Cribs inmates. Ben goed gekeurd door hun ballotage commissie en ze willen me verhuren aan The Aryan Brotherhood en The Latino Kings.
  Pappie waar ben je haal me hier uit snel weg.


  Maak melding

 9. Dit lachertje van een minister is echt broeja hoor.Mie gado wat hebben deze DiDiBries het moeilijk.Wat moeten we met dit verhaal?hahahaaaahahaaaai ook als je niet wil lachen werken deze zaka-zakas op je lachtspieren.Me-Ka combinatie hoe zullen jullie je hieruit (dit nest) redden/werken? Deze combinatie brokkelt ook al af zie de 3 ndpers die er nu al hebben aangegeven de combinatie te zullen verlaten hahahaaaa grotere hoogte,grotere hoogte combinatie hahahaaaaiiii.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 10. Minister Lackei let op Frankrijk! Ook dit land houdt niet van drughandel.U als minister weet toch wie u allemaal niet naar het buitenland mag laten gaan? Waarom houdt u niet alles in de gaten?


  Maak melding

 11. De tekst dient anders te luiden:

  “Parijs houdt Suriname scherp in de gaten ”

  Lackin probeert de aandacht af te leiden van de Dino affaire en komt nu met “goed nieuws”. Maar de Amerikanen en de Fransen spelen onder een hoedje. Lackin en Co, pas op je tellen anders zitten jullie straks in een Franse cel.


  Maak melding

 12. PARAMARIBO – De Verenigde Staten stonden altijd al wantrouwend tegenover president Desi Bouterse wegens zijn vermeende betrokkenheid bij drugshandel. Dat wantrouwen is door de aanhouding van zijn zoon Dino vorige week donderdag, alleen maar toegenomen. Amerikaanse veiligheidsdiensten zullen Suriname en zijn politici nu extra in de gaten houden.

  Dat is de verwachting van hoogleraar internationale betrekkingen aan de universiteit van Miami, Bruce Bagley. Hij is gespecialiseerd in de betrekkingen tussen de VS en Zuid-Amerika en doet vooral onderzoek naar de rol die drugshandel en veiligheidsvraagstukken daarbij spelen.

  President Bouterse zei dinsdag dat de arrestatie een bewuste poging was van “tegenstanders” om de Unasur-top afgelopen weekeinde te dwarsbomen. Maar Bagley vindt dat onwaarschijnlijk, zegt hij telefonisch vanuit Miami tegende Ware Tijd. “Dat alles zo vlot verliep, toont eerder aan dat het om een routineklus ging dan een complot”, aldus de hoogleraar.

  Hij denkt niet dat de arrestatie leidt tot een breuk tussen de Verenigde Staten en Suriname. “Amerika spant zich al tijden in om de Surinaamse overheid zo ver te krijgen volledig mee te werken in de oorlog tegen drugs, en heeft daarin vooruitgang geboekt. Dan is het niet waarschijnlijk dat ze het contact afkappen.” Maar een situatie van verdenkingen en twijfels helpt het imago van Suriname en zijn president niet. “Andere regeringen in de regio zullen niet besmet willen worden. Waar rook is, is vuur, zegt het spreekwoord.”


  Maak melding

 13. Het is alsof sommige bladluizen niets positiefs in zich herbergen. Alles moet de grond in geboord worden. Wel jullie gaan lelijk op je neus kijken! De ontwikkeling van Suriname gaat gestaag verder, ja ondanks jullie collaboratie met de vijand en onverbloemde sabotage.


  Maak melding

 14. Wat de lakei uit zijn mond laat komen nemen we allang niet meer serieus. Wat een onzin kraai.
  Een kleine afleidings move?
  Als Parijs de hub is naar Eu, hoe staat het met de Eur 7 milj ambassade daar? Nog steeds niet he?

  Zou het kunnen zijn dat France de boel in Sur beter in de gaten wil houden (afspraak met USA en EU)?
  Sur is een broeinest geworden van criminelen. Dus hebben de andere landen wel meer belangstelling ervoor. Wat scherper opletten.


  Maak melding

 15. Er is ook positief nieuws te melden ! Dit bedoel ik nu met verstandig investeren ipv geldpompen in sociale zietszeggende projecten. Suriname moet af van import mentaliteit.

  Suriname gaat vanaf 2016 weer zijn eigen suiker produceren. Het bedrijf Staatsolie wil in het westen van het land grootschalig suiker en ethanol maken uit suikerriet.

  Voor de productie wordt de komende tijd op een oppervlakte van 15.000 hectare suikerriet geplant. Ook bouwt Staatsolie een ethanol- en suikerfabriek, die ongeveer 40 miljoen liter van de biobrandstof ethanol kan produceren. Tegelijkertijd kan door deze fabriek ruim 42.000 ton bruine suiker gemaakt worden. Met een kwart van deze hoeveelheid voldoet het land aan zijn eigen suikerbehoefte, de rest is voor de export.

  ‘Suriname wordt daarmee in één klap van een suikerimporterend land weer een suikerexporterend land’, zei algemeen projectmanager Eddy Fränkel tijdens een informatiebijeenkomst. De suikerproductie in het land stopte in 1986, na het in verval raken van de suikerplantage Mariënburg.


  Maak melding

 16. WIE IN GODSNAAM HEEFT LACKIN ,HET SCHOOTHONDJE VAN BOUTA,DE VRIJHEID GEGEVEN OM NAMENS ALLES EN IEDEREEN TE PRATEN?!!
  Deze man kan liever zijn mond dicht houden,telkens wanneer hij zijn bek open doet wil je liever de haren uit je hoofd trekken. Zoveel onzinnigheid komt uit deze man zijn mond,ik rammel hem liefst in mekaar!


  Maak melding

 17. Winston Lackin en je vriendjes,

  Als jullie nou eens verhuizen ziet de hele wereld daar een belangrijk singnaal in.

  Wat een domme propegande vertoon je hier Winston.

  ps Met Verhuizen bedoel ik natuurlijk opkrassen.


  Maak melding

 18. @Blaka Rowsu

  Oh ,ik hoef het niet te doen!
  De Natuurwet zal hem inhalen,zoals het gebeurd is met je dinootje,papaatje volgt zo,en Lackin ,ach die is toch al halfdood,ik kan een tegenstaander die te zwak is om een gevecht te leveren,toch niet gaan aanvallen?!
  Zo een Coward ben ik niet!
  Kijk ,je baasje bouta schiet 15 burgers dood en zegt’op de vlucht doodgeschoten’ nou dit noem je een COWARD zijn !!


  Maak melding

 19. Lak!

  Parijs heeft lak aan Lackin. Ze kennen hem niet eens. In Frans Guyana zullen ze hem wel kennen van zijn oeverloos gebral. Dit soort gebral vult de harten van de paarse lui die weer roepen dat we in de hele wereld goede contacten hebben. Schijn bedriegt!
  Suriname is met haar half miljoen inwoners alleen door Anthony Nesty en Letitia Vriesde op de kaart gezet. Suriname is van de kaart gehaald door de corrupte leiding van het land. Het buitenlands beleis is een ware soff.
  Deze minister is de ergste opschepper die we ooit op dit ministerie gehad hebben.


  Maak melding

 20. Ohhhh, oké, ‘interessant’ nieuws!

  Is alias b. van plan om met Air France/… naar N.Y. te vliegen?
  Lijkt me een leuke geste, vanwege de innig relatie, tussen beide landen 🙂 🙂


  Maak melding

 21. In ben al een paar weken in Frankrijk en lees en hoor niks over Suriname.
  Het gaat hier over Syrië en de EU.
  Zoek maar in de franse kranten.
  Misschien kom je Dino tegen.
  Maar die is dan ook wereldberucht.


  Maak melding

 22. Vanwaar dit bericht?! Is het komkommertijd in Suriname?!
  Of! Is er weer een arrestatie ophanden?

  In de wandelgangen van het paleis is vernomen dat
  de huidige ‘criminele’ regering een geste van goede
  wil naar de internationale gemeenschap toe wil maken.
  Er zijn twee opties besproken viz.;

  – Het uitleveren van Para’Pinto’man
  – het uitleveren van die andere drugsdealer Romeo Bravo.

  Ondertussen is het tekort op de begroting opgelopen tot
  5.7%, as we speak!
  U leest het goed, as wee speak!
  Er volgen namelijk (viz.)nog heel veel verkiezingsstunts.


  Maak melding

 23. hoe staat het met die bouvallige ambassade gebouw die voor zeven miljoen is gekocht,terwijl het nog geen twee ton euro waard is..

  lackien je hebt zelf gezegd,dat er zeven miljoen geparkeerd staat ergens in een klein bank gebouw in Parijs alleen jij lackien bent gemachtigd opnames en stortingen te doen..

  goed hé..

  wanneer gaat die boef alie-buks naar Turkije als ambassadeur hij is nog steeds in sme zijn tijd aan het verkwanselen terwijl hij dik voor wordt betaald..

  vokgens horen zeggen meer dan 25000 srd per maand..

  het arme volk zit al een half jaar op zijn 600 srd per maand te wachten..

  wat een recht-staat..


  Maak melding

 24. @Marcel
  wel bij de feiten blijven:
  Ook een krot van deze afmetingen en het betreffende adres in Parijs is ettelijke miljoenen waard.
  Suriname heeft euro 5.000.000 op een Escrow rekening in Luxemburg gezet. Dat geld wordt overgedragen aan de verkoper op het moment van leveren. Alleen zijn Suriname en de Russische eigenaar het niet eens en eist de laatste meer geld. Ondertussen is Suriname een gebouw dat niet van haar is gaan verbouwen en gebruiken. Onder tussen heeft Suriname ook geen diplomatieke status aan het gebouw weten te geven.
  Het gevolg de eigenaar kleed Suriname uit en haalt diens vordering van de Escrow rekening en Suriname heeft geen Ambassade en ongetwijfeld grote schulden in Frankrijk.

  Wie kan dit nog serieus nemen.


  Maak melding

 25. Ze nemen Suriname o zo serieus dat ze op hun landkaarten gewoon 10.000 vierkante KM geannexeerd hebben. En Suriname zegt helemaal niks. Dus inderdaad Frankrijk heeft groots respect voor Suriname en haar coke verslavende, corrupte moordende president.


  Maak melding

 26. Dinootje ging op reis
  hij ging weer doekoe graaien
  maar toen hij wakker werd
  werd hij in de boeien geslagen
  Dino, Dino, Dino die rare zoon.

  De melodie is bekend.
  Kan ook gerapped worden.


  Maak melding

 27. Vrienden, ik heb minister Lackin helaas niet gezien bij de G20 top in Rusland, maar Brazilie , Turkije en Frankrijk waren er wel bij….. WAAAAAAAAAAR WAS ONZE GROTE VRIEND???????????????????????????????


  Maak melding

 28. parijs neemt buitenlands beleid sme serieus..

  wel wel in dat geval,moet parijs brunsie-wijk uitnodigen om één en ander te overleggen en gelijk zijn vakantie laten uitzitten..7 jaar..

  dan zijn wij sme ook deze meneer voorlopig kwijt..


  Maak melding

 29. We werken samen op het gebied van milieu.” Ook misdaadbestrijding langs de grens krijgt aandacht.

  HMMMMM!!! pak hem dan op!! nu de ijzer heet is!!!


  Maak melding

 30. Eerst merkte de president op dat het moment van de aanhouding en bekendmaking perfect gekozen is, hij zou het niet beter hebben kunnen doen.

  Nu zegt Lackin: “Met de vestiging in het nieuwe ambassadegebouw met meer faciliteiten, is het een teken voor ons dat ons buitenlands beleid en ook de bilaterale relatie door Frankrijk heel serieus genomen worden”.

  M.a.w. wij zijn de gelijken van Obama en Hollande, onze geheime dienst is even goed als die van deze landen, onze spionen zijn even goed en de Surinaamse president staat op hetzelfde niveu, zien jullie niet dat wij als land serieus genomen worden, een klein land kan doordat het een groot man als president heeft ook voor vol aangezien worden.

  Normaal gesproken zou men in Suriname zeggen; ‘ferberde siki no abi dresi’, maar in dit geval gaan de Amerikanen wel een medicijn, in de vorm van een Mega Dino zetpil, toedienen waardoor Bouterse en Lackin voor goed genezen verklaard zullen worden en het voortaan uit hun hoofd zullen laten dat ze de gelijken van de Amerikanen en de Fransen zijn als het op politiek bedrijven aankomt


  Maak melding

 31. Beste Henkes:

  Deze Lackin is nog niet in staat om een speeltuin vereniging te besturen. Ik krijg steeds meer de overtuiging dat deze minister nu echt volkomen de weg kwijt is…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.