Lezing oud-president van Suriname Jules Wijdenbosch in A’dam

14

De Stichting Collectief Overzee Suriname organiseert op woensdag 14 augustus 2013 een netwerk bijeenkomst met een inleiding door de oud-president van Suriname drs. Jules Wijdenbosch.

Het onderwerp van de lezing is “De mogelijke rol van het Nederlandse bedrijfsleven van Surinaamse origine in Suriname en de actuele relatie Suriname – Nederland”. Tijdens de inloop wordt u verwelkomd met een High Tea arrangement en is er gelegenheid tot socialisen en het bekijken van beelden uit Suriname.

De bijeenkomst vindt plaats van 19:00 – 23:00 uur in The Club (naast calypsona shipping), Keienbergweg 3 in Amsterdam Zuidoost.

14 REACTIES

 1. pretenderen ze in een democratisch wereld te willen leven en toch koesteren ze diep gewortelde haat en wraak tegen alles wat ze niet aanstaat. surinam patriot resto who cares enz.


  Maak melding

 2. Ik vraag mijzelf af of er inmiddels geen nieuwe generaties is Suriname zijn opgestaan. Het zijn steeds dezelfde fossielen die denken dat nog een rol van betekenis kunnen vervullen in Suriname. Ook nu weer merk je dat ze het van kwaad tot erger maken. Wijdenbosch is een reeds lang gepasseerd station. Zijn ideeen zijn al achterhaald.


  Maak melding

 3. Het wordt tijd dat de SurNeds de handen in één slaan. Want je kan het goed vinden of niet, maar de nu zogenaamde “regeerders” dit stelletje “samenraapsel”, denk nog steeds dat hen de kans gegeven moet worden, het “werk” af te maken, waar ze mee bezig zijn? Hoe durven deze niets presterende nonvaleurs, dit te verlangen van het volk? Het grootste probleem is dat het volk zeer “apolitiek” is, en daarom wordt er schromelijk misbruik gemaakt van deze situatie. Wat ook opvalt is de empathie die overduidelijk te bespeuren is bij deze “politieke-leiders”, erg schaamteloos zijn deze profiteurs. Ook zal het nooit voorkomen dat er een wetsovertreder van welke politiekepartij ook, nooit ter verantwoording geroepen zal worden. Dit omdat er dan onherroepelijk de beerput open zal worden. En dit is het werkelijke probleem, want niet een heeft een onbesproken blad. Je kan met een gerust hart zeggen dit zijn “witteboordencriminelen”, van het ergste soort! Wanneer politieke figuren “veroordeeld” worden gebeurt dat meestal uit rancune, en niet op juridische gronden, maar uit “politieke wraak”, en niet om wat er gedaan/gepleegd werd. Daarom is Suriname een zeer uniek land, waar de president onder en boven de wet staat. Om op een legale manier scheveschaatsen te rijden, verandert men een wet, naar eigen inzicht! En via de roversbende om hem heen zet men de wetten ook naar “zijn” hand. Naar het zich laat aanzien, is deze president voorbereidingen aan het treffen, om het land in zijn greep te houden. Met verkiezingen of niet, daar begint het aardig op te lijken. Als je de politieke situatie in Suriname in ogenschouw neemt, aangezien de democratie langzaam maar zeker uitgehold wordt en ook de rechtsstaat ontkomt er niet aan!


  Maak melding

 4. Wat ik steeds vermoedde lijkt toch waar te zijn. Er doen geruchten de ronde dat er een Grondwetswijziging op komst is. Dus, er zit toch een kern van waarheid in, dat er binnenkort zeer waarschijnlijk geen verkiezingen meer om de 5 jaar in Suriname gehouden gaan worden! Anarchie lijkt aanstaande, maar wel weet ik dat dit niet zonder gevolgen zal blijven/plaatsvinden. Mijn gevoel gaf al aan dat wat er nu gaande is in Suriname, de grootste teleurstelling voor menig Surinamer zal zijn, en als een bom zal inslaan. Het was duidelijk toen de ministeries alles via het kabinet van de president en vice-president moet laten lopen. Niet hopend dat deze niets schromende waaghalzen deze plannen aan het uitwerken zijn, want dan zal er internationaal direct opgetreden worden, tegen deze onverlaten.


  Maak melding

 5. Rutte is mogelijk rot, maar ik heb nog nooit een ptata op hem horen schelden. Sommige Suris zijn kampioenen in alles.
  Sabidiri.
  Onze wijn is mogelijk zuur, maar het is verdorie “onze wijn”!


  Maak melding

 6. Dit is een aftreksel van bosje’s speech;

  dames en heren goedenavond.

  Vandaag wil ik voor jullie lezen hoe ik de economie van suriname naar de kloten had geholpen

  Basja zei ik wil bruggen

  ik zei ja

  toen gaf ik al het goud in onderpand

  toen gaf ik al de royalties van suralco aan boskalis

  en toen begon ik 24 uur per dag geld te drukken om de overheidskosten te betalen

  en het inflatie feest kon beginnen

  werkgelegenheid trok aan toen bedrijven 3 keer per dag prijzen in de winkels moest veranderen

  Als een dakplaat 20 surinaamse gulden in de ochtend koste koste het 25 gulden in de ’s middag en 30 in de avond

  ai mie boi,

  maar ik ben trots want nu staat er een brug met mijn naam de bosjes brug

  en toen en toen biegie bere jang pampoen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.