Bouterse ziet bouw sociale woningen toch vlotten

67

PARAMARIBO, 11 aug – Het programma voor de bouw van sociale woningen schiet aardig op. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens een ontmoeting met de bewoners van de eerste woningen te Hanna’s Lust, in Wanica. Hoewel de beloofde achttienduizend woningen al lang niet haalbaar meer zijn, is het staatshoofd optimistisch gestemd.

Op Hanna’s Lust, het ‘proefproject’ van het programma, zijn nu bijna honderd huizen sleutelklaar. Bouterse vindt dit op zich al een hele prestatie. Dat het oude doel niet meer is gehaald, ligt aan verschillende factoren. Zo is niet genoeg rekening gehouden met de beschikbaarheid van bouwgrond. Ook het gereed maken van beschikbare grond voor de bouw kostte aardig wat tijd en geld. Dat Hanna’s Lust desondanks bewoonbaar is gemaakt, is daarom een prestatie.

Volgens plan zullen ruim vijfhonderd woningen op de voormalige plantage worden gebouwd. Ook komen er sportvelden en schoolgebouwen. Bouterse zelf overhandigde de sleutels van de eerste woningen. Hij prees het geduld van de nieuwe eigenaars en de inzet van het projectmanagement. De woningen variëren wat betreft grootte, model en prijs. De betaling mag in kavels, na voorfinanciering door de algemene banken.

67 REACTIES

 1. Is het ook mogelijk om verkavelaars wettelijk te verplichten om het verkavelingsproject binnen enkele jaren p te leveren waardoor het onderhoud van de infrastructuur kan worden overgedragen aan de overheid?
  Overal zie je dat verkavelaars na tientallen jaren nog steeds achterstand hebben in hetgeen is overeengekomen waarbij het voornaamste betreft: goede afwatering en riolering – goede verharde wegen – aansluiting op het water en elektriciteit net etc.
  Kan hierop geen sanctie worden gelegd door de overheid?


  Maak melding

 2. 18000 en 100 verschilt hemelsbreed. waarom worden tegelijk niet kavels uitgegeven voor zelf bouw.mensen die 50 en 50 plus zijn kunnen zo’n huis nog net aflossen tot hun zestigste. ik denk niet dat de commissie hieraan wil denken, want de tijd dringt voor die mensen. ik weet dat ndp aanhang op ocer is geregistreerd en zij zullen eerst een woning krijgen.dus wachten velen op een luchtbel.mijn voorstel is dat de regering of misikaba de ouderen aangeeft waar zij kunnen ocuperen om te bouwen.ik zie geen andere oplossing voor ze.


  Maak melding

 3. Tijdens het Front en andere regeringenje had je niets te maken een bank,vooral de schoonmaasters die zo weinig verdienen;je had emkel met de stichting volkshuisvesting temaken.Wat je nu krijgt is dat de bank je huis verkoopt,wanneer je de bank niet meer zou kunnen betalen/aflossen. Hahahaaaaaiiii dan is zgn de bank de kwaaie. Dies a no sociale woning gie pina-sma,want de sociaal zwakkeren die kunnen echt niet naar de bank,want deze groep is zzzzzoooo onder- betaalt in Su.Deze groep werkt/ontvangt handje-contantje dus vraag ik me af hoe deze groep naar de bank toe zou kunnen stappen en vragen om een lening.Want deze groep heeft dan geen bescheiden(loonstrook)om te overleggen/tonen dat ze een inkomen hebben.DiDiBrie heeft weer lekker een paar vrienden geregeld zoals;Rommy,Bab,Housing Compeny van Boeren-veen,Shivas en ga zo maar door.Arme aanhang van de ndp waar zijn jullie? Hoeveel van jullie leven/wonen onder de brug? Jaaaajoepie de peopie PRESIDENT VENETIAAN was nie goed. PRESIDENT VENETIAAN was oud met zijn 67stee jaar. PRESIDENT VENETIAAN moest jongeren een kans geven en hij bouwde geen huizen.Nu hebben jullie een jonge DiDiBrie van 68 jaar,doet geen M…. maakt de ndp aanhang armer-zwakker-krommerdenkend en nog roepen jullie in koor……geef hem nog een kans en dan na litie dja a wanie joe.Gagagaaaaaiiii/woooooii mi bala matie,mie omoe,mie tanta,mie gado mo dede. Wi e zie wel oting oeng sa finie wang betaalbare oso onder leiding van deze DiDiBrie. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 4. Dus het zijn koopwoningen…., denkt deze ezel bouta dat de mensen die hij arm heeft gemaakt nog een lening kunnen krijgen bij de bank. Geloof me deze 100 woningen die klaar zijn zullen denk ik verdeeld zijn onder zijn maatjes en familie leden.
  Trouwens , waarom1800 woningen? Bijna een ieder heefd een dak boven zijn hoofd, en deze ezel maakt zicht zorgen . Er zijn andere dingen die prioriteien hebben in su.
  Denk even aan de werkgelegenheid en een sociale structuur in su want dat is helemaal zoek.
  A tang so, trouwens voir derest van de woningen : eerst zien dan geloven


  Maak melding

 5. belofte kan hij niet nakomen (18000),
  geen rekening gehouden met……,
  het koste meer tijd en geld…..,
  het heeft veel geregend………,

  de gebruikelijke lulkoek om zichzelf schoon te praten.
  Er is nooit ergens over nagedacht, maar gewoon populisties gebral in 2010 om het domme volk voor zich te winnen.

  In 2015 krijgen we een herhaling van zetten en het simpele volk trapt er gewoon weer in.

  Kansloos land zonder toekomst.


  Maak melding

 6. Dat het oude doel niet meer is gehaald, ligt aan verschillende factoren 🙂

  ga leren eerst een studie maken, toetsen op haalbaarheid, pas dan op het plein je *g(r)ootheids* bezingen!!


  Maak melding

 7. Groot feest!
  keizer Bigi Mofo I heeft de 10800 st. sleutel
  overhandigd (maak van uw scheet een donderslag)
  aan suppletie pandvinder ParaPinto!

  Ik zit toch wat het totaal opgeleverde woningen betreft
  goed?! 18000/5X3=10800.


  Maak melding

 8. Waterkant.net,……..is wel karig met de berichtgeving over de huizenbouw.Het bericht is ook gemanipuleerd.Op diverse locaties in Suriname is men druk bezig met de bouw en het bouwrijp maken van kavels.Kortom,…….. er wordt hard gewerkt.

  Voor de president is het nu zeer belangrijk dat hij goed communiceert met de bevolking.De bevolking moet zien dat er noeste arbeid wordt verricht om het huisvestingsvraagstuk op te lossen.


  Maak melding

 9. Het ligt aan verschillende factoren volgens deze moordenaar, natuurlijk niet aan zijn gebrekkige visie, dat bepaalde doelen niet gehaald worden, zoveel mogelijk naar anderen wijzen met al die luchtkastelen die hij tijdens de verkiezingscampagne op de berm had uitgeschreewd, die totaal niet haalbaar zijn.


  Maak melding

 10. @koos,je moet het zo zien.De overheid is in de voorwaarde scheppende sfeer bezig.Mensen moeten ook een eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen om aan een eigen woning te komen.Het eigen bezit moet gestimuleerd worden.Daarnaast ligt het in de bedoeling dat de overheid ook aandacht schenkt aan het huisvestingsvraagstuk van de armsten in de samenleving.


  Maak melding

 11. Op het plantage Waterland te commisaris Simonspolder zijn er tientallen Sociale woningen.
  Wat mij opgevallen is: dat deze woningen maar voor 60% is gebouwd en daarna hebben ze deze woningen zo gelaten totdat het begin te rotten.
  Ik vind dit echt zonde voor dit project, en mensen willen vaak dicht bij de stad wonen en geen genoegen willen nemen met de geboden kansen.

  Dit betekent gewoonweg kapitaal vernietiging voor degene die zich hiermee bezighoudt.
  Zonde voor al die inspanningen.


  Maak melding

 12. voorts zegt DADA…,

  wij gaan alle goede dingen opsommen wat 🙂 deze regering 🙂 heeft gerealiseerd!!!

  wat zegt @ Cinny op het besloten forum & wonend in Su????

  ….. minimum uurloon 3 srd per uur, pak liter volle melk 4,75

  de verhouding is ZOEK…..

  Hoeveel wanhopige mensen krijgen we er met deze verhoging weer bij ?

  criminaliteit en te hoge prijzen
  laat men daar maar over gaan nadenken.


  Maak melding

 13. RobG: Ik word doodziek en doodmoe van jou Paarse Propaganda praatjes….

  Kun je mij uitleggen wat drugscrimineel Etienne Boerveen namens de regering betrokken is bij dit project?

  En waarom super fraudeur die miljoenen aan steekpeningen heeft geind als minister is benoemd als hoofd van de NDP verkiezingscommissie…

  Waarom zitten deze schurken niet achter de tralies waar jou President ook hoor te zitten.


  Maak melding

 14. @koos,

  De Marrons hebben veel land in eigendom in het binnenland. Indien ze daar niet meer willen wonen en in de stad willen wonen, kunnen ze een hypothek nemen op hun eigendomsland of het gewoon verkopen.
  Ht zou toch te gek zijn dat de staat ze voor niks een stukje grond met huis geeft in de stad wanneer ze land hebben in het binnenland?


  Maak melding

 15. RobG, misschien heb je gelijk, maar ik zou graag willen wetenhoe het bericht gemanupuleerd is. vergeet niet dat het Bouterse zijn woorden zijn dat hij het jammer vind dat die 18.000 huizen niet haalbaar zijn.

  @Glenn Pengel, je hebt gelijk, Niet de bank, maar de volkshuisvesting had te maken met het project van de woningen.

  =Men mag zeggen wat ze willen, maar tijdens Venetiaan tijd waren er toen ook echt woningen voor sociaal zwakkeren gebouwd, dan praat ik over het klein bedrag dat men tot heden betaalt aan huur.

  =Doordat vele gebouwde woningen nu via de bank lopen, hebben mensen nu kans dat zij hun woning kunnen kwijt raken als zij deze niet meer kunnen betalen.
  Vroeger kon je nog in je woning blijven, maar nu niet meer.

  -Ik begrijp ook dat er geld verdiend moet worden.


  Maak melding

 16. Was het zo dat Suriname vroeger – PreFab. Bruynzeelwoningen – voor de volkswoning bouw – vooral Grenada hebben we haast vol gebouwd, een florend houtbouw industrie had Suriname, in het Caribischgebied waren wij bekend hierom. En nu hebben we de omgekeerde wereld, want nu moet er voor óns gebouwd worden. Als of wij het niet zelf kunnen! Dus, je ziet hoe het kan verkeren, dit is geen sneer, let wel; men zegt: “het gegeven paard moet je niet in de bek kijken”! Daarmee bedoel ik het materiaal, de “duurzaamheid”, is het deugdelijk, want je mag ook kritisch zijn, dat is jouw volste recht, wat zeer belangrijk is, want daar moet je ook goed naar gekeken worden. Nu terug naar een nog onbesproken aandachtspunt, zover ik weet is sociale woningen bouw voor het volk bestemd is. Lanti ondersteund deze behoefte, het accommoderen van de “minder bedeelden”, de sociaal zwakkeren. Maar, volgens mij, kopenwoningen vallen hier niet onder, dus. Want anders krijg je een liquide probleem, diegene waarvoor dit project bedoeld was vallen buiten de boot. Meestal is het zo: “de paarden die de haver verdienen, die krijgen hem niet”!


  Maak melding

 17. maakt niet uit 100 of 10,de sociale woning bouw stond 20 jaar stil,NF had daar geen oren en ogen voor.
  Er zijn toch 100 mensen blij gemaakt met een eigen nieuwe onderdak.

  hahahahah Pengel je verdraait de feiten,niet iedereen kan een lening krijgen zeker de min-bedeelden niet.Jouw Frontale regering had absoluut geen sociaal gevoel.

  Ga zo door Surinaamse regering,de mensen die graag een huisvesting woning nodig hebben zijn jullie dankbaar zeker weten.


  Maak melding

 18. Om 100 huizen te bouwen had Bouta 3,5 jaar nodig, de laatste paarse aanhanger die heel gelukkig, (omdat hij intussen van alle aardse zorgen bevrijd is) het 18000ste huis toegewezen krijgt, moet dus 630 jaar geduld hebben en toch vindt Bouta van zichzelf dat hij een goede job doet. Als je als president meer in het buitenland vertoeft en de noden van het gewone volk niet meer aan den lijve ervaart, is dat misschien nog te begrijpen, maar dat de paarse aanhang nog steeds blijft roepen dat hij een geweldige president is, snap ik niet.


  Maak melding

 19. Bouterse ziet bouw sociale woningen toch vlotten…..

  Kan iemand Bouterse het adres geven van Pearl, Hans Andesr of Specsavers.

  Niemand anders ZIET namelijk dat de sociale woningbouw vlot….


  Maak melding

 20. De paarse paupers hebben duidelijk geen notie van wat er gedurende Front regeringen gepresteerd is in Suriname. Het geeft duidelijk aan dat vanuit het riool het moeilijk omhoog kijken is. En het kon toen al veel beter. Dit NPK3 kabinet mist ten enemale de oprechtheid en kennis om Suriname tot grotere hoogten te brengen.


  Maak melding

 21. Bouterse voor een IQ-test in Nederland.
  In zijn kielzog vergezeld door de 40 stuikrovers.

  Test comité: ‘Plee(in)cident, hoeveel is 3×3?’
  Bouterse: ’11’
  Test comité: ‘fout Plee(in)cident’
  De 40 struikrovers in koor: ‘ Keef em nog een kans, keef em nog een kans, keef hem nog een kans.

  Test comité: ‘oke-dan een tweede kans; Plee(in)cident, hoeveel is 3×3?
  Bouterse: ’10’
  Test comité; ‘alweer fout Plee(in)cident’
  De 40 struikrovers in koor: ‘ Keef em nog een kans, keef em nog een kans, keef hem nog een kans.

  Test comité: ‘oke de derde en laatste kans; Plee(in)cident, hoeveel is 3×3?
  Bouterse; ‘9’
  De 40 struikrovers in koor: ‘ Keef em nog een kans, keef em nog een kans, keef hem nog een kans.


  Maak melding

 22. Zeer opvallend:geen van die anti-Bouterse ,zijn blij voor de mensen om wie het gaat,ze weten het beter,denken ze,zo te lezen.Is er echt niemand die een klein beetje sociaal gevoel in zijn donder heeft?
  Tjsssssss wees blij dat 100 mensen geholpen worden ipv dit zo af te kraken.Bouterse kan me geen sikkepit schelen,ik denk aan het VOLK.


  Maak melding

 23. En niet te vergeten, ook dit nog!

  Geen leenruimte meer voor Surinaamse consument
  Vrijdag 2 augustus 2013 | 34 reacties | Nieuws uit SR |
  PARAMARIBO, 2 aug –

  Bij handelsbanken worden relatief minder leningen verstrekt. Het wettelijk voorgeschreven leningenplafond is zo goed als bereikt. Voor de banken is dat het sein om op de rem te gaan staan. “Wij zien duidelijk een stukje verzadiging op de consumentenmarkt, waarbij steeds minder leningen worden verstrekt”, zegt directeur Ebelien Frangie van Finabank. De Consumentenkring maakt zich grote zorgen.

  Het lenen bij de bank is beperkt tot dertig procent van het loon. Als mensen niet meer mogen lenen, kan het best zijn dat ze zich wenden tot geldschieters. “De gevolgen daarvan zijn desastreus. Daarom wil ik de samenleving oproepen er ver vanaf te blijven”, zegt voorzitter Albert Alleyne van de Consumentkring tegenover de Ware Tijd. De kans dat het gebeurt, is levensgroot. De afgelopen jaren was het al praktijk dat bij meerdere banken geld wordt geleend.

  “Wat je ziet is dat mensen tot het maximum lenen bij een bank en zich op gegeven moment melden bij een andere bank om het verschuldigde bedrag af te kopen en vervolgens een nieuwe lening af te sluiten”, zegt Frangie. Er wordt zodanig geleend dat er uiteindelijk hooguit wat kleingeld zit in het loonzakje. De vermoedelijke verzadiging hoeft niet te betekenen dat de economie in problemen komt. Het bankwezen houdt namelijk strak aan het leenmaximum.


  Maak melding

 24. Ergens zit er wel een kern van waarheid in,het bouwrijp maken van zwampen is wel een grote opgave,want ja hoogland in en rond paramaribo,wanica,para,comewijne en saramacca zijn niet meer vrij.


  Maak melding

 25. Vroeger had je Bruynzeel Suriname die kwalitatief en mooie huizen van Surinaams hout leverde. Hoe het gekomen is dat Brynzeel Suriname failliet is, is voor mij een raadsel. Er is niet een houtverwerkingsbedrijf meer in Suriname die dat niveau heeft kunnen opvolgen. Hoe zou dat toch komen?
  Ook als ik naar het rijstbedrijf Wageningen Nickerie kijk is deze ook ten onder gegaan. Weer de vraag hoe komt het dat dit rijstbedrijf, dat tot de modernste en beste van de wereld gerekend kon worden heden ten dagen niet meer bestaan? Zelf Guyana is een belangrijkere speler op de rijstmarkt in de wereld geworden in vergelijking met Suriname.
  Surinaamse productieondernemers die export gericht zijn, beleidsmakers, de regering, de ADEK enz moeten heel goed naar zichzelf kijken en zich afvragen waarom dit soort ondernemingen het niet gered hebben. Waar lag de fout. Wat hebben we eruit geleerd en hoe kunnen we dit voorkomen in de toekomst? Zowel de huizen van Bruynzeel als rijst zijn wel producten waar vraag naar is en geld mee te verdienen is.
  Als het met deze ondernemingen niet lukt, waar er genoeg kennis en ondernemerschap, exportgericht was, niet gelukt is, waarom zou het met andere exportgerichte zoals een eigen goud onderneming wel lukken?
  In Suriname wonen duizenden gezinnen in krotten, domeingrond in Groot-Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca, in overvloed, waar er (redelijk) goede wegen zijn, elektriciteit en water, overvloed en toch wordt beweerd dat dit een van de oorzaken is dat er geen huizen gebouwd kunnen worden. Triest dat Chinese ondernemingen ons rondhout omhakken dat naar China wordt geëxporteerd. Hoeveel procent van dit hout wordt verwerkt tot eindproducten bestemt voor de huizenbouw voor Suriname? Hiermee zou DDB ook laten zien dat hij het proletariaat niet voor de gek houdt. Het is te hopen dat er weer bomen worden geplant en niet alleen maar worden omgehakt en op een milieuvriendelijke manier wordt omgegaan met de natuur, oerwoud, flora en fauna en het biologisch evenwicht in stand gehouden blijft , ook voor de mens en het eco-toerisme. Ook milieuvervuiling door de onderneming tegen te gaan.
  Suriname heeft zoveel domeingrond, zoveel bomen in het oerwoud, genoeg kennis om huizen te kunnen bouwen en toch is er een gebrek aan degelijke woningen voor Suriname. Bovendien heeft Suriname ongeveer 100.000 gezinnen. Hoeveel procent hiervan heeft geen woning of is in staat dit met eigen inkomsten om grond te kopen en een huis te bouwen, een hypotheek bij de bank te nemen? In deze 100.000 heeft op zijn minst 20 procent wel genoeg inkomsten om een huis te bouwen of al een woning. Het gaat dus om ongeveer 75.000 – 80. 000 gezinnen
  De smoes van tekort aan (domein)grond, kan dan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Bomen die worden omgekapt zullen wel tot eindproducten moeten worden verwerkt, goede vakmannen opleiden en zie daar een mogelijkheid om het tekort van huizen op de prasie (h)oso op te lossen. Ook domeingronden die aan derden zijn afgegeven moeten weer in de schoot van de staat komen om dit probleem om te lossen. Alle Surinamers zullen wel hun medewerking voor het oplossen van dit probleem wel moeten verlenen, waardoor dit nationale probleem van huizen tot het verleden gaat behoren. Zij die domeingrond hebben, moeten met de regering aan tafel gaan zitten en grote bedragen van dollars en euro’s in hun ogen zien.
  Advies: bouw op elke huis in Paramaribo, Wanica, Para, Saramacca, Coronie, Nickerie, Marowijne één of nog een verdieping, waar nu een krot is of huis en zie hoe snel het probleem van het tekort van huizen is opgelost. Voorzieningen als Elektriciteit en water zijn dan eenvoudig ook op te lossen, waar die voorzieningen/infrastructuur al is.
  Voor de andere districten of moeilijk toegankelijke plaatsen zal er een andere aanpak moeten volgen.


  Maak melding

 26. correctie/ moet zijn:

  Zij die domeingrond hebben, moeten met de regering aan tafel gaan zitten en geen grote bedragen van dollars en euro’s in hun ogen hebben.


  Maak melding

 27. “Zondag 11 augustus 2013 om 12:32 uur, door Henk Molenaar

  Kun je mij uitleggen wat drugscrimineel Etienne Boerveen namens de regering betrokken is bij dit project?”

  Drugs veroordeelde mimreboeroe zit in de houthandel!
  Dus!!!


  Maak melding

 28. Binnen niet al te lange tijd zal de Werkgroep Herstructurering Huisvestingssector & team Huisvesting cijfers presenteren over het totaal aantal woningen die vanaf Aug 2010 tot heden zijn gebouwd en opgeleverd. Dus mensen be prepared !

  Velen blijven steken in de berichtgeving van het aantal opgeleverde woningen per project of oplevering, maar men gaat bewust voorbij (Struisvogel attitude)aan het feit dat er simultaan vele projecten lopen en probeert men hierdoor valse informatie aan het volk te verstrekken !

  De president heeft z’n prognose moeten bijstellen vanwege de houding van de redi musu’s op vnl het Ministerie van ROGB, maar ik weet meer dan zeker dat het aantal opgeleverde woningen vele malen meer zal zijn dan Vene en z’n gang(sters) tussen 2000 en 2010 !

  Let wel, Suriname is wakker !!!! In Coronie, Nickerie, Hannas Lust, Waterland, Leiding, Richelieu, etc etc.

  En de wakkere Surinamers zullen in 2015 voor eens en voor altijd met het NieuwFront afrekenen ! Het NF krijgt in 2015 de rekening gepresenteerd, en ik wil zeggen: keep the change !!!


  Maak melding

 29. Amnestie zelf regelen is een kunst maar behouden is een nog grotere kunst.
  Ook Bouterse weet dat bij een andere regering hij zijn amnestie kwijt zal raken en hij veroordeeld zal worden voor de 8 december moorden. Dus is het geen landsbelang maar eigen belang dat hij herkozen wordt.


  Maak melding

 30. Niemand durft de koning te vertellen dat hij naakt loopt in de parade. De paarse parasieten, de koeparies, nog de koning van marowijne of hoofd bosjavaan houden hun klepper dicht want zolang ze aan iets zuigen kunnen ze niets zeggen.


  Maak melding

 31. Tijdens front-regering wist simons,bouta,limbo,abrahams en andere parasieten hoe het gesteld is in het land maar nu begrijpen ze er niets van.
  Trouwens ze hebben ook minder tijd om zich te gaan orienteren.
  Voor uw informatie gaat het barslecht in alle sektoren en dus ook in de bouwsektor.
  Terwijl de onderwereld en prostitutie zich ontwikkelt.
  WEG MET BOUTA !


  Maak melding

 32. “Het programma voor de bouw van sociale woningen schiet aardig op. Dit zei president Desiré Bouterse ……… de . Hoewel de beloofde achttienduizend woningen al lang niet haalbaar meer zijn, is het staatshoofd optimistisch gestemd”.

  Hoever ben je verdwaald als je na 3 jaar regeren een dergelijke uitspraak durft te doen. Lees alle programma’s en zie de prestaties. Over 2 jaar zullen er enige honderden woningen gerealiseerd zijn voor de mensen die of genoeg geld hebben of een hypotheek kunnen afsluiten. Niet voor de minder bedeelde Surinamers.
  Hier moet aan toegevoegde worden dat deze woningen binnen een paar jaar uitgewoond zijn en gereed voor de sloop.

  Hoe staat het met het honderden schoollokalen project dat 15 maanden geleden aangekondigd is en nadien niets meer van gehoord is.

  Graag, in het kader van de geclaimde prestaties, aandacht voor de opmerking dat de president, IAMGold de gesubsidieerde energielevering gunt. Een subsidie waardoor de productiekosten met $ 50/ troy ounce gereduceerd worden of wel waardoor IAMGold middels subsidie van Suriname $50/troy ounce meer winst kan maken. Winst waarvan Suriname zodra er dividend uitgekeerd wordt slechts $ 15/ troy ounce terug krijg.

  SLIMME mensen met enorme prestatie???. Zeer zakelijke benadering simpel gezegd je geeft $ 50 weg om $ 15 terug te kunnen krijgen. Ofwel de president gunt IAM Gold $ 35/troy ounce extra winst en Suriname $ 35/troyounce verlies. De incompetentie in de meest uitgesproken vorm.


  Maak melding

 33. Hahahahahahaa…….wat voor bril heeft hij nu op gezet????? Begint hij nú al te hallucineren??? Na Wang Hiep Hiep Hoeraa…………..

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 34. de eigenaren worden gefeliciteers met hun woningen en hierbij de sleutel overhandigd,

  mijn vraag is,op basis waarvan zijn zij eigenaren..

  zijn het koop woningen,huur-huizen of lease-woningen met optie huur/koop in de verre toekomst.

  indien koop woningen,wat is de koop-som van de woningen
  of wat is de huur van deze luxe woningen..


  Maak melding

 35. sinds het aantreden van deze regering in 2010,werdt met heeeeeel veeeel tam-tam aangekondigt,dat er in deze regeer periode 18000 woningen zouden worden gebouwd..

  dat is een prima uitgangs punt goed voor de ontwikkeling land/volk,maar nu drie jaren verder is men al heeeeel blij,dat er in augustus 2013 de eerste honderd wonigen worden gelevert,althans dat is dat denkt men..

  hoeveel zal het worden na einde deze regeer periode in mei 2015

  enig idee..


  Maak melding

 36. Ira, men had dit bericht in een breder kader moeten plaatsen.Het gaat niet alleen om de huizen op Hanna’s Lust, maar om veel meer huizen die reeds afgebouwd zijn en die thans bewoond worden door mensen.De indruk wordt gewekt alsof de huizen op Hanna’s Lust de eerste woningen zijn die men heeft opgeleverd.

  De 18000 woningen waren een schatting die men had gemaakt.Men was geschrokken van het aantal woningzoekenden in Suriname.Bij de stichting Volkshuisvesting Suriname staan namelijk 18000 woningzoekenden geregistreerd.De overheid wilde in de voorwaarde scheppende sfeer de woningzoekenden tegemoet komen.

  De regering had beloofd om deze 18000 woningzoekenden aan een woning te helpen,maar vele van deze geregistreerden zijn helaas niet kredietwaardig.Dit houdt in dat niet iedereen voldoende inkomen heeft om in aanmerking te komen voor een hypotheek.Het komt erop neer dat de overheid de huizen zelf zal moeten financieren en vervolgens zal men de woningen moeten verhuren aan de mensen.Maar voor het zover is moet er een investeringsplan opgesteld moeten worden.De gelden moeten gealloceerd worden.De aanpak van dit vraagstuk van de niet kredietwaardigen eist een andere benadering.


  Maak melding

 37. Aaah….100:18000= 0.005555556 %
  En Simons zei: stilstand is doorbroken…??

  Mensen …laat me toch met rust…zelf cliff kan hiervan geen pr praatje van maken.


  Maak melding

 38. Wat een druiloor die Pres met zijn beleidsadviseurs. Is die man nu echt helemaal zijn hersenen kwijt door overmatig gebruik van poedersuiker?
  Van de 18.000 geplande zijn er 100 opgeleverd nar 3 jaar. Mooie prestatie en is hij nog trots op.
  Hij, zijn beleidsadviseurs , ministeries en ander deskundigen hadden geen rekening gehouden met bouwgrond welke niet voor de hand was, benodigde tijd voor bouwrijp maken bouwgrond en de kosten hiermee gepaard gaande.
  Wat moet je dan denken van deze mensen? Zij hebben de toekomst van Suriname in hun handen.
  Maar zegt de grote leider van Sur nog: er zijn nog 500 woningen gepland in Hanna’s Lust en ook sportvelden en scholen. Dus nog 400 huizen en sportvelden en scholen in de resterende 2 jaar.
  Ik geeft het je te doen. 100 huizen in 3.5 jaar en 400 in 2 jaar met sportvelden en scholen.
  Er is maar een conclusie mogelijk: Hij, zijn beleidsadviseurs , ministeries en ander deskundigen zijn allen hun hersenen kwijt door overmatig gebruik van poedersuiker


  Maak melding

 39. Ik benieuwd hoe die RobG zijn salaris verdiend voor zijn pro-Bouterse propaganda hier op dit forum.
  Ieder normaal denkend persoon ziet dat die Bouterse er helemaal niks van bakt.


  Maak melding

 40. @RobG

  In uw woorden “De 18000 woningen waren een schatting die men had gemaakt.Men was geschrokken van het aantal woningzoekenden in Suriname.”

  Natuurlijk wordt er op meerdere projecten gewerkt. Indien, incl. de gemelde aantallen die gereed zouden zijn (incl. enige projecten van de vorige regering) en de op stapel staande projecten het mooie aantal van 1.800 realiseerd worden, mag de vlag uit.
  Dat betekend dat er 80 tot 90% van de schatting niet gerealiseerd is. Wereldwijd wordt iedereen, op beleidsniveau, die maar 10% tot 20% waarmaakt van zijn of haar schatting ONTSLAGEN vanwege incompetentie.

  Het was echter geen schatting maar een verkiezingsbelofte aan kansarme woningzoekende. Nu komt de aap uit de mouw. Er wordt alleen gebouwd indien men zelf voor geld kan zorgen.Dat is kiezersbedrogvoor normale mensen. Ofwel er is niet alleen een niet reële schatting gemaakt maar de kiezers is ook nog eens een sigaar uit eigen doos verkocht. Dat is knap van de verkoper maar oliedom van de kopers.

  RobG u geeft duidelijk aan dat deze president niet bekwaam is en het volk knollen voor citroenen verkoopt.
  Het is meer dan duidelijk dat hij en zijn team heel slecht is in schatten en plannen, want al zou het geld er zijn dan ontbreekt het aan werkers, aannemers en goede producten.

  Dat er geen grond is en het ministerie van ROGB tegenwerkt is een broodje AAP (de president is immers de baas) omdat de domein gronden in grondhuur uitgegeven worden en indien zij niet gebruikt worden voor het beoogde doel zeker makkelijk terug genomen kunnen worden.


  Maak melding

 41. Henk Molenaar,

  Degenen die het wel zien kijken door een PAARSE Njan Dringie Prisiri bril van Optiek Ninon….

  hup, hup NDP ! Baas beloof mi live tap na berm
  “Huisje komt Zo, want mi e crepeer, mi skeer !
  i sabi tog”

  Aldus de overgrote aanhang.


  Maak melding

 42. Jeemig,jullie hier in Holland,zitten maar te schelden op de Surinaamse regering, jullie doen zo stoer ,ga het lekker daar uitvechten als jullie enige lef in je donder hebben,REDT SURINAME.Heeft de vorige regering het dan o zo goed gedaan?
  Helemaal niet,want NF heeft nooit aan sociale woningbouw gedaan,het volk kon stikken,daarom zijn ze het bos ingestuurd door de kiezers.

  Nogmaals al die “betweters”hoepel op naar jullie ”ö zo geliefd Suriname”.Die CD blijft hangen tot vervelends toe,Bouterse dit Bouterse dat,maar hij blijft nog op zijn plekkie.
  Stelletje OELEWAPPERS.


  Maak melding

 43. RobG: De 18.000 woningen stonden zwart op wit in het verkiezingsprogramma en de regeringsverklaring.

  Maakt niet uit hoor RobG; Niemand neemt je hier toch meer serieus.


  Maak melding

 44. Als die rotikip bedelaars hier ook intrappen dan is het nog geen tijd voor een nieuwe president. Het grond bouwrijp maken heeft meer tijd gekost hahaha….
  Mijn collega liegt echt niet hoor hij verteld altijd de waarheid.


  Maak melding

 45. Jojo, jij probeert de feiten te verdraaien.Maar dat is nu eenmaal de taak van de buiten parlementaire oppositie op WKN, de zwakke stoottroepen van het NieuwFront. De regering heeft nooit beloofd 18000 woningen te bouwen.Men wilde de woningzoekenden wel ondersteunen in de voorwaardelijke sfeer om aan een eigen te bouwen woning te komen.Dit houdt in dat men zou zorgdragen voor bouwkavels en de banken moesten de leningen om te bouwen ter beschikking stellen. Het verhaal is uit haar verband getrokken op zijn ‘NieuwFronts’.De haatdragende en jaloerse oppositie van het NieuwFront heeft uit politieke rancune een eigen versie van het verhaal gemaakt.Dat zijn de feiten en niet anders.


  Maak melding

 46. Er is wel degelijk een oplossing voor het tekort aan huizen.De oplossing komt zeker, maar niet van het NieuwFront.Moge dat duidelijk zijn voor de keffertjes van het NieuwFront.


  Maak melding

 47. RobG,

  Jij bent degene die zaken verdraait:DDB heeft wel degelijk die 18000 woningen en LAPTOPS voor de scholieren en andere zaken beloofd, die hij niet kan waarmaken

  Zaken verdraaien zit diep geworteld bij DDB en zijn aanhangers.

  Weer zo een voorbeeld: Haakmat heeft ten tijde van het DDBregime de VISUMPLICHT ingevoerd, toch beweren de DDBaanhangers dat Nederland dit als eerste heeft gedaan.

  Stelletje FEITENverdraaiers!!!!


  Maak melding

 48. DDB mag van geluk spreken dat hij niet in USA tot 11 jaar gevangenisstraf is veroordeeld. De VS was hem dan helemaal in Paramaribo gaan halen om zijn verdiende straf uit te zitten.

  Hij zou dan in dezelde Jail zitten als Manuel Noriega!!


  Maak melding

 49. RobG

  het hieronder vermelde is letterlijk overgenomen uit het Mega combinatie Partij programma. zie http://www.ndp.sr

  Samenvatting:
  “DE SOCIAAL-MAATSCHAPPELIJKE ORDE
  . Iedere Surinamer heeft recht op een stuk grond
  . Eigen woning; bouw van 1500-4000 woningen per jaar”

  laten we het minimum als doe stellen 4 jaar 1.500 en 1 jaar 4.000. Dan heeft NDP-Megacombinatie 10.000 woningen belooft.

  Verkiezingsprogramma MC 2010 – 2020
  Datum :11-05-10
  Revisie :01
  blz 19 van 51

  “11. De huisvesting van jonge gezinnen in sociale nood en de stimulering van buurtorganisaties. Een speciaal huisvestingsprogram voor jonge gezinnen zal moeten
  voorzien in tenminste 1.500 woningen per jaar tegen een betaalbare prijs.”

  Hoe hard kan het uitgesproken worden “zal moeten worden voorzien in tenminste” niet mijn worden RobG.

  blz 49 van 58
  Voor wat betreft het huisvestingsvraagstuk, zal Paramaribo haar beleid moeten richten op het opheffen van de vele achtergestelde buurten waaronder ook de vele erven met krotten in de binnenstad. Een belangrijk deel van de woningzoekenden kunnen geaccommodeerd
  worden in de buurtdistricten Wanica, Para en Commewijne.

  De regeringsverklaring laat niets concreets zien. Daar hebt u gelijk in.

  Lees aub ook het programma van de club van Boerenveen na en zie wat men hard wilde maken.

  Ik ben geen WKN oppositie. Ik had vertrouwen in deze regering tot ik aan tafel kwam met gezagdragers (hoogste niveau) die minimaal het gevoerde beleid met voeten treden en zelfs de schriftelijke verzoeken van hun president niet eens beantwoorden. Ja ministers reageren niet op verzoeken van hun president.

  Lees aub de programma’s en zeg eerlijk wat er van waargemaakt wordt. NIETS.


  Maak melding

 50. Jojo, het is me duidelijk dat jij niet solidair bent met de mensen in Suriname die om woonruimte verlegen zitten.Foei toch! Jij gelooft nog steeds in een wondermiddel van het NieuwFront.Die wondermiddel bestaat niet.De mensen van het NieuwFront zitten in de politiek voor hun eigen belang.Onderschat ze niet.Kom tot inkeer.


  Maak melding

 51. koos
  Dacht dat het om huurwoningen ging. Kennelijk moeten mensen in schulden steken voor een huis. Wederom jammer

  heb je de reactie van de hielelikkers der blanken gelezen???? waar ter wereld krijg men nu gratis een huis??? en doel bewuste feiten zitten verdraaien?? daarin zijn jullie goe. ondertussen zijn 100 mensen in aanmerking gekomen voor de huizen die te hanna’slust zijn opgeleverd. dwz 100 plus de reeds opgeleverde ==. maar de vraag die rijst is met de ontwillelingshulp in de hand huveel heeft venetiaan gebouwd dan??????? niet eens een steen heeft hij gelegd laatstaan omdan huizen te bouwen. het is ook goed dat men een hypotheek afsluit om in aanmerking te komen. min demon had gelijk ” te ju gi blkakman wan gron de e ser en, dus no gi den” laat ze het maar kopen bij de hindu die ze euro’s vraag voor een stuk van 10 x 30 of een van 270 m2 tegen een prijs van schrik niet 15.000 – 20.000 euro’s dan mut je nog een huis van plus minus 20.000 euro opzetten. dan lullen jullie over huizen die een toevallige regering bouwt. dat doet ze niet om haar plezier, maar omdat het een plicht is van die regering om huizen te bouwen voor haar onderdanen.


  Maak melding

 52. In aanloop naar de verkiezingen van 2010 heeft het Nieuwfront kabinet de lonen van de ambtenaren tot wel 60 % verhoogd. De regering Bouterse trof bij haar aantreden een lege staatskas aan.

  Lees onderstaand bericht aandachtig.

  Bouterse: nieuwe regering Suriname erft niets
  Zaterdag 12 juni 2010 |

  PARAMARIBO, 12 jun – De nieuwe regering erft een lege pot. Dit zegt voorzitter Desi Bouterse van de Mega Combinatie, MC. Schulden en uitgaven steken ver boven de inkomsten uit. Het financieringstekort van de overheid loopt tegen de miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen euro) aan. De huidige regeerders laten een tijdbom achter.

  Die heeft verschillende uitingsvormen. “Er is veel te veel geld in omloop. Het aantal ambtenaren heeft een recordhoogte bereikt en hun lonen stegen met ruim zestig procent. De monetaire reserve van ruim zeshonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijftig miljoen euro, red.) bestaat waarschijnlijk alleen op papier”, zei Bouterse tijdens een partijbijeenkomst.

  Ik twijfel voor geen moment aan de woorden van president Bouterse.De staatskas was reeds leeggeplunderd door de uitgifte drift van de verloren leider van het NieuwFront


  Maak melding

 53. RobG
  Je staat op mijn ziel door te stellen dat ik niet solidair ben met de mensen in Suriname.
  Ik weet een heel klein beetje van alles en redelijk wat van bouwen en het oplossen van bouwproblemen. Ik heb met heel wat actoren van dit drama gecommuniceerd en weet daardoor dat zij broodjes aap verkopen op een schandelijke manier.

  Ik houd alleen de spiegel voor en laat zien wat er beloofd is. “zal moeten voorzien in tenminste 1.500 woningen per jaar tegen een betaalbare prijs” is voor mij een harde beloofte. Niks financiering, niks bank etc.

  Ik heb juist veel op met de behoeften van de kans arme Surinamers en daarom praat ik nog steeds met deze regering om tegen beter weten in iets voor elkaar te krijgen of althans klaar te staan als de volgende regering aantreed.


  Maak melding

 54. Rob G loopt wel met een dikke plank voor z’n kop… Heeft het kromste woord en blijkt nooit de verdiensten van het (Nieuw) Front bestudeerd te hebben , maar klakkeloos na te wauwen wat de paarse moordenaars bazelen…. Ce potie!
  En inderdaad is het Nieuw Front ook niet heilig maar helaas hebben wij in Suriname geen keus tussen goed en slecht… Kies dan toch de beste als je slim bent!


  Maak melding

 55. RobG. IK zie jou niet inhoudelijk reageren op het argument van JoJo over de bouw van 1500 tot 4000 woningen per jaar die de Megacombinatie heeft belooft in haar verkiezingsprogramma.
  Weet je wel Lijstrekker Megacombinatie lijst 7 no 1.

  Ik rust

  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.