Suriname: Nederland moet uitspraak Verhagen terugnemen

48

Alleen als de Nederlandse regering de uitspraak van oud-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) terugneemt, dat president Desi Bouterse niet in Nederland welkom is, kan de relatie tussen Nederland en Suriname weer normaal worden.

Dat zeggen de Surinaamse diplomaten Michel Kerpens en Arnold Halfhide in gesprek met het ANP schrijft de Telegraaf. Zij zijn naaste medewerkers van de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin. De uitspraak van Verhagen in 2010 heeft de Surinaamse samenleving „onaangenaam” gestemd over Nederland zegt Kerpens.

“Door alles wat er is gebeurd, zijn wij nogal sceptisch geworden. Maar wij hebben het liefst ook met Nederland normale verhoudingen, net als met andere landen” aldus de diplomaten. Lees het uitgebreid artikel in De Telegraaf.

48 REACTIES

 1. Wat een schaamteloze vertoning van deze onderkruipers, eerst van de daken schreeuwen dat men Nederland niet nodig heeft. En nu daar de schoen begint te knellen neemt men gas terug. Wat ze niet weten is dat Nederland niet op deze beliegers en bedriegers zit te wachten. In Suriname denkt men dat Nederland het zelfde niveau heeft als Suriname. En hierin vergissen deze liederlijke schuinsmarcheerders zich. Maar natuurlijk is Bouterse van harte welkom om eerst zijn 11 jaren gevangenisstraaf uit te zitten. Nederland zal niet zwichten voor de chantage van deze boevenbende. In Suriname kunnen deze rovers indruk maken maar niet aan de Noordzee. Wij zitten echt niet op deze criminelen te wachten, want daar hebben we in Nederland genoeg van, ergo! Wel had ik van alles verwacht maar deze laaghartige geste had ik van deze “laaghartige trotse” mensen nooit verwacht. O ja, was ik haast vergeten, zeg nooit nooit!!! Dit geldt voor Suriname natuurlijk!


  Maak melding

 2. die criminelen zijn knettergek geworden.
  Nederland laat zich niet chanteren zoals ze met hun eigen laffe meelopers doen.

  Afscheid nemen van dat kokosnotenland, geen connecties met dictatoriale, corrupte narcostaten.

  IDIOTEN!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Daar ben ik het voor meer dan 100% mee eens ! Deze man trekt nu een glad gestreken en heel onschuldig gezicht, onderwijl hij eerder ontzettend denigrerende woorden over onze president heeft gezegd !

  Voorts is deze man ook voorzitter van ‘Bouwend Nederland’ dus zijn Nederlandse bouwbedrijven (en dus ook het bestaan van Verhagen) afhankelijk van de opdrachten die men uit Suriname ontvangt.

  Ergo, Maxime Verhagen moet eerst diep door het stof en al z’n braaksel weer inslikken, aleer er wederom normale betrekkingen met Nederland opgezet kunnen worden.


  Maak melding

 4. Dat krijg je dan als je als min.van buitenlandse zaken je ondiplomatiek gaat gedragen tegenover een soevereine staat.Daarnaast heeft Nederland ook pogingen ondernomen om Suriname internationaal te isoleren.De pogingen hebben schipbreuk geleden. Maar het falen van Nederland in de buitenlandse politiek is niet nieuw. Ook binnen de EU en in internationale organisaties heeft Nederland brokken gemaakt.De ferme woorden en verwijtende vinger naar Griekenland,Italië,Spanje en Portugal heeft ze niet geliefd gemaakt.


  Maak melding

 5. De Surinaamse samenleving heeft hierover geen uitspraak gedaan, Kerpens en Halfhide moeten geen uitspraken doen namens de Surinamers.
  RobG’s is met het goede been uit het verkeerde bed gestapt.


  Maak melding

 6. Beste Milton:

  Als er iemand door het stof moet is het Bouterse.

  Denk je nu echt dat Nederland zijn excuses aan gaat bieden aan aan een coupe-pleger, moordenaar en coke dealer?


  Maak melding

 7. Gevalletje bruinebonen politiek. Nederland ligt hier geen seconde wakker van. Onze minister president heeft in niet misverstane woorden aangegeven dat de Antillen zonder tegenstribbelingen ook het Koningkrijk kunnen verlaten. Nederland zit niet te wachten op klaplopers en al helemaal niet op een massamoordenaar, coupepleger cq coke dealertjes. Mensen vergeten dat het strafhof in Den Haag staat. Nederland heeft een voorbeeldfunctie. In zee gaan met een crimineel past daar niet bij.


  Maak melding

 8. @ RobG
  Waarom trapt jouw regering in Paramaribo die Nederlanders niet uit het land alla Indonesie enkele decennia geleden? Die Indonesiers hebben de daad bij het woord gevoegd man. Zij hebben alle hulp vanuit Nederland geweigerd totdat Nederland schoorvoetend terug kwam. Wel, waarom doet jouw regering morgen niet hetzelfde: sluit de ambassade in Paramaribo; stop de KLM van vliegen op Paramaribo; boycot alle rechtshulp vanuit Den Haag en laat Nederland alle studerende Surinamers in Nederland (inclusief de junkies, illegalen, en steuntrekkers) terugsturen naar Suriname. WARNING: Inclusief de Surinaamse NDP-elite (zoals Hardjoprajitno) die op Nederlandse kosten overzee wonen en studeren. Met deze actie heb je volledig met het kolonialisme AFGEREKEND. HAHA!


  Maak melding

 9. Jullie zijn ezels , de hollanders hebben zoveel misdaden gepleegd in de wereld .en nog zijn jullie voor nederland dat is toch knudde .
  het maakt mij niet uit als als het gespuis zijn woorden terug neemt , nederland blijft een schurken staat , ze doen zich voor als weldoeners maar de waarheid is heel anders .
  ze zijn zelf zo laf om hun escuses aan te bieden aan de nasaten van de slavernij , de mensen die het eens zijn met deze moordlustige maatschappij zullen ook verbranden in het hellevuur .


  Maak melding

 10. @RobG U heeft helemaal gelijk 100%. Ze schijten nu wit!

  -Suriname: Nederland moet uitspraak Verhagen terugnemen
  Ik ben het niet helemaal mee eens!

  ->
  Nederland moet ook de Amnestiewet die Bouterse heeft gekregen accepteren en de beschuldigingen naar Bouterse intrekken. D.w.z.; dat Bouterse niet meer gearresteerd wordt en een gevangenisstraf moet uitzitten.
  ->
  Zo niet, de samenwerking met Nederland nooit voortzetten. We hebben ze niet nodig!
  ->
  Nederland beledigd onze President in Suriname en hebben totaal geen respect.


  Maak melding

 11. milton fleur en robg,

  laat die Multi-crimineel, coupe-pleger, dictator en seriemoordenaar eerst zijn verantwoording nemen en naar Nederland komen om zijn opgelegde straf uit 1999 komen uitzitten, vervolgens gaan boeten voor zijn misdaden van 8 dec. en moiwana. Daarna gaan we verder praten over een uitspraak van Verhagen.

  Jullie trachten wel permanent weg te kijken van de realiteit, maar ga nu eindelijk eens een keer inhoudelijk in op het criminele verleden van jullie baas, en niet proberen middels struisvogelpolitiek de bal bij een ander in de tuin te leggen.

  KOM MAAR OP MET EEN INHOUDELIJKE REAKTIE.


  Maak melding

 12. In Australië zeggen ze: “Een Nederlander is te eerlijk om beleefd te zijn, een Engelsman te beleefd om eerlijk te zijn”. Zeg maar wat je liever hebt.

  Op Bouterse is wel wat aan te merken. Als Surinamers zo iemand als president willen dan is dat hun keuze en respecteert Nederland dat, maar je moet niet verwachten dat de Surinaamse president dan ook gerespecteerd zal worden. Er zijn heel wat landen waar de Surinaamse president niet welkom is of waar hij niet naar toe durft omdat hij dan opgepakt zal worden. In deze tijd kan niemand meer doen wat hij wil, onafhankelijk land of niet, er zijn grenzen. Ga dat maar eens vragen aan de “gasten” van het Internationale Gerechtshof in Den Haag.

  Het is overigens maar de vraag of het Surinaamse volk er net zo over denkt als de heren Michel Kerpens en Arnold Halfhide. Wat diplomaten zeggen is wat hun baas hen opdraagt tenslotte.
  Niet iedereen is Bouterse-aanhanger. Er wonen nog genoeg fatsoenlijke, intelligente en eerlijke mensen in Suriname.

  @Milton Fleur, Ik weet dat Surinamers graag wat overdrijven, maar dat de Nederlandse bouwbedrijven afhankelijk zouden zijn van Suriname???? Kom nou. De Nederlandse bouwers hebben omzetten van vele miljarden. Die paar miljoentjes uit Suriname zijn meegenomen maar meer ook niet. Bovendien schijnen tegenwoordig de Chinezen alles te doen in Suriname.


  Maak melding

 13. Zouden deze diplomaten niet weten waarom Verhagen de uitspraak destijds heeft gedaan? Als naaste medewerkers van minister Lackin zal deze hen vast wel hebben ingefluisterd dat Verhagen de uitspraak heeft gedaan naar aanleiding van het vonnis dat er in Nederland tegen Bouterse is uitgesproken. (Verhagen zei letterlijk: ‘Bouterse is alleen welkom in Nederland om zijn straf uit te zitten’.)
  Aangezien het vonnis nog steeds van kracht is, is ook de uitspraak van ex-minister Verhagen nog steeds van kracht.
  Eisen dat de uitspraak wordt ingetrokken houdt dus hetzelfde in als eisen dat het vonnis wordt ingetrokken. En dat is geen diplomatieke aangelegenheid, maar een strafrechtelijke. Gezien de scheiding der machten zal de Nederlandse regering zich er niet aan wagen om de uitspraak van de rechter ongedaan te willen maken.
  Dit zouden de diplomaten ook moeten weten. Of wordt er tegen beter weten in een politiek balletje opgegooid, om te doen voorkomen alsof de oorzaak voor de diplomatieke impasse geheel bij Nederland ligt?


  Maak melding

 14. mister,Lacking

  als ik u was zou ik hun ambassade in suriname sluiten,no fu preij bigi fasi,maar om aan te tonen dat die relatie wat onze stelling betreft geen vruchtbara opbrengsten zou leveren.

  1.zij zijn niet te vertrouwen[dat heeft het verleden ons duidelijk gemaakt]

  2.zij zijn op diplomatiekewijze te opdringerig”en dat brengt spanning en frustratie met zich mee[m.a.w.als jij het niet doet hoe ik wil zal ik jou op diplomatieschewijze onder drukken om te doen en te accepteren hoe ik het wil]

  3.president bouterse doet het goed,hij doet zijn best,petje af voor deze prsesident.
  dat hij het in een korte tijd voor elkaar gekregen heeft en bewezen heeft dat er nog meer in de wereld is dan nederlend alleen.
  wat hij in drie jaren gepresteerd heeft,heeft nog geen enkele regering in su voor elkaar kunnen krijgen”natuurlijk wordt hij door zijn politieke en een hele boel tegenstanders negatief bekogeld,maar ik weet wie de bal schop moet hem terug verwachten.

  persoonlijk ben ik tegen een ambassade van NL in suriname,en dat,om politieke en ook handels politieke,diplomatische reden,ook wat humaan betreft.


  Maak melding

 15. Allen,

  Wat een negatieve reactie weer van sommige mensen die geen verstand hebben van zaken.
  Suriname (NIET Mr. Bouterse) wil geen zaken met Ned doen.
  Wij van Ned. weten wat er nu weer te halen is in Su.
  Maar Su wil allen maar met China,braz. enz zaken doen.
  Maar onze politiek in Den Haag weet dat er in Su weer veel valt te halen.Ned geef 10 weg maar haalt 100 terug.
  Henk Molenaar wordt toch wakker, jij weet niet wat er speeld vandaar je houding richting Su.
  Henk zoek het maar op: Ned economie is OPGEBOUWD uit reikdom van onder andere SU.Of denk jij echt dat wij in Ned alleen maar geven en niet NEMEN. ! DROOM MAAR LEKKER VERDER!


  Maak melding

 16. Stoere praat maar ondertussen komen NDP parlementsleden allemaal naar NL voor medische behandeling zoals Dhoekie die voor zijn hartproblemen behandeling heeft gekregen in juni van dit jaar in NL betaald door de belasting betaler in SU.


  Maak melding

 17. Verhagen goeie man heeft Nederland en CDA effe een goeie knauw gegeven door een lekkere gedoogbeleid met een rascistische partij samen te regeren.
  En deze moeten wij serieus nemen.
  Ik neem die verhagen net zo serieus als die stagaire verleider de little indigo .

  Wat een eikels zijn deze gasten dankzij zulke assholes worden de problemen voor het volk alleen maar groter.


  Maak melding

 18. ik denk dat suriname staat te springen voor hulp uit nederland want ze maken al gebruik van nederland kijk naar de agenten die surinamse agenten bijleert kijk de mensen die nog steeds meubelaar en schoolartikelen deponeren voor suriname dus suriname doe naar maal en laat bouta gewoon zijn straf komen uitzitten ik ben er niet trots op een president met een strafblad dat kan alleen in corruptelanden


  Maak melding

 19. Het is niet bouterse die hij heeft beledigd maar het ambt als president.
  Dat dat toevallig Bouterse is is punt 2.
  Democratie is wanneer het ze uitkomt.


  Maak melding

 20. Wat hebben Surinamers toch een raar beeld van Nederland. Natuurlijk gaat Nederland niet van standpunt veranderen. De rechter heeft gesproken. Daar kan zelfs de premier niks aan veranderen .


  Maak melding

 21. 10 aug.2013

  Beste Henk Molenaar,

  Srika had op 29 juni jl. een posting over het accepteren van de geloofsbrieven van dhr. Noorman door de Surinaamse regering.

  Srika weet dat als gevolg van de sociaal-economische situatie hier in Nederland, ondernemers/investeerders e.a. in Nederland, veel druk uitoefenen op de huidige Nederlandse regering voor het herstellen van goede diplomatieke relaties de Surinaamse regering.

  Dhr. Noorman doet ook zijn best om de regering in Suriname te paaien, maar het begrijpelijk dat Suriname graag wilt hebben dat uitspraken van dhr. Verhagen, gedaan tegen de regering van Suriname, eerst door de Nederlandse regering teruggenomen worden.

  Zal de regering in Nederland dat wel doen of zal ze toch met de VHP een duivelsverbond sluiten gericht op de aankomende verkiezingen in Suriname in 2015?

  Nederland zit echt in economische nood en met een goede relatie naar Suriname toe,daarbij in aanmerking komend voor exploitatie / toelevering van grondstoffen, zal zij makkelijker uit het economisch dal krabbelen.

  Frankrijk levert Suriname marine schepen, dat had toch Nederland kunnen doen? Staatsolie geeft toch voor de kust olie concessies uit, daar had Shell toch kunnen bijzijn?

  Maar goed. Lees maar mijn posting van 29 juni 2013.

  En Henk Molenaar en cabalen, vergeet de minpunten niet!!

  29 juni 2013

  Het lijkt wel alsof de Nederlandse regering met hangende pootjes een verzoek aan de Surinaamse regering heeft ingediend voor het goedkeuren van hun ambassadeur.

  Hallo Henk Molenaar, Srika krijgt alweer gelijk. In 2012 heeft Srika hier op dit forum voorspeld dat door de economische crisis in Europa, en dus ook in Nederland, vele ondernemers uit het Nederlandse bedrijfsleven graag ook in Suriname willen investeren en druk zullen uitoefenen op de Nederlandse regering om toenadering te zoeken, naar de Surinaamse regering.

  Maar wat is nu het probleem?

  De Nederlandse regering erkent de gekozen regering in Suriname niet en heeft daarom haar ambassadeur toen teruggeroepen. Nu verzoekt Nederland aan de regering die het niet wilt erkennen om haar ambassadeur, van Nederland dus,te accepteren. Daarvoor zijn al geloofsbrieven verzonden naar de Surinaamse regering toe.

  Moet de Surinaamse regering de ambassadeur van een land dat openlijk de erkenning van de wettelijk en democratisch gekozen regering van Suriname niet erkent accepteren?

  Moet het niet zo zijn dat de Nederlandse regering eerst formeel overgaat tot erkenning van de democratisch gekozen regering van Suriname, alvorens de Surinaamse regering de geloofsbrieven van de ambassadeur accepteert?

  Srika had in 2012 al gezegd dat Nederland een historische fout heeft begaan om haar ambassadeur uit Suriname terug te roepen, mede bekeken vanuit de economische problemen binnen Europa en de invloed van China in Suriname, wat de toegang tot grondstoffen aangaat.

  Nederland heeft deels voor het oplossen van haar economische problemen en dus voor haar industrie grondstoffen nodig en Suriname is een van de weinige landen waar dat nog te halen is.Afrika en de rest van Zuid-Amerika zijn voor Nederland op dat punt gesloten gebieden geworden. En Azië is al in handen van China, Japan of India.

  Kan het nog goed komen tussen de Nederlandse
  en de Surinaamse regering?

  Srika denkt van wel. Maar eerst zal de Surinaamse regering wel eisen dat het formeel erkent wordt door Nederland en zullen er nog enkele politiek-strategische eisen door de Surinaamse regering gesteld worden.

  De Nederlandse regering zal wel pogen om Winston Lackin onder druk te zetten, maar maakt het voor zich dan wel heel moeilijk.

  Door het voorstellen van een nieuwe ambassadeur in Suriname geeft Nederland in de ogen van Srika in diplomatieke termen toe zeer verlegen te zitten om te zien hoe andere investeerders dan de Nederlandse met de Surinaamse regering overeenkomsten aangaan.De economie van Suriname heeft de tijd mee, die van Nederland niet.
  Nederland is dringend opzoek naar ‘wingebieden’.

  Mijn overgrootmoeder zou hier hebben gezegd dat ‘a no bari mang e broko pranasie’. En dit is juist van toepassing op Nederland, toen het haar ambassadeur uit Suriname terugtrok, mede gezien vanuit de uitspraken van dhr. Verhagen.

  Ja Henk Molenaar, Esmerald e.a., dan moet je met de billen bloot en met hangende pootjes de Surinaamse regering verzoeken tot acceptatie van de geloofsbrieven.

  Henk Molenaar als moderator, graag 15 minpunten. Maar Srika krijgt altijd gelijk.

  Let straks op de move van de VHP!! Vergeet SOMO niet!
  Srika


  Maak melding

 22. leuk al die – tekens.
  ik stoor me al jaren aan die wijsvinger van Nederland in de buitenland politiek. Ze willen graag zaken doen met landen ver weg zolang ze maar op Nederland lijken qua politieke vorm en gedachten.
  Dus graaiende bestuurders van (semi)overheid instanties, dikke bonussen voor bankbestuurders die zelf feitelijk constant in staat van faillissement verkeren en tegen de ondernemer roepen dat de solvabiliteit niet goed is, corrupte ambtenaren die onder het genot van allerlei luxe geschenken onderhandse aanbestedingen voeren aan vriendjes.
  Klagen over mensenrechten terwijl de eigen bevolking naar de voedselbanken worden gestuurd, de kopers en huurders op straat worden gezet door het grootkapitaal.

  Al uw land er zo uitziet dan vind Nederland je geweldig en doen we zaken met je, wel natuurlijk tegen de Nederlandse voorwaarden.

  Ik ben er trots op opgerot te zijn..


  Maak melding

 23. Mie odo foe tide tak so…..Kos Bigi Sma A No Notie.
  Ma Naf Go Bigie ing Baka..Pokoebaas Haaaar Mie Dja/
  Su kan zonder Holland hahahai Su moes durf.Komdang 2x
  Komgdang DiDiBrie mik ding ptata kibrie joe M..s 11 jr
  Odiiiii…
  Glenny.


  Maak melding

 24. Realistische beschouwd moeten we constateren dat diegene de oorlogsverklaring hadden uitgesproken moeten tot de slotsom komen, dat zij op oorlogspad naar ons in Nederlad toe waren. De schijnbaar “democratische” gang is lijkt goed, plotseling een op opdringerigheid, wat een gedoe, en als klap op de vuurpijl jouw voorwaarden stellend. En nu maar afwachten wat er komen gaat, want deze “SuriSoap” moet z’n hoogte punt nog bereiken, be leave it or not, just wait and you will see!!


  Maak melding

 25. Wat een droge ogen hebben die Surinaamse”diplomaten”, dat minister Verhagen zijn woorden terug nemen! hoe durft deze man, te spotten met de regels van een rechtsstaat. Het probleem is het probleem zelf en dat moet ze eindelijk accepteren, het is niet anders, de klok kan niet terug, juist en dat het dilemma, fringi ston nak à trawan a no noti, naf go beg en baka. Dit omdat niet één minister zich zal lenen voor deze “SuriSoap”, en dat moet deze heerschap duidelijk tot zich laten doordringen! Het wordt tijd dat men de feiten onder ogen zien, dat de schade aangericht door het lijdendvoorwerp, onherstelbaar onomkeerbaar zijn, daar moet men zich bij neerleggen.


  Maak melding

 26. Volkomen eens met de diplomaten.die lui aan de noordzee denken,dat ze aan iedereen de wijsvinger kunnen wijzen.
  die ex- minister Verhagen,die is zelf een indo.dus een
  afstammeling van de bosjavanen.daarom kraaide hij hersenloos wat uit in 2010 over onze pres DDB.


  Maak melding

 27. Dit is puur chantage van een criminele bende die letterlijk met de rug tegen de muur staat.
  Deze gasten snappen nog steeds niet dat Nederland ons niet nodig heeft.Zij riepen/schreeuwden hoog van de daken dat Suriname Nederland niet nodig had vanwaar dit laag bij de grond verzoek.
  Nogmaals criminelen hier in Suriname aan de macht, de topcrimineel Bouterse is geen eigenaar van Suriname, hij is geen Suriname.Suriname is van ons allen.
  DD Bouterse staat op de lijst van Interpol als wanted en niet Suriname.
  Het ging toch zoals men zei goed met ons land onder de crimineel Bouterse waarom willen jullie in eens toenadering tot Nederland.
  Hebben zij blijkbaar het nieuws gelezen dat de bilaterale handel tussen Nederland en Brazilië in de tientallen miljairden loopt. En dat recentelijk Brazilië voor één miljaird euro hoogstaande technologische schepen heeft besteld in Nederland.

  Het nivo van politiek bedrijven in Nederland is erg hoog dus reageren op deze onzin zal men niet doen.Met een strafblad maak je niet eens kans om gemeenteraadslid te worden.Nederland heeft geen minister met een strafblad.
  Bouterse is niet acceptabel voor geen enkel hoog ontwikkeld land, die landen willen niet met een moordenaar drugsdealer rond de tafel zitten.
  Landen die dat doen zijn die geen nivo hebben.

  De ware toedracht van dit schaamteloos verzoek zal met geld te maken hebben, er is geen geld meer in de schatkist en denkt de bende Nederland te gaan chanteren in de hoop geld los te troggelen.
  Verhagen zei dat Bouterse slechts welkom is in Nederland als hij zich komt aanmelden bij de Nederlanse justitie.
  Nog iets de Nederlanse justitie is er voor om erop toe te zien dat Nederlandse ingezetenen de wetten in Nederland respecteren en overtreders te straffen.Justitie is onafhankelijk en niet zoals bij ons.
  In Nederland staat niemand boven de wet noch waant één persoon zich eigenaar van Nederland.
  Dat is totaal het tegenovergestelde in Suriname, waar DD Bouterse zich boven de wet voelt en denkt dat Suriname zijn eigendom is. De wetten in ons land gelden niet voor deze narcistische crimineel, reden waarom het als maar slechter zal gaan met ons land.

  Suriname is veel beteraf zonder DD Bouterse en zijn handlangers.


  Maak melding

 28. Kerpens en Halfhide liegen net zoals hun baas. Ze weten nl niet wat de Surinaamse samenleving denkt.
  Krokodillen tranen? Waarom zou je behoefte hebben aan excuses Ned regering. Die Hollanders willen jullie toch vanaf? Wees blij met wat Verhagen heeft gezegd. Heeft hij voor Sur het probleem opgelost.
  Stelletje huichelaars


  Maak melding

 29. @Mebaryu,je hebt groot gelijk en daarom kan ik vele in Suriname ook niet begrijpen.

  =Inderdaad schreeuwde de Surinamers moord en brand dat zij NIETS van nederland moesten en geen onder zullen doen voor Den-Haag.

  =Het ego van Bouterse en Lackin staat boven landsbelang. Schandalig!

  =SOMMIGE LEIDERS ZIJN NIET PROFESSIONEEL EN VOEDEN HE VOLK MET HAAT OP.


  Maak melding

 30. Bouterse is heel erg welkom in Nederland, daar ben ik zeker van.
  Ze hebben al jaren een kamer voor hem vrij in hotel Bijlmer, daar hoeft hij al niet meer te boeken op onze kosten 🙂
  De uitspraak van de voormalig minister van buitenlandse zaken doet er totaal niet meer toe hoor, die is weg en wat hij gezegd heeft is daarmee ook verdwenen.
  Bouterse zou er goed aan doen op te houden alleen maar de beschuldigende vinger naar Nederland te richten.
  Laat hem nu eindelijk eens eerlijk uitkomen voor zijn eigen nalatigheden!


  Maak melding

 31. dit is chantage !!!
  de wolf is een moordenaar, drugsdealer, crimineel….hij hoort opgesloten te zijn…
  Schaamteloos zijn de kontekussers (volgelingen) van deze moordenaar.


  Maak melding

 32. Ik ben helemaal geen fan van Verhagen, maar in dit geval, “je krijt waar je om vraagt”, zou hij het aanpakken zoals de paarse piepeltjes het willen zien zou hij het verwijt over zich heen krijgen dat hij hypocriet was, hoe kande man een in Nederland voor drugstoestanden veroordeelde op die manier accepteren en hem daardoor een vrijbrief geven, ongeloofwaardig en onbetrouwbaar misschien in jullie paarsgekleurde ogen normaal,maar voor mensen met een normaal normbesef echt niet.


  Maak melding

 33. De Nederlandse mentaliteit, het betweterige, maakt het voor de Nederlandse diplomatie niet erg makkelijk.

  Het is duidelijk dat Nederland een deal wil sluiten met Suriname waarbij de SiriNeds de gelegenheid gegeven wordt – op bepaalde, voor Nederland voordelige voorwaarden – terug te keren naar Suriname. Immers, dit zou een goede bezuinigingsplan kunnen zijn.
  Wat dat inhoudt voor de geinteresseerden in terugkeer is nog afwachten.


  Maak melding

 34. Waarom telkens zeuren over wat Nederland wel of niet moet doen? Ze hebben een duidelijk signaal gestuurd mbt het welkom zijn van DiDiBrie. We hebben nu nauwe banden met Haiti, Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee, China en Guyana. Landen die ons naar grotere hoogten zullen tillen, waarmee we een plaats op de wereldkaart kunnen verwerven. Dus Kerpens, Halfhide Lackin en DiDiBrie toon nu je ballen, sluit de ambassade in Ned en geen gezeur verder. Hoop niet dat ik sarcastisch overkom. Hahahahaaa


  Maak melding

 35. Iedere medaille heeft twee zijden, maar steeds wordt één zijde belicht. Want Nederland had een internationaal juridisch standpunt in genomen. Dit om de ontstane feitelijk heden, Suriname nam toen een emotionele standpunt in. Want is het niet zo dat de wetten naar eigen inzichten werden toegepast/aangepast. Als je serieus genomen wilt worden moet je het recht zijn beloop laten. We zullen het kind bij de naam noemen, vooral de “Amnestywet” is een struikelblok en onverteerbaar. In een “rechtsstaat” is dit ondenkbaar, de tijd van “aflaatbrieven” hebben we gehad. Je maakt helemaal geen betrouwbare indruk hiermee, Nederland heeft helemaal niets tegen Suriname integendeel. Het probleem is, men ziet spoken overdag, de regeerders. Het probleem tussen SME en NL, is dat NL over jouw schouders wil mee kijken, vooral bij bestedingen, geef ze geen ongelijk. En waar je het “nu” krijgt, kijkt men niet wat je ermee doet als je het maar aanneemt! En dat is een wezelijk verschil in benaderingen. Hoe vaak zeggen wij het niet zelf, controle is geen daad van vijandschap, vertrouwen is goed, maar controle is beter. Het beste is: “liever een goede buur dan een vere vriend!


  Maak melding

 36. Er zijn legio voorbeelden om de op een subtiele wijze de uitholende democratie aan de kaak te stellen. Een duidelijke vorm van het negeren van de “Trias Politica”, de drie staatsmachten, t.w. Wet gevende, uitvoerende en rechterlijkemacht, de scheiding der machten en juist dit kan van Suriname niet zeggen. In Suriname loopt dit door elkaar. Dus, rationeel gezien, emoties daar gelaten. Juist, met alle respect de “diepvriestomaten”, een andere indruk hebben ze niet gemaakt/achtergelaten, ze moeten voortaan eerst beter hun huiswerk maken, alvorens te komen queruleren. Want van “sporen” is niets terecht gekomen, wat een afgang. Bijkomend, men gaat de geschiedenis “herschrijven”, daarin worden alle vergrijpen vergoelijk en verdraait, wordt ook duidelijk aangegeven. Vooral de president zal positief beschreven worden! En als het nog niet genoeg is, wordt het verplichte schoolkost, vanaf de lagere en middelbarescholen zal het hen opgedrongen worden. Geruststellend is dat je de feitelijke geschiedenis niet naar jouw hand zetten. Dit is een ongekende populisme die zijn weerga niet kent! You can hide but you can’t run!!


  Maak melding

 37. 11 aug.2013

  Maar @Mebaryu,

  Dhr. Noorman(lees:Nederland) is toch de querulant?
  Of ziet Srika dit verkeerd? Leg mij maar uit!

  En diepvriestomaten kunnen toch pijn doen.
  Srika


  Maak melding

 38. @ Hans van den Broek

  quote:

  @Milton Fleur, Ik weet dat Surinamers graag wat overdrijven, maar dat de Nederlandse bouwbedrijven afhankelijk zouden zijn van Suriname???? Kom nou. De Nederlandse bouwers hebben omzetten van vele miljarden. Die paar miljoentjes uit Suriname zijn meegenomen maar meer ook niet. Bovendien schijnen tegenwoordig de Chinezen alles te doen in Suriname

  Unquote:

  Het gaat bij mij om het principe, want uit deze uitspraak van Verhagen blijkt dat de Hollanders niet principieel zijn en alleen maar voor het geld gaan. Hun regering roept A maar het bedrijfsleven zegt B !

  Daarom vind ik ontzettend hypocriet van Nederland dat ze Frans van Anraat als Nederlandse ondernemer die, Iraaks geld als belasting in Nederland heeft betaald, heeft veroordeeld !
  De Nederlandse staat heeft wel gifgeld en bloedgeld getoucheerd maar berecht wel de verdiener van dit geld !!!!!

  Hans……… let me hear you !!!!!!!!!


  Maak melding

 39. De pres heeft hier niets te zoeken
  Hij heeft wat anders aan zijn hoofd
  Laat de regering nu eerst maar de rommmel hier opruimen
  ik doel op de Ned regering dus


  Maak melding

 40. Laat Nederland proberen zn kop boven water proberen te houden met die grote bek die ze hebben en die kromme vinger waarmee ze wijzen.

  Suriname heeft gelijk, en zo moest het altijd geweest zijn, niet onder doen voor ze!

  Ze MOETEN weer nog extra miljarden gaan bezuinigen dat zegt al genoeg van wat voor zakkenvullers ze zijn en dan willen ze Suriname de les komen voor lezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.