‘Winti-boek’ Charles Wooding na ruim 40 jaar weer verkrijgbaar

3

Eind augustus 2013 verschijnt in samenwerking met dhr. K.A. Wooding bij Uitgeverij Dubois: Winti: Een Afro-amerikaanse godsdienst in Suriname – Een cultureel-historische analyse van de religieuze verschijnselen in de Para van Charles J. Wooding.

Charles Wooding werd in 1932 in Paramaribo geboren en is de grondlegger van het winti-onderzoek. Hij omschrijft Winti als een Afro-Amerikaanse godsdienst die zich concentreert op het geloof in gepersonifieerde bovennatuurlijke wezens, die van een mens bezit kunnen nemen en zijn bewustzijn uitschakelen, waarna zij verleden, heden en toekomst kunnen openbaren en ziekten van bovennatuurlijke aard kunnen veroorzaken en genezen.

Deze uitgave is de ongewijzigde herdruk van zijn proefschrift uit 1972. Het bevat een uitvoerig historisch onderzoek naar de herkomst van de Afrikaanse elementen, een systematisch beeld van de religieuze voorstellingen en de belangrijkste rituelen van de godsdienst. Ook omvat Winti: Een Afro-amerikaanse godsdienst in Suriname de uitleg van de liederen die bij de winti-pré’s gezongen worden en een zeer uitgebreide woordenlijst waarin woorden die bij Winti eraan te pas komen zijn opgenomen.

3 REACTIES

  1. Hopelijk komt er in het nieuwe culturele centrum tegenover het District-Commissariaat te Onverwacht/Para ook een (semi)permanente presentatie van dit -sowieso voor de Paranen- Belangwekkend Standaardwerk!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.